Keresés

Részletes keresés

2800 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 3240
Szia!

A gyógyszer az 5mg-os Concor, amiből reggel kell egy felet bevenni és lenn tartja a pulzusszámot a normális körül. Persze néha elfelejtem és hasonlók, és igazából csak pár nap után érzem, hogy kell, mert kezd felszökni a pulzusom. Ezzel a betegséggel (MPS) elég sokan gyógyszer nélkül is boldogulnak, inkább az a gond, hogy bármi, ami mindenkinek hat a szívére (mozgás, stressz...), az fokozottan hat nálam is, könnyebben "kiugrik a helyéről".
A pajzsmirigyet nálam is könnyen kizárták, egy vérvételből, bár tudom,hogy vannak pajzsmirigybetegek, akik tudnak normális eredményt "produkálni", szóval nem látszik 100%-osan biztosnak, ha csak ennyit néznek meg.
Előzmény: BFeri53 (3235)
wildside4400 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3239
Én hétvégenként komoly bebaszásokat, jó sok bagót, stresszmentes vidám ,felszabadult életet ajánlok. Többet ér mint akármilyen bétablokker..
Előzmény: ada085 (3238)
ada085 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3238
a fehérvérsejt 4-10, nekem- 11,32
a koleszterin 3,8-5,6- nekem -6,1
rdw-cv 11,5-14,5- nekem 11,4
neutrofil 50-70, nekem 77,4
limfocita 20-40, nekem 17,8
triglicerid 0,7- 1,7, nekem 2,39

A háziorvos a vérkép alapján zárta ki a pajzsmirigy problémát.
kb.168 cm, 53 kg vagyok, (erős csontozatú), semmilyen betegségem nem volt mostanában. Max egy kis nátha. sem láz , sem semmi.

a tsh értékem jó.

javasolt a kardiológus béta blokkolót vagy magne b6-ot. magne b6-ot vettem is, a másik nem tudom mi:)
nem írt a papíromra semmit, csak hogy mitrális prolapsus.
Előzmény: BFeri53 (3234)
ada085 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3237
a kardiológián 120/80 , 99 a pulzus

a háziorvosnál nem mondták meg
Előzmény: BFeri53 (3236)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3236
Apropó, milyen magas volt a vérnyomásod a háziorvosnál, meg a kardiológusnál?
Előzmény: ada085 (3232)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3235

Szia!

 

A gyógyszerrel, ami valószínű valamilyen béta blokkoló, óvatosan kell bánni.

Rendesen kell szedni, vagy egyáltalán nem kell szedni, ha nicsenek tünetek.

Veszélyes össze-vissza szedni. A betegtájékoztatót el kell olvasni!

Előzmény: 2800 (3233)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3234

Szia!

 

Azért azt a 4 nem tudom mit a vérképedről ide másolhattad volna!

Hogyan lehetséges, hogy magas a koleszterined. Pontosan mennyi, és mekkorák a tól-ig értékek? Mennyi a fehérvérsejt és mekkorák a tól-ig értékek? Pár sort kell csak bemásolni!

 

 

Egy kardiológus nem kardiológus! Menjél el nyugodtan a beutalóval is!

Ráírta a leletedre, hogy a prolapszus következményeként hány % a vér vissza áramlása? Milyen fokozatú a prolapszus? Ezt is rá kellett volna írni!

Mutattad neki a vérképet?

 

A legfőbb kérdés, mitől van a szapora szívverés, mitől vannak a rosszullétek!

Voltál mostanában beteg? Valamilyen fertőzés, láz?

 

Hogyan zárta ki a háziorvos a pajzsmirigyet? Sacc per kábé? Vagy a vérkép alapján (TSH, T3, T4 szintek)? Egy endokrinológushoz nem ártana elmenni. Csak ő tudja igazán kizárni! A vérkép nem tuti!

 

Ha írnál egy kicsit magadról, az segítene (magasság, súly, életmód, foglalkozás, stressz szint) megérteni a folyamatot.

Előzmény: ada085 (3232)
2800 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3233

Szia!

Nekem másfél éve diagnosztizálták ugyanezt a problémát a billentyűvel. Kaptam gyógyszert (bevallom, nem szedem igazán rendesen:)), de ettől függetlenül nem vészes a helyzet és állítólag egy elég sűrűn előforduló ám nem súlyos probléma. Főleg ha nincs más, ami a többi vizsgálaton majd kiderül. Remélem semmi egyebet nem találnak!
Előzmény: ada085 (3232)
ada085 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 3232
Szia

Voltam háziorvosnál, csinált ekg-t, vérnyomást mért, egyik sem lett jó. Elküldött laborba és beutalót írt kardiológiára. A vérképemen 6 csillag lett, kicsit magasabb a fehérvérsejtem, koleszterinem, a többi 4 nem tudom mi:) Másnap elmentem magánba kardiológiára, mert február közepére kaptam időpontot, addig nem akartam várni, mert idegesített így is a dolog.
Ott kiderült, hogy a kéthegyű billentyűmmel van valami, pontosan ez van odaírva: a kéthegyű billenytű prolapsusa. azt mondta az orvos, hogy úgy kell elképzelnem hogy a 2 billenytű közül az egyik aláhajlik a másiknak.
A másik amit mondott hogy sinus tachikardiám is van, amit okozhat pajzsmirigy is.
másnap visszamentem a háziorvoshoz, aki kizárta a pajzsmirigy problémát.

raktak rám ekg holtert, csütörtökön kapom meg az eredményt , aztán majd meglátjuk mit mutat...

BFeri53 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 3231

Szia!

 

Miért akarsz  minden áron magán kardiológushoz menni? Van kidobni való pénzed?

Hidd el, magán, nem magán, nem attól függ. Szerencse dolga.

 

Először laborvizsgálatot kellene végeztetni, a háziorvosod ezt jól tudja, megírja a beutalót. Még EKG-t is csinálhat, vérnyomást mérhet.

 

Milyen előzmények voltak a rosszullétek előtt?

 

Miből gondolod, hogy az ájulás, vagy szapora pulzus kardiológia tünet. A terhes nők közismerten ájuldoznak, mégsem rohannak kardiológushoz. Az ájulásérzésnek több oka is lehet: alacsony vérnyomás, idegállapot, anyagcsere zavar (különböző buta diéták, túlhajszolt testedzés, túl gyakori izzasztás, pl szaunában). A szapora pulzus idegi alapon is lehet, például az ijedségtől.

 

A lényeg, hogy 23 évesen, kórelőzmény nélkül még korai félni valamilyen komoly betegségtől.

 

Írjad meg, lszi, mit mondott a háziorovos!

 

 

Előzmény: ada085 (3230)
ada085 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3230
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni. 23 éves múltam, elég gyakorivá váltak a rosszuléteim, ájulásérzés, lever a víz, nem látok ,stb.. A szívem elég sokat szúr és úgy érzem néha hogy túl gyorsan ver. kapkodom a levegőt, szorít a mellkasom,gyenge vagyok... Holnap elindulok a háziorvoshoz, kíváncsi vagyok merre küld el. Szerintetek érdemes magán kardiológushoz mennem, vagy nem?

Köszi a segítséget előre is:)
BFeri53 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3229

Szia Kaamilla!

 

1.) A szegény 22 éves srác esetéről, aki véres vizelet panasszal fordult az orvoshoz, egyfajta antibiotikumot írtak neki és 5 nap múlva meghalt. Legkisebb fiam 22 éves! Engem is megrázott ez az eset. De nagyon kevés tényszerű információ látott napvilágot (nem tudjuk:láz volt-e, volt-e vesegörgcs, mi volt a gyógyszer neve, mi volt a boncolási jegyzőkönyvben, ...). Csak a szenzációt tálalta a média! Mikor kisunokámnak véres volt a vizelete, az orvos teázással gyógyította meg! Pár nap múlva elmúlt. Komoly kivizsgálás nélkül írtak fel egy komoly gyógyszert. Erről híres az egészségügy.

 

Nézzük a te gyógyszereidet és a te esetedet.

 

2.) "a Divigél talán nem árt"

Egy kis ízelítő a hormonpótló kezelésről.

Tudtad ezeket a dolgokat?:

Minden esetben évente legalább egyszer a kezelés kockázatának és elõnyének újramérlegelése szükséges, és a kezelés csak addig folytatható, amíg a várható elõny meghaladja a kockázatot.

Alkalmazásának megkezdése, vagy újbóli alkalmazása elõtt, összetett, a beteg és családjának kórtörténeti felmérése, valamint a kockázatot jelentõ betegségekre (ellenjavallat, figyelmeztetések) irányuló általános orvosi- és nõgyógyászati vizsgálat szükséges. MEGVOLT?

A kezelés során rendszeres, az egyénre szabott gyakoriságú, és összetételû felülvizsgálat, valamint az emlõk utánkövetéses vizsgálata és/vagy az érvényben lévõ, az egyén klinikai kivizsgálási szempontjai szerint figyelembe vett gyakorlati irányelvek szerint végzett mammográfia szükséges. VOLT?

Pajzsmirigy:

Az ösztrogén megemeli a thyreoid-kötõ globulin (TBG) szintet, amely a keringõ thyreoid hormon összmennyiségének emelkedéséhez vezet.

 

Mielőtt hormonpótló kezelést kezdtek olyan valakinél, akinek szapora volt a pulzusa, szívritmuszavara is van,volt, pánikbeteg(?), nem kellett volna előbb egy endokrinológusnak is alaposan kivizsgálnia? A vérvizsgálat nem elég.

 

Pajzsmirigy elváltozás is okozhatja a szapora pulzust, még normális vérnyomás mellett is. Ezt ki kellene zárni! Voltál valamikor endokrinológusnál?

 

Mellékhatások: Nyugtalanság fordul elõ a kezeltek több, mint 10%-nál.

Kell neked ez a kockázat? 

 

3.) Nézzük a Rivotrilt.

A pánikbetegség. A szokásos fenntartó adag naponta 2 x 1 mg (2 mg/nap). 

Te valamilyen "placebo" mennyiséget (0,25 mg per nap) szedsz! Hálistennek ebből is látszik, nem vagy pánikbeteg!

A kezelés idõtartama: A fenntartó kezelés legalább 12-24 hónapig tartson, egyes esetekben meghatározatlan ideig adható. Te EGYES eset vagy? Szerintem nem. Úgy tűnik, talán nem is kellene szedned, csak mérgezed vele magad!

Legalább 1 évnyi hatásos kezelés után megkísérelhetõ a kezelés fokozatos abbahagyása, a beteg szigorú megfigyelésével.  MEGKISÉRELTÉK?

 

4.) Nézzük a Carvetrendet.

Mire is írták fel? Hyperkinetikus cirkulációra (tipikusan: megnövekedett szívteljesítmény, és alacsony vérnyomás, alacsony periferiális ellenállás). Ezt mennyire alaposan vizsgálták? Volt 24 órás Halter EKG? Ha igaz a diagnózis, akkor ez egy vegetatív idegrendszeri probléma, amit állítólag sikeresen kezelnek I1 receptor blokkoló MOXONIDIN szerrel. Kifejezetten erre az esetekre (vegetatív idegrendszer eredetű keringési problémákra) ajánlják külföldön!

 

Erős paprika (capsaicin) megelőzi a hyperkinetikus cirkuláció kialakulását az USA orvosok szerint.

 

A Carvetrend egy béta és alfa receptor blokkoló. Ezekkel a receptorokkal tele van a szervezet. Ezért a sok mellékhatás. Itt fáj, ott fáj, itt remeg, ott remeg...

A béta blokkolókról már korábban írtam.

 

A gyógyszer szedés egy piramisjáték, csak nem te nyersz rajta. Először csak egyfélét szedsz. Aztán a mellékhatások ellen felírnak még gyógyszereket, azoknak is lesznek mellékhatásaik. Kitudja, hol a vége, hol áll meg a játék?

Közismert, hogy a magyarok túl sok gyógyszert szednek.

Közismert, hogy a magyarok keveset élnek?

Nem furcsa? 

 

Mindentől félünk. A félelem közrejátszik a bajainkban. A félelmet nem lehet gyógyszerrel legyőzni. A félelem behatol a vegetatív idegrendszerbe is. Szepes Mária ezt részletesen kifejtette A minnenapok mágiájában. Nőknek kifejezetten ajánlom az olvasását. Neked is.

 

Ha igazán élni akarsz, nemcsak rettegve létezni, akkor tegyél érte, még sok időd van!

 

Isten adjon neked jó egészséget!

 

Előzmény: Kaamilla (3228)
Kaamilla Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3228
Szia BFeri!
A bakteriális vizsgálatra elküldött vizeletem, egyenlőre eltűnt, már meg kellett volna jönni, a laboros mondta, hogy majd telefonál. Erre ma hallom a tv-ben, hogy egy srácnak véres volt a vizelete, gyógyszert adtak neki, és rosszul lett, szóval a lényeg az, hogy meghalt, de nem tudom miért. Na, be is pánikoltam. Tudod, most már nem vagyok annyira pánikos, mint korábban, de korábban biztos, mert néhány negatív gondolattól is már leesett a vércukrom, és elájultam. Talán a Rivotril segített rajtam, amit kb. 6-7 éve szedek, napi 0,25-öt. Aztán Divigélt napi 1 mg-ot (ösztrogén azt hiszem), és a Carvetrendet, mást nem szedek.
A nyakam fájdalma kicsit javult, minden este be borogattam hideg vizes ruhával, ez jól esett neki, és úgy éreztem hogy a gyulladást lehúzza, és vettem homeopátiás gyógyszert a net-ről néztem, Homeogene 9, jónak találtam, és szerintem jó is. Egyik reggel, nemtudom a vizesruhának, vagy a homeopátiásnak köszönhetően tüszőcskék jöttek fel valahonnét, azért becézem őket, mert örültem, hogy történt valami, ami egy tünet tul.képpen, hogy gennyesedésről lehet szó, vagy nem?
A pulzusom általában 95 volt mikor magas volt, de 85-től 100-ig változott, és ez tényleg kellemetlen volt, de mi a fenét lehet szedni a pulzusra tényleg, mert csak vérnyomáscsökkentő rendezi a pulzust, hogy a fenébe lehet ez? Biztos meg van az oka. Most fa vibrálás tul.képpen el múlt, de azért ma volt egy kicsit, és mintha a szívem bedobbant volna a gyomromba.
Az igaz, hogy hipohonder vagyok, és ha valamit hallok rögtön keresem magamon a tünetet, és meg is találom, viszont ez nem jó, mert senki sem fog komolyan venni.
Nagyon igazad lehet a gerincdologgal kapcsolatban, mert a téli hónapokban sokat ülök, és ez nem használ a gerincemnek, és biztatásodra fogok is nézni valami gerinctornát, amit minden nap megcsinálok. De annyira félek a betegségektől, hogy szörnyű, de főleg a szívem tünetei készítettek ki, most meg a nyakam, mivel a fájdalom azért teljesen nem múlt el, és senki meg nem tudja mondani, hogy mi fájhat a nyaknak azon a részén. A változó korral meg mit is tehetnék, a Divigél talán nem árt? :) :(
Köszi a válaszokat, olyan jó, hogy vagy........, tényleg......
Te, hogy vagy? Mi van veled? Jól vagy? Légyszi írd le, ha van valami panasz, mostanában, bár lehet, hogy már írtál erről, és kimaradtam......, nem tudom.
Üdv. Szia! Szép Napokat!!!! Mindenkinek Szép Napokat!!!!! Kamilla
Előzmény: BFeri53 (3223)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3227
köszönöm hogy válaszoltál illésibolya!szerinted ez spontán magátol elmúlik?de szerintem az infarktushoz fiatal vok.vagy nem?/26 év/az is a problémám hogya házi dokit nem érdeklik az ilyen problémák ráfogja lelki oka van.várok még és bízok abba nem lesz rosszabde azért zavar hogy ilyen érdektelen egy orvos.szerinted nem lesz rosszabb?kicsit félek de ezzel is megbirkozok mint annyi mindennel egyedül amíg tudom.
illesibolya Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3226
Szia cleo! Szerintem ezekkel a tünetekkel nem szabad várni, hanem minél előbb orvoshoz kell fordulni. Tudom, hogy ez nehéz, hiszen én sem szeretek orvoshoz járni, annak ellenére, hogy muszály. De minél előbb elmész, annál előbb meg tudják fejteni tüneteid okát. Mert ez szerintem lehet enyhe lefolyású infarktus is, vagy pedig billenytűprobléma. Nekem most hatodik éve volt nyitott szívműtétem, V-ös koszorú ér csere, ősszel pedig visszakerültem újabb elzáródással katéteres tágításra, amit most januárban fejeztek be. Most szerencsém volt, hogy időben mentem, mert tudtak segíteni stent-es tágítással és nem kellett nagyműtét. További jobbulást kívánok és ha kérdésed van, szívesen válaszolok, hiszen már sok mindent megtapasztaltam.
Előzmény: cleopatra-nyusz (3225)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2009.01.22 0 0 3225
sziasztok!szeretnék kérdezni pár kérdést de előbb írok pár dolgot.régebbenírtam a pszhiátriai oldalra.azok a problémák megoldodtak.minden jó a pszihiáter szerint is.
de mégse vagyok jól testileg.mostanába többet figyelek magamra.probálok reálissan gondolkodni.eddig is voltak hsonló problémám de tartott egy kis ideig azt elmúlt.de mostanába gyakran jelentkezik.3 dik napja állandósult.
a tünetek amik állandósultak:szorító melkasi fájdalom ami kisugárzik a bal kar váll fele,nehézlégzés,fulladás szédülés és fáradékony gyenge vok.a fulladás nem állandó terhelésre igen erős ami eddig nem volt.meg a többi se.a páromnak elmondtam azt egyből orvoshoz akar cipelni én meg úgy gondolom várok még.lehet bolond vagyok hogy várok de ha ezekkel a tünetekkel odaállítok egyből mondja lelki ok majd elmúlik.pedig mostanáb nyugodt vagyok sokat meditálok stb.úgyhogy nem tudom mire véljem ezeket a tüneteket.elég rosszul vagyok tőlük.szerintetek mitől lehet?mit csináljak?várjak míg elmúlik?és h nem múlik el?
gyogyszer amit szedek:amitrex, 1 szer este
frontin 1 mg este
gereodorm

remélem tudtok segíteni.ha igen előre is köszönöm

cleo
BFeri53 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 3224

Szia,

 

Mi van a leletekkel?

Mi van a baktériumokkal a vizeletben? Talán arra is kellene vizsgálódni!

 

Vas nélkül nem fogsz berozsdásodni :-) Sokkal veszélyesebb a sok vas, mint a kevés vas!

Előzmény: kutykuruty brekege (3211)
BFeri53 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 3223

Szia Kaamilla!

 

Biztos vagyok benne, hogy nem vagy pánikbeteg, csak hypohonder és egy kissé vegetatív disztóniás!

 

A Carvetrend szedését nem szabad hirtelen se elkezdeni, se abbahagyni!

 

Bakteriális és vírusos fertőzések hatással lehetnek a szívre. Okozhatnak kisebb szívritmuszavarokat (vibrálást).

 

A gerinctornát a vegetatív idegrendszer karbantartására ajánlom. A gerinctől függ a szív ketyegése is! Egyébként minden idősődő embernek kellene gerinctorna.

 

"A Carvetrendről: Tudod BFeri soha nem volt magas a vérnyomásom, és azért aggaszt, hogy szedem a Carvetrendet, mert a pulzusom viszont mindig magas volt. Ma pl. el is fogyott ,és nem is váltottam ki, és holnap sem biztos, hogy kiváltom. Semmi bajom nem volt a pulzuson kívül, ezért aggaszt ez a dolog, viszont a kardiológus nő, azt mondta, hogy muszáj a ritmust lelassítani, mert nem tesz jót a szívnek, ezt én is így gondoltam azért is adtam meg magam. Szerinted mit tegyek, mert bizony lehet, hogy befolyásol több dolgot. Erről légyszi mondj nekem valamit."

 

Amikor anno magas volt a pulzusod, mekkora volt? A klímax elején a nőknél gyakori a szapora pulzus. A nejemnek éveken át volt 85 fölötti a pulzusa, alacsony vérnyomás mellett! Semmit sem szedett és elmúlt neki. Most 70 körüli a pulzusa. Kivizsgálták komolyan a pajzsmirigyedet? Sűrgősen meg kellene nézni a pajzsmirigy hormonok szintjét a vérben, de legjobb lenne endokrinológushoz menni, aki rendesen megvizsgálja a pajzsmirigyet.

A Carvetrend (bétablokkoló) is sokmindent befolyásolhat kedvezőtlenül. Ezt hívják mellékhatásnak! Egyébként azt olvastam, hogy a béta blokkolók cukorbetegséget is okozhatnak! (diabetogén hatás).

A fórumon a béta blokkolókról általánosságban már sokat írtam. Neked kell mérlegelned, hogy mit szedsz, mit nem szedsz. Előbb ki kell zárni a pajzsmirigyet döntési folyamatból.

 

Amíg gyógyszereket szedtem, a fogaim is rohamosan romlottak.

 

Milyen gyógyszereket szedsz még?

 

Fel a fejjel, közeleg a tavasz :-)


 

 

Előzmény: Kaamilla (3222)
Kaamilla Creative Commons License 2009.01.14 0 0 3222
Szia BFeri!
Köszönöm a választ, csak most írok, mert a billentyűzetem nem működött, vettem egy újat, de az sem, a szerelő sem jött, és egyszer mit ad isten, működött. Úgy volt, mint a vibrálásom. Esküszöm, mikor szedtem a Cifrant vibrált-vibrált, (persze előtte is már régóta) és mikor befejeztem a szedést, 1-2 napra rá megszűnt. Hát ez csoda, vagy mi?
Egy kicsit a fogaimról: kiskorom óta rendszeresen járok a fogorvoshoz, a fogaim, a sajátom, a betömött fogak amik letörtek, a gyökerekbe csapot rakattam, és felépítettem a fogat. Most 2 hét leforgása alatt letört 2 rágófogam, amit ki akartak húzni, mivel már felépíteni nem lehet, sőt az egyikbe a gyökércsatorna mellé fúrt az orvos, ami nem gyógyult el, vérezgetett (hypós vízzel fecskendővel öblögettem minden este, csakhogy megmentsem, most újabban ezt használják a gyökérspecialisták, ezt onnét tudom, mert a testvérem mindkét lánya fog.asszisztens), szóval a végén csak betömettem erőszakkal, és fel is építettem, aztán egy hét múlva egy sipoly lett a fogínyen, mert úgy látszik még vérezgetett a tömés alatt, és oldalt keresett utat magának. Ezt tűvel kiszúrtam (a tesvérem lánya asszisztált telefonon) és így távozott, az a valami, most egyre jobb lesz, és az összes fogam "bennem van" amit mindig ki akartak húzni, és azért mondtam, hogy ez góc, mert a fogorvosok ezzel fenyegetőztek. Gondoltam én is, hogy egy vérvétel minden évben egyszer, és kiderül, van e góc, és igazad van BFeri, hogy apukám sem volt soha fogorvosnál, pedig biztosan tört le foga. Viszont olvastam a net.-en, hogy van olyan góc a fog esetében, amit még röntgennel sem tudnak észrevenni.
Szóval a vibrálás rejtélye megfejthetetlen.
A hólyaggyulladásról: kb. 8 éve egy továbbképzésen volt egy hólyaggyulladásom, és egész nap ágyban feküdtem vizelési ingerrel, aztán azóta 1 x 2 x éreztem, de magától elmúlt, és most decemberben viszont nagyon elkapott, vittem vizeletet, és mos már jó, de mégegyszer vittem, hogy bakteriálisan is megvizsgálják. A napokban elkészül.
A Carvetrendről: Tudod BFeri soha nem volt magas a vérnyomásom, és azért aggaszt, hogy szedem a Carvetrendet, mert a pulzusom viszont mindig magas volt. Ma pl. el is fogyott ,és nem is váltottam ki, és holnap sem biztos, hogy kiváltom. Semmi bajom nem volt a pulzuson kívül, ezért aggaszt ez a dolog, viszont a kardiológus nő, azt mondta, hogy muszáj a ritmust lelassítani, mert nem tesz jót a szívnek, ezt én is így gondoltam azért is adtam meg magam. Szerinted mit tegyek, mert bizony lehet, hogy befolyásol több dolgot. Erről légyszi mondj nekem valamit.
Vizteletvisszatartás: Akkor volt érezhetően, mikor beteg voltam, vagyis úgy éreztem minden pillanatban, hogy kell....
Ezzel soha nem volt gondom, és itt azért meg kell, hogy említsem, hogy képes vagyok egész nap is visszatartani, éjszaka ha kell is lustaságból nem kelek fel, de vissza tudom tartani, persze ha nagyon sokat iszom folyadékot, akkor azért rohanok..., de mivel hypohonder is vagyok, már a normális vizelést is gyanúba ejtem.
Tervezem a vérvételt, mivel a körzeti orvosnak is mondtam, ezt a nyaki fájdalmat, tehát az "ádám csutka" mellett 2 centivel, és ő a pajzsmirigyre saccolt.
Minden évben szoktam vérvizsgálatot csináltatni, eddig még nem volt soha semmivel baj, és mivel pánikbeteg is vagyok, a vérvétel eredményéig rendesen be leszek rezelve.
A gerinc tornát mire ajánlod? Az biztos, hogy sok mindenre hatással van.
Minden jót neked!!! Remélem megint válaszolsz. Üdv. Kamilla
Előzmény: BFeri53 (3220)
BFeri53 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 3221
A Panangin nem vitamin, hanem egyfajta kálium és magnézium készítmény.
A szervezet, a sejtek elektromos működéséhez szükséges 4 fő makroelem (kálium, magnézium, kálcium, nátrium) közül kettőt tartalmaz.

Gyakran segít enyhébb ritmus zavarok ellen.

Azért nem árt néha vérvizsgálattal is ellenőriztetni a főbb dolgokat.
Előzmény: Sandy girl (3216)
BFeri53 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 3220
Szia Kaamilla!

"Aztán....itt jön a bonyodalom, amit össze-visszaságot csinál, az hogy nem tudom, a hörgőm vibrál be, vagy a szívem, mert amikor jön a vibrálás, mint egy ultrahang végigvibrál az egész mellkasomon, és ez szinte egyfolytában.
Tudom, hogy zavaros, de mivel a nyakamon jobb oldalt lent, ha megnyomom, fáj mint egy mandulagyulladás, belül, és a manduláim egyfolytában mindíg pirosak, nem fájnak, de gondoltam, hogy egy gulladásos, vagy gennyes góc kialakult.
Aztán.....most hirtelen hólyaggyulladás, gennyes, erre Cifrant írtak.
Aztán .... mostanában volt probléma a fogaimmal, nem tudták gyökérkezelni, de a fog bentmaradt, mint góc, 2 rágó fogam letört, fel lett építve, nem engedtem kihúzni.
És mintha azt olvastam volna a net.-en, hogy a fog, mandula gyulladás is okozhat fertőzéseket, tehát hólyaggyulladás is lehet ettől.
Hát lehet, hogy megint összezavartalak, de sok-sok lehetőség a FŐ préblémámra, hogy "bevibrál" a szívem."

1.) Fontos lenne egy friss laborlelet. Abból látszik a gyulladás. Meg kellene nézetni a pajzsmirigy hormon szinteket is. A nyakadon van a pajzsmirigy is. Ne nyomogassad a nyakad!
2.) Honnan tudod, hogy a fogad góc? Miből gondolod? Mozog, rothadt, gennyes, fáj, vagy mi? Homályosan írtad le ezt a fog ügyet. Nekem is kitörött egy rágófogam. Fogágy gyulladás volt. Gyökérkezelték, felépítették (igaz, hogy Kárpátalján, mert ott sokkal olcsóbb!) . Csak semmi pánik! A szervezet felszívja az elhalt szöveteket, foggyökereket is. Gondolod, régen nem életek emberek?
3.) Egyébként, nincs kizárva, hogy a FŐ problémádat vagy pajzsmirigy elváltozás okozza, vagy a Carvetrend (nem specifikus azaz nemcsak a szívre, hanem minden szervre ható béta blokkoló és alfa blokkoló) mellékhatása okozza. Ez a szer a hólyaggyulladásban is közrejátszhat. Csökkenheti az általános tónust. Nem lettél mostanában egy kicsit "löttyedtebb"? Nem vettél észre refluxos tünetet, vagy vizelet visszatartási tünetet? Komolyan kérdezem.
4.) A talajon végzett óvatos gerinctornát ajánlom. A gerinc lazításával és a hát óvatos homorításával kell próbálkozni.

5.) Amikor éppen vibrál a hörgőd-szíved, ülj egyenesen, kulcsold össze a kezeid a tarkódon és próbáljál nyújtózkodni, kicsit a széktámlára támaszkodva hátra homorítani. Próbáltad már?
Előzmény: Kaamilla (3212)
szívzűrök Creative Commons License 2009.01.04 0 0 3219
Sziasztok!

Édesapám számára keresünk egy nagyon jó kardiológust. Olyan kardiológust keresünk, aki:


- kitűnő szakember
- lelkileg is motiválja a beteget és pozitívan áll hozzá
- Budapesten elérhető, lehetőleg a belső kerületekben

Ha lehet, mindenképpen olyan orvost javasoljatok, aki nem magánklinikán, magánrendelőben dolgozik, hanem kórházban vagy kerületi rendelőintézetben, mivel nem vagyunk képesek a magánklinikák árait megfizetni.

Köszönöm előre is! Nagyon sürgős lenne!


Amennyiben privátban szeretnétek orvost ajánlani, akkor a fenyogabor11@freemail.hu
címre tudtok írni.
Thomas a mozdony Creative Commons License 2009.01.04 0 0 3218
Kedves Ibolya! Válaszodat köszönöm, mail ment.
Előzmény: illesibolya (3214)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2009.01.04 0 0 3217

Igen, én szedem.

Vízhajtó mellé szokták adni, mert a vízhajtó az ásványi anyagokat is kimossa.

Előzmény: Sandy girl (3216)
Sandy girl Creative Commons License 2009.01.04 0 0 3216

Sziasztok!

 

Szedi valaki a Panangin tablettát? Én amióta szedem kicsivel kevesebbek az extrák.

Nem árt, szívvitamin, recept nélkül kapható.

villy68 Creative Commons License 2009.01.04 0 0 3215
Üdvözlöm az itt hozzászólókat.


Ajánlom mindenkinek a linket.
Nagy mértékben megegyezik BFeri szemléletével.
A sok hozzá nem értő orvos(tisztelet a kivételnek)hogyan tesznek tönkre egy életet.

http://www.digitoll.hu/default.asp?id=20453

Jobbulást mindenkinek.
illesibolya Creative Commons License 2009.01.03 0 0 3214
Szia Thomas a mozdony!! E-mail elment a kérdéseidre a válaszokkal! Üdv.:Ibolya
Előzmény: Thomas a mozdony (3213)
Thomas a mozdony Creative Commons License 2009.01.03 0 0 3213
Szia Ibolya!

Engem a szívkatéterezés érdekel. Megteszed, hogy engem is tájékoztatsz? Kérdések mentek mail-ben.
Előzmény: illesibolya (3202)
Kaamilla Creative Commons License 2009.01.02 0 0 3212
Boldog Új Évet mindenkinek!
Szia BFeri!
Köszi a választ. Teljesen igazad van, zavaros amit írtam, de már nem is tudom mi a tünetem, mert ami igazán aggaszt az zavaros. Még pedig.......
Tudod... ősszel ritm.zavarral kardiológus, és minden eredmény negatív, de mivel magas a pulzus Carvetrend 12,5 jó megadtam magam, ezt most is szedem, bár a vérnyomásom mindíg jó volt, sőt alacsony inkább.
Aztán....szív UH volt, és az is jó.
Aztán....itt jön a bonyodalom, amit össze-visszaságot csinál, az hogy nem tudom, a hörgőm vibrál be, vagy a szívem, mert amikor jön a vibrálás, mint egy ultrahang végigvibrál az egész mellkasomon, és ez szinte egyfolytában.
Tudom, hogy zavaros, de mivel a nyakamon jobb oldalt lent, ha megnyomom, fáj mint egy mandulagyulladás, belül, és a manduláim egyfolytában mindíg pirosak, nem fájnak, de gondoltam, hogy egy gulladásos, vagy gennyes góc kialakult.
Aztán.....most hirtelen hólyaggyulladás, gennyes, erre Cifrant írtak.
Aztán .... mostanában volt probléma a fogaimmal, nem tudták gyökérkezelni, de a fog bentmaradt, mint góc, 2 rágó fogam letört, fel lett építve, nem engedtem kihúzni.
És mintha azt olvastam volna a net.-en, hogy a fog, mandula gyulladás is okozhat fertőzéseket, tehát hólyaggyulladás is lehet ettől.
Hát lehet, hogy megint összezavartalak, de sok-sok lehetőség a FŐ préblémámra, hogy "bevibrál" a szívem.
Tehát a házirovosnál voltam, más gyógyszert nem szedek, illetve a Rivotril-ból 0,25-öt naponta 5 éve már. Hőemelkedésem nincs, de abban igazad van egy laborvizsgálat kellene, amit minden éveben meg is szoktam csináltatni április körül, deddíg jó volt, és tavaly voltam tüdőgondozóban is, gondolod, már oda is menjek el?
Az biztos, hogy a hátam maszírozása jó lenne, mert az olyan jól szokott esni, hogy síkítani tudnék, és a gerincemnek is jó lenne, mert mostanában keveset mozgok, sokat ülök, és a forgóm is fáj.
Csalánteát rendszeresen iszom, meg mentát is, a köpölyözést a lányom vetette egyszer fel, de igazából nem ismerem, majd utána nézek.
Szóval ennyi tünetem van, de igazából, nem is tudom mit kellene csinálnom, melyik testrészemtől induljak ki.
Hát...... megpróbáltam rövid, és érthető lenni, de nem megy, mivel nem tudom mi van. Szerinted, mi lehet a fő problémám, a leírtak alapján, hol kezdjem a kivizsgálást, neked jó meglátásaid vannak.
Várom a válaszod, és köszönöm. (Nem gondoltam, hogy 50 felett, ennyi problémám lesz),most pedig fogadalmakat teszek erre az évre vonatkozóan, most úgy gondolom, a stressz is túl sok, mert az a tipus vagyok, ha nincs rendbe minden, nyomaszt, letör, lehangol, állandóan foglalkoztat. Pedig a betegségek terén a felfogásom mindíg pozitív volt, "engem aztán nem győzöl le nyavalyás betegség".
Már hülye is vagyok gondolod.....
Előzmény: BFeri53 (3206)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.12.31 0 0 3211
szia,
ugyan még nincs a kezemben a papir, de azt már tudom, hogy a vasam 2,3 meg több érték,még gyulladást jelez és egy tumrmarker-még enm tudom melyik,azt mutatja, hogy nem lehetetlen nőgyógyászati daganat. De persze ez sem biztos. lényeg,azt a kört is meg kell futnom.

Csak kiváncsiság képpen:mivan,ha vlakinek teljesen kiürrül aszervezetéből a vas?
Előzmény: BFeri53 (3210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!