Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76617

...persze-persze, tudom, hogy azért zártak, de csak az illatok szempontjából említettem...

...a hűtőn meg azért felül van a hőmérő, mert mindíg a távozó hűtővíz hőfoka a mérvadó, amit 

én 65-75°C között tartok, mert ilyenkor a legkevesebb a vízfogyasztás és a kifolyó pálesz hőfoka

is 20°C alatt van, ami ugye a párolgás és az illatok miatt is lényeges...

...ha alul van a hőmérő, akkor csak a befolyó csapvíz hőfokát mutatná, de nem ez a lényeg...

Előzmény: comad2 (76615)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76616

Ha meg megtoldod 20 cm-vel a függőleges páracsövet akár mikrózni is lehet. Amúgy szép a cucc, de ezt már sokan írták...

Előzmény: rézműves1 (76612)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76615

A főzdékben főleg jövedéki okokból zártak, ha nyitottak lennének akkor lehetne gazemberkedni.

Előzmény: rézműves1 (76613)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76614

A hűtőn a hőmérőt miért felülre tetted? Jobban számít, hogy alul mennyi a hőfok.

Előzmény: rézműves1 (76612)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76613

...aki pedig epruvettát használ, csinálhat úgy mint a Labancok, én egy fél literes üdítős palacknak vágtam ki az alját és ráhúztam, de a főzdékben is zártak......

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76612

...pályinkás jó reggelt...

 

...én a "szabadság" óta főzök ezzel panelban az első emeleten...még a lépcsőházban sem érezni

semmit...volt úgy, hogy jöttek hozzánk, kérdezték mit csinálsz, mondom pálinkát főzök, válasz-"ne hülyéskedj hogy-hogy nincs büdös???"...ha jó a hűtés és jó a rendszer, akkor szerintem még a lakásban is alig érezni.........egy kis fólia és nem

szöknek az illatok...

Előzmény: truffle (76595)
pikvikk Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76611

Jó reggelt Mesterek !

 

Novemberben fogok almát főzni, és kaptam egy tippet, kíváncsi lennék a véleményetekre:

 

Állítólag ha a sima almacefrét közvetlen főzés előtt megbolondítom egyszerű birs kompóttal, akkor zamatosabb, finomabb lesz tőle a nedü...

 

Szerintetek ennek van valóságtartalma ?

 

köszönöm

Prophet09 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76610

Nagyon kiváncsi vagyok mi fő ki belőle, ha minden jól megy ma kiderül! :) Majd referálok én is.

Előzmény: uapctfj (76596)
vf1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76609

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76608

Akartam neked írni, privátban, de nem tudok.

Írd meg nekem a címed.

Előzmény: truffle (76595)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76607

Nekem 1,5 bar-os van rajta, kissebbet nem tudtam szerezni.

Már 2. éve főzök, de még nem volt vele gond.

Előzmény: szabika5 (76549)
kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76606

Köszi, igazából a fagyasztásra lettem volna kíváncsi, az kényelmesebb:)))

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76605

Jó lehet a 200-as is , felül úgy sincs olyan forróság. De talán a 300-as tartósabb.

Előzmény: Törölt nick (76575)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76604

Színe alapján nem az, meg az oldalán a kód: DN65 PN16. Ez szénacél nem?

Előzmény: foxrudi (76603)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76603

Sárgarézből kellene legyen.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76499)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76602

Ez nem zene csatorna!!

Előzmény: hal65 (76592)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76601

Pálinkás jóreggelt!

 

truffle Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76600

Rendben, nekem ennyi elég.

Egyébként van olyan a topikon, akihez el lehetne menni egy-egy kifőzénél tanulgatni, leskelődni, kérdezősködni? Mert ugye más itt a rengeteg infót begyűjteni és kezdőként semmit nem érteni belőle, mint látni a valóságban.

Az ember még nem is lenne hálátlan, vinne valami "jó kis cseh páleszt":D

Előzmény: deszegregator (76599)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76599

Semennyire....Nekem a 45 nek sincs hangja, legfeljebb amíg a moslékot ürítem...Nyugodtan csináld, nem lesz gond, ha megfelelően gondosan, tisztán jársz el. Persze én nem panelban nyomom...

Előzmény: truffle (76595)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76598

Annyi gagyiság van itt a sok értékelhető dolog között, hogy szerintem ennyi igazán  elmegy . Ki kell ereszteni néha a gőzt! :D

Előzmény: vf1 (76597)
vf1 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76597

Nincs igazad Hal, Józsipapának jogos a megjegyzése.

Ez tényleg egy szakmai topik, Az illyenekkel teszed gagyivá...

Nekem sem tetszett amit betettetek, ezentúl nem mondom jóérzéssel a kezdőknek, hogy olvass vissza, mert az álltalad is betett szarokat kell nézegetnie.

Előzmény: hal65 (76592)
uapctfj Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76596

Hali!

Én is ilyen vegyes, csemege meg minden fajta szőlőből főztem tavaly bogyózva.

Nagyon finom pálinka lett belőle. Az idén nem bogyóztam és bár csak az alszesznél tarok, illatra ugyan olyan, szóval ezután nem fogom bogyózni.

A 16 napig héjon erjedt czweigelt törkölye viszont nagyon konyakos illatú (ez is alszesz).

Eggyütt lesz kifőzve, ha kész nyilatkozom.

Ja sztem a képen pirosszlanka és otelló van, de nem vagyok szakértő, bocs ha tévedek!

Előzmény: Prophet09 (76446)
truffle Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76595

Sziasztok!

 

Ha 5 l-es hobby főzővel(gyári, réz) panelházban szeretnék főzőcskézni, akkor a kedves szomszédok mennyire fogják kívánni, hogy létesítsek édesanyámmal szexuális kapcsolatot? Gondolok itt a szagokra. 

Vagy ezek a főzők vannak annyira zártak, hogy nem lenne zavaró?

 

Köszönöm.

deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76594

Ez egy örökbecsű darab! Ez a csávó akkora gyökér , hogy szinte fáj, de szórakoztató!!!

Előzmény: hal65 (76592)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76593

A "legjobb akkor mikor egyszer megcsípte a fagy." tétellel nem értek egyet, de a szakirodalom sem! Ennek a gyümölcsnek van egy szedésérettségi állapota, amely fajtától, termőhelytől, évjárattól függ, de elmondható hogy szeptember végétől, október közepéig le kell szedni a fenti kitételek függvényében. A komolyabb fagykárt szenvedett gyümölcsöt azonnal fel kell dolgozni, ami nagyobb tételnél valóban nehezen kivitelezhető. A birset utóérlelni érdemes ha lehet, erre a hibátlan, kézzel szedett, nem hullott gyümölcs alkalmas. A hibás , vagy hullott darabokat azonnal érdemes feldolgozni, azok romlásnak indulnak...Sajnos egyes években a hibátlannak tűnő darabok is. Én ládákba rakom az utóérlelhető birset, és időnként átválogatom. Ilyenkor a sárga, teljesen utóérlelt, vagy romlásnak indult példányokat dolgozom fel, kivág va a rohadó részt az ép részeket kimentve. Érdemes szerintem így bajlódni vele, általában elenyésző a rohadásból eredő veszteség. Mostanában főleg érdemes időben szedni a tolvajok miatt is, ha nem zárt kertben van, nagyon népszerű lett a birs, főleg a pálinka miatt! A feldolgozásom hasonló, mosás, szőrtelenítés, darálás, és párolás addig amíg egy evővilla könnyen bele nem szúrható. A forráspontot nem éri el a főzővíz hőfoka, és nincs kompótíz a pálinkában! Higitásra elég általában a főzőlé, amit hozzáöntök a cefréhez, a főzőlébe keverem a cukrot, ha 40 fok alatti, az egyéb adalékok csak lehülés , 30 fok alatti anyagnál.

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76592

Ha az nem tetszett, itt egy másik gyöngyszem...

Csak Neked!

 

hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76591

Drága Józsipapa!

 

Olyan hibásan írsz, hogy az jutott eszembe, tán beb@sztál?

Nem jellemző ez Rád! :))

Tessék mulatni. Itt a hétvége!

Előzmény: csalitos (76586)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76590

:-) Egyetértek a gagyi zenéket illetően.

Előzmény: csalitos (76586)
hal65 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76589

Templomhegyi, mindig mellé van rakva!

Előzmény: rézműves1 (76587)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76588

Kupeci mestert akarod tanítani???

:)

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!