Tegnap találkoztam két ismerőssel jobbnál jobb dolgokat hallottam tőlük.
Az egyik egy igazi fakír volt. Beoza virág sziromból ( nem vicc képes volt a szárról leszedegetni a virágokat )csinált cefrét, és abból főzött pálinkát. Ha szerencsém lesz akkor 16-án meg fogom tudni kóstolni.
A másik pedig egy paradicsom pálinkáról áradozott, hogy ivott egy ismerősénél, és az milyen finom volt.
Gondolhatjátok, hogy mind a két esetben kiült a halvány lila döbbenet a homlokomra.
Köszönöm az ötletet. A baj az hogy már korábban elkúrtam.....az évek és a rutin hiánya. A nanoelőpárlatomnak is fazékszaga van szóval ez a farkába harapó kígyó esete. :)
Azóta találtam megoldást aki nem rendelkezne éppen nano előpárlattal:
Ultra forró vízbe ecet + szódabikarbóna pár perc lötybölés és teljesen kitakarította a savanyú dögszagot a műszerből.
Én tegnap finomítottam a négyféle szőlőből készült cefrémet. Pisztóriusszal az alszesz 80%-ról indult az átlaga 46% volt a finomításkor 90%-ról indult a finomítás befejezésekor az átlag szeszfokom 73% volt. A 38 liter cefrémből kihigítás után kb 5 liter 54%-os anyag lett.