Keresés

Részletes keresés

fetishshop Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7784
Sziasztok!
Megint lesz Fetishparty!!Ezuttal vegre nalunk!! -azaz az VI. O utca 4.-ben!)
Szeptember 5.-en,Penteken, 23 00 orai kezdettel
A sztarvendeg ismet Shady Mouse,egy uj musorral..-szoval aki lemaradt rola multkor ,most itt az alkalom!
Varunk mindenkit szerettel!
Dave_K Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7783

Igen, sajnos az embereknek legtöbbször a rossz tájékoztatás vagy tájékozódás miatt alakul ki fals, vagy rossz véleményük. Persze bizonyos írottt-íratlan normák be nem tartása is von maga után érthető okból negatív reakciókat. Mindennek megvan a maga helye és ideje, más esetben ellenreakiót és repülő tolyásokat válthat ki. Csodálkozásnak helye nincs!

Üdv, Dave

Előzmény: rubber76 (7782)
rubber76 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7782
Javaslom, olvasd el még egyszer, amiket írtam. ;) Néha csak idézek másoktól, hogy aki folyamatában olvassa a postokat, azokon keresztül is lássa, pontosan mire is gondolok, vagy különlegesen torzult szemszögből fogalmazok, szintén pontosan az előbbi miatt. Egyébként ha a lecsupaszított véleményem bárkit is érdekel, ez az ország egyáltalán nincs elmaradva a világtól. Ha Németo.-t veszem, vagy Angliát lehet, de az USA képmutató prűdsége, vagy a fél világ erőszakosságba forduló intoleranciája totálisan nem jellemzi. Hogy nincs helye az utcán bizonyos öltözködésnek, az egy alapvető erkölcsi közrend, társadalmi közmegegyezés kérdése, s éppúgy nem fogsz találkozni Berlinben vagy Londonban egy teljes fétiscuccba öltözött háziasszonnyal heti nagybevásárlás közben, mint Budapesten, a Vásárcsarnokban. Sőt, talán ez a hétköznapiság valahogy el is venné a különlegességét az egész játéknak, vagy nem találjátok?

A negatív hangvétel észrevétele jogos, de hát kis személyeskedést mindenki megenged magának. Sajnos nem tudom elviselni, ha valaki az érvelésében figyelmen kívül hagyja a nyilvánvaló ellenmondásokat, s egyszerű fikázásnak veszi, ha erre felhívom a figyelmét.
Előzmény: Dave_K (7780)


szipalpeter Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7781
Kosz, utazo23, es Dark-Angel!
Sajnos minden valtozashoz ido, es foleg turelem kell. Felelem a tolunk idegen dolgoktol, massagtol, ez minden kulturaban megvan, tobbe kevesbe, de lassan itt is meg lesz a valtozas.
Nem pesszimizmus ez, inkabb szomoru, lasd a melegfelvonulast, vagy a kender versus alkohol vitat, hogy emberek doboz tojasokat cipelnek a fel varoson at csak azert, hogy dobalozzanak.
Adni kell lehetoseget a tomegnek, hogy elfogadjon dolgokat amik idegenek nekik. Eloszor megijednek, aztan kivancsiak lesznek, aztan lassan megertik es kesobb bizonyos fokig elfogadjak. Nem mindig, es nem mindenki, de lassan megtortenik. Persze ehez is mint a tanchoz ketto kell, tehat aki el akarja fogatatni magat legalabb ne antagonizalja azokat akiktol megertest remel. Legalabb is nekem eddig ez volt a tapasztalatom.
Angel, kosz hogy megertetted az egesz blog dolgot, (mar tizszer mea culpa-ztam, igertem, hogy legkozelebb nem leszek elhamarkodott, stb, magyarazkodtam, es remeltem, hogy lezartam, de.... na mindegy) ez pont ahogy mondtad, egy szosszenes, utana csak informaciokat kozoltem, arrol, hogy hogyan is mukodik ez a vilag mas reszen. Szuksegtelen informacio, ennyi. Nem eletbe vago, nem annyira fontos, csak info.
Ha meg ketszer atolvasom, talan eszrevettem volna a feluletes, elhamarkodott dolgokat. Ebbol is tanultam valamit.
Na vissza a studioba!>Olyan ez mint amikor a sajto felfujja a "Nagy Sztar, Nagy Sex Jelenet-et"egy keszulo filmben. Es akkor fontos arcu Tv riporterek komolyan rakerdeznek, a "Nagy Sztar"-ra hogy milyen csokolodzni a masik "Nagy Sztar"-ral.
Na milyen lehet, 100 ember elott, minden masodpercben camera pozicio csere, ujra vilagitas, smink, haj, a boom dude (a pasi a mikrofonnal, a hosszu bot vegen) eppen pizzat eszik, stb.(Volt egy gonosz pletyka Hollywood-ban, hogy Clark Gable-nek rettenetesen budos volt a szaja, es majdnem minden szineszno panaszkodot. Igaz-e vagy sem ki tudja?) De valahol pont az a muveszet ebben, ha egy ennyire mesterseges valamit termeszetesnek tudunk mutatni. Az a jo szinesz akinel nem lehet latni hogy szineszkedik.
Igy mukodok a fotozas is.

Utazo23, igazad van, es koszonom a megjegyzesed. Megertelek, volt mar olyan hogy en is csak akkor vettem eszre hogy a model mennyire tetszene nekem, amikor a diakat szerkesztettem. Elofordul!
Nem pontifikalni akarok, de szerintem itt Magyarorszaon, ezt a "muvesz"dolgot kicsit tulzasba viszik, ezert inkabb a kreativ szot hasznalnam.
Az otlet az egy ezred masodperc alatt megvan, aztan ki kell dolgozni. Na itt a problema. A ket ujj majdnem ossze er a Sistine kapolna plafonjan az egy pillant toredeke altt juthatott Michaelangelo agyaba, aztan evekig fekudt a hatan, es igen kenyelmetlenul festette a dolgot.
A fotozas is hasonlo, mert amitol egy kep hatasos, az nem csak a tema, hanem a kivitelezes, egy rosszul vilagitott kep vagy rosszul komponalt, barmennyire is szep a model, vagy a erdekes a tema, egy rossz kep lesz.
Aztan jon a gonosz dolog, a PENZ! Hiaba jol nezne ki a model egy Harley-n a marokkoi sivatagban, ha csak egy Csepelre telik a Hortobagyon. (mielott barki is merges lenne ram, semmi bajom a Hortobaggyal, sem a Csepel motorbiciklivel). Sajnos a budget is meghatarozo, es sajnos a megrendelo mindenen probal sporolni. Sokszor kellett mar az eletemben fabol vaskatikat csinalni, de pont ez a kihivas ami erdekesse teszi a munkat.
Na ennyi, nem untatlak benneteket.
Udv, P

Előzmény: dark-angel (7776)
Dave_K Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7780

Kedves rubber76!

Te ténleg kicsit sötéten látod a dolgokat! Mindenféle izmusokat belekeverni ebbe a témába pedig nem egészséges, az állandó önkorbácsolásról nem is beszélve, hogy mi ilyenek vagyunk, és ilyenek is maradunk már örökre.

Mellesleg több kicsit negatív hangvételű -de sokszor építő- kritikádban azért ott van a magar virtus! :)

Üdv, Dave

Előzmény: rubber76 (7778)
max69 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7779

Jók a képek dark-angel :)

Igazad van, az emberek szerintem sem botránkoznak már meg annyira a fétish-en. Például rólam is majd az összes barátom tudja, hogy kedvelem a témát, mégis elfogadja, annak ellenére, hogy nem fétishiszta.

Szóval legyünk optimisták :)

Előzmény: dark-angel (7776)
rubber76 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7778
Jó meglátás! Ez az igazi hungarizmus: pesszimizmus a végletekig, mindenben meglátni a rosszat, minden kritikát, még az építő jellegűt is személyes támadásnak venni... Sírva vígad a magyar. :)
Előzmény: dark-angel (7776)
dark-angel Creative Commons License 2008.08.18 0 0 7776

Sziasztok,

SOk mindenre írhatnék.. de4 egy dolognak örülök, végre párbeszéd történikezen a fórumon.. wow.. a net is fejlődik. :-)

 

Én nem tudom, lehet, hogy én másik "Magyarországon" élek, de az én "Magyarországomban" nem ilyen gázos a helyzet. Nálam vannak fétishshoppok (egyre több, és nemcsak magunkra gondolok, hanem a többiekre is a Blackdream-től az Ó utcáig és a többi kis próbálkozás, és persze mi is :-) )több fétis, bdsm rendezvény van, fétispartytól kezdve szobatalin keresztül zártkörű bdsm partyig, étterem is müködik, ahol senki nem néz meg, ha goth vagy latex cuccba mész le. Talán pont az a b aj veletek is ,mint ezzel az országgal, hogy mindent sötéten láttok és csak azt nézitek, hogy máshol jobb... itt is jó, meg kell becsülni ami van és tovább építeni. Mi alakítjuk ezt az országot.

 

Képek:

A cikkel kapcsolatban: szerintem abszolut nem a fétisről szól, csak egy egyszerű kis szösszenet, nem igazán van hír értéke (bocsánat a fotóstól, de azt hiszem nem is akart több lenni ennél) A képek zöme divatfotó.. és tudom jól, hogy  megrendelő szava itt kötelez, ha ő kék uszógumit akar narancs békatalpakkal akkor azt kapja. (és hány ilyen szörny születik a megrendelő hibájából, na de ebbe ne menjünk bele)

 

Fotózás:

Mivel én mindkét oldalon voltam már, mint modell, mint megrendelő, tudom, hogy egy ilyen fotózáson minimum 5 ember van (1 modell, sminkes, megrendelő, fényképész, világosító) ezért mint szex nem igazán létezik, főleg, hogy ez munka. Bár maga az erotika felmerül, hiszen játszani kell a fotósal, és fordítva,mert az egész csak beállított képek lesznek.

Bár nem szeretek magamról képeket feltenni és kedvesem nem is fog örülni, de úgy gondoltam, hogy most megteszem, főleg, aki akar úgyis láthat az étteremben. Az egyik egy félig kész kép, a másik pedig a fotózáson készült (werkkép), hogy kb lássátok, hogyan is zajlik 1-1 fotózás.

 

 

 

Előzmény: utazo23 (7775)
utazo23 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7775
Én is köszönöm Nellinek a leírást, mert nagyon tetszett!

Nagyon örülök annak, hogy a cikk kapcsán a "másik oldalt" is meghalljuk, sőt egyre pozitívabb a benyomásom és gondoltam is, hogy szólni kellene, hogy mi a reakció. Ezért örülök a beírásainak.

Azért az adott hozzászólásra válaszolok, mert azt gondolom ez az, amit nagyon sokan nem tudnak kívülállóként, amikor a képeket nézegetik. Természetesen ebbe magamat is beleértve. Teljesen más, ha valaki az embernek modellt áll, mintha csak azért felöltözik, hogy az a szexnek egy jobb előjátékot adjon.

Bocsánat, hogy megint személyes példával élek. Fotóztam én is lányokat nagyon szexi lakk és latex ruhákban, de teljesen más volt utána megnézni a képeket, mint amikor látok valamit a neten és beindul a fantáziám. Azt gondolom ez az, amit nagyon sokan nem vesznek figyelembe.

Egy kiállításon többet beszélgettem egy modell lánnyal és kérdeztem tőle a fotózásairól és abszolut más derült ki, mint amik a képen látszanak az arcáról és itt érünk vissza az erdeti mondanivalóhoz, hogy egy jó modell sokkal inkább színész, mint bármi más.

Az érettséget tekintve egyetértek, de szerintem már olyan sokat talán nem kell várni, viszont nem értem miért kell központilag nálunk minden átlagostól jobban eltérőt megköpködni. Úgy érzem mindig ez hátráltatja a fetishizmus elfogadását. Nekem össz-vissz ennyi lenne a bajom hazánk közizlésével.
Előzmény: szipalpeter (7769)
EDM Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7774
"de remelem csak idö kerdes, hogy utcan, kavezoban ne keltsen feltünest egy gothic sitlusu "jelenseg":)))"

Még 1000 év, minimum :))
Előzmény: Törölt nick (7770)
szipalpeter Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7773
Kosz!
En is dolgoztam Hamburgban honapokig, az valoban mas. Sajnos igazad van.
Pont erre ertettem, hogy"ez az orszag meg nem erett meg erre" de persze felre ertettek. Bar az amerikaiak is rettenetesen prudek, de jobban toleralnak.
Udv, megegyszer, P
Előzmény: Törölt nick (7770)
szipalpeter Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7769
Koszonom Nelli32, jobban en sem fogalmazhattam volna meg.
Ezen kivul a studioban meg van legalabb 10 ember, szoval ez egy masfajta intimitas. Erdekes, hogy ez is a bulvarsajto termeke, hogy a "fotos es a modell, viszonya." (Ezt csak azt hiszi el aki meg nem volt resze benne. Ez munka, mint minden mas. (Gyonyoru, sikerelmenyes, fantasztikus, de munka!)
Altalaban semmilyen, hiszen legtobbszor eloszor talalkoznak, vagy ha mar tobbszor dolgoztak egyutt, az mar haversag, de ennyi. Veluk konnyebb dolgozni, hiszen fel szavakbol ertik egymast. Vannak modelek, akikkel egy furcsa tanc alakul ki a munka soran, de az csak addig tart.
Egy jo model az szineszno dialogus nelkul. Atalakul, megjatsza, minden porcikaja sugarozza azt ahogy eppen ki kell neznie, de ez a munkaja, es ha engem mint fotost meggyoz, akkor megnyomom a gombot. Valaki egyszer mondta, hogy a fotosok voyeur-ok, hiszen egy lyukon keresztul neznek mindent. Hat ez valahol igaz is, de a lyukon keresztul egy millio dologra kell koncentralni. A vernek az agyban kell maradnia! Ez egy technikai sport!
Vannak modelek akikkel privat (oromkodos) munkakat csinalunk, szorakozasbol, de miutan ok ebbol elnek, ez inkabb barati szivesseg. Az indok legtobbszor, az hogy a model inspiral valamire, es ez egy ajandek az o reszukrol, szoval...
Aztan a masik, hogy ez olyan mint a munkahelyi kapcsolat, nem mindig egeszseges. Majdhogynem iratlan torveny, hogy "Hagyd beken a modeleket!" Egy jo reputaciot konnyel el lehet rontani, ha nem megfeleloen viselkedik az ember. Emlekszem egy nemet munka alatt egy egesz szappan opera alakult ki a hatterben, mert elmentem ebedelni az egyik lannyal. Csak beszelgettunk!
Persze van olyan, hogy valoban kolcsonos a dolog, es vezet valahova, akkor johet ARSZIONE kave dolga. Egyebkent, nagyon jo kepeket raktal fel. Ez nem "menedzserduma"! Legtobb lany nem szingli, van baratjuk, es foleg csak azert mert valaki puceron all a camera elott, es sejtetoen nez a lencsebe, az nem mindjart azt jelenti, hogy mindenre hajlando.
Csak ennyit szerettem volna mondani.
Udv, p
Előzmény: Nelli32 (7767)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7768
A szexuális feszültség íve a fotós agyán, szemén, a gép lencséjén keresztül vezet a modell testéig, nem más útvonalon:)). A szexualitást a képbe kell belevinni, nem pedig kiélni.

Ezt szépen megfogalmaztad, és nagyon igaz.
Előzmény: Nelli32 (7766)
Nelli32 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7767
Ilyesmit szeretnék én is csinálni:). Tetszenek az itteni képeid is:).
Előzmény: Törölt nick (7754)
Nelli32 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7766
Köszönjük a szép képeket, én is örülök, hogy válaszra méltattad az itt folyó vitát. Nekem is túl habos és kissé félrevezető a cikk szövege, viszont nagyra értékelem a jó fotósokat, már csak azért is, mert néha van szerencsém egy-kettővel együtt dolgozni, ami nagy megtiszteltetés számomra.

Az utóbbi okból kifolyólag én is viccesnek tartom a "hogy lehet ezt kibírni dugás nélkül" c. felvetést. A fotózás kőkemény munka, ahol a fotós a háttérrel, a fényekkel, a gépével, a kompozícióval van elfoglalva, nem az erekciójával:)). A szexuális feszültség íve a fotós agyán, szemén, a gép lencséjén keresztül vezet a modell testéig, nem más útvonalon:)). A szexualitást a képbe kell belevinni, nem pedig kiélni. Ráadásul a fotósok nap mint nap látnak izgatóbbnál izgatóbb modelleket kihívó pózokban, erre is immunissá lehet válni elég rövid idő után. Mi több, én általában olyan fotósokkal találkoztam, akik boldog párkapcsolatban, házasságban élnek otthon, ami mellett eszükbe sem jut egy kis enyelgés munka közben. Mert ez munka, még a szerelemből, ingyen és bérmentve elkövetett művészkedés is az.
Előzmény: szipalpeter (7738)
l.i.d. Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7765
Szerintem KÖNNYEDÉN ezt csak az tudja megállni, aki előzőleg átesett egy aprócska altájéki műtéten. :o)))) Vagy 90 éves.:o)))
Előzmény: Törölt nick (7750)
technograd Creative Commons License 2008.08.17 0 0 7764
Ettől a "laza kávé munka után" menedzserdumától ráz a hideg. Cirka olyan, mint amikor Vitray még az átkosban elhatározta, hogy felveszi a jueszéj stílust, és "lazán" fetrengett a műbőrfotelban, amíg megsúgták neki: nem kéne bohócot csinálnia magából. Lehet, hogy a fotós lenyugodva hajtja végre az exponálást, stb., de a kép megkomponálásába ugyan már vigyen be egy kis libidót, mert különben null komma nix lesz az a fotó, olyanból meg már van elég.
Előzmény: Törölt nick (7750)
EDM Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7756
Így születnek az unalmas képek :P
Előzmény: Törölt nick (7750)
rubberkriszta Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7752
Többször említettem már a sötétrózsaszínt (ami majdnem piros, de mégis rózsaszín). A mellékelt képen látható.

l.i.d. Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7749
Szerintem sehogy. :o)
Előzmény: EDM (7748)
EDM Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7748
Akkor egy szalmai kérdés, hogy lehet megállni egy ilyen fotózást dugás nélkül?
Előzmény: szipalpeter (7727)
lat. boy Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7745
Üdv! Ez a fekete catsuit-os kép...FÚÚ!! állat nagyon! (álmom) :)
rubber76 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7740
Latexet!!!!!!! ;)
Előzmény: szipalpeter (7738)
rubber76 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7739
Téged, mint fotóst (fényképező szakembert) nem szólt le senki, nem értékelte a munkáidat ebbéli szemszögből. Én se támadlak ad hominem. Te magad fejtetted ki, itt, e fórum keretei közt, hogy nem vagy művész munka közben, így csak rád tudok hivatkozni, mint forrásra. Azt, hogy milyen barátokkal rendelkezel, szintén nem hat meg, mégha neves pornó fotós is az illető. Az, hogy mióta vagy a szakmában, szintén nem érdekes, a tekintély elvű hozzáállás sok szakterület rákfenéje.

Nem akarok kukacoskodni, de ez az üzleti és egyben echte amerikai hozzáállás a szimpla tényszerűséggel ütközik, nem pedig eltorzult szubjektivitással. Fél oldalakat olvashatunk tőled teleírva, mégis kicsit sántít, hogy az általunk felvetett észrevételek mintegy elsiklanak a figyelmed elől, miközben azt már kívülről tudjuk, mi hogy megy ott kint. (Amerikai haveroknál szoktam észrevenni, hogy észre se veszik, hogy nem arra válaszolnak, amit kérdeztem. :)) Egyébként az se érdekel, hogy egy másik írás miatt milyen leveleket kaptál, attól még egy totál különböző témáról nem kell értelmetlen, "jobbára ártalmatlan" dolgokat írni. Ha írsz, akkor ne vedd zokon, ha szóvá teszik. Legfőképpen nem kell magyarázkodni - főleg itt, ahol azért mindenki képben van, s még azt sem tudod ráfogni, hogy ez az ország "nem érett meg rá".
Előzmény: szipalpeter (7735)
szipalpeter Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7738


Na, itt a parja.
Kosz a dicseretet. Jol esett.
Udv, Peter
Előzmény: Törölt nick (7736)
max69 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7737
Egyetértek, nagyon  jó kép: művészi és erotikus egyben :)
Előzmény: Törölt nick (7736)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7736
Na, például a második kép az isten-király:)
Előzmény: szipalpeter (7735)
szipalpeter Creative Commons License 2008.08.16 0 0 7735
Taylor StClaire


Na itt van nektek meg egy. Bocs hogy nem tudom kibekiteni a haborgo lelkeket, de mint ebbol a vitabol is lathato, pont az "echte hungarische" mentalitas.
Mindenki tudja, hogy a McDonald csirkeje nem is annyira csirkemell, de nem vitatkozunk orakig rola. Nem kellene ezt ennyire tul ragozni.
Mint mar emlitettem, voltak rettenetesen serto megjegyzesek egy elobbi irasom miatt, nem rolam, hanem a lanyokrol, igy aztan probaltam a leg semlegesebben irogatni.
De en mindenbol tanulok, meg ven fejemmel is, legkozelebb ha hasonlo temarol irnek, kereslek benneteket.



Viszont, ha szeretnek ilyen kepeket csinalni, szivesen elfogadnek segitseget.
Tisztelettel,
Peter
Előzmény: rubber76 (7729)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 7734
Kitsit erősen fogalmazol, de végül is igazat kell adjak.
Előzmény: rubber76 (7729)
rubber76 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 7729
Senki nem kért hardcore képeket, pusztán azt tettük szóvá meglehetősen szubjektíven, hogy a LATEX cím alatt miért nem latexes fotókat látunk, s miért olvashatunk valami ködös mentegetőzést a szadomazochizmussal kapcsolatban. Lehet írni a témáról érdekesen és van szép számmal ízléses, szolíd, mégis fetisisztikus fotó is.

És nem miattunk kell odafigyelni, mit írnak egy ilyen cikkben, mi simán elkönyveljük, meglehetősen szubjektíven, hogy megint egy silány, hozzá nem értő, bulvár iromány, figyelemre se érdemes. Ám mások, bizonyos laikusok ebből az irományból majd jól kiokosodnak, s jöhet az a bizonyos megszokott echte ungarische mentalitás, hogy miféle perverzek ezek a népek, mert lám, az ember egy furcsa lény, néha abban leli örömet amitől legjobban irtózik...
Előzmény: Törölt nick (7728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!