Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89527

Tudsz nekem mondani egy itteni jo levelesteszta markat? 

Előzmény: ZsuR (89521)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89526

Miert?

Előzmény: nettomazsola (89525)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89525

ja, hat ezzel kavartal meg teljesen.

 

Előzmény: ZsuR (89524)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89524

:)) Es csinaltam fahejas csigat is :)).  Az almas talcajan vannak.

Előzmény: nettomazsola (89523)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89523
a kerek is sütemeny meg a negyszögletes is ?
te egy hös vagy!
Előzmény: ZsuR (89521)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89522

Igen... nagyon felreneztem...

Előzmény: Caipi (89520)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89521

Hogy milyen igazad van!!! :))  Ha tudnek hatig szamolni... mennyivel konnyebb lenne az eletem! :))

No most rostellem magam... :((

 

Az egy "French Apple Tart".

Egy kesz leveles teszta alapra tettem az alma szeleteket (amiket citromos leben mostam le elotte, hogy ne barnuljon) (kicsit liszteztem a tesztat), ra barna cukrot, darabka vajakat.

Sutes utan baracklekvart kevertem ossze likorrel (narancs, az eredeti recept Calvadost irt) es azzal kentem meg a meg meleg sutemenyt.

 

Előzmény: beetee (89518)
Caipi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89520

Bár a beírt recept a parmezánból következtetve inkább a rendes szárzelleres, és annak is látszó salátára vonatkozhat....

Előzmény: Caipi (89519)
Caipi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89519

Pedig vékonyra vágott zellerszíveket ír a recept, amit beírt. Úgy látom, a zellerszárak összenőtt végének a fehér belseje lehet a szóbanforgó jószág.

Előzmény: beetee (89518)
beetee Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89518

Szerintem a 6. képen egy almás sütemény van, vagy nem tudok számolni, vagy szemüveg kell, vagy ott ilyen amorfak a zellerszálak...

... bármi lehet..:)

Előzmény: ZsuR (89517)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89517

Zeller.  Nagyon egyszeru es kellemes salata lett belole, hala a jo ontetnek. Nem is tudom, miert nem hasznaltam a citrom hejat eddig a salatakra - nagyon kellemes volt tole az ize!

 

Celery and Parmesan Salad

2010, Barefoot Contessa How Easy is That?, All Rights Reserved

Prep Time:

15 min

Inactive Prep Time:

2 hr 0 min

Cook Time:

--

Level:

Easy

Serves:

4 to 6 servings

Ingredients

  • 1/2 cup good olive oil
  • 2 teaspoons grated lemon zest
  • 1/4 cup plus 1 tablespoon freshly squeezed lemon juice (3 lemons)
  • 2 tablespoons minced shallots
  • 1 teaspoon celery seed
  • 1/2 teaspoon celery salt
  • 1/2 teaspoon anchovy paste
  • Kosher salt and freshly ground black pepper
  • 5 cups thinly sliced celery hearts, tender leaves included, sliced on an angle (about 12 stalks)
  • 4-ounce chunk aged Parmesan cheese
  • 2/3 cup toasted walnuts, coarsely chopped
  • Whole flat-leaf parsley leaves

Directions

At least 1 hour before you plan to serve the salad, whisk together the olive oil, lemon zest, 1/4 cup of lemon juice, the shallots, celery seed, celery salt, anchovy paste, 2 teaspoons salt, and 1 teaspoon pepper. Place the celery in a mixing bowl and toss it with the remaining 1 tablespoon of lemon juice and 1/2 teaspoon of salt. (Even though these ingredients are in the dressing, believe me-this step makes a difference.) Add enough dressing to moisten well. Cover and refrigerate for at least an hour to allow the celery to crisp and the flavors to develop.

 

When ready to serve, arrange the celery on a platter, shave the Parmesan onto the celery with a vegetable peeler, then sprinkle with walnuts, parsley leaves, salt, and pepper and serve immediately.

 

 

Előzmény: nettomazsola (89515)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89515

a 6. kepen mi van? az a sok felkör.

Előzmény: ZsuR (89506)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89514

Szekszardon eltem par evig.

Előzmény: vf1 (89513)
vf1 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89513

Bevándorló dunaföldvári....

Előzmény: ZsuR (89512)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89512

Jajj de kedves vagy!  Latom tolnai vagy... melyik reszerol ha  nem titok?

Előzmény: vf1 (89511)
vf1 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89511

ZsuR, Te nem egy titkos mesterszakács és profi fotós vagy?

Előzmény: ZsuR (89506)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89510

Kicsit megrepedt, mert meg meleg volt... de az izenek nem artott.

Előzmény: Caipi (89508)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89509

:))  Azt a mindenit :))

Előzmény: Caipi (89507)
Caipi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89508

Hú, na de a flan....csöpp, csöpp...:-)

Előzmény: ZsuR (89506)
Caipi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89507

Ugyan részemről se az oldalast, se a zellerszárat nem szeretem, de nagyon jól és profin néz ki minden, és büszke vagyok Rád. :-)

Előzmény: ZsuR (89506)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89506

....es finom is...


Tegnap oldalast sutttem kinnt (tavaszi az ido nalunk), es egy ujfajta zeller szár salatat keszitettem hozza, no meg sajat izesitesu BBQ szoszt... csend volt az asztalnal - csak a cuppogast lehetett hallani :)).  Sutottem kenyeret is :)), a dagasztas mentest :))... 

 

Előzmény: Caipi (89504)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89505

Ha jol csinalod, akkor akarmilyen hagyma is edes cukor nelkul is.  Erdemes vele jatszani - elkapni a megfelelo pillanatot, amikor mar edes es meg nem keserure sutott.  Sutoben szoktam - nagyon finom marha husok melle is...

Előzmény: Caipi (89503)
Caipi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89504

Valami eszeveszetten jól néz ki....

Előzmény: ZsuR (89502)
Caipi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89503

Na jó, de én a receptek alapján laikusként nem látom át, mi a különség a hagymának a karamellizálós és nem karamellizálós pirítása között. :-) És csináltam már cukorral karamellizált lilahagymát, na azon éreztem, hogy édes.

Előzmény: ZsuR (89500)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89502

Az elso igen - nem talaltam kepeket a tobbirol...

Ez sajat:

Előzmény: Törölt nick (89501)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.13 0 0 89500

En nem szoktam - sot... ugy tanultam az Anyutol, hogy ha a hagyma karamellizalodik, nem fo szet - es pedig a porkolt szafnak kell a hagyma.

 

Az igazan edes karamellizalt izet a husnak ezeken lehet erezni - a nem megegett, hanem a mely barnasvoros,  szoval a karamell szinu :)).

 

Előzmény: Caipi (89498)
Caipi Creative Commons License 2013.01.13 0 0 89499

Nem baj, nem igazán szokott érdekelni, hogy mit tart felőlem egy idegen :-), nem beszélve arról, hogy ezen a kérdéskörön már fennakadtam a leírásoknál, és így legalább esetleg megmagyarázza, ha meg tudja.

Előzmény: szkati (89496)
Caipi Creative Commons License 2013.01.13 0 0 89498

Igen, ezt már sokszor olvastam, és mindig hülyeségnek tartottam. Merthogy a leírások alapján a pörkölt hagymáját is mindig karamellizáljuk, és innentől nemigen látom át a karamellizálás és a nemkaramellizálás közti különbséget. :-)

Előzmény: öreg_néne_b (89495)
szkati Creative Commons License 2013.01.13 0 0 89497

Mert hogy ő vegyész és majd el fogja magyarázni neked, hogy te miért is vagy kissé hülye:))

Előzmény: szkati (89496)
szkati Creative Commons License 2013.01.13 0 0 89496

Ez azért van- bár nem lett kimondva-, mert nem vagy komplett:)) Szóval udvariasan úgy hangzik( ami öreg b-nek nem stílusa)- hogy ez nem így  teljesen, úgyhogy beszéljük meg a részleteket:))

Előzmény: Caipi (89491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!