Keresés

Részletes keresés

deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76598

Annyi gagyiság van itt a sok értékelhető dolog között, hogy szerintem ennyi igazán  elmegy . Ki kell ereszteni néha a gőzt! :D

Előzmény: vf1 (76597)
vf1 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76597

Nincs igazad Hal, Józsipapának jogos a megjegyzése.

Ez tényleg egy szakmai topik, Az illyenekkel teszed gagyivá...

Nekem sem tetszett amit betettetek, ezentúl nem mondom jóérzéssel a kezdőknek, hogy olvass vissza, mert az álltalad is betett szarokat kell nézegetnie.

Előzmény: hal65 (76592)
uapctfj Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76596

Hali!

Én is ilyen vegyes, csemege meg minden fajta szőlőből főztem tavaly bogyózva.

Nagyon finom pálinka lett belőle. Az idén nem bogyóztam és bár csak az alszesznél tarok, illatra ugyan olyan, szóval ezután nem fogom bogyózni.

A 16 napig héjon erjedt czweigelt törkölye viszont nagyon konyakos illatú (ez is alszesz).

Eggyütt lesz kifőzve, ha kész nyilatkozom.

Ja sztem a képen pirosszlanka és otelló van, de nem vagyok szakértő, bocs ha tévedek!

Előzmény: Prophet09 (76446)
truffle Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76595

Sziasztok!

 

Ha 5 l-es hobby főzővel(gyári, réz) panelházban szeretnék főzőcskézni, akkor a kedves szomszédok mennyire fogják kívánni, hogy létesítsek édesanyámmal szexuális kapcsolatot? Gondolok itt a szagokra. 

Vagy ezek a főzők vannak annyira zártak, hogy nem lenne zavaró?

 

Köszönöm.

deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76594

Ez egy örökbecsű darab! Ez a csávó akkora gyökér , hogy szinte fáj, de szórakoztató!!!

Előzmény: hal65 (76592)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76593

A "legjobb akkor mikor egyszer megcsípte a fagy." tétellel nem értek egyet, de a szakirodalom sem! Ennek a gyümölcsnek van egy szedésérettségi állapota, amely fajtától, termőhelytől, évjárattól függ, de elmondható hogy szeptember végétől, október közepéig le kell szedni a fenti kitételek függvényében. A komolyabb fagykárt szenvedett gyümölcsöt azonnal fel kell dolgozni, ami nagyobb tételnél valóban nehezen kivitelezhető. A birset utóérlelni érdemes ha lehet, erre a hibátlan, kézzel szedett, nem hullott gyümölcs alkalmas. A hibás , vagy hullott darabokat azonnal érdemes feldolgozni, azok romlásnak indulnak...Sajnos egyes években a hibátlannak tűnő darabok is. Én ládákba rakom az utóérlelhető birset, és időnként átválogatom. Ilyenkor a sárga, teljesen utóérlelt, vagy romlásnak indult példányokat dolgozom fel, kivág va a rohadó részt az ép részeket kimentve. Érdemes szerintem így bajlódni vele, általában elenyésző a rohadásból eredő veszteség. Mostanában főleg érdemes időben szedni a tolvajok miatt is, ha nem zárt kertben van, nagyon népszerű lett a birs, főleg a pálinka miatt! A feldolgozásom hasonló, mosás, szőrtelenítés, darálás, és párolás addig amíg egy evővilla könnyen bele nem szúrható. A forráspontot nem éri el a főzővíz hőfoka, és nincs kompótíz a pálinkában! Higitásra elég általában a főzőlé, amit hozzáöntök a cefréhez, a főzőlébe keverem a cukrot, ha 40 fok alatti, az egyéb adalékok csak lehülés , 30 fok alatti anyagnál.

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76592

Ha az nem tetszett, itt egy másik gyöngyszem...

Csak Neked!

 

hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76591

Drága Józsipapa!

 

Olyan hibásan írsz, hogy az jutott eszembe, tán beb@sztál?

Nem jellemző ez Rád! :))

Tessék mulatni. Itt a hétvége!

Előzmény: csalitos (76586)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76590

:-) Egyetértek a gagyi zenéket illetően.

Előzmény: csalitos (76586)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76589

Templomhegyi, mindig mellé van rakva!

Előzmény: rézműves1 (76587)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76588

Kupeci mestert akarod tanítani???

:)

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76587

...Templomhegyi hívjál fel, már itthon vagyok!!...nem tudlak hívni, mert megint mellé van rakva...

csalitos Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76586

   Mondja meg már nékem valaki, hogy ezeknek a gagyi zenéknek mi köze van a pálinkafőzéshez? Van olyan topik, ahol mindenki kiélheti a zene iránti rajongását. Ne silányitsátok már el ezt at odalt is.

Előzmény: Tintás Bánsz (76584)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76585

Szia.

Bocs , hogy én is válaszolok!!!

Én tavaly csináltam birs cefrét.

Annyit mondok nem egyszerű dolog , de meg oldható.

Azzal kezdődik a dolog, hogy le szeded az érett gyümit !!

A legjobb akkor mikor egyszer megcsípte a fagy.

Utánna mosás  tisztára!!

De tényleg tisztára, mert ha marad a szőrökbő maradl a külsején akkor kesernyés ízt ad a pálinkának!!!!

Ha ezzel kész vagy akkor utánna a darabolás és a nem oda való részek eltávolítása!!

Én a csuma résznek nevezett dolgot, nekem így mondták

meg a penészes rohadt részeket a kukába!!!

Utánna még egy mosás és forró vízben addig főzni még kézzel szét nem bírod nyomni!!

A következő lépés a pépesítés!!

Mi ezt húsdarálóval csináltuk!!!!

Ezután bele a hordóba és hígítani kell minden képpen, mert nagyon sűrű lessz az anyag!!

A leg utolsó pedig az , hogy bele kell tenni a dolgokat!!!

Élesztő, pektinbontó és napsugár!!!

Én így csináltam és mindenki dicsérte eddig!!!

 

Remélem tudtam segíteni.

 

Előzmény: kupeci (76554)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76584

Szevasztok.

 

Akkor itt a válasz!!!!

 

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76583

Szép estét! Remélem ezt ismeritek:

 

 http://www.youtube.com/watch?v=R87HDQLnLbo

 

Egészségünkre!

zsuzska60 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76582

én is azt használok, hiba nélkül

Előzmény: pasig (76579)
szabika5 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76581

Köszi a választ remélem hamar kész lesz és mehet a fözöcske :)

Előzmény: norris53 (76578)
comad2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76580

A lobbanáspontját nézd meg. A bizti miatt legyen legalább 180-200 C.

Előzmény: pasig (76579)
pasig Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76579

Elvileg hidraulikaolaj is mehet a két fal közé?Van valami hátránya h a höközlő olajjal szemben?

Előzmény: norris53 (76578)
norris53 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76578

Röviden válaszolok :-)

Ha a két fal között víz lesz akkor 0,5 bár nyomásnál üzemszerűen sosem lesz több !

A biztonsági szelep ha lehet legyen 0,5 ha nincs akkor 1,5 nél semmi kép se legyen nagyobb !

Ha olaj lesz közte akkor nem kell semmilyen !  Azért azt sem kell teljesen le zárni kis tömítetlenséget kel hagyni pl a feltöltö nyílás nál nem teszel tömitésr !

Előzmény: szabika5 (76549)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76577

Neked is jó nedűt!:-) Az van ráírva, hogy magyar termék, és még valami reaktor ablaküveg tömítéseihez is jó. Fantasztikus!

Előzmény: Feriba51 (76576)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76576

Jó lesz az!:-)))

Ha netalán valahol nem zárna, elég ha egy tejföl konzisztenciájú agyagpépet végig húzol az újacskáddal a felületen, összeillesztés előtt.

Nekem még nem volt rá szükség, de már gondoltam arra, ha netalán itt ott meghibásodna.

A neve nem számít, a 200 fok is elég. Nálunk Romániában csak szilikonpaszta néven ismert, természetesen magyar nyelvű kiszerelésben.

Jó nedűt!!!!!

 

Előzmény: Törölt nick (76575)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76575

Szia! Oksa, köszi! Felkentem a cuccost, csak a 200 fokig hőálló verziót tudtam beszerezni. Fbs a neve. Valami 900 ft volt, remélem nem baltáztam el, holnap kiderül. Az egész tubus kellett rá, nagy a felület, de ha valahol esetleg pici hiba lesz a zsír végett, akkor kell vennem még egyet, nagyon tuti az anyag. Holnap már tesztelhetem is.

Előzmény: kupeci (76563)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76574

Igazán nincs mit. A vékony csövek nekem 10 milis lágy rézcsövek.

Előzmény: franyo01 (76573)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76573

Okés. Fokolóm már megvan nekem is, csak csövet nem vettem hozzá, mert műanyagbol volt, kicsit silánynak tűnt a minősége, valamint epruvettát akarok inkább, na meg árba a műanyag cső annyiba kerül, mint a fokoló:) Bort szoktunk itthon fokolni, ahhoz rendes üvegcső van, ha jól tudom az 1 literes, de az kicsit más témakör. A 28 as cső már nekem is megvan, és a felső "szoknya" része is, csak össze kell feorrasztani, és kell még a be- és kivezető cső. Az ürtartalom volt csak kérdőjeles számomra idáig, de akkor megcsinálom úgy ahogyan írtad.

Köszönöm a választ!

Előzmény: Csakaházi (76572)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76572

Így akartam: Van fent vagy három centi üres csővég ahol már nincs skála.

 

Nekem kb két centi ér ki, és 28 mm vastag csőből van, a fokolóm meg olyan 20 mili vastag kb.

Arra figyelj te is, hogy legyen hely mellette, ne tudja emelgetni a pálinka amikor felfelé áramlik.

Előzmény: franyo01 (76570)
kupeci Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76571

Értem.

Előzmény: vf1 (76566)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76570

Okés köszönöm ;)

Előzmény: Csakaházi (76569)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76569

Olyan magas legyen az edényben a folyadékoszlop, hogy ne érjen le a fokoló az aljáig bármennyit is mutasson. Tehát ha eqruvettát csinálsz, legyen olyan hosszú csőből amiből annyit lóg ki a fokoló vége, hogy ki tudd venni onnan, de érjen a legmagasabb fokig 95-100.

Van fent vagy három centi üres csővég ahol már skála.

Előzmény: franyo01 (76568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!