Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77522

"1. A muslicák körbedongják!"

 

Akkor nekem az összes cefrém ecetes volt :)

Előzmény: gombászok (77518)
norris53 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77521

Pálinkás jó estét !

Véig halgattam -hát azért nem mindennel értek egyet :-)

Előzmény: gombászok (77516)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77520

Hasonlóképpen tervezem én is a keverőt. A söröshordó szifoncsöve egy pont jó lenne vezetőcsőnek.

Csak nem tudom hogyan szerzek ilyen rozsdamentes, vagy réz rudat ami pont beleillik. Meghát ugyen pontos átmérőjű csapágy is kell mindkét végére...

Én le tudom rögzíteni fixre a motort, mert a hordó tetején van helye a "sisak" mellett.

Előzmény: rézműves1 (77510)
jagi26 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77519

Köszönöm a gyors választ! Akkor nincs probléma! :) Én megkóstoltam a párát, de nem ecetízű volt, hanem savanyú. Gondolom az csak az alkoholtól van... Vagyis remélem. Bízom benne hogy a hosszú hétvégén cseppfolyósítani tudom... :)

Előzmény: gombászok (77518)
gombászok Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77518

1. A muslicák körbedongják!

2. Ecetszagú!

A pára savanyúsága még enyhébb probléma, bár amennyiben az előző kettő fennál, gyorsan intézkedni kell!

Előzmény: jagi26 (77517)
jagi26 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77517

Sziasztok! Hogy állapítjátok meg, hogy a cefre ecetes-e? Igaz az, hogy ha a hordó tetejének belső felén lévő pára savanyú akkor ecetes a cefre? 

gombászok Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77516

Na jó, ezt még gyakorolnom kell!

Aki a pálinkafőzésről szeretne hallani a szakállas rádiónkban, az előző linkre kattintás után a 10 órai műsorra is kattintson, utána: türelem!!

Előzmény: gombászok (77515)
gombászok Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77515

Halottátok ezt máma?? http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-10-17

A pálinkafőzésről volt egy kis bejátszás a Kosutth adón, ma délelőtt.

A VPOP képviselője szerint a főző készítését be kell jelenteni!

Feriba51 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77514

Igen, de nem biztos, hogy tetszeni fog Rézművesnek esztétikai szempontból:-)))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: vf1 (77513)
vf1 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77513

Én is ismerem, nagyon jó!

Előzmény: Feriba51 (77512)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77512

Nekem ilyen tengelykapcsolóm van az almadarálómon. Három éve használom, igaz évente 4-5 alkalommal, de még nem kellett cserélnem a tömlő darabkát.

Pofonegyszerű és nagyszerű!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: firekiller (77511)
firekiller Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77511

Szia rézműves1!

Legegyszerűbb tengelykapcsoló amit láttam az egy szövetbetétes tömlő ( pl gázcső), a motorra awab bilincsel a tengelyre meg egy sasszeggel( vagy csappal ) rögzítve.

Nem egy hardy tárcsa de működött:))

Előzmény: rézműves1 (77510)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77510

...a tengely egy 12mm-es rozsdamentes csőben forog, alul és fölül sima sárgaréz csapágyakban...

...ez a "tönkcső" hasonló, mint a motorcsónakban a propeller tengelye...nálam nem a sisakban van rögzítve, hanem az üstfedőbe van ferdén beforrasztva és így a hajtómű a sisak mögé kerül...

...így kinézetre is jobb és a motor sem kell, hogy egybe legyen a tengellyel...az áttétel kimenetét egy kis alaplappal, a lefogató karimához erősítem és amikor szétszedem, a karimával együtt lejön a motor is...igaz a tengelykapcsolóval megkínlódtam, mert nem akartam valami nagy bumszlit odatenni, meg egyszerű is legyen és amikor a karimát egy mozdulattal a helyére teszem, már kapcsolódjon is...nem egyszerű, de annak látszik...szigetelni ennél a megoldásnál nem kell, mert a cső vége mindíg lenn van a cefrébe...

Előzmény: kupeci (77509)
kupeci Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77509

A tengely és a sisak között mi lesz a szigetelés?

Előzmény: rézműves1 (77502)
vinik táltos Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77508

Üdv mindenkinek.

Írtam az ad-vesz-cserél rovatba, ha valakit érdekel, írjon a fórumon.

További jó lepárlást.

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77507

...pályinkás jó reggelt...

bujukcekmece Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77506

Aszaltszilva, tölgyfachips??? Ennyire nem lett jó? Ágyazni vétek egy jólsikerült pálinkát....

Előzmény: kerivili (77491)
vf1 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77505

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

 

Előzmény: vf1 (72602)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.17 0 0 77504

A páracső legalább szilikon, vagy csak PVC?

Ha az utóbbi, akkor jó lenne lecserélni (célszerűen rézre), mert a PVC-ből veszélyes anyagokat old ki az alkohol!

Előzmény: kerivili (77491)
barkócza Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77503

Borfokoló...?

Előzmény: csalitos (77474)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77502

...remélem is, hogy bírni fogja...kész lettem a tönkcső csapágyazással és a tengely berögzítéssel...

 

............ez itt a 

 

8mm-es rozsdamentes tengely vége, keresztben egy 4mm-es ezüstacél csappal...

 

......az aljától kb. 5-centire fog kavarni...

Előzmény: kupeci (77495)
vf1 Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77501

Akár üveg desztillálón is lehet pálinkát főzni. De azért van különbség....

Előzmény: Thomas a g (77500)
Thomas a g Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77500
Nem vélemény,de van ebben főzőben valahol réz,vagy savallo?
Mindenesetre ha mar ennyi ideje bevált,és jó is a nedű bizonyíték, hogy nem csak a
réz a lényeg!Jo csurgatast!
Előzmény: kerivili (77491)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77499

Az alkoholtartalmat a gyümölcs még cefre korában szerzi meg a benne lévő cukorból. Esetedben ez nem történt meg, tehát valószínűleg még nem "forrta" ki magát, azaz nem erjedt ki.

Előzmény: akkorismindegy (77498)
akkorismindegy Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77498

Sziasztok!

Az aromakúpnak mi a lényege?

Másik,ha ízesíteni akarok pálinkát,mondjuk banánosra,akkor gyümölcskosarat érdemes belerakni főzéskor?

Mert én csináltam tavaj banán cefrét,kiforrta magát,de nem adott alkoholt.Viszont az illata nagyon jó volt az illatos víznek.

Banánpálinkát hogy kell?

Köszönöm

Attila

Előzmény: hal65 (77409)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77497

Az enyém is hasonló és szintén több mint 30 éves. Én annyit "újítottam", hogy a lezárást nem a kanna füllel csinálom, hanem 2 gumipókkal és plusz súlyokkal, ha kellenek. Ez így mindjárt biztonsági szelep is dugulás esetére. Sajnos idén már sikerült működésre bírni a "szelepet", kicsit túlpakoltam a rendszert.

 

Előzmény: kerivili (77491)
godlock Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77496

Ha már aromatorony, akkor az enyémet én is megmutatom.  Hétvégén 51L szilvacefrét főztem ki, a finomítás aromatornyon keresztül történ. A különbséget ízre nem nagyon vettem észre, mert nem volt sok szilvám, de nekem ez tűnt fel, hogy tisztább a párlat.

 

       

 

 

Hamarosan főzőm a 150L szőlőt is amit kb 2hete böngésztem a faluba a szüret után.

 

     

kupeci Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77495

Biztos lehetsz benne hogy bírni fogja ,....

a legnagyobb meglepetésben akkor lesz részed amikor már a kezed nem bírja.....

de a motor még igen! :)))))

Előzmény: rézműves1 (77478)
godlock Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77494

igen, elég prófin adják elő a dolgot :D. lehet egy két ötletet el lesni. 

Előzmény: vasbicikli (77475)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.16 0 0 77493

Sziasztok, ill. szia !

 

Sajnos én beleestem abba a csapdába, hogy túlzásba vittem egyes esetekben a zaszalt alátétet,- szerintem az a menyiség lesz a frankó, amit te mondasz.

Én most a legutóbbi, szintén szilva alá, ugyan alátettem becsületesen, de a zelőzményeimből tanulva, csak egy napíg tartottam rajta.

Így lett a frankó! 

Íme a részedről érkező tiszta igazság.

Jó pap is holtíg tanul, meg én is.

Előzmény: kerivili (77491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!