Keresés

Részletes keresés

spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76508

Nagyonszépek.

Előzmény: rézműves1 (76487)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76507

spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76506

A kép persze lemaradt.

spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76505

Egy éves használt barrique hordóban érlelt szilvapálinka. Nem csak a színe de az illata és az íze is különleges. Amíg van még belőle!

Az első ami nekem is ízlik. Pedig az elmúlt negyedszázadban kóstoltam párat! 

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76504

Közcsavarra vagy menetes végre gondolsz, de errefelé ilyen nagy méretben nem van.

Előzmény: Csakaházi (76503)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76503

Ha a hordó .. bocsánat .. üst oldalába szeretnéd leeresztőnek, arra jó. Egy saválló A4-es, vagy A2-es rozsdamentes karmantyút hegesztess rá, és abba mehet ez. Ott úgyis csak a moslék jön ki, na meg az up.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76499)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76502

De most komolyan kérdezem, vajon hegeszthető?

Előzmény: spermadon (76500)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76501

Sima krómozott acél.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76499)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76500

Kínai BMV ötvözet.

-bele minden vacakot-

:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76499)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76499

Szerintetek ez a csap milyen anyagból van?

 

Baracilin Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76498

nekem 4 különböző helről származnak a darabok...irj email aztán leírom.

Előzmény: jhjenő (76453)
barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76497

Ha elküldöd, megcsinálom az Excell táblát.

Előzmény: vasbicikli (76493)
barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76496

Ja, látom. Bocs, csak addig elsőre nem jutottam el. :)

Előzmény: vasbicikli (76495)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76495

Valóban megtévesztő, azért írtam a táblázat alá, amit írtam.

Előzmény: barkócza (76494)
barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76494

Igen, csak a "gőz térfogat%" azért megtévesztő, mert valójában a lecsapott gőz térfogat%-a. A 20oC-ben, persze, nem lehetünk biztosak.

Előzmény: vasbicikli (76493)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76493

Még azzal birkózom, hogy lehetne excelben a szokott formában (tehát nem felcserélt x-y tengelyekkel) ábrázolni, de mára asszem ráhagyom.

A 20 oC-ra vonatkoztatásban nem vagyok biztos (ezeknél a Fahrenheites népeknél sose lehet tudni...).

Előzmény: barkócza (76492)
barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76492

Nagyon jó, hogy megcsináltad! Talán pontosításnak annyi, hogy "folyadék (cefre) térfogat % 20oC-ra vonatkoztatva", és a "kondenzátum térfogat % 20oC-ra vonatkoztatva%". Kicsit bonyolultnak hangzik, de egyébként félrevezető lehet.

Előzmény: vasbicikli (76491)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76491

Na, ha már átszámoltam, kiteszem ide is ;)

Próbáltam vele bűvészkedni, de nem sikerült karakteres formátumban bepasszírozni, csak képként. Ha valakinek kell táblázatosan, szívesen elküldöm.

 

 

A gőz térfogatszázalék értelemszerűen a gőzfázisra vonatkozó, de folyadék állapotban mért értéket jelenti.

 

 

Előzmény: vasbicikli (76482)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76490

Awi .. ha jól tudom.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76488)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76489

Gyönyörűek. /Úgyis eladod azt is :) /

Egyszer lehet mégkérlek, hogy kalapálj nekem egy hagymakupolás rézsisakot.

Az eqruvettáidat mivel szoktad kipolírozni és utána kezelni, hogy ne hagyjon nyomot a kéz?

Nem tudom látszik e a képen én tettem alulra egy kis csapot is, így könnyen le tudom engedni az elejét. Pont másfél deci az űrtartalma. Nagyon praktikus dolog az egész szerkentyű, ajánlom akinek még nincs.

Előzmény: rézműves1 (76487)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76488

Szép! Mivel lett hegesztve?

Előzmény: Csakaházi (76481)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76487

...azért én is folyamatosan szívom a "műhelyszagot" és talán már a sajátom is (a nagyobbik)

elkészül nemsokára.........

Előzmény: Csakaházi (76486)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76486

Neked is köszi mester. :) Ez semmi, én a te munkáidat csodálom. Mondjuk az eqruvettámra én is büszke vagyok, egész jól sikerült. Még átcsiszolom egy kicsit.

Előzmény: rézműves1 (76484)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76485

Köszönöm szépen! A hegesztést a haverom csinálta, minden egyebet saját magam fabrikáltam.

Tiszta gyárinak hat ezzel a kukta  sisakkal. :-)  A duplafalúsítást csak az alsó szoknya befoltozásával fogom megoldani, oldalt nem lesz.

A páracső jelen helyzetben 20 fok és másfél méter hosszú. 28-as, 22-es, egy tíz centis darab 18-as és a hűtőben 15-ös csövekből. (Véleményeteket várom ezzel kapcsolatban - is)

 

Előzmény: spermadon (76483)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76484

...gondos, igényes munka...nagy gratula...sok jó nedű csorogjon belőle...

Előzmény: Csakaházi (76481)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76483

Szép munka gratulálok.

Előzmény: Csakaházi (76481)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76482

Köszönöm!

A F/C konvertálás még hagyján, de be is kell pötyögni :)

Viszont annyiból jobb a Snapszmester oldalán is látható Sólyom-féle táblázatnál, hogy a cefrére jellemző, alacsony alkoholkoncentráció-tartományban kicsit sűrűbbek az adatpontok.

Előzmény: barkócza (76480)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76481

 

Sziasztok! A képek amiket tegnap ígértem:

barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76480

Itt, az 5. oldalon: http://www.mhtg.org/system/uploads/attachment/2012/craft_whiskey_distilling.pdf

 

Azzal a büntetéssel, hogy F-ben vannak a hőmérsékletek. Snapszmester honlapja éppen nem volt elérhető karbantartás miatt.

 

F és C fok átszámítása:

 

C = ( F - 32 ) * 5 / 9

Előzmény: vasbicikli (76479)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76479

Barkócza (vagy bárki más), meg tudnád mondani, hogy hol található az a forráspont vs. folyadék/gőz alkohol v/v % táblázat, ahonnan ezeket az adatokat vetted?

Ha nincs fen a neten, emilben is jó lesz ;)

 

Előzmény: barkócza (76316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!