A lobbanáspontra azért felhívnám a figyelmet, legyen legalább 180-200 C.
Nagyon fontos! Figyeljetek rá, honnét van az olaj, akármilyen dzsindzsás hulladékolajat ne használjatok, ha gázolaj került bele akkor a lobbanáspont lemehet 60 C alá, benzin esetéban még lejjebb!
Én a hidraulika olajról még nem hallottam, mint hőközlő anyag, de más olajfajta jó lehet: motorolaj, -ebből a fáradt is, fritőz, trafó, rendes ét, vagy hőközlő olaj. A pálmaolaj is jó....
...végre ez is elkészült......vízzel már kipróbáltam és úgy érzem
sikerült eltalálni...a kis rekeszből még hiányzik az "áramlás-lassító" szűrő, amit majd ferdén rakok bele, valamilyen pelenka anyagból ...remélem jól működik majd pálesszal is...
... ez még a kis főzőhöz lett tervezve és azelőtt lett lehajtva, mielőtt SM-el a szűrő magasságot
kitárgyaltuk...a következő kicsit nagyobb és mélyebb lesz...
...bocs, hogy beleszólok, de "túlliheged" ezt a dolgot...a sisakba max egy hőmérő kell, de nem nyomásmérő...hiszen ez egy nyitott rendszer, mit keresne benne nyomás...nincs is...
...ha meg ezt a fórumot olvasod, akkor a "dugulástól" sem kell félned, mert akkor olyan módon
készíted a cefrét, hogy attól nem lehet dugulás...nyomásmérőt a vízköpenyes főzőbe kell tenni,
...azt nem mondanám, hogy "sokat ront" a minőségen, inkább azt, hogy nem javít, pedig tudna...
...a vörösréznek van egy olyan csodálatos tulajdonsága (a sok között), amit a pálinkafőzésnél
"katalizáló" hatásnak hívjuk...ez a hatás, ha egyszerűen akarok fogalmazni, átalakítja a rossz
dolgok egy részét, vagyis minőségjavító...igaz a nagy tudorok között van (Panyikné) aki azt mondja, hogy elég, ha a gőzzel érintkező rész van rézből, vagyis az üstfedő-sisak-pistórius-páracső
és kész...a hűtő az lehet saválló, mert túl "rezes" lesz a pálinka...de érdekes módon, akárhány
jónevű főzdét meglátogattam, ott az üstök is mindíg rézből voltak...a hűtők a "régi típusú" főzdékben rézből, az újaknál savállóból, mert azt könnyebb tisztítani...
Nem baj, hogy belekotyoksz, ezért van a fórum. :) Akkor ahogy vf1 képén van, engedjem le a katlan tetején, hogy az oldalán legyen vége és ott zárjon naggyából, vagy az sem baj, ha az oldalán nem zár kint használom. Akkor nem kell kivezető nyílás.
Persze, segítek. A "felénk" alatt értsd Salgótarjánt. :)
Esetleg Bp. vagy Eger környéki szállításban tudok segíteni, ha úgy jön ki a lépés. Te merre laksz? Melyikből mennyi kellene? Kereshetsz email-ben is, úgy gyorsabb.