Köszi a felvilágosítást!A legbiztosabb a próbálgatás lesz.Mindenesetre a kétharmadot betartom!Aztán az is lehet vf1 -nek lesz igaza,és megy a levesbe az egész hóbelebanc.
De mint tudjuk, a keszeg ér be elsőnek,a remény hal meg....
Elég olcsó , ha valamilyen építős boltban ajtó- ablak szigetelésére alkalmas öntapadós szilikongumi csíkot veszel.
Létezik "E" , "P", és "D" profil . Az E profilt próbálnám a helyedben, spirálba ragasztva a peremen. (ma a 2. részét is lecefréztem a megbarnultaknak, nagyon biztató az anyag, mégeszer kösz... )
Galagonyával kapcsolatban kérek tanácsokat. Hogy kell cefrézni, mi a kihozatala, milyen a végeredmény? Több mázsát találtam, már potyog, úgyhogy sietnem kell. Várom a hozzáértők tanácsát
én csak azért csináltam meg így mert nem akartam a cefréket, hogy tönkre menjenek. idáig a garázsba főztem palackal de egy kicsit sokba kerül, így majd átállok fatüzelésre kint az udvaron. de én is megcsinálom a leeresztőt.
majdnem 1 tábla kellett hozzá...66cm a belső átmérő...eredetileg fél cm vastag tömítést akartam de az drágább lett volna mint a főzőteteje ami nem kevésrézből van...(most 1mm az tömítésvastagság asszem.)
viszont van anyagom bőven, ha beválik a ragasztó akkor kedvemre vastagíthatok :)
Van ebben mindenféle! Nagyapám elég random módon ültette a szőlőt, és sajnos már nem volt alkalmam megbeszélni vele melyik milyen. :( A "must" nagyon finom édes volt, hegyaljáról származó menyasszonyom szerint olyan mintha nem is szőlő lenne. :)
Festékkeverővel zúztam össze, ami kocsányt kiszedtem az az, ami felakadt a szárra, mondjuk adtam neki a sebességet, nem voltam kíméletes. Mintha azt olvastam volna, hogy a kocsány törkölyös ízt ad neki. Lehetséges ez? Mindenestre ha azt mondjátok, hogy mint pl. a cserkónál nem jó azzal főzni, akkor átszűröm!
A szomszéd engem is megajándékozott egy 5 literes feladattal. Tavaly leégették bérben a cserkóját. Még nem jutottam hozzá, csak nézegettem, szagolgattam. Ezek szerint esélytelen.
Arra gondoltam, hogy szenezem, hátha sikerülen vmi natur szeszt csinálni s akkor megágyazhat neki.
Jólét!!
Adott egy kicsit leégetett körte efre ami le lett finomítva és elöször szinte nem de azóta egyre jobban ahogy érik érezhetö a "petka" szag.Lehet vele valamit kezdeni hogy simább legyen?Esetleg ha beleönteném egy fajazonos cefrébe és újra fözném?Próbálgattam a fözöm lehetöségeit es talán nagy volt a fütés...
Én is gumipókkal (2 db-bal) rögzitem a kanna tetejét. Volt, hogy annyira felhabzott a cefre, hogy eldugult a hűtő. Csak annyi történt, hogy megemelkedett a tető és elment a nyomás (meg persze egy csomó illatanyag, ami figyelmeztetett a problémára).