Keresés

Részletes keresés

Thomas Creative Commons License 2010.06.28 0 0 6310

Mielott elfelejtem megemliteni, hatha van olyan a forumon akinek jol jonne egy kis fogyas a gerinc/terd kimelesehez. Husvetkor kaptam kolcson a Szendi Gabor Paleolit etrend c. konyvet (valami zold brokkolis borito).

Ugy dontottem kiprobalom, tobb mint 10 eve szeretnek 5-6 kilot leadni...

Kb 1-2 hete mar tartom a kivant sulyt (77-78 helyett 72-73).

Igaz 30 ev utan felhagytam a reggeli lekvaroskenyerrel, helyette alma, sajt v. banan.

Nincs kenyer, csak nagyon ritkan teszta, nincs rizs, krumpli, ritkan van csirkeporkolt nokedlival :-), nincs tej, csak a kaveba.

Koretnek zoldkoret, vagy anelkul, az alma illetve egy szelet kemeny sajt nagyon jol helyettesiti.

De pl a szalonnas rantotta jo zsiros kemenysajttal szuper es fogy tole az ember ;-))

Rengeteget ettem ez alatt az ido alatt ;-) es fogytam.

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 6309

Szia!

Nagyon bátor nő vagy, hogy műtét után 3 héttel vállalkoztál egy repülős utazásra. A fémdetektor kapu nyilván a székedtől csörgött, de azt tudja és látja a személyzet. Ferihegyen a repülőbe való bejutás nem okozhat gondot, mert van rámpa ahogy a gépre szállsz, (Debrecenbe nem tudom) de mi van visszafelé. Én a műtét után 3 hétre még gondolni sem mertem utazásra. Mostmár mocorog a kiváncsiságom és ez már nagyon jó jel. Egyébként is általában pozitívan gondolkodom. Legyen szép napod!

Előzmény: avandia (6305)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 6308

Én is jobban örültem volna a fürdőjegyeknek. Néztem a hévízi kórház honlapját. Számomra  szolgáltatások nagy része  nem jó, mert nem csinálhatom. Azért, hogy álljak a vízben és kapjak naponta egy gyógymasszást, azért meggondolandó, hogy lemenjek. Lehet hogy jobban járok ha én megyek el termálfürdőbe oda és akkor amikor jónak látom. Én egyébként is tavaly késő őszig rendszeresen jártam úszni. Akkor abba hagytam, mert jöttek a problémáim a nyakammal. Most majd 6 hét után újra kezdem.  A gyógytornát ágyban fekve minden nap csinálom.  16 éves már úgyszem leszek (hála az égnek).

Előzmény: tavasz21 (6306)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 6307
És hol volt az a repülős nyaralás? Még szerencse, hogy nem lett ott gond.
Előzmény: avandia (6305)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 6306

Nem egyszerre. Én nem is gondoltam nappali kórházra az elején, csak fürdőjegyre masszázzsal. A háziorvosom mondta ezt a nappali kórházat, és nagyon jól tette. Viszont annyit kellett várnom ré, hogy kértem ezt a Hévizet is, hátha hamarabb kerül rám ott a sor, mert pár embernek hamar megy. Viszont ők a honvédségi részbe mennek, mert olyan is van. Csak én ezt nem tudtam, csak azt láttam, hogy az könnyen megy.

Kettő beutaló jár egy évben egyébként.

Előzmény: Törölt nick (6303)
avandia Creative Commons License 2010.06.27 0 0 6305
Szia!

Először vicces volt:-))), mivel a fémdetektor kapu ordított amikor átmentem rajta:-)))
Utána csak az ülés viselt meg, de a személyzet nagyon aranyos volt és segítőkész!kb 15 percenként kérdezték, hogy van-e valamire szükségem, kipárnázták az egész hátamat, így nem volt semmi gond egy kis feszülésen kívül fel és leszálláskor!
Nem tehettem tönkre a család nyaralását, mert végig mellettem voltak a bajban! Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy akkor én még nem tudtam járni, kerekesszékben voltam, az egy speciálisabb helyzet, de semmi nem megoldhatatlan probléma! Azt nem mondom, hogy nem fáradtam el és nem kellett kicsivel több fájdalomcsillapító, mert azért megviseli az embert! Nem tudom, hogy nyaki műtét után milyen, mert azt szerencsére nem tapasztaltam meg! Szerintem, ha a nyakmerevítőt felteszed az utazáshoz, könnyebb lesz, mert az egy plusz támaszt ad a nyakadnak, na meg persze jobban odafigyelnek rád utazás közben:-))
Szóval ne pánikolj és na hagyd, hogy a betegség irányítsa az életed, te irányítsd a betegséged!Fő az optimizmus, és egy kis kényelmetlenséget megér, ha kimozdulsz a mindennapokból, még a gyógyulásodnak is jót tesz! Amennyiben nyaralás alatt semmi olyat nem teszel, amivel ártanál a gyógyulásodnak, az utazás nem fog ártani neki!
Szép napot!

üdv:
avandia
Előzmény: Törölt nick (6304)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 6304
Három hét után repülővel utaztál? Mit éreztél le és felszálláskor?
Előzmény: avandia (6301)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 6303

Nem gondolnám, hogy a jelentkezésem után azonnal hívnának, hisz a műtétre is kerek négy hónapot vártam. Gondolom ez egy hosszabb folyamat lesz és talán egy évet is igénybevesz a várakozás, hisz az országból sokan mennének ide.

Baj  csak az, hogy ultrahangos kezelés, fizikóterápia, sulyfűrdő nem jöhet szóba. Úszni meg a mellúszáson kívül  más nem tudok. Mellúszást  is csak úgy hogy kint van a fejem.  A hátúszást viszont nem tudom, hogy megtudnám e tanulni. (Nem tartom valószínűnek.) Neked hogy sikerült  a nappali kórházba és a hévízibe is egyszerre két beutalót kapni?

Előzmény: tavasz21 (6300)
boszori Creative Commons License 2010.06.26 0 0 6302

Sziasztok!

Hátha tud valamelyikőtök segíteni! Voltam dr. Kiemnél, főleg 2 gyakorlatot kaptam itthonra, de ahogy végzem, lehet, hogy összegabalyodtam bennük. Pedig vagy fél órát csináltuk együtt, nagyon butának érzem magam, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ütemben domborítok-homorítok. Ha esetleg valamelyikőtök járt nála és szintén kapott ilyen gyakorlatot, szívesen venném, ha segítene: 

 

1- ülő helyzetben a vállakat erősen lefelé szorítva, azt hiszem domborítani, majd hullámzó mozgással átváltani homorításba, közben vállakat felhúzni


2.-másik az egy négykézlábas gyakorlat úgy, hogy a párunk egyik keze a hát közepét, másik a derekat nyomja, utána
 domborítani, mint egy macsek
 majd a térdeket behajlítva ráülünk a sarkunkra, itt már homorú háttal, ilyenkor a hátunk közepét nyomja erősebben a párunk, derék nymásán enyhít

 

Véletlenül se csinálja utánam senki, mert lehet, hogy pont fordítva jegyeztem meg!!!

avandia Creative Commons License 2010.06.26 0 0 6301
Sziasztok!

Amennyiben most adtátok be a papírokat Hévízre, akkor úgy kalkuláljatok, hogy kb. 6 hónap a várakozási idő!
Így a sokat hallott utazásokat nem fogja beárnyékolni! Ettől nem kell parázni! Hidd el a szeptemberi nyaralásnak nincs semmilyen akadálya, én a fúziós műtét után 3 héttel mentem a családdal nyaralni és túl éltem!

Üdv: avandia
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 6300

Nekem műtét után 3 hónapig nem ajánlotta az orvosom. Utána kezdtem intézkedni. Csodálnám, ha Neked Hévíz bejönne Djerba előtt. Én már több mint 1 hónapja adtam be.

Szerintem oda még többen jelentkeznek mint a Széchényibe.

Előzmény: Törölt nick (6299)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 6299

Én Pet megyében lakom és itt van a szakorvosi rendelőben a reumatológus. Ő írta meg a felvételre a levelet, de nekem kellett postán feladni, amig ma meg is tettem. Ráírta, hogy szept. 2-11. között családi okok miatt nem jó a dolog. Hát nem tudom mikor kerülök sorra. Őszre pedig terveztem egy másik műtétet Tunézia után. Ídőpontom is van  09. 24-re az Ortopédiai Klinikára. Hát nem tudom hogy mi lesz? Ídőben hogy fogom összeegyeztetni.

Az OITI-be a dokim azt mondta, hogy tulajdonképpen fel van kapva Hévíz és Balf is, de bármilyen termálvíz jó lenne nekem.

Előzmény: tavasz21 (6298)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 6298

Melyik reumatológushoz jársz?

Hévízre én is jelentkeztem, mikor már bedühödtem, hogy még mindig nem szólnak a Széchényiből.

De bizony ott is sokat kell várni, mert még gőzöm sincs oda majd mikorra lesz hely.

 

Egyszerűbb elmenni Afrikába, mint Hévízre.

Előzmény: Törölt nick (6296)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 6297

Kedves Fórumtrásak!

Rehabra fogok majd menni Hévízre. Szívesen vennék egy-két információt azoktól, akik jártak már ott. Előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 6296

Igen. Sokszor érzem, hogy javulok. Pár nappal később viszont visszahanyatlást érzek. Az éjszakáim szörnyűek.

Ma voltam a reumatológusnál. Megnézte a zárómat és felajánlott egy három hetes rehabilitációt Hévízen, agy Balfon. Én Hévízet választottam. A mai napon el lettek küldve a papírok. Monda, hogy itt is van várólista. Azt is  mondta  még, hogy majd  vigyem az MR filmet is, ami műtét után természetesen a kórházban maradt. Ezután   fogtam magam és elmentem a kórházba.  Az osztályon nem találták a CD-t, így felkerestem a dokimat, aki pont ma rendelt az ambulancián. Ha már ott jártam hát megtörtént a 6 hetes kontrol 4 hétre, mert elutazik.

Elmondtam a panaszaimat. Panaszaimon nem csodálkozott. Ezek természetesek. Mondta, hogy ezt a  gallért legalább 6 hétig éjjel-nappal kell hordani. (Ezt nem mindig tettem. 6 hét után levehetem napközben, de éjjel még sokáig viseljem. Fogom majd érezni, hogy mikor tehetem le. Szeptemberben nem látja akadályát a repülő útnak. Az még durván két és fél hónap.

Most várok a Hévízi hívásra. Remélem, hogy azért nem tul sokáig kell várni. Addig is gyógytorna reggelenként az ágyban.

Előzmény: tavasz21 (6295)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 6295

De Te is úgy érzed, hogy javulsz, nem? Meg hogy majd el tudsz menni. Egy nyaralás nagyon sokat segít az ember lelkiállapotán.  Már én is nagyon mennék el valahova.

Előzmény: Törölt nick (6294)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.24 0 0 6294

Szia!

Örülök, hogy jót tesznek a kezelések.  Gondolom, hogy egyre jobb és könnyebb lesz.

A Schanz gallért már napközben nem csak estefelé hordom és természetesen egész éjjel rajtam van. Estére elfáradok. A kocsiban is hordom. Holnap majd meglátom mint mond az itteni reumatológus és hova utal tovább.  07. 09-én pedig az OITI-ben a 6 hetes konrolra kell mennem. 

A dokim még műtét előtt azt mondta, hogy szeptemberben kötelező lesz az elutazásom. Hát majd meglátjuk? Az út lemondása most elég drága mulatság, mert a 35 napon kivüli lemondás esetén a teljes összeg 10 %-át vonják le, mint bánatkpénzt és nem pedig a befizetett előlegből a 10 %-ot. 35 napon belül viszont már 25 % a ráfizetés. Ez sajna az  idén változott. Tehát el kellene utaznom.

Előzmény: tavasz21 (6293)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 6293

Szia,

Járok még a héten a nappali kórházba. Jót tesz, különösen a gyógytorna és a masszázs.

Remélem el fogsz tudni menni Te is nyaralni, legfeljebb ha már a gépen vagy akkor nyakpárnát tegyél fel. De nehogy előtte azt az orvosi gallért, mert hátha akkor nem engednek fel a gépre. Az orvost is kérdezd meg, hogy mehetsz-e.

Én csak augusztusba megyek. Fiamék most Koson vannak, jó meleg van ott szerencsére. Itthon meg kabátban járunk.

Előzmény: Törölt nick (6291)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2010.06.22 0 0 6292
A fájdalmakon gyógymasszázzsal lehet segíteni, ha gondolod, keress meg. Persze ez csak tüneti kezelés, az orvosi ellátást semmiben nem helyettesíti.
Előzmény: "krisz"05 (6284)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 6291

Régen jártam itt a fórumon. Mi van veled? Jársz még a nappali kórházba? Már biztos használt a sok kezelés és jó a közérzeted. Nemsokára nyaralni mész.

 

Nekem a javulásom stagnál. Még mindig zsibbad éjszakánként a kezem akárhogy fekszem. A fejemet még mindig csak csúsztatni tudom a párnán, ha meg akarok fordulni. Napközben sokszor egy pontra  belenyilal a nyakamba. Frontnál iszonyúan fáj a nyakam és a fejem is. A frontok meg most azért is  jönnek-mennek.  A hidegre vagyok érzékeny. Pénteken megyek a reumatológushoz és ő fogja előírni a gyógytornát, illetve a rehabot. Biztos, hogy ez gyorsabban segít majd a javulásban is, mert a mozgásom is nagyon kötött. Rendes a doki, de kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani és tenni. Három hét múlva meg a kórházban lesz a kontrollom. Még mindig nem tudom, hogy mi lesz a repülőúttal, hogy fogom e bírni a le és felszállást.

Olvasgattam a fórumot, de nem látom, hogy nyakműtéttel repült e valaki.

Előzmény: tavasz21 (6286)
boszori Creative Commons License 2010.06.13 0 0 6290

Szia!

Elég régen voltam nála, remélem jók még az adatok. A telefonnal kitartónak kell lenni.

30-921-1949

30-229-4222

V. kerület, Bajcsy Zs. út 50.

 

Jobbulást!

Előzmény: "krisz"05 (6284)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.11 0 0 6289

Jut eszembe. Nem műtenek, ha az nem szükséges. Van egy csomó alternatív megoldás. Nem szabad elhanyagolni.

Előzmény: "krisz"05 (6284)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.10 0 0 6288
Miért nem mész el a lakóhelyed szerinti reumatológiára? A doki a panaszaid alapján röngtgent fog csináltatni. Ha úgy látja, hogy gáz van akkor MR-re fog küldeni, amit ő egyeztet és intéz. Nálam legalább is így volt.  Az MR vizsgálat eredményétől függően ő tárgyalja le az idegsebésszel a vizsgálat ídőpontját és utána megy minden magától. Ez eddig még nem is  került semmibe. Én is így csináltam és már két hete túl vagyok  hála az égnek a nyaki gerincműtéten. 
Előzmény: "krisz"05 (6284)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 6286
Szerintem is hasznos ez.Jót tesz.
Előzmény: Törölt nick (6285)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.09 0 0 6285
Bárhová küldenek a rehabra megoldom, mert az én érdekem is. A Széchenyi azért közelebb lenne, mint a Lukács vagy a Rudas. Ez majd június 25-én döl el, mert akkorra van ídőpontom a reumatológiára. Gondolom addigra a varratom is szépen felszívódik.
Előzmény: tavasz21 (6283)
"krisz"05 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6284
Sziasztok!
Engem Klemencsics doki magánrendelőjének címe és a doki telszáma érdekelne! Azt tudom, hogy rendel Budaörsön de valahol olvastam hogy van magánrendelője is!? Ha valaki tudja, légyszi írja meg!
Egyébként kezdődő nyaki gerinc sérvem és minimális meszesedésem van a nyaki csigolyáknál (állítólag ettől szédelgek egész nap, már másfél éve). Szülés után kezdődőtt, most másfél éves a kislányom de már egyre jobban idegesít a dolog!
Egyébként nyolc éve derék és lábfájással kínlódok (gerincferdülésem van), de mostanra szinte már az egész hátam fáj!
Jártam már több orvosnál, de mind mást mondott. Volt aki olyan gyógyszereket írt föl hogy nem mertem beszedni, és volt olyan is aki azt mondta hogy ne szedjek semmit csak tornázzak és a homeopátiát meg felejtsem el, mert az egy nagy hülyeség!
Szóval azért érdekelne Klmencsics doki mert a leírtak alapján nagyon szimpatikusnak tűnik, na meg tudhat is valamit ha ennyien áradoznak róla!
Ha valaki járt már nála ilyen problémával, vagy tudja az elérhetőségét várom a levelét! Üdv. Kriszti.
Előzmény: gerzson_156 (2042)
tavasz21 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6283

Nekem Diclacot irtak fel, de nem szedtem szerencsére.

3 hét egy ilyen rehab a fürdőben. Van a Lukácsban is meg a Rudasban is ilyen, ha azt meg tudod oldani.

A zsibbadás egy évig is megmaradhat.

Előzmény: Törölt nick (6282)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6282

Ma kaptam meg postán a zóromat. Azon rajta van, hogy "a mai napon pihenő, kimélő életmód, rendszeres gyógytorna, rehabilitációs kezelés javallatával otthonába bocsájtjuk."

A reumatológiára csak 25-én tudok menni, mert akkora kaptam ídőpontot. Gondolom ők fogják eldönteni, hogy milyen lesz a  rehab és  a gyógytorna. Nekem már a Széchenyi messze lenne, mert már nem pesten lakom. Ha kell azonban vállalom.

Ma a házi dokihoz megyek. Sajnos még mindig, illetve újra zsibbad a kezem és éjszaka fájdalmaim voltak. Remélem felírja az Aflamint, amig a reumatológán nem kerülök sorra. Ezt kaptam a kórházban is az izomlazító mellé és akkor jó volt. A vénynélküli fájdalomcsillapítók nem igazon használnak.

Az a jó ha elfáradsz a kezeléseken. Igy biztos, hogy mindened meg van mozgatva. Ha teheted pihenjél utána. Mennyi ideig kell menned? Gondolom ezt ídőközönként   ismételni kell.

Előzmény: tavasz21 (6277)
Thomas Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6280
Engem még nem mütöttek, a doki aki a feleségemet műtötte elhessentett :-)...
Előzmény: tavasz21 (6278)
Thomas Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6279

Igen, határozottan jobb. Volt 19 kinezioterápiás kezelésem ebből 18-at kb 80%-ban téritett a biztositó. (25 eur/alkalom) Meg nagy nehezen eljutottam uszni is. A karácsonyra kapott ülésbetétet mind a kocsiba (hosszabb utra) mind a munkahelyemen használom. Jellemző, hogy kellett egy másikat is venni, hogy ne vesszünk össze rajta. A WC-n kivul szinte mindenhol lehet használni...

Viszont, igyekszem gyalogolni, ez azt jelenti, hogy a lakás előtti vasutállomás helyett az eggyel távolabbira gyalogolok el amikor csak lehet, hogy mozogjak.

De a futás az nem, egy rövid sprint a buszra, villamosra belefér (mert tudom, hogy megvár, ha észrevesz a vezető) de igazi futás nem engedett.

Előzmény: Törölt nick (6275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!