Én finomításhoz használok egy 2kW-os rezsót (15literes szimpla fazékhoz). Felfűtés maximumon (3-as) kb 1 óra, mikor megindul 2- 2,5-re tudom visszavenni, jobban nem, mert leáll. (Az talán 1,5 kW lehet.)
Ezért cefre főzéshez (pláne a duplafal miatt) elég nagy teljesítmény fog kelleni. Bár az elektromossággal a legkönnyebben automatizálható a rendszer...
Nekem egy 3.5 KWt-os gázzsámolyom van, aminek a fúvókáját megfúrtam a duplájára. Szerintem ölyan 7 - 8 Kwt kell. egy KWt/óra mintha 52 Ft lenne tehát négyszázforint egy óra egy üst főzése olyan 1200 1500 Ft. Három főzésból jön össze annyi alszesz hogy lehessen egy tisztázást csinálni 4 X 1200 _ 5000 tehát 25 liter pálesz fűtése 5000 végülis belefér.
Bizony, a romakipárolgás nem csak káros, de veszélyes is. Védekezés ellene annak ellenére, sőt annál inkább javalott, hogy áldatlan tevékenységük kormánytámogatást élvez. :)
Arra gondoltam, hogy a 160-literes edénybe, beletenném a 30-asat fedetten, természetesen, szépen mellécsordogál a melegvíz, azután kiszedem a 30-asból a cefrét, az szépen menetközben felúszik a tetejére és eccerűjen kiveszem üresen, oszt ennyi. :)
Így van, nagyon egyszerűen meg lehet csinálni, ahogy Rézműves írta is a 77659-ben. Az akvárium szivattyúnál eggyel nagyobb kerti tó szökőkút szivattyú még jobb lenne. Már egész ócsóé' is vannak.
Van egy relativan nagy kapacitású akvárium szűrő-szivattyúm, alacsony elektromos fogyasztású, arra gondoltam amúgy, hogy megnézem, milyen átemelési kapacitása van (magasság) és nem a hálózati vízről pocsékolok, hanem visszakeringetek, közben he kell a következő felöntést is megmelengetem. De az a szitu, hogy a leengedett használt víz, megromlik, lepedékes lesz, stb. kéne valami anyag, amivel meglehetne fékezni a víz, "romlását" és csak a párolgási veszteség pótlására kellene figyelni. Van egy anyag, de félek, hogy a hűtőt is megeszi, ez egy brutál, ipari citomsav, ezzel takarítottam ki a WC-t és a feredőszoba vízkövesedését, mondanám, frenetikus hatása van ! A háziasszonyok hónapokon át tartó munkáját, mondjuk úgy, 36-óra alatt elvégzi.
Ha valamelyőtöknek szüksége volna erre, összedobhatjuk a lóvét és a főnökömnek szólok, hogy kéne egy zsákkal (25-kg.)
gőzöm sincs mi az ára, de szerintem, nem vészhelyzet. Csenésről szó sem lehet. :)
Igen-igen, láttam, hogy picit félreértettél, de minden ok.
Mi a véleményetek illetve a véleményed, nehogy agyonkombináljuk a dolgot,- nekem az az eccerű megoldás is kézenfekvő volna, hogy egy nagyobb edényben van a felmelegítendő anyag és csak egyszerűen "ráfolyik" a meleg víz a következő anyagra, oszt ennyi,- szerintem nem kell agyonkombinálni.
...vagy két hónapja láttam egy pont ilyet, a Nagykőrösi bolhapiac előtt árulta valaki...csak nem ez az???...megnéztem hibátlan, nagyon jó állapotú volt...
...a 2-es pont nem butaság...ha több felöntés cefréd van, akkor a hűtőből távozó forró (65-70°C-os) vízzel simán elő lehet melegíteni a következő cefrét...
...a cefréshordóba kell tenni egy jó kis rézspirált és a forró hűtővíz azon keresztűl távozhat,
miközben a meleget átadja a cefrének...
...ehhez viszont átfolyós hűtő kell, vagy a nagy hűtőhordó tetejéről kis szivattúval keringetni a