Keresés

Részletes keresés

erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 789

diófa az itt is van, igaz ezért nem szedek róla, mert nagy a forgalom és lerakódik rá a szennyeződés, de a fagyasztőban még van dióburok a hennás időszakból

Előzmény: zsuzsu1218 (788)
zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 788

de már csak szárított van belőle, mert elnyíltak. De szivesen küldök, akár diófa levelet és gesztenyét is..

Előzmény: erikafot66 (787)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 787

A körömvirágot szivesen kipróbálnám.

Előzmény: zsuzsu1218 (786)
zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 786

Küldök neked szivesen, ha kell valami...

Előzmény: erikafot66 (785)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 785

Ja, meg fecskefű, de arról már beszéltünk

Előzmény: erikafot66 (784)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 784

Írigyellek, hogy ennyi mindent tudsz beszerezni, nekem meg még körömvirág sincs a közelembem. Nálam csak kakukkfű és szurokfű van, meg 32 tuja és fű.

Előzmény: zsuzsu1218 (783)
zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 783

Tuti, hogy létező szappan :)))

Ma szedtem egy jó adag diófa levelet,ezt szappanba, de még majd szedek teának is. Gesztenyét is gyűjtök majd.

Előzmény: erikafot66 (782)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 782

Lehet, hogy abba, amit álmodban készítettél. Keresd az álmoskönyvben. :D

 

 

Előzmény: zsuzsu1218 (781)
zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 781

Képzeljétek! Van egy szappan amibe curryt tettem és nem tudom melyikbe. :)))) Nem emlékszem. Csak, hogy tudnám mégis mit csinál vele. Hogy az enyémben milyen lett. Gőzöm sincs. Mindent feljegyzek, de ez kimaradt. Pfffff

zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 780

Ez jó! :))

 

Magyaros szappan pörköltimádóknak. Nem gúnyolás, csak vicc. Szépek.

Előzmény: blankavajka (779)
blankavajka Creative Commons License 2011.09.07 0 0 779

A narancs színű az pirospaprikával készült. Majdnem ennyire élénk a színe élőben is, meg ugye sötét helyen tárolom. Viszont! A paprikaillat eléggé markáns benne, szerintem pl. kifejezetten dohányosoknak lesz jó. Vagy nemtom :)

Előzmény: zsuzsu1218 (777)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 778

Jól néznek ki, ügyes vagy!

Kár, hogy az illatát nem érezzük, talán egyszer lesz ilyen számítógép is :)

Előzmény: blankavajka (773)
zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 777

 

Ezek nagyon-nagyon szépek!! Gratula!

 

A narancs színű mivel van készítve, hogy ilyen szípen megmaradt a színe? Vagy csak a képen narancs?

Amúgy ennél az eljárásnál, amit mi is használunk, nincs mitől tartani akár már a 3 héten sem, ezek a szappanok nem lúgfelesleggel készülnek, nincs bennük semmiféle szintetikus méreg, tehát csak esztétikailag, a keménysége, kopásállósága nem stimmel még ilyenkor. 3-5 nap alatt az összes esetlegesen visszamaradó lúg távozik belőle, de nem marad vissza semmi, csak folyadék, víz, nedvesség, amitől ki kell szárítani.

Sütimüti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 776

Én már kifejtettem régebben is, hogy nem a házi szappanozók a világ bajai, hanem a meki, stb. akik nem egy hónap alatt használják el a 2kg pálma olajat...

Nekem egyszerűen csak undi a gondolat is, hogy sertészsírból, marhafaggyúból készült szappannal mossam az arcom, testem, de pl. férjem azzal készíti a húsokat, mikor ő főz, mert jó az íze.

Pedig hófehér szappant azzal lehet előállítani, meg az is jó a bőrnek, stb. de nekem nem jön be...

Folteltávolításra pl. marhaepe... biztos tuti, én nem próbáltam még, de a nevétől felfordul a gyomrom... :D

Előzmény: blankavajka (775)
blankavajka Creative Commons License 2011.09.07 0 0 775

Nekem is inkább a növényi eredetű dolgok jönnek be. A kecsketejért ugye nem kell fejét venni senkinek :)

Viszont néha úgy gondolom, hogy túl van lihegve 1-2 dolog, mind az állatvédelem, mind pedig a növényvédelem, vagy nevezzük ki ahoyg hívja, terén.

Sokan szívják a fogukat a pálmavajat használók miatt, de remélem ez akkor is eszükbe jut, amikor eszik a jó kis lángost, ami abban sült.... stb.

Igen rengeteg mindent lehet tenni ezeken a területeken, de kezdje inkább mindenki otthon, meg a saját kis háztartásában, és lakásában.

Pont Vikiéknél van/volt most ezzel kapcsolatban kis "vita, és nincs arany középút. Vagyis de: az öntisztulás :d De akkor meg kinek csináljunk szappant???

Sütimüti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 774

Igen, kecsketej, méhviasz, méz. Nálam ezek férnek bele. :)

Előzmény: Boxmókus (770)
blankavajka Creative Commons License 2011.09.07 0 0 773

szóval ezek, ha végre sikerül feltölteni:

blankavajka Creative Commons License 2011.09.07 0 0 772

Hát én inkább 5-6 hetet várok velük a készítés után, mielőtt "piacra dobnám".

Az olivásom pedig már 10 hetes, és most merem csak kiadni a kezemből.

Nekem most ezek vannak elvihető állapotban:

 

Boxmókus Creative Commons License 2011.09.07 0 0 771

:) Tényleg olyanok. Csak nem akartam mondani.

Előzmény: Sütimüti (756)
Boxmókus Creative Commons License 2011.09.07 0 0 770

Én sem szeretnék, kivétel a kecsketej.

Előzmény: Sütimüti (769)
Sütimüti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 769

Amelyiket megsütőzöd. :) A 100% olívának kell a 6 hét, sütőzéssel, 4 hét szerintem, ill. célszerű 28% körüli folyadékmennyiséggel készíteni.

Sütőzés nélkül a többi szappannak is kell a 4 hét, sütőzéssel 2 hét is elég. De én a sima szappanokat is 34-35% körüli folyadékkal készítem (creativikis félében gyárilag 38% van), amiben több a lágy olaj, pl. olíva, ricinus, azt még kevesebb, 31-32%-kal. De erre úgyis menet közben jön rá az ember, neki melyik az ideálisabb.

 

Kezdő szappannak én egy sok olívát tartalmazót ajánlanék, pl. 60% olíva, 20% kókusz, 15% napraforó, 5% ricinus, 34%-os nedvességgel, mert nem fog bedermedni olyan hamar, főleg, ha színezni is szeretnéd, vagy mintázni vele.

Én állati zsírokat egyáltalán nem használok.

Előzmény: Boxmókus (765)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 768

Nekem szárított van, porrá stoktam őrölni, de a frisset vagy ledarálnám, vagy kifőzném és abba higítanám a lúgot.

 

Szerintem minden szappan hamar kész, az előkészület és az elpakolás tovább tart, a lényeg mindegyiknél ugyan az.

Előzmény: Boxmókus (765)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 767

Ezt találtam még a vadgesztenyéhez:

 

Házi gyógymódok vadgesztenyéből


Tea:
3 dl forró vízzel forrázunk le 1 teáskanálnyi szárított vadgesztenyelevelet, majd 8-10 perc elteltével szűrjük le. Mézzel édesíthető, de kismamáknak, májbetegeknek és gyermekeknek a fogyasztása nem ajánlott.


Tinktúra és Pép:
100 ml 38 %-os pálinkához keverjünk 2 evőkanálnyi szárított és porított vadgesztenyelevelet és 2 evőkanálnyi vadgesztenyelisztet, majd légmentesen zárjuk le, és hagyjuk állni 10 napig. Ezt követően szűrjük le, és sötét üvegben tároljuk. Fájó, sajgó ízületekre alkalmazzuk bedörzsölő-szerként. Ha pépet szeretnénk pakoláshoz, akkor 2 evőkanálnyi vadgesztenyelisztet keverjünk össze 2 evőkanálnyi búzaliszttel, és adjunk hozzá annyi 10 %-os étkezési ecetet, hogy kenhető péppé váljon. Fájó, sajgó ízületekre adható.

 

Ülőfürdő: 2 evőkanálnyi szárított és porított vadgesztenye-levelet és 2 evőkanálnyi vadgesztenyelisztet forrázzunk le 3 dl forrásban lévő vízzel, majd 8-10 perc után szűrjük le, a főzetet öntsük a fürdővízhez. Visszér, aranyér esetén jótékony kúra. Terméséből a vénákat erősítő, visszérbántalmak ellen alkalmazott gyógyszereket állít elő a gyógyszeripar, de homeopátiás gyógyszerkészítményekben is megtalálható.

 

 

Boxmókus Creative Commons License 2011.09.07 0 0 766

Kívül belül biztos hatásosabb! :)

Előzmény: Sütimüti (764)
Boxmókus Creative Commons License 2011.09.07 0 0 765

Sziasztok!

Mondjátok el nekem légyszi, mit kell csináni a diófalevéllel? És melyik szappan készül el leghamarabb, mert türelmetlen vagyok!:)

Köszönöm előre is!

Előzmény: zsuzsu1218 (751)
Sütimüti Creative Commons License 2011.09.07 0 0 764

Nem rossz. De lehet a sima alkohol is megteszi... a jó pálinkát nem cseszném el azért... :)

Előzmény: erikafot66 (763)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 763

AntalVali oldalán találtam:

 

Elkészítési mód:
A tinktúra készítéséhez szükségünk van egy liter jó gyümölcs pálinkára. Az összezúzott vadgesztenyét héjastól beleeregetjük az üvegbe, és teszünk hozzá összedarabolt száraz fakérget is. Két hétig a napon érleljük, naponta fölrázzuk. A kapott anyaggal naponta megmasszírozzuk a lábakat.

Előzmény: zsuzsu1218 (762)
zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 762

Ez szuper, lehet, hogy próbálkozom vele majd? ? Kiötlök rá valamit....hmmm

Előzmény: erikafot66 (761)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 761

Itt nálunk az óvodások gyűjtik az óvonénik segítségével és leadják a Poenix Pharmába (ők készítik többek között a pezsgőtablettákat is).

Előzmény: zsuzsu1218 (758)
erikafot66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 760

Amikor még hennával festettük a lányom haját, akkor a dió levelével és a zöld burokkal sötétítettük. Nagyon szép mahagóni színt lehet így kihozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!