Keresés

Részletes keresés

Jamie25 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 203
Szia marinam!

Én egy tatai vállakozással csináltattam...persze még tavaly így át kellett írnom az egészet most:)meg tudom adni az elérhetőségüket,valahol még meg van.15e Ft volt.
Ha érdekel akkor el tudom küldeni mailen,Excel-ben van.OTP elfogadta.
Üdv:
Jamie
Előzmény: marinam (202)
marinam Creative Commons License 2005.02.24 0 0 202

Sziasztok!

 

Én láttam egy rönkházat, ami kívülről volt lelakkozva és az ablakpárkányok alatt (ahol ráfolyt a víz a rönkre) pattogzott le a lakk. Bár fogalmam sincs milyen lakkal kenték le, de kb. 3 éves még csak a ház.

 

 Más:  Kivel csináltattátok a  költcségvetést a kölcsönhöz? Nekünk csinált egyet a tervezőnk, de teljesen használhatatlan, szerintem egy meglévő költcségvetést variált kicsit át, hogy árban stimmeljen.

marinam

Garesz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 201

kriszbacsi! Te csónaklakkal kented le a fürit??? én is azt hallottam, hogy van valami speckó lakk amit jobb ha használ az ember. láttam is ilyet ikernél. Az azért nem csillogott úgy mint pl. egy padló. Látszott rajta, hogy valami spécibb anyag.

A felcsempézésről nem is hallottam! Nálunk egyébként csak a kád körül lesz csempézve azt vége. Direkt egy egybe telepíthető zuhanybox-ot választottunk, hogy avval se legyen gond.

Miképpen derülnek ki ezek a dolgok? Kijön majd egy nagyokos és azt mondja, hogy ezt nem fogadom el, gyerünk csempézni azt majd megadom a lakhatásit?

Elképesztő!

Előzmény: kriszbacsi73 (200)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 200
Hali,

nálunk olyan előírás van a használatbavételi engedélyhez, hogy a vizes helységeket x cm magasan csempézni kell. Hogy ez máshol is van, azt nem tudom, az önkormányzaton megmondják. Ez egyébként tipikus példája a húlye szabályoknak szvsz....
A lakk teljesen OK a fürdőbe, csak vigyázz, hogy a száraz fára kenjed és ne a nedvesre, mert bekékülhet alatta.
Előzmény: Kemer2 (198)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 199

Szia Kemer2!

 

A honlapon amit leírtam a felső sorban lehet választani termékeket,ott van a kemence is!

Én a hajólakkal kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok.Utána kérdeztem egy olyna szakaembertől,aki hőszigetelő épületgépész mérnök...az Ő véleménye az hogy a hajó lakk kiváló olyan fára,ami folyamatosan vízben van,gyakorlatilag állandó körülmények között.Egy faházban viszont a fürdőszobában gyakoriak a hő- és pára változások,annak ez nem teljesen felel meg.A fürdőben lévő falnak szellőznie kell,amit a vízzáró festék enged is,de a lakkok teljesen lezárják !

Inkább válassz vízzáró festéket,ahol a vízgőz és vízpára folyamatosan szellőzhet és a fa így nem károsodik...

Ez persze a saját véleményem!

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: Kemer2 (198)
Kemer2 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 198

Sziasztok!

 

Jamie én is gratulálok, bár már mi is ott tartanánk...

Köszi nektek a kemencés dolgot, és lehet hogy full béna vagyok, de én tudtam megnézni sehol a kemencét.Az ár nagyon jónak tűnik, Babydevill esetleg privát tudnál képet küldeni?Nagyon izgat a dolog.

 

Marinam, parafáról annyit, van olyan amin bevonat van, az minden további nélkül bírja a konyhai kiképzést, de egyre figyeljetek oda.Ha kicsomagolod hagyd  legalább 3 hétig száradni, mert jelentősen összeszárad akármit mond a gyártó, és kb 3 milis rések keletkeznek ami elég csúnya.Ha viszont hagyod száradni tök jó lesz.

 

Kérdezném az öreg rókáktól:

Ha a fürdőbe nem teszel csempét, hanem hajólakkal kened, gondolom a víz ellen szuper (bár erre is kíváncsi volnék részletesebben) de mi van a vízkővel?Nálunk veszettül kemény a víz, és azt nem hinnél hogy lehet vízkőteleníteni hetente.Vagy?

 

Köszi

Előzmény: babydevil (191)
marinam Creative Commons License 2005.02.24 0 0 197

Hello Jamie!

 

Mi a rusdomra vártunk eddig,  akiktől te is kértél. Köszi az infot, egyébként mi hajópadlót akarunk, csak gondoltam a konyha-étkezőbe jó lenne valami más, eredetileg járólapra gondoltam, de nagyon tetszik a parafa. Mondjuk kérdés mennyire megy a nappaliban lévő hajópadlóhoz... Mi is amit lehet, házilagosan akarunk kivitelezni.

 

Üdv. Marinam

Előzmény: Jamie25 (196)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 196

Szia marinam!

 

Véleményem szerint a hajópadlóval semmi gond,de nem csak a kinézet miatt választjuk a parafát.Az árak 2500-18.000 Ft/m2-ig mennek+ragasztó és bizonyos változatoknál még festék is(van amelyik eleve festett).Legismertebb és leggyakrabban forgalmazott márka a wicanders és icopork.Eléggé drágák,viszont nagyon jó minőségűek.Előnye a hajópadlóval szemben hogy puhább ezáltal kényelmesebb a lábnak és persze nagyon egyedi az összhatása,nem kopik,vízálló.A ragasztó kb. 1000-1200Ft/m2 hozzá ,de ez megyegyezik azzal az árral, ha járólapot akarok valakivel lerakatni,ső szerintem még olcsóbb is.Ha egy egyszerűbb változatot választom akkor nagyon nincs különbség a járólapok és ez között,a jó minőségű hajópadló is 2500-3000Ft/m2 minimum.A kiegészítők persze itt is eléggé drágák,de én gyári szegélyléc helyett gyártok magamnak hozzá égerfából.

Összességében elmondható hogy házilagos kivitelezéssel ugyanott vagyok ,mintha járólapot tennék le(ahhoz nem értek)-így azért mindenképpen mestert kellene hívni...itt nem kell figyelni a derékszögekre annyira,mert könnyen vágható és összeillesztés,festés után szinte nem is látszik hogy mekkora lapokból van összetéve!

Kitől kaptatok árajánlatot?

Üdv:

Jamie

Előzmény: marinam (195)
marinam Creative Commons License 2005.02.24 0 0 195

Hello!

 

Végre mi is megkaptuk az árajánlatot, holnap tárgyalunk a kivitelezővel.

A parafa burkolat nekünk is nagyon tetszik, szerintetek konyhába lehet tenni, nem túl kényes? A tervezőnk hajópadlót tervezett, de az szerintem nem szerencsés gyerekek mellé. A www.mahagoni-fa.hu -n láttam jókat, Jamie véleményére az árakat illetően kíváncsi lennék.

 

Üdv.: Marinam

 

 

 

Jamie25 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 194
Szio babydevil!

Köszi & már most őszülök!:)
Fűtésünk Nobo 500e +kemence kb ugyanennyi.Víz+csatorna+villany anyagárban,ebből is sok már most megvan(víz szerelvények,csatorna csövek)
Burkolat tényleg húzós tétel,csempénk nem lesz,vízálló festéket(Tikkurila) kap a fürdő,a többi belső auro vagy biopin festék lesz.
Mindenképpen a minőséget preferálom,ezért próbálok sokmindent magam csinálni és ezzel spórolni..maradt 3 milliónk az szerintem elég a teljes befejezésre és időközben még várok fél milliót,amit ebbe fektethetek...eddig optimista vagyok!:)))Az éhenhalás menni fog ,januárban vettünk új autót azóta már gyakoroljuk,a téli gumi megevett mindne kajánkat 2 hónapra előre(16"):))ha más nem marad akkor azt adjuk el és veszünk egy használtat..de ezt nem szeretnénk...majd főnökömnek sűrűn hajbókolok,most lesz fizuemelés:)
Ha nem megy egyszerre akkor várunk és kuporgatunk aztán folytatjuk..nem sűrgős költöznünk!
Üdv:
Jamie
Előzmény: babydevil (192)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 193
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gartulációt így egyben,nem írok mindenkinek külön vissza:)))
Lassan nekilátok én is weboldalt készíteni,nehogy kimaradjak a sorból!:)))
Hogy lássunk pozitívumot is:tegnap írtam alá az utolsó papírt az OTP-nek,ma bejelentkezett az értékbecslő,hogy jönne pénteken...teljesen lehengerelt a gyorsaság:)
Az építőanyagra visszatérve:Csepel nekem kicsit messze van a szállítási költségek miatt...igazából csak a falak szigetelése az ami nagyobb tétel és én veszem meg..a többi már gépészet,festés,belső burkolás...ja és az eresz,de azt a legvégére hagyom...
Burkolatok(padló) szempontjából pedig eléggé korlátoltak a lehetőségeim ,parafa burkolatokat választottunk,elég kevés cég árusítja még jelenleg..fűtés szintén speciális,mivel Nobo-t egy cég forgalmaz,így nincs túl sok lehetőségem az akciókat kihasználni:(
Marad a számla nélküli vásárlás...esetleg:)))
A ház ára bőven kiteszi az 50%-ot ,amit le kell adnom...
Banki hitellel kapcsolatban :nálunk 40%-os készültségnél utal a bank,addig benne van a saját lóvénk és kivitelező meghitelezi a különbséget...ezt úgy sikerült elérnünk,hogy bankgaranciás szeződést kötünk,a készültségnek megfelelően a bank nekik utalja a pénzt,így be vannak biztosítva...ha a hiányzó összeget nem vállalná be a kivitelezőnk,akkor nem tudom hogyan lenne tovább...érdeklődtem áthidaló kölcsönről,OTP-nél már nincs ilyen...:((
Szinte minden cég 50%-ot kér előre sajnos...kérdem én,hogy ilyenkor nekem mi a garancia felém arranézve hogyha ők holnap csődöt jelentenek és ugrott a pénzem???semmi...ügyvédem tanácsolta ,hogy az ilyen cégeket felejtsem is el...ezt hálistennek megoldottuk úgy hogy 5 részletre szedtük szét a teljes költséget s így fizetünk...
Aki az elején van annak főleg hajrá,én már kezdek őszülni,pedig még csak a lábazatom van készen!:)))
Ja és érdekelne,hogy az újonann építők kivel tervezik az építést ,mik a tapasztalatok!
Üdv:
Jamie

babydevil Creative Commons License 2005.02.23 0 0 192

Hahó Jamie!

Gratula!

Mostantól akkor Te is el fogsz kezdeni őszülni :-)

Ez egy jó ár/szolg.érték arány, amit kaptál a cégtől.

Viszont a belső munkákra még mindig baromi sok pénz el fog menni, arra számitanod kell. Nekünk csak a viz/fűtésszerelés volt végülis 600 e + 200 ezer cirkó+100 ezer cirkó füstelvezetés.Vagyis össz. majd egy milkó.És még ezután jött a gáz, a villany, kémény, stb.

A jó minőségű burkolatok is qrva drágák, mi pl. hetekig csak csempe után, majd újabb hetekig járólapok után mászkáltunk.És dilemmáztunk, hogy az olcsó-de kevésbé szép és jó, vagy a drágább, de szebb és jobb minőségűt vegyük meg.

Aztán a drágábbat vettük meg.

Arra vigyázzatok a belső munkáknál, hogy minden esetben a jobb minőséget- nektek jobban tetszőt vegyétek meg, mégha drágább is, mert később nagyon nehéz "visszacsinálni" pl. egy csempézést. Szóval érdemesebb egy kicsit éhenhalni a jobb cuccokért, mint évekig nem túl szivesen nézegetni az olcsóbb pl. csempét.

Nekünk pl. kihozták a lucfenyő hajópadlót, de az annyira kontrasztosan csúnya volt a vörösfenyő boritáshoz képest, hogy inkább visszavitettem. És rendeltem vörösfenyő hajópadlót, ami igaz, hogy drágább volt asszem 70 ezerrel, viszont sokkal szebb, erősebb maga a faanyag is.

Szóval nem szabad spórolni az ilyen részleteken, inkább kicsit később legyen meg minden, de ami van, az olyan legyen, hogy mindig szivesen nézegeted, hogy örömmel tölt el a ház minden egyes cm-e.

Előzmény: Jamie25 (180)
babydevil Creative Commons License 2005.02.23 0 0 191

"babydevil leírja,hogy melyik kemencét választották ők,az 600e Ft volt.Szerintem reális ár érte,megnézve hogy mily hatalmas!"

Ebben az árban benne volt a tervezés, a kemence gyakorlati kivitelezése, a kemencebetét ára (ez a betét teljesen egyedileg gyártott db, kereskedelmi hálózatokban nem is kapható), a kemence mögött egy komplett téglafal (dolgozó és nappali közti fal) felépitése anyaggal együtt, valamint a kemencét övező mintegy 2-2,5 méternyi hosszban kiépitett sut (vagy kucorgó, vagy padka, ki minek nevezi) szintén anyaggal együtt.

Próbáltam már képet betenni ide, de sajna otthon csak GPRS-en keresztül van netünk, az viszont ahogy a hozzászóláshoz csatolni akarom a képet, egyből letilt és megszakitja az internet elérést.

Megpróbálom rátenni az usb-re, hátha innem a munkahelyemről fel birom tenni nektek a kemencénket.

Alapvetően úgy néz ki, mint a honlapon levő, de a saját elképzeléseimmel történt plusz kivitelezéssel és a nappali környezetével összenézve sokkal "dögösebb", mint az ami a cég irodájában van.

És mindehhez hozzá kell tennem, hogy márc.16-án kaptuk az árajánlatot, de mivel szilánkos bokatörésem miatt tavaly több bokaműtétem volt, több hónapig mankóztam, stb. igy csak asszem októberben került sor a tényleges kivitelezésre. És a bácsi mégsem emelte fel az árait:-) nekem ez is nagyon pozitiv tapasztalat volt.

Előzmény: Jamie25 (169)
kiVERAfrász Creative Commons License 2005.02.23 0 0 190
Sziasztok!

Nem igazán témába vágó a kérdésem, de hátha tudtok segíteni, vagy elirányítotok valahova! Olyan céget keresek, ami ilyen házakat épít, csak kevesebbért. Ez a cég picit drága szerintem (nincs fent a honlapon ár). Ha valaki hallott már ilyenről, nagyon megköszönném!!!
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 189
Krisz!
Az anyagköltsége 2500-tól indul felfelé (ágyazat+burkolat+szegő), a kivitelezése pedig 3000-3500 Ft/m2.
Rétegrend: kőzúzalék (a sóder gömbszemcséi nem tömörödnek ilyen jól) 10-15 cm, kvarchomok 4 cm, kőburkolat.
Munka: A szegőt betonba kell tenni, közé a kőzúzalék (sóder), bevizezni, lapvibrátorral betömöríteni, homok terítés, kőrakás, bevibrálás, homokkal fuga besöprés, bevibrálás, besöprés.
jer
Előzmény: kriszbacsi73 (187)
Zééé. Creative Commons License 2005.02.23 0 0 188

www.dekorbeton.hu

 

Nézzél be hozzájuk.

Nagyon jó dolgaik vannak, és az áraik sem nagyon drágák. Sőt, ahol valamelyik részfeladatra drágák, ott szólnak is, hogy azt kissebb kivitelezővel olcsóbban megúszod.

Előzmény: kriszbacsi73 (187)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 187
Hajrá Jamie, gratulálok, hogy végre sikerült megegyezned! Sok sikert az építkezéshez! :-)
Van egy nem ide kapcsolódó kérdésem, szeritetek térkövezésnél (beton, szinezett térkő) mennyit lehet elkérni egy négyzetméterért? (szegélyekkel együtt) Most kellene majd megegyeznem, de lövésem sincs, hogy mekkora munkadíjjal számolhatok..

Előzmény: Jamie25 (182)
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 186

Én sem azt írtam, hogy Te nagyobb kedvezményt kapnál mint az építők, hanem, hogy Neked hogyan adnák tovább ezt az árkedvezményes anyagot. :)))

Csepelen tudok egy olcsó építőanyag-kereskedőt.

Előzmény: Jamie25 (182)
Muguete Creative Commons License 2005.02.23 0 0 185

Szia Jamie!

 

Gratulálok én is!:) Örömteli hír. Jól hangzik, mozgalmas időszak elé néztek.:)

Akikerestalálhoz hasonlóan még mi is nagyon az elején vagyunk, de a házikónk terve már alakul és a kivitelező is.

Üdv:
Muguete

Előzmény: Jamie25 (180)
Garesz Creative Commons License 2005.02.23 0 0 184

Először is gratula Jamie-nek! remélem a pozitív kedved neked is megmarad végig az építkezés alatt! Ez az amit a legjobban kívánok a projekthez!

Az árban minden benne van amit felsoroltál? Az úgy tényleg elég baráti!

Jer! Szerintem Te mint magán építkező soha nem fogod megkapi azokat a kedvezményeket amiket írtál. Vagy valamit nagyon ügyesen csinálsz. Azokat azoknak adják akik 4-5 házat lenyomnak egy év alatt. Ezen (is) fogják a legnagyobbat a kivitelezők! Mit gondolsz honnan van mindegyiknek jeep-je? :-(

akikerestalal Creative Commons License 2005.02.23 0 0 183

Kedves Jamie

 

Gratulálok!Engem is feldobnának ilyen jó hírek...

Egyébként én is megnéztem a Slapak Bt-t és elkezdtük velük felvenni a kapcsolatot,nekem is tetszik a tartalom amit nyujtanak az árért...sajnos mi még nagyon az elején vagyunk de van idönk,bár jo lenne már ott tartania hol ti:)de hát jo munkához, kereséshez idö kell.

Egyébként annyira az elején tartunk, h. nem tudom, h. a bank a hitelt csak magára a ház épitésre adja amit átutala cégnek, vagy a teljes épitési költségre is amibe ilyenek beletartoznak mint a viz villany ...stb mert ugye ez is lényeges kérdés...

na hát akkor mostmár építkezésre fel.

 

Jamie25 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 182

Szia Jer!

 

Köszi a gratulációkat előre is!

Kivitelező a Slapak Bt.,csak OTP bólintására várunk és már veszik is a fát nekünk,addig nem ,mert nekik is kell garancia arra hogy ki is tudom fizetni,azt amit megrendelek!Ez érthető és jogos elvárás.A szerződést úgy kötjük,hogy az ütemek közötti értékbecslések utána  pénzt az OTP nekik utalja a készültségnek megfelelően,így ez elég garanci nekik arra,hogy ne legyen semmi gond.(több esetük volt,ahol a készültség után a pénzt nem kapták meg az építtetőtől,hanem az elköltötte másra,most megpereskednek hogy visszakapják a lóvét...

Indulás várhatóan március vége,akkorra érkezik meg a faanyag,innentől 2 hónap a gyártás és 6 hét a felépítés.Ideális esetben augusztus végére tető alatt lesz ,közben elkezdjüka  belső munkákat(víz,villany,szigetelés,...).Remélem a karácsonyt már ott tölthetjük:)))

Sajnos az alapanyagokkal ellenkező a tapasztalatom,mert a cégek általában nagyobb kedvezményt kapnak a rendszeres és nagyobb mennyiségű vásárlások miatt.Mindazonáltal nem tőlük veszem ezeket,hanem saját beszerzés lesz...keresem mi-hol akciós!:)))

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: jer (181)
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 181
Jamie!
Gratulálok!!! Nagyon jól hangzik. Ezek az igazán nagy dolgok.

Most fél évig nagyon jó barátod lesz a számológép, meg a fényképezőgép.:)

A segédanyagok beszerzését ne add ki a kezedből. (Már korábban írtam, de emlékeztetőül: Az építőanyag kereskedőknél alapból lista ár alatt 10-40% engedményt lehet fogni!!! (kémény, szigetelés, ereszcsatorna, csövek, stb...) Ezt a kivitelező általában listaár+beszerzési költséggel számolná.)

Ki a kivitelező és mikor kezdi építeni?

Problémamentes álommegvalósulást kívánok!!!

Jer
Előzmény: Jamie25 (180)
Jamie25 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 180

Sziasztok!

 

Örömmel jelenthetem be-már aki kíváncsi rá persze:)-hogy végre révbe értünk és megtaláltuk a kivitelezőnket!!!Szerződést tegnap megkaptuk,jelenleg ügyvédnél van átnézésen,várjuk hogy az OTP bólintson a hitelre(50% önerőnk van elvileg nem lehet gond) és végre indulhat a banzáj!Hihetetlenül boldog vagyok,azt hittem soha nem jutunk el ide.

Hogy konkrétum is legyen:gerendaház 10x18-as rétegragasztott gerendákból,10cm-es szigeteléssel,belül 2x18 cm-es lambáriával burkolva a külső falak,belsők tömör gerendából az említett méretekkel.

Ház 102m2 alapterület,tetőtér beépíthető,jelenleg oda nem kértem falakat.

A kapott ár Brutto 10.100.000 Ft ,ez nekem teljesen jó tekintve a műszaki tartalmat:

-összes fal

-tető(szarufák,födémgerendák(25x18cm!!),tetőléc,födém járófelület,...)

-tetőfedés Tondach keringő /piros ,minden szükséges kiegészítővel (madárháló,szellőzőelemek,hófogó,kúpcserepek,cserép,...)

-belső faburkolatok a falakra,tetőre,födémre

-külső festés 3x STO lazúrral,impregnálás gomba ,kártevők,tűz,penész,elszineződés ellen

-külső nyílászárók 1,4-es üveggel (12 db,ebből 1 bejárati ajtó és 1db 2 szárnyas teraszajtó)

-5 db tetőablak

-páraátersztő és párazáró fóliák

-15cm-es szigetelés a tetőbe

-összes kötőelem,ragasztó,...

-felépítés,gyártás,....

 

Gyakorlatilag teljesen kész kívűlről ,ereszcsatorna nélkül.Belül ami hiányzik:belső festés,burkolatok,gépészet és szaniterek,lépcső,belső ajtók.

Remélhetőelg minden jól megy és nyár közepére kész a házikónk!:)))

Bocs,ha valakit nem érdekelt,de engem nagyon feldobott!:))

Üdv:

Jamie

 

 

 

 

Zééé. Creative Commons License 2005.02.23 0 0 179

Köszönöm a tanácsokat.

Nem szándékozom egy vállalkozóval beszélni, de egyszerre túl sokkal sem, mert attól meg össze lehet zavarodni. Miután még nem lakoltatnak ki jelenlegi lakásomból, van időm.

Hitel ügyben valszeg arról szól, hogy más ingatlan is kell a történethez. Erre számítottam.

Nekem a hozzáállás nem volt szimpi a Papyrusnál, mert szeretem, ha én vagyok a Vevő, és nem nekem kell ping-pong labdaként pattognom előadótól előadóig.

Ebből a szempontból a Faberhausnál az előny.

Ma megnézzük, mi van benne az árban náluk, bár az előzetesen elolvasott anyagok alapján sejtem. Nekem reálisnak tűnik az ár, hiszen nem teljes 85 m2-ről van szó, hanem tetőteres megoldásról, viszont egyéni igényeink alapján biztos vagyok benne, hogy nem ez lenne a végleges ár. (például ők fűtés gyanánt a kandallót adják, minden más már feláras. Márpedig egy lakóháznál az kevés. Vagy a fürdőkád is minden bizonnyal a legolcsóbb, ha más kell, akkor az drágább.)

 

Minden esetre hálás lennék, ha beírnátok nekem, (ne kelljen hosszan visszakeresnem), hogy kivel érdemes még felvenni a kapcsolatot.

Előzmény: Garesz (178)
Garesz Creative Commons License 2005.02.23 0 0 178

Hello Zééé!

Őszinte véleménnyel csatlakoznék jer hozzászólásához. Igazából avval, hogy meghallgatsz egy kivitelezőt nemigen kerülsz képbe. A Papyrusról a véleményem már megjelent a fórumban, annak utánna olvashatsz. Ott egyébként a szakértelem párosul egy eléggé nagyfokú elfoglaltsággal. A jer által említett nevek közül csak egyikkel dolgoztam(ok) de Róla tényleg csak jókat tudok mondani mind emberileg mind szakmailag. Az Ő keze munkáját dícsérték egyébként az cégek akiktől az ajánlatokat kértem.

Nekem is gyanús lenne ez a komplett mindent megoldunk hozzáállás. Ebben az iparban szerintem senki nincsen aki ne dolgoztatna alvállalkozóval. A kérdés az, hogy mennire vállal érte felelőséget mint fővállalkozó. A másik meg, hogy az említett árban nem tudom, hogy mi van benne de elég karcsúnak tűnik nekem.

Azért is kell több kivitelezővel beszélni, mert érzem én is, hogy minden egyes megbeszélés után okosabb vagyok, mert tanulom a szakmát.

Szerintem ez nagyon fontos dolog. Ez az egy ami igazán garantálja valamelyest, hogy a megfelelő árért jó minőséget kapjál.

Előzmény: Zééé. (176)
jer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 177

Zééé!

 

Nem jó, ha csak a piac egy szereplőjével beszélsz, mert lyukat is beszélhetnek a hasadba! Ez a "mindent megcsinálunk, csak itt írd alá" nekem kicsit gyanús... Kell legalább 3-4 árajánlat, hogy kezd a tényleges piaci viszonyokat látni.

 

A Papyrus Kft. (nekünk ők voltak a kivitelezőink) a faházak építésén kívül papírkereskedelemmel foglalkozik!!! Szerintem érthető, ha nem minden ott dolgozó ért mindkét tevékenységhez. Próbáld keresni az illetékeseket (Súr Aranka, Las Torres Éva).

 

Szerintem pedig faházat 0 Ft önrésszel nem finanszíroznak bankok, csak ha bevonsz a hitelbe más, nagy értékű ingatlant is.

 

Sikeres építkezést!

jer

Előzmény: Zééé. (176)
Zééé. Creative Commons License 2005.02.22 0 0 176

Sziasztok!

 

Néhány hete gondolkodunk párommal rönkház építésén. Megtaláltam a másik fórumot is, és ezt is. Igyekeztem figyelmesen végig olvasni, tanulni belőle, mert teljesen szűz vagyok még ezen a téren.

Az általatok ajánlott, említett kivitelezők közül egyelőre kettővel vettem fel a kapcsolatot.

Érdekes és tanulságos.

Az egyik a Papyrus KFT volt, amelynek honlapját szinpatikusnak találtam, jó vélemény hagzott el róluk, sőt láttam megvalósult házukat is.

A másik a Faberhaus Kft.

Faberhauséknál a telefonos beszélgetés után megigérték, hogy küldenek CD-t, ha kérem, nézzem át. Kértem, de a CD nem jött meg.

Viszont miután a hét végén Dabas felé kerestünk telket, felhívtam őket és megkérdeztem, hogy tudunk-e találkozni náluk. Kikerülhetjük vele  postát.

Szó nélkül beleegyeztek, és vasárnap délután bejöttek miattunk az irodájukba, ott megmutatva mindent, ami az ügy érdekében fontos lehet. Azt is mondták, teljes banki ügyintézéssel vállalják, és ha bármi kérdésem van, küldjek mélt, és válaszolnak. (Ezek után hétfőn megjött a CD:DD)

papyrusékkal nem jöttem ilyen jól ki. Hétfőn felhívtam őket, a telefont felvevő fiatalember mondta, hogy Ő nem igazán tud segíteni, mert Ő nem ért a faházakhoz, azzal egy másik kollégája foglalkozik, mert a cégnek több lábon kell állnia. Viszont megígérte, hogy mihelyt bejön a kolléga, azonnal fel fog hívni.

(Azóta is hív.)

 

Ezzel szemben Faberék azóta már többször telefonáltak, sőt adtak egy konkrét ajánlatot, amennyiben megfelel az Óhegy utcában lévő minta - házuk (50+38 m2), olyat, tokkal vonóval, alappal együtt kulcsrakészen 12 millióból készítenek. Sőt segítenek Dabas környékén olcsó telekhez jutni, (1,5-2 millió) valamint intézik, hogy akár az egész finanszírozása hitelből történhessen.

Érezhetően szeretnék, ha vásárolnék tőlük. Szemben a papyrussal, amely így első blikkre olyan, mintha alvállalkozóval építtetne, úgy, hogy Ő csak átszámláz.

 

Fáberék holnap délelőtt jönnek Pestre, és megmutatják a házat. Kíváncsi vagyok.

remélhetőleg folyt. köv.

 

kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.22 0 0 175
feladtam az otthonunk.hu fórumába tőzsér komának egy szórejtvényt, esetleg követhetnétek példámat, ha már olyan szépen szétcseszte azt a fórumot....
jer Creative Commons License 2005.02.22 0 0 174

Rönk(fan)

A 6.5-ös megoldható...

Van az ArchiCad-ben benapozás vizsgálat és végig lehet sétálni a házban is, nem nehéz megtanulni (AutoCad ismeretekkel 3-5 óra) és nagyon látványos.

Jer

Előzmény: Rönk(fan) (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!