Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77972

...a levegős "ötvös-pisztoly" teljesen más, mint a keverőszáras hegesztő-pisztoly...itt az égő nem is ég rendesen, ha nem kapcsolom be a kompresszort...azt nem tudom, hogy ha az oxigén helyére,

a keverőszárba levegőt fújatnál, hogyan égne...a másik, az oxigénes forrasztópisztolyom, amit PB-vel használok, az egy EXPRESS-típusú francia gyártmány, ami hasonlít a normál pisztolyhoz de azért van különbség...azt nem tudom, hogy mennyivel tudna többet, mert lehet, hogy nem is működne...azt észrevettem, hogy nagyobb dolgokhoz, ha ezüsttel forrasztottam, még a levegős pisztolynál is gyakran át kellett kötnöm a nagyobbik, 8-báros kompresszoromra, mert a kicsinek

kevés volt a kapacitása...azt azért mondhatom, hogy nem komolytalan, de inkább csak kisebb darabok keményforrasztására való...én is annak idején modellezézre vettem...

Előzmény: zozomax (77949)
stapika Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77971

Ez az!

  Most már teljes az összhang,a hozzászólásaiddal.:-)

Előzmény: Amateur-no1. (77937)
naerreiszunk Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77970

Ha gondosan csinálod akkor lesz eredménye is.

A legfontosabb, hogy nagyon beérett legyen a sárgadinnye és csak az édes részt kivágni (1-2 cm hús maradjon a héjon). Ezt kóstolással kell ellenőrizni.

Cefrézni mint a gyümölcsöket........ de legalább 14-15 Brixet be kell állítani cukorral (az idén mindenhez IZO cukrot használok - szerintem finomabb íz, illatot ad mint a kristályos - ), hogy legyen elegendő alkohol ami megköti az aromákat és ne csak fanyar rostízt kapjunk.

Bőven kell tenni citromsavat (4-5 evőkanál/100l), és akkusavval kötelező a Ph-t beállítani.

Az első cefrézőknek azt ajánlom , hogy 1/3 őszibarackot tegyenek hozzá (a nagyanyáink is így csinálták a sárgadinnye lekvárt) az őszibarckíz elfedi az esetleges rostos-tök ízt, de a sárgadinnye iz megmarad.

Ha csakis sárgadinnyéből akarunk az macerásabb (de finomabb végereményt ad) megoldás, hogy főzés előtt a cefrét egy zsákon átszűrjük a rostanyagok kiszűrése miatt és csak a levet főzzük.

 

A hétvégi összejövetelen a nőknél az első helyen végzett, a férfiaknál a bírs és az Irsai Olivér után.

 

Hajrá, ne hagyd magad lebeszélni.

Előzmény: Csakaházi (77954)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77969

Mi is megtettük, a lányok élvezték. Nem vészes.

 

CT

Előzmény: szentöltvíz (77950)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77968

Sd-t kipróbálom jövőre! A fügét meg leutánzom:)))

Előzmény: kupeci (77966)
firekiller Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77967

Majd aztat is jól leköpködik a "nagyOK":)

Krumpliból még nem próbáltál erjeszteni?

Előzmény: kupeci (77966)
kupeci Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77966

Na ...most próbálom harmadszor elküldeni a hsz-emet!:(

Tehát a dinnyéket próbáltam. A görögdinnye az felejtős, a sárgát jövőre is elkészítem nekem ízlik.

A sütőtök esetében bevárom a tőlem türelmetlenebb kollégák próbálkozását.:)

Előzmény: Amateur-no1. (77943)
kupeci Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77965

Jók a fotók, de nem lehetne főleg az alsóból többet mutatni?:)) Vannak itt kíváncsi természetűek is!:))

Előzmény: Csakaházi (77942)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77964

Létezik ám kézi mosás is!!

Előzmény: firekiller (77961)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77962

Valahol a fórumon olvastam korábban, hogy keserű mellékízt ad.

Előzmény: gombászok (77959)
firekiller Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77961

Én vagy 2 órán keresztül keféltem, az asszonnyal;)

Ha rajta hagyod a szőrt állítólag keserű lesz ( és köpködheted a szőrszálakat:)

Sterimobos mosás jól hangzik, de a mosógép se rossz ötlet ( 90 fokos mosás:)

Előzmény: Amateur-no1. (77951)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77960

Ja, ha útba van, szét is lehet hajtogatni! (bár én még ilyen molyhos birset nem láttam!)

Előzmény: norris53 (77958)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77959

Jó néhányan vettétek a lapot a birs szőrtelenítése témában, az ötletek kiválóak, de a lényegi kérdésemre nem kaptam választ: minek is kell szőrteleníteni??

Nem a női divat érdekel(legalább is itt)!

norris53 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77958

Jó jó ha kefélni nem akarsz nyalogatni is lehet a szőr akkor is ottvan (útba ) mármint a birsen :-))))))))))))

Előzmény: gombászok (77948)
norris53 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77957

Az ötlet nem saját... de jövőre már a >>>birset én sem kefélem:-)    egy leselejtezett automata mosogép tökéletesen szőrtelenít és még tiszta is lesz :-)

Előzmény: gombászok (77953)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77956

Én nem keféltem .. a birset. Nagynyomású mosóval mostam le. Egy szösz nem sok annyi sem maradt rajta, és a már rohadásnak indult barna részeket is kimosta szépen.

Előzmény: gombászok (77953)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77955

Ja, van akinek munka már ez is!!

Előzmény: szentöltvíz (77950)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77954

Támogatom. Egyrészt magyar pálinkát, magyar gyömölcsből, másrészt kíváncsi vagyok. Éppen tegnap mondtam a nejemnek (lenti képek láttán), hogy jövőre sárgadinnyét főzök. :)

 

 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=111883110&t=9007484

Előzmény: Amateur-no1. (77943)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77953

Tudok, megkérem norris53 kollégát, csináljon valami jó kis kefélőgépet is a szuper zúzógépe mellé!

Előzmény: Amateur-no1. (77951)
comad2 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77952

Jó régen írta valakli, hogy nagyfaterja főzött sütőtökből pálinkát. Az alszeszbe birsalmát darabolt, áztatta (nem tudom meddig), majd utána tisztázta. Senkinek nem mondta meg, hogy nem birspálinka, mindenki dicsérte.

Előzmény: Amateur-no1. (77951)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77951

Kérlek, ha tudsz valamit, ne csigázz !  

Nem szeretnék felesleges köröket futni, persze én is azt mondtam, hogy a fiataloknak, meg kell hagyni a tévedés jogát,

de könyörgöm,- 55 vagyok!   :)

Előzmény: gombászok (77947)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77950

Én 400 kilót lekeféltem, keféljél hát te is )))

 

Üdvözlégy !!

Előzmény: gombászok (77948)
zozomax Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77949

Üdv !

 

Írtad , hogy PB plusz levegővel magsabb hőfok is elérhető.

Néhányszor már kínlódtam forrasztásokkal, amikhez kevés volt a felszerelésem,de nem akarok rá több tízezret áldozni.

Ezt a levegős dolgot egyszer már javasolta egy ismerősöm, utána is kérdeztem hegesztős fórumokban, de a szakik ledumáltak róla, hogy nem komoly dolog az... Pedig pár darab ezresért beszerzhető  egy használt lánghegesztős keverőpisztoly és ha az egyik csövet rákötöm a PB-re, a másikat meg valami kis ventillátorral megfújom....Szerinted akkor ez működne? Mondjuk a sima pbgázas forrasztólámpához képest mekkora előrelépést jelentene? 

 

 

...megy az azért acetilén nélkül is PB-vel, csak kompresszoros (levegős) pisztoly kell, vagy oxigén,

ha még több "kakaó" kell...

...az acetilén mára már olyan drága lett, hogy például vasat darabolni is inkább PB-vel (+oxigén) szoktak...

 

Előzmény: rézműves1 (77834)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77948

Ki ne hagyd, egy jó kis kefélés semmivel össze nem hasonlítható!!

Viccet félretéve: miért is kell a birset kefélni cefrézés előtt?? Az a kis szösz tud valami komoly gondot okozni??

Csak tapasztalt hozzászólók véleményét várom, kilátásba van pár száz kiló birs, nem szeretnék fölöslegesen kefélni, főleg így hatvanon túl!

Előzmény: norris53 (77932)
gombászok Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77947

Próbálgassad, csak próbálgassad!!

Előzmény: Amateur-no1. (77943)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77946

Akkor ezt szíttam.          :)

Előzmény: spermadon (77945)
spermadon Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77945

Sokan megpróbálták, jó sz@r lett.

 

Görögdinnye, sárgadinnye. sütőtök felejtős. Ha csak nem ipari finomszesz plusz aroma, de az egy másik fórum.

Előzmény: Amateur-no1. (77943)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77944

Bocsánás a költőieskedésért.

Előzmény: Amateur-no1. (77943)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77943

Éjjel, illetve hajnali eszmélésem során, járni szokott a buksi fejem.

Arra gondoltam,- ez a gondolatom most jutott a zeszembe ismét a banán nyomán, hogy ! ! !

 

Miért mennénk az egzotikus felé, mikor van nekünk is ONNAN  NÉZVÉST  ,- egzotikus cuccunk!

 

Ami nem más, mint a  Cucumis melo, vagyis a SÁRGADINNYE  ! ! !

 

Kérdem én a sárgadinnye mellett, elmarad-e a szép és érett, illatos  Cucurbita, vagyis a téli esték kedvelt étke a SÜTŐTÖK ! ! !

 

Mekkora páleszt lehetne ebből kreálni,- megpróbáljuk ?

Előzmény: Csakaházi (77938)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.25 0 0 77942

Most mostam ki a főzőt és csináltam gyorsan képeket. Ilyen lett:

 

 Muszáj volt oldható kötéssel rögzíteni a lapátot, mert nekem nem jön ki egybe a tenegellyel, ami egy 10-es saválló köracél. (Ha ki akarnám venni)

 

Már majdnem túlbonyolítottam a felfogatást, aztán eszembe jutott -szerintem- a legegyszerűbb, három rozsdamentes csavar egyenesen a motor likába.

 

 Az a műanyag alátét csak azért van ott, hogy a tengely rögzítő csavar ne súrlodjon annyira.

 

 

Előzmény: kupeci (77920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!