Keresés

Részletes keresés

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77657

Ja bocsesz, most látom a várakozó hideg cefrébe menne. Az úgy rendben.

Előzmény: Csakaházi (77656)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77656

Igen elméletileg hasznos lenne, de azt ne felejtsétek el, ha a visszavezetendő hűtővíz már 65 fokos, akkor az üstben lévő cefre is már 80-90. Akkor mit melegítesz rajta?

vf1 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77655

Az egyes pontról nekem is az a véleményem, hogy nem jó.

A másodiknál szerintem jót tenne az energia mérlegnek az előzetes melegítés. Főleg télen lehet hasznos a fagypont közeli anyag melegítése.

Ez csak egy vélemény, vannak aki nem értenek vele egyet!

Előzmény: Amateur-no1. (77652)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77654

Tisztelettel, az első kérdésemre a válasz az , hogy  f..ság. - gondútam.    :)

 

A másodiknál, az a      " hűtővíz ami a csőben lévő forró gőzt hűti"      

ezt vezetném bele a következő főzésre várakozó cefrébe, hogy kevesebb enegy kelljen a felmelengetéséhez.

 

Gondolom vetted, csak a pontosítás végett.

 

Szerény véredényem szerint, megspórolható, néhány kilokalória.

 


Előzmény: Csakaházi (77653)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77653

1./ Hűtenéd, tartósan gátolnád az "üzemi fokra" hevülést.

 

Egyébként az nem kondenzvíz hanem hűtővíz ami a csőben lévő forró gőzt hűti. A hűtőspirálban kondenzálódik az üstből kiáramlő gőz amit már pálinkának hívunk.

Előzmény: Amateur-no1. (77652)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77652

Jó Estét Tisztelt Uraim !

 

Volna  két kérdésem.


1./ A hőtőből kifolyó kondenz vízzel, ha kőrbevenném az üstöt, akkor hűteném, vagy rásegítenék a fűtésre. (A kondenzvíz 65-fokos )

 

2./ Folyamatos főzöcskézéskor a kondenzvizet, olyan módon kialakított spirállal mint egy merülőforraló, belevezetni a következő,               lepárlandó anyagba, hogy a felmelegítés rövidebb ideíg tartsék és érthetően, kevesebb energiát használjunk el.

pedropolis Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77651

Nincs itt véletlen valakinek rozsdamentes lemezhez hozzáférése?

Egy 360mm külső és 310mm belső átmérőjű, 2-3mm vastag lemezre lenne szükségem.

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77650

Igazából a hordó tetejére azt a sárgaréz közcsavart, meg azt az alátétet. Rézpálcás keményforrasz nem fogta oda a saválló alátétet. (kicsit össze is barmoltuk, csiszolhatom le)

 A keverőlapátöt is egy 10-es belső átmérőjű közcsavarba tettem, azt megfogta rendesen a réz keményforrasztás.

Meg majd a páracsövet is azzal szeretném, egyenlőre még szigetelőszalaggal van összerakva, mert még "hangolom"", ahogy Feribá mondta. :) Érden.

Előzmény: rézműves1 (77649)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77649

...csak ezt szeretnéd megforrasztani???...mert akkor nálam...merre laksz???...én Pesten...

Előzmény: Csakaházi (77648)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77648

Hát igen az enyém nem lesz olyan praktikus, mint a tiéd. Nekem a hordó tetejére kell tennem és a keverőlapát is bent marad mosásnál. Lassan ha kész a duplafalúsítás már olyan nehéz lesz, hogy hamar elmegy  a kedvem a kézi borogatástól. Úgyhogy lassan kezdhetem is a guruló- billenő állványt hegeszteni.

 

Hol keressek ilyen ezüst forrasz anyagot?

Előzmény: rézműves1 (77647)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77647

...40%-os ezüsttel...egyébként azért is csináltam levehetőre, mert a sisakot a főzések után, így

hogy a motor nincs rajta, gond nélkül el tudom a zuhany alatt mosni...

 

.........

Előzmény: Csakaházi (77646)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77646

A saválló lapátokat mivel forrasztottad ahhoz a rézhez?

Előzmény: rézműves1 (77502)
pedropolis Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77645
Köszönöm!
Akkor nem dolgoztam feleslegesen.
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77644

...igen, ez egy sima Leibig-hűtő, itt a páracsövet veszi körül az áramló hűtővíz és mivel vörösrézből van elég jó a hatásfoka...ezt szokták ahol kicsi a hely távtartóval (a belső csőre) spirálisan megtekerni és akkor kevesebb helyet foglal...bármilyen párát hűt, páleszt is...

Előzmény: pedropolis (77642)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77643

Ha jól tudom ezt hívják Liebig hűtőnek. A hideg víz folyamatos keringetése adja a hűtést a páracső körül, ezért nincs spirál...

Igen, tökéletesen alkalmas pálinkafőzőhöz.

Előzmény: pedropolis (77642)
pedropolis Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77642

Sziasztok!

 

Szerintetek, egy efféle külső vízköpenyes hűtő, alkalmas a pálinkafőzőhöz is hűtésre?

30 literes főzőhöz, 28-as csővel indul a fedőből, ami úgy 50cm, majd a hűtőcsőben leszűkűl 15-re, úgy 120-130cm.

Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77641

Oké, köszi. Akkor sajnos nem sok lesz a 100 liter cefréből. Biztos írtátok már, de kb mennyire számíthatok?

Előzmény: rézműves1 (77640)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77640

...az élesztő "haverok" akkor tudnak dolgozni, ha van mit enniük...a birsben, még ha érett is, elég

kevés a cukortartalom, ezért megengedhető akár 5% napfény hozzáadása is...ha viszont elfogy a

kaja, vagyis kiforrt a cefre, a "haverok" leállnak...tehát úgy néz ki, hogy bírsed kiforrt...

...esetleg utóerjedésre (azért az kicsit még dolgozik), még hagyhatod egy hétig, mert ilyenkor már a romlástól nem kell tartani és utána főzzed...

Előzmény: Csakaházi (77639)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77639

Igen amiatt én is aggódom, hogy a huzamosabb üzem mellett nem lesz hosszúéletű a motor. Most járattam egy ideig terhelés nélkül, még csak nem is melegszik. Meglátjuk...

 

Más: Létezik, hogy nyolc nap alatt kierjedt a birsem?? Pektinboltót és fajélesztőt is adtam hozzá amikor ledaráltam és hordóba tettem, most meg közvetlenül a felszíne fölött sem alszik már el a gyufa.

 

A banánt néhány nappal előtte cefréztem, és az még erjed.

 

Előzmény: rézműves1 (77612)
bolo04 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77638

Pálinkás jó reggelt!

Egy kis segítséget kérnék.

HA a birs cefrézését úgy csinálnám, hogy lefagyasztom. Az nem befolyásolná az ízét rossz irányba? Talán így lenne a legkissebb fizikai munka a cefrézés. Vagy jobb a fözés? Illetve a nyersen darálás? Ezek közűl  a módszerek közűl melyik adja a jobb izű pálinkát?

 

Előre is köszi a válaszokat.                                                              bolo   

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77637

...pályinkás jó reggelt...

csep-el Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77636

Helló!

 Minden esetre kipróbálom,lesz amilyen lesz,ugy is elfog fogyni bár milyenre sikerül! Ma délelőtt a birset darálom,ezt sem csináltam még,de erről viszont olvastam.Sajnos husdarálon,mert csak az van,meg 7 vödör birs.

Előzmény: bujukcekmece (77630)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.20 0 0 77635

No problémó!!

Előzmény: Bugsyy (77603)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77634

És ha már füstöl akkor jöhet a kóbász ! Füstölésre:))))))

Előzmény: sogi01 (77633)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77633

Ahhoz szerintem nagyon e kell égetni,hogy füsöljön.

Előzmény: sogi01 (77632)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77632

Nekem is sikerült almát leégetni:((( De akkor sem füstölt a hűtőkifolyó!

Előzmény: godlock (77629)
godlock Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77631

itt kapsz etikett matricát, és van ingyenes szerkesztő program is 

 

 

Előzmény: jancsusz (77613)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77630

Naspolyából nagyon jó pálinkát lehet csinálni!

 

Persze ez szubjektív, hogy kinek mi izlik, de vagyunk páran akik szeretik a vad ízeket! Én igen:))))

Ittam nagyon jó naspolyát, csak annyit tudok róla mondani, olyan volt, mint ha beleharaptam volna egy vödör naspolyába! A fagyasztószekrény a barátod;)

Előzmény: csep-el (77606)
godlock Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77629

mikor nekem is leégett akkor így füstölt és a végén barna alszesz folyt ki. Én se gondoltam rá, hogy leéget, de most már ezt is ezt is megtanultam

 

Előzmény: Bugsyy (77610)
godlock Creative Commons License 2012.10.19 0 0 77628

szia

 

nekem 50L söröshordóm van 10700,- vettem

tökéletesen használható üstnek :D

Előzmény: pálinkás-doszi (77607)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!