Keresés

Részletes keresés

zozomax Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76628

Mármint a főzőmester finomítás utáni állapotára gondolsz... :-)
Amúgy megtaláltam a golyós spiráljáról készült fotót, úgy látom legalább négyszer olyan hosszú, mint amit 

a webshop képén láttam... szóval marad a réz, esetleg a rozsdamentes.

hal65 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76627

Hanem a héten gondoltam egy merészet, és belevágtam egy duplafalú készítésébe.

Kipróbálom, jobb-e mindt a szimplám.

Ilyen lett.

 

Előzmény: hal65 (76625)
kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76626

Addig amíg valójában semmit sem tudtam a főzésről, sokkal magabiztosabb nyugalommal főztem!:)))

Előzmény: sogi01 (76588)
hal65 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76625

Dehogy hiszem....:)))

Előzmény: vf1 (76624)
vf1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76624

Aj, de rosszul írtam! Hal még azt hiszi be vagyok b@szva!

Golyós ilyet használ. Szerintem megfelelő!

Előzmény: vf1 (76623)
vf1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76623

golyós használ. Szerintem használható.

Előzmény: zozomax (76621)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76622

...hacsak nem az a "perverzitásod", hogy szereted nézni ahogy a gőz átalakul és szépen lecsorog,

az égvilágon semmi előnye nincs, sőt...na jó, talán könnyebb tisztán tartani...

...viszont mivel sokkal rosszabb a hőátadó képessége, több vizet "fogyaszt" és legnagyobb "bűne"

a törékenység, úgyhogy finomítások utáni "állapotban" talán jobb másnap hozzányúlni...

...de persze ez csak egy vélemény, van aki tud rá vigyázni és évek óta gond nélkül használja...

...de van olyan is, aki évente eltör egy fokolót, vagy egy üvegmenzúrát...

...itt néha a feleségek is "besegítenek", az enyémet is ő törte el véletlenül...

Előzmény: zozomax (76621)
zozomax Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76621

Szervusztok,

 

Készül a berendezésem, a szedett vedett dolgokból is egész pofás lesz.  Használ-e valaki üveg lepárló spirált? 

Gondolkozom rajta, hogy érdemes-e olyat használni? Nem kerül sokkal többe, mint a rézből tekert, de nyilván sérülékenyebb...

van valami értékelhető előnye is ?

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76620

Én is fent mérem a hűtővizet, ha 65-70 fok fölé megy akkor engedek be alul hideg vizet (fent kifolyik a meleg), de ilyenkor is kb húsz fok alul a víz és a lé is. Úgyhogy ezért már lent nem is mérem.

Előzmény: comad2 (76619)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76619

mert mindíg a távozó hűtővíz hőfoka a mérvadó,

 

Ezzel ha megengeded kicsit vitatkoznék, mert a távozó pálinka hőmérséklete a mérvadó, ami ugye alul folyik ki és annyi fokon, amennyi az alul lévő víz hőmérséklete. Nem mondom, nem árt fenn egy hőmérő, de én azért csak alulra tenném.

Előzmény: rézműves1 (76617)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76618

...időközben azért ezt a "problémát" is megoldottam és a zsámollyal már a nappalit "fűtöm", mert

így kevésbé vagyok "láb alatt"......ezt váltja a nagyobb "cucc"...

Előzmény: comad2 (76616)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76617

...persze-persze, tudom, hogy azért zártak, de csak az illatok szempontjából említettem...

...a hűtőn meg azért felül van a hőmérő, mert mindíg a távozó hűtővíz hőfoka a mérvadó, amit 

én 65-75°C között tartok, mert ilyenkor a legkevesebb a vízfogyasztás és a kifolyó pálesz hőfoka

is 20°C alatt van, ami ugye a párolgás és az illatok miatt is lényeges...

...ha alul van a hőmérő, akkor csak a befolyó csapvíz hőfokát mutatná, de nem ez a lényeg...

Előzmény: comad2 (76615)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76616

Ha meg megtoldod 20 cm-vel a függőleges páracsövet akár mikrózni is lehet. Amúgy szép a cucc, de ezt már sokan írták...

Előzmény: rézműves1 (76612)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76615

A főzdékben főleg jövedéki okokból zártak, ha nyitottak lennének akkor lehetne gazemberkedni.

Előzmény: rézműves1 (76613)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76614

A hűtőn a hőmérőt miért felülre tetted? Jobban számít, hogy alul mennyi a hőfok.

Előzmény: rézműves1 (76612)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76613

...aki pedig epruvettát használ, csinálhat úgy mint a Labancok, én egy fél literes üdítős palacknak vágtam ki az alját és ráhúztam, de a főzdékben is zártak......

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76612

...pályinkás jó reggelt...

 

...én a "szabadság" óta főzök ezzel panelban az első emeleten...még a lépcsőházban sem érezni

semmit...volt úgy, hogy jöttek hozzánk, kérdezték mit csinálsz, mondom pálinkát főzök, válasz-"ne hülyéskedj hogy-hogy nincs büdös???"...ha jó a hűtés és jó a rendszer, akkor szerintem még a lakásban is alig érezni.........egy kis fólia és nem

szöknek az illatok...

Előzmény: truffle (76595)
pikvikk Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76611

Jó reggelt Mesterek !

 

Novemberben fogok almát főzni, és kaptam egy tippet, kíváncsi lennék a véleményetekre:

 

Állítólag ha a sima almacefrét közvetlen főzés előtt megbolondítom egyszerű birs kompóttal, akkor zamatosabb, finomabb lesz tőle a nedü...

 

Szerintetek ennek van valóságtartalma ?

 

köszönöm

Prophet09 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76610

Nagyon kiváncsi vagyok mi fő ki belőle, ha minden jól megy ma kiderül! :) Majd referálok én is.

Előzmény: uapctfj (76596)
vf1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76609

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76608

Akartam neked írni, privátban, de nem tudok.

Írd meg nekem a címed.

Előzmény: truffle (76595)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76607

Nekem 1,5 bar-os van rajta, kissebbet nem tudtam szerezni.

Már 2. éve főzök, de még nem volt vele gond.

Előzmény: szabika5 (76549)
kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76606

Köszi, igazából a fagyasztásra lettem volna kíváncsi, az kényelmesebb:)))

Előzmény: Tintás Bánsz (76585)
kupeci Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76605

Jó lehet a 200-as is , felül úgy sincs olyan forróság. De talán a 300-as tartósabb.

Előzmény: Törölt nick (76575)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76604

Színe alapján nem az, meg az oldalán a kód: DN65 PN16. Ez szénacél nem?

Előzmény: foxrudi (76603)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76603

Sárgarézből kellene legyen.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76499)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76602

Ez nem zene csatorna!!

Előzmény: hal65 (76592)
gasboth Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76601

Pálinkás jóreggelt!

 

truffle Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76600

Rendben, nekem ennyi elég.

Egyébként van olyan a topikon, akihez el lehetne menni egy-egy kifőzénél tanulgatni, leskelődni, kérdezősködni? Mert ugye más itt a rengeteg infót begyűjteni és kezdőként semmit nem érteni belőle, mint látni a valóságban.

Az ember még nem is lenne hálátlan, vinne valami "jó kis cseh páleszt":D

Előzmény: deszegregator (76599)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.03 0 0 76599

Semennyire....Nekem a 45 nek sincs hangja, legfeljebb amíg a moslékot ürítem...Nyugodtan csináld, nem lesz gond, ha megfelelően gondosan, tisztán jársz el. Persze én nem panelban nyomom...

Előzmény: truffle (76595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!