Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

trafo2000 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 6568

Van egy vizes eberspacher állófűtésem,minden sallangjával együtt,kb tíz éve működött utoljára,akkor tette a dolgát.Ezt szeretném eladni,mit érhet egy ilyen?

Nem terveztem eredetileg eladni,de a levegős felújítására horror árat mondtak.

frankiboy Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6567

Ha nincs lefixálva a csavar akkor tekerd teljesen ki,így nyitja meg a megkerűlő csatornát,a filces anyag meg nem ég el,csak katalizátorként működik,olyan mint ha gyertyát akarnál gyujtani,de nincs benn kanóc,ez a párna hőszigetel,segítí a "porlasztást".vagy májkrémes dobozba tégy gázolajat,és gyujsd meg öngyujtóval,nem sikerűl,de ha teszel bele rongyot  ....én még nem láttam diesel kályhát "szövet" nélkűl,ez szívja fel,nagy felületen szigetelve a hideg fém oldaltól,néha fém háló alatt,ami mégjobb,és a" katalit" is igy van megoldva...Hiába csepeg a cucc az izzóra az cseppenként sisteregve elég de nem hosszú ideig csak cseppenként láng csóva,ha viszont ez az anyag magába szívja meghosszabbítja és tökéletesen égeti az ű,anyagot.Szóval az izzító közelében kell hogy legyen,és magába szívja az anyagot.Egy bacho kályhát dieselesítettem,és abba ez nem volt addig nem is működött amig az égöteret ki nem béleltem egy osztrák gázkályha égőfilcével dráthálóba burkolva,utánna már hibátlanul ment.Nekem az a gyanus,hogy égőtér javítás után lett hibás a kályhátok,valahol ott lehet a baj.Egyébbként ezeket a kályhákat én az udvarba,csak égő csővel satuban szoktam tesztelni,víztér nélkűl nagyon sok minden kiderűl,tök jól látni mindent,egyszer este muszály volt messzíről bevílágítani a csőbe,mert annyíra tökéletesen égett,hogy láng nélkűl az alu felyben belül, nem volt fénye...még sem olvadt el mert a belépö levegö hűtötte,egyszer lefilmezem....akkor derűlt ki az is,hogy kevés volt az ű.anyag mennyisége.Én ugy gondolom,ha kint jól megy akkor össze rakva is,eddig így volt.Bár hozzá kell tennem,nem mindig a saját elektronikályával tesztelek.Nagy diesel motorokat is "földön" indítok javítás után,ne keljen már pluszba kivenni mégegyszer...ha kell kertet is csinálok neki...

e30nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6566

Onnan indultam es ahogy nezem pont ugyanabban a cipoben jarunk. Sot, ha jol emlekszek te is akkoriban dobtad be a kalyhat, amikor en, meg Csacskamacka osztotta nekunk az eszt meg a potalkatreszt. :)

Szerintem valami felreertes lesz a csavar korul. Koppra betekerve van legkisebb nyilas, ugy kellene neki a leglagyabb szellot fujni.

Előzmény: Vojnó (6565)
Vojnó Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6565

De frankiboy pont azt mondta hogy ha betekered akkor lehet elfújja az izzítást.

tekerd ki inkább jobbanés nézd meg úgy.

 

Nekem a régi, azon kívül hogy régi volt, kopottas és égett, nem volt hogy is mondjam teljesen kuka. Csak szvsz. ez is hozzá tartozik a karbantartáshoz amolyan "kopo" alkatrész. :)

Előzmény: e30nick (6564)
e30nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 6564

Az enyem is az uj egoparna ota csinalja ezt. A regi parna olyasmi volt, mint a filc anyag, ez az ujabb viszont sokkal kemenyebb, merevebb, tomorebb. Ja es a fullra betekert - 1 menet csavarral is csak masodjara indul. Akarhova tekerem azt a csavart ugyanaz a jelenseg. Ki fogom probalni arra mit lep, ha teljesen elzarom.

Előzmény: Vojnó (6562)
bobo23 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 6563

Az enyémben konkrétan semmi filces anyag nincs,de az nem befolyásolja az indítást.Én azt vettem észre,hogy ha minden más hibaforrás ki van iktatva,akkor még az akku állapota is fontos tényező, ugyanis tavaly nekem is csak másodjára indult többnyire bár a motort simán indította az akku. Idén nyáron új akkut vettem bele,azóta viszont elsőre indul mindig,pedig máshoz nem nyúltam.Szerintem az eber hasonló kinézetű kályhája jobb megoldásokkal van összetákolva, az minden esetben elsőre indul,ott az izzítón keresztül folyik a nafta.Szerintem a pumpa vagy jó vagy nem nincs köztes állapot.

Előzmény: Vojnó (6562)
Vojnó Creative Commons License 2012.11.05 0 0 6562

Köszönöm ezt is, ez viszont kicsit elkeserít!

Ez egy gyári rendszer, amit úgy értek, hogy nem utólagos szedett-vedett rendszer. Igaz nem mai, hisz talán 94' és ugyan magam szereltem át egy másik kocsiból, pont olyanba amiből jött, elötte teljes rendszer pucolás volt és pár évig megfelelően működött is.

Tavaly kezdte el azt (miután vadi új égő kosarat kapott), hogy nem indult el elsőre.

De lehet ekkor már szarakodott az akku.

Aztán izzító stiftet cseréltem, bár tesztelve az eredeti is teljesen jó volt, csak az alsó részénél volt kicsit megnyúlva, így ezt is cseréltem.

Nem segített.  :(

Most akkut kap, bár a régit lehet meg tudom menteni...

A pumpa megfelelő működését hogyan tudom tesztelni?

Mert ezt lehet cseélni kellene.

De még a keringtető víz szivattyú és végét járja, mert hidegben igen csapágyas hangja van az első percben, de ez igazából minuszokban jelentkezik. (elöregedett műanyag alkatészek)

Előzmény: frankiboy (6561)
frankiboy Creative Commons License 2012.11.05 0 0 6561

Nagyon kényes törékeny anyag ez a filces égöpárna,ha hiányos,akkor is nehezen indul,de mindenképp illik ellenőrizni az izzítót,sokszor a korrozió,hanyagul meghuzott csavar,kis keresztmetszetű vezetkek,stb...miatt csak "félig" izzít, Indulásnál akár 20 ampert is feltudnak venni,ahoz pedig vastag vezetékek kellenek,vannak akik csak összesodorják a vezetéket stb.. Amit írtam csavart,azt a gyár leragasztja csavarrögzítővel,indokolatlanul nem kell bántani, csak ha muszály, mert cserélve volt az egység,és az ujat be kell állítani,vagy korom tömi el a járatját,mint nálam,de fa levelet is felszippant ha kell,nem akadályozza semmi.Ehez csak akkor kell nyulni,ha rendben erősen izzít,épp tiszta az égőtér,az agagoló buborék mentes,megf. mennyiséget nyom.mégis csak másoszorra indul,vagy ha befogod egy kissé a szívó csonkot,és azonnal indul,akkor valószínű hogy ott lesz a baj.ilyenkor csak fehéren fűstől,de nem ég,mert túl sok a levegő,és nem éri el a gyuladási hőfokot.Az idősebb kályháknál előfordul,illetve tisztát,makulátlant még nem láttam.

Előzmény: Vojnó (6559)
e30nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 6560

Na kozben megneztem eloben. Ha befele tekerem az a - irany a kis matrinca szerint. eddig ugy volt, hogy otal kinyitva es egy menetnyit elzarva, most total elzartam es egy menetnyit visszanyitottam. (es se tok tiszta a leiras szerint, mert azt irja, hogy tekerjem "flush with surface" aztan vissza egy tekeresnyit) Ez akozben volt, hogy mar a negyedik inditasi ciklust probaltam, nade nem ment a kalyha fel eve. Egyszer csak belobbant, most viszont ki kellene probalni a hideginditast, hogy mi tortenik.

Előzmény: frankiboy (6512)
Vojnó Creative Commons License 2012.11.05 0 0 6559

Köszönöm szépen, utána nézek ennek a csavarnak.

Nem úszom meg, csak ki kell szedni a kályhát :)

Ha az égőkosárnak az oldalába a fém keret és a fém háló közötti nem tudom milyen anyag töredezett, esetleg hiányos az is okozhat ilyet?
Lehet csak szétégett és ezért kap levegőt ott ahol nem kellene...?

Előzmény: frankiboy (6525)
trafo2000 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 6558

25 1795 01

Előzmény: balu.maci104 (6534)
csabais Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6557

Urak!

 

Ez a 1531-as programóra csak hiba esetén ír ki valami kódot, vagy lehet vele ellenőrizni is valamit?

bubciw123 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6556

Ti mekkora értéket mértetek? A diagon figyeltétek az értékeket?

Visszakerestem, (akkor én is itt a fórumon kaptam segítséget) és itt egy angol leírás a tesztre:
Glow Plug/Flame Sensor Resistance Check
When testing the glow plug/flame sensor with a digital
multimeter, the following readings should be obtained:
Resistance at 25 °C: 0.324 ... 0.360 ohm
Test current: < 5 mA

Egyébként nagyon változó volt nálam: hol magasabbal (0.54) is elindult, máskor meg alacsonyabb (0.45) értékkel sem (bár a hőmérséklet nem biztos,hogy azonos volt).

Előzmény: Chokito5 (6550)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6555

Nos!

Megnéztem,igazából két dologban különbözik "csak" a két készülék.

A befúvófej + rajta a motor,és az üzemanyagpumpa.

A többi cikkszámra is megegyezik.

A régebbi diesel kályhának a komplett befúvó-fejét tedd át az új benyós kályhaházába,és a diesel üzemanyagpumpáját használd a beüzemelésre.(itt lehet hogy egy O-gyürűt cserélned kell ha sérülne,a mérete 81X3mm)

De szerintem a befúvó-fejen a légmennyiség csavarnak a helyzete lehet a különbség tárgya sz.tem!?

Azt meglehet próbálni,hogy a benzinesét hozzá állitod a diseléhez....,tehát látod hogy a gázolajosé mennyire van betekerve(álltalában leszokták azt a csavart rőgziteni festékkel vagy valamilyen anyaggal),és hozzá állítod a benzinesét. Az üzemanyagpumpa fontos,azt csak a dieselét használd.Első kőrben megpróbálhatod azt is,hogy a benzinest elindítod úgy ahogy van a disel üz.pumpájával.....,és látni fogod,hogy mit produkál....

Jó munkát!

Előzmény: 109ha300 (6553)
bubciw123 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6554

Igen, csak a csere segített. Nagyon sokat szívtam(tunk) vele, míg egyáltalán kiderült,hogy az ellenállás a gondja.
Ha jól emlékszem egy tizesért vettem egy másik kályhát,bontóban.
Csak gyorsan rámértem a stiftre, aztán jöhetett az alkudozás!
Tök mindegy,hogy benzines vagy diesel, az izzítóstift csak az évjárattal (?) és csak a rögzítésben változott. (Ha tévedek, akkor kérem a nálam jobban hozzáértőket, hogy javítsanak!)
Létezik több fajta (csavaros; rögzítő lemezes,stb.), meg tán van valami alaki különbség a "foglalatuknál" is.
Tehát végülis egyszerűbb,ha ugyanaz az üzemanyag, mert akkor égőkosárral együtt mehet a helyére.
Lehet újat is venni, de az elég húzós.

Előzmény: Chokito5 (6550)
109ha300 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6553

Így talán egyszerűbb.

A benzines:

ez pedig a dízel:

 

a benzinest szeretném dízelesíteni.

Sajnos a dízel eléggé lelakot álapotban van... ha megoldható, és nem aranyárban van az akatrész, inkább újat vennék az átépítéshez.

A benzines kályha, sosem volt még használva.

 

KÖSZÖNÖM!

Előzmény: balu.maci104 (6551)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6552

Semmi gond,jelentkezz ha kell!

Előzmény: Turzul (6548)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6551

Szia!

Add meg mind a kettő kályha Ausfhürung számát!

Annélkül keserves lesz a beazonosításuk!

Előzmény: 109ha300 (6549)
Chokito5 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 6550

Köszi a válaszokat. Mióta nem indult a kályha, nekem mindig 0.3 feletti érték volt a ellenállás. Ezek szerint amíg nem 0.3 környéki az ellenállás értéke nem is fog elindulni.

És te mit csináltál vele? Kicserélted?

 

Előzmény: bubciw123 (6547)
109ha300 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6549
Balu.Maci.

Tudsz esetleg alkatrészt az én öreg B5W m dizelessé alakitásához?
Köszi!

Csabi
Előzmény: balu.maci104 (6546)
Turzul Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6548

Bocsi, nehogy félreérts, nem akartalak megsérteni, nem tudtam, hogy ennyit ér. Kereslek ha tuti kiderül, hogy ez kell nekem.

Előzmény: balu.maci104 (6546)
bubciw123 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6547

Szia!

Valóban, ez a kályha még csak "bejáratós"! :-)))

Nekem is volt ilyen gondom, néha még el is indult, de legtöbbször csak a ventillátor sivított.
A hibakódra pontosan nem emlékszem, de valami hasonló rémlik.

A lényeg: az izzítóstiftet az indulás után lángellenörzőnek használja a kályha ( a stift ellenállását figyeli).
A probléma az,hogy induláskor is "ránéz" és ha nagyobb az ellenállás, akkor őrült szellőztetésbe kezd,mintha még égne a kályha és hibával megáll.

A stift ellenállásának 0.36 Ohm körül kell lennie (nekem 0.6 volt).  Egyébként lepróbálva rendesen izzított.

Előzmény: Chokito5 (6543)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6546

14.000.- és elengedtem azt amit a lehúzó vaterának be kellene fizetnem......

Egyébként ennyiért nem is kellene alkudozni,mert itt kint 300-400EUR-t mondanak egy ilyenre....

Előzmény: Turzul (6545)
Turzul Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6545

Igen. ha a kályhával biztosan minden rendben van akkor keresni foglak. Bár... azt hittem,hogy a min. áron megkaphatom.

Előzmény: balu.maci104 (6541)
grandegabo Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6544

Ne viccelj, ez egy igen keveset futott kályha, az üzemórát alapul véve meglepő hogy ilyen hibát produkál..

Előzmény: Chokito5 (6543)
Chokito5 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6543

Barátom autójába beszerelés után Webasto Thermo Top C kályha elsőre simán indult. Majd kb. 60 fokos vízhőfok mellett leállítottuk, és többé nem akart begyújtani. Ventilátor pörög, vízpumpa kering, üzemanyagszivattyú meg sem nyikkan.

 

Hibakód kiolvasva:

 

flame detector interruption 2.

 

Az izzítást kivezérelve a kályhából füst szállt fel, azaz gondolom izzított.

Üzemanyag szivattyút kivezérelve tökéletesen működött.

 

A láng érzékelő az izzító gyertyában van benne? Vagy maga az izzító gyertya?

 

Azóta vagy 5-ször megpróbáltuk, hátha :) De eddig még semmi. Mit kell vele csinálni?

 

Kiolvastuk azt is, hogy a kályha Working time 93 óra, az Operation Time 135 óra, és 350-szer indult eddig. Ez sok? Vagy mi az ami már soknak számít. Én a kályhámat télen szinte minden nap járatom 15-20 percet, azaz úgy saccolom, 3 év alatt össze is jön a 90 óra. Legközelebb kályhát veszek, ezt nézem meg először :D

 

Várom a segítő válaszokat.

Előre is köszi!

Deloran Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6542

Szia!

Bocsi, átsiklottam a válaszod felett :( Egyenlőre jegelem a kérdést, mert jobban átvizsgálva a rendszert, felfedeztem, hogy az üzemanyag vezetéknél levegőt szívhat a szivattyú. (ez de hülyén hangzik) A citroennél a gázolajvisszavezető csőből kapja az üzemanyagot a kályha, de ott egy csomópontban van az elmenő ág, a visszavezető, meg a kályhához leágazó vezeték is. Na itt vannak bajok, mert pl. gyorsítani sem mindig akar rendesen, meg olajos is, meg stb... Szóval előbb ezt rendbe teszem, aztán meglátjuk, hogy működik-e rendesen a kályha.

És mégegyszer bocs a figyelmetlenségemért!

Előzmény: balu.maci104 (6466)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6541

Szia!

15.000.-

Szerintem semmi gond nem lesz vele,ha magában a kályhában minden stimm....

Előzmény: Turzul (6539)
danielles22 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6540

  Szia Balu.Maci 104!
A Total car-s forum oldalon találtam, hogy állófűtésekkel foglalkozol.Olyan kérdésem lenne van egy Webasto Thermo top V kályhám, az elektronikája letiltott üzemanyag elégtelenség nélküli inditás 3x-s probálkozása miatt. Az autba beszerelés közbe. Sikerült ugy orvosolni a problémát h egy másikbol kiszedtük, amelyik a másik kocsiba vár beépitésre.
Orvosolhato ez a probléma?
Olvastam, hogy füred mellett laksz valahol.Helybe is mennénk, mi Veszprémiek vagyunk.

Köszönettel: Weisz Dániel

Turzul Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6539

De bizony lehet. Sőt 100%! Legutolsó infóm szerint nem vinné a kályhámat. Mi lenne az a minimum ár amiért ideadnád? Talán egy próbát megérne, feltéve ha nem csinálna nagyobb galibát a típusnemegyezés miatt. Szerinted?

Előzmény: balu.maci104 (6536)
danielles22 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6538

  Szia!
Olyan kérdésem lenne van egy Webasto Thermo top V kályhám, az elektronikája letiltott üzemanyag elégtelenség nélküli inditás 3x-s probálkozása miatt. Az autba beszerelés közbe. Sikerült ugy orvosolni a problémát h egy másikbol kiszedtük, amelyik a másik kocsiba vár beépitésre.
Orvosolhato ez a probléma?
Olvastam, hogy füred mellett laksz valahol.Helybe is mennénk, mi Veszprémiek vagyunk.

Köszönettel: Weisz Dániel

balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6537

A BMW egy külön "faj"....

Alapból sem lehet még elindítani sem,csak a fedélzeti elektronikáról (klímacenter),a W-bus is csak a részegységeit engedi tesztelni...

 

Előzmény: csiatt. (6518)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6536

Szia!

Szerintem ilyen vezérlő miatt leveleztün a vaterán....,nem lehet?

Előzmény: Turzul (6514)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6535

Bocsi...

Ha bevezeted az utastérbe......:-))

A Sharan kipufogógáz vissza vezetésénél használt radiátort ráheggeszted a kályha kipufogójára,és bekőtöd a hátsó vízkörbe...

Ezek tök fölösleges butaságok..:-(

Előzmény: norbi0325 (6523)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 6534

Mi az Ausfhürung száma a kályhának??

Előzmény: trafo2000 (6533)
trafo2000 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6533

Urak,lenne egy kérdésem.Van egy Eberspacher d3l fűtésem,a hiba hogy hidegen nyolszor tízszer indítani kell mire beindul.Szétszedtem,átnéztem nem találtam hibát,illetve az égéstérben volt valami ami elégett.Azt mondta egy ismerős hogy ott egy rács volt ami egy párologtató párnát tartott.Ennek hiánya a baj.Valóban így lehet?Pótolható ez?

mica-r Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6532

A meleg blokkban hamar meleg lesz az olaj is szerintem.

Előzmény: grandegabo (6527)
halas1111 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6531

Hasonló gondom van nekem is. Van 1 D5WZ kályhám.

  Ugy kezdte, hogy 1-2 perc üzem után ujraindult és nagyon füstólt. ujjabban már el sem indul csak épp 1 pillanatra bekapcsol a ventillátor, aztán le áll, és nem csinál semmit. Hibakódot nem tudok mert nincs rajta kapcsoló óra  1 GSM modul inditja vagy állítja le, vagy a fülkében 1 kapcsoló. Az a baj hogy ahol lakom Gyulán, nincs senkinek diagnosztikája hozzá. Legkózelebb 50 km-re Nagysénáson van 1 szervíz. Van valakinek ötlete?

Előzmény: Vojnó (6522)
frankiboy Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6530

Basszus,igazad van,ez is magyar,nekem is zöld színű van,de én buszbol vettem ki,és a szénkefe tartó bakelit csavarja szeretet  eltörni.

Előzmény: csabais (6528)
norbi0325 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6529

Igen sajnos sharan II ról van szó és ennek elég "messze" van a kályha az olajteknőtől, és ráadásul motorvédős is  .. 

Keresgélem továbba a lehetőségeket ..

 

Előzmény: grandegabo (6527)
csabais Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6528
Előzmény: frankiboy (6526)
grandegabo Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6527

Az újabbakon már van alul motorvédő burkolat, annál kissé nehézkes ezt megoldani. Régen nekem is igy volt, és jól bevált a módszer.. a meleg motornak igen káros a hideg olaj, szerintem ez a legnagyobb hátránya a motor előmelegítésnek..

Előzmény: Ricsi89 (6524)
frankiboy Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6526

Bezony az ikarusz buszban is igy melegítették az olaj teknőt....a magyar kályha hövével ....

Előzmény: Ricsi89 (6524)
frankiboy Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6525

olvas vissza légyszi 6508- 6510 hozzászólást....

Előzmény: Vojnó (6522)
Ricsi89 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6524

A kipufogó végét ráirányítod az olajteknőre. :) Így amíg melegíti a vizet, közben melegíti az olajat is. Más nem nagyon jöhet szóba. Ha nagyon lehűtenénk a kipufogót valami hőelvonással, akkor lecsapódna a vízpára és a keletkező savak oxidálnák belülről a kipufogót.

Előzmény: norbi0325 (6523)
norbi0325 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6523

Nagy elmék !!!

Arra adjon valaki jó ötletet hogy egy, a  vizes kályhából kilépő kipufogó hőjét hogy lehet tovább hasznosítani, i előmelegítésre..

 

Vojnó Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6522

Adjatok tippet:

Adott egy öreg DBW46 ami korábban hibátlanul működött.

A hozzá lévő + akku már gyengélkedik ezért ezt kicserélve és az izzítót is kicserélve a szindróma maradt, miszerint csak másodjára "gyullad" be és persze barominagy füsttel.

Végig fűti a 30 percet hibátlanul (most hogy az akku miatt bírja is).

Vagy az izzítás nem megfelelő, vagy az üzemanyagot nem szállítja rendesen.

Kitakarítva és új égő párnát kapott.

Úgy indul el másodjára, hogy izzít, és mikor elkezdi a befúvatást egyből belobban, persze a "gyenge" szellőztetés miatt a korábbi nem begyujtásból maradó anyag rettenetesen füstöl...  :(

Dizelt nem lehet rendesen kiszellőztetni gondolom.

Mi lehet még????

csabais Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6521
Előzmény: csiatt. (6518)
frankiboy Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6520

viszmajor 77-nek szántam a választ,csak szarakodik a forum motor bocs...

Előzmény: frankiboy (6519)
frankiboy Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6519

Eletronyosba a király.A külsőst könnyebb beépíteni,a fagypatronost sokkal nehezebb,nekem meg nincs rá keret.Hol is kezdjem....két éve beraktam egy spy5000-es motor indítós pagert,de a gondom a hideg indításnál nem oldodott meg,aztán a csomagtér nyító funcióval egy diesel webastót indítottam,aztán miután másodszorra szivatott meg a lemerűlt akku,plusz akkuhoz nincs hely,én is az elektromoshoz nyultam,ebböl már 4-5 darabot készítettem már,minden kocsimba volt már a kezdetek óta,ugy hogy van tapasztalat.Régen házat csináltam,mosogép hökapcsoló,bolyler fűtőszál stb...Most már máshogy ...ha valakit érdekel leírom.Ez a legutolsó lett szerintem a legjobb.Citroen evasion-ról van szó,a fűtés vizcső bemenetére lett rákötve sorba egy mosogép fűtő cső,egy kisméretű csőszivattyúval,csak pár fitting,és csökkentö dugót kellett esztergálnom hozzá,kb 4 öklömnyi helyen elfért.A mosogép fűtö egy rozsda mntes cső amire aluba öntött fűtöszál van tekerve,tulfűtés kapcsoló is van a végén.Ez egy sima belselyű csö egy kis szívattyuval aminek szinte semmilyen átfolyó ellenállása sincs.Szóval miután ezt beszereltem,adodott az alkalom,hogy akkor már a kocsitérbe ha ott a 230,akkor innen mennyen az akku töltő,és egy kapcsoló üzemü táp 5volttal a belsö fűtés motort hajtja véddö diodán keresztűl.a lökhárítóba számitógép dugalj kerűlt,vissza jelzövel,elé pedig rugós műanyag fedél,hogy a víz,hó ne mennyen be.Ha meg jövök be dugom a kábelt,reggel egy elemes időzítö bekapcsolja a fűtést,leolvad a szélvéddő,meleg a motor,mig a kávém iszom megnyomom a motor indítóm,mire kiérek a kapuhoz lekapcsol a 2kw-os kisegítő fűtés,a motor duruzsol,lehet indulni. Ja én teljesen a kerítéhez közel állók orral,itt csatlatkozom,ha elfelejteném kihuzni,akkor megteszi ezt ö csak durván,és a postás sem esik el a vezetékben....Pár napja  -4 fokban is bemelegítette langyira a kabint is 1 óra alatt...Most egy áram takarékos levegös szeretnék a összerakni,mert a munkahelyemen nem tudok csatlatkozni,ha esetleg találok űzemképtelen hiányos olcsó levegős webasztót az még kéne.....

csiatt. Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6518

Sziasztok! Írok megint hátha a sok komment között elkerülte a figyelmét annak aki tudna nekem segíteni:

BMW e39 530D-m van 2002-es gyári webasto előmelegítéssel (most nagy naviról időpontra programozható a dolog). Leírás vagy vélemény kellene arról, hogy szeretném távirányításúra átalakítani. Eddig annyi infót szedtem össze, hogy kell egy Telestart T70 vagy T80 távirányító vevővel és antennával plusz egy Y kábel. Van valakinek ilyen eladó? Esetleg tudtok valakit ajánlani ha szereznék, hogy beszerelje nekem (szeged vagy a környék, esetleg pest)?

vismajor77 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 6517

sziasztok defa motorfűtést szgk hoz  tudtok? vagy tapasztalatot róla /vele?

Turzul Creative Commons License 2012.11.01 0 0 6516

Köszi, megpróbálok rámenni!

Előzmény: 109ha300 (6515)
109ha300 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 6515
Itt egy :

http://www.ebay.de/itm/WEBASTO-STEUERGERAT-SG-1561-12VOLT-482-110-/251176346609?pt=DE_Autoteile&hash=item3a7b46e3f1#ht_822wt_1046
Előzmény: Turzul (6514)
Turzul Creative Commons License 2012.11.01 0 0 6514

Talán a beazonosításhoz fontos lenne a típusa : SG 1561 12V - GT kellene.

Még egy kérdésem lenne: a SG 1560 12V -típusú vajon jó lenne-e hozzá?

Köszi!

Előzmény: Turzul (6513)
Turzul Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6513

Sziasztok!

Szükségem lenne (talán) egy webasto HL- 24 D állófűtés vezérlőelektronikájára. Kérdezném, hogy van e valakinek eladó? Köszi előre is!

frankiboy Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6512

Ha betekered,akkor elzársz egy csatornát,és az összes levegőt kipréseli,ha kitekered akkor egy része vissza megy a szívó oldalra,neked ki kell tekerni.

Előzmény: e30nick (6511)
e30nick Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6511

Koszonom, ez olyan info, amit a 100 oldalas pdf pont nem tartalmaz. :) Na akkor meg egy dolgot tisztazzunk! Ha koppra betekerem a csavart, akkor azzal teljesen kinyitom vagy elzarom a levegot?

Előzmény: frankiboy (6510)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6510

Fura,de amik nálam vannak kályhák,webastonál mind egyforma az égökosár,csak az eberspacher-nél más,de lehet hogy csak a fedelet adatlappal cserélték ki...Szóval nálad valszeg túl sok az indításhoz a levegő,és túl hűti az izzítót, átfujja,amikor ujra indul ,egy pillanatra meg áll a befuvó,és az addig felgyűlemlett anyag már biztonságosan be tud gyulladi,kissé olyan ez mintha valaki szélviharban akarna rágyujtani,de elég egy pillanatnyi szélcsend....Azt a baypasz csavart tekerd kijebb nyugodtan,volt már a kezemben olyan befuvó is aminél a járatban korom zárta el ezt a nyilást,hasonlóan működött a kályha,nem tudta elereszteni a fölös levegőt.Az a gond,hogy a motort elektromosan nem lehet fordulat figyelés nélkül lasabban forgatni a gyujtás idelye alatt,mert nem stabil,hisz egy kisebb szorulásnál,vagy fagyban meg állna ,kisebb járókerékkel meg nem tudná késöbb a befuvott mennyiséget tartani,tetelyébe a kipufogó hosszától is,üzemanyag fajtától is nagyban fűgg,ugy hogy itt lehet állítani a legjobban.A gyárban adott össze építésnél a fűst mértékét figyelhetik,gondolom addig tekerik be,mig épp látható,mérhetö a füst,ez meg a diesel motorok adagoló beállításához hasonlít,ott pedig füst csavarnak hívják..... 

wolfcomputer Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6509

van ilyen szivattyúd eladó? (Amit a Thermo top C-hez gyárilag szerelnek)

Előzmény: BMW Power (6490)
e30nick Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6508

Nekem benzines van, azt a csavart tekergettem en ossze-vissza, de kb semmi nem tortent. En ugy tudom, hogy a venti egyforma, az egokosar es az izzitogyertya visoznt kulonbozik a benzin/dizel vonalon.

 

 

Ha mar emlitetted a benzines durrogasat, akkor ezzel kapcsolatban kerdeznek. Kezdet kezdeten ugy mukodott a kalyham, hogy az elso inditasnal szep lassan elkezdett egni, egyre hangosabban duruzsolt es minden ment, ahogy mennie kellett. Aztan mar nem emlekszem milyen sorrendben de kb minden meghalt benne, csereltem keringetot, levego befuvot, izzitot, egokosarat. A leiras szerint a fojtoszelepet ugy kell beallitani, hogy a "smoke spot number" 1 legyen, na errol fingom nincs, hogy micsoda. Az is oda van irva, hogy nagyjabol ugy is be lehet loni, hogy a csavart koppra betekeri az ember es egy menetnyit visszanyitj. Na most igy van. A problemam pedig az, hogy most elsore soha nem indul be a kalyha. Pumpal, izzit, fuj, minen ok, csak nem lobban be. A masodik inditasnal viszont abban a pillanatban ahogy elkezdi befujni a levegot pukkan egyet es mar megy is padlogazon, innentol rendesen mukodik. Van esetleg otleted, hogy az elso inditas miert nem ugy megy mint regen?

Előzmény: frankiboy (6504)
Karrierista Autó Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6507

Szia!

Mennyit szeretnél érte?

Előzmény: BBbarnabás (6428)
kod1111 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 6506

Köszönöm.

Előzmény: csabais (6503)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 6505
Köszi! Ezeket megtaláltam. :-) le is vettem a két befuvó motort.
Megtaláltam a kályha part list ját. Ott az "égőfej" különbözik, semmi más. Még a vezérlése is ugyanaz a B5W és D5W nek.
Előzmény: frankiboy (6504)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.30 0 0 6504

Látom bizonytalan vagy,ez az egy csavar rögzítí a komplett befuvót,a zöld pedig a rögzített baypasz csavar,ami miatt kéne kicserélni a komplett mocit,bár ha szerencséd van akár csere nélkűl is lehet jó lesz, egy próbát megér hátha megfelelö a lég mennyísége.Egyébbként nincs nagy kűlömbség a kályha szempontjából a két űzemanyagközt.Ezért írom a próbát...baj nem lehet,legfeljebb nem indul.A régi más tipusú benzineseknél  szokott nagyon elcseszett beállításnál durranni,dieselnél még az sem.... A hangjából és a kipufogó csöből sok minden kiderűl.You tuben-sok fent van működés közben. Ha nem akarsz próbálkozni akkor szervíz. 

.

Előzmény: 109ha300 (6501)
csabais Creative Commons License 2012.10.30 0 0 6503
Előzmény: kod1111 (6500)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 6502
Esetleg tudtok valakit, pest-vác környékén, aki otthon van ebben a témában, és megcsinálná ezt az átalakitást?
Előzmény: frankiboy (6499)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 6501
Szoval azt mondod, ha a levegőmotor alu részét átteszem a dizelesről a benzinesre, amiben az a szelep van, utána a benzines is fog menni gázolajjal?
Előzmény: frankiboy (6499)
kod1111 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6500

Sziasztok!

Van egy 2002-s Galaxy-m  115LE  AUY, van benne kiegészítőfűtés, de nem működik, a rendszer jelzi, hogy lehült a levegő és indulnia kéne kályhának, de nem kapcsol. Pesten vagy a fővárostól délre tudtok-e olyan szerelőt, műhelyt aki korrekt és tudja, hogy hova kell nyúlni ha baj van, előre is köszönöm.

frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6499

Passz,nekem is csak bontott van, én sehol sem árulom az alkatrészeim... De sok félét szedtem már szét....

 

Előzmény: 109ha300 (6498)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6498
Hol, mennyiért kapok hozzá rozsdamentes kipuff dobot, csövet?
Előzmény: frankiboy (6493)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6497

Pedig a kinai piac utángyártott elktronikát gyárt hozzá arany áron,hogy is gondolták a webastoék,hogy ez tartós lesz,két öklömnyi felűleten 5kw-ot el diszplilálni,+ tetejébe érzékeny elektró,amin fűtenek a fetek,mindez egy zárt dobozban.....

Előzmény: BMW Power (6496)
BMW Power Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6496

átfestett? ja hogy ez a vaterás? nagyon nem néztem csak hirtelen linkeltem a kollégának. Amikkel én találkoztam bömösökben legnagyobb részt a keringető volt beállva vagy izzító volt "kiégve", párban a fuvató motorka volt halott. Elektronika hibást megúsztam, de tény és való olvastam itt ott hogy előfordul nem is kevésszer. A saját autómban a fuvató motorkának volt valami borzalom hangja, aztán egy szép sikítással be is állt egy szellőztetés után. Hüle helyen volt az ott az első kerék doblemez mögött. 

Előzmény: grandegabo (6492)
Deloran Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6495

Sziasztok!

Eberspacher 3kw-os vizes fűtéshez kellene nekem üzemanyag pumpa. Bontott is jó lenne, tudtok valamit/valakit? És persze az ára is érdekel. Remélem, tud valaki segíteni.

BMW Power Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6494

Ugrom ugrom! :) csak sosem vagy otthon :))

Előzmény: 109ha300 (6491)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6493

Felesleges a vízleeresztő,a dob egy méretezett folytó is + láng csapda,kell bele.Hiába öskövűlet,ez a tipus az egyik legmegbízhatóbb,sajnos az ujabbaknak a házba tették az elektronikát,azok már tényleg ecu-k,kényesek,nálam is van néhány halott procival,elég neki egy véletlen túlfűtés,és behal az elektronika,megfő.Ha elfutnak annyi ideig mig ezek a régiek akkor majd én is ezekre szavazok,de nem sok a kűlömbség fogyasztásra,felfűtési időre.Csak méretre,szervíz költségre.

Előzmény: 109ha300 (6489)
grandegabo Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6492

Uhh, egyszer vettem egy ilyen "átfestett" Thermo Top Z/C kályhát, de az életem legrosszabb vétele volt, egy romhalmaz. Dejavu.

Előzmény: BMW Power (6490)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6491
Kiprobálom valamelyik nap. Ha megy, marad... Ha nem, akkor keresnem kell gyorsan másikat.
De attol még beugorhatnál! Ugyis olyan régota mondod, hogy megnézed a hajot. :-)
Előzmény: BMW Power (6490)
BMW Power Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6490

Csabi azért ha nem jön be az az őskövület akkor egy ilyen egyszerű és kompakt jó barátod lesz:

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/motorikus_alkatresz/hutes_futes/webasto_thermo_top_z_c_d_1662048023.html

 

elektronika a tetején, egy +12V is indul, vagy van hozzá PC-re diagprogi egyszerű interfésszel, mindent látsz, innen is indíthatod. Minden alkatrésze itthon beszerezhető. Amit linkeltem még igényel egy keringető szivattyút (saját, aminek stekkere beleiilik) és egy üzemanyagszivattyút (azt adni is tudok)

Előzmény: 109ha300 (6489)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6489
Sajnos a dizelhez, a dob az hiányzik. Azt vennem kell, ráadásul a hajoba a páralecsapodás miatt nem mindegy, milyen kipufogo van rajta.kell csinálni egy könyököt savállóból, alul egy vizleeresztő csavarral.
Előzmény: frankiboy (6488)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6488

Az eredeti elektronikája nagyon megbizható,szinte mindenre leáll,ez is szokott a baj lenni,a lángöre nálad fototranzisztoros az a leggyengébb láncszem,ha van bekötésid,érdemes 1k ohmos ellenállással egy ledet bekötni,akkor menet közben is látsz mindent,ha bajt talál kodot villog,ezt rajt hagyhatod,senkit nem zavar,próba járatás nélkűl ne rakdbe,a kipufogó hosszára figyelj,nem jó a tul hosszú,rövid,és az eredeti dob is. Ha az eredeti befuvod felfogása megegyezik akkor hamar meg van oldva a problémád,egy vödör viz,satupad,próba.... 

Előzmény: 109ha300 (6487)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6487
Megvan a dizelkályhához minden, ami kell hogy működjön... De az eléggé lelakott kályha. Azért szetném, a null üzemorás benzines kályhát "dizelesiteni" ... A dizel kályha ecu jával, üzemanyagszivattyujával, stb.. Persze ha ez lehetséges... csak üzembiztos, tuti megoldás jöhet szóba, ami felügyelet nélkül is tökéletesen működik. &#200;jszakánként az 560 literes üzemanyagtank felett alszom a hajoban. Nem jönne jól egy üzemzavar. :-)
Előzmény: frankiboy (6486)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6486

Hű....de jó....:D   Gratula...Most már látom....Én az összes fűtésem /kézzel/ el szoktam indítani,próbánál,ennél a tipusnál 12v az izzitó,a befuvót nem szabad tulpörgetni,de nem szokott baj lenni ha véletlenűl 12v megy rá,egyébbként max 8 v.a vízszivattyú 12v ,nálam az sem baj,ha nincs elektronika,leg több egyszerű huzal ellenállással,csepegtetö adagolóval simán elmegy,de csak felügyelet mellett....igy szoktam szorakozni,tesztelni,nem árt a klixon hőfigyelésnek,láng örnek meg a zapi hökapcsolója a nyerő,olaj szivattyú nálam ami a leg jobbban bevált az orosz motoros csigahajtású fogaskerék adagoló...De ha van elektronika.......  Lasan ha lesz időm akkor össze rakok egy ujabb ilyen öszvért...nem olyan nehéz,csak az inulásnál kell nagyon finoman el találni az öblítő levegő mennyíségét,csepegés sebességét,ha elindul,utánna már tág határok között tolerál.Szinte nincs látható kűlömbség a benyás és diesel között,illetve csak a baypasz szelep van gyárilag a használt űzemanyaghoz állítva.Az égötérnél nem találtam külömbséget...A baypasz a befuvó mocin van, összeöti a bemenetet a kimenettel leragasztják beállítás után nehéz oldani,a mociját nagyon nehéz szétszedni,csak ovatosan törik a lapát...Ha nekem kéne megoldani akkor a legegyszerűbben tenném meg,bombabiztosan mechanikusan csekély elektronikával....

Előzmény: 109ha300 (6484)
csiatt. Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6485

Sziasztok!

BMW e39 530D-m van 2002-es gyári webasto előmelegítéssel (most nagy naviról időpontra programozható a dolog). Leírás vagy vélemény kellene arról, hogy szeretném távirányításúra átalakítani. Eddig annyi infót szedtem össze, hogy kell egy Telestart T70 vagy T80 távirányító vevővel és antennával plusz egy Y kábel. Van valakinek ilyen eladó? Esetleg tudtok valakit ajánlani ha szereznék, hogy beszerelje nekem (szeged vagy a környék, esetleg pest)?

109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6484
Ez azért nem egy annyira nagy hajo, Nem fér el a motortérben a dizel agregátor. Na meg az is többet eszik, mint az olajkályha. benzines meg szóba sem jöhet. Örülök, hogy nem kell a motortér szellőztetéssel foglalkoznom,. Böven elég az 5kw. Minusz 10 ben már nem akarok hajozni, csak az őszi hidegebb hajnalokra kell a fűtés. Háromszor ekkora katamaránba elég volt, 2 db 1700w körüli levegős fűtés.

http://www.tarakona.hu/bayliner-felujitasa
Előzmény: frankiboy (6483)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6483

Hoppá,a halyókban ezt álltalában diesel aggregátorral,220-as égővel szokás megoldani,a lombardíni,kubota szokott ilyeneket készíteni....1-1,5 literes fogyasztással 8-10 kw ot teljesít,nekem más célból van egy fridmanom,olyan mint a volvo agregátja,de ismerem a fentieket is,a japán megölhetetlen,nekem moped autókban voltak ....

Előzmény: frankiboy (6482)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6482

Jó kis " teknöd"lehet .....Igy más a helyzet,kevés lesz az 5 kw-t,de létezik 12v-os égőfely ,kis méretű forróvíz kazánnal....http://www.contractcleanersupplies.com/products/BU-307007-96.html

Az ára ilyesztő,én lehet hogy egy régí hagyományosat alakítanák át a helyedben,motor cserével,12 v-ra.....

Előzmény: 109ha300 (6481)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6481
560l es a gázolajtankom. A motorok fogyasztásához képest elenyésző a fűtés fogyasztása.
2db 250Ah s akku kerűl bele, ilyesmire, plusz egy inditó akksi.2 db 100w os napelem fogja nappal töltögetni az akkukat, amikor nem megy a két motor.
Előzmény: frankiboy (6480)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6480

Amiket felsoroltál minden megoldható,csak akku,és olaj kérdése.....Én azért a levegősre voksolok,mert nem akkarok + akkut a kocsiba+generátorral....

Előzmény: 109ha300 (6479)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6479
Sajnos nekem a levegős csak fél megoldás lenne. A vizessel akarom majd a hajóban a bojler vizét is melegiteni, a bojlerbe épitett hőcserélőn keresztül.
Előzmény: frankiboy (6477)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6478

Bocs,hogy belekotyogok,de nekem a fekete légcsö vált be...festo...nehéz megtörni,kellöen merev,minden méretben kapni,üzemanyag álló....

Előzmény: 109ha300 (6476)
frankiboy Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6477

Ne szidjátok a dw-s sorozatu kályhákat,lehet hogy öregek,de örökéletű darabok,nagyok,lassuak,biztosak,mindenevők,,lehet öket hackelni,az ujabbak már nem stabilak,de kisebbek...nekem a vizesekkel csak az áram fogyasztással van bajom...

109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6476
Még néhány kérdés. Az üzemanyagot nagyjából 2m es távolságból tudom hozni, és a tankom legmélyebb pontja, nagyjábol 50cm rrel van a kályha alatt. Milyen vastagságú csövet vegyek? Gondolom az üzemanyagszivattyút a tankhoz közel kellene elhelyezni... A tankon külön kivezető csonkom van, az állofűtés részére.
Előzmény: 109ha300 (6475)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6475

Ez lenne a sosem használt benzines kályha.

 

 

A dizel ugyanilyen /csak sokkal koszosabb/

Szerintetek át lehetne építeni a benzines kályhát, dízel üzemre?

A dizelhez megvan a vezérlő, üzemanygpumpa, kábelköteg, relékkel, stb..

balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6474

Szia!

Igen,hívott valaki vezérlő ügyben. 

Köszönöm!

Előzmény: 409 (6472)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 6473

Ok....

Előzmény: Hóvakond (6471)
409 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6472

"Hidronyc II. vezérlő megoldodott??"

 

Azt mondta a gazdája, hogy utána jár. Nem tudom, hogy most hol tart, még nem jelentkezett. Azt mondta, beszélt veled is.

Előzmény: balu.maci104 (6468)
Hóvakond Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6471

Maga a motorelőmelegítő működik, álló és járó motornál egyaránt. Csak lenne valami jele, ha a két pumpa egymással szembe dolgozna...

 

A hiba: Üzemmeleg motornál hideg levegőt fúj az utastérbe csak maximumra tekerve hajlandó meleget, de akkor forrót. Hallani a lamellákat, hogy csak az utsó fokozatra tekerve a potmétert vált meleg levegőre, addig nem...

Holnap felhívom a szervízt...

Előzmény: balu.maci104 (6467)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6470
Egy manualt kaptam most 525tédé-től. / KÖSZÖNÖM!
Valakinek van ezekről bővebb infoja? Esetleg alkatrészt honnan tudok beszerezni hozzá?
Mi a különbség hardveresen a benzines, és a dizel között?
Van egy komplett rendszerema dizelesből, ami meglehetősen használt álapotban van, viszont van egy szerintem sosem használt benzines kályhám, ecu és kábelek nélkül. A dizelest szeretném beépiteni egy hajóba.
http://www.tarakona.hu/bayliner-felujitasa
Lehetséges esetleg a dizelest feljavitani a benzines alktrészeivel?
Előzmény: balu.maci104 (6469)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6469

Van hozzá gyári leírásom úgy hiszem....,de ha van adattáblája az sokat segítene!

Előzmény: 109ha300 (6465)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6468

Szia Laci bácsi!

A sima D5W az tényleg külön vezérlős,még az özönvíz elött készültek..

Hidronyc II. vezérlő megoldodott??

Előzmény: 409 (6461)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6467

Nem kötötték be véletlenül a folyásíránnyal ellentétesen a kályha vízpumpáját???

Akkor is szokot ilyent csinálni....

Előzmény: Hóvakond (6454)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6466

A pontos beazonosítás miatt tudnál egy fotót küldeni a pumpáról,esetleg a pumpán található matricáról?

Ha minden stimm akkor 15eFt a pumpa.

Előzmény: Deloran (6448)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6465
Azért a jószándékot köszönöm!
:-)
Reménykedek, hátha valaki ismeri.
Előzmény: 409 (6464)
409 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6464

Akkor bocs, én a hironicII-ben gondolkodtam. Ezt nem ismerem.

Előzmény: 109ha300 (6463)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6463
"simán" D5W a tipusa.. Nincsen utána több betű.. Se C, se CZ, se egyéb. Lehet hogy hülyeség, de mintha 94 körüli évszámot láttam volna rajta.
Előzmény: 409 (6461)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6462
Itt a 6336 os hozzászolásban láttam kinézetre olyan kályhát, mint az enyém. Sajnos most melozok, fotot,csak holnap tudok mutatni róla. Hengeres alaku a kályha, arra van egy fekete müanyag doboz felrögzitve, talán awab bilincsel, ugyanigy kivülről van rajta a keringető szivattyuja, és a levegő motorja is. Ha jol tudom, akkor az ECU ja az egy különállo aluházas dobozban van. / szerintem. Bár nem nagyon vágom még ezt a témát, igy bármi is lehet.:-) /
Előzmény: 409 (6461)
409 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6461

Azt nehezen tudom elképzelni. Kép??

Előzmény: 109ha300 (6460)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6460
Ez a kályha még a régebbi típusú vizes cucc. Aminek a különálló vezérlője van.
Előzmény: 409 (6458)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6459
Köszönöm! Nézem. :-)
Előzmény: 409 (6458)
409 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6458

Küldtem neked emilt.

Előzmény: 109ha300 (6457)
109ha300 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 6457
Sziasztok!

Kaptam egy eberspächer D5W kályhát, kábelkorbáccsal, vezérlővel, üzemanyag szivattyúval, elméletileg mindennel..
A kábelen, mit, hová kellene kötnöm, hogy ki tudjam próbálni, megy-e egyáltalán?
Köszönöm!
409 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6456

Igen, azokban a Nissanokban Renault Dci motorok vannak. A fűtéskör vízcsövében szokott lenni 4db izzítógyertya, mint kiegészítőfűtés.   

Előzmény: e30nick (6451)
gabor0036 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6455

Sziasztok!

Tudnátok abban infót adni, hogy mi az érdemleges különbség a webasto 1530 és 1533 órák között? Jelenleg csak gsm modul van a kályhámon, de jó lenne valami óra is... Egyik kolléga kínált 1530 kocka órát. Mennyi ezeknek az ára használtan? Üdv

Hóvakond Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6454

Gondoltam a féldigitális klíma a lényeg... de a kocsi egy 2001-es Mitsubishi Pajero. Ugyan tekerős a hőfokszabályzó, de az csak potméter...

Előzmény: csabais (6453)
csabais Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6453

Ha leírnád milyen tipusú az autó sokat segítenél annak aki ismeri a tipust!

Előzmény: Hóvakond (6452)
Hóvakond Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6452

Sziasztok!

 

Ma szereltek be egy Webasto motorelőmelegítőt az autómba, problémám a következő: a belső fűtésem nem igazán működik azóta.

 

Az autót a szervíz zárása előtti percekben vettem át, holnap nem dolgoznak, hétvégén külföldre utazom, így magam szeretném megoldani a gondot. Úton hazafele azt vettem észre, hogy a fűtést a szokottnál sokkal feljebb kell tekerni. 28 fokozat van rajta, de 27-nél még hideget fúj, csak a maximimon fűt. Úgy mondták fél digitális a fűtésem, nem tudom hol csatlakoznak rá a belső tér melegítéséhez, bekavarhatott-e neki a beavatkozás, vagy teljesen független a jelenség?

 

Úgy vélem van itt pár ember, aki már látott, szerelt ilyet, talán tudtok segíteni!

 

Köszi

 

e30nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6451

Ja persze, hogy dizel. Kulonben eszembe se jutott volna. Hogy jon ide a renault? A japok is francia emblemas torok motort hasznalnak?

Előzmény: 409 (6450)
409 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6450

Kicsi rá az esély, az is csak akkor, ha diesel. Viszont a renault dieselekhez többnyire elektromos kiegészítőfűtés tartozik.

Előzmény: e30nick (6449)
e30nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 6449

Sziasztok! Kolleganak van egy 2006-os nissan primera gepsarkanya. Elofordulhat, hogy van abban valami kalyha, amit at lehetne alakitani allofutesnek? Ha igen, akkor mi ennek a modja es a koltsegvonzata?

Deloran Creative Commons License 2012.10.25 0 0 6448

Szia!

Citroen Xantia 2.0HDI autómba van ilyen kályha :) Gyárilag. Mennyi lenne az ára? Nyilvános a címem, oda is jöhet a válasz, amit előre is köszönök :)

Előzmény: balu.maci104 (6447)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 6447

Szia!!

Van 3Kw-os pumpám,mibe kellene,T4 vagy I.-es Sharan/Galaxy/Alhambra??

Előzmény: Deloran (6440)
wolfcomputer Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6446

Webasto thermo top C-hez keresnék keringető szivattyút, ugyanis ami "benne" van, az meg se makkan. Tud valaki esetleg eladó példányt?

409 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6445

Ez mindössze be, vagy kikapcsol egy 12V-os tápot, amit illik relére tenni. Végülis akármire használhatod, aminek ennyi elég.

Előzmény: grandegabo (6442)
409 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6444

12V-ra keveset gyártanak, így drága (mihez képest!?), a 230V-os meg tömegtermelés alatt van, ez leviszi az árát. Az árat a legritkábban szabja meg a benne lévő alkatrész értéke.

Fogj egy 230-ast és alakítsd át 12V-osra. Ha nem megy, akkor nincs mit tenni, fizetni kell.........

Előzmény: wolfcomputer (6436)
409 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6443

Fogalmam sincs, a programórát kérdezte, hát mondtam egyet. :-)

Előzmény: mica-r (6435)
grandegabo Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6442

Üdv urak, valakinek volt már dolga ezzel a (sharan) programórával? Arra lennék kíváncsi hogy egy akármilyen programóra helyett lehet-e használni, indít-e bármely utólag beszerelt kályhát..?

csabais Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6441

Hát a keringető szivattyú + ra!

Előzmény: wolfcomputer (6439)
Deloran Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6440

Sziasztok!

Eberspacher 3kw-os vizes fűtéshez kellene nekem üzemanyag pumpa. Bontott is jó lenne, tudtok valamit/valakit? És persze az ára is érdekel.

wolfcomputer Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6439

Köszi, de azt hova ? :)

Előzmény: csabais (6438)
csabais Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6438

Ugyanúgy mint az 1-es tűnek.

Előzmény: wolfcomputer (6437)
wolfcomputer Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6437

A 6 tűs csatlakozónál adtam neki +12voltot az 1-es tűre. (W-Bus), beindul, fűt, de le is áll, majd újraindít, ugyanis a keringető szivattyú nem kapcsol be. A keringető szivattyúnak külön lehet adni +12voltot?

wolfcomputer Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6436

Köszönöm.

Ez jóval barátibb ár, mint a kimondottan állófűtéshez árult programórák. De még így is hihetetlenül drága egy 1400,-Ft-os 230V-os programórához képest, ami a háztartásoknak készül, és gyakorlatilag megegyeznek.

Előzmény: 409 (6434)
mica-r Creative Commons License 2012.10.23 0 0 6435

Egy fiatal autóban nincs adatbuszon a kályha?

Nekem 6 éves Mazda sem olyan egyszerű már mint a régebbiek.

Előzmény: 409 (6434)
409 Creative Commons License 2012.10.22 0 0 6434
Előzmény: wolfcomputer (6433)
wolfcomputer Creative Commons License 2012.10.22 0 0 6433

Sziasztok!

 

Citroen C8 2.0 HDI-be gyári kiegészítőfűtést alakítanám állófűtéss, ehhez lenne szükségem egy egyszerű programórára. ventilátort, ilyesmit nem akarok vezérelni, csak a vizet felfűteni hogy melegen tudjam indítani a motort.

Tud valaki ajánlani olcsó programórát?

grandegabo Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6432

Jó nagy motor, jobb ha az 5kW-ost veszed hozzá, bármelyiket is választod..

Előzmény: 4.0 v6 (6430)
Dizeles Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6431

 

OK,köszönöm!

 

Továbbra is kergetek elsősorban dbw46-hoz ventillátort.

Előzmény: Ricsi89 (6429)
4.0 v6 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6430

Sziasztok! Èn szeretnék egy vizes állófütést venni. Amit kinéztem: Webasto Benzin Thermo Top vagy Eberspächer  B5W Benzin  Eberspacher HYDRONIC B4WSC Szerintetek melyiket érdemes megvenni?  Egy 4.0 v6 fordba lenne beszerelve. Vagy ha van más ötlet szívesen fogadom.  Üdv mindenkinek!

 

 

Ricsi89 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6429

Sajnos nincs, ezt is csak tartalékba kaptam, de nincs rá szükségem.

Előzmény: Dizeles (6427)
BBbarnabás Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6428

Sziasztok! van egy webasto diesel állófűtésem alkatrésznek jó kazánnal jó izzító stiftel bmw elektronikával! képet email-ra tudok küldeni mert ide valamiért nem tudtam feltölteni.

Dizeles Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6427

 

Jóreggel Mindenki!

 

Véletlenül ventillátorod és kipufogód nincs hozzá?

Előzmény: Ricsi89 (6425)
e30nick Creative Commons License 2012.10.21 0 0 6426

Szia! Ha a motorok is makulamentesek, akkor en is megvettem. Irok mailt.

Előzmény: Ricsi89 (6425)
Ricsi89 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 6425

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, van egy BBW46-os kazánom, csak maga a kazán, nincs rajta semmi. Teljesen makulátlan állapotban van, kívül belül tiszta. 5000Ft-ért vihető.

Zsolesz2101 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 6424

Köszi! Sajnos nem fér el a gyári helyen, így tárgytalan.

Előzmény: csabais (6420)
bercike.vw Creative Commons License 2012.10.20 0 0 6423

Mi az ára?? Érdekelne. Helyileg merre vagy??

Előzmény: csabais (6422)
csabais Creative Commons License 2012.10.19 0 0 6422

6379

Előzmény: bercike.vw (6421)
bercike.vw Creative Commons License 2012.10.19 0 0 6421

Elindult a kályhám(d5wz) van valakinek eladó programórája hozzá csatival??

csabais Creative Commons License 2012.10.19 0 0 6420

Előzmény: Zsolesz2101 (6417)
Black66 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 6419

Sziasztok! WV Touran 1,9 diesel-be való Webasto thermoTop V-hez keresek vízszivattyút.

Dizeles Creative Commons License 2012.10.19 0 0 6418

 

 

És mibe kerülne?

 

Ventillátorod is van,meg kipufogód?

Előzmény: csabais (6412)
Zsolesz2101 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 6417

Nekem azt a részt a Command kitölti.

 

Egyedül a gyári helyre tudnám tenni a hamutartó mellé, a szivargyújtó alá, ha ott elfér. Ezért kellene a méret.

Előzmény: csabais (6416)
csabais Creative Commons License 2012.10.18 0 0 6416

A hamutartó feletti rekeszbe szokták betenni.

Előzmény: Zsolesz2101 (6415)
Zsolesz2101 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 6415

Üdv! Sanyi, ezzel az órvával össze lehet hozni szerinted a kocsimat?

 

Ha igen egy beépítési méretet, és egy árat írjál már légyszi. Jöhet emailre is. retter.zsolt kukac gmail.com Köszi

Előzmény: csabais (6379)
Zsolesz2101 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 6414

Üdvözlök mindenkit!

 

000 542 45 11es gyári számú programórát keresek w210es Mercedeshez. Ha van valakinek légyszi írjon, ár megjelöléssel.

Előre is köszönöm!

norbi0325 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 6413

Lenne egy eladó kazánom ,üa pumpával !

 

60e

Privátban írj !

 

 

csabais Creative Commons License 2012.10.17 0 0 6412

Az is van hozzá, meg saruk is.

 

Van új és alighasznált is.

Előzmény: Dizeles (6411)
Dizeles Creative Commons License 2012.10.17 0 0 6411

 

 

Jó,de kellene a stecker is hozzá. Kipufogód is van? Meg kellene egy ventillátor is,mert azt most vettem észre,hogy szét van égve a motorja.

Előzmény: csabais (6410)
csabais Creative Commons License 2012.10.17 0 0 6410

Ami eggyel lejjebb van olyan jó?

Előzmény: Dizeles (6408)
bercike.vw Creative Commons License 2012.10.17 0 0 6409

Sziasztok. Van nekem egy eberspacher kiegészítö fütésem D5WZ 25 2124 merci vitoból. hogyan tudnám elindítani hogy müködik-e. Vezetékelési rajzot már találtam. Csak 6 fok alatt fog elindulni? A segítséget előre is köszönöm.

Dizeles Creative Commons License 2012.10.17 0 0 6408

 

 

Jóreggelt!

 

 

Még mindíg keresek DBW46-hoz programórát csatlakozóval és kipufogó csövet dobbal.

Akinek van eladó az jelezze a dizeles@citromail.hu emil címre árajánlattal együtt!

csabais Creative Commons License 2012.10.16 0 0 6407

Előzmény: Johnny DARK (6406)
Johnny DARK Creative Commons License 2012.10.16 0 0 6406

sziasztok

 

tudna segíteni valaki

 

12 v-ra akarok bekötni egy webasto combi termosztát órát

hátul a csatlakozókat hogyn kössem hogy jó legyen

próbálkoztam vele de nemnagyon akar öszzejönni :S

 

h a 12 közül mire mit kössek

T.o.m.i Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6405
Hmm, akkor először megpróbáklozom a javítással.
Ha nem jön össze, keresni foglak. Köszönöm!
Előzmény: balu.maci104 (6404)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6404

Van mindenem!

10000 a lángcső,10000 az új gyertya,4000 a töm.készlet!

Előzmény: T.o.m.i (6403)
T.o.m.i Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6403
Szia!
Szétvágtam:-) Nem veszthettem semmit,van egy másik ugyanilyen, szintén kiégett hálóval.
A stift mellett a háló cafatokban van, az apró fémforgács, ami a cső többi részén látható, itt hiányzik. Nem tűnt reménytelennek a javítás, csak nem tudom, mivel lehetne.
Mennyiért tudnál lángcsövet adni? Az a fajta, amin rajta van az üa vezeték. Hmm,tömítés és izzítóstift is kellene bele, van ilyesmid?
Előzmény: balu.maci104 (6402)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6402

Az nem kiégett,hanem olyan gyárilag!

A lángcső belső részében lévő háló viszont kiéghetett belőle(azt nem látod,mert ahhoz szét kellene vágni!)! Milyen lángcső van benne? Olyan amin rajta van az üzemanyagvezeték is,vagy már az újabb amin nincs üzemanyagvezeték....????

Van jó lángcsővem,ha kell!

 

Előzmény: T.o.m.i (6398)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6401

Üdv!

Külön gyertyát nehéz szerezni,de ha egy fotót tudnál felrakni róla az segítség lenne!

Lehet venni gyertyát,vagy esetleg tudok most Németből egyet haza vinni a hétvégén,de az árát csak szerda felé tudom megmondani...

Tömítés-készlet kell a cseréhez! Klingerit vagy gumi tömítés van-e a motor és a kályha test között??

Előzmény: s210 (6395)
Dizeles Creative Commons License 2012.10.15 0 0 6400

 

 

Jónap Mindenki!

 

 

Szereztem egy Webasto DBW46 ketyerét,de kissé hiányos állapotban leledzik. Amit keresek hozzá:

 

-program óra és hozzá a kábel/vagy csak csatlakozó

-kifufogó cső a dobbal együtt

Turzul Creative Commons License 2012.10.14 0 0 6399

Köszönöm, közben vettem egyet, remélem nem vásároltam be vele!

Mégegyszer köszi!

Előzmény: 19Zoltán73 (6397)
T.o.m.i Creative Commons License 2012.10.13 0 0 6398
Sziasztok!
Tavaly még szépen működő D3WZ kályhám nem gyullad be, fehér füst után leáll. Szétszedtem, és minden rendben lévőnek tűnik, kivéve,hogy a lángcsőbe belülről ponthegesztéssel rögzített háló, és az alatta lévő apró fémforgácsnak tűnő izé elégett és kilyukadt az izzítóstiftnél. Mivel lehetne ezt házilag pótolni?

Üdv:SzT

19Zoltán73 Creative Commons License 2012.10.12 0 0 6397

Szia!

 

Nekem van egy Webasto tipusú 12V-os, 1.7 kw-os, száraz, diesel állófűtésem, nagyon jó állapotban. Furgonba volt használva. Amennyiben érdekel, írj, vagy hívj: 30/6121190.

Üdv.: Zoli

Előzmény: Turzul (6387)
HorneTOM Creative Commons License 2012.10.11 0 0 6396

Látom itt kenitek-vágjátok a témát. :) Szükségem lenne egy kis segítségre!

SZiasztok!

 

 Volvo XC70-t vásároltunk, 2009.07 havi, és webasto állófűtés van benne. Teljesen hibátlanul üzemel, a menüből tudok két időtpontot beállítani, illetve azonnali bakapcsolásra is van lehetőség. A gondom hogy távolról nem tudom bekapcsolni, nincstávirányítóm hozzá. Mindig máskor használom, így jó lenne a szobából bekapcsolni indulás előtt picivel. Nincs hozzá távirányítóm, és nem tudom lehet e kapni, vagy hallottam már mobillal indításról, vagy esetleg a kulcson lévő gombok egy kombinációjának lenyomásával indíthatnám... mi lehet a megoldás? 

 

kösz

T

s210 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 6395

Sziasztok!

 

Egy W210-es Mercim van (E 320 CDI, 2000-es évjárat). Van benne gyári webasto állófűtésem, a gond az, hogy izzítógyertya kellene bele. Meg tudja mondani valaki, hogy milyen típusú gyertya kell bele? Vagy legalább a kályha pontos típusát, abból már a katalógus megmondja.

 

Köszi!

BBbarnabás Creative Commons License 2012.10.08 0 0 6394

Szia! igen megy forgatja a vizet dolgozik az üzem anyag szivatyú kapcsolja a digit klímát. csak idő előtt meg áll mint aki jól végezte a dolgát.

Előzmény: balu.maci104 (6392)
BBbarnabás Creative Commons License 2012.10.08 0 0 6393

Helló! Törökszentmiklósi.hiba kód olvasáson voltam ott mindent kiprobáltak és tökéletesen működött. reggel indítom bekapcsol fűt és 5perc után megál mint aki kész van pedig éppen csak langyos a víz a rendszerben.

Előzmény: grandegabo (6391)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.10.07 0 0 6392

Szia!

Vízszivattyúja megy??

Előzmény: BBbarnabás (6390)
grandegabo Creative Commons License 2012.10.07 0 0 6391

Ki kell olvasni diaggal mi a baja, hova valósi vagy?

Előzmény: BBbarnabás (6390)
BBbarnabás Creative Commons License 2012.10.07 0 0 6390

Sziasztok! 

Tudna valaki segíteni audi a6-ban gyári webastó állófűtésem van és a probléma a következő: 

Bekapcsol fűt indítja a benti ventilátort,de 5 perc elteltével kikapcsól és megáll!

Köszönöm a segítségeteket!

 

Turzul Creative Commons License 2012.10.05 0 0 6389

Köszi, nézem is.

Előzmény: grandegabo (6388)
grandegabo Creative Commons License 2012.10.05 0 0 6388

A racingbazáron is árul, ott megtalálod.

Előzmény: Turzul (6387)
Turzul Creative Commons License 2012.10.05 0 0 6387

Sziasztok!

 

Szükségem lenne egy 12V-os gázolajos állófűtésre, furgonba szeretném beszerelni. Használt de újszerű, biztos működésűt szeretnék, talán tud valaki segíteni.

A vaterán árul egy MASI880 nevű szaki, ha valaki tudja az elérhetőségét azt is megköszönném.

csabais Creative Commons License 2012.10.04 0 0 6386

Vannak asztalosok is akik kivágják, ennek mondjuk pont van kis pereme, és nem látszik ha kicsit hullámos a vágás, a kapcsolónál viszont kell a szép kontúr.

Most van 5 szép hibátlan konkrétan új, 1 meg olyan amin van egy halvány karc a műanyag részen de csak oldalról látszik.  :-)

De az 24 voltos.

Előzmény: ZoliC220 (6385)
ZoliC220 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 6385

Sanyi!

Nekem a begbeszélt árom kellene egy szép hibátln darab a bálnába. De kellene egy valaki aki kivágja a helyét (szépen, meg még két gomb helyet. )

 

Ha megy velők a kályhám, akkor ennyit mrgér, hogy eredeti legyen. (fölrg, hogy most nem is megy :-(

 

Tehát tudsz egy fabetétest?

Ködzi

Előzmény: csabais (6379)
tdtdtdtd Creative Commons License 2012.10.01 0 0 6384

üdv.

 

segítséget szeretnék kérni tőletek,szeretnék az autómba plusz fütést tenni, mi volna a legegyszerűbb,legocsóbb?!

nem állófűtésbe gondolkodom!

Hóvakond Creative Commons License 2012.09.30 0 0 6383

Szerbusztok!

 

A Forsz-féle fűtésgyorsítóval valakinek van tapasztalata? (http://www.dieselelomelegito.hu/futesgyorsito.html) Míg spórolok a vizes Eberspächerre kéne valami szükségmegoldás... 

Ridegen tartott autóhoz van valami egyéb alternatíva? Hálózati áram nincs a közelben, de van 2db 100Ah-s akksi benne, szóval egy 12V-os Calix fűtés is (már ha volna) számításba jöhet.

 

Tanácsaitokat előre is köszönöm!

 

 

 

csabais Creative Commons License 2012.09.25 0 0 6382

Pedig az csak ahoz jó.  :-)

Előzmény: Vojnó (6381)
Vojnó Creative Commons License 2012.09.25 0 0 6381

Én ott hátrébb a két gumis véggel ellátott aludobozt szeretném, bár nem kedvelem a csillagost! ;o)))))

 

Előzmény: csabais (6379)
csabais Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6380

Mind új.

 

Előzmény: csabais (6379)
csabais Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6379

Válassz!  :-)

 

 

Előzmény: ZoliC220 (6374)
RRicsi86 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6378

Hello,

Vállalnád az átalakítást?  Lenne még kérdésem, hogy ha le van választva a klimacenteről akkor a ventiket hogyan indítja el h az utasteret is felfűtse?

Előzmény: balu.maci104 (6376)
csabais Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6377

Szerintem ahol beépítették ott van diag is meg szakértelem is, és pesten is van!  :-))

 

Keresd ott Gábort, ő rakta be.

Előzmény: ZoliC220 (6374)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6376

Szia!

Nem,nem átlehet programozni hanem egy másik vezérlőegységgel és egy sima kapcsolóval,vagy programórával,és némi vezetékeléssel lehet(ne) megoldani...

Magyarán szólva a klímacenteredről le lenne választva a kályha,manuálisan Te tudnád (vagy a programóra) indítani-leállítani....

Előzmény: RRicsi86 (6373)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6375

Szia!

Nyilvános az e-mail címem,keres azon...

balu

Előzmény: ZoliC220 (6374)
ZoliC220 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 6374

Sziasztok!

2008-ban ujonan beépitett Webasto kályhám nem indul, Tavasszal még ment.

A gép egy 1997-es  w140-es Merci. Dél Pesten lakom, merre vigyem és mikor, hogy ujra jó legyen.

Valaki elválalná?

Telefon Trémobil 480 harminc1-kilencven1

2 .kérdés, hogy az ovális kapcsoló  orát le lehene e cserélmi szögletesre. Van e akinek pon t ovális kellene.

Köszönöm.

 

3. milyen házi diagot javasolnátok hozzá ami nen drága, de használható?

 

 

Előzmény: balu.maci104 (6372)
RRicsi86 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 6373

Hello,

 

Szóval ezt a kazánt át lehet prgramozni állofütéses funkcióra (Webasto thermo top z/c)?

Helyileg hol végzed a javítást/átalakítást vagy hogyan szoktátok megoldani?

És az tuti h a kályha okozhatja a hibákat? Nem az autó elektronikájában van a probléma?

Az elektronika cserélye után "az autó felismeri" működni fog rásegitőként is mint eredeileg?

 

 

Előzmény: balu.maci104 (6370)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 6372

Szia!

Ja,igen így már emlékszem!

Igazad van,annyiért már esetleg két (rossz?) kályhát is lehet venni...!?

 

Előzmény: trukki71 (6371)
trukki71 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 6371

Hali Balu!pénteken beszéltünk tel.mondtad az újnak az árát,de nekem az nagyon sok!2db.használt kályhát kilehett fogni érte!nekem max 10.000,ér meg!Köszi!

Előzmény: balu.maci104 (6369)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 6370

Raab Richárd részére!

Amit küldtél e-mailt,arra nem tudok viszont választ küldeni!

Leírom ide a választ a leveledre:
"Utólagos elektronika cserével,egy relével és egy programórával lehet(ne) orvosolni a gondodat!Megközelítőleg ......eFt átalakítva.
Akkor van még plusz,ha magát a kazánt is át kell néznem,vagy javítanom kell.A BMW nem ad külön elektronikát mint esetleg a VW,csak komplett kályhát kínál ami olyan 300eFt környékén mozog...A leírásod alapján tipikus elektronika hibára gondolnék.Egy E46-ban csináltam már egyszer,és azóta is működik".
Üdv:         balu   


balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 6369

Szia!

Új is érdekel esetleg?

Milyen autóban van/volt?

Előzmény: trukki71 (6368)
trukki71 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 6368

Hali!D5wz kályha vezérlöt keresek normális áron!trukki71@gmail.com.Tel:30/6129863.

zoli528i Creative Commons License 2012.09.13 0 0 6367

Szétszedni én sajnos nem tudom:( Azért köszönöm.

Előzmény: balu.maci104 (6366)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 6366

Szia!

Ez a fajta kezelőelem,sokféle készüléket indíthat!

A Webasto listában 905-ös készülék nincs.....

Sajnos,csak fotó alapján tudnék segíteni...:-(

Előzmény: zoli528i (6365)
zoli528i Creative Commons License 2012.09.12 0 0 6365

Szia!

 

A kezelö egység igy néz ki.   http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=65022

Sajnos képet nem tudok feltölteni mert szar a céges gép.

 

A webasto cimkén meg ennyit tudtam leolvasni:webasto905 a többi szám olvashatatlan.alatta 12v/44w   5kw  2bar

Előzmény: balu.maci104 (6364)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 6364

Szia!!

Esetleg egy fotó róla,a beazonosítás miatt??

Előzmény: zoli528i (6361)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 6363

Szia!

Keress privátban,és dobok át Neked róla leírást!

Bármilyen Webasto kezelőelemmel müködik jóformán.....

balu

Előzmény: Jena307 (6362)
Jena307 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 6362

Sziasztok végre teljesül egy álmom :) úgy néz ki sikerül szereznem egy webasto HL32es kályhát 12/32V nem egy fiatal darab de hátha beválna. Egy II.-es Boxer maxiba menne, kérdés hogy ha valaki jártas hová lenne a legcélszerűbb rakni, gondolom az ülés alá, de ez még nem lehet egy halk darab ezért szeretném ha máshol lenne, valahogy a raktérbe szeretném megoldani.

 

A bekötését néztem van hozzá egy vezérlő doboz, viszont nincs meg a termosztátja, benne hagyták az autóban amiből ki lett szerdve, találtam egy vastag barna vezetéket (test) meg egy vastag pirosat (+) meg kettő két szálas vezetéket, gondolom hogy ez menne a termosztátba, mintha még egy szinű is lett volna a 4szál de nem néztem meg, elképzelhető hogy csak párhuzamosan közé van kötve a termosztát??? Kérdés még hogy hol kapnék olcsón egy egyszerű termosztátot csak így első nekifutásnak, vagy kapcsolóval megoldható e? Ja és még egy kérdés, ezekhez ugye nem kell külön tápszivattyú, csak rákötöm az üzemanyagot és kész?

zoli528i Creative Commons License 2012.09.10 0 0 6361

Sziasztok!

 

Van egy 96-os E36 BMW-ém és utolagos webasto van benne de nem tudom hogy müködik és szerintem nem is müködik.Tudtok valakit ajánlani aki ránéz?

 

Elöre is köszönöm.

 

Zoli

tubazoltan Creative Commons License 2012.09.07 0 0 6360

Szóval, ezt én írtam, csak túl sok a felhasználó...

 

Előzmény: pirosrövidpajero (6359)
pirosrövidpajero Creative Commons License 2012.09.07 0 0 6359

Köszi szépen, így tisztább a dolog.

 

Mindenképp egyben szeretnék beszerezni valamit.

grandegabo Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6358

A thermo Top Z/C-t gyárilag tették autókba kiegészítő fűtésként (hidegben rásegített a hűtővizet melegíteni a motornak), a Thermo Top C pedig utólagosan (Univerzálisan)  beszerelhető szettként került forgalomba önálló víz keringetéssel és 2 lépcsős fűtőteljesitménnyel.

 

Ugyanez Eberspacher-éknél is igaz, a kieg. fűtések típusjele tartalmaz egy Z-t (Zuheizer). Pl.: D5W-Z

A "zuheizer" kályhákon általában nem szokott lenni keringető vezérlés de szokták ezt is állófűtésnek használni, vagyis minden megoldható..

 

Mint mindenre, erre is igaz, minél újabbat, kevesebbet használtat veszel, annál jobb. Diagnosztikával az üzemóra és esetleges hibák kiolvashatóak a vezérlőjéből.

 

Én javaslom neked hogy megbízható személytől vásároljál komplett működőképes, kipróbálható szettet, mert jópáran ráfaragtak (-tunk) már hogy külön-külön szerezték be a komponenseket, majd kiderült hogy ez-az nem működik- vagy még ez-az hiányzik -igy lett drágább az olcsóbb.

 

Itt pl. Balu vagy akár a vaterán Masi is megbízható személyek, a szavukra lehet adni.

Előzmény: tubazoltan (6357)
tubazoltan Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6357

A kocsim se fiatal, de tény, h van egy kis fenntartásom egy 15 éves alkatrésszel szemben.

 

A Thermo Top Z/C-ről mit tudtok? Sehonnan máshonnan nem tudom kideríteni, úgy tűnik, csak ha itt megválaszolja valaki.

Előzmény: balu.maci104 (6355)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6356

Üdv!

Fotókat esetleg láthatnék róluk??

Ha nem itt,akkor privátban..?

Köszönöm előre is!

balu

Előzmény: t4pistibá (6351)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6355

Szia!

Nem akarom senki üzletét rontani,de ezt a frédi-béni korszakból valót meg ne vedd!!

Nekem nem enyiért,de garaciális szettem van!

Raktam már be állófűtést 2800-as Pajeroba,azóta is mükszik rendesen!

Belül lesz meleg az autóban,de a motor is szépen felmelegszik tőle.....

Előzmény: tubazoltan (6352)
tubazoltan Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6354

Köszönöm. El tud használódni idővel ezek szerint egy ilyen?

 

Nekem még régebben azt mondták egy szervízben, hogy Thermo Plus C-t nézzek, mert az való a kocsimba. Ez nem az, gondolom, de akkor ezek szerint nem csak egyfajta mehet egy bizonyos típusba?

 

 

Előzmény: grandegabo (6353)
grandegabo Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6353

Vizes kályha, tehát a hűtövizet melegíti -ezáltal a motort és az utasteret is (van benne elektromos keringető szivattyú).

Ami a linken van, az úgy komplett. (Amúgy vettem már kályhát az illetőtől, egészen korrekt emberke).

Bár ez egy régi kazán, lehet kapni fiatalabbat amiben talán kevesebb üzemóra van.

Előzmény: tubazoltan (6352)
tubazoltan Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6352

Sziasztok!

 

Tökre nem értek a dologhoz, segítséget kérek. 2.5TD Pajeroba szeretnék állófűtést/kályhát. Amit ezen a linken árulnak, az jó-e ebbe a kocsiba, erre a célra? Ez csak a motort melegíti, vagy az utasteret is tudja?

 

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/motorikus_alkatresz/hutes_futes/allofutes_webasto_termo_top_dw_50_diesel_1635914621.html

 

A beszereléshez és a működéshez a képek alapján vajon minden alkatrész megvan, vagy még be kell hozzá ruházni valamibe?

 

Esetleg ha valakinek van eladó kályhája ami jó lehet nekem, azt is szívesen veszem.

 

(És végül: annyi féle kódon futó webasto terméket találtam, hogy fogalmam sincs, melyik melyik. Nincs valahol egy teljes termékpaletta, amiből kiderül, hogy mi mire való? Pl. az általam linkelt eszköz.)

 

Köszönöm előre is, ha válaszol valaki!

 

t4pistibá Creative Commons License 2012.09.06 0 0 6351

Halli!

Kettő darab van az egyik 2008 -as vw caddy, másik audi a8 -ból ,a haver hozta svédből ,eladó !!! Az audiból való zsír, a másik inkább alkatrész(sérültek a külső mű burkolatok).

Előzmény: balu.maci104 (6343)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 6350

Sziasztok!

Ha valakit érdekel,van egy Hidronyc II.-s kályhám D5Z-F,teljesen felújítva,ÚJ(!) vezérlőegységgel,lángszitával,tőmítés-készlettel,garanciával! 2006-os SHARAN-on volt.

Ha valaki állófűtésnek szeretné,akkor bele alkudható az üzemanyag-pumpája is!

balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 6349

Szia!

Talán holnap lesz egy! Hidronyc II. D5Z-F.

Előzmény: grandegabo (6348)
grandegabo Creative Commons License 2012.09.04 0 0 6348

Dízel szetted nincs?

Előzmény: balu.maci104 (6347)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 6347

Sziasztok!

Ha valakit érdekel,van egy 5Kw-os BENZINES Eberspacher B5W S,komplett állófűtés beépítő szettem!

A kályha-háza használt,de a lelke az elektronika és a lángcsőve vadi új!

Az elektronikához 2-év gari is jár!

A beépítés is megoldható,de az külön megbeszélés tárgya!

Akit érdekel esetleg az privátban keressen!

Üdv: balu

 

balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 6346

Szia!

Háááát,két éve aktívan csinálom őket,de őszinte leszek.....

Hányásom van tőlük....,bármi más jóformán,csak venturitól mentsen meg a jó ég....:-(

Ma is csináltam hármat,de sziszifuszi egy meló..

Gyenge pontjuk természetesen az elektronika....,esetleg még az izzítógyertya(lángőrrel együtt),és az a bizonyos mágnes-szelep(nem mindegyiken van!),nagy ritkán a üzemanyag előmelegítője is beadja az unalmast.

Egy előnye van,baromi gyorsan fel áll a láng,és jóformán azonnal 100%-os teljesítményt nyújt!

Beszerelésre akkor sem ajánlanám,de ha persze valaki ócccson hozzájut,akkor az más...

Előzmény: grandegabo (6345)
grandegabo Creative Commons License 2012.09.03 0 0 6345

Nálam járt egy Zuheizer, azzal semmit sem lehetett kezdeni. ..és ahogy elmondták néhányan, nekik sem sikerült (bár a hallomásokra Én sem adok).

..ha azt az egy VW "standheizung"-os kályhát veszem alapul, amit egyszer beszereltem a sajátomba, hát elkerülném ezt a típust..  Bár, akkoriban még semmi nem volt hozzá, most már látom azóta van itt-ott alkatrész..

 

Ha már javítottál párat, most hogy látod, még mindíg negatív a véleményed a venturikról? Mik a nyűgjeik?

 

Előzmény: balu.maci104 (6342)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 6344

Szia!

Van lángőröm,ha érdekel!

Előzmény: DAFMAXX (6338)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 6343

Milyen márkájú autóból származik??

Előzmény: t4pistibá (6340)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 6342

Jóformán mindegyiket lehet indítani Webasto 1533-as progiórával!!

A Zuheizer-t is! A VW-csoportost venturikat tuti,nem egyet csináltam már....

Előzmény: grandegabo (6341)
grandegabo Creative Commons License 2012.09.03 0 0 6341

Attól függ, milyen típusú. "Standheizung" egyes tipusait tudod inditani az ovális webasto órával (w-bus, a Stecker B, PIN2-re), pl a VW kályháit..

A "Zuheizer" keményebb dió, azokhoz lehet kapni can-buszos inditó adaptert, máshogy nem tudod használni csak az eredeti járműbe szerelve -amibe való.

 

http://www.mytouran.de/html/thermo_top_v_diesel.html

Előzmény: t4pistibá (6340)
t4pistibá Creative Commons License 2012.09.03 0 0 6340

Helló!

Nemrég szereztem egy thermo top v tipusu kályhát ,tudnátok segiteni a bekötésében ,életre keltésében?  ez csak kiegészítő fűtés ként  funkcionál, vagy lehet program órával is használni ,előrre is köszönöm.

opel cng Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6339

Mennyi a fél ár?

 

Előzmény: SchwarZmann (6295)
DAFMAXX Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6338

Üdv mindenkinek!

Olyan technikai kérdéssel zavarnálak titeket hogy a d4w sc kályhám f64-es hibakóddal megállta. Utána néztem a szakkönyvben, azt írták hogy lángérzékelő hiba. Kiszedtem belőle a szenzort, kimértem és tényleg nem hozza az előírt (3050.Ohm) értéket. Honnan lehet ilyet beszerezni és mennyibe kerül?

 

Előre is köszi a válaszokat!

jancsiii Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6337

Hali mindenki! Tavaly valaki volt olyan kedves,hogy megosztott egy linket velem amin ez a "french mike" nevezetű ürge fényképekkel illusztrálva ellenállásokat cserél a rover 75 (webasto thermotop) kiegészítőfűtés vezérlőjében. Nagy szükség lenne most erre linkre de nem találom sehol ,még a guglival sem!Ha valaki tudja akkor ne tartsa magában! KÖszönöm!

525tédé Creative Commons License 2012.08.26 0 0 6336

Persze mire átnéztem,addigra szétszedtem csavarjaira.Volt mit takarítani az égéstérben,hőcserélőn.Motorokat lepróbáltam,mindkettő hibátlanul fut.A csatlakozó probléma is megoldódott,az eladó volt olyan rendes,hogy bőven vágott hozzá kábelt.Így az utastérben össze tudtam forrasztani a gyári köteggel.Néhány kép még beépítés előtt.Holnap rakom a helyére.

A szívócső-zajcsillapítóm hiányos,azt keresem ha van valakinek.

525tédé Creative Commons License 2012.08.26 0 0 6335

balu.maci104

Köszi.

Ami elsőre szükséges,azt megvettem gyáriban.(égéstérbe az a karika :) )

Próba jó esetben egy bő hét múlva.Ha valami nyűgöm van,kereslek.Köszönöm

Előzmény: balu.maci104 (6330)
norbi0325 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 6334

Ok Megdumáltuk ! Köszönöm

 

 

Előzmény: balu.maci104 (6333)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 6333

Szia!

Ne siesd el a vezérlő cserét,postázd el valamikor és ráolvasok a gépemmel!

Szeptember első két hetében otthon leszek két hétig,akkor megtudnám nézni ha gondolod!

 

Előzmény: norbi0325 (6332)
norbi0325 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 6332

Szia balu.maci104 

 

Van egy d4wsc-m ami úgy nz ki agyhalott ,mert minden mérhető értéke jó ( gondolok itt ) izzító, lángérzékrlő hőm érzékelők,jó a ventije ,jó a pumpája )

És örával ,óra nélkül sem indul meg ..

Mennyibe kerülne egy vezérlő ?

norbi

 

balu.maci104 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 6331

Sharan III.-hoz (7N,2010-től,Webasto gyártmányúak már!) elérhető már az állófűtés átalakító szett. Kérem csak privát e-mailben keressen,mert húzamosabb ideig Németországban tartozkodom! Elérhetőségem: balu.maci104@citromail.hu

 

balu.maci104 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 6330

Lehet,hogy vannak hozzá cuccaim....

Előzmény: 525tédé (6308)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 6329

Javítható......:-)!

Előzmény: antalbo (6322)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 6328

Kályánál keresd a hibát!

Ha D3W Z-s kazán van rajta 25 1864-es vezérlővel,akkor esedékes az átnézése.....

Előzmény: Airbrusher (6323)
Airbrusher Creative Commons License 2012.08.17 0 0 6327

Úgy érzem ez egy jó kis feladat lesz, bár ahogy így emlegeted a tápokat, a kályha mellett a csatlakozó egyik vezetékén mintha láttam volna valami korrodációt...

Tehát ha elindítja az időzítő a fűtést, mi lehet a sorrend? Mert ugye odáig jut el, hogy vízszivattyú és belső levegőfúvás indítása, de a kályhától nem jön hang. Ha már egyetlen egy vezeték nem megfelelő (most ugye nem tudni melyik) akkor sem kell neki életjelet adni? Még a kályha mellett van a küszöb belső oldalára erősítve egy fekete vízhatlan doboz, amibe befut 5 vezeték, ebből 4 elölről jön, gondolom akkor a reléhang onnan érkezik, nem is a kályhátol...

 

409 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 6326

"..akkor megkerüli a 8 fok alatt érzékelő programot? Vagy csak simán rá lehet dugni egy külön vezérlőt és már elfelejti, hogy hány fok van?"

 

 Túlbecsülöd a dolgot, ez egy mezei termokapcsoló mindössze, ami sorba van kötve a kályha indító tápjával. (elől a vízvályúban van az ablaktörlő szerkezetre akasztva) hogy a többi hogyan működik, az attól függ, hogy hogyan kötötték be. Nekem az lenne a logikus, ha kikerüli a 8°C-os korlátot, és működik álló motornál is, de nem én csináltam........

Végig kell bogarászni, hogy a testet, tápokat (!), megkapja-e és hogy az adagolópumpáról nem rohadtak-e le a vezetékek. Ezeket ki lehet mérni a kályha melletti csatlakozóban. Hogy a távirányító mit kell csináljon, azt innen nem tudom megmondani.

Előzmény: Airbrusher (6325)
Airbrusher Creative Commons License 2012.08.16 0 0 6325

Értem...

Ennek a biztosítékok felett van egy apró kijelzője 4 gombbal, meg egy távirányító, amin ugyancsak ez a márka szerepel és egy vevőegység a jobb oldali A és B oszlop közötti kisablakra ragasztva. Az előző tulaj felejtős, már csak fórum maradt kérdezni...

A visszapillantós programórát már láttam hogy néz ki, ez nem olyan. Azon volt gyárilag egy direkt bekapcsológomb? A kályha, ha hozzá való időzítővel és távirányítóval lett kiegészítve, akkor megkerüli a 8 fok alatt érzékelő programot? Vagy csak simán rá lehet dugni egy külön vezérlőt és már elfelejti, hogy hány fok van?

Jó lenne tudni hogy kötnek rá utólag ilyesmit, mert akkor talán a hibát is könnyebb lenne megkeresni. Az biztos, hogy nem állófűtéssel gurult ki a gyárbol, de a kiegészítők típus azonosnak tűnnek..

Előzmény: 409 (6324)
409 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 6324

Ezt így elég nehéz megmondani, a gyári formában nincs távirányítója, csak a tükör feletti programóra. Az is csak az állófűtésesnek. A kiegészítőfűtéshez semmilyen kapcsoló sem tartozik, az automatikusan működik, ha a külső hőmérséklet 8°C alá süllyed. Szóval nem tudni, hogy miből lett ez átalakítva és hogyan. Ha van rá mód, inkább az előző tulajtól kellene megkérdezni. A klíma nem számít, ahhoz nincs köze.

Előzmény: Airbrusher (6323)
Airbrusher Creative Commons License 2012.08.14 0 0 6323

Üdv. mindenkinek!

 

Azt hiszem Eberspacher szakikhoz kell a kérdésemet intéznem, ami a következő:

 

Most vettem egy Alhambrát, 98-as évjárat és ha jól sejtem az említett állófűtés van beszerelve (pontos típust még nem tudok). Van hozzá "mini timer" és egy rádiós távirányító is, ami még egy következő kérdéskör, mert világít rajta a piros LED, de nem reagál a fűtés....na majd ezt is sorban....

Szóval a problémám az, hogy ha az időzítőn rákapcsolom a fűtést, elindul az elektromos szivattyú a motortérben, elindul a levegő befúvás az ablakra és van kattanás a bal hátsó kerék előtt, ahol a kályha van. Viszont más nem történik... Járó motornál sem történik semmi (se hidegen, se melegen)...

 

Létezik, hogy nem kapcsol(ható) be addig, amíg a külső hőmérséklet le nem esik egy bizonyos érték alá? (Ma próbáltam, kb. 18-20 fok lehetett kint)

Vagy az időzítőn található gombbal mindenképp el kellene indulnia?

Ha az számít, kétzónás digitklíma van a kocsiban.

 

Előre is köszi a segítséget!

 

Üdv.

antalbo Creative Commons License 2012.08.12 0 0 6322

Sziasztok!

 

Nincs valakinek elfekvőben egy fölösleges keringető szivattyúja? 2001 Sharan/Alhambra.

 

Mjuz Creative Commons License 2012.08.11 0 0 6321

Sziasztok!

 

Webasto Telestart T70-es vevőegységhez keresek távirányítót. Nincs valakinek elfekvőben egy?

 

Vagy ha lenne komplett T80-as egység az is érdekelhet.

Ajánlatokat a mjuzo@freemail.hu-ra várok!

 

Köszönöm előre is.

 

Üdv.

 

I

525tédé Creative Commons License 2012.08.03 0 0 6320

No kéremszépen,megérkezett a kályha.BBW46-os.(Thnx Vojnó) Jutalmad ügyében beszélek az illetékessel :)

Alkatrészt merre keressek?Mivel elék hüle helyen van,lehetőleg 100%-ra akarok menni vele,mielőtt beépítem.Még üres a motortér,így jobban esik a legózás.

Égéstér érdekelne dieselhez első nekifutásra.állítólag elegendő ezen alkatrész cseréje a normális teljesítmény eléréséhez.

Vojnó Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6319

:oDDDD

Előzmény: 525tédé (6317)
Vojnó Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6318

Hehe, én sem gondolok rá!

 

valóban bmw, ráadásul lülön akkuról van működtetve, ami persze pont nem zárja ki ezt a problémát  :(

 

Égőkosár, tisztítás, új gyertyán túl vagyok  :)

 

Megnézem, köszö az 5letet  ;o)

Előzmény: Törölt nick (6316)
525tédé Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6317

Vojnó

Jóvanmáá,ne sírj.Majd elintézem,és bearanyoztatom a pöcsöd :):) Csalánra jót tesz

Előzmény: Vojnó (6313)
Vojnó Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6314

Arra van ismert ötleted, hogy a DBW46 csak minden harmadikra indul el (gyullad be) és természetesen nagy füsttel? (mivel a dizelt kiszellőztetni nem lehet rendesen)

 

Égőkosarat cseréltem, de utána jött elő ez ha nem is rögtön...

 

Attól tartok, hogy nekiesnek a parkolóban a tűzoltók ls betörik az összes ablakot és feltöltik vízzal a kocsit.....

mert példát tudok erre hogy így járt egy bmw tulaj, mivel a tűzoltó nem mérlegelt, de azt már nem is nézte hogy honnan jön a füst!  :)

Előzmény: Törölt nick (6311)
Vojnó Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6313

má megint más f@szával a csalánnak mi?  ;o)))))))))

Előzmény: 525tédé (6312)
525tédé Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6312

droszi

Pont ezért küldök olyan embert,aki "látott már ilyet".Nem táplálok hiú reményeket,de az ára miatt megéri ha csak alkatrésznek tudom használni.

Előzmény: Törölt nick (6311)
525tédé Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6310

droszi

Köszi a gyors választ!Lehet hamarabb megoldódik a dolog mint gondoltam.Van egy komplett kályha mindenestől,egy barátom megnézi a napokban.Azthittem már régen eladták,de m,int kiderült még ott porosodik az autóban :)

Szerintem a gyári csati árában meglesz a szett,feltéve ha szerencsém van.

Előzmény: Törölt nick (6309)
525tédé Creative Commons License 2012.07.24 0 0 6308

Urak

Következő a problémám.Adott egy e34 bmw 525tds gyárilag webasto dbw46 állófűtéssel Az előző tulaj szakszerűen kiszerelte a kályhát,a tűzfalnál pedig elvágta a kábelköteget.

Kérdésem: Van-e valakinek ide való csatlakozója,rövid kábellel.Mivel most nincs bent a motor az autóban,egyszerűbb lenne a pótlása.

Mást mindent benne hagyott,ezért nem sok értelmét látom miért is szedte ki magában a kályhát.

Totyesz75 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 6307

Köszönöm szépen a választ, szétszedem és megnézem.

 

grandegabo Creative Commons License 2012.07.01 0 0 6306

A digitklímának kell egy vezérlőszál, a legnagyobbik csatlakozóba (16pines) kell egy új pin-t betenni, képen hogy hova (ha ide pozitívat adsz, bekapcsol a panel gyújtás nélkül, ez az állófűtés mód).

Kesztyűtartó mögött találod a szellőzőventillátort, a vastag (fekete-barna) tápvezeték pozitív szálához kell bekötni az állfűtés által (kábelkötegben található) vezérelt relét, az ad neki tápot (és választja le a gyújtáskapcsolóról). Csak akkor fog menni a szellőztetésed állófűtés módban ha mindkettőt bekötöd..

Nem volt ilyen kályhám, sajnos a lábkiosztását nem ismerem pontosan, tippelni nem akarok..

Előzmény: Totyesz75 (6305)
Totyesz75 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 6305

Webasto bekötésre váró kábelek:

Fekete ? nyári üzemmódban 12v

Piros?

Sárga?

Zöld?: nyári üzemmódban 12 v

És egy vékony fekete?

 

 

 

Totyesz75 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 6304

Audi A4 2000 évégi 1.9 pdtdi 

grandegabo Creative Commons License 2012.06.30 0 0 6303

A digitklímára tudod csak rákötni, annak van állófűtés bemenete.  Értelem szerűen a ventillátornak kell adni pozitívat még (relé az állófűtés kábelkötegben ezt a célt szolgálja).

Univerzális szettet nem lehet -és felesleges is lenne- összekötni az autó saját külső hőmérővel és motorvezérlőjével.

 

Milyen évjáratú és tipusú Audi, mindenekelőtt?

Előzmény: Totyesz75 (6302)
Totyesz75 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 6302

Szia

Az lenne a kérdés a webasto és az audit, hogy kössem össze.

A klímavezérlővel, ventilátorral, motorvezérlővel, és a külső hőmérővel.

 

grandegabo Creative Commons License 2012.06.30 0 0 6301

Mit akarsz konkrétan összehozni..?

Előzmény: Totyesz75 (6299)
Totyesz75 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 6300

Webasto

Totyesz75 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 6299

Szia

Van nekem Webasto Thermo Top C típusú kályhám.

Ami tökéletesem működik is az Audi 1,9 pdtdi-ben, én szereltem be és csak saját magától mükszik, lehet programozni is.

Nem vagyok jártas az elektronikában annyira, és így még nem mertem összehangolni az audit a webastoval.

Kérdés az lenne, mit lehet ebből kiózni.

 

dutu Creative Commons License 2012.06.29 0 0 6298

Sziasztok!

Eberspecher d4w elektronikát keresek,valakinek esetleg?Köszi

dvb-t Creative Commons License 2012.06.26 0 0 6297

Hali!

Mennyit szánsz érte? Nem az enyém, de ha fontos utána kérdezek. D3WZ  belül szögletes vagy ovál csatlakozós? 

Előzmény: SchwarZmann (6295)
csabais Creative Commons License 2012.06.25 0 0 6296

Valakinek?

Vadonatúj. Féláron.

SchwarZmann Creative Commons License 2012.06.17 0 0 6295

Sziasztok!

Eber D3Wz-hez keresek vezérlőelektronikát, mely nem CAN-buszos.

grandegabo Creative Commons License 2012.04.20 0 0 6294

Nekem volt kiegészítő fűtés kályhám állófűtésként beszerelve és pár másodpercre bugyogtatta a vizet. Utána csináltam hozzá egy "utánfutásos" keringető vezérlést.

Bizonyára nem megy tönkre de hosszútávon szerintem sem egészséges.

Előzmény: 409 (6293)
409 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 6293

A legtöbb kiegészítőfűtésnek nincs külön keringetőszivattyúja és mégsem forrnak fel a motor leállításakor.

Előzmény: norbi0325 (6291)
Chokito5 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 6292

Akkor nem sérül a kazán.

Előzmény: norbi0325 (6291)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 6291

Én ezt egyszerűbben megoldottam ! : veszel egy szilárdtest relét ami 5V-15Vdc -ig kapcsol..a feszt (jelet) levettem a szellőzőmotorról ,ami úgyis addig megy amíg teljesen ki nem kapcsol a kazán , ,,és a szilárdtest relé addig forgatja a keringető szivattyúm is !..Ahogy mértem a  szivattyú 0.5A tehát durván 6W a relé meg tud 2A ..bőven jó :)

 

Előzmény: Chokito5 (6290)
Chokito5 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 6290

Akkor már csak egy egyszerű időkésleltetés kell hozzá, ami még kikapcsolás után 3 percig bekapcsolva hagyja a szivattyút, így már biztos nem károsodik a kazán.

Előzmény: norbi0325 (6289)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6289

Hát pedig ha így áll le hidd el nem teszel neki jót..

( ha nem jár a motor ) Mihelyst megnyomod a gombot  leáll a keringetés , igaz leáll az üa pumpa ,de még egy jó daradig ég ott benn a tűz ! ott azért keletkezik bőven hő ,és keringetés nélkül bizony melege lehet ...

de mind egy a te dolgod ..

 

Előzmény: csabais (6288)
csabais Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6288

Még nem volt olyan probléma, amig a programóra megy addig mennek azok is, amikor meg lekapcsol akkor a fűtés is lekapcsol, szellőztetés alatt meg még nem forrt a víz soha.

 

 

Előzmény: norbi0325 (6287)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6287

Ennek csak egy buktatója van ...ha nem járó motornál állítod le a kazánt ,akkor felforr bennt a víz  míg kiszellőztet a kazán ! ..

Előzmény: csabais (6286)
csabais Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6286

Igen.

 

 

Előzmény: norbi0325 (6285)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6285

igen ,gondolom az óra kapcsolójelét megrelézted ,és így megy ..

 

Előzmény: csabais (6284)
csabais Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6284

Nekem az óra kapcsolja a keringetőt, meg a ventilátort is. Nekem is kiegészítő fűtés volt csak.

 

 

Előzmény: norbi0325 (6283)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6283

nos kipróbáltam ..

És nem indul az 1-es lábról .....semmit sem csinál .. végülis ha logikusan végig gondolom eleve nem is szabad semmi csinálnia ..

mert nincs a vezérlőjében ,hogy a keringető szivattyút vezérelje ....mert ha ugyebár órával indítjuk ,akkor feltételezhetjük  hogy van keringető szivattyú

 

Előzmény: csabais (6282)
csabais Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6282

Ott van az én képemen hogy Z/C.

 

 

Előzmény: norbi0325 (6281)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 6281

Igen , de nekem Z-s kazánom van !

És ehez akarom a plusz órát ,amit az 1-es lábra kellene bekötni csak kérdés hogy működne e az indítás ? ..de asszem kipróbálom.. :))

 

Előzmény: csabais (6280)
csabais Creative Commons License 2012.04.16 0 0 6280

3 as lábra megy a külső hőmérő.

 

 

Előzmény: norbi0325 (6278)
csabais Creative Commons License 2012.04.16 0 0 6279
Előzmény: norbi0325 (6278)
norbi0325 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 6278

ok kösz a választ ..azt tudom hogy kapcsolja ,csak én rendesen szeretnm bekötni ,ha van rá lehetőség ..mert ..ha csak én használlnám az autót ,akkor nem lenne gond hogy mikor kapcsolgatom ki-be ,de nekem eredetikeg egy espa d5z-f .es kazán volt fenn ami tönkrement ..és ez kap egy jelet ( külső hőm jelet ) ami 7-8 fok alatt is kapcsolja a kazánt ki-be..most hogy top Z kazán van fenn gyakorlatilag ugyanazt végzi mint az espad5z-f kazán ..csak most van órám is és tudnám időzíteni a kazánt indulásra.csak kérdés ,hogy az 1-es lábon műxik-e a bekapcsolás.?

 

Előzmény: csabais (6277)
csabais Creative Commons License 2012.04.16 0 0 6277

Nekem oda van kötve. Kapcsolja a programóra.

 

Előzmény: norbi0325 (6275)
vito 108 cdi Creative Commons License 2012.04.16 0 0 6276

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni,hogy merci vitonál hol van a hömérséklet érzékelő ami tiltja a kieg fütést?

Minden infot köszönök:

norbi0325 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 6275

Helló

Esetleg valaki tud válasszal szolgálni nekem arra a kérdésre .hogy a webasto Thermo Top Z -s kazánon  működik-e az 1-es láb vagyis az óra bemenete? , mert én szereztem hozzá egy indőzítőórát,és  bekötném..vagy ami egyszerűbb,hogy ha a 3-as ( out temp)-re kötöm ezt is ..

Tboy001 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 6274

Szia,

köszi szépen  a segítséget.

 

Üdv

Előzmény: csabais (6273)
csabais Creative Commons License 2012.04.07 0 0 6273

Csak 7 fok alatt kapcsol be!

Ha tényleg 200e van benne akkor ne félj semmitől, még nincs is bejáratva.

500 e nél még látszanak a hüvelyen a hónolás nyomai.

1 milliót elmennek simán.

Előzmény: Tboy001 (6272)
Tboy001 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 6272

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Valamennyit már informálódtam a témában, pontos információkat azonban sehol nem találtam. Kinéztem a nagy német használtautós oldalon egy W202-es Mercedest állófűtéssel. A kérdésem az lenne, hogy az ilyen fűtések minden indításnál autómatikusan bekapcsolnak és mint egy kiegészítő fűtés funkcionálnak, vagy csak az előre beállított időpontban kapcsolnak be és fűtenek?

Ez azért lenne érdekes számomra, mert a kocsiban több mint 200.000 km van. Ha mindig működött a kieg. állófűtés, akkor nem tartom kritikusnak a km futást, ha azonban nem működött már elgondolkodnék a vételen.

 

Előre is köszönöm segítségeteket és bocsi a full laikus hsz-ért kérdésért.

 

Üdv

Chokito5 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 6271

Mindkét gépen SP3-as XP fut. Nekem nincs sorosportom, neki a soros port a COM1 volt, az USB-s kábel a COM8-ra települt.

Mikor rádugtam a gépemre a kábelt, akkor a COM9-et kapta, mivel nem ment megpróbáltuk a COM8-on is (eszközkezelőben átállítottuk). Minden más paraméterét ugyanarra állítottuk, bár nem is kellett állítani, mert az alap beállítással is működött.

 

 

Előzmény: SchwarZmann (6270)
SchwarZmann Creative Commons License 2012.03.20 0 0 6270
Melyik service pack-es XP fut az ő gépén és a tieden? Az eszközkezelőben alapból melyik com portot rendeli hozzá? Ha jól tudom neked nincs soros portod,csak usb-n próbáltad,ugye?
Előzmény: Chokito5 (6269)
Chokito5 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 6269

Sikerült diagnosztizálni a BW50-es kályhám :)

 

Egy RS232-es KKL-es kábel, és hozzá egy Dell laptop, és tökéletesen működött a Webasto programmal. Na ezen felbuzdulva, ugyanez a gép, és egy USB-s VAG 409-es kábel, és láss csodát, ismét tökéletesen megy minden.

De az én gépemen, ami egy Lenovo S10-2, ne ezen a gépen, ugyanazzal a kábellel nem sikerül csatlakozni a kályhára. Kerestük, hogy mi a különbség a két gép között, sajnos nem jöttünk rá. Ehhez lehet már valami informatikus kellene.

Mindegyik gépre ugyanazt a Webasto progit tettük, mindegyikre ugyanazt a drivert a kábelhez, mindegyiken XP van és mégsem megy a saját (Lenovo) gépemen. Nem értem miért :(

 

De most már legalább tudom, hogy kivel tudom megnézni :D

 

Azért ha valakinek van még ötlete, szívesen kipróbálom.

Előzmény: Chokito5 (6268)
Chokito5 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 6268

Okés, most már értem miről beszélünk :)

Na már szereztem soros kábelt, no meg hozzá gépet is, remélem hamarosan kifogom tudni próbálni is. Az eredményt leírom.

 

Üdv

Előzmény: pH03N1xM (6267)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.03.17 0 0 6267

Ugy erzem, hogy nem. Itt az adapter az USB motyodban van. Valoszinuleg olyan a cucc benne, ami nem teljesen emulal valamit.

Előzmény: Chokito5 (6265)
tomabear Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6266

Sziasztok!

 

Valaki nem tud egy viszonylag olcsó benzines-vizes kályhát?

Chokito5 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6265

Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett.

 

Nekem USB-s kábelem van, ehhez természetesen nem használtam adaptert, de nem műkdött.

 

RS232-es csatival nincs kábelem, de lesz :) És majd akkor kipróbálom, hogy működik e a diagnosztika azzal. De mivel nincs a gépemen RS232 csati, ezért adapterrel fogom kipróbálni, ha nem megy akkor egy kölcsön számgéppel. De ez még a jövő.

 

 

Előzmény: pH03N1xM (6264)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6264

Mert valoszinuleg sz*r az adapter. Normalis adapternel nem okozhat gondot. (Commfront usbtors232 nekem ment a gemplus motyokkal is, pedig azok eleg haklisak mindenre)

Előzmény: Chokito5 (6263)
Chokito5 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6263

Most olvastam egy másik forumon, hogy kizárólag RS232-es kábelel működik a progi. Nekem csak USB-s van, de majd beszerzek egy másikat ami RS232-es. Majd akkor kiderül, hogy én vagyok tényleg nagyon balfék, vagy tényleg csak soros porton keresztül működik.

 

Sajnos nem indokolták, hogy miért van így, csak hogy USB-el nem megy :(

 

 

Előzmény: pH03N1xM (6260)
Chokito5 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6262

Na ma megint próbálkoztam a diagnosztikával. Hát nem mondom, hogy jutottam valamire, de mégis :D

 

Összekötöttem mindent, ahogy azt megbeszéltük, aztán indítom a programot, próbálkozom, semmi. Írja, hogy wakeup, de nem nagyon történt semmi. Azaz mindig egy piros felirat ugrott elő, talán a timing out. Elfelejtettem Print Screent csinálni róla :( Na majd pótolom. Kiválasztottam a Z/C kályhát, nem csatlakozott rá, ha azt mondtam neki, hogy aut válassza ki, akkor többször írta ki a wakeup, és a timing out-ot :) De ekkor sem csatlakozott.

Próbáltam a kályha kikapcsolt állapotában, és bekapcsolva is.  A diagnosztika nem sikerült :(

 

DEEEEEEE!

A sok próbálkozás hatására, egyszercsak elindult a kályha :D Hogy mitől, nem igazán értem. Eddig már vagy 10-szer, de még lehet többször is próbáltam indítani, soha semmi hajlandóságot nem mutatott, hogy begyújtson. Erre most elindult. Persze víz nem is volt benne, mivel úgysem indul :D Azóta feltöltöttem, kipróbáltam, jó volt.

Aztán próbálkoztam vele, és a vízpumpa már korábban is csinálta, hogy nem indult el, csak ha egy kicsit megkocogtattam. Hát szétszedtem.

Szomorúan tapasztaltam, hogy a járókerék el van törve. Kell egy új szivattyú.

 

Kinek van jó állípotú szivattyúja eladó???? Néztem ebay-on is szivattyúkat, de mintha nem is olyan lenne a csatlakozója mint amit a kályhára rátudnék dugni.

 

Várom jelentkezését mindenkinek aki megakar szabadulni egy nekem épp tökéletes keringtető szivattyújától!

Előzmény: 409 (6259)
lemle Creative Commons License 2012.03.10 0 0 6261

Köszönöm a felajánlást, időközben hozzá jutottam egy D5w modulhoz.

Arra voltkozóan kérhetek információt a kocsiszekrényen belül hova tervezték gyárilag az állófűtés modul helyét ?

 

Előzmény: balu.maci104 (6215)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.03.09 0 0 6260

Bazimindegy, hogy usb/vagy serial a vege, a protokoll masik fele a lenyeg. (115200 baudig meg egy osi pC is birja a sebesseget (rs232), es ezek a oscsotany cuccok ennek toredeket ha tudjak diagnosztikai szinten, usb meg rohogve, ugye)

Előzmény: 409 (6259)
409 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 6259

"Szóval mi az az ISO csatoló? ISO 9141 protocolra gondolsz?"

 

 Igen, erről van szó, olyan csatoló kell hozzá ami ezt a protokolt kezeli. Azt viszont most meg nem mondom, hogy az USB-s csatolók is megfelelnek-e, eddig sorossal próbálkoztam. Az ELM szerintem nem fogja vinni, legalábbis nekem nem működött vele, sem sorossal, sem USB-vel.

Előzmény: Chokito5 (6258)
Chokito5 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 6258

Na most elvesztettem a fonalat :)

 

ISO csatoló? Na az mi? Tudomásom szerint ilyenem nincs, de lehet mégis van? Nekem a sima kék színű Vag 409-es kábel van, na meg 106-os vag, na meg VAS5054, na és még sorolhatnám de minek :)

 

Szóval mi az az ISO csatoló? ISO 9141 protocolra gondolsz? Azt kezeli a VAG kábelem, de azt még az ELM327 is kezeli.

Akkor a techwebasto oldalról letöltött programmal próbálkozzam, annak működnie kell?

 

Válaszod Köszi ismét.

Előzmény: 409 (6255)
vwverda Creative Commons License 2012.03.08 0 0 6257

Szia!

Van egy Eeberspaecher Hydronic D3W Z-m.A vezérlője halott (előző tulaj elmondása szerint, VW T4).Ezt tudod javitani?

Mennyibe lenne?

pesco1@citromail.hu

 

Köszi előre is

 

Előzmény: Takko (4857)
409 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 6256

""elindítom a kályhát"??

Azt én nemtom elindítani szerintem.."

 

 A diaghoz nem is kell.

Előzmény: zaby34 (6254)
409 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 6255

"Vagy mit csinálok rosszul?"

 

Azt, hogy Vag-Com-mal próbálod. A Vag-Com a VAG (Vw Audi Grupe) csoportos autók diagnosztikai programja, önmagában nem fog egy Webasto kályhával szóba állni. Van a Webastónak saját diagprogramja, ahhoz egy mezei ISO csatoló is jó. (Ha a Vag-Com-hoz használt kábeled ilyen, akkor az is) A bekábelezés az jó úgy ahogy írod.

Előzmény: Chokito5 (6253)
zaby34 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 6254

Hello)

 

"elindítom a kályhát"??

Azt én nemtom elindítani szerintem.. Az ugyebár magától elindul, ha kellően hideg van kint.

Nincs programórám bele, bár hirdetik a neten 58000-ért kb, beszerelve.. Talán megéri belerakatni.

Az a Webasto resetelés szép, de nem olyan a kályha, meg nemtok angolul..)

Ebben a keringetőszivattyúban, hogy oldottátok meg a szénkefe-cserét? Mert szétszedni nagyon könnyű, összerakni szinte lehetetlen, hacsak az elejét is szét nem szedi az ember, ami nem olyan egyszerű...

Én kínomban fúrtam két lyukat a házra a szénkeféknél, és ott lett visszapiszkálva a kitámasztott keferugó...

Megpróbálok egy villamossági szerelőt az újraindításhoz, majd jellentkezem, köszi addig is.

Chokito5 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 6253

Ez egy Thermo Top C/Z kályha azonosító táblájának egy része. Ezt most akkor kellene tudjam diagolni vagy nem??

 

Hiába próbálkoztam eddig a vag-com-al, nem csatlakozik rá. Nem értem miért. Lehet nem is lehet diagnosztizálni?

Vagy mit csinálok rosszul? Én a vag-com 409-el próbálom, gondolom ennek is vinnie kellene.

 

Egy 3 érintkezős fiát átalakító kábel segítségével próbálom. Ennek a kábelnek van két darab csipesze (+12 V, és test), és a diagnosztikai szálat rákötöm a kábel diagszálára, ami a Vag-com 7-es lábára megy. Így a VAG kábel kap a 16-os lábon +12V-ot, az 5,4-es lábon testet, és a 7-es lábon csatlakozik a kályhára.

Ekkor inditom a programot, elinditom a kályhát, és megpróbálok a 18-as, azaz Aux heater-el csatlakozni. És persze nincs válasz.

 

Mit csináltam rosszul?

 

Előre is köszi a segítséget.

Előzmény: pH03N1xM (6144)
409 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 6252

Az övében Eberspacher kályha van.

Előzmény: carter 30 (6250)
409 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 6251

A Vag-Com (VCDS) kezeli.

Előzmény: zaby34 (6248)
carter 30 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 6250

Ez lenne a resetelés leirása ( 2. oldal. 1. és 2. pont ) , ha 3 sikertelen inditási kisérlet után letiltott.

 

http://www.rmsconsult.co.uk/berlingo/files/webasto/Troubleshooting_Tree.pdf

 

Már ha WEBASTO THERMO TOP  van a kocsidban.

Előzmény: zaby34 (6248)
grandegabo Creative Commons License 2012.03.06 0 0 6249

Valamilyen "biztosíték kiszedéses" módszerrel lehet resetelni úgy tudom, de sajnos nem találtam azokat a hozzászólásokat amikben régen erről szó volt.

Valami olyasmi rémlik hogy elindítod a kályhát és kiveszed a vezérlő biztosítékát. ..de lehet hogy tévedek, sőt lehet hogy ennél a típusnál nem is lehet..

Előzmény: zaby34 (6248)
zaby34 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 6248

Köszi a gyors választ.

A Célműszer az egy általános diagnosztikai hibakód olvasó-törlő is lehet, vagy kimondottan kályhás, vagy Seatos műszernek kell lennie?

Magyarul egy mezei villamossági szerelő vissza tudja-e állítani?)

Előzmény: 409 (6247)
409 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 6247

"Ezek ugye letiltódnak, ha nem tud többszöri próbálkozásra begyújtani.."

 

Igen.

 

"Ezt csak célműszerrel lehet törölni?"

 

Igen.

 

"Van esélyem rá, hogy csak a szivattyú miatt nem működött?"

 

Van.  (a remény hal meg utoljára)

 

"Megoldás?"

 

Diagnosztika, és ha szükséges akkor javítás.

Előzmény: zaby34 (6246)
zaby34 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 6246

Sziasztok!

 

Van egy Seat Alhambra 2003-as évjáratú autóm.

Nem megy benne a kiegészítő fűtés.

Ma kiszedtem a kis keringető szivattyút, kicseréltem a szénkeféket, most az már működik.

A kályha gondolom még nem. Ezek ugye letiltódnak, ha nem tud többszöri próbálkozásra begyújtani. Ezt csak célműszerrel lehet törölni?

Van esélyem rá, hogy csak a szivattyú miatt nem működött?

Anno amikor vettem másfél éve, a hibatárolóban "ismételt lángmegszakadás" hiba volt. Ezt akkor törölték, persze a kályha továbbra sem működött...

Megoldás?)

balu.maci104 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 6245

Szia!

Kapkodsz.....:-)! Nézesd meg máshol is!

A szivattyú javítható,ha fémházas! A többit meg csak Eberspacher gépen kellene diagolni....

Én még mindig nem a vezérlőre gyanakodnék.. (bár,nem kételkedem más tudásában!)

Előzmény: vito 108 cdi (6240)
Karrierista Autó Creative Commons License 2012.03.01 0 0 6244

Üdvözlök mindenkit! Thermo Tophoz keresgélek vezérlőelektronikát, vagy hibás kályhát, nyílván aminek a vezérlője működik. Az utángyártott verzióról tudok, az adott. Köszönöm az esetleges ötleteket, minden jót! Üdv. Karrierista

csabais Creative Commons License 2012.02.29 0 0 6243
Előzmény: vito 108 cdi (6242)
vito 108 cdi Creative Commons License 2012.02.29 0 0 6242

Szia!

Bp 16.ker cziráki 26-32

Gyártelep

Előzmény: opel cng (6241)
opel cng Creative Commons License 2012.02.29 0 0 6241

hol van ez a szervíz Bp?

 

Előzmény: vito 108 cdi (6240)
vito 108 cdi Creative Commons License 2012.02.29 0 0 6240

Üdv!

Ma találtam WEBASTO szervizt a cziráki utcába.Rádugták gépre nem komunikált vele,aztmondják vezérő csere.

Kérdésem nincs valakinek jó áron egy ilyen vezérlője?

D5WZ van benne.A vízszivattyú is elég hangos lehet az is kéne bele.Bosch 0392020026 cikkszám

 

Chokito5 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 6239

Esetleg van már valakinek ilyen Webasto diag kábele? Én is kíváncsi lennék egy két dologra.

 

 

Előzmény: meiner (6236)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 6238

Szia! Az a baj ,hogy én Karcagon lakom ami Kb.350 Km. Távgyógyászat nem lehetséges? Tegnap kaptam kölcsönbe egy Eber hibakód olvasót. Ma ki is próbáltam fél sikerrel: Volt az agyábam néhány hiba jel F50 ,F51 ,F14. Ezeket értelmezés után töröltem. A kódolvasóval elindítottam a redszert.Mindenindítási jelre hibátlanul indult de kb. másfél perces üzem után hibakód nélkül , a tápszivattyú fokozatos lassulásával , kiszellőztetve megállt.Ekkor a többszöri póbálgatás ellenére sem volt a vízhőmérséklet 60C° sem. Szerinted mi lehet a probléma? Előre is köszönöm válaszod!

Előzmény: balu.maci104 (6230)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.28 0 0 6237

Fanó abszolut profi.

Előzmény: LT74 (6235)
meiner Creative Commons License 2012.02.28 0 0 6236

Nincs semmilyen kábelem, ha jól értelmezem itt 8 e-ért adják a kábelt meg a szoftvert.

Kérdés, hogy használható-e valamire?

 

 

Előzmény: Chokito5 (6233)
LT74 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 6235
Sziasztok !
Pesten Webasto szerelőt, megbízhatót tudtok nekem ajánlani ?
Én a Fanó Kft -t találtam az jó ??
Köszönöm !
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6234

Balogh KFT

Dány

Arany J.u. 1.

Előzmény: vito 108 cdi (6232)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6233

Lehet hülyeség, de szerintem ez egy sima VAG 409-es kábel. Esetleg ha van a közeledben ilyen, először próbáld meg azzal. Már csak a progi kell, az meg a techwebasto.com-on fenn van, ha jól láttam. Bár lehet az nem ugyanez a program.

 

Előzmény: meiner (6231)
vito 108 cdi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6232

Sziasztok

Köszi a válszt BaluMaci.

A probléma az addig ég a kis piros led amig nyomom a gombot.A vízpumpa lehet ,hogy rossz éleg hangos.

Valaki nem tud nKistarcsa közelébe szerelöt aki ért hozzá?

 

meiner Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6231

Kedves Szakik!

 

Két éve fordultam hozzátok tanácsért, és segítőkész hozzáállásotoknak köszönhetően sikerült megoldanom a problémát.

Ezen felbátorodva kérném, ismét megtisztelő javaslataitokat.

A kazán egy Webasto Termo Top Z/C. Indításra a ventilátor elindul, egy ideig megy, majd lekapcsol.

Ezt a tünetet kb. egy hónapja produkálja. Közben szétszedtem az autót egyéb javítás miatt, és lekerült a kályha is. Az üzemanyag pumpát és a vízpumpát ekkor leellenőriztem és jónak tűntek. Visszaszerelés után, meg mintha minden ok lenne begyújtott, és szépen fűtött. Ez sajnos egyszeri alkalom volt, azóta sem működik megfelelően.

Merre induljak a hibakereséssel?

Gondolkodnék egy diagkébelen: http://cardiagshop.com/index.php?lap=119  Van értelme megvenni?

Köszönettel,

balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6230

Balatonfüred mellett vagyok.

Előzmény: tcshooker07 (6217)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6229

BW50 lesz*rja, a vezerles kimeneten semmi intelligens dolog sincs. Max ha megforr a kazanban a viz, akkor lelovi az uzemanyagszallitast, de ugye az mar a 105C-os hovedelem miatt van, es az se intelligens.

Előzmény: Chokito5 (6228)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6228

Ezt csak mesélték, de elképzelhető, hogy ilyent is tud:

 

Figyeli a vízpumpa áramfelvételét, ha túl kicsi, azt feltételezi nincs víz a rendszerben, azaz a levegőben forog a járókerék. Ha túl nagy, akkor szorulása van. Ha épp jó, akkor minden jó :D

Egy leírást sem láttam eddig, ami ilyen mélységben taglalta volna a működésüket. Ilyen is érdekelni :D

Előzmény: opel cng (6227)
opel cng Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6227

na megyek mérni!

mintha az is halotam volna a fűtés figyeli a viz mennyiséget is van ilyen?

Előzmény: Chokito5 (6226)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6226

Na ez Thermo Top C/Z estén:

5.2.2 Error Lockout due to Low or High Voltage


A low voltage level of 10.5 ą 0.3 V (measured at the wiring harness input) over a period of 20 seconds will cause an error lockout with a run-down of 120 seconds. A high voltage level of 15.5 ą 0.5 V (measured at the heater) over a period of more than 6 seconds will also cause an error lockout with a run-down of 120 seconds.

 

Na innen a 10.5 V-t. De ez nem BW50.

Előzmény: pH03N1xM (6225)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6225

9,8V +/- 0,3V alatt (20 masodpercig legalabb) es 15,5V +/- 0,5V felett (6 masodpercig legalabb) kapcsol ki a kazan. Semmi szerviz uzemmod sincs, ez egy buta osregi kontrukcio. (Thermo Top T-rol van szo)

Előzmény: Chokito5 (6224)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 6224

Hát nekem 74 Ah-s akksi van az 1.4 benzin G Astában. Gyárilag lenne benne 44 Ah-s. Szerintem ez már nagynak számít.

 

Valahol olvastam, hogy ha 12 V alá csökken a fesz, akkor kikapcsol a kályha, persze most sehol sem találom, hogy hol is olvastam ezt.

Most csak annyit találtam, hogy ha 20 sec-re 10.5 V alatt, vagy 15.5 V felett van a fesz, akkor "szervíz" üzemmódba áll. Innen csak resettel lehet újraindítani. Nekem sosem kellett még resetelni. Mindig indul gombnyomásra.

Ez a Thermo Top C/Z leírásában volt, nem tudom a BW50 mennyiben más e téren. Sajnos számomra olvasható nyelven nincs hozzá leírásom. A német nem nagyon megy. Ha esetleg valakinek van angol nyelven, azt megköszönnöm.

 

A kályha áramfelvételét megfogom mérni. Valamivel többet fogok már tudni a kályhárol akkor is.

Előzmény: pH03N1xM (6221)
95xf Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6223

Ugyanúgy, mint klimánál havonta egyszer illik beindítani. Jól látható a külömbség első hüvösnél a kamionoknál a füstölésben.

Előzmény: somagabor (6211)
95xf Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6222

Azt tudom, hogy Omegánál (2,5DTi) a sima az 80Ah, míg a fűtésessé 110Ah

Előzmény: Chokito5 (6219)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6221

Kerdes, mekkora szamit nagy akksinak. A 74Ah nekem -20ban fel ora futes utan nem mindig volt kepes elinditani a kocsit (sima benzinmotor, igaz 3 literes, szoval atlagnal picit nagyobb, elektromos futomuvel ami ajtokinyitasra mar eletre kel, stb). Igaz ez egy erosen noname akksi, nem volt meg allofutes a kocsiban, amikor vettem. 

A BW50-es kazanom 44W korul eszik mukodes kozben (3.65A), valos ami ra van irva. Felteljesitmenyben 2.3A korul. Hja, indulaskor 17A-t vesz fel. Futoventillator bekotestol fuggoen meg par amper lehet hozza. (nekem kb. 4-5A)

Előzmény: Chokito5 (6219)
opel cng Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6220

helló

én is hasonló problémával köszködök hidegen nem indúl, valahol olvastam hogy az aksi védelme érdekében bizonyos fesz alatt nem indul el ne terhelje az aksit

ha meg lesz a megoldás a hibádra ird le 

köszi

Előzmény: Chokito5 (6219)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6219

A kályhámról BW50, említettem, hogy többször nem indult el, majd elindult, na mostanában megint nem.

 

Hát kezdem azt érezni, hogy az akkumlátor lesz az oka, persze mikor nem indul, sosincs nálam a multiméter, na de idő kérdése és úgyis elcsípem egyszer :)

Legutóbb mikor nekiálltam kideríteni, hogy mi a hibája, mértem az akksi feszt, közben kályha indít, akkor 12.45 V-ról, 12.04 V-ra esett le a feszültség. Innen már csak felfelé ment a fesz. De hát mivel elindult a kályha, nem tudtam tovább vizsgálni, hogy mi a gond. Ekkor garázsban tartottam.

Most kint áll, ezért is kéne a fűtés :)

Ami tény. Hidegen indítanám a kályhát nem indul, de ha elindítom a motort, ha csak 1 perce jár a motor akkor begyújt a kályha. Ebből gondoltam, hogy ha jár a motor, megfelelő akku fesz, azaz nem áll le.

 

Most már csak az a kérdés, milyen akksit kell venni egy kályha mellé??? Gondoltam, ha veszek egy nagyobb Ah-t, mint ami bele való, akkor az legalább bírni fogja a kályhát. Úgy látom tévedtem, mivel 1 éve vettem az aksit, épp tél végén. És nem bírja. Lehet ennyira szar ez az aksi?

Olvastam annak idején, Banner oldalán, hogy külön van akkumlátor alap autókhoz, meg full extrásokhoz, mivel más igénybevételnek vannak kitéve. Az alap autónál elegendő ha nagy indító áramot tud leadni, a motor elindításához, míg a full extrásnál sok a villamos fogyasztó, ezért töltés nélkül is sokáig kell tudnia az áramellátást, nem csak a nagy indító áram a lényeg.


Valaki tud erről valamit? Bár én már azt sem tudom, hogy márkából milyent szabadna megvenni :(

 

Egy működő kályha mekkora áramot vesz fel? Tudomásom szerint 60-70 W-ot fogyaszt, azaz 12 V-on az kb, 5-6 A. Ha ennyit mérek az jó? Persze a belső ventilátor nélkül.

 

Köszi mindenkinek aki ezt elolvassa :)

Chokito5 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6218

Hát nekem ez nem fog menni. Még a Motorola kiolvasása menne, de többihez már nem értek :)

 

Haver az nagy műszerész, de nem elég nagy, hogy ezt is megcsinálja :D Remélem ezt nem olvassa :)

 

Előzmény: pH03N1xM (6192)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6217
Szia! Helyileg hol vagy megtalálható ,hogy lehetne kivitelezni?
Előzmény: balu.maci104 (6216)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6216

Szia!

Autóval együtt tudom csak diagolni! OPEL........:-(

De sz.tem javítható!

Előzmény: tcshooker07 (6205)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6215

Van egy komplett Termo Top C-m,és egy Termo Top V-m is eladó!

Ha kell,minden cuccot tudok hozzá adni,és beszerelési információkat is!

Előzmény: lemle (6207)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6214

Kályha diagolása,átnézése!

A belső panelen lévő piros led megnyomás után ha világít,akkor üzemelnie kellene!

Előzmény: vito 108 cdi (6212)
opel cng Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6213

Az én webastom tud nyári üzem módót, kipróbáltam átkapcsolva nem fűt hanem csak szelőztett ez is hasznos ha a kocsi kint áll a napon legalább nem 70-en hanem 30fok lesz benne ha beszálsz.

Előzmény: somagabor (6211)
vito 108 cdi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6212

Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Van egy merci vitom kiegészítő fütéssel,a müszer falon lévő gombot megnyomom és nem történik semmi.

A szivattyú a tüzfalon gyujtáson állandoan megy.Válaszokat elöre is köszönöm.

somagabor Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6211

Ezt a megfogalmazást... :-) Ez tetszett. Főleg az új életvitel.

A jót tényleg könnyű megszokni. Csak azt bánom hogy ez volt az első telem állófűtéssel.

Már sokkal korábban be kellett volna raknom a kocsiba.

 

Egyébbként egy kérdés így a tél vége felé közeledve.

Szoktátok áramtalanítani a kályhát a nyári álomra?

Vagy nincs jelentősége?

 

Üdv mindenkinek!

Előzmény: 95xf (6209)
opel cng Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6210

Köszi

Tudod úgy van ha jó az idő nem is gondolszrá hogy csinálj vele valamit ha meg nem akor azt mondod "ebbe a hidegbe"

olyan mint a levegő akor veszed észre ha nincs

Előzmény: 95xf (6209)
95xf Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6209

Szerintem simán elfáradt benne valami, 6-8 évente normál dolog.

Én elvinném diagnosztizálni, utána majd dönthetsz "kedvedre":

-marad a "tudatlanság" kályha nélkül (van az az összeg)

-javítás és egy "új életvitel" megtapasztalása

 

A jót könnyű megszokni, de amíg nem tudunk róla nem is hiányzik:)

Előzmény: opel cng (6208)
opel cng Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6208

hello 

ezekből a papirokból ki tud bogarászni valaki valamit

mi van a kocsimba?

mit tud?

hátha ebből kiderül mért nem megy, pillanatnyilag csak melleg motornál tudom üzemmeltetni

mondtátok hogy kiegészitő fűtés, de szeritem anaki is mennie kéne járó hidegnél vagy nem?

egyébként gyári gázosba meg minek? jobban melegszik mint a benzines.

 

lemle Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6207

Tiszteletem a fórumtagoknak!

2,8 HDI Boxerbe szeretnék a motor előmelegítő/bemelegedését segítő megoldást létrehozni.

Sok rövid utat tesz meg a járgány.

Beszerelési információkat illetve eszközt, javaslatokat keresek a megvalósításhoz.

 

opel cng Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6206

én se gondoltam hogy a rácson átlépő levegő magától felmelegszik, de annak sok értelmét nem látom hogy csak melleg motornál tudom elindítani

Előzmény: pH03N1xM (6195)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6205

25 2008 az Ausfhürung szám. Ez a gyári Opel D3WZ. Így van valami ötlet,hogy miért áll le ?

Előzmény: balu.maci104 (6167)
nagy-ii Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6204

Tudunk kezdeni valamit vele,merre laksz?

Előzmény: balu.maci104 (6201)
nagy-ii Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6203

Egy audi A6 2.5 tdi ben volt, nincs hozzá pumpám.

Előzmény: balu.maci104 (6201)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6202

Szia!

Milyen tip.-ú kályha van benne?

Előzmény: Jena307 (6199)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6201

Szia!

Ü.a.-g pumpám van hozzá,de lehet hogy ha jobban megtúrnám a kincses garázsomat akkor vízpumpát is találnék....:-)

Milyen autóban volt,vagy univerzális? Ha BMW-s akkor felejtős a dolog..:-(

Kiolvasni,elindítani is eltudom,ha nem tip. specifikus!

Előzmény: nagy-ii (6197)
Jena307 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6200

Ja meg mindég alacsony feszültségre panaszkodik 01444es hibakód van, aksi jó 

meg 01410 el letilt, most lett cserélve benne a keringető szivattyú mert megállt, arra is volt hiba 01415

Előzmény: Jena307 (6199)
Jena307 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6199

Sziasztok adott egy 99es A6 V6 vizes webasto, nem akar begyújtani, lett hozzá szerezve bontott az a gyujtó vagy égőfej, le lehet e azt próbálni kivett állapotban vagy csak beszerelve?

opel cng Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6198

Hello

nem dizel és nem melegszik nem akarom átépíteni mert 10 évig megvoltam néküle az előző német tulaj rakadta bele

 

Előzmény: 95xf (6196)
nagy-ii Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6197

Sziasztok!

Hozájutottam egy webasto thermo top z/c 5kw os diesel állófűtéshez nem tudok róla semmit,nincs hozzá semim se szivattyú, se vízpumpa,hogyan tunám kiprobálni vagy megyözödni róla hogyérdemes e rákölteni?

95xf Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6196

Ad 1: feltételezem diesel

Ad 2: feltünt, hogy hamar bemelegszik?

Ad 3: ventillátor max klima helyett ér valamit (lelkileg tuti segít)

Ad 4: át lehet építtetni/építeni állófűtéssé és akkor nem kell hideg kocsiba beülni + motornak is jobb

 

Építést a kérdésed alapján nem ajánlom, gondolom nem sok az autóból a tudásod. (nem is szükséges, elég ha szerelőnek van)

Előzmény: opel cng (6194)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6195

Es akkor mibol/mit melegitene? A levegot a levegobol? ;)

Előzmény: opel cng (6194)
opel cng Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6194

de akkor minek benzinbevezetés és rákötés a vizrendszerre elég lenne egy ventilátor a kocsiétól független

 

Előzmény: 95xf (6193)
95xf Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6193

Nem állófűtésed van, hanem kiegészítő fűtés

Előzmény: opel cng (6191)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6192

En magam javitottam, nem volt tul bonyolult, par dioda volt rossz, ill. a benzinszivattyut (a kis szelepet) vezerlo ic adta be a kulcsot. Mondjuk a motorola microcontroller programjat nem olvastam ki, biztonsag kedveert azt is megcsinalhattam volna.

Előzmény: Chokito5 (6190)
opel cng Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6191

Helló

úgy vesszem észre a az álló fütésem csak melleg motornál kapcsolható be, gyenge az aksim hidegen vagy valami más?

 

Chokito5 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6190

Van nekem is egy DW50-es kályhám, a panelján szétégett egy IC. Ki javított neked? Az enyém megpróbálták javítani, nagynehezen találtam hozzá IC-t, de aztán biztos más baja is van. Ez nem elázott, hanem téves bekötésből adódóan 12V-ot kapott a diag szálon :( Nem tetszett neki :)

Ha esetleg van ötleted, hogy hol tudnák javítani, érdekelne. Az új panel még ebayon is jóval több mint egy 10-es. Egyébként jól működött a kályha, nem volt vele semmi baj.

Előzmény: pH03N1xM (6188)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6189

Szia!

Tudok egy Eberspacher benzines 5Kw-ost eladót,nagyon jó állapotban (én szereltem össze,jóformán új alkatrészekkel,de az autót össze törték,így megmaradt!),kályha,vízszivattyú,üzemanyagpumba,beszerelő készlet stb....

Ha érdekel keressél privátban!

balu

Előzmény: vili82 (6186)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6188

2db BW50em van, egyiket ajandekba kaptam (kompletten, autobol kiszerelve), a masikat gombokert vettem nemet ebayrol (csak kazan, alkatresznek, 40 eur + posta volt). Az ajandekba kapottnak a vizpumpaja volt elhalva, ezt leszamitva tokeltesen mukodott, ez kerult bele az automba. (49 eur volt hozza a hasznalt, de jo vizpumpa nemet ebayrol). A masik kazan vezerlohibas volt, mert elaztattak a kalyhat (vagyis az autot, kalyhaval egyutt), ennek javitasa kb. 8e hufba kerult (1 ic, par dioda, foglalat, aprosagok), meg kb. par ora hibakeresesbe. Csinaltam nemreg egy DW50et, ott is a vizpumpa volt a gyenge lancszem (igaz a kocsi erosen hengerfejes volt, valoszinuleg ez hozzajarult a vizpumpa elhalasahoz), ezt leszamitva faek tipusu kalyhak, a korabbiakon a vezerles is eleg egyszeru, hibaja is konnyen javithato. Hja, ha komplett es hasznalt a kalyha, akkor is eleg sok jarulekos koltsegre keszulhetsz, meg sajat beszereles eseten is. (nekem is bo 50k huf volt az eredeti webasto csovezes/csovedok (plane, hogy a magyarorszagi kereskedok nem akarnak eladni semmit - legalabbis ugy tunt szamomra), csoadapterek, benzincsovek, ventillatorvezerles alkatreszek. Munkakoltseg nem volt, mert mindent magam csinaltam. (nem is nyulhat senki az automhoz egyebkent sem)

Előzmény: vili82 (6186)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6187

Az utólagosan beszerelhető/univerzális állófűtéseket használtan nagyságrendekkel olcsóbban kapod meg, de az árusító és beszerelőműhelyek üzletpolitikája részeként megértem ha azt mondják ne vegyél használtat, így elesnek a bevételtől. A beszerelés szintén több 10e Ft a legolcsóbb műhelyben is.

A beszerelés otthon is megoldható de ismerni kell jópár alapszabályt, hogy problémamentes és biztonságos legyen az előre láthatólag sok éves üzem alatt..

Én bátran javaslom a használt kazánt -persze csakis megbízható forrásból -és nem utolsó sorban kompletten (nem egyenként összevadászva a hozzávalókat!).

Mivel alkatrész és szervízháttér is van bőven (ez utóbbi akár itt a fórumozók között is), ezért nem igazán tudsz akkora "kályhahibába" futni hogy többe legyen a használt mint az új. Bár az újnál bizonyára nincs jobb, ez tény, tehát a Te döntésed.

Előzmény: vili82 (6186)
vili82 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6186

Sziasztok, 

 

állófűtés ügyben kezdő vagyok, így segítséget szeretnék kérni. Ikerfiaim születtek így autócsere következett, amibe szeretnék állófűtést rakni a srácok miatt. Egy Chrysler Town&Country-ról van szó (gyakorlatilag a Grand Voyager usa változata) 3800cm3 V6 benzin. Beszéltem egy-két szerelőműhellyel, de természetesen mindenhol azzal kezdték, hogy használtat nem szabad, viszont tudnak újat kb 300e környékén. A beszerelést úgy gondolom mi magunk is meg tudnánk oldani - van egy benzin-LPG átalakító műhelyünk - csak tanácsot szeretnék kérni, hogy mi lenne az amit érdemes lenne megvenni....mindenképp vizes-fűtő változatban gondolkodom, a kiszemelt tip. pedig egy Webasto BW50 lenne...érdekelne, hogy milyenek ezek a kályhák, ha valami elfárad benne lehet-e még hozzá alkatrészt kapni,...stb., s persze, hogy ez alkalmas lehet-e ehhez a járműhöz...persze bármilyen tanácsot köszönettel veszek, s mindenkitől elnézést a terjengős hozzászólásért...

 

Üdvözlette, s előre is köszönöm a válaszokat!!

 

vili82 

opel cng Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6185

probáltam keresni valami adat táblát de nem találok thermo top e talán van valami papirom azon talán valami tipus szám lehet: e1*98/14*0179

Előzmény: Chokito5 (6181)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6184

Ezt Én is valahogy így képzeltem, csak hát mondjuk egy beépített vízpumpás kazánnal ez vajon hogy vitelezhető ki..?!

Előzmény: tcshooker07 (6183)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6183

 

Kb. így néz ki a hűtőredszerben elhelyezve.

 

 

Előzmény: t4pistibá (6179)
opel cng Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6182

probáltam keresni valami adat táblát de nem találok thermo top e talán van valami papirom azon talán valami tipus szám lehet: e1*98/14*0179

Chokito5 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6181

Szerintem először is a pontos típusát. Aztán majd jöhet a többi :)

Előzmény: opel cng (6180)
opel cng Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6180

Hello

használtan vettem egy opelt webasto állófütés van benne néha megy néha nem de inkább nem semmi leirásom nincs hozzá úgy olvastam neked is ily problémáid vannak, tudsz valamit tanácsolni mi lehet vagy mit nézzek meg rajta

előre is kösz

Előzmény: balu.maci104 (6178)
t4pistibá Creative Commons License 2012.02.22 0 0 6179

Hali !

Tudnál erről az öt lábu kombiszeleprőla  feldobni egy bekötési ábrát vagy egy linket hogyan működik.

Előzmény: balu.maci104 (6163)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6178

Az OP-COM nem mükszik.....:-((,de a WAG-COM az úgy megy ahogy leírtad/gondoltad!

Nem csalódtam az OPEL-ben,hozzta a mocskos formáját....

Előzmény: Chokito5 (6173)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6177

Ami középen van az a ráfolyó!

A másik a nyomó oldal!

Légtelenítés nagyon fontos!!!!!

Előzmény: JeffTDi (6175)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6176
25 2008. Remélem jól láttam mert kissé kopott az adattábla.
Előzmény: balu.maci104 (6167)
JeffTDi Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6175
D5W SC a kazán
Előzmény: balu.maci104 (6172)
JeffTDi Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6174
milyen igaz, köszi :-)
Előzmény: bobo23 (6171)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6173

Köszi.

Most úgy néz ki megy frankón a kályhám, bár nem tudom mitől :) Nem csináltam vele semmit, még csak a biztosítékot sem vettem ki a helyéről. Egyik nap gondoltam megnézem mit csinál, vagy inkább, hogy mit nem.

Aztán úgy néz ki megijedt, mert tökéletesen ment, és azóta is megy.

 

Inkább azt mond meg nekem, hogy összejött-e az Op-com-al a kályha diag? Mert nekem volt Op-com-om amit megvettek ilyen célra, és talán te vagy a tökéletes személy aki ezt meg is tudja válaszolni :)

Egyébként Vag-com-al, a 7-es lábra kötöd a diagnosztikai szálat, áramot adsz a kályhának, és már olvassa is? Vagy kell még valamit csinálni?

 

Üdv

Paksról

Előzmény: balu.maci104 (6156)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 6172

Az üzemanyagcső felőli az előre menő,ha csak nem SC-s a kályha!?

Előzmény: JeffTDi (6169)
bobo23 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6171

A konkrét tipust nem ismerem ugyan,de ha hidegen beinditod a járgányt kis ideig járatva az egyik cső elkezd melegedni,na az a nyomócső,a hidegebb a visszatérő.

Előzmény: JeffTDi (6169)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6170

Nem tudom , de holnap megnézem!

Előzmény: balu.maci104 (6167)
JeffTDi Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6169

Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Eladtam a régi Audimat, kiszereltem belőle az eber kályhát mindenestül. Az lenne a kérdésem hogy amit vettem helyette VW passat 2003-as évjáratnál nem tudom hogy a 2db cső ami a blokktól megy a utastér radiátorához, melyik az odamenő és a visszatérő. Valaki tudna segíteni, nem akarom rosszul bekötni, minden más tiszta, ez az egy nem..

balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6168

Srácok!

Valakinek itt a fórumon tavaly nov. vagy dec.-ben adtam egy DW50-s kazánt (alkatrészt),és azt mondta,hogy karácsony szilveszter között jön Balatonalmádiba és vissza hozza.....

Ha esetleg magára ismerne itt,akkor kérem jelezze,hogy mizújs a kazánnal!

Nem tudom,hogy mentettem el a telefonoba a számát,vagy elmentettem-e!?

balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6167

Milyen Ausfhürung számok vannak a készülékeken? A D3W Z-s felírat alatt....

Előzmény: tcshooker07 (6165)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6166

Szia ! Itt megtalálod az Omega installációt. A Vecrta nem teljesen passzol az Omihoz . Kipróbáltam és műkszik !

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic108704-30.html 42# -es hozzászólásnál letudod tölteni !

Előzmény: Szkupi85 (6105)
tcshooker07 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6165

Üdv Mindenkinek ! Tanácsért fordulok hozzátok !Van két D3WZ "olajkályhám". Az egyik Opel omega installáció , a másik VWv. Audi állófűtés lehetett .Szeretnék az Omegába állófűtést , mert a DTI motor elég soká melegszik fel. Az elektronikával megvagyok, tudok autó nélkül indítani, de az egyik /VW/ csak fehér füstöt ereget / tiszta Omega koncert hangulat/ és nem gyújt be , a másik minden indításra begyújt de kb.30 s múlva a protokollt betartva /üza.kikapcs, kiszellőztet/ kikapcsol . Ha valakinek van valami ötlete v. tanácsa érdeklődve várom ! Köszi!

balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6164

12.000Ft akart lenni...:-)

Előzmény: balu.maci104 (6163)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 6163

Szia!

Egy darab 5-ágú-m van új,12.00Ft az ára!

Adok hozzá bekötési rajzot is!

Előzmény: waldegard (6162)
waldegard Creative Commons License 2012.02.19 0 0 6162

Szuper!

Eseteleg tudnál infót, hogy hol lehet ilyet kapni?

balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 6161

Kombiszelep,kis és-nagy vizkör....

Előzmény: waldegard (6159)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 6160

Szia!

Egy bontott állófűtést keresel,vagy volt a kocsiban már valamilyen és ahelyett keresnél??

Előzmény: micky68 (6157)
waldegard Creative Commons License 2012.02.19 0 0 6159

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, miképp lehetne megoldani legegyszerübben, hogy először a fütéskört fütse fel a kazán (thermo topz), és csak utána a motort?

Előre is köszönettel!

waldegard Creative Commons License 2012.02.19 0 0 6158

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, miképp lehetne megoldani legegyszerübben, hogy először a fütéskört fütse fel a kazán (thermo topz), és csak utána a motort?

Előre is köszönettel!

micky68 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 6157

Sziasztok! 2003-as 2.4 d Volvo S80-anashoz keresek bontott állófűtést. 

balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 6156

Van egy komplett müködő használt BW50-m eladó!

Egy vagy két üzemanyag csőves a Tiéd?

Előzmény: Chokito5 (6143)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 6155

Szia!

Milyen számok,betük vannak az adat-tábláján?

Előzmény: i.mi (6151)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 6154

Szia!

Sz.tem igen....!

Előzmény: DagoTDI (6149)
St3fann Creative Commons License 2012.02.15 0 0 6153

Üdv minden szakinak

Régóta áll nálunk Webasto HL24D levegős kályha. Ma volt egy pici időm és tesztelgettem.

Az alapvető gond az hogy nem vezérli ki az üzemanyagpumpát. Ventilátor elindul, gyújt is,

de 1 perc után leáll, illetve elkezd szellőztetni, mert sikertrlen a begyújtás. A kályha testén a

klixon átvezet, a feszűltség megfeleő, 23 volt alá nem megy. Viszont a láng őr bajos, azon szakadást mérek.

De akkor miért kezd el gyújtani, és miért csak a szivattyú nem megy?

Ez egy viszonylag régi kályha, hogy lehetne ezt a lángőrt olcsón helyettesíteni? (ha jól gondolom ez hö ellenáálás volt

szebb napjaiban) 

Chokito5 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 6152

Köszi a választ. Kipróbálom majd.

Az elektronikára én is úgy gondoltam, hogy nem lehet ugyanaz, mert hát a működési idők sem ugyanazok a két típusnál.

 

Lehet még jelentkezem, ha valami nem lesz tiszta.

 

Üdv

Előzmény: pH03N1xM (6150)
i.mi Creative Commons License 2012.02.13 0 0 6151

Helló

 

Ha valakinek szüksége lenne egy MB Sprinter(új tip) Hidronic 5 kályhára jelezze mert tuudok egy alig használt darabot újonan cserélt elektronikával

pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.12 0 0 6150

Beinditani, majd leallitani (vagy ha leall magatol) utana elvillogja a kodjat. Szerintem a BW50/D50 vezerloje hw szinten ugyanaz, csak a motorola mikrokontroller programja mas, ergo megsem felcserelheto.

Előzmény: Chokito5 (6148)
DagoTDI Creative Commons License 2012.02.12 0 0 6149

Üdv mindenkinek.

Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2004-es VW touaregem, 2,5 tdi webasto kiegészítő fűtéssel. Szeretném ezt állófűtésé alakítani. Van erre valami lehetőség?

Előre is köszi a segítséget.

Chokito5 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 6148

Keresgéltem, hogy mit is kell csinálni a hibakód kivillogtatásához. Még korábban te írtad, hogy párhuzamosan kell kötni pl. egy w3w izzót az izzító stifttel, és kivillogja. Ha bekötöttem az izzót, csak simán el kell indítani a kályhát és villog? Vagy kell valami különleges dolgot csinálni?

 

A kályha elektronikai panelje a benzines és dízelnek ugyanaz? Van egy panelhibás DW50-em, és keresgéltem hozzá másik panelt, úgy hirdették, hogy benzines és dízelhez is jó. Eddig azt hittem nem ugyanaz a kettő.

Előzmény: pH03N1xM (6147)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.12 0 0 6147

A sorozatszam a Fabr. Nr. az Ident. Nr. az inkabb verziokod. Mivel nem lattam a BW50/DW50 szeriabol olyat, ahol lett volna diagszal kulon, ezert a diagnosztika ezen reszet passzolom, de a villogos diag mukodik, azt probaltam. (sajnos annal a kazannal sokat nem ert, mivel ott vezerlohiba volt, es a hibakod ott mar okozat volt, nem ok)

Előzmény: Chokito5 (6146)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 6146

Köszi a választ.

A sorozat szám az Ident Nr. lesz gondolom. Mivel az enyém az autóban van, és nem látom rajta a számot, ezért keresgéltem neten ezt a típust (BW50), és ezeknek néztem meg a számát. 90886A, vagy 90886B-t találtam.

 

Amiért a diagnosztikára gondoltam, az a sárga vezeték, ami a kábelkötegben van, és a kapcsolási rajz is írta, hogy Diagnosztikai szál.

 

Ezen információid szerint sem lehet diagnosztizálni?

Előzmény: pH03N1xM (6144)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6145

Üdv mindenkinek. Tudom ez nem a reklám helye, de eladtam a régi autóm, kiszereltem belőle a kályhát hogy majd a következőbe beteszem de olyat sikerült vennem amiben van gyári.

Ezért eladóvá vált egy Eberspacher Hidronic D5W SC kompakt kazánom, kábelköteggel, mini órával, kipufogóval. Van hozzá papírbetétes hangtompító bemeneti légcső is. A kályha kifogástalan állapotú  (vaterán vettem annó Masi-tól), sosem volt egyetlen alkalommal sem gond vele, hibátlan. Telefonos indítót is adom hozzá. 80 pénz, ha valakit érdekelné, privátban elér..  Elnézést az ingyenreklámért :-)

pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6144

A koraiakon nem volt diagnosztika (20000-es sorozatszam alatt), afelett villogos diagnosztikaja van, az izzitostiften. 1997-nel ujabbat nem lattam ezekbol, addig nem volt ezeken mas diagnosztikai lehetoseg. A gyari javitasi kezikonyv jo hibakereseshez, en azt hasznaltam az egyik kalyham javitasahoz.

Előzmény: Chokito5 (6143)
Chokito5 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6143

Sziasztok!

 

Kis segítségre szorulok, vagy csak ötletelésre.

Van egy Webasto BW50-es kályhám, 2 évig tökéletesen működött az autómban, én szereltem be. Sajnos most nem indul el. Szeretnék utánajárni a dolognak.

A tapasztalatom a következő:

Hidegben, elindul a kályha ventilátora, fújja is a levegőt, ezt érzem, ha a kipufogóhoz teszem a kezem. Kicsit kattog is, majd nagyobb fokozatra kapcsol a ventilátor, mint mikor leáll a kályha, na és le is áll. Azaz esélyét sem látom, hogy beakarna gyújtani.

Na de! Ha meleg a motor, azaz a viztér álltal a kályha is meleg, és ekkor próbálom beindítani, akkor tökéletesen indul, gond nélkül. Talán kicsit füstől, bár mostanában normál üzemközben nem láttam mennyire füstöl, mivel nem is figyeltem, hiszen jól működött. Most látok egy kicsi füstöt, szerintem eddig láthatatlan volt a füstje.

 

2 dologban szeretném a segítségeteket kérni.

 

1. Diagnosztika.

Tudja valaki esetleg, hogy gyárilag ezt a típusú kályhát milyen típusú autóba szerelték? Elég sok diagnosztikai kábelem van, és megpróbálnám a gyári diagnosztikával diagnosztizálni. Vag-com-al próbáltam, az nem vitte :( Annak idején néztem hozzá Webasto diagnosztikát is, de ezt a típust az sem kezelte volna.

Esetleg van valakinek ötlete, hogy mivel lehet kiolvasni a hibakódot a kályhából?

 

2. Esetleg valami ötlet, hogy mi a franc baja van?

 

Előre is köszi a segítséget!

95xf Creative Commons License 2012.02.11 0 0 6142

Akkor valami gond van.

Enyém akár 13órát is megy...

Előzmény: LKWnorbert (6141)
LKWnorbert Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6141

igazából nem nekem van problémám hanem egy kollégámnak. Ezt írta a válaszodra: de ha leállítom a kályhát majd a motort,aztán a kályhát újra indítom 15 perc után meg áll a kályha

Előzmény: 95xf (6140)
95xf Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6140

Kapcsold ki a kályhát mielőtt a motort leállítod, majd a leállítás után kapcsold be.

Akkuvédelem miatt valami hülye így kötötte be:(

A 12V-s csati is "hibásan működik" gyárilag, ki kell iktatni a relét és megy állandóan.

Előzmény: LKWnorbert (6139)
LKWnorbert Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6139

Kérdés: Alapjáraton jár az autó ( Daf XF105 ) akkor nem áll le a kályha. Ha leállítom akkor az is megáll. Akksi zsír új és most lett benne gyertya cserélve. Ötlet???

cokta Creative Commons License 2012.02.10 0 0 6138

Ha a fűtőradiátor elé kötöm sorba, akkor is keringeni fog a víz? Azt írták a leírásban, hogy ebben az estben keringetőszivattyú szűkséges, mert nem cirkilál...

A folyamat ábra jobb alsó sarkában erre hivatkoznak.

Előzmény: bt74 (6137)
bt74 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 6137

A fűtőradiátorod alsó(rajzon) csövére kell bekötni sorba.

Tehát a motorbol a készülékbe, onnan a fűtőradiátorba.

Előzmény: cokta (6136)
cokta Creative Commons License 2012.02.09 0 0 6136

Üdvözlet!

Segítségeteket szeretném kérni, elektromos víz előmelegítő beszerelésével kapcsolatban. Leírásokból úgy értesültem, hogy az alsó hűtőcsőből a hideg bemenő ág lenne, a meleg kimenő ág pedig a fűtéscső ágán keresztül menne a hengerfejbe vissza. Viszont azt írták, hogy ha termosztát van az alsó hűtőcsőben akkor más megoldást kell keresni. Ha jól tudom akkor a termosztát az alsó hűtőcső motorblokk csonkjában van amin keresztül a hűtőből kerül vissza a lehűlt víz. Ha itt van a termosztát, akkor ugye nem fog keringeni ? Kérnék tanácsot, hogyan lehetne megoldani a bekötést ha tényleg ott van? Biztos, hogy a hűtő alsó vastag vízcsőnél van a termosztát a Toyota Corolla 1,4 VVTi tipusoknál?

kis-csiga Creative Commons License 2012.02.08 0 0 6135

köszi.

azt gondolom csak kályhás tudja .ma pl beindult,ment is kb 1,5órát letekertem a termosztátot,leállt visszatekerés után nem gyújtott be újra.amúgy egy mikuni kályha.korábban nem is hallottam róla mi a vélemény róla? 

Előzmény: grandegabo (6134)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.08 0 0 6134

Alapszabály hogy az üzemanyagpumpa csövezését úgy kellene kialakítani hogy a levegő ne tudjon megrekedni sehol. Bekötés után 12V-al megkattogtatni a pumpát, amig buborékmentes üzemanyag nem jön, úgy rákötni a kályhára.

Az hogy fél perc után megáll, nem biztos hogy levegősödési probléma, meg kellene kérdezni a vezérlőjét is diaggal..

Előzmény: kis-csiga (6133)
kis-csiga Creative Commons License 2012.02.08 0 0 6133

köszi,lehet az lesz.most került be az autóba,tegnap próbáltam indítani,akkor még próbálom.

Előzmény: grandegabo (6132)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.08 0 0 6132

Ha adsz neki kaját egy külön edényből, kiderül rögtön. Vagy átlátszó üzemanyagcsővel ellenőrizd a buborékmentességet.

Előzmény: kis-csiga (6131)
kis-csiga Creative Commons License 2012.02.07 0 0 6131

akkor lehet nemdolgozta ki a levegőt?

 

Előzmény: csabais (6129)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.07 0 0 6130

Ha 2mm elég neki, ha 4mm-es a kutyát sem fogja zavarni.

Előzmény: kis-csiga (6128)
csabais Creative Commons License 2012.02.07 0 0 6129

Nekem 4 mm belső átmérővel működik végig.

Előzmény: kis-csiga (6128)
kis-csiga Creative Commons License 2012.02.07 0 0 6128

sziasztok.

érdrklődnék,lényeges-e milyen vastag cső van az üzemanyag szivttyúnál?kb 2mm-es helyett 4mm.bekapcsol a kályha kbfél percig aztán leáll.

opel cng Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6127

kösz az infót T80-hoz, németből hoztam a kocsit nem volt semmi papir

U.I: a gyerek kezd kiolvadni

opel cng Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6126

kösz az infót T80-hoz, németből hoztam a kocsit nem volt semmi papir

U.I: a gyerek kezd kiolvadni

lex416 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6125

Sziasztok!

 

Esetleg tud valaki valamit erről?

 

Webasto 86691A

 

A kocsimban ilyen van, utólagos gombbal kapcsolható...

Előző azdája rakatta be, ő sem tud róla semmit, google sem túl sokat.

Itt valaki esetelg?


opel cng Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6124

webasto telestart T80-hoz használati utasitásotok nincs véletlenül pdf-féle formátumba

elöre is kösz

opel cng Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6123

webasto telestart T80-hoz használati utasitásotok nincs véletlenül pdf-féle formátumba

elöre is kösz

bt74 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 6122

A kocsi akkuját is hátra rakhatod a csomiba, visszakábelezed, és az akku helyére is rakhatod a kályhát.

Előzmény: JAMIE222 (6121)
JAMIE222 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6121

Kösz, ez jó tipp, utánanézek, mi fér el a sárvédőm alatt!:))

Előzmény: pH03N1xM (6120)
pH03N1xM Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6120

Legyel kreativ: ha a motorterbe nem fer, akkor mehet a sarvedo moge. Nekem is ott van, cipokanallal fert be: jobb elso sarvedo mogott benzingoz aktivszen szuroje volt, amiatt nem fert oda, baloldalt tempomat vakuumos resze (motorter csordultig, Citroen XM 3.0 V6 a motor) - ezert a jobb elso sarvedo mogul az aktivszurot atcsoveztem bal elore, es igy jobboldalra elfert a kalyha. Mindenbol brutalis hosszusagu kellett, a gyari 2.2m-es vizcsovek eppen elertek toldas nelkul.

Előzmény: JAMIE222 (6118)
JAMIE222 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6119

Az akksi elférne a csomagtérben, de gondolom oda nem szokás kályhát szerelni...:))

Drágaság: egy új benzinkályha ára többet kóstál, mint az autóm, talán használtan érné meg megvenni ilyen 30-40-50eft-os cuccot.

Előzmény: grandegabo (6117)
JAMIE222 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6118

Jó, akkor úgy kérdezem a témához értőktől, hogy egy Lancia Kappa 16vturbo motorterében hol fér el egy benzinkályha?:))

Hátha van valakinek rálátása a különböző tipusokba való szerelhetőségre...mondjuk úgy tudom, hogy gyárilag az ezzel a motorral szerelt Kappákba nem volt rendelhető kiegészítő fűtés, csak a szívó benzinesekhez és a dízelhez.

Előzmény: t4pistibá (6116)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6117

Egy plusz 72AH-ás akku elfér de egy kályha nem? Mond inkább azt hogy a kályha túl drága. ..de ha megvalósítod ezt amit itt vázoltál, hidd el nagyon hamar csalódni fogsz.

Előzmény: JAMIE222 (6114)
t4pistibá Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6116

Hali!

Ez nem járható út hidd el!! mindenképp a benzinkályhába gondolkozz ,nincs olyan autó amibe ne férne el(lökháritó alatt, kerékdobb mögött ,tűzfalon ,kormánymű melett bárhol.)

Előzmény: JAMIE222 (6114)
Ricsi89 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6115

Meg mennyi ideig tolerálja az akku ezt a nagymértékű merítést. Lehet hamar feladja a harcot az akku.

Előzmény: JAMIE222 (6114)
JAMIE222 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6114

Sajnos benzinkályha nálam nem fér el, a hosszabítózás sem megoldható.

Ha jól számolok, akkor egy 12V/72Ah autó akksi az bő 800W.A defás vízforralók talán 400wattról indulnak, ezek szerint  kb 2 órán keresztül ketyeghet a cucc.Ez elég lehetne bőven, kérdés, hogy mennyi idő alatt tölti vissza az autógenerátor az akkut.Meg hogy átalakítható-e a kütyü 12 voltosra értelmes módon.

Előzmény: grandegabo (6113)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6113

Akkuról nem fogsz tudni elektromos motormelegítőt üzemeltetni, hacsak nem raksz bele valami extra nagyot. Az úgy meg már nagyon drága. Kályhás megoldás ami hosszútávon beválik, nem véletlenül terjedt az el.

Ha meg merülőforraló DEFA és társait használsz, hálózathoz vagy kötve.

Előzmény: JAMIE222 (6112)
JAMIE222 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6112

Ezekra a merűlőforraló-szerű dolgokra gondoltam, mint például a DEFA gyártmányok.Nem lenne cél az utasfülke fűtése, csak a motor melegedjen kissé, mondjuk 30-40C fok környékére.Pótaksiról ,ami menetközben töltődhetne.

Előzmény: grandegabo (6110)
somagabor Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6111

Ez csak járó motornál kiegészítő fűtés.

A legtöbb diesel autóban van. Az én dci-mben is.

 

Ezt állófűtésre reménytelen átalakítani.

 

Nincs akkor autóba való akkumulátor a világon ami elbírná hosszú távon.

Előzmény: grandegabo (6110)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6110

Van ilyen izzítógyertyás gyári megoldás de ennek brutális az áramfogyasztása.

Előzmény: JAMIE222 (6109)
JAMIE222 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 6109

Létezik olyan elektromos kiegészítő motorfűtés, amely akksiról (is) megy, nem csak hálózati áramról?Például pótakksiról?Vagy ez a barkácsoló területe?

grandegabo Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6108

Tudtommal D3WZ-ből is volt nvoltéhány típushoz/márkához való. Van amelyiket lehet, van amelyiket nem tudod az autó komputere nélkül elindítani. Ha még megy is, kell hozzá külön víz keringető és annak vezérlését is meg kell oldani..

Előzmény: vezeték (6106)
Szkupi85 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6107

Szia nagyon szépen köszönöm a rajzot .

Előzmény: vezeték (6106)
vezeték Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6106

Valahogyan mégis működhet autó nélkül is:

több ilyen film is van.

 

Kapcsolási rajz ez lenne elvileg...

www.kotikone.fi/~y614733/opel_vectra_d3wz.pdf

 

 

 

Szkupi85 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6105

Szia nekem az Omegában van ez a tipus de én is azon lennék hogy álló ne kiegészítő fűtés legyen belőle. Honnan sikerült keríteni bekötési rajzot?

 

Előzmény: vezeték (6104)
vezeték Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6104

Szia!

Valamilyen opelből bontották ki.Univerzális vezérlőelektronikát kell beszerezni, vagy van remény hogy elindul?

Előzmény: grandegabo (6103)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6103
..mivel "zuheizer", csak a motorral együtt működik eredetileg.
Előzmény: grandegabo (6102)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6102
Milyen gyártmányba való eredetileg..? keringetöt az ekektronika nem igazán tud meghajtani.
Előzmény: vezeték (6101)
vezeték Creative Commons License 2012.02.03 0 0 6101

Sziasztok!

Hidronic d3wz kályha rajzán nem egésszen értem, melyik szálon kell hogy az inuláshoz áramot adjak?

A fix 30-31oké,a 15 gyujtási áram,a d+ meg ugye a töltés kontroll szál.Van még 2db zöld a üa.szivattyúnak,egy meg kwp2000 jelöléssel(diag?)Mást nem ír a rajz.Akkor melyikről indul?Mert nem indul.Vagy nem jó rajzot találtam.

A keringető szivattyúnak nem jut vezeték, nem az elektronika kapcsolja?

Szétszedtem,motorja,izzítógyertyája jó.

hőérzékelőkkön(piros és a kék vezetésesen is) 12,5kohm-ot mértem.

lángőr 1kohm

Jók lehetnek ezek az érékek?

Vezérlő elektronika hibára gyanakszom.

Pompiere Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6100

Az Opel fórumban éppen most taglalják a témát. #8889-es hozzászólás.

 

Előzmény: berci 2 (6096)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6099
Nem nehéz de a szakszerűség nagyon fontos, pl. hogy nehogy máglyát csinálj a kocsidból. Árat passzolom.
Előzmény: berci 2 (6098)
berci 2 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6098

mibe kerül egy ilyen készülék ??????????? nehéz beszerelni ?

grandegabo Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6097

Ha elegendő az utasteret fűteni, tökéletes megoldás. Kisebb elektromos áram felhasználás miatt (csak a kályha) jóval tovább tudsz fűteni mint a vizessel (kályha+keringető+beltérventi).

Előzmény: berci 2 (6096)
berci 2 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6096

Sziasztok ! Mi a véleményetek a levegő befúvásos állófűtésről ? Egy Nissan serénába szeretném beszereltetni . . Köszi a válaszokat .

95xf Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6095

A B2 (vagy B facelift) diesel Omega gyárilag kiegészítő fűtéssel szerelt, elég ritka az állófűtéses kivitel (utólag kivitelezhető kieg-esből).

Kb 5C0 alatt kapcsol be, de az akku mögötti dobozban lévő elektronika hőmérséklete függvényében.

Valószínűleg már nem működik benne, lejárt 2003tól a 8 év amíg tuti nem hibásodik meg:(

Ha nehezen párátlanítasz, lassanmelegszik vagy pályán viszahül, akkor 90%, hogy nem működik.

 

Az fura, hogy nem a jobb toronynál van, elvileg ott a helye

Előzmény: Szkupi85 (6086)
Szkupi85 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6094

Meglehet hogy leszívja valami bár ez még az első ilyen eset volt de akkor is fura. Ez ami benne van most aku a másik verdámbol került át (akucserés támadás) alig mult egy éves. A generátorra rámértünk az 14.2-14.5 el tölt terhelve sem ment lentébb 13.5 nél. Mindegy ma úgyis be kell hogy vontassam majd ránézek . KÖSZI

 

Előzmény: bt74 (6093)
bt74 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6093

Én kb 8 éve a B omegámmal este beálltam az udvarra tökéletes akkuval, reggel meg se moccant az indító. Fél napig töltöttem ugyanúgy semmi. Vettem új akkut és minden rendben, évekig semmi baja.

Persze a te esetedben, lehet, hogy valami leszívja az akkudat vagy nincs rendes töltésed.

 

Előzmény: Szkupi85 (6091)
Szkupi85 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6092

Nagyon szépen köszönöm utánajárok.

Előzmény: grandegabo (6088)
Szkupi85 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6091

Nagyon szépen köszönöm az infót. még a mai napon kiderítem mert sajnos be kell állnom megint a műhelyünkbe. Hallottatok már olyat hogy egy direkt feltöltött aku 48 óra alatt lemerül? Kiakadtam. Mégegyszer köszönöm szépen

 

Előzmény: bt74 (6087)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6090

A  "zuheizer" ill. "standheizung" felírat egyezen meg.....,de ez sem igazán feltétel!

A VW-csoportos TT-V kályhák általában felcserélhetök egymással!

Én raktam már Touran-ba Q7-es kályhát is. Egy párat javítottam már...,de nem vagyok Pest környéki...:-)

balu

Előzmény: klm111 (6081)
balu.maci104 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 6089

Szia!

Megvan még? Mi a vége a csatival együtt??

Előzmény: omega túrós (6075)
grandegabo Creative Commons License 2012.02.01 0 0 6088

valószínűleg gyári kiegészítő fűtés. ..itt a remek alkalom, a napokban lesz bőven mínusz, reggel beindítod, vársz egy pár percet és hallgatózol a kályhánál hogy megy-e. Ha nem, egy opel diagon keresztül meg kellene kérdezni hogy mi a baja.

Elvileg valahol 5 fok környékén/alatt kapcsolja be automatikusan egy hőkapcsoló vagy a komputer, ha hideg a motor.

Előzmény: Szkupi85 (6086)
bt74 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 6087

Ezt lehet, hogy inkább egy opel omegás fórumon kéne megkérdezned, hogy álló- vagy kiegészítő fűtés. Én is ugyanígy jártam, kerestem a távirányítót azt írták, hogy kiegészítő fűtés. Persze vannak itt nagyon jól hozzáértők, de lehet, hogy tipusra nem ismerik pontosan az omegát.

Előzmény: Szkupi85 (6086)
Szkupi85 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 6086

Sziasztok. Először is üdvözlök mindenkit én mint új belépő. Lenne egy hatalmas kérdésem. Mint "új" Opel Omega C X20DTH tulajdonos az autó átnézése és szervizelése közben vettem észre hogy ebben a tipusban állófűtés ( EBERSAPCHER ) van (jól eldugva a jobb elejében a ködlámpa mögött). Nekiálltam keresni esetleges vezérlő egységet de nem találtam :-( . Hogy és milyen módon üzemeltethető ez az egység . Vizes állófűtésről van szó, be van kötve, a kis üzemanyag pumpát is megtaláltam ami ellátja, minden elektromos csatlakozó a helyen, de hogy hogyan lehet működtetni azt nem tudom.

Kereskedőtöl vettem, de még a eladólapon sem volt feltüntetve. Ha valaki le tudná írni annak nagyon örülnék . :-)  Előre is köszönöm!

 

DAFMAXX Creative Commons License 2012.01.31 0 0 6085

Tudna nekem valaki adni Eberspacher D4W SC-hez magyar bekötési útmutatót?

(dafmax@freemail.hu)

Előre is köszönöm!

csabais Creative Commons License 2012.01.30 0 0 6084
Előzmény: WvTájfun (6083)
WvTájfun Creative Commons License 2012.01.30 0 0 6083

Sziasztok! 

 

Budapest környékén nem tud valaki jó kályhaszerelőt? Vw Touranban a kieg. fűtés nem akar működni.  Nem tud valaki valami jó megoldást állóűtésre átalakításához, vagy a mostanit valahogy életre kelteni? Köszönöm. 

grandegabo Creative Commons License 2012.01.23 0 0 6082

Bár legutóbb amikor TT-V kazánnal volt dolgom, egyáltalán nem volt hozzá szervízháttér, sem alkatrész -ez azóta esetleg változhatott- bár Én nem hiszek benne..

Mivel az egyes típusok CAN-Bus rendszerű kommunikációi nem igazán kompatibilisek egymással (mondjuk merciben nem megy a VW kályha és fordítva), ezért Én azt javaslom csak VW kályhát vegyél hozzá, azzal fog csak kommunikálni az autód.

Ami jó hír hogy másik kályhát viszonylag olcsón kapsz, mivel ezt gyakorlatilag más kocsihoz nem igazán használják, 1-2 bontóban már láttam sorakozni a polcon..

Előzmény: klm111 (6081)
klm111 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 6081

Üdv mindenkinek.

 

Segitségre lenne szükségem.

VW Turan 2.0 Diessel (2003 évjárat) Webasto kisegitő fütéssel kapcsolatban.

Az autóban Thermo Top-V kazán van beépitve. (sajnos elromlott)

A kérdésem az lenne,bármelyik TT-V kazán jó-e bele,vagy minden számnak azonosnak kell lenni ami az etiket cimkén szerepel?

(1K0 818 065L)

Ha jól tudom ez CAN/BUS-os kályha.

Illetve az lenne a kérdésem,hogy lehet e javitani vagy csak cserével oldható meg.

 

Előre is köszönök minden segitséget.

omega túrós Creative Commons License 2012.01.17 0 0 6080

Igaz, csak nem a lesgolcsóbbat találtam meg, amikor beáraztam. Alkuképes...

Előzmény: morzsázó (6078)
bt74 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 6079

+ a csati (mert az nincs az újhoz)

Előzmény: morzsázó (6078)
morzsázó Creative Commons License 2012.01.17 0 0 6078

Az egy kicsit drága 15000Ft+áfa a vadonat új itthon.

Előzmény: omega túrós (6077)
omega túrós Creative Commons License 2012.01.15 0 0 6077

Ja, bocs, egy húszas az irányára.

Előzmény: morzsázó (6076)
morzsázó Creative Commons License 2012.01.15 0 0 6076

Mennyiért árulod?

Előzmény: omega túrós (6075)
omega túrós Creative Commons License 2012.01.14 0 0 6075

megvan

Előzmény: omega túrós (6074)
omega túrós Creative Commons License 2012.01.14 0 0 6074

a kép

Előzmény: omega túrós (6073)
omega túrós Creative Commons License 2012.01.14 0 0 6073

Webasto állófűtés időzítő óra eladó. 2 évet használtam, semmi baj nincs vele. Van egy direkt kikötött vezetékpár is, nekem GSM-ről is indítható volt azért kellett.

wanstonic77@freemail.hu

 

zsuga bubus Creative Commons License 2012.01.14 0 0 6072

Szia balu.maci! Több kérdésem is lenne csörges meg és visszahívlak létszives! (20-3346-872)

Előzmény: balu.maci104 (6045)
zsuga bubus Creative Commons License 2012.01.13 0 0 6071

A pumpa jó mert már kicseréltem! Két vastag és egy vékony cső! És hogy tudom megoldani hogy kapcsoljon mindent (program óra meg van gyárilag)én véleményem szerint az üa: szivattyút mikor kapcsolja akkor tudná kapcsolni a vízkeringetőt meg a digit panelt egy diódával levédve.

Előzmény: balu.maci104 (6049)
Csubakkka Creative Commons License 2012.01.13 0 0 6070

Nagyon köszi mindenkinek a tippeket!

bobo23 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 6069

Én sem állitottam azt, bár ott mások az elvárások.Erős a minőségromlás minden területen.

Előzmény: grandegabo (6068)
grandegabo Creative Commons License 2012.01.12 0 0 6068

Nem feltétlenül rossz a noname akku sem csak sokszor "hazugság" ami rá van írva.

Előzmény: bobo23 (6067)
bobo23 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 6067

Üdv mindenkinek!

Nekem 2szer volt bannerem,egyszer sem élte meg a garancia végét(különböző autókban).Akkorr még fűtést nem használtam.Most monbat tipusút használok, ugyanebben a talicskában előtte is ez volt.Az előző nálam 3 évet birt, de mikor vettem az autót nem volt újszerű az akksi. A mostani is elmúlt 3. éves. ez a második  szezon hogy fűtésre is használom,majdnem minden nap megyek vele,jellemzően ˝falun˝ belül nem sok km.Minden inditáskor használom a fűtést 5fok alat,20-30 perces ciklusokban.Soha nem merült még le. Ez egy ducato-ban van,95ah a gyári méret és akkora is van benne.Talán nem is a legdrágább választás. Ja ez a monbatból is a legegyszerűbb semmi Nasa technologi! Ezek a személyes tapasztalataim.

Előzmény: Csubakkka (6063)
csabais Creative Commons License 2012.01.12 0 0 6066

http://www.szeta.hu/akku.htm

 

Innen egy 100 Ah-s.

Előzmény: Csubakkka (6063)
Csubakkka Creative Commons License 2012.01.12 0 0 6065

Nagyon köszi a gyors választ! Tudsz esetleg bevált beszerzési forrást is, értelmes árral?

Előzmény: grandegabo (6064)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!