Keresés

Részletes keresés

szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76538

 

Megoldható!!

Előzmény: Baracilin (76523)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76537

Szia!

 

Azt kellene pontosítani, mit szeretnél mérni s miből?! Az általad feltett termék nem alkalmas "szeszfok" mérésre, csak szárazanyag tartalom meghatározásra.

 

Üdv, CT

Előzmény: sturmanek (76534)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76536

Megkeresem a képet. Köszi.

Kell akkor egy kb négy centivel nagyobb átmérőjű hordó. Egy vagyon. :/

Előzmény: szentöltvíz (76533)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76535

Helló ROBI876!

 

Szilikon gumi helyett jobb a szilikon paszta (fogpasztaszerű tubusban árulják). Egyszer felkened, mint az agyagot s aztán évekig megmarad. Tulajdonképpen szilikon gumi lesz belőle, csak annyi a különbség, hogy minden formahibát kitölt. Aztán pedig megoldod, hogy mindig ugyanabban a pozícióban teszed fel a fedőt.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Törölt nick (76531)
sturmanek Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76534

Refractometer 0-80 vagy esetleg ezzel tapasztalat ?

Előzmény: sturmanek (76532)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76533

Szia

A múlt héten raktam fel képeket az enyémről, azon látni a golyóscsapot ami főzés közben egy picit nyitva van, az olaj tágulása miatt. Kiöntésnél figyelni kell acsap elzárására, azért van rajta apillanatszorító hogy figyelmeztessen.

Előzmény: Csakaházi (76519)
sturmanek Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76532

Hello Urak!

 

Keresek digitális vagy valami "optikai" szeszfokmérőt vagy esetleg hitelesített mérőt. tudtok ebben segíteni ?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76531

Körülnézek majd szilikon gumi ügyben. Nagyon jó ötletet adtál, köszönöm!

Előzmény: Csakaházi (76528)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76530

Ha már így belemerültünk a RAT DESTILATION stílusba, /most találtam ki na milyen? / a páracsövem és a hűtőm egy 28-as négy méteres rézcsó négy méter kétcolos vascső burkolatban megy a hűtővíz. A fotót megpróbálom feltölteni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76529

Hmm,,,ez nem is rossz ötlet. Milyen gumit néznél hozzá? Ami bírja a hőt. Gondolom bicikli belső tuti nem jó hozzá, mert szénné égne.:-)

Előzmény: Csakaházi (76527)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76528

A szilikongumi nem ég össze.

 

Pont leér az aljág a karom. :) Jobb ha az üst egész átmérője myílik, dehát nekem ez jutott eszembe.

Előzmény: Törölt nick (76526)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76527

Sőt, miután szereztél egy ekkora gumit, a legegyszerűbben úgy lehetne leszorítani, hogy az üst két füle alá betolsz egy zártszelvényt melynek a közepét kifúrod, hegesztesz rá egy anyát és egy menetes szár végére t alakban szintén hegesztesz egy darab vasat ami a tekerő lesz, a menetes szár aljára meg egy nagyobb alátet ami a tál tetejének feszülve szorul le.

Előzmény: Törölt nick (76521)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76526

Hát szerintem a gumi összeégne, nem tartana semmit. A tetőnek kb. 1 cm-es pereme van, ha szorosan rányomom az üstre illeszkedik. De ugye nem tömít. Csiriz nagyon jól tömít, de elcsúnyítja, mert nem lehet levakarni, illetve nagyon macerás. Az agyaggal úgy szoktam, hogy mikor vége a főzésnek, leveszem a páracsövet és 1-2 liter vizet öntök át a hűtőből a fedélre. Várok fél percet, és a fogantyújánál fogva simán lejön, de még az agyag is, könnyen elmosom. A burítás két emberes, de ha nincs senki éppen, akkor kimerem belőle a talicskába.A föld örül neki, végülis csak a cukrot- alkoholt veszem ki belőle, az összes tápanyag benne marad. Jobban tetszik a kukta-söröshordó, mert annak csak egy kattintás a fedele.:-) Bár lehet, hogy ha valami leégne benne kicsit, akkor viszont macerásabb kisúrolni, mint az üstömet, ezt nem tudom.

 

Előzmény: Csakaházi (76524)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76525

Én egy MTZ ablaktörlőmotorral próbálkoztam, szerintem a valaha gyártott legerősebb darab :) az speciel nem bírta..

Előzmény: Csakaházi (76522)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76524

Igen az agyagozás az egyetlen gáz benne. És ha U profilú gumit húznál a tál szélére és valami leszorító dolgot bütykölnél hozzá?

Előzmény: Törölt nick (76521)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76523

70,5 cm a külső átmérő...tudsz occóér bugázni?:)

Előzmény: szentöltvíz (76451)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76522

Szerintem bármelyik ablaktörlőmotor megforgatja.

Előzmény: spermadon (76520)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76521

Egyszerű, az biztos. Kivéve a tetőt, az a lelke. Egy rézművessel készíttettem még tizenévesen. Kb. Második éve használom intenzíven. Cak az agyagozás,,,azt nem szeretem benne. Meg lehetne egy picit nagyobb is...:-)  De végülis együtt lehet vele élni.

Előzmény: spermadon (76518)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76520

A keverőt hogy akarod meghajtani? Vagyis hogy akartad?

Előzmény: Csakaházi (76519)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76519

Ez egy hat literes kukta, van nagyobb is. Na azt nem tudom, hogy az ürtartalommal csak a magasság változik e vagy az átmérő is, de szerintem csak magasabb, mert a tetőt akkor csak egy méretben kell gyártani.

 

A duplafalúsítás ötletet köszönöm, átgondolom. És ha 2/3-áig csinálom, akkor teljesen fel lehet önteni olajjal és egy csővel tágulási teret hagyva nyitottan lehet hagyni? A keverőt már megterveztem, de mivel a közepén nem tudod bedugni, ferdén fog menni és keverni. Úgy is jó?

Nincs valakinek két milis maradék saválló lemeze?

 

Üdv.

Előzmény: szentöltvíz (76517)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76518

Ez nagyon jó!! a képeket lelopom, és terjesztem :) pofonegyszerű! nagyon jó!

Előzmény: Törölt nick (76516)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76517

Szia!

 

Szerintem a duplikálást csináld meg az üst 2/3-áig,ha csak az alján lesz olaj nagyon sokáig kell fűteni,még egy keverő sem ártana mert akkor még gyorsabb a felfűtés, egyébként nagyon jó ötlet ez a kuktás megoldás, lehet hogy lemásolom. Létezik ez nagyobb átmérővel is?Még egy dolog ha megcsinálod kiöntősre, nem kell még egy ember az ürítéshez.

 

Üdvözlégy!

Előzmény: Csakaházi (76485)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76516

Nekem ilyen gépem van:

Holnapra a szivárgó műanyag hordót lecseréli egy vízszerelő egy jó állapotú 200 literes üzemanyagos vas hordóra. Az a tervem, hogy teszek bele trisót, és az passziválja a rozsdát, így nem fog kilyukadni évek alatt sem a fém hordó, A hűtő spirált meg tisztán tartja a vízkőtől. (a képeken még új volt, jelenleg fekete színű a spirál). Agyaggal tömítem, ez az egyetlen hibája, ami nem tetszik benne. Ma kipróbáltam csirizzel, igaz megfog minden szivárgást, de szinte lemoshatatlan. Érdekes volt, amikor főzés vége felé 80 fokot mutatott a réz fedőn a mérő, olyan volt, mintha verne a szíve, lélegezne, fel-le mozgott főzés közben a tető 1-2 mm-t, de a csiriz tartotta rugalmasan, nem engedte el a gőzt. Viszont lemosni nem nagyon lehet. Szóval maradok az agyagnál, bár nem szeretem, de az legalább egyből lejön vízzel.

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76515

Nem tudom merre laksz, én a XI. ker.-ben vettem ilyet a páracső és a hőmérő is ilyenbe csatlakozik. A keresőben rá tudsz keresni 'saválló fitting' néven.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76514)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76514

Na igen, de ilyet egyáltalán hol kell keresni?

Előzmény: Csakaházi (76512)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76513

Kösz szépen. Pedig csak egy hordó és kukta van összeborítva :) , de szerintem is jól sikerült.

Előzmény: Törölt nick (76511)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76512

Menetes végre gondoltam, bár a közcsavar is jó.

Én nem fogok leeresztő csapot tenni. Még meleg állapotban a negyven liter moslékot egyedül vittem és borítottam ki a nagyját, ami bennemaradt már könnyen meg lehet emelni. A trafóolajjal is csak három-négy kilóval lesz nehezebb. De majd ketten a párommal, vagy fiammal kiborítjuk.

 

Saválló menetes vég: 

Előzmény: Csakaházi (76503)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76511

Nagyon szép és ötletes géped van, gratula!

Előzmény: Csakaházi (76481)
spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76510

A katlan egy kicsit viharvert de úgy is minden évben át kell tapasztani. Eddig sár és "fáradt" cefre vagy moslék keverékkel tapasztottam, de idén a masszívabb tehéntrágya plusz sár keverékkel dolgozom :)

spermadon Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76509

tegnapAz én főzőm egy hagyományos tapasztott katlanba épített bár nem réz hanem saválló. és nem mutat ilyen jól. Tegnap meszeltem ki a "főzdét" holnap kezdem az idei szilvát főzni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!