Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76605

Jó lehet a 200-as is , felül úgy sincs olyan forróság. De talán a 300-as tartósabb.

Előzmény: Törölt nick (76575)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76604

Színe alapján nem az, meg az oldalán a kód: DN65 PN16. Ez szénacél nem?

Előzmény: foxrudi (76603)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76603

Sárgarézből kellene legyen.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76499)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76602

Ez nem zene csatorna!!

Előzmény: hal65 (76592)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76601

Pálinkás jóreggelt!

 

truffle Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76600

Rendben, nekem ennyi elég.

Egyébként van olyan a topikon, akihez el lehetne menni egy-egy kifőzénél tanulgatni, leskelődni, kérdezősködni? Mert ugye más itt a rengeteg infót begyűjteni és kezdőként semmit nem érteni belőle, mint látni a valóságban.

Az ember még nem is lenne hálátlan, vinne valami "jó kis cseh páleszt":D

Előzmény: deszegregator (76599)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76599

Semennyire....Nekem a 45 nek sincs hangja, legfeljebb amíg a moslékot ürítem...Nyugodtan csináld, nem lesz gond, ha megfelelően gondosan, tisztán jársz el. Persze én nem panelban nyomom...

Előzmény: truffle (76595)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76598

Annyi gagyiság van itt a sok értékelhető dolog között, hogy szerintem ennyi igazán  elmegy . Ki kell ereszteni néha a gőzt! :D

Előzmény: vf1 (76597)
vf1 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76597

Nincs igazad Hal, Józsipapának jogos a megjegyzése.

Ez tényleg egy szakmai topik, Az illyenekkel teszed gagyivá...

Nekem sem tetszett amit betettetek, ezentúl nem mondom jóérzéssel a kezdőknek, hogy olvass vissza, mert az álltalad is betett szarokat kell nézegetnie.

Előzmény: hal65 (76592)
uapctfj Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76596

Hali!

Én is ilyen vegyes, csemege meg minden fajta szőlőből főztem tavaly bogyózva.

Nagyon finom pálinka lett belőle. Az idén nem bogyóztam és bár csak az alszesznél tarok, illatra ugyan olyan, szóval ezután nem fogom bogyózni.

A 16 napig héjon erjedt czweigelt törkölye viszont nagyon konyakos illatú (ez is alszesz).

Eggyütt lesz kifőzve, ha kész nyilatkozom.

Ja sztem a képen pirosszlanka és otelló van, de nem vagyok szakértő, bocs ha tévedek!

Előzmény: Prophet09 (76446)
truffle Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76595

Sziasztok!

 

Ha 5 l-es hobby főzővel(gyári, réz) panelházban szeretnék főzőcskézni, akkor a kedves szomszédok mennyire fogják kívánni, hogy létesítsek édesanyámmal szexuális kapcsolatot? Gondolok itt a szagokra. 

Vagy ezek a főzők vannak annyira zártak, hogy nem lenne zavaró?

 

Köszönöm.

deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76594

Ez egy örökbecsű darab! Ez a csávó akkora gyökér , hogy szinte fáj, de szórakoztató!!!

Előzmény: hal65 (76592)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76593

A "legjobb akkor mikor egyszer megcsípte a fagy." tétellel nem értek egyet, de a szakirodalom sem! Ennek a gyümölcsnek van egy szedésérettségi állapota, amely fajtától, termőhelytől, évjárattól függ, de elmondható hogy szeptember végétől, október közepéig le kell szedni a fenti kitételek függvényében. A komolyabb fagykárt szenvedett gyümölcsöt azonnal fel kell dolgozni, ami nagyobb tételnél valóban nehezen kivitelezhető. A birset utóérlelni érdemes ha lehet, erre a hibátlan, kézzel szedett, nem hullott gyümölcs alkalmas. A hibás , vagy hullott darabokat azonnal érdemes feldolgozni, azok romlásnak indulnak...Sajnos egyes években a hibátlannak tűnő darabok is. Én ládákba rakom az utóérlelhető birset, és időnként átválogatom. Ilyenkor a sárga, teljesen utóérlelt, vagy romlásnak indult példányokat dolgozom fel, kivág va a rohadó részt az ép részeket kimentve. Érdemes szerintem így bajlódni vele, általában elenyésző a rohadásból eredő veszteség. Mostanában főleg érdemes időben szedni a tolvajok miatt is, ha nem zárt kertben van, nagyon népszerű lett a birs, főleg a pálinka miatt! A feldolgozásom hasonló, mosás, szőrtelenítés, darálás, és párolás addig amíg egy evővilla könnyen bele nem szúrható. A forráspontot nem éri el a főzővíz hőfoka, és nincs kompótíz a pálinkában! Higitásra elég általában a főzőlé, amit hozzáöntök a cefréhez, a főzőlébe keverem a cukrot, ha 40 fok alatti, az egyéb adalékok csak lehülés , 30 fok alatti anyagnál.

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76592

Ha az nem tetszett, itt egy másik gyöngyszem...

Csak Neked!

 

hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76591

Drága Józsipapa!

 

Olyan hibásan írsz, hogy az jutott eszembe, tán beb@sztál?

Nem jellemző ez Rád! :))

Tessék mulatni. Itt a hétvége!

Előzmény: csalitos (76586)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76590

:-) Egyetértek a gagyi zenéket illetően.

Előzmény: csalitos (76586)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76589

Templomhegyi, mindig mellé van rakva!

Előzmény: rézműves1 (76587)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76588

Kupeci mestert akarod tanítani???

:)

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76587

...Templomhegyi hívjál fel, már itthon vagyok!!...nem tudlak hívni, mert megint mellé van rakva...

csalitos Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76586

   Mondja meg már nékem valaki, hogy ezeknek a gagyi zenéknek mi köze van a pálinkafőzéshez? Van olyan topik, ahol mindenki kiélheti a zene iránti rajongását. Ne silányitsátok már el ezt at odalt is.

Előzmény: Tintás Bánsz (76584)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76585

Szia.

Bocs , hogy én is válaszolok!!!

Én tavaly csináltam birs cefrét.

Annyit mondok nem egyszerű dolog , de meg oldható.

Azzal kezdődik a dolog, hogy le szeded az érett gyümit !!

A legjobb akkor mikor egyszer megcsípte a fagy.

Utánna mosás  tisztára!!

De tényleg tisztára, mert ha marad a szőrökbő maradl a külsején akkor kesernyés ízt ad a pálinkának!!!!

Ha ezzel kész vagy akkor utánna a darabolás és a nem oda való részek eltávolítása!!

Én a csuma résznek nevezett dolgot, nekem így mondták

meg a penészes rohadt részeket a kukába!!!

Utánna még egy mosás és forró vízben addig főzni még kézzel szét nem bírod nyomni!!

A következő lépés a pépesítés!!

Mi ezt húsdarálóval csináltuk!!!!

Ezután bele a hordóba és hígítani kell minden képpen, mert nagyon sűrű lessz az anyag!!

A leg utolsó pedig az , hogy bele kell tenni a dolgokat!!!

Élesztő, pektinbontó és napsugár!!!

Én így csináltam és mindenki dicsérte eddig!!!

 

Remélem tudtam segíteni.

 

Előzmény: kupeci (76554)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76584

Szevasztok.

 

Akkor itt a válasz!!!!

 

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76583

Szép estét! Remélem ezt ismeritek:

 

 http://www.youtube.com/watch?v=R87HDQLnLbo

 

Egészségünkre!

zsuzska60 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76582

én is azt használok, hiba nélkül

Előzmény: pasig (76579)
szabika5 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76581

Köszi a választ remélem hamar kész lesz és mehet a fözöcske :)

Előzmény: norris53 (76578)
comad2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76580

A lobbanáspontját nézd meg. A bizti miatt legyen legalább 180-200 C.

Előzmény: pasig (76579)
pasig Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76579

Elvileg hidraulikaolaj is mehet a két fal közé?Van valami hátránya h a höközlő olajjal szemben?

Előzmény: norris53 (76578)
norris53 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76578

Röviden válaszolok :-)

Ha a két fal között víz lesz akkor 0,5 bár nyomásnál üzemszerűen sosem lesz több !

A biztonsági szelep ha lehet legyen 0,5 ha nincs akkor 1,5 nél semmi kép se legyen nagyobb !

Ha olaj lesz közte akkor nem kell semmilyen !  Azért azt sem kell teljesen le zárni kis tömítetlenséget kel hagyni pl a feltöltö nyílás nál nem teszel tömitésr !

Előzmény: szabika5 (76549)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76577

Neked is jó nedűt!:-) Az van ráírva, hogy magyar termék, és még valami reaktor ablaküveg tömítéseihez is jó. Fantasztikus!

Előzmény: Feriba51 (76576)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76576

Jó lesz az!:-)))

Ha netalán valahol nem zárna, elég ha egy tejföl konzisztenciájú agyagpépet végig húzol az újacskáddal a felületen, összeillesztés előtt.

Nekem még nem volt rá szükség, de már gondoltam arra, ha netalán itt ott meghibásodna.

A neve nem számít, a 200 fok is elég. Nálunk Romániában csak szilikonpaszta néven ismert, természetesen magyar nyelvű kiszerelésben.

Jó nedűt!!!!!

 

Előzmény: Törölt nick (76575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!