Keresés

Részletes keresés

CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78099

No az eredmény engem is érdekel, mert ha nam kell a pötting, akkor ne erőltessük!

 

 

Üdv,

CT

Előzmény: gombászok (78015)
leparlo02 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78098

Pálinkásat

 

Rezes kolega azt szeretném megtudakolni hogy mi a tapasztalatod a pictoriósszal kapcsolatbna.

Feltöltötted vizzel?

Én eddig úgy főztem hogy nem ugye ez nem gond?

 

Másik: finomításkor használtad már ?

 

----Tapasztalat  it , illat?

Előzmény: rézműves1 (78091)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78097

Ez egy zsákos kierjedt törköly, a színe sötétebb lett mint amikor beraktam.

cserszegi fűszeres, ha nem látszana a képen:)

Ez már kész is :

 

 

Előzmény: turmix75 (78093)
kukac1001 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78096

Tátva marad a szám mikor képeket teszel fel. Gyönyörű munka!

Az irigyed vagyok. Én is szeretem a rezet de ez Nekem soha nem fog így menni.

További jó "munkát" kívánok!

Üdv. Kukac1001

Előzmény: rézműves1 (78069)
Babar66 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78095

Akár vissza is dughatja a dugót, és elég csak egy-két napot várni! (Pláne, ha nincs hűtve!) Jelentős a "minőség változás" ! (persze, fröccsnek még jó lehet...)

Egyébként hallottam már körte cefréről, ami már főerjedés közben is ecetesedett (erről Miklós tudna mesélni...), pedig profi módon cefrézték.

Szóval, nem is olyan egyszerű...

Üdv!

Előzmény: kupeci (78079)
kupeci Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78094

Fog menni.

Előzmény: turmix75 (78092)
turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78093

Tudna valaki képet felrakni,kifort törköly cefréről?

turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78092

Sziasztok! Tegnap főzés közben kaptam ,egy fontos telefont,el kellett mennem otthonról ,meg kellett szakitanom a főzést akkor ,amikor már épp el kezdett jönni az alszesz.

Azóta nem volt kinyítva a főző,holnap újra kezdem.

Kérdésem a következő: Szerintetek kevesebb alszesz fog lejönni a megszakítás végett,vagy fog még jönni egyáltaláén alszesz,hiszen már egyszer elkezdte adni.

Reménykedem hiszen nem nyitottam ki azóta az üstöt.

Mi a véleményetek?

 

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78091

...élvezettel próbálgatom, most csurog a második felöntés...azért a 35-lityi, amit amit ebbe a 39-esbe tudok tenni, csak más mint a 17-18, ami a 21-esbe ment......

...két mérő-szonda helyet is beépítettem, a hőmérséklet mérés miatt, egyet alul-hátul az olajtérbe,

egyet meg a sisakba szintén hátra, mindkettőbe digitális mérő megy...ezt most egy kicsit jobban

megküldtem és az olaj fel is ment 140°C-ig gond nélkül...

Előzmény: Törölt nick (78090)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78090

Ezek bizony szép cuccok.

Gratula!

Előzmény: rézműves1 (78069)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78089

...köszi, vacsorára be is kapok egyet...

Előzmény: Rézfaszú bagó (78087)
Váradi János Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78088

Jó jó nem veszem készpénznek, de azért elgondolkodtatnak. Arra jó!

Köszi!

Előzmény: kupeci (78085)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78087

Szép főző.

A banánt egyed meg mert rádromlik:-)

Előzmény: rézműves1 (78069)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78086

Üdv Csakaházi!

 

Ha már elgondolkoztál valamin, az már egy jó lépés!:-)

Az észrevétel a nagy deflegmációval is helytálló. Szerintem. Azt már nem hiszem, hogy e miatt sok illat és aroma elveszne, hisz a fokozott deflegmáció pontosan ezeket a komponenseket válassza ki az elején. Képletesen szólva a tied is egy hangszer, a Rézművesé is. Másképp kell rajtuk játszani.

- Ha rézművesnek jobb a deflegmációja, akkor ő jobban tüzelhet, gyorsabban lemegy egy töltés. Sőt, ha nagyon igyekszik, akkor lassabban fűt és akár egymenetest is készíthet. (persze ebben az esetben jobban kell hűteni a tányért).

- Ha neked kisebb a deflegmációd, akkor nem szabad nagyon fűtened, ha azt akarod elérni, mint Rézműves.

Nagyon rosszul ideillő szóval azt mondhatnánk, hogy az övé nagyobb "kapacitású".

 

Eddig csak a "hangszerek" lehetőségeiről beszéltünk, na, de hol is van a közönség? A közönség pedig a nyelvünk ízlelőbimbói. Kinek, milyen pálinka ízlik????? A rézművesével könnyebb egy illatos, alkoholban tisztább pálinkát főzni. A tieddel egy ütősebb, kisüstibb (ez is pocsék kifejezés) pálinkát lehet elérni. Azt majd döntsd el Te, hogy milyen zenére vagy fogékonyabb:-)))))

 

Természetesen ez csak egy kis hangos gondolkodás volt, csak azért, hogy ne magadba gondolkozz:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Csakaházi (78080)
kupeci Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78085

Jelen esetben a fajta és az érettség kizárható. Marad a cefre és a főzés.

A hordód tökéletes. Nekem ugyan még nem deitt afórumon már volt hsz ami robbanásszerű ecetesedésről szólt.Éppen ezért van nagy jelentősége a higiénia,és reduktív az az levegőtől elzárt erjesztésnek.

Azért ne feledd hogy amiket itt olvasol azok vélemények:)

Előzmény: Váradi János (78081)
jagi26 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78084

Kezdetét vette az ioncserélés! Köszönöm az összes fórumozónak, aki valamilyen módon segített :) Első használat előtt átengedtem rajta egy liter 10%os sóolatot, majd 3 liter ioncserélt vizet. Most folyik az őszibarack! :) jatti1 ötletét kihasználva egy fél literes fütyülős üvegnek levágtam az alját gyémántkoronggal, a nyakát tele töltöttem gyantával, a "test" része pedig tölcsérként funkcionál. 

Egy újabb kis lépés a minőségi pálinka felé! :)

 

Köszönöm!

Jagi

Váradi János Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78083

Na még egyszer!

Előzmény: kupeci (78079)
Váradi János Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78082

Ja  a kép lemaradt!

Előzmény: kupeci (78079)
Váradi János Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78081

Aha ez érthető.

Ilyen hordó mint a képen, amit végül is ha még nem bilincselsz le elég jól zár, viszont ha kicsit ferdén teszi rá az ember akkor több levegőt kap. Most ő azt mondja nem ecetesedett meg. Ha ő hazudik akkor én is :D.

Ha mondjuk 5-6 napig rá sem néz az alatt az ecetesedés folyamat lezajlik? Úgy értem, hogy estleg ezért nem észlet belőle semmit, vagy ennyi idő alatt lehetetlen?

Ahogy írtam korábban is másnak már apósom a fajtára és a  gyümölcs éretségi állapotára fogja. Vagy csak takarózik.

Nekem még van 360 liter belőle szóval kiderül, bár már tudom hogy erre is lesz magyarázata.:)

Előzmény: kupeci (78079)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78080

Nézegetve Rézműves képeit elgondolkoztam egy kicsit a deflegmáció hatásain. Látva az igen meredek páracső emelkedést, a magas sisakot, a hatalmas pistorius tányért, most már nem értem, hogy miért jó, vagy kell, hogy a lehető legnagyobb legyen a visszacsöpögés. Nem fog túl sok illat és aroma elveszni ezáltal?

Nekem a 40 centivel hosszabb és meredekebb páracsővel is -úgy érzem- több aroma veszett el, mint kellett volna. Ezért laposabbra és rövidebbre vettem.

Most akkor hogy van ez? Segítsetek!

 

kupeci Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78079

Hát ha végig kaphatott levegőt akkor a a nem kívánatos baktériumok a már meglévő alkoholból szépen ecetet csináltak. Egy üveg borral kipróbálhatod szobahőmérsékleten , idd meg felét, a dugót ne tedd vissza, 1-2 hét mulva kóstold meg mi lett az addidg ízekben és alkoholban gazdag italodból.A cefre ugyan így reagál. Az hogy nem mindíg ecetesedik meg az nem azt jelenti hogy szabad levegőztetni. Nekem zárható a fedőm,keverni éppen csak az elején szoktam aztán max megdöntögetem a hordót.(kotyogó van rajta)

Előzmény: Váradi János (78077)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78078

Nagyon "mestörös", ahogy nagyapám mondta annakidején.

Előzmény: rézműves1 (78069)
Váradi János Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78077

Szerintem csak rá volt téve a fedő, de szinte biztos , hogy nem volt rázárva a bilinccsel. Következtetés?

Előzmény: kupeci (78063)
Gautstafr Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78076

Ez gyönyörű.

G

Előzmény: rézműves1 (78069)
kupeci Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78075

Akkor minden rendben:)

Előzmény: Csakaházi (78073)
godlock Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78074

Irigykedek is, milyen szép munkát végzel. grat hozzá, esetleg egy elérhetőséget küldhetnél az emailomra

Előzmény: rézműves1 (78069)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78073

Ilyen elvetős két darabból álló lemez szoknyát szoktam köré tenni. Igen, a túl erős fűtés lehetett most a hörgés oka.

Előzmény: kupeci (78072)
kupeci Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78072

Így látva a cuccodat nem gondolnám hogy szerkezeti baj lehet az oka, mert úgy néz ki teljesen rendben van. (bár az üstöd köré én el tudnék képzelni egy szoknyát ami a meleglevegőt jobban ott tartaná)

A gázégőd is arányos szerintem. Próbáld meg előbb nagyon alacsony hőfokon , majd később nagyon magason főzni hátha te magad jössz rá az okra.

Előzmény: Csakaházi (78064)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78071

Ha olyan jó amilyen szép akkor atomsirály. :)

A keverő nekem is tökéletesen működik. Láttad a képet róla lejjebb?

Előzmény: rézműves1 (78069)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78070

Igen, eddig elfinomkodtam, most adtam neki rendesen. Erre sok lett? Na majd ezt is kitapasztalom.

Előzmény: firekiller (78066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!