Keresés

Részletes keresés

words about future Creative Commons License 2016.08.02 0 4 18218

Ha még most sem érthető, fussunk neki mégegyszer!


Fordítsuk meg a dolgot!

Ha nem dolgozom továbbra sem...
Pénzre van szükségem, de nem akarok adósságba bocsátkozni, azt meg kell adni, többszörösen. Azt tanultam gyermekkoromban. Addig takarózz, ameddig a paplanod ér, tehát nem veszek fel hitelt! Nem kérek kölcsön senkitől.

 

Mit tehetek, hogy legyen pénzem? Eladogathatom a még nélkülözhető tárgyakat. Egyre mélyebbre kerülök erkölcsileg. Amikor már az is elfogy, mi lesz? Ha nem szedem a gyógyszereim, ha állandóan idegeskedek a számlák miatt, mi lesz? 

 

Majd Te segítesz rajtam? Menjek kölcsönkérni? (Sose tenném!) A komplexig is kellene enni, élni valahogy.

 

Te mit tennél az én helyemben, kedves Vaktöltény? Nagyon szívesen meghallgatlak, ha van építő, megvalósítható ötleted! (Örülök, akiknek fedezi a szükségleteit az ellátás, mert akkor nincsenek ebben a helyzetben, hogy kényszerből munkát kelljen vállaniuk.)

 

Köszönöm a megértést!

Előzmény: words about future (18217)
words about future Creative Commons License 2016.08.02 0 2 18217

Kedves Vaktöltény!

 

Rehabosok esetében  ugyanabban a besorolásban maradtak amiben voltak, annak ellenére, hogy dolgoztak. Az ellátásuk összege viszont szintén nagyon alacsony volt.


Én rokkantellátott vagyok, súlyos bajokkal, gyógyíthatatlan beteg, de olyan minimális "ellátással", hogy a kényszer rávisz a munkavállalásra, mert enni, gyógyszert kiváltani, rezsit kifizetni muszáj, nem választás kérdése! Az otthonom szeretném megtartani, a lakásból a bútorokat sem lenne jó eladni!

 

Szerinted mégis mit tehetnék? Éljek a családom, vagy rokonaim nyakán, vagy kéregessek? 

 

Hogy ez milyen hatással lesz a következő komplexen, nem tudom, de azt még meg is kell élni! Maradnék itthon, ha megengedhetném magamnak, ha megtehetném. Ez a semmi pénz azonban odalök az álláskeresés felé!

 

Ez az én esetem. Mit nem lehet ezen érteni? Nyilván, ha az ellátás fedezné a kiadásaimat, nem kellene munkahelyet keresnem!

 

Ne haragudj, de nagyon megbántottál  értetlenségeddel... 

Előzmény: Törölt nick (18216)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.02 0 0 18216

Tisztelt társaim.Épp indulunk Pestre egy bizottság elé.De előtte itt olvasgattam a hozzászólásokat.Nem teljesen értem,segítsetek.Azt írjátok,hogy dolgozni,munkát keresni.Oké!De szerintetek a következő komplexnél nem lesz ebből baj.Nekem volt két esetem, mikor 58és 59 éves nőt visszavágtak,utánna felmondtunk,állapot rosszabodás beadva.Aztán mindent visszakaptak hogy nem tudtak dolgozni.Nem arról szól ez a gyalázatos tőrvény hogy ha lehet mindenkit visszavezetni a munkába?Aztán a beteg őrül hogy nem segélyből,ellátásból él,hanem keres.Legalábbis szerintük.Ezzel a munka dologgal,nem veszélyeztetitek a rokkant ellátást.Köszi előre is a magánvéleményeket,de nekem itt valami nem gömbölyű.Legyen szép napotok.

 

words about future Creative Commons License 2016.08.02 0 4 18215

Az átlag álláskeresési idő jóval több mint 1 év, ahogy olvastam, de ez nem a megv. munkaképességűek vonatkozásában történt.

 

Ha sorozatosan nem jeleznek vissza a cégek az álláspályázatra, akkor az nagyon lehangoló tud lenni.. A munkafeltételeket vagy túl szűkszavúan (így azt sem tudjuk, mit vállalunk), vagy olyan bő lére engedve írják le, hogy teljesen elrémisztenek. Nem közlik, hogy csak fiatalokat várnak.Ha ez később derül ki, akkor megint volt egy felesleges kör. Nekünk kevesebb a választási lehetőségünk...

Megtalálni azt az optimális időpontot, amikor viszonylag nem jöhet be semmi váratlan egészségügyi probléma, ami megtorpedózná a keresést, a helytállást... (műtét, kezelés). 

Falu/város viszonylatában - mindenhol súlyos a gond. Minden egyes álláshirdetésre túl sok jelentkező, pályázó van. Akkor kit vesznek fel? 

 

Nagyon nehéz...

Előzmény: ildó66 (18214)
ildó66 Creative Commons License 2016.08.01 0 6 18214

Tudom,hogy nagyon-nagyon nehéz, és ahogy telik az idő talán még nehezebb. Valahogy belerögzül az emberbe,hogy a betegségünkkel helyt tudunk-e állni,hogy mit várnak el tőlünk, és annak mennyire bírunk eleget tenni.

Annak idején én szerencsésnek mondhattam magam, de az az igazság,hogy egy percig nem mondom azt,hogy a munka nem ment a -meglévő, maradék- egészségem rovására.

Ráadásul amiről már többször beszéltünk:ördögi kör ez. Hol találsz olyan munkát amit a betegséged mellett végezhetsz? Annak, aki ugyanis munkaviszonyban áll vinnie kell az üzemorvos véleményét is munkavégzésére/alkalmasságára vonatkozóan. Ha azt mondja,hogy a betegséged mellett el tudod látni a munkát - azonnal visszasorolnak. Ha azt írja,hogy kevésbé vagy alkalmas hogy dolgozhatsz tovább?

Budapesten biztos könnyebben lehet kifejezetten megváltozott munkaképességűeknek ajánlott munkát vállalni.

Falun viszont súlyos szemproblémával (pl.) mit keressek?

Előzmény: words about future (18213)
words about future Creative Commons License 2016.08.01 0 4 18213

Arra, hogy a régi munkahelyemre visszakerüljek minimális esélyem sincs. Nagy elvárások voltak, állandó továbbképzések a munka mellett, hatalmas stresszel. Szabadságot is nagyon nehezen lehetett kivenni...Már nem bírnám...

 

Gondolom, hogy találok majd valamilyen  munkát, csak nem mindegy, mennyi idő elteltével, hol, milyen fizetésért, milyen időtávra fogom tudni ellátni. 


Köszönöm, hogy megosztottad tapasztalatod.

Előzmény: ildó66 (18212)
ildó66 Creative Commons License 2016.08.01 0 5 18212

Munkavállalással kapcsolatos tapasztalatom: annak van nagyobb esélye, aki megváltozott munkaképességűként is tovább maradhat korábbi munkahelyén. Én is hasonló helyzetben voltam. 20 éve dolgoztam ugyanazon a munkahelyen amikor leszázalékoltak. Súlyos műtéteken estem át, teljes munkaidőben, azonos feladatmennyiséggel már nem bírtam ellátni a feladatomat. A vezetők toleránsak voltak velem, azt mondták,hogy helytálltam a munkában, tehát Ők is támogatnak ezt követően, bár sok feladatot nem tudtak elvenni tőlem viszont a részmunkaidőhöz hozzájárultak. Először 5 órában dolgoztam, majd később 4 órában.

Aztán jött egy vezetőváltás, egy szervezetátalakítás és persze én voltam az első dolgozó akitől megvált a munkáltató, mert hát státusz-státusz, ha 4 órás, ha 8...

Korábbi munkakapcsolatom révén aztán ismét lehetőségem nyílt elhelyezkedni. Persze csak részmunkaidőben, minimális bérért, de én ennek is nagyon örültem.

Meggyőződésem,hogy amennyiben csak "simán" mint megváltozott munkaképességű dolgozó keresek munkahelyet nem sikerült volna. 

Persze azért ez sem olyan egyszerű. Próbálunk helytállni, nem hiányozni, nem orvoshoz járkálni - viszont ez azért nagyon szükséges lenne. Szerencsém is volt, pozitív hozzáállású vezetőkkel találkoztam, aki viszont nem ilyen volt nem tartott igényt a munkámra...

Ez persze csak az én tapasztalatom, vélemény a munkavállalással kapcsolatban.

 

 

 

 

mithogyan Creative Commons License 2016.08.01 0 5 18211

Nagyon szívesen. Bárcsak többet tudnék segíteni Neked, mint ahogy Te teszed itt oly' sokszor sorstársainkkal. :)

Előzmény: words about future (18209)
words about future Creative Commons License 2016.08.01 -1 6 18210

Rendben van a sokféle vélemény. Én is mindig tanulok, akkor is amikor kérdeznek, mert utánaolvasok dolgoknak, bővülnek az ismereteim. Folyamatosan tanulunk egymástól is, új dolgokat ismerünk meg.

Azonban fontos, hogy mindez nyugodt légkörben,  a kölcsönös megértésre épülve,  lekezelés, lekicsinyítés  és  fenyegetés mentesen történjen. Csak így van értelme! 

 

Köszönöm véleményed.

 

Előzmény: Törölt nick (18208)
words about future Creative Commons License 2016.08.01 -1 5 18209

Kedves Mithogyan!

 

Erről van szó! Nem kértem nevet, címet, céget, dátumot, semmi olyat, amiből bárki beazonosítható volna! Ilyet soha nem tennék! Viszont az egyéni élettörténet, a tapasztalat nagyon fontos és annak megosztása, amit közzé lehet tenni, így, mint ahogy Te is leírtad. Bárki kerülhet hasonló helyzetbe, jó, ha tudja, mire készüljön fel.

 

Nagyon köszönöm!

Előzmény: mithogyan (18207)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.01 -1 5 18208

Egyet értek veled , vagyis inkább úgy mondom , hogy veled értek egyet . Más meg mással , sokfélék vagyunk . És ez így van jól . Legalább így is tanulunk egymástól ...

Előzmény: words about future (18206)
mithogyan Creative Commons License 2016.08.01 0 6 18207

Kedves Waf!

Én sem értem szakértő asszony válaszát. Egyértelmű volt, hogy nem statisztikát kértél, hanem saját esetedre vonatkozóan kértél másoktól munkavállalással kapcsolatos tapasztalatokat.

Saját példámból annyit tudok mondani, hogy amikor leszázalékoltak rehabilitációs járadékos lettem először. Járni kellett az utat, kapcsolattartás, megállapodás kötése a munkaügyi központtal, de konkrét állást egyetlen egyszer ajánlottak, amit nem tudtam elfogadni, mert még tömegközlekedéssel is sokat kellett volna gyalogolni. Ezért kaptam is egy ejnye-bejnyét, de szerencsére nem lett következménye. A második évben jelentkeztem egy irodai munkára, adatrögzítőként dolgoztam 4 órásként. A 3 hónap próbaidő alatt sok mindent sikerült elsajátítanom és amikor a próbaidő lejárt a kezembe nyomtak egy pár oldalas papírt arról, amit és ahogy eddig elvégeztem és még plusz mik lesznek az elvárások a következőkben. Időközben az irodához kapcsoltak más városban megszűnt irodát is, ahonnan két embert kaptunk csak pluszban, tehát az én feladataim is megnőttek. 5 hónapig bírtam. Elsősorban azért kellett felmondanom, mert az ülőmunka nem tett jót, másodsorban pedig mentálisan is nagyon leterhelt 6 kg-ot fogytam ez idő alatt. Étkezési vagy pihenő idő nem járt, mert 4 órára ugye ez nem, de egészségi állapotomra való tekintettel kaptam 5 percet, amikor bekaptam egy szendvicset és elmehettem a mosdóba. Hogy eközben még hányszor kellett mennem (sajnos komoly bélműtétem volt előzőleg) nem igazán nézték jó szemmel. Pedig szerettem a munkát és büszke voltam, hogy komoly állásinterjún nyertem el, és jó társaság volt, aránylag kedvesek is voltak velem, sőt egyáltalán nem bántak velem úgy, mint megváltozott munkaképességű és lehet, hogy ez hiba volt, mert nem szabad lett volna ennyi terhet rám róni... aztán mentálisan és fizikailag leamortizálódtam, újabb műtét is szükségessé vált. 

Mivel a rehab. járadékot két évre kaptam, időközben beadtam állapotrosszabbodásra, akkor minősítettek rokkantsági nyugdíjassá, majd átneveztek rehab. ellátottá, a tavalyi felülvizsgálat után jelenleg C2 rokkantsági ellátott vagyok. 

Anyagilag "szerencsésnek" mondhatom magam, de nem ezért nem dolgozom, egyszerűen nem tudok és az orvosom sem engedi.

Előzmény: words about future (18206)
words about future Creative Commons License 2016.08.01 0 5 18206

Igen, ez egy nyílt fórum.

 

Egyben az anonimitás is garantálva van. Ha és amennyiben valaki nevesíti magát, vagy kiírja az emailjét, akkor védtelenné, kiszolgáltatottá válhat.

Nem kértem statisztikát. Kaptam válaszokat, amikből értelmezni tudtam a valós állapotokat. Köszönöm.

 

A megv. munkaképességűek (rehab. és rokkantellátottak) a célcsoportjai ennek a fórumnak. Mindenki egyenlő, a kapcsolat horizontális. 


Rehabosként kiközvetítik munkahelyekre Sorstársainkat, rokkantként pedig, ha valakinek olyan alacsony az ellátása, hogy csak a kenyérre, meg a vízre elég, akkor vagy a családra, rokonokra szorul, vagy megpróbál munkát vállalni, bár a maradék egészségét kockáztatja. Nem garantált, hogy egyáltalán felveszik valahová és az sem, hogy el tudja majd látni feladatát.


Továbbá jövőre a kiterjesztést célozták meg a mentális betegek számára. Addigra a jogszabályokat módosítják majd. Ha ez nem fontos és nem téma, akkor mi más a téma?

BJszakért Creative Commons License 2016.07.31 -2 1 18205

Christike80

Öregségi nyugdíj összege változhat, attól függően, mikor született (1955.előtt született és bizonyos típusú ellátásban részesült 2011.végéig), és akkor is, ha nem dolgozott az ellátás mellett, mert ha nem "választhat" a rokkantsági ellátás továbbfolyósítása és az öregségi nyugdíj összege között (mert az előbb említett jogszabály nem vonatkozik rá, lásd részletesen a lenti linkemen),

akkor megállapításnál minden évben változó az éves szorzó, amivel hivatal programja dolgozik.

 

Itt is esettől függ, helyzettől, mi a teendő, ismernem szükséges a tényeket ahhoz, hogy esetében útmutatást nyújthassak önzetlenül rehab gazdasági menedzser, szakértőként, mi a teendője pontosan és mikor, hogyan, mit tehet, kell tennie, vagy nem kell, hogy választhasson az információk birtokában tudatosan, a neki legmegfelelőbb utat, és biztonság érzete ezáltal megteremtődjön. Mint írtam, az ismeretek hiánya károkat, hátrányt okozhat,....

Megtisztel, ha megkeres szakmai honlapomon található elérhetőségeken (kapcsolatnál), készséggel válaszolok a konkrét esetet ismerve a vonatkozó jogszabályok együtt értelmezése (2011. évi CXCI.tv. Mmtv és 1997.évi LXXXI.tv.Tny.) alapján: http://www.versenykepesseg.eu/

 

Egyébkét szakmai honlapomon itt a 8. és 9. pontban általánosságban olvasgató tájékoztatás a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Bízom benne, segíthettem eligazodni, és segíthetek ,ha megtisztelnek megkeresésükkel.

Most ismét mennem kell, további szép hétvégét

christike80 Creative Commons License 2016.07.30 0 2 18204

Kedves  sorstársak ! Kérdésem a következő : apukám 2008. óta leszázalékolt , jelenleg rokkant ellátást kap . Jövőre éri el az öregségi nydijkorhatárt. Azt szeretném kérdezni , hogy ujn raszámolás esetén elképzelhető,hogy növekedhet  az ellátási / akkor már öregségi nydij összege/ . Nem dolgozott2008. óta . a r. ellátás mellett. Köszönöm előre is válaszokat.

BJszakért Creative Commons License 2016.07.30 -2 3 18203

Vaktöltény,

egyetértek közléseivel, mint rehab gazd szakértő (18187, 18190). Erről szól részben szakmai interjúm:

2016.06.29. HR Portál

Sok munkaadó csak a költségtakarékosságot látja a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásában:

http://www.hrportal.hu/hr/sok-munkaado-csak-a-koltsegtakarekossagot-latja-a-fogyatekossaggal-elo-emberek-foglalkoztatasaban-20160629.html

 

words about

itt tuti nem kap statisztikai adatokat munkával, álláskereséssel kapcsolatban, megpróbálta, ám ennek a fórumnak nem ez a célcsoportja és nem ez a témája, így csak elvétve járnak erre olyan emberek, akik válaszolhatnának, de ez egy nyílt fórum, pontosan meggondolnám, mit, mennyit,...

 

Adriennm79

van-e esélye, hogy megvált.munkaképességű személynek minősítik a felsorolt betegségeivel? Nos, tudja Mindenki, hogy

1. ez egy KOMPLEX minősítés és folyamat, attól, hogy nem csak az egészségi állapotot veszi szempontként a szakértői osztály, persze szakmailag elsősorban azt kell vizsgálni, mert a munkaképességet vizsgálják, amelyet elsősorban befolyásol az egészségi állapot, és annak mértéke, jellege. Ezért vizsgál először az orvos-szakértő (jogszabály értelmében kettő, a valóságban 1, de megkonzultálják az eseteket, általában). Ha orvosi szempontból úgy vélik, nincs akadálya a rehabilitációnak, akkor foglalkozási, szociális szakértők vizsgálják az egyéb komplex tényezőket (7/2012.Nefmi r.), pl. a motiváltságot, képzettséget, véhzettséget, egyéb körülményeket, pl. szűkebb társadalmi támogatottságot ill. a tágabb munkaerő-piaci helyzetet befolyásoló tényezőket. Gyakran az utóbbit teljesen figyelmen kívül hagyva, de más tényezőket is nem kellő mértékben sem veszik figyelembe. De találkoztam jó szakvéleményekkel, amely szakmailag, jogilag megállja helyét, úgy fele-fele arányban, és persze nem minden eset, az esetek kicsi része jut el hozzám, találnak meg.

2. Hogy van-e esélye azért sem tud senki ITT erre válaszolni, mert a szakértői szerv dönt, minősít, és annak megfelelően hoz határozatot hivatal, attól nem térhet el.

3. Emellett attól is függ, hogy mennyire alaposan támasztotta alá érintett szakorvosi-, háziorvosi igazolással állításait, panaszait.

4. Attól is függ, hogy milyen szemléletű szakértői csoport találkozik Önnel, mert azért van igen nagy különbség a vélemények között, mert elég szubjektíve lehet pontozni (%) egy ember állapotát, munkaképességét, munkaerő-piaci helyzetét.

 

Nem kaphat erre választ itt, hogy van-e esélye, hogy megváltozott munkaképességű személynek ítélik-e a fentiek miatt. HA elkezdi az eljárást (az sem mindegy, hogyan, mert mindenki helyzete más-más), ha határozatot kap, rehab gazd szakértőként megmondom, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, hogyan, jogorvoslatra van-e jogalapja a tények alapján, és milyen lehetőségei vannak.

Ez a szakterületem (ellátások, felülvizsgálat, foglalk.rehab, jogorvoslatok), ezért segíthettem Evaéymnek, ahogyan írta, nagyon szívesen, sikerrel, és másoknak, akik hozzám fordultak.

Ibolyafr,

sosem késő segítséget elfogadni.

Judit59,

sajnálom, a szakmai honlapomon, ha írt, nem kapom meg, mert ilyen lehetőséget nem kívánok nyitni, hogy honlapomon írjanak, csak én szerkeszthetem a szakmai tartalmat én határozom meg a saját honlapomon.

Írtam, hogy kizárólag szakmai honlapomon található elérhetőségeken várom személyes megkeresésüket, megtiszteltek eddig is, ezután is odavárom, a kapcsolat linken vannak megadva elérhetőségeim, ahol csatolhatnak is. http://www.versenykepesseg.eu/

 

akit érdekel saját esete a felülvizsgálattal  jogorvoslati szakkérdéseivel kapcsolatban, igen, fontos a fellebbezés, kereseti kérelem megfogalmazása, a bizonyítási eljárás, az indítványok,...

bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni. 

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete  pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet segíthetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

 

Most mennem kell. Szép hétvégét, és számíthatnak rám, önzetlen válaszaimra, ha megtisztelnek rehab gazd szakértőként, bár többet tehetnék.

 

 

sz16 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18202
words about future Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18201

Kedves Vaktöltény!

 

Jó volna, ha mindenki megélné legalább az átlagéletkort a korának megfelelő állapotában és tudna pihenni is gondtalanul.

Tervezek, aztán mindig közbe jön valami. Lehet, hogy nem tervezni kellene, hanem hirtelen elhatározással belevágni valamibe. Aztán vagy sikerül, vagy nem. A túl sok morfondírozás sem jó mindig.

A sürgősségin el akartak hajtani legutóbb, de kiharcoltam, hogy kapjak gyógyszert, amitől aztán jobban lettem.
Soha nem adjuk fel!

Előzmény: Törölt nick (18200)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18200

Tisztelt WAF.Tanácsot adni látatlanba nagyon nehéz.Egy cipőben lépkedünk,nincs rá megoldás.Legalábbis úgy látom, ha melozol, később pedig hívnak komplexre,ott bukhatsz.A munkátol romlik az állapotod,a semmit amit meg keresnél, adhatód az orvosoknak. Ha nem segit a környezeted,akkor sok mindent nem tudsz csinálni.Ez a törvény úgy van kitalálva ahogy a Korozs Lajos mondta.Nem akartam leírni,de most már kikivánkozik.Alanyi jogon jár gyógyszer támogatás.Ha jóval több lessz emelik a keretet.Papír beadva.Jön egy semmit mondó levél.A harmadik helyen  meg lett az illetékes.Nem tudta a választ,mert ez egy forma nyomtatvány,a lényeg hogy legyen kiküldve.Azt írták 60 nap a határidő.Mondom nekik hogy szervcserére várok,kell a gyógyszer.Erre a hölgy el kezd másról hadoválni.Otthagytuk.Na kb ilyen elbánásra számolhatsz mindenben.De ugye nem adjuk fel?

 

words about future Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18199

Kedves Ibi!

 

Amikor régebben jelentkeztem több helyre, jóformán vissza sem jeleztek. Szerintem most is vannak jó állások, csak azokat nem hirdetik meg. Ahová meg lasszóval fogják az embereket, az az állás olyan is.
A szavak jelentése is megváltozott, nem ugyanazt jelölik már az állásokkal kapcsolatban sem. Sokszor 1 db állásba több ember feladatát beleszuszakolják. 

Olyan munkát szeretnék, amit el tudnék látni hosszú távon, ahol megbecsülnének, nem kihasználnának, ahol megfelelő fizetés is járna mellé.
Van-e, lesz-e ilyen, azt majd a jövő megmutatja...

 

Köszönöm válaszod.

Előzmény: ibi43 (18198)
ibi43 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18198

Szia kedves WAF! 

Tudok én is olyanról, hogy D kategóriás volt a beteg, egy viszonylag nagy létszámot foglalkoztató felajánlott neki egy irodai állást teljes munksidőben.

Ígéret volt bőven. Légkondi, hozzák, viszik, stb.

A kollégája akinek elvileg ugyanstt a munkát kellett végezni, a tulaj testvére volt.

Ahogy teltek a napok, folyamatosan kezdtek kiderülni dolgok, hogy az a másik álláshely miért is volt üres.

A tesó nagy ívben tett a munkára, egész nap netezett, ami mozdítható volt, mindenre rátette a kezét, vitte haza, amikor meg kijőtt hiányba, az csak természetes volt, hogy a dolgozók tüntették el, le is fogták mindenkitől a hiányt vagy a kárt.

A rokkant dolgozó pedig azon vette észre magát, hogy két ember helyett dolgozik és messze nem 8 órát. Fél év alatt mégjobban leamortizálta magát. Azt mondta, inkább nyomorog, de azt az állati körülményt és hajtást nem bírja.

Ja, gondolom nem kell mondani, hogy a fizetése fele sem volt mint a kedves testvérnek, mert hát ő a fizetés mellé rokkantsági ellátást is kapott, a kettő együtt meg már majdnem ott van.

Szóval, készülj fel, dolgozhatsz ugyanannyit vagy többet mint az egészséges, de a fizetésed jóval kevesebb lesz.

Ha meg orvoshoz kell menned, dolgozd le előre azt a napot saját szabadidődből, ugyanakkor vigyél igazolást, hogy hol voltál, fizetéskor meg ne lepődj meg, ha a vizsgálat napja igazolt távollét lesz, fillér nélkül elszámolva.

 

Előzmény: words about future (18196)
bandolesa Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18197

Ez jó, akkor a rehabilitációs ellátásban részesülő-től sem vonnak nyugdíj járulékot,ez se minősül szolgálati időnek?

Előzmény: ildó66 (18169)
words about future Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18196

Kedves Hamster!

 

Nagyon kevés az ellátásom, ezt egyre nehezebben viselem. Még csak tervezem egyelőre, mert közben konzultációk is folynak, kezelések is lesznek. Kérdés, melyik munkahely tolerálja ezeket a dolgokat, ledolgoznám előre, vagy utólagosan. Mennyire rugalmasak. Több orvos csak és kizárólag délelőtt rendel. Többektől hallottam, hogy a követelmények ugyanazok, mindegy, hogy megv. munkaképességű, vagy sem. Kérdéses, hogy fogom bírni.

 

Gyógyíthatatlan a betegségem, a kevés pénz is ront az állapoton, de az állandó idegeskedés is azon, mi lesz jövőre... Jó megoldást nem tudok, talán a kevésbé rosszat kell majd választanom.

 

Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és válaszoltál.

Előzmény: Törölt nick (18195)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18195

Helló!

 

Ismerősöm esetéről tudok írni neked,aki régi végleges 50%-os volt,átsorolták 2012től rehab ellátottá,és várta a kötelező új komplexet.

Több veleszületett betegsége is van,a gerince totál kész van,csak vonszolja magát.

A barátnője rábeszélte,hogy jelentkezzen felülvizsgálatra,ne várja amíg behívják,meg is tette,2-hét múlva hívták,ott közölte az orvossal,

hogy nagyon szeretne dolgozni,segítsenek neki,jól van kedves,mondták,B2-kapott,3-évre,utánna annyi.

Most elhelyezték,takarítani napi 4-órában,ami csak papíron 4-óra,a valóságban 6-7-is,irodákat takarít.

Már most nem bírja,fájlalja mindenét,de közölték vele hogy meg vannak elégedve a munkájával,de egy év max,utánna vesznek fel másikat.

Előzmény: words about future (18194)
words about future Creative Commons License 2016.07.29 0 0 18194

Kedves Sorstársak!

 

 


Azt szeretném kérdezni azoktól, akik dolgoznak:
- mennyi idő elteltével találtatok munkát (hetek, hónapok, évek)
- normál, vagy akkreditált mnkahelyen
- segítséggel, vagy önerőből sikerült
- ideiglenes, vagy hosszútávú munka
- részmunka, vagy teljes munkaidős
- voltak interjúk, felvételi beszélgetések, mielőtt alkalmaztak (komoly megfelelési követelmények)
- mennyire felel meg az elvárásaidnak (a munka jellege, anyagiak, rugalmasak-e amikor kezelésre kell menni, ledolgozhatod utólag,stb.)

 

Köszönöm, ha válaszoltok.

Csincka Creative Commons License 2016.07.28 -1 7 18193

A politikát hanyagoljátok!

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 0 0 18192

Tévedsz,kevered Széllel.Ő bekerült,egyetlen szavazat nélkül kaptak 5%-ot,azóta tojik ránk.

Előzmény: Gellar (18191)
Gellar Creative Commons License 2016.07.28 -1 0 18191

Korózs Lajost a saját pártja nem méltatta arra, hogy 2010-ben bejuttassa listán képviselőként az országgyűlésbe, holott előtte 2 éven át a szoc. és munkaügyi minisztérium államtitkára volt.

 

Véleményem szerint tipikus megélhetési politikus, aki ellenzékből könnyen prédikál a rokkantak érdekében.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.28 0 1 18190

Tisztelt WAF ésMRDUCHEAD.Azt írtam hogy Korozs a megszívatott embrekről beszélt,nem pedig az átsoroltakrol az 57 év miatt.De látod mind a ketten szó szerint ugyanazt feszegetjük.Itt semmi nem müködik normálisan.Nem látom hogy a parlamentben vitanapot rendeznének rólunk.Nem látom hogy lenne érdekvédelmünk.Nem látom hogy a képviselőket,polgármestereket,és az értelmiséget a mi ügyünkkel foglalkozni.Pedig ha az orvosok,tanárok elvárják a toleranciát,akkor mi mit szóljunk.Hiszen ök kellene a legjobban tudják hogy miről van szó.Különben mindenben egyetértünk.A másik hozzászolónak pedig csak azt tudom mondani,ha számonkérnénk megválasztott hős vezéreinket,hogy ugyan már mit ténykednek,azért előbb-útobb változna a helyzet.Csak hogy érezd miről van szó,pár észrevétel.Egy hogy simán megvágták a magánnyugdíjpénztárt.Majd a minimálbért megadoztatták.Elvették 60% rokkant kártyáját.Tönkretettek rengeteg rokkant embert.A deviza hitelt le sem kell írnom.Majd a brokercégek.Majd stb,stb.Sehol semmi komoly megmozdulás.Na de jött az internetadó elleni tüntetés.Na az menő volt.a mobilokkal világitani.Hát gratulálok.Na kedves barátom,én rád nem haragszom,de nekem senki ne mondja hogy ez ellen nem kell semmit csinálni.Hát ne csináljatok semmit.De azért ha megdöglök is ,másokkal együtt megprobáljuk.Ez így nem maradhat.

words about future Creative Commons License 2016.07.28 0 2 18189

Kedves Vaktöltény!


Jó, hogy közzétetted ezt a hírt...Köszönöm.


Hogyan halhatott volna meg ennyi ember? Néhány éve még 7-800 000 megváltozott munkaképességű emberről beszéltek! Egy képviselőnek sokkal több jogosítványa van, mint egy köznapi embernek. Járjon utána! Mi lett ezekkel az emberekkel, hogyan és miből élnek? Van még egyáltalán fedél a fejük fölött, vagy a hajléktalanok számát gyarapították? Hol tengődnek?


Amennyiben halottnak tekintik a többszázezer embert, ez azt jelenti, nincs semmi teendő, nincs feladat...Letudták a dolgot, kipipálva, eggyel kevesebb kötelezettség!

 

Miért nem képviselnek minket választott képviselőink? Mert semmi és senki sem kötelezi őket arra, hogy választási ígéreteiket betartsák! Egyszer beültek a bársonyszékbe és nem hívhatók vissza.
Megkapják a fizetésük akkor is, ha nem szólalnak fel, nem tesznek semmit. Nem érzékelik a problémáinkat, hiszen - úgy tűnik - alig vagyunk már, kevés az érdekérvényesítő képességünk. A nagyobb lehetséges szavazóbázisra koncentrálnak.


A többi ember miért nem segít?

Csúszik le az ún. középosztály, mindenki a saját nehéz, vagy egyre nehezebben tartható állapotával, helyzetével van elfoglalva. Megfáradt, megkeseredett, kimerült emberek, napi megélhetési gondokkal és többletfeladatokkal (szendvicsgeneráció, már beszéltünk róla).

 

Mit tehetünk?
Próbáljunk a nehézségek ellenére életben maradni! Gyógyszerlista, műtétek felsorolása, telefon legyen mindig nálunk. Ápoljuk családi kapcsolatainkat, amennyire lehet, ők a fő támaszaink.
Térképezzük fel, ki tud még rajtuk kívül segíteni környezetünkben, ha baj ér, életmentő lehet a gyors orvosi segítség (szomszéd, ismerős).

Amikor elmondtam néhány embernek a környezetemben, mennyi az ellátásom, a csodálkozást és/vagy döbbenetet látni rajtuk. Ritkán mondtam el, de néha rákényszerültem...

 

A fiatalok külföldön teremtenek egzisztenciát, öregek és betegek országa lettünk... 

 

Szerettem volna jobbakat írni, de nem megy...

 

Sajnálom. Majd legközelebb...Talán...

Előzmény: Törölt nick (18187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!