Szerintem a duplikálást csináld meg az üst 2/3-áig,ha csak az alján lesz olaj nagyon sokáig kell fűteni,még egy keverő sem ártana mert akkor még gyorsabb a felfűtés, egyébként nagyon jó ötlet ez a kuktás megoldás, lehet hogy lemásolom. Létezik ez nagyobb átmérővel is?Még egy dolog ha megcsinálod kiöntősre, nem kell még egy ember az ürítéshez.
Holnapra a szivárgó műanyag hordót lecseréli egy vízszerelő egy jó állapotú 200 literes üzemanyagos vas hordóra. Az a tervem, hogy teszek bele trisót, és az passziválja a rozsdát, így nem fog kilyukadni évek alatt sem a fém hordó, A hűtő spirált meg tisztán tartja a vízkőtől. (a képeken még új volt, jelenleg fekete színű a spirál). Agyaggal tömítem, ez az egyetlen hibája, ami nem tetszik benne. Ma kipróbáltam csirizzel, igaz megfog minden szivárgást, de szinte lemoshatatlan. Érdekes volt, amikor főzés vége felé 80 fokot mutatott a réz fedőn a mérő, olyan volt, mintha verne a szíve, lélegezne, fel-le mozgott főzés közben a tető 1-2 mm-t, de a csiriz tartotta rugalmasan, nem engedte el a gőzt. Viszont lemosni nem nagyon lehet. Szóval maradok az agyagnál, bár nem szeretem, de az legalább egyből lejön vízzel.
Nem tudom merre laksz, én a XI. ker.-ben vettem ilyet a páracső és a hőmérő is ilyenbe csatlakozik. A keresőben rá tudsz keresni 'saválló fitting' néven.
Én nem fogok leeresztő csapot tenni. Még meleg állapotban a negyven liter moslékot egyedül vittem és borítottam ki a nagyját, ami bennemaradt már könnyen meg lehet emelni. A trafóolajjal is csak három-négy kilóval lesz nehezebb. De majd ketten a párommal, vagy fiammal kiborítjuk.
A katlan egy kicsit viharvert de úgy is minden évben át kell tapasztani. Eddig sár és "fáradt" cefre vagy moslék keverékkel tapasztottam, de idén a masszívabb tehéntrágya plusz sár keverékkel dolgozom :)
Az én főzőm egy hagyományos tapasztott katlanba épített bár nem réz hanem saválló. és nem mutat ilyen jól. Tegnap meszeltem ki a "főzdét" holnap kezdem az idei szilvát főzni.
Ha a hordó .. bocsánat .. üst oldalába szeretnéd leeresztőnek, arra jó. Egy saválló A4-es, vagy A2-es rozsdamentes karmantyút hegesztess rá, és abba mehet ez. Ott úgyis csak a moslék jön ki, na meg az up.
Nagyon jó, hogy megcsináltad! Talán pontosításnak annyi, hogy "folyadék (cefre) térfogat % 20oC-ra vonatkoztatva", és a "kondenzátum térfogat % 20oC-ra vonatkoztatva%". Kicsit bonyolultnak hangzik, de egyébként félrevezető lehet.
Egyszer lehet mégkérlek, hogy kalapálj nekem egy hagymakupolás rézsisakot.
Az eqruvettáidat mivel szoktad kipolírozni és utána kezelni, hogy ne hagyjon nyomot a kéz?
Nem tudom látszik e a képen én tettem alulra egy kis csapot is, így könnyen le tudom engedni az elejét. Pont másfél deci az űrtartalma. Nagyon praktikus dolog az egész szerkentyű, ajánlom akinek még nincs.