Keresés

Részletes keresés

Baracilin Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75897

felénk azt beszélik almával javítják fel a kihozatalt...

Előzmény: norris53 (75810)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75896

Ecetes és/vagy rosszul kezelt cefre lehetett, azért ad ilyen keveset. Nem csoda ha csíp, hiszen az ecet fokozottan reakcióba lép a rézzel, a keletkező réziook miatt van a csípősség, legalábbis részben. Ioncserélőn ha teheted küldd át, biztosan javulni fog az árú. Én nem főzögetném újra, aromaveszteséggel jár, na meg az ecetes árút hiába főzögeted többször legfeljebb steril lesz egyszer csak, jó nem.

Előzmény: jagi26 (75869)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75895

Az a "legszörnyűbb", amikor az ember látja, hogy a tehénen is átmegy különösebb sérülés nélkül :) Pedig ott aztán van hozzá aparát!

 

CT

Előzmény: Törölt nick (75885)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75894

Így hogy megmutattad mi merre megy már jobbnak tűnik.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (75893)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75893

Igen van, miért kell levinni? A fal lényege pont az, hogy oda már nem juthat olaj a felszínre.

 

Előzmény: sogi01 (75891)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75892

Ha az előző adag cefre még nem erjedt ki, akkor nyugodtan tedd hozzá a plusz 4 kg-t. Ebben a hozzáadott alkoholos témában nem tudok segíteni, soha nem próbáltam.

Előzmény: juhaszp20 (75887)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75891

Válaszfal alatt van rés? Kifolyónál a csövet levinném a tégely aljára.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (75874)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75890

Kétszer főzted ugye?? Vagy az alszeszből vetted el az előpárlatot???? Mert onnan nem kell!

Előzmény: jagi26 (75869)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75889

Miért?

Előzmény: snapszmester (75883)
leparlo02 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75888

Én is igy gondoltam

Megnyugodtam

Előzmény: barkócza (75881)
juhaszp20 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75887

Köszönöm!

 

Remélem, hogy jó lesz, mert ennyi munka után nagyon sajnálnám. :)

 

Lenne még egy olyan problémám, hogy ma beállított egy kollégám még 4 kiló galagonyával, hogy besegít. Ezt már nem akarom beletenni az előző cefrébe, arra gondoltam, hogy külön cefrézem és az erjedés felénél - kísérleti céllal - teszek hozzá 1l tiszta szeszt. Vagyis mivel a gyógyszertárba azt az infót kaptam, hogy 8000,- egy liter ezért ezt elvetettem. Inkább megpróbálom vodkával. Vagy tudnál javasolni valami kísérleti megoldást? Persze külön főzném.

Előzmény: barkócza (75845)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75886

Elég, ha főzés előtt higítod. Az alma a legrohadtabb cefre leégés szempontjából, inkább higítsd túl, minhogy leégjen.

 

Ha megkevered a cefrét, akkor látod, hogy van egy lekváros állaga. Ráadásul, ahogy megkevered, akkor egy kicsit mintha meghígulna, majd kis állás után visszasűrűsödik. Addig kell higítani, amíg ez az enyhe lekváros jelleg, és a keverés utáni visszasűrűsödés el nem múlik. Utána odafigyelve főzd, inkább kisebb adagokban, nehogy az egészet odaégesd.

Előzmény: xukac1 (75875)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75885

Enzimet nem kapott, se gabona-csíra, se enzim formájában.  Álneve igen,,,,de ahhoz kell még egy-két dolog, hogy cukor legyen.:-) Alapból nincsen benne.

Előzmény: CefreTársaság (75884)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75884

Hidd csak el, az is cukor, álneve poli :)

 

CT

Előzmény: Törölt nick (75876)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75883

Csinos darab, de ebben a formában olajleválasztásra nem alkalmas.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (75874)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75882

Csak finomításkor kell elvenni az előpárlatot. Az alszesz "előpárlata" (ha lenne, de nincs) nagyon jó, gyümölcs illatú, kár lenne érte.

Előzmény: leparlo02 (75878)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75881

Alszeszből nem veszünk el semmit, csak finomításkor.

Előzmény: leparlo02 (75878)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75880

Sztia!

 

Azért a gabona nem olyan egyszerű, mint hogy dobok a tyúkoknak. Alma, szőlő hálás lesz, ahogy itt korábban ajánlották.

 

Üdv,

 

CT

Előzmény: albinolynx88 (75826)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75879

Most vissza olvastam a kísérletemet, 350 gramm cukorból lett 900 ml 25%-osom, ebből Brandy módszerrel, 280 ml 46-48%-os italom. Pálinka-módszerrel egész biztosan meg lett volna a 350ml 46%-os.

Előzmény: Törölt nick (75876)
leparlo02 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75878

Pálinkásat

 

Az lenne a kérdésem hogy, 2éve nyomom a pálinka előállítását nagy örömmel.

Volt egy két hibám olykor utópárlat formályában de javulok.

Egy "régi" motorossal beszélgettem azt mondta hogy az alszeszbűl is vesz el előpárlatot!!!!!!!!

No ezen én nagyon meglepődtem  ......

Kicsit öszze kavart  most akkor mi van?

 

Kell vagy nem

Vagy csak finomításkor no azért mert én csak akkor teszem???

 

 

jagi26 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75877

Tudom, hogy kevés. Nem az enyém volt a cefre. Addig főzöm amíg a siskara öntve meggyújtom és ég. 

 

Üdv.: Jagi

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75876

Szia! Én csináltam, a számok pontosak. Kukorica-cukor cefrém pont ennyit hozott. A kukorica nem játszott be a dolgokba, az csak az élesztőnek volt tápanyagforrás, meg az ízek miatt.(kukoricában nincs cukor, csak keményítő)

Előzmény: köműves (75870)
xukac1 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75875

Az almacefrém, ami még nincs készen, eléggé sürü lett. Mi az az időpont, fázis, amikor még higithatom vizzel? Egyébként kb. milyen sürüségüre kell higitani, hogy lehetőleg ne égjen le?

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75874

Na csináltam egy szűrőt... ha már csinálom legyen fullos, ennél több nem hiszem, hogy kell.

 

köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75873

Nem írtam,hogy hány százalékos!

Tényleg kezdesz a régi lenni!:-)

Előzmény: Feriba51 (75868)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75872

A 3 liter 26%-os alszesz nagyon-nagyon kevés 30 liter szilvacefrére, ott valami generál probláma lehet. Vagy nagyon éretlen volt a gyümölcs, vagy az erjedés ment valahogy félre.

Előzmény: jagi26 (75869)
Prophet09 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75871

Szia!

 

A csersznyémnél ugyanezt tapasztaltam amit te, de most valamivel több mint két hónappal a főzés után teljesen eltűnt belőle a csípősség. Ugyan tapasztalatlan vagyok még, de szerintem nem kell lefőzni mégegyszer, idővel meg fog szűnni. (Amúgy 30 liter cefréből 3 liter alszesz nem kevés?)

 

Üdv, B.

Előzmény: jagi26 (75869)
köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75870

Ha a fele összejön már siker!De ha valakinek sikerült 1kg cukorból 1liter szeszt csinálni avval szeretnék találkozni!

Előzmény: csalitos (75867)
jagi26 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75869

Sziasztok! Tegnap kifőztem a szilvát. Kis mennyiségről volt szó, kb 30 liter cefre amiből 3 liter 26 fokos alszeszt nyertem. Ebből a 3 literből 0,6 deci előpárlatot vettem el, 1,2 liter 70 fokos középpárlatot fogtam fel. Ma kóstoltam (47 fokosra higítottam), enyhén csípős ízt éreztem a nyelvemen. Lehetséges lenne, hogy ez csak a pálinka "frissessége" miatt van, vagy kevés előpárlatot vettem el? Levegőztetni mindenképp fogom 2-3 hónapig, de nem tudom, hogy a pihentetett pálinkának is meg lesz-e ez a csípős jellege.

Mit gondoltok, a levegőztetés teljesen megoldja a problémát, vagy inkább főzzem le úrja?

Ha az újra lefőzés mellett érveltek, akkor a kész pálinkát ugyanúgy vissza kell fokolni 25 fokra és előpárlatot, utópárlatot kell elválasztani? Mert akkor az mennyiségbeli veszteséget okozna sajnos...

 

Üdv.: Jagi

 

Feriba51 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75868

Jaaa, Te szerinted:

 

..."az 1kg cukor 7deci szesz!"

 

Hát igen, 7 deci szesz=1,4 liter 50 fokos pálinka. Igazad van, annyi mégsem lehet:-))))))

Jó nedűt!!!

 

 

Előzmény: köműves (75861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!