Keresés

Részletes keresés

zozomax Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77107

Köszi, megtaláltam... aludtam is rá egyet és magam is a tömítés javítása mellett döntve ébredtem :-)

 

Előzmény: Feriba51 (77087)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77106

Kösz, ezek ritka pillanatok!:-))))))))))))))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: vf1 (77105)
vf1 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77105

Egyetértek!

Előzmény: Feriba51 (77101)
barkócza Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77104

A "puffogás" oka sokkal inkább az lehet, hogy a hűtőcső nem lejt egyenletesen, és a pangó kondenzátum el-elzárja a csövet. Próbáld ki, főzés után ki lehet-e önteni egy kis folyadékot a csőből? Ha igen, ez a baj. Egyébként arra nagyon vigyázz, hogy a hűtő függőlegesen álljon.

Előzmény: Pecabubus (77103)
Pecabubus Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77103

Köszönöm, a forrkő használata nagyon jól hangzik, feltétlenül kipróbálom. Kicsit más de kapcsolódik a témához: a finomítás után maradt ecetes löttyöt tálba tettem és bezártam egy egérinvázió alatt álló faházunkba, az egérhúgy-szagot egy éjjel alatt lecserélte lágy ecetszagra. Afféle népi praktika gyakorlatba ültetve.

Előzmény: vasbicikli (77059)
comad2 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77102

A legjobb egy kidobott bojler tartálya.

Előzmény: vasbicikli (77098)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77101

Szia vasbicikli!

 

Jó kérdést tett fel az előttem szóló Lajos. Az a lángterelő nem engedi a forró levegő zavartalan felkúszását az üst körül!!! Sőt elősegíti a leégést, mert csak egy kis felületen melegít igazán. Ezért jó volna megcsinálni azt a "kabátot" és eltávolítani a képen látható terelőt. Szerintem.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: vasbicikli (77098)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77100

Nem az enyém a főző, csak példának hoztam fel. :) Így terelővel oldalt mennyire kúszik fel a meleg az üst falán? 

Előzmény: vasbicikli (77098)
vf1 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77099

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

 

Előzmény: vf1 (72602)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.10 0 0 77098

Úgy tűnik, kicsit dús a lángod, nem kormol nagyon? Adhatnál rá több levegőt, hogy szép kék legyen (az a csúsztatható lemezkarika a dűzninél, tudod).

Nekem is hasonló lángterelőm van, ebbe ül a fazék alu talpa.

Mivel túl jól illeszkedik körben a talphoz, magasabb fokozaton kicsit torlódott a láng, nem szépen égett. Ezért fúrtam rá körben egy sor lyukat, bevált, most sokkal szebben ég.

 

Tervezem, hogy lemezből egy külső "kabátot" is állítok majd az üst köré, részben hatásfokjavítás céljából, részben szélfogónak, mert volt már, hogy elfújta a lángot a szél. Két félből akarom megcsinálni, hogy könnyen hozzá lehesen férni a gázhoz, azt várom, hogy szembe jöjjön valami jó kis neki való anyag ;)

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (77061)
truffle Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77097

Néztem, de valamiért nem tudok képet feltölteni...majd megoldom.

Előzmény: vf1 (77096)
vf1 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77096

Szerintem igen, valamiben lezárva.

 

 

Másik (kenyeres) topikot nézted?

Előzmény: truffle (77094)
vf1 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77095

Nekem is ilyen van, de kisebb teljesítményű. Megnagyobbítottam a nyílást, használható.

Sajnos nem ideiek az alábbi képek:

 

  

Előzmény: Csakaházi (77089)
truffle Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77094

Az alszesz bármeddig tárolható.

 

Hoppá, erről sem hallottam(olvastam) még.

Akkor ez azt jelenti, hogy csinálhatok olyan vegyes pálinkát, hogy tavasszal készítek eperből alszeszt, nyáron sárgabarackból, ősszel szőlőből, majd egybeöntöm  a hármat és együtt lefinomítom?...vagy ezzel az ötletemmel gyorsan hagyjam el a topikot mert káros hatással vagyok más kezdőkre:D

Előzmény: vf1 (77032)
stapika Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77093

??

Miért is tegyen akkor?:-)

Előzmény: deszegregator (77091)
jana001 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77092

Sajnos az idén nincs összehesonlítási lehetőségem. Amit a fagy meghagyott elvitte az aszály.

Semmi gyümölcsöm nem termett! Barackot és szőlőt főztem,ezeket úgy vettem.

Az idei cserszegim "lájtosabb" lett mint a tavalyi.Miklós1 mondaná róla,hogy mosópor ízű.:)

Előzmény: Babar66 (77090)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77091

Se hellyel, se közzel nem kell citrompótló a cefrébe! Tegyél bele egy pár szemet 100 literenként, de ha nem teszel úgy is jó, hiszen teljesen felelsleges bele! :-))

Előzmény: Bugsyy (77083)
Babar66 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77090

Nagyon "dizájnos" lett! Ha csak negyed annyira jó, mint amilyen szép, már megérte!

Kíváncsi lennék a különbségre: vele-és- nélküle...l

Üdv!

Előzmény: jana001 (77084)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77089

Használ valaki közületek ilyen, vagy hasonló ágdarabolót? Mert volna egy ilyen olcsón, de nem tudom jó lenne e almára, körtére, ha megnagyobbítom a nyílást.

leparlo02 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77088

Pálinkásat

 

Ez igen csak nem tudom eldőnteni hogy szélturbina vagy a sarkcsillag_:

 

Minden esetre karácsonyfára csúcsdisznek is jó.

 

 

:) :)

 

Ne szívd mellre:)

Előzmény: jana001 (77084)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77087

Helló zozomax!

 

Szilikon pasztával (pár száz forint) nagyon könnyen megoldhatod a tömítést egyenletlen felfekvés esetében is. Olvass vissza, pár napja (5-6) ROBI.. -nak magyaráztam el. El is készítette, nagyon meg volt elégedve. Én tööb éve használom.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: zozomax (77079)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77086

Hát  szerintem a kihozatal kicsit kevés . 

Főleg szilvánál.

Előzmény: zozomax (77079)
stapika Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77085

Melyik helyekre(vagy helységekre)gondoltál?:-)

Előzmény: Bugsyy (77083)
jana001 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77084

Sziasztok!

Régebben kértem a véleményeteket arról,hogy a saválló fedélbe érdemes-e rézből betétet készíteni.

Megcsináltam,az arányokhoz annyit az átmérő kb 0,8méter.

Íme a képek.

Bugsyy Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77083

Üdv,

 

Miért kell helyenként citrompótlót tenni a cefrébe?

jana001 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77082

Szentöltviz mail ment!

vf1 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77081

Ha finom lett kár volt "ágyazni"....

Előzmény: zozomax (77079)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77080

Banánból nagyon jó párlatot lehet készíteni... 

Kérdezd  Viktormanufakturát ha jól emlékszem dijjat is nyert vele.

Előzmény: Csakaházi (77062)
zozomax Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77079

Sziasztok,

 

Készül a söröshordó főzőm... Lassan.  A  sisak egy rézbográcsból lesz. Tettem a peremére szilikon tömítést, de sajna nem eléggé egyenletes a felfekvése a hordóra és ereszt. 

Gondolkoztam, hogy tovább tömítgessem-e, vagy inkább - kihasználva a söröshordó felső peremét - próbálkozzak a vízzáras megoldással? Ha a peremet feltölteném vízzel addig, hogy zárjon, akkor  kb. 9-10 centi széles, 1-3 cm vastag víz állna a hordó tetején.  (szélén vastagabban, közepén vékonyabban ) 

Mit gondoltok erről? 

 

Ui. : Bratyóval együtt lefőztük vasárnap az első szilvacefrémet az ő főzőjén...Nem lett sok, de  finom lett, most pihen aszalt szilván! :-) (100 liter cukormentes cefréből 14-15 liter 30 fokos alszesz majd 5.5 liter 50 fokra beállított pálesz lett)

Remélem a következőt már önállóan tudom csinálni.

 

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.09 0 0 77078

Ez a szoknya azért lenne előnyös mert oldalt lesz a leeresztő csaom, és nem kapná a nagy hőt. Erre húzzak akkor még egy hordót.

Előzmény: vf1 (77072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!