Keresés

Részletes keresés

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77429

Ege,- a szar páleszemet, dugva meginnám, hogy ne szégyenkezzek, de mi lenne a tré bútorral, sem megenni, sem meginni  nem lehet.

Még szerencse, hogy minden termékem fogyasztható !   (azt gondolom )   :)

Előzmény: manta-z (77393)
barkócza Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77428

A cefre általában a tetejéről kezd ecetesedni. Ha nem keverted még bele az ecetet, akkor próbáld meg lemerni az ecetes réteget, és utáni azonnal főzni. Esetleg főzés előtt egy kis meszet is kaphat. Az ecetesedés elkerüléséhez jól el kell zárni a levegőtől a cefrét, és nem szabad, hogy a cefre fölött túl sok levegő maradjon.

Előzmény: huanap (77422)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77427

Háát igen, 50 fok felett a nyers pálinka amolyan uniformizált, szerintem úgy jártál, hogy eljött az igazság pillanata, tehát eltelt pár hét, hónap amikor is a pálesz megmutatja az igazi arcát! Jó előpárlatos volt az, csak nyersen még nem adta úgy ki mint érlelődve...Szellőztesd , talán jobb lesz.

Előzmény: Deskó74 (77404)
deszegregator Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77426

Alaposan előkészített felület, és megfelelő minőségű forrasztás, és nem is gondolnád mennyire strapabíró! Persze lehet merevíteni lemezekkel ahogy rézmíves képén is látható , de anélkül is jó lesz az.

Előzmény: franyo01 (77398)
csalitos Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77425

Hello Deskó74

   Igen, van ilyen. A barátod nem hazudott. Az egyes illatos gyümölcsökből készült pálinkák némelyike (őszibarack, eper) hosszabb-rövidebb idő után elvesztik az aromájukat. Jellegtelen, a pálinkára nem jellemző ízek keletkeznek. Volt már személyes tapasztalatom, hogy a frissen főzött pálinka nagyon finom ize pár hónap alatt semmivé lett.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Deskó74 (77412)
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77424

50-es kellene, és az nagyon drága :( De ötletnek jó, köszönöm!

Előzmény: comad2 (77423)
comad2 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77423

Paella-sütő égőfej?

Előzmény: Bugsyy (77421)
huanap Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77422
Sziasztok! Kicsivel több, mint 2 hetes almacefrém elkezdett ecetesedni. Hogyan tudom a folyamatot megfordítani? Mit tegyek hozzà ? Nem akarnàm kiönteni.
( a megadott linkeken sajnos nem talàltam semmit)
Köszönöm
Bugsyy Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77421

Kedves Fórumtársak!

 

Szereztem egy főzőt, 110 literes üsttel. Viszont a gondom az, hogy kicsi hozzá a PB gázégő. Tudnaátok ajánlani vkit, aki készít még ilyeneket? Esztergom térségbe kellene. :) Köszönöm előre is!

kupeci Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77420

Hehe.. bele:)

Előzmény: hal65 (77419)
hal65 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77419

Belefényképezzek? :)

Előzmény: kupeci (77418)
kupeci Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77418

Szia Feribá,...továbbra ia arra gondolok hogy látni lenne jó!

Hátha hal is hállja:)))

Előzmény: Feriba51 (77417)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77417

Ja, most kapcsolok, hogy Te valamilyen terelő tányérra gondolsz (?)

Jó nedűt!!!

Előzmény: Feriba51 (77416)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77416

Egy belső felvétel többet mondana Neked?????:-)))

Jó nedűt!!!!!

Előzmény: kupeci (77414)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77415

Az nem lehet, hogy a dugó nem zárt jól????

Most is 52 fokos?????? Ha gyengébb, akkor bizonyosan előjöttek azok az ízek, amiket elnyomott eddig az alkohol.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Deskó74 (77412)
kupeci Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77414

Nagyon jól néz ki? belül millen?

Előzmény: hal65 (77409)
Deskó74 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77413

Ja és még annyit,hogy józanon, több ember vélemyénye volt pár hetesen,hogy

jó a pálinka.

Előzmény: Deskó74 (77412)
Deskó74 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77412

Köszi a válszt! :-)

 

Az a gond,hogy nem tudok sok konkrétumot ez ügyben,mivel egy kedves

ismerősöm mesélte ezt nekem ma,hgy ez vele történt és én ötletként vetettem fel,hogy

megkérdezem itt a fórumon.

 

Viszont nekem az az érdekes-ami nekem újdonság-,hogy hogy létezhet az,hogy

frissen fogyasztva tök jó egy pálinka, majd rá pár hónapra,pont mikorra érdenie kellene,

elromlik,pont ellenkezőleg, tehát negatív irányba változik az íze az idő múltával.....

 

Érdekes és nem tudom a magyarázatát....

 

 

 

Előzmény: barkócza (77411)
barkócza Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77411

Technokolszag nem nagyon keletkezhet a pálinkában álltjában. Ha technokolszagú, akkor az a főzéskor is ott volt, csak a  kóstoló van más-más passzban, és hol erre, hol arra érzékeny. A technokolszag a megecetesedett cefre következménye.

 

Mondjuk elvben, ha sok acetaldehid volt a pálinkában eredetileg, az idővel ecetsavvá oxidálódhat, ami az alkohollal etil-acetátot fog képezni. De a sok aldehid is rossz ízt ad, föl kell, hogy tűnjön.

Előzmény: Deskó74 (77404)
hal65 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77410

Úgy látom elqrtm a képfelrakást :))

Előzmény: hal65 (77409)
hal65 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77409

Aszongyák jobb a pálinka, "aromatoronnyal".

Csináltam két félét.

No én most ki fogom próbálni....

 

    Hogy melyikkel lesz jobb, az még titok:)))

 

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77408

Köszönöm.

Előzmény: foxrudi (77405)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77407

" nem ugrik fel az almacsutka" :)))

Előzmény: rézműves1 (77401)
norris53 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77406

Ha valakit érdekel ?

http://www.mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/termekek/kenoanyag_es_autoapolas/ipari_olajok/kompresszorolajok/mol_compressol_r_46/

 

10-15 liter alighasznált mint a --menyasszony -ha megérdemled viheted :-)

foxrudi Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77405

Sajna 60-as a legnagyobb jelenleg.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (77318)
Deskó74 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77404

Sziasztok,

 

Tünet:

 

Barack pálinka. 52%-os. 3-4 hónapja lett kifőzve.

Pár hetesen --tehát lényegében még nyersen-- fogyasztva teljen jó.

Majd pár hónap múlva,--természetesen tiszta üveg ballonban tárolva-- ihatatlan,

technokol szagú sz@rrá vált.

 

Mitől lehet ez....???

 

Cefrézés vagy főzés probléma...?????

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77403

Az a baj hogy nem -csak- az olaj mennyiségét számoltad ki rosszul, hanem a külső borítás méretét túloztad el nagyon. Úgy nézem a képen, hogy még a mérőóra szintje sem ér az üst aljáig.

Szóval ahogy írták, sajnos flex, le kell vágnod belőle, mert alul bőven elég öt centi olajréteg is (neked meg van vagy húsz).

Előzmény: jagi26 (77290)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77402

...bocsi az előbbi Neked szólt...

Előzmény: franyo01 (77400)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77401

...úgy van, ahogy mondod...azt hiszem egy dugóba illesztett hőmérője van ott és ez egyben, a biztonsági szelep is...habár a barátom, már évek óta "fórumosan" cefréz és neki nem ugrik fel

az almacsutka, vagy egy fél-pár gumicsizma...

Előzmény: rézműves1 (77399)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 77400

Szép darab:) A  T elágazás függőleges részébe (tetejére) hőmérő kerül?

Előzmény: rézműves1 (77399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!