Keresés

Részletes keresés

csinnnKA Creative Commons License 2004.07.26 0 0 320

A Versenyhivatal -mint a cikkből is kitűnik- azért büntette meg az FLP-t, mert egy "jószándékú ember" megszerezte a cég szakmai könyvét és felnyomta a megfelelő helyen, hogy lám-lám, itt táplálékkiegészítőkről gyógyító hatást feltételeznek, és ez a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartás. Ugye jól tudom, hogy ez törvénytelen? Csapjunk már a fenekükre, úgyis felveti őket a lé!

(Gyere Júdás, megkapod a pénzed!)

Nem azért kapott ki az FLP, mert bagolyköpetből csinált gélt aloe vera helyett, ezt a Versenyhivatalnál egy csöppet komolyabb világszervezet tanúsítja. Azért kaptak ki, mert nem szabad azt hivatalosan kinyilatkoztatniuk, hogy "a fokhagyma x hatású". De attól még az... csak nekik nem szabad leírniuk, mert hülyék voltak, és anno az egyszerűbb formát választották, a táplálékkiegészítőt. Hát most szívhatnak is! (Sőt, még csak azt sem mondom, hogy nem érdemlik meg.)

 

"Nem nekem ciki, hogy én általában józanul gondolkodom!"

Érdekes, én pontosan ezt hiszem magamról.

 

Ez nyilván a majomketrec effektus: a majom azt hiszi, hogy szegény többiek vannak ketrecbe zárva, s egyedül ő szabad.

Mindenki azt hiszi, hogy ő mondja a frankót és a másik a hülye.

Győzködjük egymást, ez a topic (sajnos?) erről szól.

Vannak, akik "körön belül" vannak (nem feltétlenül majomketrecen belül!), s mivel belül vannak, ők látják, ők értenek hozzá, és hihetetlenül felháborodnak azon, hogy azok, akik nem ismerik, nem látják, nem értenek hozzá, milyen alapon merik megítélni őket, lehülyézni, agymosottnak nevezni pusztán azért, mert kiállnak valami mellett, amiben hisznek (nem vallási hittel, pusztán morálisan).

 

Lehet, hogy tényleg hülyék. Tételezzük fel! Ők az egyetlen hülyék a világon? Ártanak valakinek?! A világon senkinek! Persze, lehetne mondani, hogy dehogynem, hát a többi hülyének, akik könnyen befolyásolhatóak, bedőlnek a mágikus szövegnek, és a csordaszellem felé terelődnek. Jelzem, ha így lenne, azt az FLP-be ma beterelt hülyét tegnap vagy holnap más terelné be más baromságba (nem is MLM-esbe, egészen más jellegű baromságba... ugyanis a "gyengéket" mindig bekebelezik az erősek).

 

Nézzük a másik végletet: mi van, ha az FLP-sek nem hülyék?!

Hát egyrészt az ugye ciki lenne, mert mindjárt kiderülne hogy akkor Ti vagytok a hülyék!

S hogy miért?! Mert véleményt mondtatok valamiről, amit nem tapasztalatok meg! (ld. korábbi utalás a cukrozott hangya ízére) Persze, jön a klasszikus reakció: egyél szart, 1 milliárd légy nem tévedhet! Ez ostoba és olcsó kifogás.

Az igazság az, hogy amikor Magyarországra betört az MLM, bizony rendkívül primitív módon folyt az egész, az volt ám az agymosás! A mostani MLM-cégekben is vannak halványan bizonyos elemek, amiket megtartottak a régiekből, ami általában az MLM-cégek ismérvei.

De már sokkal kultúráltabban működik az egész. És természetesen muszáj, hogy legyen néhány hypertahó kivétel, aki a "fajtája" szégyene. De ugye néhány pedofil tanár miatt nem mondjuk minden pedagógusra, hogy "Ááá, ez is csak azért ment tanárnak, hogy gyerekeket tapizhasson vagy verhessen!".

Ezért igen nagy udvariatlanságra vall egy embert negatívan megítélni pusztán csak azért, mert nem a "főnök-Gizike-seggnyalóalattvalók-Terkanénibetépett" hierarchiában akarja letölteni élete hátralévő részét, éhbérért! Lenyelni a főnök aljasságait és szemétségeit, a kollégák fúrásain idegeskedni, és rettegni a létszámleépítésnél, hogy "én ugye szóba se kerülök".

Azért az MLM-es melónak is vannak szépségei.

Minden nap alhatsz 9-ig! :-) (Ez számomra pl. elég fontos szempont lehet, ha netán mégis beadnám a derekamat.)

Te osztod be a munkaidődet, munkarendedet, a magad ura vagy!

Vagy minden nap dolgozgatsz 2-3 órát, vagy időszakonkét 1-2 hónapig napi 14 órát, hétvégén is... utána 1-2 hónapig pihenőt tarthatsz, és szinte semmit nem csinálsz.

Nem hatódsz meg 5000 Ft béremeléstől, legfeljebb akkor csillog egy kicsit a szemed a meghatódottságtól, ha majd átléped a bűvös 500e-t, egymilliót. Mert itt ténylegesen teljesítménybérben dolgozol: ha tücsök vagy, éhenhalsz, ha hangya vagy, meggazdagodhatsz!

Ráadásul együtt dolgozhatsz a pároddal. Ami persze istencsapása, ha már utáljátok egymást, de nagy vonzerő, ha szeretitek. Sok a házaspár az FLP-sek között, és a Kósa L. Adolfékat (meg néhány más kivételt) leszámítva ezek a házasságok nem hogy gyengültek volna, hanem épp hogy erősödnek. (Jó vicc, némelyiket mondjuk már csak a vagyon tartja össze, ez is igaz lehet.)

 

Az általam felemlegetett darukezelő és felesége szemlátomást úgy éltek, mint a galambok. Megvolt a szeretet, a harmónia, az egység, fél szavakból, egy pillantásból megértették egymást. Az jött le, hogy örültek, mint majom a farkának, hogy végre majd az öregkorukra pénzt tehetnek félre, így nyugdíj előtt 5 perccel.

 

De hagyjuk őket. Inkább azt mondd meg nekem, miért fáj neked az, hogy az ács javasol vitamint a kárpitosnak?! Náncsi néni az orvosi rendelőben nem ezt csinálja?

"- Mi a baja kedveském?! Jáááj, az ángyomnak is ez vót, oszt X orvosságot kapta rá! Tök mindegy, mit mond majd odabent a doktor, maga csak ezt kérgye majd a patikában, agggyák recept nélkű is!" Ez így megy ma is... és így ment 50 éve! Nos?! Mi köze az FLP-nek ehhez?! Hacsak nem annyi, hogy míg a Náncsi nénik veszélyes gyógyszerekkel "diagnosztizálnak", addig az  ács azt mondja a kárpitosnak, hogy: "Basszus, ne bagózz már annyit, vagy ha igen, legalább szedjél több C-vitamint, mert szükséged van rá! A cégnél, ahol egy kis mellékest keresek, több szakmai előadáson is elhangzott, hogy aki ennyire mérgezi magát, mint Te, az legalább méregtelenítsen. Meg aztán, egyél fokhagymát, hátha lejjebb megy a vérnyomásod."

 

Szerinted ez már felér egy tömeggyilkossággal?!

Ezek ártalmatlan termékek! Ha mellétrafál a "diagnózis" felállításában, max. nem a vérnyomása megy lejjebb a kárpitosnak, hanem a (dohányzástól) súlyossá váló érszűkülete gyógyul meg, mert tévedésből az ereit tisztította egy kis Omega-3 tartalmú halolaj-kapszulával.

 

Az FLP-sek nem Syncumar(véralvadásgátló)t írnak fel egymásnak receptre, és ölik egymást halomra! Olyan termékeket javasolnak (általában a megfelelő betegségre a megfelelő szert, mert azért az aktívan dolgozó tagok nagyobb része igenis tisztességgel megtanulja a termékeket), amiket ha mind megennének (persze nem egyszerre), akkor sem lenne a világon semmi bajuk.

Tehát mi a probléma ezzel?!

 

 

Előzmény: Hayloft Ezekiel (317)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.07.26 0 0 319

Köszönjük a cikket, vagyis a precíz tájékoztatást (bár nem tudom, hogy bárkit is érdekel-e, de legalább ide tartozik, ebbe a topicba). :-)

Sajnos az FLP elkövetett egy bődületes nagy hibát: "táplálékkiegészítő" kategóriába soroltatta be a termékeit, nem pedig "gyógyhatású készítmény"-ként törzskönyveztette, ami biztosan hosszabb eljárás lett volna (csak tippelek: talán többe is került volna), nem tudom! De csúnyán ráfaragtak, mert ugye azok az emberek, akik számára a gyönyörszerzés egyetlen formája, ha másoknak árthatnak, gondoskodnak arról, hogy időről-időre felhívják a Versenyhivatal (vagy a szakminisztérium) figyelmét arra, hogy az FLP valamelyik kiadványa már megint azt mondta, hogy Náncsi néni tirgye kalácsa az MSM-géltől gyógyult meg. Persze ez így van, mindenki tudja, orvosok bizonyíthatják a lelettel, de az egészségügyi kormányzat szerint az csakis véletlen egybeesés lehet, hogy pont a használata után gyógyult meg, egyébként nyilvánvalóan semmi köze az MSM gélhez. Na de egy táplálékkiegészítőnek gyógyító hatást tulajdonítani, hát ez isten elleni vétek.

 

ezt te tényleg komolyan írod? Ennyi erővel az is kiderülhetett volna, hogy majomvérből és emberi zsírból készülnek a termékek, csak elkövették azt a kis hibát, hogy aszonták, hogy stabilizált aloéból vannak...

Általában a versenyhivatal ezért van, hogy ne lehessen minden szart rásózni a a té vevőre. Ez az egész mlm lényege, otthon zajik, lakásban, két ember között. Nincs vásárlók könyve, nincs hiszti... az a rohadt versenyhivatal meg nem átallja alaposan megbüntetni a céget, ha megenged magának egy kis hibát...

 

tényleg el kellene gondolkodnod...

 

Előzmény: csinnnKA (318)
csinnnKA Creative Commons License 2004.07.26 0 0 318

Belial!

Nem, még nem említette senki, már csak azért sem, mert az FLP-nél nincs kezdőcsomag! :-)

TÉVESEK AZ INFORMÁCIÓID (akárhonnan is származzon... hát biztos, hogy nem az FLP-től származik, ugyebár)!!!

Az FLP-hez úgy lehet bekerülni, hogy valaki (szponzorod) bevisz a központi raktárba, ahol 5 perc alatt kitöltet veled egy olyan regisztrációs lapot, amin csak a név, lakáscím és mobilszámod szerepel. Ingyen(!) kapsz egy vásárlókártyát, és mivel ez egy diszkont raktár, így van egy vásárlási minimum, amit el kell, hogy érjen a vásárlásod. Ez konkrétan 55 euro. (jelenlegi, 249 Ft-os euro-ár mellett ez 13.600 Ft.) A Metro-áruházakban 15-20 évvel ezelőtt is már csak 5000 Ft fölött lehetett vásárolni, tehát úgy gondolom, ez, a forint jelenlegi vásárlóértékéhez mérten nem egy jelentős összeg! Ez kb. 3-4-5 termék ára (attól függően, hogy a legolcsóbb 790 Ft-os termékből vásárolsz vagy a 7900-as legdrágábból). 

Ezután elkezdhet mindenki kedvére és jóval olcsóbban(!) vásárolgatni (mivel a kisker ár a nagyker árnál 43 %-kal több).

Látod, ez veletek a baj: egy csomó téves információt tényként közöltök, hogy legalább egy-egy jó kis rémhírterjesztéssel "betegyetek" az FLP-seknek! :-(

 

Beebite tündérke!

Már vagy 2-3 éve mondogatom neked, most megismétlem: "Hová lennék a Te eszed nélkül?!"  Újfent köszönöm, megértettem! :-*

 

Yzso!

Köszönjük a cikket, vagyis a precíz tájékoztatást (bár nem tudom, hogy bárkit is érdekel-e, de legalább ide tartozik, ebbe a topicba). :-)

Sajnos az FLP elkövetett egy bődületes nagy hibát: "táplálékkiegészítő" kategóriába soroltatta be a termékeit, nem pedig "gyógyhatású készítmény"-ként törzskönyveztette, ami biztosan hosszabb eljárás lett volna (csak tippelek: talán többe is került volna), nem tudom! De csúnyán ráfaragtak, mert ugye azok az emberek, akik számára a gyönyörszerzés egyetlen formája, ha másoknak árthatnak, gondoskodnak arról, hogy időről-időre felhívják a Versenyhivatal (vagy a szakminisztérium) figyelmét arra, hogy az FLP valamelyik kiadványa már megint azt mondta, hogy Náncsi néni tirgye kalácsa az MSM-géltől gyógyult meg. Persze ez így van, mindenki tudja, orvosok bizonyíthatják a lelettel, de az egészségügyi kormányzat szerint az csakis véletlen egybeesés lehet, hogy pont a használata után gyógyult meg, egyébként nyilvánvalóan semmi köze az MSM gélhez. Na de egy táplálékkiegészítőnek gyógyító hatást tulajdonítani, hát ez isten elleni vétek.

Aki elolvasta a Lenkei könyvet, tudja, miről van szó... mi van a háttérben, miért nem engedélyezte az egészségügyi kormányzat, hogy a táplálékkiegészítőknek igenis lehessen gyógyító hatást tulajdonítani, ha egyszer van nekijjjjjjjje.

Vitáztunk itt eleget az 1000 mg-os fokhagymáról, de ahhoz ugye nem kell sem orvosi, sem gyógyszerészi, sem vegyészi diploma, hogy mindenki tudja, milyen jótékony hatásai vannak a fokhagymának. Csakhogy ezt nem szabad leírni, csupán azt, hogy egyétek, mert ez fúdejó! De hogy ettől esetleg normalizálódik a vérnyomás, tisztul a vér, az érrendszer, s hogy megakadályozza a vérrögképződést, gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatású, azt szigorúan tilos. Mert én leírhatom azt, hogy kérem szépen én (vagy a Náncsi nénikém tirgyekalácsa) az FLP fokhagyma-kapszulájától gyógyult(am) meg, mert ez az én (vagy a Náncsi nénikém, aki ugyi mégiscsak családban marad) terméktapasztalata. Meg én elmondhatom, hogy mit tapasztaltam, hiszen én különben is agymosott vagyok, a flepniseknek meg mindent szabad.

Csakhogy a cég semmilyen kiadványában ezt nem írhatja le, mert ezzel megtéveszti a fogyasztókat! Röhej! Vagyis... szomorú! (hogy a kormányzat minden eszközzel küzd az emberek egészsége és gyógyulása ellen, bizonyítva, hogy a gyógyszermaffiát támogatja. Hát mégiscsak Lenkeinek van igaza?!)

 

Zuzmacs, aki nem mancs, és ezek szerint még soha életében nem csúszott meg az ujja a billentyűkön (melyhez ezúton is gratulálok)!

Próbáltad a gyerekeiden?! Így, többesszámban?! Mert először, ha jól emlészem, azt írtad, hogy csak az egyik gyereken próbáltad! (Tényleg, milyen érdekes szülői magatartás. Miért csak a lányod torkát fújtad be vele, a fiadét miért nem? A lányodat szeretted jobban? Vagy épp a fiadat?) Feltételezve, hogy a sógornőd legalább negyedannyit ért az FLP termékekhez, mint (most már) én (éljen a szerénység), és így ellátott téged a megfelelő használati utasítással, megkérdezném tőled (figyelj! nem agresszívan): mondd csak, kedves Zuzmacs, aki nem Zuzmancs! Legalább negyedóránként befújtad legalább fél napon át, vagy csupán egyetlen fullattól vártad a csodát... mert "ennyire" azért még egy FLP-s táplálékkiegészítő sem lehet csodaszer!

Mert ha nem úgy használtad, ahogyan azt kell, akkor már erről nem nehéz leképeznem, hogy számodra miért egy totális népbutító és népfejő cég az FLP.

a) pusztán azért, mert a sógornőd nem ért hozzá,

b) nem mondta el, hogy torokfájásnál /és bizonyos más esetekben/ a FIRST-öt nagyon sűrűn kell használni, hogy minél inkább folyamatos legyen a hatása,

c) elmondta, de Te tojtál rá, magyarul, mire oda került a sor, hogy tényleg használni kellett, mert fájt a kicsi torka, Te már csak arra emlékeztél, hogy a torkába kell fújni (légy erős: lehet vele gargalizálni is, sőt, még jobb... egy gyerek esetleg fegyelmezetlenül viseli a torkonfújást), max. 2-3 óra alatt tökéletesen elmulasztotta már sokak torokfájását. De mivel nem figyeltél, nem tudtad, hogy legalább 10x kell bespriccelni ahhoz, hogy használjon, s Te adagoltad rosszul, így nem is működött. Mi következik ebből? Hogy az FLP egy szar szemét cég! Aha! Logikus! :-)

(Ha gondolod, szavaim bizonyítékaként végezz el egy rendkívül bonyolult tudományos kísérletet: próbálj meg egy csepp vízzel szomjat oltani, próbálj meg egy evőkanállal és végül egy teli korsóval!)

ad "Negyedrészt": teljesen egyetértünk, én egy szóval sem mondtam, hogy ne egyen az illető egész délelőtt semmit. Az egy nagy pohár frissen facsart gyümölcslé az minimum 50-60 dkg gyümölcsből készül, az pedig már nem semmi. Vagy ha elrágcsál néhány almát, az sem semmi. Viszont fokozza az Aloe Vera gél hatását, illetve a gél is (a takarítással) elősegítette a gyümölcsökben lévő vitaminok  felszívódását (természetesen bio-gyümölcsökről beszélek, nem agyonvegyszerezett, növényvédőszerezett "gyümölcsnek látszó" tárgyakról). Ez a jótékony kölcsönhatás. Tehát aki nem szalonnásrántottát reggelizik, csak almát, az azért még "valami" ám!

ad "Ötödrészt": nagyon tévedsz. Viszont ha Te(!!!) az én modoromat agresszívnak mered nevezni, vajh mit mondanál a sajátodra? (208-asra)

Engedd meg, hogy a plágium jegyében idézzem tőled annak a kezdő mondatát jelen hozzá(d)szólásom befejezéseként: "Tudod mi a baj az Aloe termékekkel?(FLP) Leírom:"

Hogy rosszul használják az emberek, és ha nem tett azonnal csodát velük (vagyis ha táplálékkiegészítő létükre képesek nem csodaszerként viselkedni), akkor azok nyilatkoznak róla úgy, hogy a huszadást sem érik, akik esetleg saját maguk (önhibájukból! esetleg figyelmetlenségükből!)  adagolták rosszul! :-(

 

MAXVAL!

1. Vélhetőleg a mi tablettánkban ugyanabból van 250 mg, amiből a kereskedelemben kapható egyetlen fajtában 20 mg... vagyis színtiszta méhpempőből!

2. "Nekem semmi bajom azzal, hogy valakinek tetszik egy irreális árú MLM-termék."   

Elhiszem, hogy nincs vele semmi bajod, hisz megveszik tőled a jócskán feláras FLP-s termékeket! :-)))

Egyébként most tényleg nem a bioboltok forgalmát szeretném rontani, mert hosszú-hosszú évekig jártam oda, rágcsának sósmogyoró helyett mindig bioboltos sótlan szójababot vettem (egy csomó ember nem ismeri még ma sem), gyakran vettem csíráztatnivaló gabonákat, csalánteát, hársfateát, nagyon sok mindent.

De egyrészt az utóbbi időben olyan hatalmas különbségek vannak bioboltok árai között is (sőt, patikák árai között is), hogy az valami elképesztő. Amikor ugyanazt a terméket 1000-1200 Ft-tal drágábban kapod meg az egyik helyen, mint a másikon, akko egyáltalán nem mindegy, hogy valamit 3000-ért veszel-e meg vagy 4200 Ft-ért. És ugyanez a helyzet az FLP-vel is. Lehet, hogy valaki lusta vagy túlságosan elfoglalt berohangálni a raktárba, hogy megvegye a havi natur gél adagját, gyógyteáját, vagy ha tablettát-kapszulát szed, azokat... de egyetlen telefonhívás, vagy egy kattintás az interneten, és leadhatja a rendelését, amit két nap múlva INGYENESEN házhoz is szállítanak.

Természetesen van, aki több mindent vásárol, olyan termékeket is, ami nincs az FLP-nél és persze ne felejtsük ki azokat sem, akiknek kifordul a bele az FLP-től!

Maxval, én tényleg válaszolgatok a kérdéseidre, de Te sosem az enyémekre! :-(

Mire mondod, hogy az FLP "túl sok embert becsap tisztességtelen és hazug módon"? Bizonyítsd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mondtam neked, hogy engem elég nagy mélységben érdekel a termékek összetétele, hatása (hát ez utóbbit ugye egyre nehezebb lesz kiderítenem, hála a Versenyhivatalnak). Járok FLP-s orvosi előadásokra, ismerek olyan embereket, akik egy éve kezdték és sikeresek. Lehet, hogy baromi buták, de például amiről a szünetben beszéltünk, amit kérdeztem (termékkel kapcsolatos dolgokat), azokat tudták. Egy (nemrég még) darukezelő úgy köpte-vágta, hogy "a metil-szulfonil-metán minden állati és növényi sejtben előforduló szerves kéntartalamú vegyület", hogy a meglepetéstől ezt a mondatot még én is megjegyeztem! :-) Meg hogy "a glukózamin-szulfát héjas állatok, rákok külső vázából, míg a kondroitin-szulfát rendszerint cápaporcból kerül kivonásra"... hogy csak néztem ki a fejemből. Honnan tud egy darukezelő ennyit az MSM-gél összetételéről?! És vajon miért nem akad össze az ő nyelve, amikor nekem még e szavak leírása is nehézséget jelent, szótagolnom kell?! Közölte, hogy ő és a felesége már több mint egy éve az FLP-ből élnek. Örülnek, hogy ketten együtt dolgoznak, boldogságot jelent számukra, hogy együtt lehetnek, a felesége nem éjszakázik tovább (ápolónő volt), és kettejük együttes jövedelme most már majdnem tízszerese a felesége volt fizetésének, pontosan 700e Ft bruttóban. Igaz, az első hónapokban alig kerestek 20-30 ezer forintot, de aztán beindult a dolog. (nekem őszintének tűnt) Ebből persze még adózni is kell, de sok a leírható költség is, tehát marad jócskán! S elmondta, hogy ő ugyanúgy ért ezekhez a termékekhez, ahogyan a darukezeléshez is értett. Mert ha valaki valamit hivatásszerűen csinál, akkor kötelessége a szakmai felkészülés és kötelessége tisztelni és szeretni azt a munkát. (Ezt neked aláhúzva mondom, mert kicsit csípi a szememet, hogy agyba-főbe fikázod az FLP-t, de arra azért jó, hogy teletömje a zsebedet! Még akkor is, ha csak aprópénzzel tömi tele.)

Mondtam neki, hogy én még csak kóstolgatom a dolgot, bár a szakmai érdeklődés és tudásszomj már bennem is megvan. Bevallottam neki őszintén, hogy én soha nem hittem semmilyen MLM-es termékben, és a cég ellen volt egy kezdeti ellenszenvem, de már ez is kezd megszünni. Azt is megmondtam, hogy sokan agymosásnak tartják a rendezvényeket, a cég szellemiségét stb, és a legelső alkalommal én is annak tartottam, egyszerűen azért, mert kívülről talán annak látszik. Főként azok számára, akik eleve előítéletekkel jönnek el. És vannak elemei, amik még most sem tetszenek, sőt, elítélem, és talán ez is az oka, hogy egyelőre még nem köteleztem el magam lélekben a cég mellett.

MÁS:  Az FLP-s könyvet kb. 20 szakorvos írta. Huszan az ötezer FLP-s orvos közül. A könyv pedig a termékek orvosi, szakszerű bemutatója (egynémely részben annyira közérthető formában leírva, hogy egy darukezelő is megértse). Miért nagy rakás szar neked?! Te miből szerzed az általad árusított FLP termékekről az információkat?!

Ha bemegy hozzád egy vevő és X vagy Y (természetesen FLP-s) terméket kér tőled, mondjuk natur gélt, ami tuti, hogy van nálad... akkor mit szoktál mondani neki?!

"- Asszonyom! Ön megveheti az üzletemben jóval drágábban, mint a valódi ára! Ez az első büntetése, amiért FLP terméket akar venni! De jót mondok, fizesse ki gyorsan, s aztán húzzon is el vele, mert én ezt a genyót csak kesztyűben vagy csipesszel fogom meg! Azt pedig ne várja tőlem, hogy akár egyetlen pozitív szót is ejtsek róla! Hisz ha azt mondanám, hogy méregtelenít, gyulladást csökkent, javítja a szervezet öngyógyító képességét... akkor utána magamat kéne szemen köpnöm, hisz megdicsértem egy olyan elvetemült, utolsó szemét cég termékét, mint az FLP! Ezt ugye nem várja tőlem?! Hát akkor fogja, és addig vigye, míg meg nem gondolom magam! Mert már azt fontolgatom, hogy csak azért fogok FLP-s géleket tartani, hogy a vevő azt kérje, én pedig jól lebeszéljem róla, hogy még kevesebben fogyasszák!"  Így történik valahogy?! :-)

 

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.07.26 0 0 317

1. a hivatalos büntetés alapján mégis azt gondolom, hogy

 

1/a nem mi földönjárók vagyunk a hülyék

1/b mégse olyan okos dolog, hogy az ács-állványozók javasoljanak gyógyitermékeket a kárpitosoknak

 

2. topiknyitó művésznőnek csak annyit, hogy

2/a nem ismer engem, nem tudja milyen vagyok, és ez így jó

2/b a kereskedelem szakma, sok év tanulással lehet elsajátítani, és akkor sem biztos, hogy jól megy

 

az összes személyeskedő hiszti meg mélyen nem érdekel.

 

offtopik

kicsit úgy érzem, hogy ez a fentről jövő, központi akarat nagyon hiányzik a népnek, beleszoktak a kényelmesbe, hogy mások gondolkodnak helyettük, mások mondják meg, hogy kinek mire van szüksége. A józan ész sokaknak értelmezhetetlen fogalom. Nem nekem ciki, hogy én általában józanul gondolkodom.

ontopik

 

izgatottan várom a megvásárolt légtérhez hasonló okosságokat!

Belial Creative Commons License 2004.07.25 0 0 314

Azt említette már valaki, hogy FLP-nél több, mint 100ezer Ft a "kezdőcsomag"???

Elég brutál kiadás ez, egy átlag embernek.

rali Creative Commons License 2004.07.25 0 0 313
Gratulálok, Miss Beebite.
Előzmény: Beebite (311)
yzso Creative Commons License 2004.07.25 0 0 312
"GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL KÖZLEMÉNYE
60 MILLIÓ FORINTOS BÍRSÁGOT SZABOTT KI A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL A FOGYASZTÓK MEGTÉVESZTÉSE MIATT
A Gazdasági Versenyhivatal a Forever Living Products Egészségügyi Élelmezési és Kozmetikai Termékeket Forgalmazó Kft., Magyarország ellen a fogyasztók megtévesztése miatt indított eljárást. Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapította a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást, és a vállalatot 60 millió forint bírság megfizetésére kötelezte.
A Versenytanács fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartás további folytatását a határozat kézhezvételétől megtiltotta, azaz a vállalkozás gyógyszernek nem minősülő termékeivel kapcsolatos tájékoztatásaiban nem tehet közzé gyógyhatásra utaló információt.
A Forever Living Products Egészségügyi Élelmezési és Kozmetikai Termékeket Forgalmazó Kft., Magyarország a Tisztán és egyszerűen kiadványában, az általa forgalmazott hangkazettákon, valamint a nyomtatott és elektronikus formában megjelenő (Forever Aloe című) havilapjában a felhasználói tapasztalatok közzétételével termékeinek gyógyhatást tulajdonító tájékoztatást adott, az azt alátámasztó hatósági eljárások lefolytatása és a szükséges engedélyek megléte nélkül.

A Versenytanács döntése meghozatalakor azt vette figyelembe, hogy az érvényben lévő törvények alkalmazása mellett egy vállalkozás élelmiszernek, étrend-kiegészítőnek, vagy kozmetikai terméknek minősülő termékeinek nem tulajdoníthat gyógyhatást.

A bírság meghatározásakor a Versenytanács súlyosbító körülményként értékelte, hogy az eljárás alá vont vállalkozás termékeit olyan piacon értékesítette, ahol a fogyasztók jelentős mértékben ki vannak szolgáltatva a vásárolt termék fogyasztásával járó hatásokra vonatkozó információ tartalmának igaz voltának. A Versenytanács azt is súlyosbító körülményként értékelte, hogy az elmarasztalt vállalkozás gyógyszernek nem minősülő termékeit már több éve forgalmazza a Versenytanács által kifogásolt módon.


Budapest, 2004. 06.04.

dr. Horváth Anita
Sajtófőnök "


Beebite Creative Commons License 2004.07.25 0 0 311

Drága CsinnnKA, :*)

 

Asszem átugrottad a valódi hozzászólásomat (243), és csak a mézzel kapcsolatos -amúgy tökoff- kijelentésemet köszönted meg, mert különben most nem irnék megint:)

Egy: Természetes nátrium benzoát: ne legyünk viccesek, a benzoát sói szinte minden élelmiszerben benne vannak (mármint nem feldolgozottban), tehát valszeg a feketetribizliben is, nyomokban, de persze nem abból fogják kivonni, mint ahogyan az aszkorbinsav is szintetikus benne, hidd csak el.

 

Ez persze nem baj. Aki allergiás a benzoátra, az a természetesre ugyanúgy az lesz, mint a szintetikusra. Aki allergiás a benzoátra, az nem ehet/ihat ilyen készítményt, és sok más egyebet sem. De elenyészően kevés ilyen ember van. Sajnos még mindig nincs valódi alternativája, ami ugyanezen paramétereknek megfelel. (Tartósitószer nélkül egy ilyen lötyi napok alatt megbuggyan.) Arra még nem sikerült választ kapnom, hogy minek bele kálium szorbát is, (ha ugyan tényleg van benne, mert nem tudom, csak itt irta valaki), mert a funkciója ugyanaz. (Tartósit.)

 

Én nem azt mondom, hogy ez baj, a hozzászólásom csak azt cáfoltam, hogy benzol lenne e kettő (benzoesav+aszkorbinsav) keverékéből. MErt ezzel rongyolt neked itt az illető, és ezt már nem birtam nézni:)) (Utána néztem, én is megtaláltam, hogy zöldpók oldalán ezt irják, több más egyetemes baromsággal és néhány valósággal együtt.)

 

Kettő: az, hogy valami természetes, még korántsem jelenti azt, hogy nem káros. A galóca toxin is full természetes, és mégis feldobom tőle a pracskert.:)

 

Tehát csak nyugi, a cumódban szerintem nincs semmi káros, a tartósító szer kell bele, aki anélkül akarja, az termessze otthon, mert készítménybe muszáj tenni, készpasz:) De azért sötétzöldnek sem kell lenni, az élelmiszer adaléknak szánt anyagok szintetikusak, de ebben nincs semmi gáz:) (A sötétzöld felfogás szerint ezen utolsó mondatom téves, de én nem állok szóba sötétzöldekkel:)

Előzmény: csinnnKA (298)
rali Creative Commons License 2004.07.25 0 0 310
Majd nem lesz ártalmas azokat a dolgokat, amiket ZöPö szemére vetettél - egy élelmiszervegyésszel átbeszélni, mert így erősen úgy tűnik, hogy hülyeségeket beszélsz.
Előzmény: csinnnKA (298)
rali Creative Commons License 2004.07.25 0 0 309
Ez az - egyetértünk.
Előzmény: zuzmacs (308)
zuzmacs Creative Commons License 2004.07.25 0 0 308

Egyrészt: Nem Zuzmancs, hanem Zuzmacs.

Másrészt: Próbáltam, a gyerekeimen.

Harmadrészt: Hidd el, értek valamit a betegségekhez. Talán valamivel többet mint te.

Aki nem hisz ebben, nem feltétlenül gonosz, rosszakaratú és stupid. Talán más a tapasztalata.

Negyedrészt: Ha valaki nem eszik egész délelőtt semmit, az estére lesz éhesebb és akkor eszik sokat. Ez pedig nem a fogyás legjobb módszere. Egyenletesen kell enni, változatosan és nem túl sokat. Akkor fogyni lehet. Aloe nélkül is.

Ötödrész: Eddig csak éreztem, de most már tudom is mi a legnagyobb baj veletek FLP terjesztőkkel. Ha valaki nem azt gondolja amit ti azt rögtön kikiáltjátok buta gonosz stb. embernek aki kb. szerintetek egy egysejtű intelligenciájával és életben maradási jogával rendelkezik. Agresszív, lesajnájó modotod miatt csak sajnálni tudlak.

Előzmény: csinnnKA (298)
rali Creative Commons License 2004.07.25 0 0 307
Prampulálok!
Előzmény: Törölt nick (306)
rali Creative Commons License 2004.07.24 0 0 305
Ebben meg az a nagyon érdekes, hogy nem MLM figurát még sose láttam topicot nyitni az MLM ellen....Nem a többség kezdte....
Előzmény: csufi99 (299)
rali Creative Commons License 2004.07.24 0 0 304
Allor nyitottad volna ezt a topicot a Karrier fórumba - ennyi év után talán természetes itt lett volna...itt meg ne csodálkozz, ha ellnvélekedésekkell kell szembesülnöd.
Előzmény: csinnnKA (300)
csinnnKA Creative Commons License 2004.07.23 0 0 300

Szia! :-)

Köszönöm, hogy leírtad, amit leírtál! :-)

Remélem, hogy egyszer (nem! Remélem, hogy hamarosan) a topic arról fog szólni, ami miatt indítottam.

(Nem tömeges ömlengésre gondolok, hogy milyen jó, mert még Lassie is hazatér tőle... nem! Komoly és normális társalgásra, ahol az aloe használók tapasztalatot cserélhetnek, s ahol az aloet nem használók információkat kaphatnak a növényről és az FLP termékéről. Amikor a topicon indítottam, valóban eufórikus állapotban voltam: meglepett, hogy életemben először egy MLM-es termék nem csalás, nem ámítás, hanem működik, méghozzá csodálatosan. Ettől aztán annyira felvillanyozódtam, hogy gondoltam: megosztom e hírt a fél világgal, őszintén szólva nem napi 100-as nagyságrendű hozzászólásra számítottam, de mondjuk hetente 1-2-re mindenképp.)

Igen, az sajnos tény, hogy a gyógyszerárak magasan lekőrözik pl. az FLP-s árakat... mint ahogy az is tény, hogy egyre többen fordulnak az alternatív gyógymódok felé. :-)

Előzmény: csufi99 (299)
csufi99 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 299
Sziasztok!
Én nem értem miért kell vitázni, mindenki azt csinálja, ami a meggyőződése, s ettől még nem kellene összeugrani. Nem vagyok megszállott sem egyik , sem másik vásárlókörben, mindekttőben benne vagyok, s nem vesznek bennem össze. Mi rossz van ebben.
Mindenki ott és azt vásárol, amit akar, szuverén joga.
Aloe , vagy bármely más gyógyhatású terméket, teát sorolhatnék. Egy sem a csoda, de mindben van valami jó, ami kell a szervezetnek, no attól függ mire.
Mi megkérdeztük az orvost, semmi kifogása nem volt az aloe v.ellen, sőt elmondta, sok hasonló beteg fogyasztó, amitől csodák nem lesznek de ha fikarcnyit is segít egy betegen, az már jó, igaz drága, de ma már ott tartunk, hogy a 90 %-os támogatással felírt gyógyszer, egy doboz ára közelíti az aloe árát. Hát akkor mi a baj? Vegye ott mindenki, ahol nagyobb a bizalma a termék iránt. Ja, s nehogy félreértés legyen, a doki nem árulja... érdekes lenne egy ilyen orvostól.
Én vagyok tag, s vásárolok néhány terméket, ha szükségem van rá. Ennyi, s tegye mindenki azt amiben hisz, vagy kpróbálta, s segített valamit.
Szívesebben olvasgatnék arról kinek mi a tapasztalata?
csinnnKA Creative Commons License 2004.07.23 0 0 298

Sziasztok!

Rég jártam erre. Ezért előre jelzem, attól tartok, hosszú leszek! :-)

 

Vikuska!

Köszönöm az infót, hasznos segítség volt számomra, felírtam! :-)

Örülök, hogy ha kevesen is, de vannak, akik megtisztelnek azzal, hogy figyelembe veszik a topicindító szándékát és kérését! :-)

 

Bár már mozigépész és Herr Qles is szóba hozta, de mivel én voltam a célszemély, engedtessék meg nekem is egy sértődött megjegyzés:

 

Kedves Ezekiel!

Először is: nem, soha nem szólt Grétsy tanár úr az (akkor még csak újság)írónőre, hogy a lelehet két "l", ugyanis az írónő mindig két "l"-lel írta. Te viszont hárommal. De ciki valakit tévesen leugatni!!! (Bár ez a topic másról se szól, ha jobban megnézzük.)  (Ráadásul írhattam volna tényleg 3 "l"-lel, véletlenül elírásból, szóval még az sem jelentené azt, hogy az írónő ne ismerné a Magyar Helyesírás Szabályait A-Z-ig!) De ne aggódj, ez így volt kerek, így illett a személyiségedhez! Az pedig, hogy e topicot, vagy az egész FLP-s aloe vera témakört Te a "babonák és elvakultság" polcra helyezed, épp a Te elvakultságodat mutatja. Mint ahogy igencsak téves következtetést vontál le a kereskedelemmel kapcsolatos ismereteim vonatkozásában is. Ugyanis én egyetlen szóval sem állítottam, hogy jobb lenne az MLM-es terjesztés, csupán azon véleményemnek adtam hangot, hogy szerintem igenis van létjogosultsága, és semmivel sem rosszabb, mint a hagyományos. Ugyanis mindkét esetben az a helyzet, hogy az előállítási ár töredéke a fogyasztói árnak. Most az, hogy nagyker-kisker, bolthálózat, maszekok stb. útvonal terjed egy árucikk, vagy pedig MLM-rendszerben, ez a vásárló szempontjából teljesen mindegy. (Gloriot leszámítva, akinek felfordul tőle a bele.)

 

Nem csalódtam, hogy a sok okoskodó között még mindig ZöPö az (mondjuk Maxval mellett), aki legalább egy kicsit ért a dolgokhoz.

 

ZöPö legalább azt tudta, hogy aszkorbinsav=C-vitamin, de Pyrotax-nak üzenném, hogy természetes nátrium-benzoát van a bogyós gyümölcsökben (pl. a feketeribizliben), a tokoferol pedig nem más, mint az E-vitamin, ami szintén létezik természetes formában, de még mielőtt a nátrium-szorbáttal is előjönne, az is van természetes formában: mégpedig a hegyi kőrisfában. Úgyhogy a 185-ös hsz-edben felháborodott dohogásodra válaszolva: nyugodj meg szépen, csillapodj! Nem véletlenül hirdetik "full természetes összetevőkkel" (igyekeztem az általad használt terminológiát beilleszteni) az FLP-s aloe vera natur gélt... mert az is! :-)

 

ZöPö!

7,5 éve ismersz, tudod jól, mennyire utálom, ha igazad van, de most kétszer is el kell ismernem:

1. tényleg gőzöm sincs arról, hogy általában hogy készül egy szoftver, belátom, ezt hiba volt ilyen magabiztossággal kijelenteni (bár annyit azért rosszmájúan hozzátennék: mint ahogy az aloe verát és FLP-t folyamatosan fikázóknak sincs halvány lövésük sem arról, hogy hogy készül a natur gél, mi van benne... bár az összetételét kemény és gúnyos szavakkal bírálják), 

2. igazad van, a sógorom sem ír meg egy Recognitát egyetlen éjszaka alatt. (Sőt, lassan már ő maga sem ismeri fel a karaktereket.)

És lehet, hogy rosszul fogalmaztam, vagy rosszul jött le, én nem azt akartam mondani, hogy valaki csettint egyet és megvan a legújabb Microsoft szoftver. Én csak arról beszélek, hogy az a néhány (esetleg néhány tucat) nagyokos, aki megírja, az összbevétel milliomod-részénél is kevesebb zsozsót kap érte. Oké, egy egész team. Oké, jó fizujuk van. De mennyit keres rajtuk, az ő munkájukon a jó öreg Billy?! Tudom én, hogy egy szoftver az nem egy nyers CD ára, de a programot kitalálók, kifejlesztők, tesztelők, kijavítók, ellenőrzők stb. embereknek ezért a programért kapott "fizetése" vagy tiszteletdíja mikron nagyságú az 1 db megvásárolt szoftver árában. Ezt akartam érzékeltetni. Bocsi, hogy felszínes vagy félreérthető voltam.

 

 

Pyrotax!

Kiváncsi vagyok, most, hogy megtudtad a nátrium-benzoátról is, hogy természetes anyag, majd nekem is azt fogod írni, amit ZöPö-nek írtál? ("én nem erről beszéltem")

Egyébként köszönöm szépen a rövid üzleti összefoglalót, hogy elmesélted, miképpen működik a könyvkiadás és könyvterjesztés (bár folyamatosan kevered a fogalmakat). De azért én ennek ellenére szívesen elhiszem rólad, hogy szakértelmed alapja az, hogy lehúztál már vagy 20-30 évet az átkosban a Magyar Könyvkiadó és Könyvterjesztő Vállalatnál nagyvezírként. És azt is köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, hogy "létezik olyan, hogy szerzői kiadás".  Így, kivastagítva! :-) De van egy meglepő hírem számodra: nyitott ajtókat döngetsz, mert én már magánkiadásban adok ki! :-) Tudod?! ZöPö is tévedett azért egyet, mert a Csilla igenis ért az üzlethez! (Tudnék mesélni, de nem merek, hátha APEH-esek is olvassák!) ;-DDD

Pyrotax! Nagyon hívő emberként még azt is elhiszem neked, amit mintegy zárógondolatul szántál nekem: "az MLM-et nem ok nélkül támadják". Nos, ezekre az okokra lennék kiváncsi. :-)

De egy másik hozzászólásodra reflektálva hadd kérdezzem meg, hogy személy szerint Te hány FLP-s összejövetelen vettél már részt eddigi életedben?! Időpont és helyszín megjelölésével kérem a listát. (Hiszen ha még nem vettél részt ilyenen, ugyan honnan tudnád, hogy ott mi zajlik? Ez nem a hitgyüli! Nem közvetíti az ATV!) És melyik előadáson volt ez az általad leírt jelenet etalon?! (187-es hsz) Mert egy tornateremnyi agymosottat tapsikolni nem csak FLP rendezvényen láthatsz, hanem az Operaházban, az Erkel színházban, bármelyik rock-koncerten. Nem értem, hogy magával a tömeggel és a tapssal mi a bajod?! Mert ezentúl most már mindig szorongva megyek be az Erkel színházba, mert nem tudom, ma mit adnak: a Hattyúk tavát vagy az FLP Jonathan napi rendezvényét!

Én már több orvosi előadást meghallgattam FLP-rendezvényen, van a végén egy kis ömlengés, hogy "de ügyesek voltunk", és fejenként több virágot adnak-kapnak egymástól, mint pedagógusnapon egy iskola teljes tanári kara (ezt egyébként kicsit röhejesnek érzem, de kétségtelenül van motiváló ereje). Mint ahogy minél jobban belesodródok, annál inkább látom, hogy közel sem annyira rossz és gonosz és primitív ez az egész, mint ahogy Ti itt előadjátok. Adott egy darukezelő. Oké, egy iskolázatlan, egyszerű ember. Ettől egyébként még lehet egy relatíve magas általános intelligencia-szintje, mint ahogy (sajnos!!!) ismertem olyan nagyon sikeres, tehetséges kutatóorvost, aki csaló, tolvaj, hazug gazember volt, egy erkölcsi nulla, ráadásul mind az irodalom, mind a zene iránt 100 %-osan immunis, jelzem még azt sem tudta, hogy mi Portugália fővárosa (tehát főciből sem volt túl erős). Az igaz, hogy a darukezelőnek nem kellene orvosi vonalhoz leginkább közel eső dolgokkal foglalkoznia, és az is igaz, hogy van néhány gusztustalanul erőszakos, rossz értelemben vett ügynök is köztük, de hol nincs? Nem hallottál még szadista vagy pedofil tanárról? Korrupt adóellenőrről? Mérleget ujjával lenyomó közérti eladóról? Keravillos nyighajról, aki kérdésedre azt válaszolja rágógumizva, hogy "Fingom sincs!" Nesze neked autentikus forrás! Orvosok is öltek már meg betegeket... párszázat... párezret... pármilliót a történelem során. FLP-s tudtommal még nem ölt embert! :-P

 

Zuzmancs!

Ejnye no, már megint valaki, akinek lövése sincs az egészhez, de eldönti, hogy az FLP-s termékek huszadát sem érik az áruknak! >:-|

Azt nem tudom, ki mondta a másik ismerősödnek hogy lehet tőle fogyni (ha egyáltalán bárki is mondott neki hasonlót... amit valószínűleg félreértett... ergo: ki a hülye?!). Fogyni egy esetben lehet tőle: mivel ezt éhgyomorra kell inni, és mivel az a közvetlen hatásmechanizmusa, hogy a bélbolyhokról leoldja a lerakódásokat és mérgeket, ergo: minden (ható)anyag, ami az élelmiszerekben van, jobban fel tud szívódni. Ezt a hatását kell kihasználnia a fogyókúrázónak azzal, hogy reggel megissza a jó fél deci löttyét, és utána 10-15 perccel a cefet-tiszta beleibe leküld egy kis cukrozásmentes Hohes-C, vagy más 100 %-os gyümölcstartalommal bíró gyümölcslét. Na persze, ha megteheti, és nem lusta rá, legjobb lenne frissen centrifugált gyümölcslét, vagy 1-2 almát elrágcsálni. Egyrészt megduplázza a hatást, mert nem csak az aloe vera jótékony hatásával jutalmazza meg magát, hanem még a (hellyel-közzel) egészséges és fontos gyümölcsökkel is. És ha kibírja délig ezen a "csak gyümölcsön", akkor elképzelhető, hogy fogyni is fog. Ilyen (és csakis ilyen) értelemben fogyaszt. De nem a gél, csupán a fogyasztása, és csakis akkor, ha gyümölcs(lé) következik utána.

Egyébként pedig vannak olyan szerek (gyógyszerek is!!!) amik egyszerre fogyasztanak vagy hízlalnak, altatnak vagy álmatlanságot okoznak stb. Van erre egy latin szakszó, vessetek a mókusok elé, de nem jut eszembe! A hatásmechanizmusa az, hogy normalizálják az adott szerv működését,  megszűntetve ezzel a korábbi  (bármilyen irányú!) szélsőséget.

Az pedig rád nézve szomorú, hogy téged nem lehet beetetni a " több tízezren gyógyultak meg tőle" kezdetű maszlaggal. Nem is értem, hogy milyen alapon kételkedsz benne. Lehet, hogy szar, lehet, hogy jó... mindennel így van az ember. Aztán vagy kipróbálja (és akkor megtudja), vagy nem próbálja ki soha (és akkor leugatja, igaz?), ez esetben sosem tudja meg!

Én nem ítélem meg, hogy a cukrozott hangya vagy a szöcskehús jó vagy rossz. Tudod miért nem? Mert még nem próbáltam!

 

Ariane!

Te és a sógorod keveritek a szezont a fazonnal. A "laikus emberek egymást gyógyszerezik" jelenség valóban létezik, de általában az orvosi rendelőkben szokták a betegek egymásnak a jobbnál-jobb ötleteket adni, néha a nyugdíjas nénikék még a parkokban ücsörögve is úgy kínálgatják egymást a drazsékból, mintha legalábbis Smarties lenne.

De tisztázzuk: ennek aztán végképp semmi köze nincs az FLP-hez! Úgyhogy alaposan topicot tévesztettél! >:-|

Az FLP ugyanis nem egy gyógyszergyár, hanem táplálékkiegészítőket és kozmetikumokat forgalmazó világcég. Sejtelmem sincs, hogy a sógorod miféle "aloe-s félrekezelés eredményével" találkozott, gondolom, valamiféle ótvaros, aloin-származékot tartalmazó löttyel itatták meg az öreget. (Amit viszont MAXVAL tutira feldicsérne, mondván, hogy milyen klassz olcsó! Ja, hogy az összetétele szar, hát istenem... de mennyivel olcsóbb, mint az FLP-s, tehát mennyivel jobb!) Na látod, ezért kell tájékozódni és a legjobb termékeket kiválasztani. Jelzem, mivel az FLP nem használja fel a levél zöld felszíne alatti trutyit, csak a színtiszta gélt (középről), így a mi gélünkben nincs aloin. Nem is okoz hasmenést, legfeljebb a legelső napon (a tisztulási folyamat miatt). Az pedig még így is előfordulhat, hogy Parkinson kórra (is) ezt ajánlanák (mármint a miénket, tudod... amiről ez a topic szól), mert az Aloe Vera Natur Gél egy olyan alaptermék, ami az összes többi táplálékkiegészítő alapja, tehát a vitaminokat, ásványi anyagokat, fokhagymakapszulát, halolajkapszulát, méhpempőt és mindent mindent csak ezután érdemes szedni.

Még egyszer -és lassan- mondom, hátha Te is megérted, egyúttal üzenem a gasztroenterológus okostojásnak is, hogy tájékozódjon már egy picinykét: EZEK NEM GYÓGYSZEREK, AMIK ÁRTHATNÁNAK, EZEK  TELJESEN  VESZÉLYTELEN TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK.  Ha valakinek adsz 1 almát vagy 1 körtét, akkor félregyógyszerezed?! Az aloe vera egy növény. Nem mérgező növény, nem a légyölő galócáról beszélek!  Az FLP készítményei 100 %-osan természetes, növényi alapanyagokból, vegyületekből álló termékek. (ld fentebb, Na-benzoát, Na-szorbát, aszkorbinsav)

Méghozzá nem is gyilkos galócából, hanem olyanokból, amit Magyarországon vagy épp Távol-Keleten vagy Dél-Amerikában már többszáz (kínai orvoslás esetében: több ezer) éve használ az emberiség. Allergiás lehet rájuk valaki, de mellékhatása nincs (vigyázz, ez 2 különböző fogalom!) = ilyen pl. az eper is! Akkor most mi legyen? Pusztuljon az eper?! Csak mert néhányak allergiásak rá?!

Ezek annyira veszélytelenek, hogy ha a 120 tabletta multivitamin egy egyéves kisgyerek kezébe kerülne és mind megenné, akkor is megúszná egy alapos hascsikarással és hasmenéssel, mert olyan, mintha megevett volna 250 kg érett gyümölcsöt.

Úgyhogy   G Y Ó G Y S Z E R E Z É S   semmilyen vonatkozásban ne hangozzék el az FLP kapcsán, oké?! >:-|

Azt nem tudom, hogy úgy nagy általánosságban "a természetes alapú (gyógynövényes) készítményeknek" van-e, lehet-e mellékhatása. Gondolom, igen!  Én csak azt mondom -mert én csak ezeket ismerem (egyre jobban!)-, hogy az FLP-s táplálékkiegészítőknek NINCS!

 

Cygnus!  :-)

Ez a gyerek- és vírusösszehasonlítás annyira röhejes volt, hogy nálam szót sem érdemelt, ki sem tértem rá. Aki képes ilyet leírni!!! Kb. 100-féle körülmény befolyásolja egy betegség lefolyását, és az az alap, hogy a két összehasonlított egyednek minimum egymás klónjának kéne lennie ahhoz, hogy azonos paraméterekkel indulhassanak neki (és csak ezután jön a 100 mellékkörülmény). Szóval ilyet leírni! :-DDD

A kérdésed "akik isszuk, mit várunk az aloétól?" viszont tetszett. Gőzük sincs ugyanis, hogy mire való. Én már ugyan leírtam vagy egy tucatszor, de szelektív látásuk csak a süketelésre alkalmas szövegrészeket (na jó, még a kötözködésre alkalmasakat is) veszi észre. Sebaj, mi agymosottak azért tartsunk össze! ;-)

 

Na, aztán az tetszik még, amikor a hülyeség hegyek csúcsán jön a poénkodás a légtérrel meg az egyéb idióta infantilizmus! (bevallom, engem szórakoztat, én jókat röhögök rajta, max. a végén csóválom meg egy kicsit a fejem: "Ejnye-bejnye, Fiúk! Ha értelmesnek látszó dolog nem jut eszetekbe, legalább kicsit gúnyolódtok?!"

 

Marcipa!

Ha van használható terméktapasztalatod, nem akarok megosztani velünk?!

Csak hogy a sok hitetlen gyaur még egy forrásból értesüljön a dolgokról?!

 

Beebite! :-*

Köszönjük a helyreigazítást!

 

Paprika, mozigépész, Metal Dog!

Üdv. a topicban, "ezen az oldalon"! ;-)

 

Yzso!

Pontosan ugyanúgy, mint az összes többi hasonló visszavásárlási garancia: 30 napon belül, ha a termék több mint fele, inkább kétharmada megvan! Ha ugyanis mind elhasználtad, akkor logikailag azért tetted, mert elégedett voltál, különben nem tennéd, igaz?! :-)

 

Glorio!

Mi a baj?! Hát téged meg ki bántott?! :-O

Mi váltott ki belőled ilyen döbbenetes hatást, hogy "kifordul a beled" az MLM-től?!

Talán kiraboltak? Megcsonkítottak? Egy közeli hozzátartozód az MLM-es csődje miatt lett öngyilkos?! Vajon mi lehet az a kiváltó ok, amiért valaki ilyen kifejezést használ?!

Vagy csak megpróbálsz beilleszkedni, és hozod azt a magatartás formát, amit szerinted elvárnak azok, akik közé szeretnél tartozni?! Gondolod, hogy a fikázók csapatába ez a belépő? A "kifordul a belem"? Azért a többiek ennél többet tettek le az asztalra (néha már-már értelmesnek nevezhető viták is alakultak ki).
"akik Magyarországon csinálják, azok nagy része (Tisztelet a kivételnek!) rettentő undorító, primitív módon űzi az ipart"

Honnan tudod?! Stikában álruhában kémkedsz, és eljársz mondjuk az FLP-sek találkozóira?! Honnan tudod, hogy hogyan "űzik az ipart"? Szám szerint hány iparűzőt ismersz személyesen, hogy véleményt merészelsz formálni a munkájukról?! Én egyetlen szóval sem állítom, hogy nincs köztük (is) pancser vagy a klasszikus, erőszakoskodó ügynök-figura, akit nem tud az ember lerázni, és ott liheg a nyakába, meg kellemetlenkedik. De hány ezer ilyennel kellett neked találkoznod ahhoz, hogy empírikus alapon ilyet merj mondani emberek tízezréről?!

Tudod, én is rengeteg bunkó kereskedővel találkozok nap mint nap (Keravillos a "nem tudja, van még X termékből" kérdésemre azt válaszolta, hogy "fingom sincs"). Hát tudod, valamennyi kereskedő széles e világon rettentő undorító, primitív módon űzi az ipart.

Na és a múltkor az a taxis, hogy az mekkora paraszt volt... hát valamennyi taxis, széles e világon rettentő undorító, primitív módon űzi az ipart!

X tanárról kiderült, hogy pedofil... hát valamennyi tanár, széles e világon rettentő undorító, perverz módon űzi az ipart!

Nos, csupán pedagógiai célzattal írtam be ezeket a példákat, méghozzá azért, hogy szembesítselek vele, milyen nevetséges, amit leírtál! Mert ééén valójában sem egy tapló elárusító, sem egy bunkó taxis magatartása vagy a kellemetlen élmény miatt nem szoktam általánosítani.

Téged valami félelmetesen nagy MLM-es trauma érhetett, őszintén érdekelne, hogy mi! Azt írod: "Egyébként a kislányomnak keresünk valamit immunerősítés céljából, és ezt ajánlották." Én a beteg gyerekem gyógyulásáért BÁRMIT megtennék! Úgy gondolom, ha egy szülő még a gyereke érdekében sem tudja félretenni az ellenszenvét (egyáltalán, ha képes ennyire gyűlölni azt az értékesítési formát, amely esetleg a legjobb lenne gyermeke gyógyulása érdekében), annak nagyon komoly okai lehetnek!

 

MAXVAL!

Mire alapozod azt az állításodat, hogy az FLP termékei nem jobbak a többi hazai hasonló készítménynél?!

Kérem a bizonyatékaidat!

Addig én is felhozok néhány példát (ugyanis felvettem a kapcsolatot a nemrégiben fitotékásból lett FLP-s "kolléganőmmel"):

A fitotékos 10 lev. 10 szemes (2190 Ft) 500 mg-os HALOLAJ kapszula mit is tartalmaz?! 12 mg EPA+DHA-t. Szemben a mi 325 mg EPA+DHA-nkkal. Mennyit kell a fitotékásból szedni?! 3x2/nap = 16,5 napig elég. A miénk 1 db/nap és 60 napig elég! 6000 Ft = 60 nap,  2190 Ft = 16,5 nap ...ééés... nem napi 1 db természetes (méhviaszból készült) kapszula, hanem naponta 6 db szintetikus kapszula!!!!!

Akkor melyik is a drága?! Az FLP-snek 2,7xes az ára, viszont majdnem négyszerannyi ideig elég. Akkor miért ismételgeted mantraként, hogy az MLM-es termékek jóval drágábbak?! Most bizonyítottam be neked harmadszor, hogy az FLP-jé sokkal jobb és sokkal olcsóbb! Te tényleg ilyen könnyen felejtenél, vagy csak szelektív a memóriád?! >:-|

A sokat foglalkozott fokhagymát már nem is akarom felhozni, mert unalmas, de a méhpempőt szívesen megismétlem, direkt a Te kedvedért, hogy felfrissítsem a memóriádat!

(Emlékeztetőül:)

Az FLP-s 250 mg/tabl/nap, 60 db=6800 Ft.

Az egyetlen Magyarországon kapható termék 20 mg/kapszula, 45 db 660,- Ft-ért (hozzátenném: olajos, gusztustalan kiszerelésben). 250:20 mg=12-szerese a miénk! Azonos hatás feltételezésére a 45 db 3 napra elegendő (és le kell nyelni hozzá napi 12 kapszulát hónapokon át... biztos, hogy ez a jobb?). És a napi adag  220 Ft, tehát a 60 napi kúra több, mint 12.000,- Ft-ba kerülne... a mi nem egészen 7.000,- Ft-os ROYAL JELLY termékünkkel szemben, tehát majdnem a duplája. Melyik is a drágább?! Melyik is a jobb?! Napi 12 szintetikus kapszula vagy napi 1 természetes, ráadásul féláron! Pontosan mire is írtad,  hogy az FLP-s nem jobb a többinél?!

Köszi az "agymosott csorda tagja" megfogalmazást, büszkén vállalom, hisz a ti spéci szótáratokban "agymosás=ismeri a terméket és hisz benne". Te viszont ne legyél annyira büszke arra, hogy olyasmit árulsz, amiben nem hiszel, sőt megveted és lenézed... mert én meg ezt  ítélem el!

 

Basszus, miért esik ennyire nehezetekre elismerni, hogy jók az FLP-s cuccok?! :-(

 

Itt, ezen a topicon egyes egyedül én bizonyítottam még eddig bármit is... a bizonyítékaimat leszarjátok! Ha nem tudtok érvelni... ha nincs mibe belekötni... ha nem tudtok ellentmondani, akkor legalább előjöttök az "agymosós" szöveggel, vagy "a fürdőkádad fölött megvetted-e a légteret, mielőtt elmerülsz egy kádnyi gélben?" qrvavicces humorral.

 

Igaza van Herr Qlesnek! :-(

 

És bevallom, ezt a topicot egészen más céllal indítottam, terméktapasztalatokat szerettem volna begyűjteni (MLM-fikázásra ott az Amway és többi topic), a szomorú csak az, hogy be is gyűjtöttem ilyen-olyan tapasztalatokat. Bár szerencsére  terméktapasztalatokat is nagy számban... de a stílusotok miatt sajnos csak ímélen, mert hiába kértem meg utána az embereket, hogy ide is írják be nyugodtan, és utána soha többé ne olvassák a topicot, és akkor majd nem megy fel a vérnyomásuk a bunkóságotoktól... azt mondták, hogy köszönik, nem, inkább terméktapasztalatot és érdeklődést ímélben, és nyugtatókon, remegő gyomorral, de perverz módon ott rágják a körmüket a számítógép előtt, hogy ki győz: agymosottak vagy bunkók!

Na, befejeztem! Jöhet a kibic, Rali, a kontrás, akinek egyetlen önálló gondolata sincs, viszont minden fikázó után kontrázik egyet! Pedig ez nem ulti! :-)

 

Én büszkén vállalom, hogy a topicba írogatók "egy bizonyos csoportja" agymosottnak nevez (és agymosott társaim, legyetek rá Ti is büszkék), hiszen ezzel csak azt bizonyítják, hogy az én, a mi agyunk már tiszta, hiszen mosva vagyon. Márpedig tiszta aggyal tiszta gondolatokat lehet szülni. Mocskos aggyal meg mocskosakat!  Úgyhogy köszönöm a bókot! :-)

 

Függöny! Taps! (mint az agymosás legfontosabb ismérvei)

 

Metal Dog Creative Commons License 2004.07.23 0 0 297

Nem érted, de ezt nem csodálom, én sem értettem meg elsőre. Nekem másfél évembe tellett. A vallásom egyébként római katolikus, amit gyakorlok is. Az MLM nálam, és a nagy többségnél nem vallási ügy.

Meg fogsz lepődni, nem is a gyors meggazdagodásra hajtok. Olyanannyira, hogy részemről le is mondok az árrésemről (jogom van rá), tőlem mindenki nagykeráron kapja, így is meg tudok élni belőle tisztességesen. A lényeg az, hogy nekem sokat segítettek a termékek, ezért szeretném, ha másoknak is jó lenne. És a környezetemben levő nagyon sok kollégámnak ez a felfogása. Ismerek olyat is, aki nem ezt vallja, de ez az ő dolga. Többen közülük a nagy- és kiskereknek adnak el (mint Neked is), így van a bioboltokban termék. Szerintem ez a tisztességtelen. Mindenesetre a boltok nem jelentenek túl nagy konkurenciát, sőt szinte semmit, mert eszméletlen árréseket képesek rápakolni a termékekre. (Gyakran még többet, mint a hivatalos 43%.)

Javaslom, hogy tanulmányozd mondjuk az FLP marketing tervét, mielőtt kritizálod. Meglepő dolgokra fogsz bukkanni. Nagyon jól összerakott rendszer, szinte minden problémát automatikusan kezel. Nem véletlen, hogy díszdoktori cím járt érte a Kaliforniai Egyetemen, meg egy Év Embere cím az USA-ban, 2000-ben. Lényege, hogy aki dolgozik, előrejut, aki nem dolgozik, nem jut előre. Ennyi. Pofonegyszerű. Ja, és a feletted állók anyagilag érdekeltek abban, hogy Te sikeres legyél. Milyen más munkahely nyújtja ezt? Kitől kérdezi meg a főnöke: Ne haragudj, látom, problémáid vannak, segíthetek? Mert tőlem megkérdezte. Nem egy, hanem a 4 szinttel felettem álló is! Pedig ő már közvetlenül nem is érdekelt a teljesítményemben, csak áttételesen.

A sportcsarnok ügyben meg nem a "tömeghisztériára" igyekeztem rávilágítani, hanem arra, hogy egy ember sem lett rosszul. Gondolj vissza a régi úttörő ünnepségekre, és rájössz, mit jelent ez. Bocsánatot kérek az ügyetlen fogalmazásért.

Elnézést a hosszért, a továbbiakban is állok rendelkezésedre.

 

Előzmény: Törölt nick (292)
glorio Creative Commons License 2004.07.22 0 0 296
Kösz, holnap kipróbálom.
Előzmény: Törölt nick (295)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2004.07.22 0 0 294
Én Budapesten az Oktogonnál vettem egy gyógynövényboltban ALoe First-öt. Immunerősítésre gyereknek sokan ajánlották a Béres cseppet vagy a Broncho-Vaxomot is.
Előzmény: glorio (293)
glorio Creative Commons License 2004.07.22 0 0 293

Valaki küldjön nekem legyen szíves olyan boltcímet (címeket), ahol lehet kapni Aloe Vera termékeket. MLM-es értékesítés nem (azaz NEM!) érdekel.

Én Miskolcon lakom, de budapesti beszerzési hely is megoldható.

Ha ide a topic-ba ciki ilyen reklámot írni, akkor jöhet ide is: gcsaba kukac chello pont hu

Egyébként a kislányomnak keresünk valamit immunerősítés céljából, és ezt ajánlották. De az MLM-től nekem is felfordul a belem, nem azért, mert alapvetőleg elutasítandó az ilyen értékesítési forma, hanem mert akik Magyarországon csinálják, azok nagy része (Tisztelet a kivételnek!) rettentő undorító, primitív módon űzi az ipart, ezért én inkább távol tartom magam minden ilyesmitől.

Előre is köszönöm a segítséget.

yzso Creative Commons License 2004.07.21 0 0 290
Terjesztőknek.

Hallotam vagy olvastam: Aki nem elégedett a termékkel attól 30 napon belül visszaváltják.
Igaz?

Hogyan???
Ha megiszom, megeszem, felkenem és nem vagyok elégedett mit váltanak vissza?

Fontos volna számomra a válasz.
Metal Dog Creative Commons License 2004.07.21 0 0 289

:-)))) Jóóó!!! Legalább következetes vagy! Tetszik! :-))) Skorpió létemre eddig még senki nem mondta, hogy nincs egyéniségem. :-)) Ha ezt a felegégem meghallja!! :-))Nagyon szépen köszönöm!

Előzmény: rali (286)
rali Creative Commons License 2004.07.21 0 0 288
Ki tudja szolgálni azt a néhány vevőjét, akik épp azt is nála keresik - pl.
Előzmény: mozigépész (287)
mozigépész Creative Commons License 2004.07.21 0 0 287
Értem, kösz. Ez számomra akkor nem járható út. Ezek szerint ha ki akarom próbálni a termékeket, vagy belépek vagy megveszem kisker áron. Továbbra sem értem viszont a nagy erkölcsi kifogásaidat, hiszen így végül te is vásárolod és eladod ezeket a termékeket. Csak éppen nem mlm-ben, hanem a nyereség egy részét átadod egy ügynöknek. Mi a különbség? Anyagilag biztos hogy jobban megérné neked belépni.
Előzmény: Törölt nick (284)
rali Creative Commons License 2004.07.21 0 0 286
Neked ez a lényeg - nehogy maradjon valami maradék egyéniséged.Régi szlogen: üvölts együtt a farkasokkal.
Régebben úgy is mondták: de jó neked, nincs eszed, nem kell gondolkodni.
Előzmény: Metal Dog (285)
Metal Dog Creative Commons License 2004.07.21 0 0 285

Sziasztok!

 

Új vagyok a fórumon, de régóta olvaslak Benneteket. Hozzátenném, hogy én is az "agymosott" kategóriába tartozom. :-)) Kívánom Nektek,hogy egyszer Ti is érezzétek át azt az erőt, amit rengeteg jóindulatú ember egy irányba húzása jelent, mert az egyszerűen csodálatos. Kaptak valamit, amit minél több másik embernek szeretnének átadni. Próbáljátok ki! Megéri!

Persze mindenhol akadnak "ügyeskedők", akikből megélnek még a bioboltosok is. :-))) Mellesleg, kedves Maxval, szabad megkérdeznem, milyen forgalmat tudsz bonyolítani ezzel a módszerrel havonta?

Szerintem nem az a lényeg, hogy kié  a légtér, vagy hogy ki stabilizál jobban, hanem az, mint ami pl. a hétvégén történt. Egy dögmeleg kézilabdacsarnokban összezsúfolódott több ezer ember. A klíma maximumon ment, de nem lehetett érezni. Mikor már mindenki hozzászokott a meleghez, elment az áram, és lekapcsolt a klímaberendezés. A helyszínen jelen levő mentős erősítést helyezett készenlétbe. Senki nem ment haza, és ennek ellenére a mentősnek nem akadt dolga! Nem akart hinni a szemének. Szerintem ez a lényeg.

Előzmény: Törölt nick (284)
szenyor Lopez Creative Commons License 2004.07.21 0 0 283
Leírta. Olvass, ne csak írj.
Előzmény: mozigépész (281)
mozigépész Creative Commons License 2004.07.21 0 0 282
Nekem ez az egész légtér dolog pont azért hihető, mert nem Botswanában vagy Mianmarban van, hanem az USA-ban. Persze, messziről jött ember azt mond, amit akar, de azt azért ne felejtsük el, hogy a világ fejlettebb részének mi vagyunk azok, akik messziről jöttek, és nem mondjuk egy arizonai farmer. Abban biztos vagyok, hogyha az FLP hazudik, akkor az amerikai bíróságokon már megtámadták, és kemény dollármilliókat kell kifizetnie a vásárlók megtévesztéséért. Azonkívül olyan világraszóló botrány keletkezik belőle, amiről mi is hallunk itt a periférián.
Előzmény: Paprika (276)
mozigépész Creative Commons License 2004.07.21 0 0 281
Ezt most nem értem. Azt mondod, morális kifogásaid vannak: ha az ember MLM-terméket vesz, egy hazug rendszert támogat. De ugyanakkor te is árulod. Akkor most hogy van ez? És hogy tudsz ezekhez a termékekhez hozzájutni? Ahhoz úgy tudom mindegyik rendszerben be kell lépni. Akkor te mindhárom rendszernek tagja vagy? A másik megoldás, hogy kisker áron egy ügynöktől megveszed. Mi akkor a te hasznod? Ha van harmadik megoldás, kérlek írd meg, érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!