Közbevetőleg: egy beszélgetésen hallottam,hogy szaktársunk fóliazsákot tett ahordóba majd a cefrét a zsákba öntötte. Kiforrás után ha nem főzte azonnal azsák száját bekötötte
Én finomításhoz használok egy 2kW-os rezsót (15literes szimpla fazékhoz). Felfűtés maximumon (3-as) kb 1 óra, mikor megindul 2- 2,5-re tudom visszavenni, jobban nem, mert leáll. (Az talán 1,5 kW lehet.)
Ezért cefre főzéshez (pláne a duplafal miatt) elég nagy teljesítmény fog kelleni. Bár az elektromossággal a legkönnyebben automatizálható a rendszer...
Nekem egy 3.5 KWt-os gázzsámolyom van, aminek a fúvókáját megfúrtam a duplájára. Szerintem ölyan 7 - 8 Kwt kell. egy KWt/óra mintha 52 Ft lenne tehát négyszázforint egy óra egy üst főzése olyan 1200 1500 Ft. Három főzésból jön össze annyi alszesz hogy lehessen egy tisztázást csinálni 4 X 1200 _ 5000 tehát 25 liter pálesz fűtése 5000 végülis belefér.
Bizony, a romakipárolgás nem csak káros, de veszélyes is. Védekezés ellene annak ellenére, sőt annál inkább javalott, hogy áldatlan tevékenységük kormánytámogatást élvez. :)
Arra gondoltam, hogy a 160-literes edénybe, beletenném a 30-asat fedetten, természetesen, szépen mellécsordogál a melegvíz, azután kiszedem a 30-asból a cefrét, az szépen menetközben felúszik a tetejére és eccerűjen kiveszem üresen, oszt ennyi. :)
Így van, nagyon egyszerűen meg lehet csinálni, ahogy Rézműves írta is a 77659-ben. Az akvárium szivattyúnál eggyel nagyobb kerti tó szökőkút szivattyú még jobb lenne. Már egész ócsóé' is vannak.