Hogy milyen igazad van!!! :)) Ha tudnek hatig szamolni... mennyivel konnyebb lenne az eletem! :))
No most rostellem magam... :((
Az egy "French Apple Tart".
Egy kesz leveles teszta alapra tettem az alma szeleteket (amiket citromos leben mostam le elotte, hogy ne barnuljon) (kicsit liszteztem a tesztat), ra barna cukrot, darabka vajakat.
Sutes utan baracklekvart kevertem ossze likorrel (narancs, az eredeti recept Calvadost irt) es azzal kentem meg a meg meleg sutemenyt.
Zeller. Nagyon egyszeru es kellemes salata lett belole, hala a jo ontetnek. Nem is tudom, miert nem hasznaltam a citrom hejat eddig a salatakra - nagyon kellemes volt tole az ize!
Celery and Parmesan Salad
2010, Barefoot Contessa How Easy is That?, All Rights Reserved
Prep Time:
15 min
Inactive Prep Time:
2 hr 0 min
Cook Time:
--
Level:
Easy
Serves:
4 to 6 servings
Ingredients
1/2 cup good olive oil
2 teaspoons grated lemon zest
1/4 cup plus 1 tablespoon freshly squeezed lemon juice (3 lemons)
2 tablespoons minced shallots
1 teaspoon celery seed
1/2 teaspoon celery salt
1/2 teaspoon anchovy paste
Kosher salt and freshly ground black pepper
5 cups thinly sliced celery hearts, tender leaves included, sliced on an angle (about 12 stalks)
4-ounce chunk aged Parmesan cheese
2/3 cup toasted walnuts, coarsely chopped
Whole flat-leaf parsley leaves
Directions
At least 1 hour before you plan to serve the salad, whisk together the olive oil, lemon zest, 1/4 cup of lemon juice, the shallots, celery seed, celery salt, anchovy paste, 2 teaspoons salt, and 1 teaspoon pepper. Place the celery in a mixing bowl and toss it with the remaining 1 tablespoon of lemon juice and 1/2 teaspoon of salt. (Even though these ingredients are in the dressing, believe me-this step makes a difference.) Add enough dressing to moisten well. Cover and refrigerate for at least an hour to allow the celery to crisp and the flavors to develop.
When ready to serve, arrange the celery on a platter, shave the Parmesan onto the celery with a vegetable peeler, then sprinkle with walnuts, parsley leaves, salt, and pepper and serve immediately.
Tegnap oldalast sutttem kinnt (tavaszi az ido nalunk), es egy ujfajta zeller szár salatat keszitettem hozza, no meg sajat izesitesu BBQ szoszt... csend volt az asztalnal - csak a cuppogast lehetett hallani :)). Sutottem kenyeret is :)), a dagasztas mentest :))...
Ha jol csinalod, akkor akarmilyen hagyma is edes cukor nelkul is. Erdemes vele jatszani - elkapni a megfelelo pillanatot, amikor mar edes es meg nem keserure sutott. Sutoben szoktam - nagyon finom marha husok melle is...
Na jó, de én a receptek alapján laikusként nem látom át, mi a különség a hagymának a karamellizálós és nem karamellizálós pirítása között. :-) És csináltam már cukorral karamellizált lilahagymát, na azon éreztem, hogy édes.
Nem baj, nem igazán szokott érdekelni, hogy mit tart felőlem egy idegen :-), nem beszélve arról, hogy ezen a kérdéskörön már fennakadtam a leírásoknál, és így legalább esetleg megmagyarázza, ha meg tudja.
Igen, ezt már sokszor olvastam, és mindig hülyeségnek tartottam. Merthogy a leírások alapján a pörkölt hagymáját is mindig karamellizáljuk, és innentől nemigen látom át a karamellizálás és a nemkaramellizálás közti különbséget. :-)
Ez azért van- bár nem lett kimondva-, mert nem vagy komplett:)) Szóval udvariasan úgy hangzik( ami öreg b-nek nem stílusa)- hogy ez nem így teljesen, úgyhogy beszéljük meg a részleteket:))