Keresés

Részletes keresés

scania01 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78852

Köszönöm az infokat!!!!!!!!!!!!

jana001 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78851

VION-MIX Bt

8800 Nagykanizsa Csengeri út 113

Tel: 06 20 3891490

Előzmény: scania01 (78812)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78850

:)) Elmémbe látsz ! Belső felvétel??

Előzmény: porgolo (78830)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78849

Az arányok érdekelnének nagyon.

A mennyiségekről nem beszéltünk.

Előzmény: pedropolis (78845)
Baracilin Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78848

Úgy tudom, a virágban nincs erjeszthető cukortartalom...

 

Hogyan készült a bodzavirág párlat?

Virág+ víz + cukor?

Virág + almacefre?

Virág + utópárlat / valami íztelen pálinka pár napig együtt, majd szűrve és lefőzve?

Előzmény: pedropolis (78845)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78847

Akkor áruld el a nagy titkot légyszíves, hogy csináltad a cefrét?

 

Előzmény: pedropolis (78845)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78846

Mifelénk csak abból van.

Előzmény: comad2 (78844)
pedropolis Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78845

Bodzavirágból én is készítettem a nyáron.

Mindenki dícsérte!

Ize, illata remek.

Elkészíteni is egyszerű.

Érdemes lesz kipróbálni!

És jól is ad.

Előzmény: gorbekukac (78842)
comad2 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78844

A szőlőből készült bor

 

Olyan is van? :-)

Előzmény: gorbekukac (78841)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78843

Beoza- Bodza

Előzmény: gorbekukac (78842)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78842

Tegnap találkoztam két ismerőssel jobbnál jobb dolgokat hallottam tőlük.

 

Az egyik egy igazi fakír volt. Beoza virág sziromból ( nem vicc képes volt a szárról leszedegetni a virágokat )csinált cefrét, és abból főzött pálinkát.  Ha szerencsém lesz akkor 16-án meg fogom tudni kóstolni.

 

A másik pedig egy paradicsom pálinkáról áradozott, hogy ivott egy ismerősénél, és az milyen finom volt.

 

Gondolhatjátok, hogy mind a két esetben kiült a halvány lila döbbenet a homlokomra.

gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78841

Ma főztem egy elrakott hordó kipréselt bogyózott oportó törkölyt, az illata az mennyei, de a mennyiség az elég siralmas. 15 l alszeszem lett.

 

Tudom, hogy nem lehet belőle sokra számítani,de azért csalódásként ért.

 

A szőlőből készült bor az viszont kiváló. A tavalyi pl. aranyérmes lett, büszke is rá a tulaj.

gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78840

Hello.

 

Én akárhányszor megnézem a főződet midig csak ámulok és bámulok ez olyan gyönyörű.

 

Mindig egyre tovább nézem.  Őszinte elismerésem remélem a télen én is büszkélkedhetek már.

Előzmény: rézműves1 (78835)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78839

Ferroglobus Pécs

 

Azért előre is köszönöm.

Előzmény: porgolo (78837)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78838

VION-MIX BT. bocs Nagykanizsa nem Kaposvár.

Előzmény: scania01 (78812)
porgolo Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78837

Van felénk egy Metalloglobus meg fogom kérdezni ott.

Te árad honnan van?

Előzmény: gorbekukac (78834)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78836

Hello!

 

Én anno Kaposvárról rendeltem postán azt hiszem Vionmix Kft.

Előzmény: scania01 (78812)
rézműves1 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78835

...nos, ahogy ígértem, kezdődik a kisérlet... ugyanabból a cefréből felöntve, most pistóriusz tányér 

nélkül megy a cefrefőzés...                   ...ahogy a hentesek mondani szokták, 

 

                 ...... "most válik el a sz@r a májtól"...

Előzmény: Törölt nick (78803)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78834

1000x2000 mm tehát 2 m2.

 

Csak nem tudsz szerezni olcsóbban?

Előzmény: porgolo (78820)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78833

Nagyon remélem hogy eltűnik, mert van belőle 100 l alszeszem.

Előzmény: csalitos (78764)
gorbekukac Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78832

2006 óta olvasgoatok én itt nagyon hasznos dolgokat.

Előzmény: sogi01 (78759)
porgolo Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78831

Betyár nagyon, igazi foxi.

Birsből nem a teljes mennyiség, volt még pár zsákkal.

A ráccsal apróra darálja, mint az előbbi képen.

A mostani köracélos megoldással nagyobb darabokat csinál, de tartósabb.

 

 

Előzmény: vf1 (78828)
porgolo Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78830

Mire vagy kíváncsi, a belsejére? Házi gyártmány, apum csinálta.

Előzmény: sogi01 (78829)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78829

Szép mennyiség. Jól látom,hogy a daráló házilag lett készítve? Arról nem lenne több kép?

Előzmény: porgolo (78826)
vf1 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78828

Aranyos az őrző-védő szolgálatod...:)

Előzmény: porgolo (78826)
sogi01 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78827

Na végre.. :)

Előzmény: vf1 (78798)
porgolo Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78826

Nekem így sikerült az aprítás, ezzel a darálóval. Szükség volt a gépesítésre, mert volt mennyiség. Őrizni kellett a birset.

 

 

 

 

 

manta-z Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78825

Köszönöm az ötletet. A baj az hogy már korábban elkúrtam.....az évek és a rutin hiánya. A nanoelőpárlatomnak is fazékszaga van szóval ez a farkába harapó kígyó esete. :)

Azóta találtam megoldást aki nem rendelkezne éppen nano előpárlattal:

Ultra forró vízbe ecet + szódabikarbóna pár perc lötybölés és teljesen kitakarította a savanyú dögszagot a műszerből.

Előzmény: hal65 (78806)
Darthwader Jenő Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78824

Ezek szerint, Te nickek szerint osztályozod a hozzászólásokat. Gibsz jakab biztos hasznosat ír, Krupacsek János, meg biztos, hogy hülyeséget?

Előzmény: peterkovacspeter (78815)
manta-z Creative Commons License 2012.11.04 0 0 78823

Én tegnap finomítottam a négyféle szőlőből készült cefrémet. Pisztóriusszal az alszesz 80%-ról indult az átlaga 46% volt a finomításkor 90%-ról indult a finomítás befejezésekor az átlag szeszfokom 73% volt. A 38 liter cefrémből kihigítás után kb 5 liter 54%-os anyag lett. 

Előzmény: rézműves1 (78801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!