Keresés

Részletes keresés

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.01.02 0 0 2232

Ettől az árszinttől kezdve különösen fontos az egyébként is első számú tanács: probáld ki személyesen! Esetleg a lányokkal együtt...

(Ha már megvan ki lesz a zongoratanár érdemes lehet megkérni, ő is próbálja ki, és mondjon véleményt)

 

Ha már esetleges további alternatíva, nekem még a Roland RP-501RP jut eszembe...

 

A Kawai és a Yamaha mellett szólhat, hogy billentésben is előrelépést nyújtanak az azonos gyártó egy árkategóriával lentebbi modellekhez képest.

Előzmény: bboros (2229)
vggeri Creative Commons License 2019.01.02 0 0 2231

amit még elfelejtettem írni: ha megvan a választásod, alkudj az árból, az én tapasztalatom az volt, hogy lehet! kb 10%-ot, de legalább egy ingyen zongorapadot.

 

amit még esetleg megnézhetsz: Casio AP 470 (https://www.youtube.com/watch?v=7gSockEu8kw) A Casio-nak nincs olyan jó neve ebben a kategóriában mint a Yamaha/Kawai/Roland hármasnak, de cserébe néha többet adnak ugyanazért a pénzért, itt pl. a 470 4 hangszórós, ami sokat jelenthet a hangzásban. Talán a Tajti-ban tudod tesztelni, ott szoktak lenni Casiok. Vagy az Eldoradoban. Hívd fel a boltot és kérdezd meg mi van kiállítva. És még egy tanács, a boltban lévő "szakértő" is szubjektív tanácsot ad (vagy olyat ami neki jó - pl magasabb profit), szóval inkább a saját ujjaidra/füledre hallgass ha már ott vagy. Több boltban volt olyan érzésem, hogy az eladó egy adott márka irányába tol, anélkül, hogy megkérdezte volna mit szeretnék, vagy mi az ami nekem tetszik.

Előzmény: vggeri (2230)
vggeri Creative Commons License 2019.01.02 0 1 2230

szia bboros!

 

én is nagyon hasonló cipőben voltam kb két éve, gyerekkoromban játszottam, és most újrakezdtem, magamnak játszom (és én is bízom benne, hogy majd a lányaim majd rákapnak, most még kicsik - 6 és 3). Én egy belépő Yamaha P-45-tel kezdtem, mert akkor még nem voltam biztos benne, hogy komolyan gondolom-e ezt az újrakezdést. Végül komoly lett, nagyon sokat játszottam, és kb egy év után lecseréltem egy CLP-645-re (ezt én is 10 éves távra tervezem).

 

A megadott 400 ezres büdzsében abszolút megtaláltad a két legjobb bútoros zongorát szerintem, innen csak a személyes kipróbálás döntheti el a dolgot. Ha Budapesten laksz, vagy jársz itt, akkor ez nem nehéz - a Budapest Zongoraszalonban általában mindkettő ki van állítva (Yamahát sok helyen tesztelhetsz, pl Tajti Music, El Dorado, de Kawai csak a BZ-ban van Pesten). Vegyél ki egy kis szabad időt, és tölts el legalább egy órát a boltban, játssz rajtuk sokat és tudni fogod melyik tetszik jobban. Én rengeteget jártam a boltokba és sokszor, sokat teszteltem a zongikat mire döntöttem. Egyébként mindegyik tetszett, a Kawai is nagyon jó, és én a Rolandot is néztem, bár nekik a 400e-s kategóriában nincs igazán jó zongorájuk. A CLP-625 most sokat fejlődött az elődjéhez képest, mert benne van a CFX és a Bösendorfer hangja is, amik nagyon jók. A Bösendorfer elsőre (pláne a nagyon világos Yamaha mellett) kicsit tompának hat, de idővel nagyon meg lehet szeretni, én imádom, meleg, nagyon kellemes tónusa van. Sok sikert a döntéshez!

Előzmény: bboros (2229)
bboros Creative Commons License 2019.01.02 0 1 2229

Kedves szakértők! :)

 

Látom, hogy ez egy nagyon hasznos fórum, sok szakértő tanáccsal, ezért merek kérdezni.

Digitális zongora vásárlása előtt állok.

Amit szeretnék: bútor zongora, minél jobb billentés és hang, de a többi funkció nem igazán számít. Főleg a saját hangszóróit használnám, keveset fülhallgatóval. 

Abszolút újrakezdő vagyok, gyerekkoromban zongoráztam néhány évig, most is csak magamnak játszanék. Bízom benne, hogy a lányaim is rákapnak. Azért nem belépő szintet szeretnék, mert örülnék, ha a következő 5-10 évben nem kellene lecserélni a hangszert.

Kb. 400 ezer forintig nézegettem. Ami eddig a hozzászólások, tesztek alapján tetszik:

  • Yamaha CLP 625
  • Kawai CN 27

Ezek közül melyiket ajánljátok? Tudom, hogy főleg szubjektív döntés...

Illetve van még olyan típus, amit ti jónak gondoltok? Minél inkább a természetes, meleg zongora hangzást keresem ebben az árkategóriában.

 

Köszönöm szépen a segítségeteket! 

djuice Creative Commons License 2018.12.21 0 0 2228

Sok örömet és sok hangjegyet az új hangszeren, valamint kellemes ünnepeket! ;)

Előzmény: BúvárKund (2227)
BúvárKund Creative Commons License 2018.12.21 0 2 2227

Szeretném megköszönni az ajánlásokat, ma érkezett meg a Korg LP 380-as zongoránk :-) Továbbá nagyon köszönöm hogy a Thomann oldalára is felhívtátok a figyelmem ugyanis cégnévre ÁFA nélkül tudtam vásárolni :-D A zongora így 190-be került, úgyhogy ennek örömére szettben rendeltem meg, székkel és fülhallgatóval ami 200 ezerre jött ki. Szállítás ingyenes volt és 3 nap alatt megérkezett, szóval nagyon korrekt jól kommunkáló cég, biztos nem utoljára vásároltam náluk :-)  Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Előzmény: BúvárKund (2182)
mudaman1 Creative Commons License 2018.12.18 0 1 2226

Sziasztok! Köszönöm a véleményeket. Korg G1 lrtt a végén. Nagy az öröm :)

Előzmény: Hellfeld (2225)
Hellfeld Creative Commons License 2018.12.10 0 0 2225

Ha klasszikus zenét játszik, akkor én a Kawai KDP110 választanám, ha jazz-t, sanzont, saját énekét kíséri stb. akkor a Korg C1 vagy G1. Illetve mekkora hely van a szobában: a Kawai nagyobb, klasszikusabb forma, a Korg kompakt, modern. Mindegyik nagyon jó választás, csak kicsit más stílus. Azért a számlát örizd meg jól, hátha mégis a másik .. :o)

Előzmény: mudaman1 (2213)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 0 0 2224

A G1 Air-ben van Bluetooth lejátszás (azaz rájátszási képesség), szóval a Bluetooth-on érkező audió szól, és tudod kísérni.

Előzmény: mudaman1 (2223)
mudaman1 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 2223

Szia!

 

Karácsonyi ajándéknak szánom, igen. Szeretném ha meglepetés lenne. Lenne egy másik kérdésem is. Mi a különbség a Korg G1 és G1 air modell között? Mindenhol csak az air modellt látom véleményezve. A Korg G1 ajánlott modell? C1 air, Kawai kdp110-hez képest milyen?

Előzmény: ÁsítóSárkány (2215)
djuice Creative Commons License 2018.12.08 0 0 2222

Akkor mégegyszer:

A kínai cipős hasonlatot arra írtam, hogy idejön több érdekldő laikus azzal a kérdéssel hogy max 200 ezerig (de inkább csak 150-et költene szíve szerint) szeretne d.zongorát, nem ért különösebben hozzá, de a legjobb billentést és legjobb hangot szeretné ezért a pénzért (kvázi nem egyszer megfogalmazva: ami legközelebb áll a valódi akusztikus zongorához).

Jó! Ilyen nincs!

 

Vannak belépő hangszerek és azon belül is márkánként különböző minőség és árszabás és ugyanígy közép, felső és luxus kategória (akár az autóknál, cipőknél, csajoknál, éttermeknél...). A lényeg, hogy a ki a legjobb billentést és hangzást keresi, az vegye számításba a valóságot és igenis áldozzon rá többet vagy tegyen le a zongorázásról. Olyan nincs máshol sem, hogy prémium kategóriát akarok "50" Ft-ért. A Yamaha P45 kb. arra elég, hogy ha megjön a kedve vkinek rajta a zenéléshez, 1-2 éven belül lecserélje egy komolyabb darabra. De ehhez még ennyi sem kell (vásárlásilag). Próbálja ki a boltokban egymás mellett ahol lehet a legolcsóbb és legdrágább modeleket és márkákat, aztán kiderül, hogy érdemesebb egy picit feljebb tenni a lécet és gyűjteni a cucchoz, mint beszállni a legolcsóbb megoldásba, amivel esetleg már 2 hét múlva jön az érzés, hogy: "hát, mégiscsak azt a ... modelt kellett volna megvenni! ezt most hogy adom el?!"

A pénzről jut eszembe! Van hitelre is lehetőség ha nincs meg a jobbra a pénz!

djuice Creative Commons License 2018.12.08 0 0 2221

"és a P45 azért nem a legolcsóbb, ami szembejön a belépő modellek között"

 

Én nem tudom, de Yamahában csak használtan tudok olcsóbbat a P45-nél. Kvázi nincs is a cégnek olcsóbb belépő modelje és erről volt szó. (A Piaggerot remélem nem tekintitek belépő modelnek sem?)

Előzmény: iamtwo (2220)
iamtwo Creative Commons License 2018.12.07 0 0 2220

"Így pl. a Yamahákat sem a kínai cipóhöz hasonlítottam"
Pedig nekem is így jött le, fel is szisszentem, mert nekem is az van.  És én is pont azért vettem ezt, mert ahogy vggeri írta, nem tudtam, hogy a lelkesedés kitart-e jövőre is és ha nem, hát nem bukom nagyot. (ahogy ezt korábban is írtam már) Nem akartam a legolcsóbbat - és a P45 azért nem a legolcsóbb, ami szembejön a belépő modellek között -, de ami neked belépőszint, az nekem (is) már sokba került volna, ha elhal a lelkesedés. Aztán vagy el tudom adni vagy nem.

A következő (és valószínűleg utolsó) modell kiválasztásánál - pár hét múlva - már az itt olvasottak alapján (is) fogok dönteni :) Szóval nekem is hasznosak az itt olvasottak, de az a kínai cipős beszólás azért ütött :)

 

ps: Ugyanitt P45B állvánnyal, még fél év garival eladó :)

Előzmény: djuice (2219)
djuice Creative Commons License 2018.12.06 0 0 2219

Nincs mindig idő litániákat gépelni, rüviden kell megfogalmazni a lényeget. (Sajnos a leírt betűk meg nem mindig úgy hozzák át a szavak hangulatát, ahogy az élő szó = könnyű félreérteni)

Így pl. a Yamahákat sem a kínai cipóhöz hasonlítottam, ha ez érződött ki belőle, hanem egy alap belépő model kapcsán inkább azt akartam sugallni vele, hogy érdemesebb picit többet rászánni és jobban körülnézni, mint az elsőt megvenni ami legolcsóbban szembe jön.

Most sincs időm pontosan visszaolvasni pl. hol jött elő az a Sencor téma (mint ha 2 külön kérdezöröl is lett volna szó), úgyhogy néha meg kell elégedni a kevesebb szóval is amire az idő futja. A kákán sincs elég csomó úgy sem. :)

Előzmény: vggeri (2218)
vggeri Creative Commons License 2018.12.06 0 0 2218

húha, nem akartam ám komoly vitát kiváltani! akkor egy-két dolgot azért én is reagálnék. először is, leszögezném, úgy gondolom, az egyik legaktívabb, és legtöbb tanácsot adó tag vagy itt, és sokaknak adsz folyamatosan hasznos, jó tanácsokat a fórum témájában. még ha speciel nem is mindennel szoktam egyetérteni, nem szoktam rajta vitatkozni. Ha itt lent a P45-ös kérdésre azt válaszoltad volna, hogy "szerintem semmiképp ne azt vedd, inkább gyűjtsetek még a Korg-ra, mert az ár/érték arányban sokkal többet nyújt", vagy valami hasonlót, egy szót nem szóltam volna - sőt, lehet egyet is értenék vele. Viszont, ahogy le is írtam, két dolog miatt nem volt korrekt a megjegyzésed:

- egyrészt a Yamahát a kínai cipőhöz hasonlítani abszurd (ha ezt a Sencorra írod, az még oké)

- másrészt kicsit lekezelő volt a stílusod - nyilván a kérdést feltevő is tisztában van vele, hogy több pénzért jobb minőséget kap az ember, de ne beszéljünk már vele lekezelően, még ha illusztrációnak is szántad a példát

 

Most a zongorákba nem annyira mennék bele megint, ez úgyis szubjektív dolog, de azért azt ne feledd, hogy az ember gyereke gyakran előáll egy újabb hobbival, "én xx leszek ha nagy leszek" ötlettel, és ebből nem mindig lesz ám életre szóló hivatás. Továbbra is azt gondolom, ha egy fiatal kislány kezdőként szeretne elkezdeni gyakorolni, ahhoz egy P45 kiválóan alkalmas, hogy 1-2 év alatt kiderüljön, maradandó-e ez a hobbi. És nagyon nem mindegy, hogy amikor 1-2 év után netán eladnánk a hangszert (mert vagy már nem játszik, vagy jobbra lesz szükség, akkor egy Yamahát pár nap alatt, kis veszteséggel el lehet adni). És nem arról volt szó, hogy 45 ezer forintot sokallna az apuka/anyuka, hanem hogy nem mindegy, hogy 170 vagy 220 ezer.

 

"Ha neked 45 ezer Ft sokat számít, akkor ne zongorázni tanítsd a gyereked, vegyél neki 3-5 ezerért furulyát. Abba is van Yamaha!"

"Majd gondolom tapasztalod még ezeket, mint gyakorló gyereknevelő..."

 

Erre a két idézetre pedig azt tudom mondani, hogy itt sajnos nagyon lekezelő voltál. Általában korrekt stílusban írsz, de ezek nagyon nincsenek a helyén. Egyrészt nem az én gyerekemről volt szó. Másrészt meg légyszíves ne adj nekem nevelési tanácsot, mert egyrészt ez itt egy zongora fórum, másrészt nem kértem tanácsot, harmadrészt pedig semmi okom azt gondolni, hogy te ügyesebben vagy helyesebben nevelnéd a gyerekeidet mint én az enyéimet.

 

nem akarom keménykedéssel zárni a posztot, ezért ide teszek egy smájlit ahogy te is, és "peace" :)

Előzmény: djuice (2217)
djuice Creative Commons License 2018.12.05 0 0 2217

Azért hogy te p45-öt vettél a gyerekeidnek senki nem kárhoztat, de nincs is mögötte 25 év tapasztalat és a kínálat ilyen időskálán való kipróbált ismerete. Nem utálom a Yamahát, volt is, lesz is ilyen billentyűm, de a kérdés itt arról szólt, hogy ha kategóriával jobb minőség ajánlható alig drágábban, mint egy fapados model, akkor te sem mondhatod azt hogy az olcsóbb a jobb.

Sajnos azzal tisztában kell lenni, ha kínai cipőket ajnározol, ha nem, hogy itt minőséget és olcsón szeretne sok ember, viszont kompromisszum nélkül és erre nincs gyógyír. Ha valaki hangszert szeretne venni, el kell fogadni, hogy 200 ezer alatt nem talál olyan minőséget, melytől a prémium kategóriát várják el. A Korg ebben az egyetlen, ami tudja ezt nyújtani, ha tetszik, ha nem. A D1 model sima színpadi kivitel azért az árért, az LP380 amit viszont itt inkább keresnek sokan, a cabinet style kivitel. Ehhez képest a Yamaha P45 a lehető legalapabb model a gyártótól (csak hogy épp olyan is legyen) és alapvetően nem is cabinet style kivitel. Ezen kívül vannak vele olyan problémák is, hogy ha mondjuk egy asztalra teszik, az alján vannak a beépített (sajnos soványka minőségű) hangszórók és egyből lefojtódik az amúgy sem nagy bajnok hangja. A P széria magasabb számú modeljeinél nem véletlen találhatók a zenész felé sugárzó hangszórók, hogy csak pl. ezt a minőségibb előrelépést említsem ott.

De ezen kívül persze ide tanácsokért jönnek az emberek, aztán mindenki azt vesz amit szeretne (jobb esetben). Én az adott szituációban a kérdezőnek nem véletlenül ajánlottam a minőségibb megoldást, nem sokkal drágábban.

Ha neked 45 ezer Ft sokat számít, akkor ne zongorázni tanítsd a gyereked, vegyél neki 3-5 ezerért furulyát. Abba is van Yamaha! És akkor nincs arról vita hogy melyik hangszer pénzkidobás a gyerek esetében. Ha tudnád, hegedűsök, fúvósok stb. jóval nagyobb összegeket költenek hangszerekre. Zenét tanulni sosem bóvli kategória volt, ahol elég a hamisított filléres kínai cucc is. Azt hiszem ezt minden szülő tudja, aki ilyen irányba tereli a gyerekét és áldoz rá, hogy a "legjobbat" szeretné neki, nem a legolcsóbbat. Ha sportolni megy a gyerek, akkor se a 2000 Ft-os kínai vackot veszik meg neki, meg a piacos "Adios" melegítőt, mert aki áldoz a gyerekére, az nem szeretne bohócot és ciki mikulást csinálni belőle a társai előtt, ahol ez nem kérdés, ellenben a szülei jobban megtehetik. Nyilván nem mindenkiért A8-as Audival járnak az iskolába, de van egy szint amit a kisebb pénzű szülők is inkább teljesítenek, hogy ne nézzék ki vagy le a gyerkőcöt a társai. Majd gondolom tapasztalod még ezeket, mint gyakorló gyereknevelő...

Ez is a valóság ugyanis és tapasztalat, nem elmélet! (:

Előzmény: vggeri (2214)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.12.05 0 0 2216

A Yamaha P-45 szerintem is messze jobb választás mint a korábban felvetett SENCOR SPD-200.

 

Ár-érték arányban szerintem messze nem jó mint a kicsit drágábbak. Ezért érdemes kipróbálni ezt is, azt is, és akkor lehet informált döntést hozni.

 

Előzmény: vggeri (2214)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.12.05 0 0 2215

Karácsonyi ajándék lesz, azért nem kéred meg, hogy próbálja ki?

Ismered a zongoratanárját?

Előzmény: mudaman1 (2213)
vggeri Creative Commons License 2018.12.05 0 0 2214

Ezt nem tartom túl korrekt válasznak.

Egyrészt a P45-öt a Yamaha gyártja, ami attól még hogy te nem szereted, a világ első számú hangszer gyártója, az "olcsó kínaihoz" hasonlítani röhejes. Attól függetlenül, hogy ez a belépő szint.

Másrészt többgyerekes apaként, igen, néha az olcsó kínai cipőt éri meg megvenni, főleg ha kényelmes, mert három hónap után kinövi a gyerek, bőven azelőtt hogy tönkremenne. 

 

A P45 egy teljesen korrekt belépő hangszer, amit újan, garanciával, szettben talppal 170e-ért meg lehet venni, ez lényegesen olcsóbb az általad nyomott Korg-nál, és van akinek igenis számít az az 50 ezer forint. Vannak a P45-nél jobb hangszerek, de ezen az áron, új hangszer, komoly gyártótól nem sok. Nagyon jól lehet vele kezdő szinten gyakorolni, és ha tényleg megmarad a lelkesedés a kislánynál, és tovább szeretne lépni, a P45-öt nagyon jól, kicsi veszteséggel el lehet adni (pont a jól ismert márkanév miatt).

 

A fentieket mind saját tapasztalatból mondom.

Előzmény: djuice (2208)
mudaman1 Creative Commons License 2018.12.05 0 0 2213

Sziasztok! Digitális zongora vásárlása előtt állok és a véleményeteket szeretném kikérni. Az alábbi típusok közül szerintetek melyik a legjobb választás?

Kawai kdp110

Korg C1 air

Yamaha ydp-143

 

A zongorát egy haladó zongorista számára vásárolnám.

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.12.02 0 0 2212

Egy kicsit árnyaltabban fogalmazva: próbáljátok ki, és az alternatívákat is amik kicsik drágábbak.

Előzmény: stepy16 (2206)
Iosefx Creative Commons License 2018.12.01 0 0 2211

Ajánlom a belépőszint egyik legjobbját szettben (zongoraszékkel és fejhallgatóval). Minőségi cucc.

https://budapestzongora.hu/szettek/549-kawai-kdp-110-szett

Előzmény: stepy16 (2206)
Iosefx Creative Commons License 2018.12.01 0 0 2210

Ha már a fejhallgatóknál tartunk, nagyon ajánlom a Panasonic alábbi klipszes cuccát. Órákig hordható, nagyon jól szól és olcsó is. Van fehérben is.

Hibái: kicsit rövid a zsinórja, és 1 év után a szivacs megadja magát.

https://www.videopart.hu/audio_hifi_hazimozi/fulhallhato_fejhallgato?product_id=5845

Előzmény: T0to (2201)
djuice Creative Commons License 2018.11.30 0 0 2209

Hát inkább a D1, ha minőséget akartok olcsóbban egy LP380-nál. (viszont itt csak fülhallgatóval, vagy hifi-re kötve szól a hangszer!!!)

Előzmény: Judit2003 (2207)
djuice Creative Commons License 2018.11.30 0 0 2208

P45 semmiképp.

Cipőből se a 2000 Ft-os kínait adod a lábára gondolom. Szóval nlmi befektetés később busásan megtérül!

Előzmény: stepy16 (2206)
Judit2003 Creative Commons License 2018.11.29 0 0 2207

Korg B1SP-BK digitális zongora, erről mi a véleményetek , kisfiamnak szeretném,most kezdene tanulni rajta?!

stepy16 Creative Commons License 2018.11.29 0 0 2206

Köszönöm. 

Yamaha p-45 lehet alternatíva?

Ő is még beleférne, vagy gyűjtsünk még a Korg LP-380-ra?

HHHÚÚÚ!!! Ez olyan, mint egy autóvásárlás!

-Vegyünk Audit!

-Az túl dága.

-Akkor legyen Opel!

-Az meg nem tud annyit.

-Na jó akkor legyen egy jobb használtan!

-És ha annak valami baja van?

-Én ezt nem bírom! Inkább ne is zongorázzon a lány!

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.11.29 0 0 2205

A Sencorról én is lebeszélnélek.

Újból valóban a Korg LP380 ami nekem is eszembe jut.

(Ebben a kategóriában ráadásul még csak az sem érvényesül, hogy a Casio PX / AP esetleg elfogadható kompromisszummal olcsóbb alternatívát jelent: a PX-760 és AP-260 is ugyanott van árban mint a Korg LP380.)

Vagy használtat lehet érdemes vadászni, elsősorban Kawai CL-36, KDP-90, illetve Roland FP-140R, FP-130R amik eszembe jutnak, amire érdemes lehet vadászni.

Próbáld ki előbb, amit majd megveszel, lehetőleg alternatívákat is!

Előzmény: stepy16 (2203)
djuice Creative Commons License 2018.11.29 0 0 2204

Hulladék minőség röviden! Szánj kcsit többet rá és Korg LP380, azzal nem jártok rosszul.

Előzmény: stepy16 (2203)
stepy16 Creative Commons License 2018.11.28 0 0 2203

Sziasztok. Hangszervásárlás előtt állok. Lányom kezdett el zongorázni. Neki lenne a hangszer. Több hangszer is a kalapban van. 

Amiről a véleményeteket kérném:SENCOR sdp-200

Tényleg jó? Itt a fórumon még nem olvastam róla.

Az ár,amit rászánnék így beazonosítható. KB. 170.000.-

felépítménnyel együtt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!