Keresés

Részletes keresés

asdf_ Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21389

No, csak ezert kerdeztem:

 

Mivel az allamilag szponzoralt hazakon torteno hoszigeteles eredmenyenek identol mar az uj hoszigetelesi ertekeknek kell megfelelniuk, igy ha valakinek mar bent van egy lowcost, nem epp acelos Uf-u, ketreteguje onszorgalombol, majd az elobbi modon torteno ablakcserevel egybekotott hoszigeteles tortenik a hazon, akkor az o ablaka esetlegesen, ki fog logni a kriteriumokbol, igy megnyeri azt, hogy vagy kicserelteti meg egyszer az ablakot, vagy abban az esetben, ha elfer a tokban a haromretegu, es meg van uvegezolec a profiljahoz, akkor csak az uvegtablat csereltetheti haromretegure.

De ezen meg lehet, hogy futnak egy kort kulonbozo jogertelmezesekkel, szoval fene tudja, hogy kell-e most ettol parazni, vagy sem. Beidezem, aztan lehet elmelkedni, mind az ertelmezesen, ennek eredmenye pedig meg majd lehet, hogy eleve eldonti ezt a 2 vagy 3 retegu menjen-e a panelba dolgot, ugy, hogy a 2 retegu itt-ott keves lesz es nem kerdes, hogy a 3 retegut kell majd berakni.

De a peldaablakok szamait tekintve arra tippelek -a fel negyzetmeter feletti korlat miatt- ezt valoszinuleg  csak a nem argonos uvegu ablakuak vagy a kis abalakkal rendelkezok fogjak bebukni ezt (meg aki nem tudja villantani/potlolag beszerezni a papirjat, hogy az x eve berakott ablaka ilyen es ilyen tulajdonsaggal bir).


7/2006. (V. 24.) TNM rendelet
az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról

2. § E rendelet alkalmazásában
...
1a. energia-megtakarítási célú felújítás: a meglévő épület energiahatékonyságát befolyásoló épületelemének utólagos beépítése, cseréje, kiegészítése vagy az épületelem alapvető jellemzőjének megváltoztatása; vagy a meglévő épület eredeti állapotának fenntartását célzó azon állagmegóvási, javítási, karbantartási munka, amely gazdaságossági szempontból megvalósítható;

...

6/A. § Az energia-megtakarítási célú hazai vagy uniós pályázati forrás vagy a központi költségvetésből származó támogatás igénybevételével megvalósuló bármilyen rendeltetésű
...
b) új épület építése vagy meglévő épület jelentős mértékű felújítása esetén az épület energetikai jellemzőinek meg kell felelniük az 1. melléklet IV. és V. részében és az 5. melléklet I-III. részében
meghatározott követelményeknek.

5. melléklet a 7/2006. (IV. 24.) TNM rendelethez

Költségoptimalizált követelményszint

I. A határoló- és nyílászáró szerkezetek hőátbocsátási tényezőire vonatkozó követelmények
..
9    Fa vagy PVC keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró (>0,5m2)    1,15

 

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21376)
Borabora0000 Creative Commons License 2015.01.31 -1 1 21388

Tudja itt valaki, hogy igaz-e, hogy az aranytölgy fóliázott műanyag ablakoknál a fóliát a napsütés tönkreteszi ?

JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21387

Mert mondjuk egy komplett lakásnál vagy háznál ezek már 100ezrek, és sajnos a mai magyar valóságban, ezt már nem mindig engedheti meg az ember magának.  De hátha javul majd a tendencia. A jövő mindenképpen a 3 rétegű üvegé. Szerintem kb. 10-15 éven belül a 2 rétegű üveggel készült ablakok száma, kevesebb mint a felére csökken majd a 3 rétegűvel szemben, tehát az új ablakokat vásárlók 60-80% már 3 rétegű üveggel szerelt ablakot választ, de az is lehet, hogy addigra már kimegy a 2 rétegű üveg a "divatból", és minden nyílászáró már csak 3 rétegű üveggel lesz kapható, alapáron! Hátha addig lentebb megy a Kripton gázzal töltött üvegek ára is, és akkor az is egy megfizethető alternatíva lehet.

 

Zajra még visszatérve, 28 éve nem tudok olyan helyre költözni, ahol nincs mellettem templom :). De igazad van, én is megszoktam, fel sem tűnik a harangozás. 14-évig laktam a vasúti megállótól nem messze, szóval ezt is meg tudtam szokni. De a mentő, rendőrautó szirénát, vagy a ház és lakás riasztókat nem lehet megszokni! :) Meg ha pont a házad előtt van egy csatornafedél, ami nem éppen simul bele az aszfaltba, na az is eléggé bosszantó tud lenni. :)

Előzmény: Törölt nick (21384)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21386

Csak egy apró kiegészítés. Ha az utcazaj fedőhatását elnyomjuk, a belső panelhangok erősebben érződnek. :)

 

Ablak tekintetében elég lenne egy sima 2 rétegű is, ennek a legkevesebb a beeső fényre gyakorolt negatív hatása (ablakot ugye azért építünk, hogy fény jöjjön be) és hő-hang szigetelést illetően vákuummal lehetne a leghatásosabban kezelni, ha bírná a négyzetméteres tábla összeroppanás nélkül. Amúgy, ha a tábla közepén a két réteg ki lenne támasztva egy arra alkalmas távtartóval, akkor megvalósítható lenne a dolog?

 

A bejárati ajtókkal mi a helyzet? Azoknak milyen a hő-hangszigetelése az ugyanahhoz a házhoz tartozó ablakkal? A keretük közel azonos, de mi van az ajtó többi részével? Erre szoktak figyelni?

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21382)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21385

A harangozáshoz, vasúthoz, AN-2 -es ejtőernyősszállítóhoz nyári dögmelegben érdekes módon úgy hozzá tud szokni az ember, hogy észre se veszi. :)

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21382)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21384

Hát ez tényleg nem egy nagy összeg, de akkor miért nem így kéri mindenki?

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21382)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21383

A légkondi eleve kényszermegoldás, és legkevésbé az ablakok szigetelési képességétől függ a használata.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21379)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21382

11.540Ft-al lenne több 3 rétegű üveggel egy 150x150-es ablak. Bruttó! Szerintem nem egy hatalmas összeg, persze ez relatív.

 

Másik dolog, ha főút, illetve forgalmas út mellett laksz, akkor attól tudsz igazán idegbeteg lenni (autók zaja dudálás, mentő, vagy ha csak egy csatornafedélre rámennek és állandóan csörög, vagy harangozás reggel). Amiket írtál, az sajnos minden panelban lakó tudja, és elfogadja, mert ez a velejárója, de ha legalább az utca zaját csökkenteni tudja, már az is jó eredmény.

Előzmény: Törölt nick (21381)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21381

Például panelházba a 150x150-es ablak, sima bukó-nyíló mennyibe kerül 2 rétegű üvegezéssel, redőnnyel, szúnyoghálóval, és mennyibe 3 rétegűvel?

 

(Csak megsúgom, hogy idegbeteg nem az utcazajtól lennél, hanem a falfúrástól, a centrifugálástól, a lamináltpadlótól és minden vasárnap a húsklopfolástól.)

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21379)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21379

Ezek tényleges ablakméretek, tok szélétől, tok széléig mérve, tehát nem az üvegfelület méretét írtam ide. Logikusan az üvegfelület kisebb. De mivel konkrét értékek alapján kérte a számítást, így annak megfelelően vázoltam az értékeket.

 

"A 3 rétegű üveg pénzkidobás." Ezt az állításodat kifejthetnéd! Abban egyetértek, hogy mondjuk egy fűtetlen különálló garázsra teljesen felesleges 3 rétegű üvegezés, de egyéb esetben, fűtött, hőszigetelt helységekben, ez jelenti a biztos, hosszútávú hőszigetelés megoldását! Igazából itt nagyon számokba sem kell belemerülni, mert tények vannak. Energiát és ezzel pénzt takarít meg. Ez egy hosszabb távú befektetés, de 100%-os megtérülése van!

Példák:

Télen: Alacsonyabb fűtésszámla

Nyáron: Nem kell pl. légkondi, vagy sokkal kevesebb ideig kell bekapcsolni

Egész évben: Hangszigetel! Illetve a lakásnak vagy háznak az értékét is növeli!

 

Magyarul: Pénzt takarítasz meg, és idegbeteg sem leszel a zajtól.

De ez csak egy része az előnyeinek.

 

Kereskedői szemszögből nem igazán van jelentősége, legalább is nálunk. Nincs több haszon a 3 rétegű üvegen.

De az a probléma, hogy jó magyar szokás szerint, azt nézed te is, hogy kereskedői szemmel biztos jobban le lehet húzni az embereket, pedig ha egy kereskedő ezt a nézetet vallja, akkor nem az ügyfeleket, hanem a rolót kell lehúznia, és más elfoglaltság után kell néznie! Kicsit ki kellene nyitni mindenkinek a szemét, és próbálni elhinni, hogy a legtöbb kereskedő már az ő javukat akarja, és neki szeretne jót, mert hosszútávon a kereskedőnek is az a célja, hogy elégedettek legyenek a vevői. Ez egy hosszútávú üzletmodell.

Előzmény: Törölt nick (21377)
kiss_atti Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21378

A 3 rétegű üveg pénzkidobás.

----

A gondolatmenetet továbbgondolva: a kétrétegű üvegezés is az.

Én a műanyagprofil-gyártók imperialista kartelljének gonosz összeesküvését vélem felfedezni, amikor úgy alakították ki a termékeiket, hogy minimum 24 mm-es vastagságú üvegezést kelljen alkalmazni szerencsétlen ügyfeleknek, ha ablakokat vennének.

 

Bezzeg a régi, szép időkben senkinek, semmi baja nem volt a 2 mm vastag üvegekkel, ez onnan is nyilvánvaló, hogy ma is megelégedéssel használják az ilyen üveggel szerelt ablakokat a ország számos, frekventált pontján lévő épületegyüttesben.

 

A gonoszok agymosásának az eredménye, hogy a fokozottan hőszigetelő üvegezések mellett megjelentek olyan úri huncutságok, mint a hangszigetelő üvegek, amelyek újabb vevősanyargató megoldásnak látszanak.

 

Az a tény, hogy mi jelenleg olyan háromrétegű, egyik oldalán 4.4.1 SC, ragasztott biztonsági, másik oldalán 4.4.2 SC VSG hanggátló üvegekkel üvegezzük Münchenben az általunk beépített szerkezeteket, mely üvegezés összesen 57 ( !!!) mm üvegvastagságot eredményez, senkit ne tévesszen meg: nyilván a profilgyártók és kereskedők ármánykodásának felültetett, a végletekig lehúzott ügyfél gyengébb pillanatában aláírt szállítási szerződésének áldozatánál dolgozunk.

 

Én azért - népnyúzó kereskedőként is - javasolnám minden, ablakcserét fontolgató topiclakónak a háromrétegű üvegezés lehetőségének a körbejárását.

:-)))

Előzmény: Törölt nick (21377)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21377

Logikus, hogy más, mivel ez csak egy szimpla statisztikai adat. Minél kevesebb a keretanyag annál kevesebb százalékban játszik be az üvegfelület és a keretfelület összességébe. Azt is illene hozzávenni, hogy hány százalékát takarja ki a keret a teljes ablakkivágásnak, azaz mennyivel lesz kisebb a hasznos ablakfelület, és egy új építésű házba (van ilyen manapság?) ott a hasznos üvegfelületet kéne alapul venni, majd ezt megtoldani a keret szélességével pluszban. Így lesz meg a 60x60-as ablaküvegfelület, a semmire se jó 40x40 helyett. (durva közelítés)

 

A 3 rétegű üveg pénzkidobás. (persze nem kereskedői szemszögből)

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21376)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.31 0 0 21376

Akkor példák:

 

Uf=1.2 W/m2K

Ug=1.0 W/m2K

Méretek:

   60x60 :  Uw=1.35 W/m2K

120x120 :  Uw=1,15 W/m2K

150x150:   Uw=1,08 W/m2K

Ezek mind egy szárú, nyíló-bukó ablakból lettek számítva, gyári program adatai alapján.

A lényeg hogy méretenként más és más az Uw érték!

Előzmény: asdf_ (21375)
asdf_ Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21375

Pl egy panel házi lakásba nem ajánlom.

 

Kerdes: egy Uf 1.2-1.3-as profilu 1.0-as uveggel szerelt standard panelhazas ablak Uw-je mennyi szokott lenni? 1.15 alatt, vagy folott?

 

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21374)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21374

Érdemesnek érdemes, kérdés, hogy szükség van-e rá? Lévén, hogy egy középkategóriás profilról beszélünk, amit 90%-ban 2 rétegű üveggel szoktak vásárolni, pontosan az ára miatt. A 3 rétegű üveghez én már egy kicsit komolyabb, vastagabb profilt választanék.

Másik fontos kérdés, hogy milyen típusú épületre lesz? Pl egy panel házi lakásba nem ajánlom. Van-e már szigetelve, vagy lesz vagy abszolút nem lesz?

Milyen a fűtési rendszer?

 

Ha hosszútávra tervezed (tehát nem akarsz belátható időn belül elköltözni mondjuk), akkor mindenképpen a 3 rétegű üvegé a jövő, én is azt preferálom. Ha teheted, akkor azt válaszd!

Előzmény: wangaratta (21373)
wangaratta Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21373

még egy kérdésem lenne: érdemes 3 üveggel rendelni, vagy elég csak kettővel?

 

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21371)
wangaratta Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21372

köszönöm :)

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21371)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21371

Azt bátran választhatód, az egy jó profil!

Előzmény: wangaratta (21370)
wangaratta Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21370

Köszönöm a választ!

 

És mi a véleményed a Schüco CT70 - ről?

 

Köszönöm előre is a választ!

 

Üdv.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21369)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21369

Szia.

 

Az üveg jó, a vasalat jó, de a Decco egy olcsó lengyel profil, és minőségben nem éri el a német profilok (pl.: Rehau, Gealan, Deceuninck, Veka) minőségét. Sőt! Mi sok jót nem hallottunk róla, az itteni forgalmazó, és gyártó (nevezetesen az SLV metal) rengeteget jár garanciázni miatta. Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor egy német profil felé orientálódj.

Előzmény: wangaratta (21367)
Judit KB-i Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21368
  • 24 mm-es, argongázzal töltött kettős hőszigetelő üveg: 1,1 W/m2K
  • 36 mm-es, argongázzal töltött hármas hőszigetelő üveg: 0,7 W/m2K
  • 44 mm-es, argongázzal töltött hármas hőszigetelő üveg: 0,6 W/m2K
  • 36 mm-es, kriptongázzal töltött hármas hőszigetelő üveg: 0,5 W/m2K

Ha 44 mm az üveg - ahogy írod -, mind az M9000-ben, mind az ED 86-ban, akkor annak azonos az Ug-értéke! 

Előzmény: Törölt nick (21350)
wangaratta Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21367

Sziasztok,

 

 

Az alábbi ablaktípusra kaptam árajánlatot.  Mit tudtok róla?  

 

  • műnyag
  • Decco 70
  • 6 légkamrás
  • 70mm beépítési mélység
  • Roto Nt vasalattal
  • horgonyzott idomacél merevítéssel
  • üveg: 4-16AR-4-Low-E

Nekem sajnos nem sokat mondanak ezek az adatok. 

 

 

Köszi előre is,  Üdv.

kiss_atti Creative Commons License 2015.01.30 0 0 21366

Szabadjon idéznem a topic főcímdalát:

 

Kézifék, tiszti-kaszinó és párbajmentes élet.
Rendben?

:-)

Törölt nick (X) 2015.01.29 0 0 21365

Tisztelt Dzsópapa76,

 

Szeretnék elnézést kérni az Ön által feltett kérdés során kialakult nézeteltérés miatt.

 

A Gealannak, és a Rehaunak is vannak azonos műszaki tartalommal rendelkező veresenyképes profiljai. Kell kérni Rehau Euro-Design 86, illetve Gealan S8000-re árajánlatot, és második fordulóba meg a Geneora, és az S9000-re. És akkor el lehet dönteni, hogy adott műszaki tartalom mellett az árakat figyelmbe véve melyik a jó választás.

 

A választás során figyelembe kell venni a leendő épület késöbbi, vagy esetleg meglévő paramétereit, tulajdonságait... Homlokzati hőszigetelés, minősítés.. Stb.

Mi az elvárása a új nyílászáróval szemben...

 

 

Előzmény: Dzsópapa76 (21351)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.29 0 0 21364

Az elszállt árak miatt nem ajánlottam a Hevestherm-et, nem a profil miatt! Olvass vissza!

 

"Nem tudod értelmezni az általam leírtakat, azt írtam már le többször is, hogyha mindkét profilt 3 rétegű üveggel nézzük akkor:

az M9000 UG=08!
az ED86 UG=0,6!"

 

Ezt a baromságodat írod hsz-eken keresztül, de azt nem írod, hogy nem egyforma üvegek esetén értendő! Ergo, megtévesztesz vele mindenkit! Egyforma üveggel mind a HT Mind az M9000 jobban szigetel. Pont! Ezek a száraz tények. Nem kívánsz velem fórumozni? Bánt hogy valaki tényszerűen leírja a valóságot, számokkal, adatokkal alátámasztva? Neked is ez lenne itt a feladatod, nem az Aranyfokozatra hajtani! De úgy látom az a lényeg nem a vásárlók!

 

 

Előzmény: Törölt nick (21363)
Törölt nick (X) 2015.01.29 0 0 21363

Nem tudod értelmezni az általam leírtakat, azt írtam már le többször is, hogyha mindkét profilt 3 rétegű üveggel nézzük akkor:

az M9000 UG=08!
az ED86 UG=0,6!

3 RÉTEGŰ VERZIÓNÁL (ALAPESETBEN) MELEGPEREM NÉLKÜL!

(Egy szóval nem írtam hogy alapeset a 3 rétegű üveg, és a 0,6 Ug)

Összekell hasonlítani egy Geneoval, vagy egy Geneo PHZ-vel, ami szintén passzívház minősített, és akkor talán igazságos az összehasonlítás. 

Az üvegezésnek semmi köze a gyárilag megadott vashoz / merevítéshez!

A reklámlink státusz nem azt jelenti, hogy ezt kell írnom, és nyomnom kell a Rehau-t, mert a két dolog eléggé távol áll egymástól, hanem azt jelenti, hogy Én fizetek azért, hogy reklámozzak itt bármilyen profilt is!

Ha nem lesz passzívház minősített az épület, akkor nem szükséges Geneo, vagy Geneo PHZ. Bőven elég az Euro-Design 86!

A külső, illetve a belső üveg is Low-e... 4 Low-e - 16 - 4 Float - 16 - 4 Low-e + Ar = 0,6W/m2K (!!!)
A Rehau Euro-Design 86 a műszaki tartalmát, illetve az ár / érték arányt figyelembe véve egy hibátlan választás!

Egyik hsz-odba azt írod, hogy nem ajánlod a Hevesthermet, most meg az írod HT Deluxe! Neked mind1, csak ne a Rehau legyen, csak hogy Neked legyen igazad.

(Továbbá Én nem kívánok veled fórumozni, úgyhogy kérlek mellőzzed a Nekem célzott hozzászólásaidat.)

Béke!

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21361)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.29 0 0 21362

Nem a reklámozással van baj, hanem azzal, hogy félrevezetően és nem tényszerűen tájékoztatsz. Persze, egy laikust meg lehet vezetni, de szimpatikusabb lenne, ha azokat a dolgokat emelnéd ki, amiben tényleg jobb, már ha van ilyen.

 

Előzmény: Törölt nick (21360)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2015.01.29 0 0 21361

Alapeset?? Ilyen nincs! Alapesetben 1.0-ás aluperemesek és 0,75-ös aluperemes üvegekkel van szerelve mindkettő! Ha tetszik, ha nem. Ez az alapeset. Illetve az, hogy az M9000 nem kapható 2 rétegű üveggel, ami ALAPESETBEN az Euro86-ban van. Szóval már itt is van egy félreinformálódás. Másik, hogy a számoknál és a tényeknél maradjunk, hogy egyforma üveggel az M9000 jobb értéket tud, mivel maga a profil jobb hőátbocsájtási tényezővel rendelkezik.

 

Euro86 (Uf=1.1) > M9000 (Uf=0,91) Értelem szerűen a kisebb a jobb.

Namost ha azonos üveget rakok mindkettőbe, akkor nem nehéz kiszámolni senkinek sem, hogy melyik profil tud jobb szigetelést biztosítani.

 

Persze, 0,6-ot tudhat az üveg, de az abszolút nem alapeset!

 

Általában típusvizsgálatkor 120x150-es méretű ablakokat szoktak bevizsgálni.

Tegyük fel, hogy egy ekkora méretű ablakunk van mindkét profilból, és mindkettőben 0,6-os üveg van

Ez esetben:

Euro86:  Kb.: Uw=0,75W/m2K

M9000 :  Kb.: Uw=0,69W/m2K

 

A gyártó helyett az üvegesekkel egyeztess. A gyártó az általa labor körülmények között elérhető legjobb értéket adja meg, ami valljuk be, elég távol van a valóságtól. Főleg úgy, hogy a legtöbben nem is a gyárilag megadott vasat használják a profilokban, ugye? Szóval nem kell ezt nagyon tovább ragozni. De tiszteletben tartom, hogy reklámlink partner vagy, és ezzel le is írtad, hogy neked ezt kell mondani és ezt a terméket kell nyomni. 

 

Dzsópapa76:
Továbbra is tartom hogy vagy M9000 vagy a HT Deluxe! De ha Rehau-t akar, akkor a Geneo van ezekkel tudásban egy szinten nem az Euro86, csak azt is arany áron mérik.

Modiknak meg ha szólsz, csak téged minősít, mert ezek itt nem reklámok, csak építő jellegű magyarázatok, de ezt ők is látják ha van egy csöpp gógyijuk.

Előzmény: Törölt nick (21358)
Törölt nick (X) 2015.01.29 0 0 21360

Illetve még annyit tennék hozzá, hogy egyedüli, vagy talán fgcs topiktárssal együtt ketten vagyunk azok, akik hirdethetjük magunkat, cégünket, termékeinket... mivel reklámlink partnerek vagyunk. (Ezt is figyelmbe kellene venni a hozzászólásoknál)

Törölt nick (X) 2015.01.29 0 0 21359

2.

- Én tudom a választ, én forgalmazom ezt a profilt, képben vagyok a fontos tudnivalókról. Nézz utánna pontosan, hogy hogyan is jön ki az Ug=0,6W/m2K.. kb. 10 perce beszéltem a gyártóval, alumínium távtartóval tudja az Ug=0,6W/m2K, de hivatalosan 0,65-0,6! (melegperemmel is ennyit tud, nem tud lejjebb menni)... csak a magam igazának megnyugtatása végett! ;)


- Az első oklevelemet Lengyelországban, a műanyag nyílászárók őshazájába szereztem, kár ezekbe belemenni ennyire mélyen szerintem.


- Lehet, hogy utánnad utánnad dobták az okleveleket, mint minden analfabéta után, de nálunk ezek kicsit máshogy működtek.

- Aranyfokozatú hivatalos partner oklevél... Igen, a forgalmat tükrözi, ami egy elismerés a cégünknek, illetve a cégünknél dolgozó szakembereknek is, szerintem ha egy forgalmazót motiválni kell, ott már régen baj van.

- Nem arról van szó, hogy megbántottál, mert nem vagyok egy sértődös típús csak a tálalásoddal vannak gondok felém, amit nem igazán tudok kezelni, és a végén még jelentem a moderátoroknak is, csak hogy kicsit kiss_atti szavaival éljek, aztán maxiumum törölve lesznek a hsz.-eid!

- Szakmázzunk persze, azért vagyunk itt! Utánna kell nézni az általam leírtaknak, és rájön az ember, hogy nincs itt senki h*lyének nézve, legalábbis részemről.

PONT.!

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (21357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!