Keresés

Részletes keresés

comad2 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77845

Az a tuti. Vagy pár ezresért már lehet venni kidobott olajradiátort és abból leengedni.

Előzmény: vf1 (77843)
godlock Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77844

64% indult és 20% hagytam abba. így lett 40%

Előzmény: golyós (77831)
vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77843

Nekem eredeti MOL hőközlő olajom van, akkor ez volt occsó...

Előzmény: comad2 (77841)
comad2 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77842

esetéban=esetében

Előzmény: comad2 (77841)
comad2 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77841

A lobbanáspontra azért felhívnám a figyelmet, legyen legalább 180-200 C.

Nagyon fontos! Figyeljetek rá, honnét van az olaj, akármilyen dzsindzsás hulladékolajat ne használjatok, ha gázolaj került bele akkor a lobbanáspont lemehet 60 C alá, benzin esetéban még lejjebb!

Előzmény: vf1 (77839)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77840

nekem hidraulika olaj van (az volt olcsón), de vehetsz hőközlő olajat is

Előzmény: huanap (77837)
vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77839

Én a hidraulika olajról még nem hallottam, mint hőközlő anyag, de más olajfajta jó lehet: motorolaj, -ebből a fáradt is, fritőz, trafó, rendes ét, vagy hőközlő olaj. A pálmaolaj is jó....

Előzmény: huanap (77837)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77838

...végre ez is elkészült......vízzel már kipróbáltam és úgy érzem

 

sikerült eltalálni...a kis rekeszből még hiányzik az "áramlás-lassító" szűrő, amit majd ferdén rakok bele, valamilyen pelenka anyagból ...remélem jól működik majd pálesszal is...

... ez még a kis főzőhöz lett tervezve és azelőtt lett lehajtva, mielőtt SM-el a szűrő magasságot

kitárgyaltuk...a következő kicsit nagyobb és mélyebb lesz...

huanap Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77837

Sziasztok!

Egy jóbarátomnak sikerült beszereznie egy duplafalú pálinkafőzőt :-)

 

A kérdésem az lenne, hogy mivel töltsük fel a 2 fal között?

Olvastam régebben, de sajnos nem találtam meg.

Hidraulikaolaj vagy pálmaolajra emléxem, de nem vagyok benne biztos...

 

Köszönöm segítségeteket

vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77836

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

 

Előzmény: vf1 (72602)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 77835

...pályinkás jó reggelt...

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77834

...megy az azért acetilén nélkül is PB-vel, csak kompresszoros (levegős) pisztoly kell, vagy oxigén,

ha még több "kakaó" kell...

...az acetilén mára már olyan drága lett, hogy például vasat darabolni is inkább PB-vel (+oxigén) szoktak...

Előzmény: zozomax (77803)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77833

...bocs, hogy beleszólok, de "túlliheged" ezt a dolgot...a sisakba max egy hőmérő kell, de nem nyomásmérő...hiszen ez egy nyitott rendszer, mit keresne benne nyomás...nincs is...

...ha meg ezt a fórumot olvasod, akkor a "dugulástól" sem kell félned, mert akkor olyan módon

készíted a cefrét, hogy attól nem lehet dugulás...nyomásmérőt a vízköpenyes főzőbe kell tenni,

a két fal közötti térbe...

Előzmény: gorbekukac (77801)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77832

...nincs meg véletlenül az a videó, (alu+réz) mert nekem azért vannak kétségeim...

...2000-ben Köln-ben voltam egy nagy modellkiállításon és onnan hoztam ilyen alu-forraszt...

...aluhoz tényleg szuper, de rézzel együtt ez több mint érdekes...

Előzmény: gorbekukac (77804)
golyós Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77831

Pedig, ha 40 fokos az alszeszed , akkor még bőven hagysz is szeszet a moslékban......

üdv.g.

Előzmény: godlock (77812)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77830

...azt nem mondanám, hogy "sokat ront" a minőségen, inkább azt, hogy nem javít, pedig tudna...

...a vörösréznek van egy olyan csodálatos tulajdonsága (a sok között), amit a pálinkafőzésnél

"katalizáló" hatásnak hívjuk...ez a hatás, ha egyszerűen akarok fogalmazni, átalakítja a rossz

dolgok egy részét, vagyis minőségjavító...igaz a nagy tudorok között van (Panyikné) aki azt mondja, hogy elég, ha a gőzzel érintkező rész van rézből, vagyis az üstfedő-sisak-pistórius-páracső

és kész...a hűtő az lehet saválló, mert túl "rezes" lesz a pálinka...de érdekes módon, akárhány

jónevű főzdét meglátogattam, ott az üstök is mindíg rézből voltak...a hűtők a "régi típusú" főzdékben rézből, az újaknál savállóból, mert azt könnyebb tisztítani...

...a rezes páleszt mi meg ki tudjuk szűrni...


Előzmény: pálinkás-doszi (77797)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77829

"vagy az sem baj, ha az oldalán nem zár kint használom. Akkor nem kell kivezető nyílás."

 

Igen, primitiv megoldásnak ez is jó, sőt sokkal jobb, mint ha nem lenne katlan.

Most már csak azért aggódok, hogy te fogsz megfázni kint:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Szkajvolker Lajos (77826)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77828

Remélem nem a ronggyal van bajod?????:-))))

A csöpögtetést meg megoldottam nulla forintból, nem kell oda érzékeny csap.

Jó nedűt!!!!:-)))))

Előzmény: kupeci (77827)
kupeci Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77827

Vagy ...valamiképpen befolyásolni a hűtést, mondjuk egy érzékeny csappal:)

Előzmény: vf1 (77825)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77826

Nem baj, hogy belekotyoksz, ezért van a fórum. :)  Akkor ahogy vf1 képén van, engedjem le a katlan tetején, hogy az oldalán legyen vége és ott zárjon naggyából, vagy az sem baj, ha az oldalán nem zár kint használom. Akkor nem kell kivezető nyílás.

Előzmény: Feriba51 (77811)
vf1 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77825

Igen, szoktuk vizesrongyozni!

Előzmény: Feriba51 (77811)
kupeci Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77824

...az kutyajó páleszlesz!:)

Előzmény: sogi01 (77820)
kupeci Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77823

Főztél szőlőt is?:)

Előzmény: sogi01 (77817)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77822

Én is azt hittem, hogy képzelődöm, 14 kg szőlőből lett 2,5 liter 50 fokos pálinka.

Érdemes volt megmenteni a darázsmarta roncs fürtöket! :)

Előzmény: sogi01 (77816)
norris53 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77821

:-)))))))))

Előzmény: sogi01 (77820)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77820

Kutyábol főtt szőlőpáinka?????  Kipróbálom:))))

Előzmény: norris53 (77818)
#Falcon# Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77819

Persze, segítek. A "felénk" alatt értsd Salgótarjánt. :)

Esetleg Bp. vagy Eger környéki szállításban tudok segíteni, ha úgy jön ki a lépés. Te merre laksz? Melyikből mennyi kellene? Kereshetsz email-ben is, úgy gyorsabb.

Előzmény: curlie (77620)
norris53 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77818

Azért a belőle főzött pálinka se kutya :-)

Előzmény: sogi01 (77817)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77817

Szia kupeci!

"A szőlő szapora!:)"   :)))     ÉSSSS milyen finom??!!  :)

Előzmény: kupeci (77813)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 77816

Szép estét!

A szőlő engem is megviccelt:))))

kb 40 liter cefre =kb. 9 liter 48-as párlat.

Előzmény: godlock (77812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!