Még nem olvastam bele ebbe a linkbe de most megtettem.
Szerintem több félrevezető dolog van benne, érdemes lenne átolvasni és javítani-
Van egy táblázat ami a pálinkafőző szerkezeti felépítéséről ír.
A rozsamentes üst és sisak réz hűtővel nagyon meglepett. Miszerint nem lehet benne minőségi páleszt főzni.... Szerintem a fórumozók nagy részének ilyen van... Nekem is.... Kár erőlködni? :)
Én úgy olvastam, hogy a főző nyugodtan lehet rozsdamentes elég ha az üst térfogatát számítva literben annyi négyzetcentiméter felületű réz van benne. Ezt én a kavaróra erősítettem. :)
Na mindegy nem megyek végig rajta vannak furcsa dolgok benne.
A granulátumnál a szűrést úgy kell megoldani hogy a tartó edény teljes keresztmetszetén legyen szűrő felület. Tehát nem a dugó részen szűröm hanem ott öntöm be a pálinkát. Nehezebb megoldás, de nagyobb kapacitás.
A kiszáradt gyanta veszít a réz megkötő képességéből. Azért ki dobni nem kell. Nagyon könnyű tárólni pet palackban víz alatt.
Az elmúlt hetekben jópár kérdést feltettem, köszönöm azoknak kik válaszoltak!!! Ma este született meg a végeredmény az első főzésről. Kb 45L cefre lett kifőzve 10L alszesz lett, és 3,9 L 50% -os pálinka. Édesapámmal kóstóltam meg ma este Ő gratulált Nekem :)) Szerintem is jó lett!:)
...azért, ha jobban megnézed, nem olyan meredek az a páracső...ugyan nem mértem meg, de direkt "visszafogtam" magam, mert deflegmációban nem lesz hiány és ha kell növelni is tudom...
... itt van egy pár kép a "csapolásról"...el lehet vele játszogatni, mert ha beállítottam a folyási sebességet a vízcsappal, az kevés volt arra, hogy a pistórius felé is follyon, ha meg növeltem
a nyomást úgy, hogy félig bedugóztam az elfolyót, akkor ment a pistórius tetejére is szépen és a tányér túlfolyója is nyelte rendesen (nem folyt ki a peremén), de valahogy akkor meg leesett a
beállított hőfok a hűtőben......itt még csak "odadrótozva" a 8x4-es szilikoncső.........
...eddig csak a mások tapasztalatait halgattam, az enyémet most gyűjtöm...
...ne viccelj, naná hogy feltöltöttem...mi az, hogy Te meg anélkül használod, ez egy VÍZHŰTÉSES-DEFLEGMÁTOR...pont az a lényege, hogy víz van a tetején...
...világos, hogy finomításkor is használni fogom...ha megnézed a komoly (hagyományos) főzdéket,
akkor láthatod, hogy a finomítóüstön is van és a hűtő megcsapolt, elfolyó vizét vezetik rá...
... ezt már én is ilyenre csináltam és most kezdem a tapasztalat gyűjtést...
...a második felöntésnél már próbáltam használni, de nem könnyű szinkronba hozni a hűtővel...
...már csináltam erről is képeket, majd felteszem...