Keresés

Részletes keresés

stapika Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78427

Erre mutattam rá. Hogy lehet erre válaszolni?(smajlt nem figyelted)

Előzmény: kupeci (78425)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78426

Nem kell 3 mm vastag, elég a másfél, max. két milis is. Az is csak azért, hogy be ne horpadjon ha odaverd az alját.

De mielőtt nekiállsz, halgass Feribára és mindenkire aki azt mondja, hogy nem elég csak az alját! Az üst kétharmadáig kell. Főleg a söröshordónál ami magasabb, mint szélesebb, ezért a cefre teteje viszonylag gyors átfűtéséhez nem ideális. Tehát magas dupla fal mellé, még egy keverő is jó lenne hozzá.

Persze megcsinálhatod csak az alját, de előbb utóbb úgy is átalakítod, meg kár a drága anyagot elpokécsokolni.

Előzmény: jatti1 (78409)
kupeci Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78425

"nem érezhető konkrétan benne, de esélyes."  Bocsi Stapika, de vagy terhes valaki , vagy neM!:)

Előzmény: stapika (78424)
stapika Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78424

Azt kérdezi.:-))

Előzmény: kupeci (78423)
kupeci Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78423

Ha ecetes lenne az érzik....érzed vagy nem ?:)

Előzmény: Amateur-no1. (78422)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78422

Sziasztok !

 

Addíg abajgatott az egyik munkatársam a tavaji körte cefréjével, hogy bevállaltam egy próbafőzést, hozott kb. 25 lityit, szerintetek menyi esélyem van, hogy jó lesz a végeredmény ?

 

Kóstoltam a cefrét, nem is tudom, hogy ecetes-e, vagy nem,- nem érezhető konkrétan benne, de esélyes.

 

Szerintetek ?

 

Medíg menjek el, előpárlatnál ordít az ecet, vagy ...   mi legyen    120-Liter az anyag.  

norris53 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78421

Már nem főz pálinkát :-)

Tanítja hogy kell:-)))))))

Előzmény: orient7 (78418)
norris53 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78420

Egyet értek veled -mármint hogy 1,5mm es saválló lemez -ből csinálod !

A söröshordó befenekelése nem kell hogy vastagabb lemezből készüljön mint maga a söröshordó anyaga !!

Nézzük csak meg -miért is kellene vastagabb? A két fal között folyadék lesz -ha olaj akkor +nyomás nem keletkezik és csak kismértékű lesz a lemez hőmérséklet különbség ( max 130 C° lesz )

ha víz akkor mx0,5 bár túlnyomás lehet és 115 C° lemez hőmérséklet ! Ezt mid a sörös hordó mind a külső köpeny ki kell hogy bírja (ha semmivel nincs be fenekelve akkor a hordót nyaldossa a láng és van benne folyadék akkor a lemez kb 100 C°hisz nem lehet sokkal több mint a benne lévő folyadék forráspontja )

Előzmény: hal65 (78414)
orient7 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78419

Az enyém 2mm-es saválló.

Lapos 20 *5 laposvassal megerősítve ez x alakban van az alján a x közepe a kör középpontja.

Így majd többet kapok érte ha leadom a méhbe:)

Előzmény: jatti1 (78409)
orient7 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78418

Hova tünt nabiti?!!

kupeci Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78417

Már mint a kádáré.

Előzmény: kupeci (78416)
kupeci Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78416

Van egy vezetékes számom:06 54 411 023.(csak esti órákban)

Előzmény: Váradi János (78379)
kupeci Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78415

Ok megértetem:)

Előzmény: gorbekukac (78395)
hal65 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78414

Tudod ez úgy van, hogy minél több hsz-t fogsz elovasni, annál jobban elbizonytalanodsz :)

Ez olyan mint akinek egy darab órája van, az tudja mennyi az idő.

Akinek több, az már bizonytalan :)))

 

Én 1,5-es savállóból fogom csinálni az alját. Nem gondolom, hogy szükség lenne vastagabbra, hisz a túloldalról, úgy is "hűti" az olaj.

De ebben a témában noris a professzor, ha jönne, biztos elmondaná hogy mit hogyan.

 

 

Előzmény: jatti1 (78409)
kupeci Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78413

Nem volt,  nem volt!?:) de hát telik az idő múlik az esztendő!:)

Előzmény: Feriba51 (78375)
godlock Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78412

nekem kb 3l palma olaj volt benne

Előzmény: jatti1 (78409)
pedropolis Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78411

Valki írta nemrég, hogy a 120 literes Hajdu bojler belseje pont megfelel erre a célra az 50 literes KEG ballonhoz!

Előzmény: jatti1 (78409)
godlock Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78410

nekem sikerült már 2x leégetni a cefrét benne, amióta bejöttek ezek a hidegek a főzés idő is megváltozott. idáig 1 óra után jelenet meg az első csepp, most kb 2 óra kell hogy meginduljon.

eddig olaj volt benne most kiprobálom a gőz fütéssel. később lesz majd dupla falusitva és leeresztővel, és behelyezem egy üstbe, is hogy kevesebb energiát használjak el

Előzmény: Feriba51 (78408)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78409

Pont az a baj, hogy elolvastam a hozzászólásokat! :) Idáig biztos voltam magamba, de elbizonytalanítottatok. Miért kell az alsó lemeznek 3 mm vastag? Én savállót terveztem, de ugye alább van a hozzászólás sima lemezzel. Végülis az is jó lehet. Na ezért kérdeztem a fórumozókat, hogy mit ajánlanak? Végül mennyi olaj megy az aljába?

jatti

Előzmény: Feriba51 (78408)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78408

Egy néhány sorral lejjebb van a 78388-as hozzászólásom. Olvasd el azt is és a többi tanácsot is figyelembe véve mérlegelj és hozz döntést.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: jatti1 (78406)
godlock Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78407

szia 

 

nekem 3mm vas lemez van ráhegesztve, sima ívhegesztéssel rozsdamentes pálcával

Előzmény: jatti1 (78406)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78406

Tisztelt hozzáértőktől kérdezem! Söröshordó befenekeltetésére készülők, az a kérdésem, hogy milyen és milyen vastag anyaggal csináltassam? Miért? 

jatti

hal65 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78405

Jó terv.

Hasonlót tervezek én is, bár egyelőre, csak az puhatolódzás szintjénél tartok a dologgal.

Sokaktól kaptam már itt jó tanácsot, asszem ezek figyelembevételével fogok majd hozzá a télen.

Előzmény: Csakaházi (78404)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78404

Én is úgy terveztem, hogy az 50 literes sörösnek csak az alsó szoknya részét fogom becsinálni vaslemezzel, de aztán itt tanácsolta valaki (ezúton is köszönöm), hogy túl sok energia fog rámenni a fűtésre, sokáig tart a felfűtés, ezért legalább a kétharmadáig csináljam meg a duplafalat, és kb a cefre szintjéig töltsem fel olajjal. Most így teszek.

 

Negyvenöt centi átmérőjű, és harmincnégy centi magas lesz a kölső borítás, így az alján középen lesz kb három centi, a falak között meg vagy két és fél centi olaj.

Előzmény: zozomax (78402)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78403

Off

 

De fagyos lett itt a hangulat. :) Nemrég ki is kitiltottak néhány percre, pedig igazán semmi rosszat nem mondtam, csak kipróbáltam a "réz" színt. :) Fátylat rá.

 

Kicsit azért érdeklődnék, ha lehet: Tehát ha ez egy szakmai, de legalábbis pálinkafőzős topic akkor ki az "Ysten" az aki az összes igen fontos hét darab hozzászólása közül egyszer sem a pálinkafőzésről beszélt, vagy kérdezett?

 

(remélem ezért az ártatlan kérdésemért nem leszek még egyszer kiebrudalva)

 

On

zozomax Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78402

Lényegi dologhoz, okosan hozzászólni nem okoskodás.

Tehát a célt elértem, a technológián, vagy az arányokon érdemes lesz változtatni a következő (nagyobb) készülék építésekor... 

Előzmény: Feriba51 (78388)
szilvakukc Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78401

 

Má nem azé, hogy azé, de ha már arról van szó, sokszor sokan kérdeztük már finoman, hogy milyen késztetésből váltottál rikító színre, az volt a válasz, hogy ez a réz színe. Sajnos, ezt nem tudjuk elfogadni, én pölö szippantós vagyok, mégsem írok szarszínnel, Hal meteorológus, képzeld, ha a szivárvány minden színével írna. Mostmár legalább tudjuk: Isten mondta, mert ha feketével írtál volna, a sötét vonalak beleégnek a recehártyádba, és így megmentett a korai vakságtól.:DD

 

Mondjuk ki a frankót:Azért van annak a kis feltűnő színnek egy kis reklámértéke is, nem igaz?

 

A többieknek is: Állandóan az van itt hangoztatva, hogy ez egy komoly szakmai topik. Mennyire lenne komoly, ha átmenne csiricsáréba? Próbáljatok leadni egy szakdolgozatot szép, színes, vidám betűkkel. Mit szólnának az egyetem fura urai?

 

Nem értem, mit nem lehet ezen megérteni?

 

 

 

 

 

Előzmény: rézműves1 (78387)
Ysten Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78400

Na!Na! Látod, mit meg nem teszek, hogy életed folyama akadályoktól mentesen csordogáljon medrében? Higgy bennem toábbra is! Ámen!

(Azt az angyalt azé majd jól pofánverem, aki szétküldte ezeket a szigorúan belső információkat, közétek gyarló halandók közé.:DD) 

Előzmény: rézműves1 (78392)
hal65 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78399

Kedves rézműves1!

 

Most akkor nem "sokunk" hanem az én véleményemet fogod hallani!

A helyesírási hibákért pedig előre elnézésed kérem, mivel diszlexiás vagyok bizony néha előfordulnak.

De nem csak a diszlexia kínoz, hanem sajnos színvak is vagyok:(

Sokszor nagyon nehezen tudom elovasni a színes hsz-okat.

Ugye ezt se tudtad? Nem baj. Most már tudod.

A hsz-om, nem a rosszándék vezérelte, de lehetnek mások is akik szívesen olvasnák pl a Te hsz-aidat is!

Ne foszd meg Őket ettől.

A (helyesen) Kommunizmus, fűnyíró elv, lesújtunk, szavaidat gondolom azért használod mert felidegelted magad.

Kérlek ne tedd! Ne sértődj meg azon, hogy pl és is egy beteg ember vagyok, és kíváncsi lennék az írásaidra!!!

Más.

Az utóbbi időben, NEM csak Ti használtatok olyan színeket amit nehezen tudtam olvasni.

 

"...már ne is haragudj, de ennél nagyobb marhaságot rég hallottam!!..milyen emberek között éltél Te eddig, hogy egy ártatlan színből, ilyet feltételezel és ilyen Faxnit csinálsz???..."


Most már tudod.

 

"...tudom, akinek nem inge gatyája, de kik azok az "állokosok"???...nekik az álluk okos???..."


Érzem az "epésséget" ebben a mondatban, csak rosszul esik. Én nem hívnám föl a Te figyelmed arra hogy a "KOMONIZMUSBA???" szót sem így írják, ahogy Te.

 

"..azért a végére csak ráéreztél,"


Köszönöm.

Ezzel részemről a témát lezártnak tekintem.

Üdv

hal. (kis h-val)

 

Előzmény: rézműves1 (78387)
windclon Creative Commons License 2012.10.31 0 0 78398

teszem hozzá, nagyon sok okosságot olvastam itt, ami nagyban hozzájárult a jó pálinkakészítéshez! Szőlőre fel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!