Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78137

Egy átolvasást szerintem is megérne.

Előzmény: spermadon (78135)
spermadon Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78136

Zseniális!

Előzmény: rézműves1 (78123)
spermadon Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78135

Sziasztok

 

Még nem olvastam bele ebbe a linkbe de most megtettem.

Szerintem több félrevezető dolog van benne, érdemes lenne átolvasni és javítani-

 

Van egy táblázat ami a pálinkafőző szerkezeti felépítéséről ír.

A rozsamentes üst  és sisak réz hűtővel nagyon meglepett. Miszerint nem lehet benne minőségi páleszt főzni.... Szerintem a fórumozók nagy részének ilyen van... Nekem is.... Kár erőlködni? :)

Én úgy olvastam, hogy a főző nyugodtan lehet rozsdamentes elég ha az üst térfogatát számítva literben annyi négyzetcentiméter felületű réz van benne. Ezt én a kavaróra erősítettem. :)

 

Na mindegy nem megyek végig rajta vannak furcsa dolgok benne.

Egy átolvasást megérne szerintem.

Előzmény: vf1 (78133)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78134

Igen, már a szemből készült képeidnél látom, hogy még talán laposabban is megy mint az enyém. Volt olyan kép ahol nagyon meredeknek tűnt.

Lehet később átalakítom az egész cuccot réz sisakra és talán egy pistoriust is tennék be. Ez ügyben megkereslek majd.

Előzmény: rézműves1 (78124)
vf1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78133

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
kupeci Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78132

Írd meg az eredményt:)

Előzmény: turmix75 (78110)
kupeci Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78131

Így igaz!

Előzmény: Babar66 (78095)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78130

Hááááát, az a drótos dolog eléggé feribás megoldás:-))))) Már megint plagizálsz:-))))

 

Most Te is elmondhatod mint Kupeci, hogy a hangszer megvan, csak meg kell tanulni zenélni rajta.

Bizonyosan megtalálod, idővel, a helyes akkordokat.

Gratulálok a munkádhoz!

Jó nedűt!!!!!

Előzmény: rézműves1 (78123)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78129

Jaa, mindent értek! A lakásba tényleg nem lehet betenni akármilyen ütött-kopott bödönökből fabrikált főzőt, azért csináltad ilyen szépre :))))

Előzmény: rézműves1 (78123)
snapszmester Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78128

Bocs a kései válaszért, de a megélhetés...

A granulátumnál a szűrést úgy kell megoldani hogy a tartó edény teljes keresztmetszetén legyen szűrő felület. Tehát nem a dugó részen szűröm hanem ott öntöm be a pálinkát. Nehezebb megoldás, de nagyobb kapacitás.

 

A kiszáradt gyanta veszít a réz megkötő képességéből. Azért ki dobni nem kell. Nagyon könnyű tárólni pet palackban víz alatt.

vf1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78127

Kétszer vitték a nagybanira, tehát minimum egy hetet ért a ládában, piacos már nem volt...

Előzmény: Rézfaszú bagó (78108)
vf1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78126

Mert ?

Előzmény: CefreTársaság (78106)
franyo01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78125

Sziasztok!

Az elmúlt hetekben jópár kérdést feltettem, köszönöm azoknak kik válaszoltak!!! Ma este született meg a végeredmény az első főzésről. Kb 45L cefre lett kifőzve 10L alszesz lett, és 3,9 L 50% -os pálinka. Édesapámmal kóstóltam meg ma este Ő gratulált Nekem :)) Szerintem is jó lett!:)

Jó Nedüt mindenkinek, és köszönöm még 1x ;) :)

 

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78124

...azért, ha jobban megnézed, nem olyan meredek az a páracső...ugyan nem mértem meg, de direkt "visszafogtam" magam, mert deflegmációban nem lesz hiány és ha kell növelni is tudom...

Előzmény: Csakaházi (78080)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78123

... itt van egy pár kép a "csapolásról"...el lehet vele játszogatni, mert ha beállítottam a folyási sebességet a vízcsappal, az kevés volt arra, hogy a pistórius felé is follyon, ha meg növeltem

a nyomást úgy, hogy félig bedugóztam az elfolyót, akkor ment a pistórius tetejére is szépen és a tányér túlfolyója is nyelte rendesen (nem folyt ki a peremén), de valahogy akkor meg leesett a

beállított hőfok a hűtőben......itt még csak "odadrótozva" a 8x4-es szilikoncső.........


Előzmény: leparlo02 (78098)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78122

...kihoztam, amit egy lakótelepi 1+2 fél szobásból lehetett az étkező-előszobából...

...ez a szűrő nem ehhez készült, de derekasan "helytáll" a hűtött vízzel, meg a jégkockákkal...

...a másik már mélyebb, meg kicsit nagyobb lesz...csak az a baj, hogy nagyon "macerás" az ilyet

jól megcsinálni...ezt csak az tudja, aki már hajtott le ilyet (forrasztási fülekkel), úgy hogy tizedre

passzoljon...

Előzmény: CefreTársaság (78103)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78121

...eddig csak a mások tapasztalatait halgattam, az enyémet most gyűjtöm...

...ne viccelj, naná hogy feltöltöttem...mi az, hogy Te meg anélkül használod, ez egy VÍZHŰTÉSES-DEFLEGMÁTOR...pont az a lényege, hogy víz van a tetején...

...világos, hogy finomításkor is használni fogom...ha megnézed a komoly (hagyományos) főzdéket,

akkor láthatod, hogy a finomítóüstön is van és a hűtő megcsapolt, elfolyó vizét vezetik rá...

... ezt már én is ilyenre csináltam és most kezdem a tapasztalat gyűjtést...

...a második felöntésnél már próbáltam használni, de nem könnyű szinkronba hozni a hűtővel...

...már csináltam erről is képeket, majd felteszem...

Előzmény: leparlo02 (78098)
turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78120

köszi a választ

Előzmény: Rézfaszú bagó (78117)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78119

Pálinkásat!

Csinálj 1-1 dl 50; 48; 46 és 44 fokost, másnap kóstold végig( esetleg haverokkal) és amelyik legjobban ízlik az a nyerő.

Előzmény: pedropolis (78118)
pedropolis Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78118
Szép estét!

20 liter körte cefréböl finimítás utá left 2 liter 54 fokos nedüm.
Mennyire higítsam vissza, hogy élvezhetö, jó zamatú maradjon?
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78117

Borral lehet( szokták) hígítani, jobb lesz a kihozatal de más jelleget kap a pálinka megjelenik a kén.

A rossz minőségű borral hígításról csak annyit, ha egy bogrács finom pörköltbe belehígítassz egy darab szart, akkor mi lesz a pörköltből?

Előzmény: turmix75 (78115)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78116

Mit oltassz rá? Csiperkét, vagy laskát;)

Előzmény: CefreTársaság (78113)
turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78115

Még nem az ,de csak napok kérdése,én azt hallottam hogy szokták rossz minőségü,borral is hígitani.

Mi a véleményed?

Előzmény: Rézfaszú bagó (78114)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78114

Kell higítani, ha van meleg vized akkor azzal. Annyi vizet tegyél bele, hogy  keverhető legyen.

Duplafalú a főződ?

Előzmény: turmix75 (78112)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78113

Üdv BuboCupraPenis!

A hordó, ahogy beleszagolok. Ecettel már én is jártam így. Megpróbálok "ráoltani".

 

CT

Előzmény: Rézfaszú bagó (78107)
turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78112

Főzéskor szoktad hígitani?

Előzmény: Rézfaszú bagó (78111)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78111

Szűk két hét alatt kierjedt, de akkor meleg volt.

Előzmény: turmix75 (78109)
turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78110

Köszi a gyors választ!

Előzmény: kupeci (78094)
turmix75 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78109

Köszönöm a képeket,mennyi időre volt szükség a teljes kiforráshoz?

Előzmény: Rézfaszú bagó (78097)
Rézfaszú bagó Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78108

Piacos volt , vagy fáról pottyant érett?

 

Előzmény: vf1 (78104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!