Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78219

Úgy legyen!

Előzmény: szentöltvíz (78218)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78218

Szia Norris !

 

300 kg birset cef réztem 1 hete, 200 kg -ot hagyományosan szőrtelenítés után kettévágás bárdal utána mag és magház eltávolítás majd darálás a maradék 100 kg-ot ugyanígy majd darálás előtt megabáltam, amig a fél birsek elsüllyedtek a meleg vízben. Kíváncsi vagyok a külömbségre. Ami a feltünő a 3 hordó egymás mellett van a pincében 20 fokon azonos időben keverem naponta 2-szer a két hordóban ami nem lett abálva barna a cefre teteje, amit megabáltam friss birs színű Ugyanazt a kezelést és napfényt kapta mind.

A három hete cefrézett birsem 7.8L-ert adott 4% npfénnyel.

A TZD-én megkóstoljuk mindet!!

 

Üdvözlégy !! 

Előzmény: norris53 (78212)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78217

...ráhibáztál, még csak az ötödik felöntésnél tartok és még nem nagyon tudok a minőségről nyilatkozni...

...egyébként ezzel a nick-kel más gondom is van...Kupeci uram talán még emlékszik, hogy gyermekkorában őt is riogatták ezzel (mert ez a mondás arról a fertályról való), ha nem fogadsz szót, elvisz a "rézfaszú BAGOLY"...én ezt gyermekkoromban Derecskén gyakran hallottam, ahol mint Pesti rokon-gyerek nyaraltam...

Előzmény: Rézfaszú bagó (78145)
naerreiszunk Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78216

Persze ki kell ihatóra hígítani és nagy baj lenne, ha az tiszta alkohol lenne csak.

Mint írtam, azt vettem észre, hogy az SD tisztázásakor hamarabb jönnek a vacak ízek, mint egyéb gyümölcsöknél, és inkább hamarabb észrevenni mint későn.

Amúgy ez nagymértékben függ a berendezésünk deflegmációs tulajdonságától.

A szűrt lé főzésekor bátran mehettem 40 fok-ig.

Előzmény: SándorTiszteletes (78179)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78215

Narancsot csináltam én is, fügét kóstoltam NZD-n, az is finom volt...a citrom egy érdekes dolog még...de majd csak lesz leárazva :D

Előzmény: sogi01 (78214)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78214

Narancsot ihattál a NZD-n , Fügét meg nálam lehet:))

Előzmény: Baracilin (78213)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78213

Az bizony :)

érdekes ez a könyv említi pl a gyalogbodzát hogy főzhető (más könyvnél erre nem emlékszem)...a citromot(erre nagyon kíváncsilennék) a narancsot a gránátalmát a fügét, datolyát, encáint és mézet...ami nagyon meglepett, hogy valaha szentjáoskenyérből is főztek...ma már hozzájutni is csak elvétve lehet.

Előzmény: SándorTiszteletes (78207)
norris53 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78212

Ott valami más lehet a gond -elég apróra daráltad a birset ? ennyi víz már akár sok is lehetne !

Előzmény: Kariboy107 (78211)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78211

minden kg cukorhoz kb. 5 liter vizet tettem, de ezek szerint kevésnek bizonyult.. :(

Előzmény: norris53 (78210)
norris53 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78210

Ki hogy tartja jónak én tettem volna bele a cukorral vizet (annyit amennyiben jól feloldódik ) a lé nélküli cefre eléggé instabil ha sokat nézegeted akkor az oxigén hozzáférhet !

Na meg a pektinbontó is jobban müködött volna !

Előzmény: Kariboy107 (78206)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78209

Ha még erjed várjál vele!

Előzmény: Kariboy107 (78206)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78208

Hy. pektinbontó: lallzyme hc.

cukker nélkül élesztővel .

Előzmény: Kariboy107 (78206)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78207

Kincset érő könyv:D

Előzmény: Baracilin (78188)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78206

Birset cefréztem 6 napja ágaprítós módszerrel.. többszörös pektinbontót (zimopec), élesztőt, és 5% napfényt kapott. Erjed rendesen, viszont szinte egyáltalán nem engedett még levet!

Várjak még, vagy kell valamit kezdenem vele?

 

sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78205

Ja és napfény nem érte (cefrézés után)

Előzmény: norris53 (78204)
norris53 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78204

Na ez jó .. mert az én birs cefrém is 40 liter --- meglátjuk mit ad !

ja meg van még 40 l  az kicsit éretlenebb volt  :-)

Előzmény: sogi01 (78200)
stapika Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78203

Nem értetted.

Előzmény: Tudorka-7 (78195)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78202

Igen, de csak visszatér a régi rend!

Előzmény: Tan-csi (78196)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78201

45 %-nál váltottam utópárlatra.

Előzmény: sogi01 (78200)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78200

Hali!

Az enyém ki is erjedt ,sőt ki is főztem:))

40 liter cefre= 9.5 liter alszesz kb 23%-os=2.5liter 62%-os párlat:)

Előzmény: norris53 (78199)
norris53 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78199

Abirs cefrém szépen erjed ha ilyen tempóban teszi akkor a köv hétvégén főzés !

norris53 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78198

Ja az igasság ... na majd jön megint valaki aztán ..le sujt rá a -.alloszapallossal-

Előzmény: szilvakukc (78197)
szilvakukc Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78197

Volt bizony. De most már lesújtott az igazság fallosza..........ööö...izé...bocsánat! Pallosa.:DD

Előzmény: norris53 (78191)
Tan-csi Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78196

Ja, hogy ilyen veszélyes a helyzet? 

Eddig azt hittem ez a pálinkafőzős topik....

 

Előzmény: vf1 (78194)
Tudorka-7 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78195

spermadon is válaszhat,kér másik nicknevet vagy látogassa ezeket a topikokat

Előzmény: stapika (78192)
vf1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78194

Előzmény: Tan-csi (78193)
Tan-csi Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78193

Mi (ki) az a Stinger?

Előzmény: Tudorka-7 (78189)
stapika Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78192

Fél munka ,nem munka.:-)

Előzmény: Tudorka-7 (78189)
norris53 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78191

Pálinkás jó estét !

Ráadásul még rövid életű is ez a "gina" tudorka alátett:-)))))) pedig volt némi igazsága !

Előzmény: szilvakukc (78187)
vf1 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 78190

Tudorka nagyon szigorú vagy és szögletes picit....

 

 

Tudsz nekem emilt küldeni?

Előzmény: Tudorka-7 (78189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!