Keresés

Részletes keresés

yorkylove Creative Commons License 2013.03.27 0 0 2344

Kedves Tibor !

 

Köszönjük, hogy megosztottad velünk gyógyulásod történetét. De szeretnék kérdezni pár dolgot.

A kezelés mekezdése elött milyen "biocsomagot" kellett fogyasztanod, pontosan miből vagy mikből állt ez ? Hány kezelés után érted el a mostani állapotodat ? Milyen gyakran voltak nálad a kezelések ?

Előzmény: kovacsti78 (2339)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 2343

Örülök, hogy jól vagy és jól is nézel ki.

 

Átkozott ez a betegség ez a kis fórum viszont remek, ahol tudunk segítünk egymásnak habár én elég új vagyok itt  viszont figyelemmel kisérem társaim életét hisz mindenkitl lehet tanulni.

 

Keresgélünk mert a "nagytudásuak" egyenlőre csak a tüneteinket képesek elnyomni mi viszont gyógyulni szeretnék.

 

Magunkban folytjuk inkább ha valamire rábukkantunk mint nevetség tárgyának tárgyává legyünk.

 

Pedig én is azt mondom aki keres az talál..viszont ami miatt mégsem mer az ember beszélni dolgokról azért van mert az elmúl évek alatt kuruzslók hadával léptünk kapcsolatba akik kihasználták a beteg embert talán ők sem szánt szádékkal tették viszont elérték, hogy félünk az újabb csodamódszerektől ami nem két fillérbe kerül.

 

Jól érzem magam viszont soha nem merem kijelenteni, hogy meggyógyultam...Voltam 11 évig tünet mentes pedig  a hlál torkából húztak ki..és újra beindult az immunrendszerem ellenem.

 

 

Lenne egy kérdésem. " az immunredszer új erőre kap újraépíti önmagát"  Mitől kap új erőre, hisz a legerősebb immunrendszerük a csecsemőknek van mikor anyatejes táplálékot kapnak, majd ahog yöregszünt

pont ez a probléma, hogy az immunrendszer nem képe újra erőre kapni és kb. 3o éve skor fölött sorra érkeznek a betegségek.

 

Ezzel a módszerrrel én próbálkozom..azaz ráveszem a saját szervem, hogy éítse újra az immunrednszerem és gyógyítson meg. /Debrecenben ez az egy dolog az elfogadott  orvosi körökben mivel három immunbeteget mentettek meg a módszerrel./

 

Tudják hol a hiba ennek örülök nagyon de a módszert nem ismerik.

 

Még egy dologra felhívnám a figyelmed és vedd komolyan sajnos kettő évig fogyasztottam algát /wellsar/

"

Az alga pedig, hogy miért veszélyes, leírom, mert nagyon kevesen tudják. Ezt kb. 10 éve mondta nekem személyesen egy beszélgetésükkor
Prof Dr. Ember István a Pécsi Tud. Egyetem tanára. Az algák sejt szaporodást, sejt búrjánzást végeznek, ha több a szervezetben lévő káros, vagy roncsolódott sejt, nagy valószínűséggel azt fogja szaporítani, csak idő kérdése, hogy kinél mikor és hol jön elő a betegség. Sok már eltávolított daganatot vizsgáltak meg és a belsejében növényi eredetű szöveteket találtak. Az algát csak azoknak szabad enni, akiknek az égvilágon semmi bajuk sincs, de inkább azoknak sem."

 

Mindenkinek javulást kívánok.

 

 

 

 

Előzmény: kovacsti78 (2342)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 2342
A gluténes élelmiszereket, lehetőség szerint kerülöm, bár nem hagytam el teljesen. Az egyéb növényektől nem tiltottak el. Azt mondták ha rendszeresen, úgy fél évente elvégfeztetem a légmentes colon hidroterápiát, akkor nem fog elő jönni semmilyen betegség, mert az immunrendszer új erőre kap, újraépíti önmagát. Fél évent járok kezelésre, de semmi gyógyszer. Sokkal jobban van az ember tőle, mint eddig bármiféle orvosi kezeléstől, gyógyszertől.
Evicke Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2341

like. :-)

glutént és hüvelyeseket, krumplit eszel? mert ezek miatt válik áteresztővé a bél, ami aztán olyan anyagokat is átenged, amik befolyásolják az immunrendszert és ezáltal autoimmun betegséget okoznak.

nekem - szintén volt autoimmun betegént (RA) - 2 és fél éve nem volt a számban gyógyszer (még 1 sima fejfájásra sem), csak én a paleónak köszönhetem.

Előzmény: kovacsti78 (2340)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2340

Kedves Evicke!

Amiket az étrendől írsz egyetértünk, engem is hasonló tanácsokkal láttak el. Teljesen elhagytam pl. a cukrot, tejet és tejtermékeket étolajat. A vitaminokat és ásványi anyagokat egy algakészítményből pótolom folyadék formájában. Izombetegséggel kezeltek, minden ilyen irányú vizsgálatom pozitív volt, menni se nagyon tudtam, rengeteget szenvedtem, ahogy sok hozzám hasonló betegtárs. A kezelések után látványosan jobban lettem és minden klinikai vizsgálatom negatív lett, és már 1 éve rendban vagyok. Ha az időjárás engedi napi 20km-t kerékpározom és a 10. emeletre is felszaladok a lépcsőn. Aminek a legjobban örülök, hogy újra 8 órában dolgozhatom a munkahelyemen és 1 éve egyetlen szem gyógyszert sem szedtem be. Mindemellet még csak náthás sem voltam. Hát ami hatékony kezelés, akkor ez az. Mindenki veményét tiszteletben tartom, de az esetemet egyedülállónak tartják az immunológusok. Ez nem átverés, semmi anyagi hasznom ebből nem származik, csak azon ritka emberek közé tartozom, aki tényleg megpróbál segíteni ahozzám hasonló sokat szenvedett és reménytelen betegen.

Tibor

kovacsti78 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2339

Rajtam jó néhány colon hidroterápiás kezeléssel, némi étrendmódosítással és nagytisztaságú étrendkiegészítőkkel, 1 hónap alatt újra egészséges és munkaképes lettem, pedig az összes orvos , aki vizsgált  a rokkantosítást javísolta. A videón elmondom hogy történt. A kezeléseket Bp-en végezték: http://colonhidroterapia.hu/egeszsegkozpont

Evicke Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2338

és mi volt ez a hathatós és gyors megoldás? pár szóban leírnád itt?

Előzmény: kovacsti78 (2336)
Evicke Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2337

A tejben lévő kazein a gluténhoz (búzafehérje) hasonlóan az emberi fehérjékhez, ezért megtéveszti az immurendszert, ami hibásan reagál és önmaga ellen fordul. A kemény, hosszan érlelt sajtból az érlelés során eltűnik a kazein (tejfehérje).

Amúgy nem olvastál Szendi Gábor könyvet?? Mert mindegyikben jól el van magyarázva minden, ez is. Meg ha jól ismered a paleót, akkor ez evidens lehet neked. :-)

Azt írtad, joghurtot eszel. Na az pont elég az autoimmun folyamat kialakulásához...

Előzmény: yorkylove (2334)
kovacsti78 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2336

Kedves betegtársak!

 

Én is súlyos autoimmun beteg voltam. 34 éves férfi vagyok. Nagyon nehezen, de rátaláltam a megoldásra, méghozzá orvosok nélkül. Minden gyógyszert (steroidokat, Immurant, Trexant stb) azonnal abbahagytam és már közel 1 éve teljesen jól vagyok, semmi tünet, semmi panasz, tökéletes vérkép. Az ország egyik legjobb immunklinikáján kezeltek, de meggyógyítani nem tudtak. Most abszolút értetlenül állnak a professzorok, mert ilyet még nem nagyon láttak, az esetemet tanítják az egyetemen. Nézzétek meg a videómat! Remélem a segítségetekre lesz. További kérdés: kovacsti78@gmail.com

Keressetek bátran!

A betegségem: POLYMYOSITIS volt (szisztémás autoimmun izomgyulladás).

Rengeteg alternatív próbálkozás után, de végül ráakadtam a hathatós és gyors megoldásra.

A videóban elhangzó állításaimat tanúkkal, kórházi, klinikai és független orvosi vizsgálati eredményekkel is igazolni tudom. (vérvizsgálatok, immunszerológiai-, és szövettani vizsgálatok, izom MR-, és EMG vizsgálatok, légzésfunkciós-, és EKG vizsgálatok, röntgen-, neurológiai és patológiai leletek, haematológiai-, flow cytometriai- és hormonvizsgálatok, antitest meghatározás, histokémiai szövettani vizsgálat stb.)

 

youtube.com/watch?v=cwu7Xypc8dQ&feature=youtu.be

Tibor

yorkylove Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2335

Bioszteroid ? Bovebben kifejtened ?

Előzmény: schow 57 (2331)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2334

Gluten tartalmu eteleket egyaltalan nem eszek ,mivel erzekeny vagyok ra. De zablisztet,rizst, kolest, glutenmentes lisztet, glutenmentes abonett, rizs tallert, zabtejet, zabtejszint hasznalok. Tejet soha nem ittam, max. mondom a joghurt de azt sem sokat.

Egyebkent miert tilos a tej ? A sajt meg miert megengedett a paleoban ? Az is tejtermek...

Kulonben nem kovettem semmilyen hagyomanyos orvoslas dietajat, en meg total friss autoimmun ` beteg ` vagyok, tehat eppen a kerdezoskodesek szintjen tartok :) Es ahogy mar korabban irtam a diabos kislanyom miatt tobb mint 1 evig csinaltuk a paleot is, tehat nagyon is jol ismerem, hisz nagy reszben en is igy ettem ( lasd kiveteleket fent). Az autoimmun folyamat meg, paleo ide vagy oda meg is kialakult.

Előzmény: Evicke (2332)
Evicke Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2333

Ja, a rákot meg el is felejtettem, amit a sok CH-fogyasztás okoz. Mivel tudvalevő, hogy a rákos sejtek a szénhidrátból keletkező cukorból élnek, sokkal nagyobb mértékben képesek felvenni, mint az egészséges sejtek. Ez ma már evidens. Nem véletlen az sem, hogy az elhízottak között jóval gyakrabban fordul elő daganatos betegség.

Vmelyik nap hallottam egy beszélgetést egy Széchenyi-díjas rákkutatóval, aki azt mondta, hogy egyértelmű az összefüggés a CH-fogasztás és a rák között. A kutatók most a rákos sejtek cukorfelvételét próbálják akadályozni, így akadályozva meg az életben maradásukat.

Nos, én meg a saját cukor- (azaz szénhidrát) felvételemet korlátozom. :-)

Ezek után ki-ki döntse el, mennyire egészséges a sok CH....

Előzmény: Evicke (2332)
Evicke Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2332

Szerintem nagyon is jól táplálkozol (persze a joghurt nagyoon nem kéne). Ha sok CH-t eszel (nemcsak cukrot, hanem gabonát - főleg glutént!!!-, krumplit, rizst), arra idővel egész biztosan rámegy az egészséged (szív-, cukorbetegség stb.), és valszleg ezektől lettél autoimmun beteg is, amiből nem biztos ám, hogy hónapok alatt fogsz meggyógyulni, lehet, inkább évek alatt, de csak ha egyáltalán nem eszel glutént és tejterméket, amik fenntartják a folyamatot.

Ha pedig nem eszel zsírt, nem tudnak felszívódni a zsírban oldódó vitaminok, ezek közül pedig a D-vitamin létfontoságú az autoimmun betegségek gyógyulásában!

Én a helyedben legalább adnék egy esélyt a paleónak is, ha eddig úgyis a "hivatalos" orvoslás ajánlásait követted, hm?

Előzmény: yorkylove (2330)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2331

Ez a szer nekünk nem jó mert erősíti az immunendszert.

A mi esetünkben ki kell egyenlíteni és a gyulladást levenni, maradok a bioszteroidnál.

 

 

Előzmény: yorkylove (2322)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2330

Rákerestem. Pont ezért vagyok bajban.Hisz a paleo - amit eddig ,ha nem is 100%-ban,de követtem teljesen ellentmond a neten található májdiétáknak.

Azt hiszem marad a "mindent csak mértékkel" hozzá állás aztán meglátjuk. Cukrot mi nem használunk, csak nyírfacukrot és nem is veszek meg semmi olyan készítményt ami cukrozott. Sajnos ma már mindenbe tesznek cukrot,még a felvágottakba is.

Tojást elég sokat fogyasztunk azzal nincs gond.

 

Evicke : Igen valahol azzal van a gondom, hogy most akkor kell-e a magas CH (májdiéta) vagy nem kell a magas CH (paleo) ?

Előzmény: nand09 (2328)
Evicke Creative Commons License 2013.03.25 0 0 2329

Kizártnak tartom, hogy a paleó miatt alakult ki, véletlen egybeesés lehet. Nagyon jó, hogy így táplálkozol, bár az állati fehérje nagyon kellene, még ha zsírt nem is eszel. Ha állatit nem akarsz, a kókuszzsír a legjobb, legegészségesebb növényi zsiradék. Szénhirátot én nagyon nem ajánlom, attól csakis rosszabbodni fog, akármit is írnak a neten vagy bárhol.  Vagy most a CH eddig elhagyásával van valami problémád? Mondjuk szívvel, cukorral stb. Naugye. :-)

Ja és tojással hogy állsz?? Nagyon-nagyon egészséges, komplex táplálék, benne zsírral, fehérjével és sok vitaminnal.  Remélem, ezt már nem tiltja valami hülye netes cikk... :-) Mert a tojás okozta koleszterinemelkedést már rég megcáfolták, remélem, ezt mindenki tudja már.

Előzmény: yorkylove (2327)
nand09 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 2328

Yorkylove: én sajnos nem nagyon tartom be a diétát, de eztán megpróbálok jobban odafigyelni a kajálásra. Ha már erről volt szó, kicsit utánanéztem a diétának, úgyhogy köszi, hogy felvetetted ezt a témát. ;-) Én azt találtam a neten, hogy inkább az állati zsiradék az, ami elkerülendő, a növényi jöhet (persze az sem korlátlan mennyiségben). Cukorra is érdemes odafigyelni, csökkenteni a mennyiségét, szénhidrátot viszont biztosítani kell a májnak (főleg gabonafélék, burgonya, rizs - ezt találtam a neten). Jöhet még a rostgazdag zöldség meg a protein. Dióhéjban ennyi, de ha rákeresel a neten, akkor jó sok mindent találsz erről a diétáról. :-) 

Előzmény: yorkylove (2327)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.25 0 0 2327

Persze SZ.G. nem azt írja ne vágjak bele, de még mindig nem tiszta akkor májdiéta vagy paleo ? Mert a kettő igen csak üti egymást. 

Én mióta a gyereknél kiderült a cukorbetegség nem eszek pékárút,kenyeret,tésztát, cukrot, tejtermékekből is csak sajtot és nagyon nagy ritkán kis joghurtot, talán havonta 1 x krumplit ,semmi hüvelyest nem főztem ez idő alatt. Ennek több mint 1 éve már. Kb 80-90%-ban én is paleoztam a gyerekkel. A betegség meg pont ez idő alatt alakult ki. Nem azt mondom,hogy összefüggésben van a kettő, csak elgondolkodtató.

Valaki tudna tanácsot adni, aki szintén májbetegségben szenved /szenvedett, hogy milyen diétát is kellene tartani ? Pl. az olajos magvak ehetők ? (mák,dió,tökmag,mandula,kesu,napraforgó stb.) mert ezek magas zsírtartalmuak, a májdiéta nem javasolja viszont a paleo igen. Egy vegetáriánusnak exra nagy probléma melyik diéta is lenne a jó :)

Előzmény: Evicke (2326)
Evicke Creative Commons License 2013.03.24 0 0 2326

Hát sokminden hülyeséget lehet olvasni... A paleó sajnos még messze van attól, hogy - annak ellenére, hogy működik és rengeteg állapotjavulás és teljes gyógyulás a hatására - általánosan elfogadott legyen. Pont a megszokás miatt, hogy rengeteg szénhidrátot eszünk, lásd kenyér és péksütemény reggel délben este, nehezen fogadjuk el, hogy mindez nagyon-nagyon káros a szervezetre. Dehát nem ez az egyetlen étrend és módszer, amit a vaskalapos hivatalos orvostudomány és a hagyományokhoz szokott ember elutasít. Egyelőre még. :-)

Mindenesetre Szendi Gábor válasza egyáltalán nem indokolja, hogy ne vágj bele. Pont azt írta le, amit én lentebb, hogy ha májra nem is használ, összességében csakis jó hatása lehet. Ha meg rosszabbodást tapasztalsz is esetleg, még mindig abbahagyhatod. A szénhidrátok drasztikus csökkentésével pedig SEMMIT nem veszítesz, ellenkezőleg! De nem akarom magam ismételni....

Előzmény: yorkylove (2325)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.24 0 0 2325

Evicke : Utána érdeklődtem a paleo témának is, de szerintem egyértelmű,hogy a májbetegeknek még ha autoimmun is nem ajánlott a paleo. Kezdve,hogy a paleo a zsírt nem vonja meg, sok olajos magvat is használ és semmi light terméket. Viszont mindenhol az olvasható, hogy akinek a májával van baja, egyen alacsony zsírtartalmú ételeket , de CH az mehet rendesen. A paleoban meg a CH az ami a gond. Szóval részben OK a paleo, de teljes egészében azt hiszem nem lesz számomra járható.

SZ.G. ezt válaszolta nekem :

" A Maga esetében sajnos nem tudok konkrét biztatást adni. a paleo általában sok mindenre jó, de autoimmun májbetegség esetében nincs tapasztalat. Talán éppen a Magáé lesz az első. Mindenképpen érdemes a paleóval próbálkozni, mert ezer más haszna is van, ha ebben a kórképben konkrétan nem is segítene esetleg."

Előzmény: Evicke (2313)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2324

Legalon 140-et szedek napi egy kapszulát.Állítólag az olaja az ami tökéletes, viszont 6 hét után szünetet kell tartani.

 

Az okot kell megtallni ami ezt az állapotot kialakította számomra csak ez az egyetlen járható út.

 

Biztos meg lehet  gyógyulni belőle..

 

Te nem sárgultál be úgy mint én.Rettenetesen viszketett a bőröm habkővel dörzsöltem egész nap.

 

Leírtam a sorrendet mikor milyen immun betegség tört rám:)

 

Talán oda ért már:)

Előzmény: yorkylove (2323)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2323

2450 ???? Nagyon magas, nem is gondoltam volna ilyen ertekre. Akkor en sehol sem vagyok a sorban az en ertekeimmel :)

A legmagasabbam eddig GOT 164 GPT 246. De 5 hete volt labor,akkor a GOT lement egeszen 70-re, a GPT 146-ra es semmi gyogyszert nem szedtem csak a mariatovist, meg talan nem voltam annyira stresszes idoszakban. 1 hete voltam megint laborban, de meg nincs eredemeny,ill. a doki csak minden szerdan van ott. Viszont a ANA/ENA ELISA pozitiv,kromatin elleni AT IIf pozitiv, antinuklearis AT pozitiv, simaizom elleni AT pozitiv,majspec.proteinek elleni at pozitiv,SLA erosen pozitivmeg szamtalan tovabbi csillagozas a leletekben.

 

Előzmény: schow 57 (2320)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2322

Ezt most ajanlotta egy homeopatias doki, nem tudom valaki szedte-e mar?

 

Himalája Liv.52     100% novenyi

 

 

  • javítja a funkcionális hatékonyságát a májnak
  • Méregtelenít és védelmet nyújt a káros élelmiszerek és gyógyszerek toxinok hatásától
  • Nagyon előnyös az cirrhotikus és a pre-cirrhosisban esetekben
  • Szabályozza a májenzimek szintjének optimális mértékét

Himalája Liv.52 tabletta segíthet:

  • Vírusos májgyulladás
  • Az alkoholos májbetegség
  • Pre-cirrhoticus  és a korai cirrhosis
  • Fehérje energia alultápláltság
  • Étvágytalanság
  • Sugárzás és a kemoterápia által okozott májkárosodás
  • Adjuváns a hepatotoxikus gyógyszerek okozta károsodás
  • Értékes adjuvánst során a felépülésre és a tartós betegségben szenvedők nyorsabb gyógyulása érdekében
schow 57 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2321

Szia!

 

Esetleg ha gondolod össze tudlak hozni egy beteggel.Nem ismerem az illetőt csakhalllottam róla nem hiszem, hogy elutasítana más beteg embert.Ilyenor kell a kapszkodó mindeninek és ezt főleg olyanok értik meg akik hasonló cipőben járnak.Annyit tudok róla, hogy szépen javul, erősödnek az izmai vett szobabiciklit.-szóval a gyógyulás útjára lépett amit az orvosok nem értenek.

 

Küldesz egy címet megkérdezem továbbíthatom.-e ?

Javulást kívánok!

Előzmény: Myrabella (2319)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2320

Elhiszem, hogy próbálkoztatok sok helyen azért ne add fel.

 

Nekem a májfunkciós értékeim 245o körül mozogtak kb. 13 évvel ezelött, majd szteroidot kaptam amire rendkívül jól reagáltam így, 8 hónapon belül be is fejeztük a  kúrát.

Következett egy 1o éves tünetmentes időszak , majd kettő évvel ezelött ismét emelkedtek az értékeim.Per pillanat jól vagyok .kop-kop:)

 

 

Előzmény: yorkylove (2317)
Myrabella Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2319

Sziasztok! Én most találtam meg ezt a topikot. Egy darabig visszaolvastam, nekem myasthenia gravis betegségem van,ami anno dermatomyositissel kezdődött. Ameddig visszaolvastam hasonló beteggel itt nem találkoztam,pedig reménykedtem hogy sorstársakkal beszélgethetek. Viszont Imuran-t szedek én is már több, mint 10 éve 100mg-mot naponta. És kb 10 éve elkezdtem inni a Foreveres Aloe gélt, ami sokat segített az állapotomon, jelentősen javultam. Az Aloe nem immunerősítő , mint ahogy írtátok, hanem az immunrendszer szabályozásában segít , tehát a helyes működésben. 10 év után már van ebben tapasztalatom.  A Myasthenia Gravis , izomgyengeség, sokszor az ember csak vonszolja magát, minden betegnél más, más tünetek kerülnek előtérbe. Amióta iszom a gélt és hát több étrendkiegészítőt is szedek sokkal jobb az állapotom. Ezért én mindenkinek csak ajánlani tudom.

yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2318

Szia !

 

Április 10-én kell mennem vissza az immunologushoz (Kútvölgyi kórház),mivel csak hetente 1 x rendel elég ritkán jutok be hozzá. Akkor fog időpontot adni májbiopsziára ( remélhetőleg) csak hogy már azon is túl legyek.

Nekem az értékeim nem voltak ennyire magasak mint neked 150-250 közötti értékeket mértek, aztán ez hol lefele hol felfele ingázott hónapokon keresztűl. De olyan magasak mint a neked,nem voltak.

Kg-ban kb. én is annyi vagyok most,mint amennyivel Te kezdted a gyógyszert szedni. Bár soha nem voltam egy nagy darab,de a betegség miatt egy 5-6 kg simán lement rövíd idő alatt.

A gyógyszerektől nagyon tartok, bár tudom nem mindenkinél egyformán jelentkeznek a mellékhatások- de ha csak egy ici-pici remény is lenne, hogy mással kivédhetőek lennének, bele vágnék.

 

 

Előzmény: nand09 (2316)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2317

Kislányomat nagyon sok helyre vittük, próbáltunk alternatív megoldást is keresni. Voltunk természetgyógyászoknál, homeopátiával foglalkozó orvosnál, Tóth Csabánál (paleo), kipróbáltuk a Bach virágterápiát, használtuk a Dr. Hulda Clark gépét, kapott sok féle  édrendkiegészítőt (ganoderma gomba,fekete berkenye,króm, omega 3 ,egyéb vitaminokat, ) de a folyamatot nem tudtuk vissza fordítani. Mértük a C-peptid értékét is szinte 2-3 havonta.

A paleo diéta számomra nem teljesen betartható, bár kenyeret,tejet eddig sem fogyasztottam,de a rizs, zabliszt, köles, kukorica, kevés joghurt ,tofu,szója nehezen kiiktatható számomra.
Valaki használta már a ganoderma gombát ? Nem tudom autoimmunosoknak jó-e ? Nekem még a háziorvos ajánlotta szedjem a Legalon tablettát - akkor még nem tudtuk,hogy a magas értékek oka autoimmun eredetű-e, de a máriatövist azóta is szedem ,csak nem a tablettát,hanem a bio piacon vettem 100% őrleményt és abból keverek 2 kiskanálnyit juceba.
E-mail címem : halimeda1@hotmail.com
Nagyon köszönöm és ha bármi tanácsotok lenne,mit tehet többet egy májbeteg (helyes étkezések, étrendkiegészítők stb.) szívesen venném.
Mindenkinek jobbulást kívánok !
Erzsi

Előzmény: schow 57 (2315)
nand09 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2316

Yorklove: igen, az elején nálam is 2 évről volt szó, ráadásul nagyon jól reagáltam a gyógyszerekre, nagyon hamar lementek a májenzimek értékei, aztán sajnos egy évvel később már visszaestem. Többször volt utána rossz eredményem, igazából kb 2005 óta jobb a helyzet, azóta ritkábban vannak rossz értékeim. De ebből ne vonj messzemenő következtetéseket, mert lehet, hogy a te szervezeted sokkal jobban reagál majd a gyógyszerekre, és a két éves időszak után (ha jól emlékszem, akkor ennyi ideig tart a hivatalos protokoll) már nem lesz szükséged gyógyszerekre. Nálam bekavart a két szülésem is, terhesség alatt és szülés után máshogyan működik az immunrendszer, azért biztosan az is számított.

2001-ben 48 mg Medrollal kezdtünk (pontosan annyi kg voltam), aránylag gyorsan csökkentettük. Azért mondom, hogy aránylag, mert a GOT, GPT értékeim akkor 500 és 1000 voltak, a normál tartomány felső határa pedig akkor 32 volt. Ahogy lementek a normál tartományba, már kezdtük is csökkenteni a Medrolt. Utána visszaeséseknél emelték a Medrolt, de csak 16-24 mg-ra.

Én inkább az Imuran mellékhatásaitól tartok, az sokkal alattomosabb, mint a Medrol. A szteroid mellékhatásai elég hamar észrevehetőek (megfelelő ellenőrzés mellett), az immunszupresszánsoké nem igazán...

Mikor lesz a biopszia? És hol csinálják? Nem egy kellemes dolog, de szerintem kibírható. Én legalább is kibírtam már kettőt is. ;-)

Előzmény: yorkylove (2311)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2315

Szia!

 

Autoimmun hepatitiszem van, sajnos jött még hozzá más is..úgy szép sorjában.

 

Egy -email cimet ha kerálnál jobban tudnnk beszélgetni.

 

Pesten van egy hölgy nem tudom ismered  nagoyn jól beállít vércukrokat és csak egszer kell elmenni hozzá, sőt van akit az inzulinról átállított tablettára.

 

Honlapja egészen biztos érdekelne.

 

Nekem a májbiopszia sokat nem mutatott ki, viszont csodálkozom, hogy ilyen sokáig kell Medrolt szedned?

 

Miért kellene húst enned ha nem szereted? Paleot én elfelejteném a helyedben főleg ha kényszernek gondolod és nem esik jól ez a fajta táplálkozás.

 

Nincs az a pénz, hogy engem valaki rávegyen ilyen butaságra.

 

Jobbulást kívánok Rea

 

 

 

Előzmény: yorkylove (2308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!