Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76578

Röviden válaszolok :-)

Ha a két fal között víz lesz akkor 0,5 bár nyomásnál üzemszerűen sosem lesz több !

A biztonsági szelep ha lehet legyen 0,5 ha nincs akkor 1,5 nél semmi kép se legyen nagyobb !

Ha olaj lesz közte akkor nem kell semmilyen !  Azért azt sem kell teljesen le zárni kis tömítetlenséget kel hagyni pl a feltöltö nyílás nál nem teszel tömitésr !

Előzmény: szabika5 (76549)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76577

Neked is jó nedűt!:-) Az van ráírva, hogy magyar termék, és még valami reaktor ablaküveg tömítéseihez is jó. Fantasztikus!

Előzmény: Feriba51 (76576)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76576

Jó lesz az!:-)))

Ha netalán valahol nem zárna, elég ha egy tejföl konzisztenciájú agyagpépet végig húzol az újacskáddal a felületen, összeillesztés előtt.

Nekem még nem volt rá szükség, de már gondoltam arra, ha netalán itt ott meghibásodna.

A neve nem számít, a 200 fok is elég. Nálunk Romániában csak szilikonpaszta néven ismert, természetesen magyar nyelvű kiszerelésben.

Jó nedűt!!!!!

 

Előzmény: Törölt nick (76575)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76575

Szia! Oksa, köszi! Felkentem a cuccost, csak a 200 fokig hőálló verziót tudtam beszerezni. Fbs a neve. Valami 900 ft volt, remélem nem baltáztam el, holnap kiderül. Az egész tubus kellett rá, nagy a felület, de ha valahol esetleg pici hiba lesz a zsír végett, akkor kell vennem még egyet, nagyon tuti az anyag. Holnap már tesztelhetem is.

Előzmény: kupeci (76563)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76574

Igazán nincs mit. A vékony csövek nekem 10 milis lágy rézcsövek.

Előzmény: franyo01 (76573)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76573

Okés. Fokolóm már megvan nekem is, csak csövet nem vettem hozzá, mert műanyagbol volt, kicsit silánynak tűnt a minősége, valamint epruvettát akarok inkább, na meg árba a műanyag cső annyiba kerül, mint a fokoló:) Bort szoktunk itthon fokolni, ahhoz rendes üvegcső van, ha jól tudom az 1 literes, de az kicsit más témakör. A 28 as cső már nekem is megvan, és a felső "szoknya" része is, csak össze kell feorrasztani, és kell még a be- és kivezető cső. Az ürtartalom volt csak kérdőjeles számomra idáig, de akkor megcsinálom úgy ahogyan írtad.

Köszönöm a választ!

Előzmény: Csakaházi (76572)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76572

Így akartam: Van fent vagy három centi üres csővég ahol már nincs skála.

 

Nekem kb két centi ér ki, és 28 mm vastag csőből van, a fokolóm meg olyan 20 mili vastag kb.

Arra figyelj te is, hogy legyen hely mellette, ne tudja emelgetni a pálinka amikor felfelé áramlik.

Előzmény: franyo01 (76570)
kupeci Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76571

Értem.

Előzmény: vf1 (76566)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76570

Okés köszönöm ;)

Előzmény: Csakaházi (76569)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76569

Olyan magas legyen az edényben a folyadékoszlop, hogy ne érjen le a fokoló az aljáig bármennyit is mutasson. Tehát ha eqruvettát csinálsz, legyen olyan hosszú csőből amiből annyit lóg ki a fokoló vége, hogy ki tudd venni onnan, de érjen a legmagasabb fokig 95-100.

Van fent vagy három centi üres csővég ahol már skála.

Előzmény: franyo01 (76568)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76568

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a pálinka fokolásánál megvan-e adva, hogy mekkora mennyiségű pálinkát kell fokolni? Hallottam olyat hogy 1 dl-t szoktak (kell) de a böngészőbe nagyon nem találtam erről semmit. Epruvettát akarok majd készíteni és ahhoz kellene.

 

Üdv.: Fecó

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76567

Szép, de ennél egyszerűbben is lehet főzni.

Előzmény: comad2 (76555)
vf1 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76566

Hát biztos, mert hőálló, nem kínai. Nekünk a gyárban voltak 300 fokos gőzre golyóscsapjaink...

Előzmény: kupeci (76565)
kupeci Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76565

Én sem. Ha ez keverős ami nekem mindíg is szimpatikusabb mint a tőbbi, hogyan nem ég ki a golyós csapból a tömítésí???

Előzmény: comad2 (76555)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76564

A linkelt műszer tényleg egy alkoholtartalomra kalibrált refraktométer, de a házifőző gyakorlatban szerintem nincs rá igazán szükség. Előnye, hogy pár csepp folyadékból is tud mérni (pl. kis előpárlat-frakciók), de abból adódóan, hogy a mérendő pár csepp egy vékony film formájában kerül a két prizma közé, a párolgási veszteség mérési pontatlanságot okozhat. Amellett 10X annyiba kerül, mint a hagyományos, sűrűségmérésen alapuló fokoló. Mondjuk az utóbbihoz szükség van legalább 1 dl pálinkára, de nem hiszem, hogy a fórumtagok számára ez korlátozó tényező lenne :)

Előzmény: sturmanek (76551)
kupeci Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76563

Próbáltam én is,működik.Csak mindíg ugyanoda tedd a fedőt vissza.

Előzmény: Törölt nick (76561)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76562
Szép napot urak.
Fügét fogok cefrézni. Kérdésem lenne, hogy a cefréjével hogyan kell törődni? Jó levet ereszt? Kell-e vizet hozzá adni? Kihozatala 100 liter cefréből?
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76561

Oksa, ha egy napot várni kell vele, akkor ma kimegyek, aztán megcsinálom. Ma úgysem tudok főzni, csak estére lesz kész az új hűtőm, mert másik tömítés kell hozzá. Hűű, remélem beválik a dolog. Sokkal spécibb lenne a berendezés.

Előzmény: Feriba51 (76560)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76560

Igen, én bekentem egy kis disznózsírral az üstöt.

Tehát nálad:

- az üstöt körbe bekened disznózsírral az érintkezési zónában

- felhelyezed a fedőt  egy picit megemelve = beillesztesz 3 vékony szöget a fedő alá három ponton

- a hézagot szépen körbepasztázod a tubusból

- néhány perc után kiveszed a szögeket és picit megnyomod a tetőt

- egy nap múlva leveszed a tetőt és elámulsz:-))))

 

Van 200 és 300 celsius fokot bíró paszta. Vegyed a 300-ast.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Törölt nick (76557)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76559

Nagyon jó kis főzőműhely. Van rajta tágulási tartály, fent jobbra a külön alszesz finomító, mindkettő hűtője átfolyós.

Előzmény: comad2 (76555)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76558

Szia !

 

Kérlek írj egyelefonszámot a haleczky@freemail.hu - ra és felhívlak. köszi

 

jenő.

Előzmény: truffle (76459)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76557

Szia Feribá! Ez jól hangzik, megpróbálok venni szilikonpasztát az Obi-ban ma. Egyformán feltenni sima ügy, a réztetőnek van egy kis füle, azt az üst füléhez szoktam beállítani mindig. Szóval ráteszem a fedőt az üstre, és körbenyomom szilikonpasztával. De ha a rézre rátapad, akkor a zománcozott üstre is, vagy nem? Az üstöt körbe étolajozzam be? Akkor talán nem ragadna rá az üstre, csak a réztetőre.

Előzmény: Feriba51 (76535)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76556

Szia! Vastagfalú a vashordó, nem vékony. Nem tudom hány mm-es lehet a vastagsága, de úgy 2 mm-t saccolok és nagyon jó állapotban is van, kívülről szép zöld a színe, belül minimális vékony oxidréteg. Szóval ahogy mondod, biztosan bírná így is pár évig. A 120 literes műanyaghordó valóban kicsi ehhez a főzőhöz, vége felé mindig kevergetni kell. Egy nap egy adagot szoktam vele főzni, 2 adagot egymás után, már nem bírt el a hűtő vízcsere nélkül. Finomításkor pedig, ami 5 óra szokott lenni, a fél hordó tartalmát ki kellett cserélnem menet közben.. A 200 literes már frankó lesz hozzá szerintem. A benne lévő rézspirál elvileg lúgosítja a vizet, lehet az is elég lesz a vasoxid passziválásához, ezt így nem tudnám megmondani.

Előzmény: deszegregator (76545)
comad2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76555

Ezt láttátok?  Nem mindent értek rajta, de gyönyörű...

kupeci Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76554

Szia deszegregátor! A birset hogyan szoktad előkészíteni?

-fagyasztod

-forrázod

-vagy nyersen aprítod?

Előzmény: deszegregator (76546)
comad2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76553

Bármelyik gazdaboltban vagy borászboltban kapsz 6-700 Ft-ért.

Előzmény: sturmanek (76551)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76552

üdvözlök mindenkit!

 

tetszik!

Előzmény: rézműves1 (76487)
sturmanek Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76551

Hello!

 

szeszfokot szeretnék mérni , hogy a pálinka hány fokos :)

Lehet hogy a link nem ok de mintha azt olvastam volna valahol hogy létezik 0-80 - ig mérő ilyen műszer.

 

Előre is kösz a segítséget!

 

 

Előzmény: CefreTársaság (76537)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76550

Keresd Olasz66-ot.

Neki vannak szépek!

Előzmény: sturmanek (76532)
szabika5 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76549

Szép napot !

Lenne egy kérdésem a dupla falusitással ha valaki tud segíthetne 

30l üstöt duplafalusítok 

körülbelül 3cm a két fal közt a távolság 

az lenne a kérdésem hogy ti mekkora tulnyomás szelepet raknátok rá ?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!