Keresés

Részletes keresés

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75889

Miért?

Előzmény: snapszmester (75883)
leparlo02 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75888

Én is igy gondoltam

Megnyugodtam

Előzmény: barkócza (75881)
juhaszp20 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75887

Köszönöm!

 

Remélem, hogy jó lesz, mert ennyi munka után nagyon sajnálnám. :)

 

Lenne még egy olyan problémám, hogy ma beállított egy kollégám még 4 kiló galagonyával, hogy besegít. Ezt már nem akarom beletenni az előző cefrébe, arra gondoltam, hogy külön cefrézem és az erjedés felénél - kísérleti céllal - teszek hozzá 1l tiszta szeszt. Vagyis mivel a gyógyszertárba azt az infót kaptam, hogy 8000,- egy liter ezért ezt elvetettem. Inkább megpróbálom vodkával. Vagy tudnál javasolni valami kísérleti megoldást? Persze külön főzném.

Előzmény: barkócza (75845)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75886

Elég, ha főzés előtt higítod. Az alma a legrohadtabb cefre leégés szempontjából, inkább higítsd túl, minhogy leégjen.

 

Ha megkevered a cefrét, akkor látod, hogy van egy lekváros állaga. Ráadásul, ahogy megkevered, akkor egy kicsit mintha meghígulna, majd kis állás után visszasűrűsödik. Addig kell higítani, amíg ez az enyhe lekváros jelleg, és a keverés utáni visszasűrűsödés el nem múlik. Utána odafigyelve főzd, inkább kisebb adagokban, nehogy az egészet odaégesd.

Előzmény: xukac1 (75875)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75885

Enzimet nem kapott, se gabona-csíra, se enzim formájában.  Álneve igen,,,,de ahhoz kell még egy-két dolog, hogy cukor legyen.:-) Alapból nincsen benne.

Előzmény: CefreTársaság (75884)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75884

Hidd csak el, az is cukor, álneve poli :)

 

CT

Előzmény: Törölt nick (75876)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75883

Csinos darab, de ebben a formában olajleválasztásra nem alkalmas.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (75874)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75882

Csak finomításkor kell elvenni az előpárlatot. Az alszesz "előpárlata" (ha lenne, de nincs) nagyon jó, gyümölcs illatú, kár lenne érte.

Előzmény: leparlo02 (75878)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75881

Alszeszből nem veszünk el semmit, csak finomításkor.

Előzmény: leparlo02 (75878)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75880

Sztia!

 

Azért a gabona nem olyan egyszerű, mint hogy dobok a tyúkoknak. Alma, szőlő hálás lesz, ahogy itt korábban ajánlották.

 

Üdv,

 

CT

Előzmény: albinolynx88 (75826)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75879

Most vissza olvastam a kísérletemet, 350 gramm cukorból lett 900 ml 25%-osom, ebből Brandy módszerrel, 280 ml 46-48%-os italom. Pálinka-módszerrel egész biztosan meg lett volna a 350ml 46%-os.

Előzmény: Törölt nick (75876)
leparlo02 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75878

Pálinkásat

 

Az lenne a kérdésem hogy, 2éve nyomom a pálinka előállítását nagy örömmel.

Volt egy két hibám olykor utópárlat formályában de javulok.

Egy "régi" motorossal beszélgettem azt mondta hogy az alszeszbűl is vesz el előpárlatot!!!!!!!!

No ezen én nagyon meglepődtem  ......

Kicsit öszze kavart  most akkor mi van?

 

Kell vagy nem

Vagy csak finomításkor no azért mert én csak akkor teszem???

 

 

jagi26 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75877

Tudom, hogy kevés. Nem az enyém volt a cefre. Addig főzöm amíg a siskara öntve meggyújtom és ég. 

 

Üdv.: Jagi

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75876

Szia! Én csináltam, a számok pontosak. Kukorica-cukor cefrém pont ennyit hozott. A kukorica nem játszott be a dolgokba, az csak az élesztőnek volt tápanyagforrás, meg az ízek miatt.(kukoricában nincs cukor, csak keményítő)

Előzmény: köműves (75870)
xukac1 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75875

Az almacefrém, ami még nincs készen, eléggé sürü lett. Mi az az időpont, fázis, amikor még higithatom vizzel? Egyébként kb. milyen sürüségüre kell higitani, hogy lehetőleg ne égjen le?

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75874

Na csináltam egy szűrőt... ha már csinálom legyen fullos, ennél több nem hiszem, hogy kell.

 

köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75873

Nem írtam,hogy hány százalékos!

Tényleg kezdesz a régi lenni!:-)

Előzmény: Feriba51 (75868)
barkócza Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75872

A 3 liter 26%-os alszesz nagyon-nagyon kevés 30 liter szilvacefrére, ott valami generál probláma lehet. Vagy nagyon éretlen volt a gyümölcs, vagy az erjedés ment valahogy félre.

Előzmény: jagi26 (75869)
Prophet09 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75871

Szia!

 

A csersznyémnél ugyanezt tapasztaltam amit te, de most valamivel több mint két hónappal a főzés után teljesen eltűnt belőle a csípősség. Ugyan tapasztalatlan vagyok még, de szerintem nem kell lefőzni mégegyszer, idővel meg fog szűnni. (Amúgy 30 liter cefréből 3 liter alszesz nem kevés?)

 

Üdv, B.

Előzmény: jagi26 (75869)
köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75870

Ha a fele összejön már siker!De ha valakinek sikerült 1kg cukorból 1liter szeszt csinálni avval szeretnék találkozni!

Előzmény: csalitos (75867)
jagi26 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75869

Sziasztok! Tegnap kifőztem a szilvát. Kis mennyiségről volt szó, kb 30 liter cefre amiből 3 liter 26 fokos alszeszt nyertem. Ebből a 3 literből 0,6 deci előpárlatot vettem el, 1,2 liter 70 fokos középpárlatot fogtam fel. Ma kóstoltam (47 fokosra higítottam), enyhén csípős ízt éreztem a nyelvemen. Lehetséges lenne, hogy ez csak a pálinka "frissessége" miatt van, vagy kevés előpárlatot vettem el? Levegőztetni mindenképp fogom 2-3 hónapig, de nem tudom, hogy a pihentetett pálinkának is meg lesz-e ez a csípős jellege.

Mit gondoltok, a levegőztetés teljesen megoldja a problémát, vagy inkább főzzem le úrja?

Ha az újra lefőzés mellett érveltek, akkor a kész pálinkát ugyanúgy vissza kell fokolni 25 fokra és előpárlatot, utópárlatot kell elválasztani? Mert akkor az mennyiségbeli veszteséget okozna sajnos...

 

Üdv.: Jagi

 

Feriba51 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75868

Jaaa, Te szerinted:

 

..."az 1kg cukor 7deci szesz!"

 

Hát igen, 7 deci szesz=1,4 liter 50 fokos pálinka. Igazad van, annyi mégsem lehet:-))))))

Jó nedűt!!!

 

 

Előzmény: köműves (75861)
csalitos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75867

   És nem papíron?...

Előzmény: köműves (75866)
köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75866

Persze persze papíron!

Előzmény: Feriba51 (75864)
norris53 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75865

Szia kőműves ! Pálinkás jó napot mindenkinek !

Engem nem kell meg győznöd > aki meg az ellenkezőjét állítja úgy sem hisz nekünk - legfeljeb ha becsapom önmagát is pecsapja mert ő is a kevés cukor hozzáadásával készült pálinkámat favorizálta :-)

Előzmény: köműves (75861)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75864

Nem szoktam mérni semmit labormérleggel, de az 1kg = 1 liter 50% pálinka, az tuti.

Jó nedűt!

Előzmény: köműves (75863)
köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75863

Üdv mester!

Vajon sikerült ez már valakinek ?(kétlem)

Esetleg aki csinált már hasonló tesztet kíváncsi lennék menyivel lett több a pálinkája!

Előzmény: snapszmester (75862)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75862

Tényleg csak legenda mert 1 kg cukorból 1 L 50%-oa szesz lesz.

Persze ehhez az kell hogy ki legyen erjedve teljesen és az ecet miatt ne legyen veszteség.

Előzmény: köműves (75861)
köműves Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75861

 Szia norris!

Én Vilmosból csináltam tesztet cukor nélkül ,két kiló cukorral és 4kiló cukorral!Nos a sárgadinnyés szenvedésem óta tudom,hogy csak legenda az 1kg cukor 7deci szesz!

Mennyiségileg elenyésző különbség volt a cukor nélküli és a 4 kiló cukros között!Aki kóstolta mindenkinek az ízlett legjobban amiben a legtöbb cukor volt!

Előzmény: norris53 (75805)
csalitos Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75860

   Azt én nem tudom. De ahogy mondod. Minden idetévedő komolytalan úgy kezdi, hogy dinnye, tök, uborka, kukorica,... banán, aztán dinnye, tök, uborka..... stb. Ráadásul, még rögvest, azonnal, mert megsértődök....  Lehet, hogy ez olyan mint az "árvák könnye", lényeg, hogy hülyitsen?

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: gombászok (75853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!