Keresés

Részletes keresés

lady mora Creative Commons License 2020.08.11 0 0 6971

Szia!

 

Köszönöm a kedvességed, igen, nekem is felfoghatatlan volt, mennyire jól és gyorsan gyógyultam az elmúlt évek szenvedései után... és most megint itt vagyok vérző, fájó popóval. Persze ez nem olyan vérzés, mint amilyen durva előtte volt. Ez valószínűleg egy újabb erecske, ami eddig nem okozott gondot, de mivel minden más 'testvérét' felvarrták, elvarrták, nyisszantották, így maradt ő. Én is remélem mond valami biztatót a doki, mert tényleg sírni tudnék már. Abba bele sem gondolok mi lesz, ha gyereket szeretnék. No de próbálom összeszedni magam és holnap felhívni a dokit és mindent kezdeni előlről.

Remélem te már eljutottál dokihoz!

Előzmény: mark80 (6970)
mark80 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 6970

Szia!

 

Sajnálom és megértem a bánatod és dühöd, én is hasonlóan éreznék. Nagyon jó volt olvasni, hogy szinte minden komplikáció nélkül gyógyultál és hosszú évek rabláncától szabadultál meg.

Azt gondolom, hogy addig kell menni, amíg rendbe rakják végérvényesen és megint megihatsz egy pálinkát és megint táncolhatsz reggelig.

 

Őszintén remélem, hogy az orvos mond majd valami biztatót/ megnyugtatót.

 

Kitartás!

Előzmény: lady mora (6969)
lady mora Creative Commons License 2020.08.10 0 0 6969

Sziasztok. 

 

Masfél hónapja volt HAL-RAR műtétem, erről írtam részletesebb beszámolót korábban. Viszont a tegnapi napig tartott a boldogságom, nagyon elvagyok kenődve. Szombaton voltam egy esküvőn, ahol megittam egy-két pálinkát illetve az étkezésre sem tudtam/akartam figyelni egy lagzin, gondoltam végre egy kicsit elengedem magam. Meg is lett az eredménye. Igaz, 20 órát talpon voltam, utaztan, szervezkedtem, táncoltam, szóval megdolgoztattam magam rendesen, de azt nem gondoltam volna, hogy újra kiújul.. Borsónyi lila daganat a popómon, üdv újra. Borzasztó mérges vagyis inkább csalódott vagyok. Sosem lesz vége? Tényleg soha többé nem csinalhatok semmit kb ami kisebb erőfeszítéssel jár? 3 éve nem tudok sportolni, gondoltam majd most. Hát elfelejthetem. Azt vettem észre mintha a másik oldalon jött volna ki, amit lehet nem birizgáltak. De mindegy, hamarosan kiderül. Remélem az újabb korona hullám előtt megműtenek mégegyszer. Elnézést mindenkitől aki olvassa, de nem tudok pozitív lenni. :(

Swtrooper Creative Commons License 2020.08.09 0 0 6968

nem akarom lebecsülni az aranyér fájdalmat de még mindig legyél hálás mert az legalább gyógyul jó helyen van az anuscsatorna felett, ha elkötik, akkor megolgódik, de a repedés az anus csatorna utolsó 5 mm-ében van a hátsó középvonalban és a feszes izomtónus miatt nem tud begyógyulni, lehet botox krémmel kellene mostmár bekenni csak veszélyes.

Előzmény: Gebbb (6966)
Gebbb Creative Commons License 2020.08.06 0 0 6967

Nekem a széklettel nincs gond ha oda figyelek normál állag napi 1 vagy 2 wc!epével műtöttek ha nem figyelek a kajára akkor szokott lazabb lenni savasabb hasmenés lehet ez is okozhatott problémát

Előzmény: Gebbb (6966)
Gebbb Creative Commons License 2020.08.06 0 0 6966

Kb 10 éve küzdök az aranyérrel volt mikor sikerült kikezelni de egy 3 éve a végbél nyílásnál székelés után mindig elő jött rgy kis csomó azt vissza szoktam nyomni mondván belső aranyér!nem igazán foglalkoztam vele közbe kezeltem volt mikor picit vérzett volt mikor egész jól vissza húzódott!de aztán egy pár hónapja volt egy erős székelésem akkor igen fájt belül vérzett is akkor utána elmúlt de most egy hónapja ülés közbr fájt a fenekem meg kisugárzott aztán mondom most már nem halogatom elmegyek dokihoz és akkor állapította meg a doktor úr hogy ez a probléma!Ez amúgy ez a repedés okozhat bél irtitációt székelés ingert!Sofőrködöm amikor ülök van mikor fájdogál egész nap de pl sétáláskor vagy ha állok nem érzem!

Előzmény: Swtrooper (6965)
Swtrooper Creative Commons License 2020.08.05 0 0 6965

"karban lehet tartani"

A fenéket, ma megint felszakadt mert 6-7 db kemény gombóc jött ki egybefüggő széklet helyett, hogy rohadna már meg. Ez a fagyasztás nem tudom ért-e valamit.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.08.04 0 0 6964

Helló!

 

Ilyen mindenkinek van és mintha őrpolipnak hívnák.

Gond van vele hogy le kell műteni?

A repedést/fissurát kúpokkal étrenddel karban lehet tartani.

Persze ha hatalmas, no és gyakran vérzik talán műteni kell.

Nekem már tán 20 éves a fissurám, de műtétet nem tanácsolt " bona parte" dicsért orvosa mert nála is jártam.

Oda kell figyelni az étkezésre és ez ha dolgozik az ember munkahelyen nem tud figyelni.

Én a helyedben más orvostól is kérnék véleményt.

Előzmény: Gebbb (6962)
Swtrooper Creative Commons License 2020.08.02 0 0 6963

végbélrepedéshez tartozik előörs csomó azaz polip de csak ha krónikus muti a leleted

Gebbb Creative Commons License 2020.07.31 0 0 6962

Sziasztok!

Egy kis információra lenne szükségem végbél álpolip műtéttel kapcsolatban!

Volt már valakinek ilyen?

Mi az hogy álpolip vagy ez csak simán polip?

Kell tartani a műtéttől?Azt mondta a doktorom hogy fél orás lesz kb!

Van egy végbélrepedésem is ez nem okozhat komplikációt?

 

poczak007 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 6961

Szia,

Én sok negatív tapasztalatot olvastam róla itt és különböző fórumokon, ezért nem csináltattam meg.
Nem bírom a fájdalmat, cseppet sem...

Előzmény: mark80 (6959)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 6960

Szia! 

 

Nálam nincsen aktív aranyér. Vizsgálatkor a külső, illetve a belső záróizom is feszes volt a doktor úr szerint. Alapból feszengő vagyok, orvosnál hatványozottan. Fura, mert eddig a vizsgálatok során nem említette ezt nekem senki. Mondjuk jó orvoshoz van szerencsém, az egyszer biztos! 

 

Sirdalud, mint izomlazítót érdemes lenne erre szednem? Dokim ajánlotta. 

 

Ugye nekem volt egy végbélgyulladásom, amit pentasa kúppal kezelek a gasztrósom ajánlására. Csak fekély van, gyulladás nincs. Szövettan csak gyulladást mutatott ki, semmi specifikusat. 

Előzmény: poczak007 (6958)
mark80 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 6959

Szia!

 

Neked voltak negatív tapasztalataid a gyűrűzéssel? Sok az egymásnak ellentmondó info.

Előzmény: poczak007 (6958)
poczak007 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 6958

Szia,

 

Nálam azt mondta Bánfalvi doktor, hogy a probléma oka a stressz és túl be vannak feszülve az izmok.
Adott valami gyógyszert rá, amit szedtem pár hónapig.
Vissza kellett volna mennem gyűrűzésre, de a sok negatív tapasztalat miatt eddig nem vettem rá magam. 
Én teákat iszom.
Elég sok tapasztalatom van már a teák terén.
Próbáltam kétféle aranyeres teát is, olvass vissza, le írtam korábban.

Jelenleg görög hegyi teát iszok napi 1-1 csészével rendszeresen reggel és este lefekvés előtt.
Latin nevén: Sideritis scardica

magyar név: Sármányvirág.

Jelentem hónapok óta panaszmentes vagyok.
Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: banánturmix97 (6957)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.07.28 0 0 6957

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy valakinél állapítottak meg már túl feszes végbél záróizmot? Mind a külső, illetve a beljebb levő záróizom is túl feszes, szorító volt. Már túl vagyok pár anoscopian, illetve rectoscopian, de ez egy új dolog. Feszengő, szorongó típus vagyok, orvosnál meg végképp. 

 

Aki hasonló cipőben jár, tudna tanácsot adni? Izomlazító is szóba jött, de őszintén szólva, ilyen fiatalon nem szívesen kezdenék el szedni. 

 

Azt tudni kell, hogy áprilisban végbélgyulladásom lett, először salofalk 1 hónapig, ezután vastagbéltükrözés, a végbél nem vllt gyulladt, csak fekély van. Azóta pentasa kúp megy. A végbelem most se gyulladt, a fekély van meg a mai napig. 

sean85 Creative Commons License 2020.07.23 0 0 6956

Szia!

Köszönöm a tippeket a köménymagot majd kipróbálom,ahogy írtam neked én már kaptam az sztk-s sebészeten ilyen gyógyszertári kúpot az is csak addig használt amíg szedtem,aztán 1-2 héten belül visszajött.kipróbáltam a reparont is meg kaptam még posterisan forte-t azok egyből ahogy bekentem kb pár perc alatt megszüntették a dolgot,de valamiért a gyomrom elkezdett csikarni és baromi rossz lett a gyomrom, aztán amikor fürdésnél lejött abbamaradt és nem értem miért?A Bánfalvi doktor Úrhoz megyek majd augusztusban reménykedem,ha ez aranyeres dolog mivel a gyomromat már kizártam tud segíteni.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6955)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.23 0 0 6955

Helló!

 

Örülők neki hogy semmit nem találtak.

Az MR pontosabb mint a CT.

Talán ha gyulladás csökkentő kúpot írnak fel /Norcainos kúp a neve/akkor elmúlik a gyulladás.

Jobbulást kívánok.

 

Én a joghurtomba szoktam tenni az őrölt fajtából egy mokkás kanállal./olcsó/


"A köménymagnak többek között nagyszerű gyulladáscsökkentő, emésztésjavító, stimuláló, görcsoldó, emellett nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is. Tehetjük az ételeinkbe egészben, de őrölve is felhasználhatjuk (ha például nem szívesen harapnánk rá a magokra). Lássuk, miért olyan egészséges!
A kömény az egyik legjobb olyan fűszernövény, amelyet az emésztés javítására használhatunk. Az "egyszerű" hasfájástól kezdve, a hasmenésen keresztül, a fokozott gázképződésen át a hányingerig és a várandós kismamák reggeli rosszullétéig használható. A köménymag stimulálja a hasnyálmirigyet, így az több olyan enzimet állít elő, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez, emellett pedig a túlzott savképződés ellen is küzd."

Előzmény: sean85 (6954)
sean85 Creative Commons License 2020.07.22 0 0 6954

Szia!

Nem találtak semmit,a fehérvári úton voltam 1 hete megbeszéltük és 1 hetet vártam,a vége az lett hogy keresek egy proktológust mert hogy a sok hashajtó megtette a hatását bedurrantak az aranyereim,vagy egy neurológusnál kismedencei mr abból többet tudnak megállapítani,hátha abból kiderül valami.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6953)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.22 0 0 6953

Helló!

 

Hát sok sikert.

Mikor jelentkeztél be mert magánban is hónapokat kell várni?

Nekem csak konzultációm lesz aug. közepén.

Amúgy én v.b. tükrözésen 218-ban, gy. tükrözésen 2019-ben voltam.

Jó, állítólag ha 4 évente megcsináltatja az ember.

Nem kell félni arra kell figyelni mit mondanak.

Majd jelentkezz találtak-e valamit.

Előzmény: sean85 (6952)
sean85 Creative Commons License 2020.07.22 0 0 6952

Szia!

Nem voltam még soha tükrözésen.Mai napra van időpontom vastagbél tükrözésre.Abban bízom,hogy megtalálja ennek a dolognak a felelősét. Igen, ezen már én is rengeteget gondolkodtam,hogy vmi nyomja onnan fentről az lehet,hogy bevan gyulladva ott a beleim környékén azt mondta a doki.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6937)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 6951

Helló!

 

No és hány ml-t használsz el belőle naponta?

Ennek alkotóanyaga a Macrogola granulátum féle és olcsó vény nélkül kapható.

Ha megyek gasztróshoz megkérdezem hogy hashajtó gyógyszer-e mert annak nem örülnék.

Igaz most nem használom.

Előzmény: mincike1 (6950)
mincike1 Creative Commons License 2020.07.20 0 0 6950

A kemény széklet sok gondot okozott nekem is. Sok széklet puhítót próbáltam, de egyik sem volt az igazi.  Rátaláltam a DulcoSoft folyadékra, ami csodát tett.  Krém szerű székletet produkál, és nem irritálja a végbelet.  Akinek ilyen problémája van, nagyon ajánlom.

eNoesz Creative Commons License 2020.07.19 0 0 6949

Sziasztok,

Július 9-én voltam aranyér gyűrűzésen. ( A 4. naptól 4 napig, naponta 1 Posterisan forte kúpot kellett használnom.) Másnapra jött a szúró, feszítő érzés, majd 6. nap wc után szúró égő, viszkető érzés. A 7. napon visszamentem az orvoshoz, megvizsgált, nem volt fájdalmam sehol. Azt mondta, hogy leesett az elhalt aranyér és a helyén keletkezett seb miatt volt wc alatt és után az említett problémám. Megjegyzem ezen a napon teljesen tünetmentes voltam. Másnaptól ismét jött a szúró, néha feszítő érzés. Ma a 10. napnál járok, de még mindig van szúró, ritkábban viszkető érzésem. Egyáltalán nem érzem komfortosan a napjaimat. Az ülés kifejezetten kellemetlen. Vérzést a gyűrűzés óta nem tapasztaltam. Wc-re minden nap tudok menni, bár 1-2x nehezebben ment. Tud valaki segíteni abban, hogy ezek az érzések normálisak? Mikor lesz jobb? Mindenhol azt olvastam, hogy ez a beavatkozás és az utána következő felépülési idő fájdalommentes. 12 éve volt már egy aranyér gyűrűzésem, de nem emlékszem, hogy ilyen problémákkal küzdöttem volna. Előre is köszönöm a válaszokat!

Swtrooper Creative Commons License 2020.07.16 0 0 6948

NIncs mit sajnos az elmúlt 6 évben gyakorlatilag autodidakta módon proktológus lettem.  Ez nagyon sok minden lehet és így hogy se stádium se semmi, így tilos belemenni műtétbe, kell egy differenciáls diagnózis, hogy most pontosan mi is okozza a problémát? Nodi haem int inflamm? I-II-III-IV? Ext? Fissura in ano? Fistula nincs-e? Condyloma is megnövekedhet nagyra ha kívülről látod még az is játszhat. Mindenképp menj tovább az ügyben akinek kell a proktológus ide írjon: swtrooper@freemail.hu most szabadságon van kedden még megfagyasztotta a hegszöveteim, utána elment 3 hétre, aug 15 körül jön vissza, van 1 állami ingyenes és 1 magánrendelése, a magán mindig kedden, az állami mindig szerdán.

Előzmény: edina1985 (6946)
r_esz10 Creative Commons License 2020.07.16 0 0 6947

Annyit mondott az orovos, hogy 5óránál van de nem csak kívül amit látok hanem belül is és az is kifordul , stádiumot nem említett csak hogy javasolná a műtétet, mert a gyűrűzés hosszabb kellemetlenebb folyamat ami nem is biztos h megszüntetné, a műtéttel meg kimetszik ilyen levél formában nem tudom a pontos nevét és hogy gondoljam át mikor szeretném. Tüneteim nem voltak csak annyi hogy mostanában nagyobb lett és volt párszor egy kis vér a papíron, de ez azt mondta azért van mivel a belső is kifordul és felsérti a papir a hámsejteket.

Nem tudom mit csináljak..

Előzmény: mark80 (6942)
edina1985 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6946

Köszi! Nagyon úgy néz ki, hogy valami kis dudor vagy nyúlvány lett ott...azt hiszem nem fogom tudni a műtétet elkerülni. Nagyon félek az inkontinenciától...

Előzmény: Swtrooper (6939)
mark80 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6945

Szia!

 

Sajnos nem tudok hova írni, mert nem publikus a mail címed.

Előzmény: Swtrooper (6944)
Swtrooper Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6944

szia rendben adj nekem e-mailt ide nem írom le nyilvánosra.

mark80 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6943

Szia!

 

Én szeretném elkérni az orvosod elérhetőséget.

 

Köszönöm!

Előzmény: Swtrooper (6941)
mark80 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6942

Szia!

 

Én viszonylag új vagyok itt, elsősorban   az információkat szedem össze, mert nekem is van 3 belso másodfokú  ( egy nagyobb, két kisebb).

 

Nem mondta a doktor, hogy:

- Hanyadik stadium?

- Hany darab csomo?

- Milyen műtéti módszer lesz? Sima kes, longo stb?

 

Ha ilyen komoly, nem voltak erős tüneteid? Vérzés, fájdalom stb.

 

Trooper  én szeretném elkérni a kezeloorvosod elérhetőséget.

Előre is köszönöm.

Előzmény: r_esz10 (6940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!