Keresés

Részletes keresés

szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76658

Szia!

 

Küldj valami elérhetőséget, a hollót hova küldjem ?

Előzmény: Baracilin (76657)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76657

Ha kicsit is igényes vagy akkor semmi árulkodó jel, nem hogy szag de egydarab muslicanem lesza környéken... igényesség alatt a tisztaságot értem pl az erjedéskor zárt cefréző edényeket,főzés után elmosni a hordókat stb...

Előzmény: truffle (76595)
Piszra Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76656

Ahogy korábban írták a homok - víz párosítás jó lehet. Nekem volt hasonló problémám beszáradt borral. 1-2 napos citromsavas vízben történő áztatás, utána sikálás módszer nekem  segített. 5 literes üvegeim voltak. Először kis víz az üveg aljára, egy csomag 10dkg-s citromsav (lehet nem kell ennyi 5 literhez, de nem sajnáltam)  bele az üvegbe, jól felráztam-megmozgattam,amikor felolvadt a citromsav teleöntöttem az üveget és kb 2 napig állni hagytam, néha ha arra jártam felráztam. Két nap után langyos mosószeres víz + kefe.

Mondjuk azt még azért leírom, hogy "színes csillámokkal" én nem találkoztam......................

Előzmény: Kariboy107 (76649)
birogyula Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76655

Szia!

 

 

Tegyél bele 1 liter domestost és forgasd az üveget hogy mindenütt érje.

Én is igy tettem és gyönyörü lett.

Előzmény: Kariboy107 (76649)
spermadon Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76654

RAT DESTILER!

 

Ma kezdtem főzni a szilvát.

 

:)

Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76653

Köszi! :)

comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76652

WC-kefe! Persze új :-)

Előzmény: Kariboy107 (76649)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76651
Azt tudom ajánlani-homok apró sóder, súroloszer és rázd mint a fene.
Előzmény: Kariboy107 (76649)
barkócza Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76650

Ha ezen akarsz főzni megtanulni, akkor inkább nem ajánlanánk. Az egylépcsős főzés sokkal érzékenyebb, könnyebb elrontani. A kisüsti módszer sokkal biztosnágosabb (robosztusabb), kezdőnek mindenképpen ez ajánlott.

 

Van ismerősöm, aki vett hasonlót, problémái vannak az opálosodással, az elválasztással, és azon álmodozik, hogy na, de majd ha megrendelem hozzá a rézbetétet! Csak tapasztaltaknak való, akik meg tudnak küzdeni a problémákkal, és nem megy el a kedvük rögtön az egésztől.

Előzmény: Elveon (76641)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76649

Van valakinek ötlete nagy üvegballon (kb.30-40 liter) alapos kimosására?

Meggybor volt benne, de most pálinkát szeretnék benne pihentetni..

Olyan a belseje, mintha kicsit koszos lenne, de lámpafény alatt mintha színes csillámos lennének, ismerős valakinek hasonló szitu?

foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76648

Szép-szép mint az álom,csak a rezet nem találom.

Előzmény: Elveon (76641)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76647

Szép munka!Ez való ide!Hány literes??

 

Előzmény: hal65 (76627)
spermadon Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76646

Hát ez nem egy RAT DESTILER!! nagyon komoly cucc.

 

Biztos jó a pálinka ia amit főz...

 

Ha van rá pénzed vedd meg.

Előzmény: Elveon (76641)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76645

Átmérő,és a max nyomás(pn16)bar van föltűntetve.Krómozott kivitel,de valszínú sréz az.belülről kapard meg.Esetleg mágnes próba.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76604)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76644

Ja nem pont ilyenbe, hanem hasonló szimplába. Hetven literest láttam ami 45 cm átmérőjű volt, na olyan kéne nekem. Csak az a gáz, hogy olyan 35 ezer körül van. Megnézem az érdi piacon hétvégén, hátha ott van ócsóé.

Előzmény: hal65 (76635)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76643

Megvettem végülis 3"-os csap asszem a golyónál 65mm átmérő, 2500-at megért. Most kukáznom kell valahonnan hozzá csövet amivel összekötöm az üstel.

Előzmény: jatti1 (76642)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76642

Ez csak a méretét és anyomásbírását jelöli, nem az anyagminőséget. Mindenesetre 16 bárt bír, ezt csak nem éred el. :)

jatti

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76604)
Elveon Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76641

Azt szeretnem kerdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata otthoni hasznalatu egylepcsös fözök teren? Ilyenre gondolok peldaul: http://www.palinkafozes.com/palinkafozok/palinka-prof-egylepcsos-palinkafozo

 

Ha esetleg van valakinek ilyen fözöje es megosztana velem tapasztalatat azt nagyon megköszönnnem.

 

 

hal65 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76640

Mire gondolsz?

Méreteire?

380mm széles, és 360mm magas.

A két fal közötti távolság, kb:12mm.

Kevés olaj kell bele, hamar felmelegszik.

Előzmény: szentöltvíz (76639)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76639

Szia!

 

Csinos darab,müszaki paraméterek?

 

Üdvözlégy !

Előzmény: hal65 (76627)
golyós Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76638

Csak az előnyéről tudok beszámolni. Nyilván nem igényel több energiát a hűtés, ez könnyen belátható, ellenben még soha nem gyantáztam... Egy alkalmas lécre rugalmasan szerelve "örök életű" (ha csak el nem törik, mert elkopni biztos nem fog).... hátránya, hogy állandó vízátfolyást igényel, amit én egy 1,5m3- es tartályból szivattyúval oldok meg.

Az viszont tényleg perverz, ahogy látszik amint a gőzből pálinka lesz....

üdv.g.

Előzmény: zozomax (76628)
hal65 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76637

Értem.

Előzmény: vf1 (76597)
truffle Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76636

Köszönöm a választ, nagyon meggyőző, így a képek alapján pláne.

A szűkös hely kihasználása pedig proffesszionális!:)

Előzmény: rézműves1 (76612)
hal65 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76635

Ilyeeen?

Ez már most dupla!

Ha ebbe beleteszed a söröshordót, akkor már tripla lesz.

Egyébként én hozom be  őket Olaszországból.

Előzmény: Csakaházi (76630)
zozomax Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76634

Hát, a sógorom ért hozzá, őt akarom terhelni vele ( ezt még nem tudja :-)  ), a hordó alját is ő fogja duplára hegeszteni...

Előzmény: comad2 (76633)
comad2 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76633

Az RM cső beszerzése semmiség, a hajlítása a kutya.

Előzmény: zozomax (76632)
zozomax Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76632

Köszi, a vélemények alapján elvetettem az üveget.
A megfelelő méretű cucc már jelentősen drágább mint a fémcsövek.
Ha tudok szerezni RM csövet jó árban, akkor az lesz, ha nem akkor pedig réz.

Előzmény: Babar66 (76631)
Babar66 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76631

Ha érdekel, nekem van egy, azt neked adom, akár kipróbálásra is.

A 15l-es tisztázó üstömet szolgálta ki, de ahogy Miklós is írta, elég kicsi a teljesítménye, és egy másik hátrány, hogy nagyon kellett figyelni, hogy mikor indul meg az anyag, nem szabad késni a hűtővízzel.

Üdv!

Előzmény: zozomax (76621)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76630

Jól néz ki. Hol lehet ilyen fazekat szerezni? Nekem is hasonló kéne a söröshordó duplafalúsításához külső burkolatnak.

Előzmény: hal65 (76627)
Miklós1 Creative Commons License 2012.10.04 0 0 76629

Többen is használtunk már üvegspirál hűtőt, de többnyire lemondtunk róla a kisebb teljesítménye miatt. Golyósnak egy jó hosszú (talán 160cm) üvegspirálja van, ami kiszolgálja a főzőjét. Nekem 10l-es üstöt se bírt az üvegműveseknél kapható 60cm körüli hűtő. Egyébként jó az üveghűtő, mert nem oxidálódik,  nem befolyásolja a pálinka ízét, a sérülékenységével sem volt semmi baj, a kicsi teljesítmény pedig az üveg rossz hővezető képességéből adódik. A rézből kell a legrövidebb hűtő (kb. 3 menet), de rezes lehet a pálinka (ha ecetes volt a cefre). Az acél hűtő ugyanolyan semleges mint az üveg, csak jobb a hővezetése (az üvegnél jobb, a réznél rosszabb), kb. 4 menet kell belőle. Cső- és menetátmérők az üsttérfogat függvényei persze (pl. 30-as üst csőátmérő 12mm menetátmérő 25cm).

pikvikk

Lehet birsalma kompótot tenni az almacefrébe, én az elején tenném, hogy kierjedjen a kompót cukortartalma, de akkor már birspálinkához közelítesz. Az alszeszbe is lehet tenni kompótot, nyers birs darabokat meg a gőztérbe is, meg a pálinkába is, meg mindezt vegyesen és halmozva minden kombinációban, és más gyümölccsel is nemcsak birssel. Akinek ilyen a gusztusa, csinálja, rosszat nem tesz, de én maradok a tiszta pálinkánál.

Előzmény: zozomax (76621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!