Keresés

Részletes keresés

Vacak Szerv Creative Commons License 2011.01.27 0 0 581

Elég sok meló lesz, ha utána bármikor előbőrt szeretnél - ahogy pl most én. Vagy irtó sok pénz. Vagy mindkettő. Ezért előtte kell meggondolni. A makk peremét legalább védeni tudja a meghagyott bőr egy részleges metélés esetén, ezért én a helyedben ezt meggondolnám, már csak amiatt is, mert azt se kötelező, hogy rajta legyen, de a LEHETŐSÉG meglesz rá. Nálam pl a makk pereménél a legparább a helyzet, amiért évek óta nincs védve. A helyedben nem kockáztatnék. Az orvosoknak baromi kényelmes amúgy a teljes körülmetélés, ezért szeretik, azt meg el ne hidd, hogy pl egy bemetszés nem gyógyul hamarabb. A plasztika bonyolultabb művelet, de elég régen csinálják, azt el tudom képzelni, hogy drágább  :(

A te döntésed mindenesetre. Neked kell meggondolni. Nekem a teljes körülmetéltség annyi rosszat hozott, hogy én tapasztalatból tudom mondani, évtizedek keserű tapasztalatából, hogy nem érdemes, NAGYON nem érdemes. Gondold végig, mennyire nagy hazugság az, hogy CSAK teljes metéléssel lehet megoldani. Nézz rá. Szerinted le kellene vágni az egészet? Nem elég mondjuk a felét vagy akár kétharmadát vagy háromnegyedét? Nem mindegy. Én most örülnék, ha legalább a negyede meglenne. De nincs :(

Azt se garantálja semmi és senki, hogy utána a varrás pl szép lesz. A teljes körülmetélésnél látszik a varrás. Nekem iszonyatosan ronda és feszül, fáj is, ha merevedésem van. Képzeld el, amikor, mivel elfogy onnan az anyag, amivel dolgozni lehetne, majd széttárja a karját a doki, ahogy nekem és megmondja neked is, hogy "nincs gond a funkciókkal orvosilag, hiszen csak akkor van probléma, ha merev és akkor is csak akkor, ha mozdulna ott a bőr". 

No szóval, alaposan gondold át. Gyógyítani kell a fitymát, nem lecsonkolni. Az nem megoldás.

Előzmény: pítör84 (580)
pítör84 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 580

Sajnos mindent próbáltam ez ott szük, szóval valamilyen mütét muszály lesz, mert ez így egészségtelen.

Sajnos eddig minden doki azt mondta ezt csak teljes körülmetéléssel lehet kezelni semmi mással:(

És az orvosok azt mondták, hogy ez csaj jobb lesz hamarabb gyógyul kényelmesebb stb stb.

Előzmény: Vacak Szerv (579)
Vacak Szerv Creative Commons License 2011.01.27 0 0 579

Ha nem merev állapotban is visszahúzhatatlan az előbőr, akkor tényleg lépni kell, mert azt hiába tágítod, nem lesz sokkal jobb, meg be is repedezhet.

De vigyázz magadra, mert mindjárt jön egykét bizniszmen, akik azt fogják javasolni, hogy vágasd le az egészet. Erre viszont nincs szükség. Erős szűkület is megoldható úgy, hogy csak egy bemetszést végeznek. Súlyosabb esetben plasztikázni is lehet (2011 van és nem az afrikai szavannán vagyunk), de egy részleges metélés mindenképpen jó megoldás lehet legvégső esetben, csak a beszűkült részt eltávolítva. Nem tudok mondani jó szakembert és nem is szeretnék, akik viszont a neten évek óta ebben az ütletben érdekeltek és keményen nyomulnak is, na ők egyből tudnak majd ajánlani "megfelelő szakembereket", akik természetesen levágnak mindent. Ezt később megbánhatod, ezért nem ajánlom.

Légy óvatos. Fürdés után próbálkoztál már, a fölpuhult bőrt finoman hátrahúzni fokozatosan, esetleg krémmel?

Előzmény: pítör84 (578)
pítör84 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 578

Sziasztok

 

Nekem is súlyos fitymaszükületem van de nagyobb problémám nincs vele érdekes de jól tudok nemi életet élni vele.

De mivel már a tisztálkodásban is akadályoz ezért úgy gondolom meg kell csináltatnom.

 

Különben még szex filmekben is vannak fitymaszűkületes fiúk :D

 

CSAK FELNŐTTEKNEK!!

 

http://www.tnaflix.com/teen-porn/Amateur-Teen-POV-BJ-Swallow/video84431?embed=true

jaki24 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 575

Szegény fejed. Tegyél rá folpackot, hátha segít. A bőrhíd az a szűkület következménye? Azért ez így már egy kicsit színezi a képet az eseteddel kapcsolatosan. Szűkület, száraz érzékeny bőr, a merevedést zavaró bőrhíd. Ebből egy is sok lenne.

Előzmény: Törölt nick (574)
jaki24 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 573

Arra kéne rájönni, hogy mitől van kiszáradva a makkodon a bőröd. Szűkület miatt lettél metélve?

Azért én kipróbálnék valamilyen gyulladáscsökkentőt, canesten kenőcsöt, vagy tetránt. Attól még, hogy nem láttad a fitymád alatt, hogy miújság volt, az nem jelenti azt, hogy nem volt baj. Nem vagyok orvos, de valószínűsítem, hogy elég nagy volt alatta a baj, és még mindíg nem múlt el a gyulladás, plussz valamilyen bőrbetegség. Ezért én még plusszban kenném lamisillel, vagy nizoral kenőccsel plussz valamilyen hidratálóval, mert az előbbiek alapjáratban száríthatnak. Gondolom mikor merevedésed van, akkor megreped a bőr a makkodon, és ezért fáj. Remélem hamar megoldódik a problémád.

Előzmény: Törölt nick (572)
jaki24 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 570

Egyébként, lehet, hogy a bőröddel van baj. Fáj is a dolog? Érdemes lenne egy jó bőrgyógyászhoz is elmenni. Normál esetben nem kell a makkot a levegőtől védni, mert bőr fedi, nem pedig nyálkahártya.

Előzmény: jaki24 (569)
jaki24 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 569

És miújság a hátrahúzott fitymával című fórum oldalon? Ott is van bejegyzésed 11.11-i. Akkor ott olvashatsz a hátrahúzás előnyeiről, meg a tapasztalatokról. Nem kell nagyon messzire menni.

Előzmény: Törölt nick (568)
jaki24 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 567

Én azt nem értem, hogy mitől kellene védeni a makkot?

A levegőtől?

Vagy a szűk fitymától? Ha ez utóbbiról van szó, akkor metélést neki.

A nem körülmetélt férfiak akik tehetik állandóan hátrahúzva tartják a fitymájukat, egyszerűen praktukus okokból kifojólag.

Előzmény: Törölt nick (566)
jaki24 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 565

A bőr nem lesz vastagabb a körülmetélés után, vagy a hátrahúzás kapcsán, csak száraz marad, ergo nem marad alatta a cucc pisilés után, és a faggyú sem gyűlik fel. Emiatt a jobb higénia.

 

Ha valakinek olyan szűkülete van, hogy a fitymája egyáltalán nem hátrahúzható, és így közösül. akkor könnyen belátható, hogy a fityma felfogja az ingereket, vagyis nem közvetlenül éri hatás a makkot, és a belső fitymát, amiből igyekeznek minnél többet meghagyni metélés során. Nos, ezért lesz érzékenyebb a metélt szerszám, mert az ingerek közvetlenül érik a hímvesszőt. Így a többet tudsz dugattyúzni legenda, mert érzéketlenebb lesz a hímvessző nem igaz. Pnt ellenkezőleg, még érzékenyebb lesz, mert jobban érik az ingerek.

Előzmény: Otd (564)
Otd Creative Commons License 2010.11.22 0 0 564

Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, csak néhány dologra reagálnék.

 

A "relatív szűkület" kifejezéssel én is csak akkor találkoztam, amikor elkezdtem olvasni a témáról, gyakorlatilag ugyanaz mint a kismérétkű/enyhe, részleges, stb.

Ez esetemben azt (is) jelenti, hogy nem fájdalmas sem a hátrahúzás, sem a szűkült rész, de látszik hogy van egy szűkület, és a fék is rövid.

A hátrahúzva tartást néhány nap után abbahagytam, egyébként úgy vettem észre, hogy kb a 3.naptól már érezhető volt a hatása, csökkent valamelyest az érzékenység, mintha tényleg "megvastagodott" volna a bőr.. ezek után el tudom képzelni, hogy 1-2 hónap után valóban kevésbé kellemetlen, sőt teljesen megszokható a dolog. Ehhez hozzátartozik mondjuk, hogy most sem fájdalmas egyáltalán. A lidocaint sem ezért róbáltam, hanem az érzékenység miatt, nem nagyon volt kedvem hozzá hogy minden 2.mozdulat ingereljen és merevedés legyen belőle. (persze ez túlzás, de emiatt, nem a fájdalom miatt próbáltam ki)

 

dr Azsé,

Furcsa amit írsz, mert többek elmondása alapján van olyan, részleges körülmetélés is, ahol a fityma egy része egmarad. 

 Sok helyen olvasni, hogy az is előnye a körülmetélésnek, hogy a csökkenő érzékenység miatt többet kell "dugattyúzni" ,

 illetve inkább úgy fogalmazzák meg, hogy többet lehet.

 

üdv

Előzmény: dr. Azsé (563)
dr. Azsé Creative Commons License 2010.11.18 0 0 563

0. Milyen a "relatív" szűkület? Inkább kismértékű nem?

 

1. + 2.

A fék átvágása nyilván nem oldja meg a szűkület problémáját. Ha szűkület van akkor nyilván fájni fog ha hátrahúzod. Tehát teljesen felesleges a hátrahúzásra gyúrni amíg szűkület van meg amíg rövid a fék addig az kellemetlen lesz.

 

3. + 4. Pontosan mit értünk a "körülmetélés után" kifejezésen? A műtét utáni pár hét kétségtelenül különös mozgásra készteti az embert. Miután behegedtek a sebek, van egy hosszabb időszak, amikor az ember keresi a helyét az új helyzetben, de meg lehet találni.

A körülmetélés után nem marad fityma, tehát az nem fog problémát okozni. Az hogy a makk hozzáér a gatyához, nekem is szokatlan volt, de aztán megszoktam.  Nem csökken az érzékenység, abban az értelemben, hogy nem kell többet dugattyúzni szex közben a csúcsra jutásért. Ha az érzékenységet úgy értjük, hogy többet vagy jobban érzek az asszonyból, akkor az érzékenység kismértékben növekszik.

 

5. Ha olyan rossz a helyzet, hogy lidocainnal kell fájdalomcsillapítani, akkor sztem most azonnal hagyd abba a fórumozást és azonnal menj el az urológiára.

 

6. Nem volt, de még az sem rémlik, hogy a fórumon az elmúlt 1-2 évben felbukkant volna ilyen esetet elmesélő tag. 

 

7. Én megelőzésképpen leborotváltam itthon. De sem műtét előtt nem mondták, sem a műtőben nem került szóba, hogy le kéne. Amúgy sztem a borotválás egy nagy buli. :-)

Előzmény: Otd (552)
kristo_f Creative Commons License 2010.11.13 0 0 562

Ugy fog maradni majdnem

Hasonló gondom volt és érdekes módon egy pszihiáter/nő!/ ismerősöm ajánlotta az AloaVera víz-kenőcs kombót, a lánya "házalt vele"

Szkeptikus vagyok ezekkel a csodaszerekkel, de használt.

Elötte természetesen a bőrgyógyász is ajánlott mindenféle puhitó kenőcsöket, semmit nem használtak

 

Nem mintha szermre tökéletes lenne a farkam, de nincs ilyen irányú gondom azóta. Próbáld ki, patikában is kapható

Előzmény: Tökölő (546)
jaki24 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 560

Szia Tokyo-5!

Hány évesen metéltek?

Előzmény: Törölt nick (559)
Otd Creative Commons License 2010.11.10 0 0 557

Egyrészt azt írtam, hogy "ha", tehát egyáltalán nem állítom... másrészt mint már mondtam, a tapasztalatok érdekelnek.

 

Természetesen megkérdezhetek több urológust is, (bár munka mellett nem egyszerű ide-oda mászkálni rendelési időben) de ez nem feltétlen helyettesíti a műtéten átesettek tapasztalatait, és fordítva ugyanígy.

Fogok beszélni urológussal, de fogadd el, hogy érdekel mások véleménye is.

 

Esetleg valakinek van válasza a kérdéseimre?

Előzmény: afintha (556)
afintha Creative Commons License 2010.11.09 0 0 556

"Főleg ha azt fogja mondani, hogy semmi gond, nem nagy dolog, vágjunk bele, mivel nekem kell majd viselnem a következményeket."

 

Mibol gondolod, hogy ez fogja mondani?

 

Szerintem nyugodtan lehet tobb orvossal is beszelni, mielott dontest hoznal.

Előzmény: Otd (554)
Otd Creative Commons License 2010.11.09 0 0 555

Ja, és mégvalami... tegnap találtam a videoklinika pont hu-n egy rövid videót ahol dr Fekete Ferenc (ha jól emlékszem a nevére) beszél a rövid fékről és lézeres eltávolításról, ott mutatnak egy képet, hát az valami rám ronda ahogy frissen kinéz... nem csak átvágták, hanem 2-3cm hosszan le is vágták hogy ne maradjon belőle semmi. Ha itt valakinek volt ilyen, mondja már meg, mennyire maradt nyoma!

 

Előzmény: afintha (553)
Otd Creative Commons License 2010.11.09 0 0 554

Nincs urológusom, és szeretnék tájékozódni mielőtt felkeresek egyet, ezért érdekelnek mások tapasztalatai. Főleg ha azt fogja mondani, hogy semmi gond, nem nagy dolog, vágjunk bele, mivel nekem kell majd viselnem a következményeket.

 

Ma van a 2. "hátrahúzott" napom, nem tudom mikor kezd majd csillapodni a dolog, egyelőre folyamatosan enyhe ingerlést okoz, éjszaka elég sokat ébren voltam...

Előzmény: afintha (553)
afintha Creative Commons License 2010.11.08 0 0 553

Mindezen kerdeseidre mit mondott az urologusod?

Előzmény: Otd (552)
Otd Creative Commons License 2010.11.08 0 0 552

Üdv, rövid fék és relatív szűkület miatt néhány kérdésem lenne...

 

  1. Fék átvágás után kb mennyi a gyógyulási idő? Mintha olvastam volna olyat, hogy utána egy ideig a fitymát hátrahúzva kell tartani (ami nyilván némi kellemetlenséggel jár)
  2. kíváncsiságból most elkezdtem hátrahúzva tartani, hogy megtudjam "kibírnám -e"... néha nagyon érzékeny és problémás (nem fáj), de pl fél nap után inkább a fityma kifordított érzékeny részének a viszketése jellemzőbb, mint a makk túlérzékenysége. Persze 1-1 nem kívánt kezdődő merevedés megnehezíti a dolgot munka közben (iroda, tehát leginkább ülök). Tudom, a többség azt írta, hogy pár hét alatt ez elmúlik illetve változik, de a viszketéssel mi a helyzet? (szőrszálak pl eléggé tudnak szúrni vagy ingert okozni)
  3. körülmetélés után a makk vagy a maradék fityma érzékenységével van több probléma?
  4. vajon az érzékenység csökkenése csak fejben történik (az ember megszokja és nem figyel rá), vagy tényleg változik?
  5. használt valaki lidocain spray-t vagy kenőcsöt? Nekem kb 1 óra a kenőcs hatása (mennyiségtől szinte függetlenül), utána a viszketés és érzékenység persze ugyanaz.
  6. akinek volt részleges körülmetélése, kb mekkora arányban lett vágva illetve meghagyva?
  7. fék-műtét, vagy körülmetélés borotválással is jár?

Elsőre ennyi, köszi

 

 

afintha Creative Commons License 2010.11.07 0 0 551

Szerintem jo lenne egy masik urologusnak is megmutatni.

Előzmény: Tökölő (550)
Tökölő Creative Commons License 2010.11.07 0 0 550

Nem.

Gondoltam megkérdem, hátha van, aki ugyan ezzel van "megáldva".

Előzmény: afintha (549)
afintha Creative Commons License 2010.11.06 0 0 549

Es masiknak mutattad mar?

Előzmény: Tökölő (548)
Tökölő Creative Commons License 2010.11.06 0 0 548

Annak idején azt mondta, h elmúlik, csak legyek türelmes..aszem ez már merítette a türelem jelentését.

Azóta a doki már nem dolgozik ott.

Előzmény: afintha (547)
afintha Creative Commons License 2010.11.06 0 0 547

Mit mond az urologusod ezen panaszaidra?

Előzmény: Tökölő (546)
Tökölő Creative Commons License 2010.11.06 0 0 546

Üdv!

 

Nekem kb 5 éve volt műtétem, de a mai napig vannak "pöttyök" rajtam. Kerek, kb 2mm-es "sebek", amik körül sebes bőrelhalás időnként előjön.

Ami még zavaró, hogy a makk részén rettentő érzékeny a bőr.

 

Így pl a legkisebb fogazás is fájdalmas.

 

Van erre valami megoldás?

 

Plasztika, vagy esetleg szoliztassam, h bőr képződjön, vagy mi?

 

Köszi a helpet

jaki24 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 545

Talán a gyorsabb gyógyulás miatt. Egyébként a varratok jelentős része nem látszik, így nincs is az a veszély, hogy maguktól kiessenek. A teljes felszívódáshoz meg idő kell.

Előzmény: dr. Azsé (544)
dr. Azsé Creative Commons License 2010.10.13 0 0 544
Miért akarod kihúzni a felszívódó cérnából készített varratokat?
Majd kiesnek maguktól. Türelem!
Előzmény: Atus083 (541)
A50 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 543
Kaptál már ajánlatot jó pénzért a "segítőktől"?
Ilyen hozzászólással könnyen kint találhatod magad, eddig se kíméltek senkit. A moderátor is emberből van, ő se ellensége a pénztárcájának. Meg a barátai pénztárcáinak se.
Előzmény: Törölt nick (534)
Atus083 Creative Commons License 2010.10.06 0 0 541
Nekem Nyíregyházán volt a műtétem. Hát kb most ment le a duzzanat vagy kezd lefele menni,a varratok néhány helyen már megindultak de annyira még nem,hogy ki tudjam húzni őket.Na mind1 holnap megyek és már többet tudok mondani este fele,ha netán nem írnék többet akkor ugy vették ki a varratot hogy nem kellett volna :-)))))))

Üdv:Atus
Előzmény: jaki24 (539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!