Keresés

Részletes keresés

Spanyolnátha Creative Commons License 2017.11.27 0 0 7463

Köszi a beszámolót, sok érdekes részletet olvashattunk, okosodhattunk!

Előzmény: Kakukk17 (7462)
Kakukk17 Creative Commons License 2017.11.27 0 2 7462

A szállodában a fő éttermen kívül volt 4 "tematikus" étterem is. Japán, olasz, francia és egy grill étterem. Nagyon elegáns volt mind a négy étterem. És külön dressz code is volt az éttermekhez meghatározva. A japán éttermen kívül egyikbe sem kellett előzetesen bejelentkezni. Ha oda mentél és nem volt szabad asztal, akkor adtak egy kis "személyhívót". Az éttermek előtt volt egy bár, ahol leülhettél, ihattál, majd amikor szabad lett az asztal jelzett a "személyhívó" és mehettél enni. A japán éttermen kívül mindhárom étteremben ettünk. Itt annyi volt a különbség, hogy itt nem svédasztal volt, hanem étlapról kellett választani. De itt is változatos volt a kaja. Volt előétel, vagy leves, főétel és desszert. Az ital pedig a szokásos volt. Bármit kérhettél. Nekünk a francia étterem tetszett (ízlett) a legjobban. 

 

A főétterembe rövid nadrágban és pólóban be lehetett menni, de a fürdőruhának (fürdőnadrágnak) nem örültek. Volt egy tengerparti étterem, itt viszont lehetett abban is enni. A menü itt általában valamilyen grillezett hús, saláta és paszta volt. A főétteremben svédasztal volt és mindig lehetett valamit találni, ami más volt, mint amit előző alkalommal ettél. Sok zöldség és gyümölcs volt, olaszos tészta, pizza, hal, sültek. Tenger gyümölcsei nagyon ízlésesen tálalva, de itt is volt például sushi (már annak aki szereti).

 

A szállodában volt olyan rész, ahol privát medence volt. Elsősorban annak, aki swim up kapcsolatot kért. A többi medence is nagyon nagy volt. Nem volt zsúfoltság a medencékben, de a víz lehetett volna egy kicsit melegebb. A tenger melegebb volt, mint a medencében a víz, ezért mi inkább ott fürödtünk.

 

A tengerpart szép és tiszta volt. Néha a nagy hullámok partra sodorták a hínárokat, de a helyi erők folyamatosan tisztították a partot. Kis pálmaleveles napernyők alatt voltak a napágyak és minden minden napernyőhöz egy kis asztal is járt. A beach bár mögött lehetett törölközőt kérni. Annyit adtak amennyit kértél. Akkor volt csak gond, amikor hirtelen elkezdett esni és sokan kint hagyták a törölközőjüket, majd az eső elállta után ismét kértek egyet-kettőt. Na ekkor volt egy kis hiány a "rendszerben". A pincér itt is folyamatosan hozta az italokat. Természetesen nem üveg pohárban, de nem is roppanós műanyagban. (Voltam már sajnos olyan helyen, ahol 1 dl-es fehér műanyag pohárban mérték a parton a sört.) Itt teljesen üveg hatású, de műanyag pohár volt. A sört sörös pohárban, a bort borosban, a margarita koktélt pedig széles szájú pohárban hozták. Volt stílusuk is.

 

A szél folyamatosan fújt, kisebb nagyobb intenzitással, de ennek ellenére így is nagyon kellemes volt a parton tartózkodni. Nem volt zavaró. Főleg, ha a nap sütött, akkor kimondottan jó érzés volt, mert nem érezted a nagy meleget. A hullámok szép nagyok voltak, olyan érzés volt, mintha hullám medencében lennél. A beachen és a medence partján is folyamatosan ott voltak az animátorok és volt program. Hol jógázni lehetett, hol röplabdázni, hol pedig váltóversenyek voltak vállalkozó kedvű vendégeknek. Nagyon jópofák voltak.

 

Aki az esős időben futni, vagy kondizni szeretett volna, az vagy a tengerparton hódolhatott szenvedélyének, vagy a mindennel felszerelt fitness teremben. Volt egy wellness részleg is a szállodában, de mi ott nem voltunk.

 

A személyzet udvarias és kedves volt. A recepción segítőkészek voltak, a takarítónők lelkiismeretesen takarítottak, a pincérek pár nap múlva már tudták mit iszunk szívesen, az asztalhoz kísértek bennünket, folyamatosan hordták az italokat. Szóval lesték a kívánságunkat. Igaz 1-1 USD nagyon ösztönzően hatott mind a memóriájukra, mind a hozzáállásukra. De nem voltak tolakodóak, nem csak akkor voltak figyelmesek, ha ezt valamilyen szinten honoráltuk nekik!

 

Mi semmi ellen sem oltattuk be magunkat. Nem szükséges. Vittünk magunkkal láz és fájdalom csillapítót és gyomor fertőtlenítőt. Mivel azonban a csapból nem fogyasztottunk vizet erre nem volt szükség. A szálloda területén lévő boltban azonban lehetett kapni fájdalom-és láz csillapítót is. Mi dollárt vittünk magunkkal, ezért ezt ajánlom. Minél apróbb címletűt érdemes vinni, mert a szállodában nem szívesen váltanak. Mi a boltban vettünk apróbb dolgokat így sikerült kisebb címletű bankjegyekhez jutni.

 

Összegezve az egészet azt kell mondjam, hogy minden nagyon szuper volt. A kaja, a szállás, a személyzet, a hely. Egy valóban klassz szállodát sikerült kiválasztani. Ár, érték arányban is megfelelő volt. Mondjuk a Palladiumhoz képest nem volt sokkal drágább, de kellemes - az ottani viszonyokhoz mérten mondhatom -  családias szálloda volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Aki úgy dönt, hogy ide megy az jól választott. :)

 

Ha valakinek további kérdése van, szívesen válaszolok rá.

 

 

 

Kakukk17 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 7461

Most van egy kis időn, így folytatom a beszámolót.

 

Ami az Air France gépet illeti valóban volt usb port a töltéshez és lehetett saját zenét is hallgatni a gépen. Az Mp3-t lejátszotta a számítógép, de az Mp4 filmet már sajnos nem, így csak a "beépített" filmeket lehet nézni. (Bár az is volt vagy 50 féle, különböző nyelveken.)

 

A szállodáról egy pár dolgot. Mint már említettem nagyon szép, modern építésű és teljesen "emberi" méretű volt. Nem egy "üdülő gyár". Teljesen normális módon be lehet sétálni, nem kellett, hogy kis kocsival közlekedj a területén. (Itt is vannak elektromos autók, de teljesen felesleges használni, mert minden nagyon hamar elérhető gyalog is.)

 

Az egész szállodában AI az ellátás. Van arra is lehetőség, hogy un. preferred club szolgáltatást vásárolj napi 30 USD/fő-ért. Ez azt jelenti, hogy egy külön éttermi részben lehet étkezni, külön medencét lehet használni és a tengerparton is - a szálloda nyújtotta szolgáltatástól - magasabb színvonalú szolgáltatást lehet igénybe venni. Megítélésem szerint erre itt semmi szükség sincs, mert itt a szálloda "átlagos színvonalú" szolgáltatása is bőségesen kielégít minden igényt. A lobbyban van egy nagy bár. Itt a szokásos sör, bor üdítők, kávé (kávé különlegességek) mellett nagyon-nagyon sokféle koktélt lehet fogyasztani. A koktélokból nem sajnálták az alkoholt és amellett, hogy finomak, de nagyon ízlésesek is voltak.

 

A lobbyból egy belső udvarra lehet menni, amelyet fedett árkádos részen körbe lehet járni. Itt található egy színházterem (ahol minden este valamilyen műsort rendeznek). A színházterem előtt egy bár van, hogy ne kelljen sokáig menni, annak aki szomjas lesz. Itt található még két ajándék bolt és egy fotós, számítógépes bolt is. Itt lehet venni töltőt és átalakítót (bár átalakítót érdemes itthonról vinni, én egy olyat vettem, ami mindenhová jó és alig került 10 ezer forintba), valamint különböző ajándék tárgyakat, italt, természetesen horror áron. Csak egy példa. Fél liter konyak itt 28 USD volt, a plázában ugyanez 490 peso (1 USD=47 peso), vagyis alig valamivel több mint 10 USD. De ha valaki nem akar kimenni a városba (ami elég messze volt ide) akkor itt veheti meg. A repülőtéren rizikós a vásárlás, mert "schengenen" kívülről utazol vissza "schengenbe", így akár el is vehetik tőled, vagyis nem engedik fel a gépre, a bőröndbe pedig már nem tudod beletenni.

 

Visszatérve itt volt még egy kávézó, ahol mindenféle kávét (rövid, hosszú, latte, stb) lehetett kérni. A kávézóban lehetett még kapni nagyon gusztusos kis szendvicseket (sajtos, sonkás, halas) sütiket, joghurtot. Természetesen nem kellett érte fizetni. Itt csak egy bajom volt mégpedig az, hogy a presso kávét papír pohárban adták, szívószállal (úgy amerikaiasan).  A kávézó már reggel 6-tól nyitva volt, így aki korán kelt (vagy későn feküdt le) ihatott egy kávét.

 

Volt még itt egy hamburgeres étterem és egy bár, valamint egy fagyis is. Ezekben sem kell fizetni a vendégeknek. Volt még itt egy esküvő szervező iroda is, mert a szállodában ott tartózkodásunk ideje alatt is több esküvőt tartottak. Vagy az udvaron, vagy a tengerparton. Nagyon szépen megcsinálták a helyszínt és valóban nagyon szép volt maga a rendezvény is.

 

 

 

flidi Creative Commons License 2017.11.26 0 0 7460

Sziasztok!

Ismét kérdezni szeretnék. Kb mennyi költőpénzre  lehet szükségünk a kirándulásokat leszámítva? Milyen suvenírt érdemes venni és hol? Mi a Vista Sol hotelben leszünk Punta Canán. Egyáltalán ki tudunk menni, vagy érdemes kimenni? Csak amerikai dollárt vigyünk, vagy váltsunk ott helyi pénzt is.

flidi Creative Commons License 2017.11.26 0 0 7459

Közönöm a hasznos infót.

Előzmény: Naala (7457)
wnoa Creative Commons License 2017.11.25 0 0 7458

Sziasztok!

Kaptam egy nagyon jó áru ajánlatot január végére az Occidental Grand Punta Cana szállodába,és igen gyorsan hétfőig,el kéne döntenünk hogy megyünk-e.Ha valaki járt már ott kérem írja meg a véleményét róla.Néztem már itt is,és a szokásos helyeken,tripadvisor,booking.com a vendégértékeléseket,de nem olyan mérvadóak,mert a hotelt most újították fel teljesen.Annak örülnék,ha találnék itt valakit aki esetleg járt ott nem olyan régen!Amúgy Bécsből indulnánk osztrák utazási irodával,a repülőjáratról nem tudok semmit,de nézegettem és sok Germanwingsel repít,az kibírható ilyen hosszú távon,vagy nagyon fapados?

Naala Creative Commons License 2017.11.25 0 0 7457

Szia! Mi úgy szoktunk télből nyárba utazni, hogy hosszúnadrág, kényelmes cipő, hosszúujjú felső, és egy farmerdzseki, vagy átmeneti kabát.  Gyereknek plusz egy pulcsi, sapka, sál. A reptéren megfagyni nem szoktunk, a transzfer busz, gondolom a terminál előtt tesz ki. Így csekkolunk be, a kabátokat felvisszük a gépre kézben, vagy betesszük a kézipoggyászba. Hazafelé ugyanez, csak fordítva, bár idén nem voltam elég előrelátó, és a férjem pulcsija bent maradt a feladott bőröndben, így egy szál pólóban utazott Cancunból haza, a bécsi reptéren látta viszont a meleg ruháit :-) 

Előzmény: flidi (7453)
Spanyolnátha Creative Commons License 2017.11.25 0 0 7456

Nincs kérdés: Palladium

Előzmény: zsanett1231 (7450)
flidi Creative Commons License 2017.11.25 0 0 7455

Köszi a választ. A probléma csak az, hogy mi Bécsből fogunk indulni, és oda az utazási iroda által szervezett transzferrel megyünk, amit egy győri cég biztosít, és a kocsi nem jön vissza Pestre. Megpróbálom megnézni a bécsi reptéren a csomagmegőrzőt a kabátoknak, pulóverre meg szükség van lehet a gépen is. Ezt már sokszor tapasztaltam.

Replay Creative Commons License 2017.11.24 0 0 7454

Telikabatot praktikus itthon hagyni, megha nagy minuszokban mentek Ferihegyen a parkolóból a terminalig nem fogtok megfagyni, vagy aki kivisz a reptérre hagyjátok nála és majd kiviszi ha értetek megy. Utazni elég egy hosszúnadrag, hosszú ujjú felső, zárt cipő, egy könnyű melegebb pulcsi vagy kabát meg elfér a gépen a tárolóban és ezt visszafelé is fel lehet venni a 30 fokban, a szállodatol a reptérig nem fog rátok melegedni egy farmer meg egy felcipo. Ne utazzatok haza rovidgatyaban, mert a gépen meg fogtok fagyni.

Előzmény: flidi (7453)
flidi Creative Commons License 2017.11.24 0 0 7453

Még soha nem utaztunk télből a nyárba. Lehet, hogy buta a kérdés, de mit csináljunk visszafelé a téli ruhákkal? Vegyük fel a reptéren 30 fokban? Vagy a kézipoggyászt foglalják el a kabátok, pulóverek, cipők? Vagy vigyük kézben és tegyük a futószalagra?

eeeszter Creative Commons License 2017.11.24 0 0 7452

Mondjuk annyit még hozzátennék, hogy emlékeim szerint a Palace részt is éppen felújítják, mi a Bavaroba foglaltunk. Erre esetleg kérdezz rá.

Előzmény: zsanett1231 (7450)
eeeszter Creative Commons License 2017.11.24 0 0 7451

Szia, mi a Palladiumba megyünk, sokat olvastam róla, nekem jónak tűntek a visszajelzések.

Előzmény: zsanett1231 (7450)
zsanett1231 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 7450

Sziasztok!

Kaptunk az utazási irodától egy levelet, hogy sok reklamációt kaptak az IFA-ban történő építkezés miatt, ezért most 1 hétig költségmentesen átfoglalhatunk. Fel ajánlottak 2 szállodát.
Az egyik a Viva Wyndham Dominicus Palace, a másik a Grand Palladium Punta Cana Resort.
Az ügyintéző azt mondta, hogy mindenképp javasolja a szálloda váltást és ő a Palladiumot ajánlja.
Szerintetek?

Balázs.1992 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 7449

Sziasztok!

Látom sokan időjárást kérdezitek,mi idén október 14tol 28 ig kint voltunk, elvileg “esős “  évszak, 

nalunk ez annyiban mutatkozott meg,hogy kb a 14 éjszakából 3 szór esett kb 1 órát de ez éjjel 3 tol 4 ig! Reggelre max egy két tócsa maradt! Ezen kívül kétszer esért napközben 30-30 percet! Előtte utánna napsütés!pedig az  Előre jelzés végig esőt irt ! Szóval kiszámíthatatlan.... 

Vista sol - al kapcsolárban nem akarlak elkeseríteni de nagyon rossz volt a partja,Ifa villas bol sétaltunk arra,nem tudom hogy a hurrikannak vagy minék volt köszönhető! 

GoDom Creative Commons License 2017.11.23 0 0 7448

Szia! Mi is vista solban leszünk dec 13-tól. Oltást nem adatunk be, pár gyógyszer jön. Széntabletta, lázcsillapító, fejfájás ellen valami.

Előzmény: flidi (7445)
eeeszter Creative Commons License 2017.11.23 0 0 7447

Kakukk, egy kérdés az Airfrance gépről: ugye jól láttam, hogy már mindenhol van beépített usb port a telefon töltéséhez?

eeeszter Creative Commons License 2017.11.23 0 0 7446

Sziasztok! Régóta olvasom a fórumot, sok hasznos dolgot megtudtam itt.

Kakukk, örülnék, ha folytatnád a beszámolót!

Bodza, mi februárban megyünk két gyerekkel, a nagy 16, kb. 800 ezerből jön ki a szállás junior suite (egylégterű) szobában, all inclusive.

Idén januárban voltunk, akkor Bayahiben, most Punta Canara megyünk.

flidi Creative Commons License 2017.11.23 0 0 7445

Decemberben utazunk Punta Canara a Vista Sol hotelbe. Szereném megkérdezni, hogy kell-e védőoltás, vagy malária ellen tablettás profilaxis és milyen gyógyszereket érdemes vinni? Mostanában sokan írták, hogy esik az eső. Milyen idő van általában december közepén?

Bozda Creative Commons License 2017.11.23 0 0 7444

Sziasztok!

Kb. 1000 hozzászólást elolvastam, kemények vagytok! :) Sok infót megtudtam, pár kérdésem viszont még maradt.

Mi március végén tervezzük az utat Punta Canaba, az nem nagyon derült ki, hogy milyen az időjárás abban az időszakban, érdemes-e akkor menni.

A másik problémám, hogy mivel mi két gyerekkel mennénk, viszont az egyik már nagy (elmúlt 17), ezért minden AllInc. szállodában eléggé horror áron találok csak szállást (min. 1milla/9 éj). Valaki járt-e hasonló cipőben, esetleg tudtok-e olyan szállodáról, ahol van valódi családi szoba, vagy olyan apartman üdülő komplexum, ahova érdemes foglalni? Vagy felesleges az all-inclusive, elég esetleg reggeli-vacsorás szállásokat keresni?

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.22 0 0 7443

Irtam a mail cimedre :-)

Lehet spam között fog landolni 

Előzmény: ancsi- (7441)
Kakukk17 Creative Commons License 2017.11.21 0 0 7442

Sziasztok!

 

Mi nem régen érkeztünk vissza Punta Canaról, november első felében töltöttünk el ott majd két hetet. Megpróbálom rendszerbe szedni az információkat és megosztani azzal, akit érdekel.

 

Magyar utazási iroda szervezte az utunkat és a repülőjegyet is itt foglaltuk le, de magát az utat a DERTOUR utazási iroda értékesítette. A repülőjegyet és az utazást nem egy csomagban foglaltuk így valamivel olcsóbban sikerült a repülőjegyet megszerezni. Az Air France-val utaztunk párizsi átszállással. Oda is és vissza is volt idő átszállni (oda egy kicsit több, vissza kevesebb, de meg lehetett oldani).

 

A repülő Párizsból Boeing 777-300 típusú volt. Turista osztályon nem túl kényelmes, de ki lehetett bírni. A repülőn kétszer adtak enni. Volt egy meleg kaja és egy hideg (reggeli). Kávé, tea, üdítő, bor, sör, szóval a szokásos felhozatal.

A gép Punta Canan szállt le, helyi idő szerint 16.20 órakor. Vissza úton a gép először átrepült Santó Domingóba és onnan indult vissza Párizsba. Ez így egy kicsit rossz volt, mert két alkalommal is volt biztonsági átvilágítás. A punta canai becsekkolásnál és a santo domingói tranzitálásnál is.

 

A belépéshez magyaroknak vízum nem kell, csak egy un. kék kártyát kell kitölteni. Ennek díja 10 USD, amit előre is ki lehet fizetni, vagy a repülőtéren belépéskor megvenni. (Egyébként dollárt érdemes vinni, mert azt szívesebben veszik, mint az EUR-t.)

 

A leszállást követően elég gyorsan megkaptuk a csomagokat majd megtaláltuk a Dertour emberét, aki a transzfert intézte a szállodába.

 

Ahogy kijöttünk a terminálról még láttuk a napot, majd ezt követően elkezdett esni az eső, ami majd 4 napig folyamatosan kitartott. Az 5. napon előbukkant a nap egy délelőttre, majd ismét elkezdett szitálni az eső. A kint tartózkodás ideje alatt minden nap esett, de néha kisütött a nap is. Nem volt hideg, mert 28-30 fok között volt a hőmérséklet, a páratartalom, pedig 80-100 % volt. Ha sütött a nap a tengerparton elég erős szél fújt, ezért nagyon nagyon voltak a hullámok. (De erről majd később írok.)

 

Mi viszonylag új szállodát választottunk, a Now Onyxot. Így utólag azt kell mondjam, nagyon jó választás volt. A szálloda 2016. év végén épült. Nem volt túl nagy, de annál kellemesebb. Közös területen feküdt a Breathless szállodával. Át lehetett járni és használni lehetett egymás éttermeit, bárjait.

 

A szálloda nagyon szép, a szobánk nagyon tágas és modern berendezésű volt. Swim up szobát kértünk és ilyet is kaptunk. Közvetlen medence kapcsolat volt, de a tenger melegebb volt, mint a medence vize, ezért nagyon sokat nem merültünk el a medencében. A szobához tartozott egy fedett terasz is, ahol két napozó szék és két ágy volt, egy kis asztallal, valamint egy jacuzzis kád. Amikor esett az eső itt lehetett relaxálni. 

 

A szoba nagyon tágas volt. A bejárati ajtótól balra helyezkedett el a fürdőszoba és a WC. Az előtérben volt  két mosdó. Jobb oldalt volt a beépített szekrény. Ezt a részt egy tolóajtó választotta el a háló résztől. Széles francia ágy volt a szobában, LED TV, majd egy kis kanapé  helyezkedett el, egy kis asztallal. A szálloda egész területén volt WIFI-s internet. A szoba tiszta volt, minden nap volt takarítás és törölköző csere. A mini bár is ingyenes volt és azt is minden nap feltöltötték. Csapi vizet még a fogmosáshoz sem használtunk. A palackos vizet is folyamatosan hozták.

 

Hamarosan folytatom a leírást és megpróbálok képet is feltölteni.

 

ancsi- Creative Commons License 2017.11.21 0 0 7441

Szia! Nagyon szívesen venném én is a "Magyar társaságot" . ancsi-@freemail.hu az email címem tudunk privátban beszélni.Üdv Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (7439)
Naala Creative Commons License 2017.11.21 0 0 7440

Szia! Mi már január 1-jén kint leszünk, a Be Live Collection Punta Canában :-) Fakultatív programban gondolkoztok? Én egyenlőre a Saona sziget és egy dzsipes dzsungeltúrán gondolkozom, Santo Domingot majd ott eldöntjük. Meddig maradtok?

Előzmény: Törölt nick (7439)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.21 0 0 7439

Szia! :-)

Mi január 4én utazunk a royaltonban leszünk elszállásolva...jó lenne magyar társaságot találni ott kint :-)

Előzmény: ancsi- (7437)
n.tomika Creative Commons License 2017.11.21 0 0 7438

Sziasztok! 

Érdeklődni szeretnék,mert nászutat tervezünk és úticélt keresek! 

Igazából Maldív-szigeten gondolkodunk de felmerült Dominika is. A képeken ugyanolyan szépnek tűnik, viszont sok videón messze elmarad.tudnátok nekem ajánlani olyan részt,szállodát ami szép gondozott fehérhomokos parttal rendelkezik és a szálloda is nyújtja a kellő minőséget?? 

Sok videóban azt látom hogy szép lenne a part de nem takarítják a partot, koszt sodor ki a víz, ez egy kicsit elrontja a látképet....... 

Válaszotokat előre is köszönöm!

Szép napot! 

 

ancsi- Creative Commons License 2017.11.20 0 0 7437

Üdv.Mindenki! Január 5.én utazunk IFA- ba.. szeretnék érdeklödni  lesz e útitásunk! Nagyon sok hasznos infóval szolgalnak a beszámolok hálás köszönet érte!

Laci v Creative Commons License 2017.11.20 0 0 7436

Amazonneten ugyanez az ár van abba a szállodába, és ha szépen beszélsz még engednek is belőle.

Laci v Creative Commons License 2017.11.20 0 0 7435

Hogy érted a magyar kínálatot? A magyar irodák is a német, vagy osztrák utazási irodák által szervezett utakat közvetítik.

Előzmény: Laklóthné (7434)
Laklóthné Creative Commons License 2017.11.19 0 0 7434

Camponában nagyon kedvesek voltak,rengeteg  szálloda árát megnéztük! Német iroda szervezésében megxünk januárban lényegesen olcsóbban mint a magyar kinálat! 2 főre a 7 éjszaka 2078 euró volt 4 csillag all.incl.repjegy illeték! Bécsből megyünk Kölnben átszállás

Előzmény: egylány26 (6945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!