Keresés

Részletes keresés

Leda2222 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 4349

Sziasztok!

 

Valaki aki itt frontint szed tudnánk email-en keresztül beszélni? 

nem hivatalos email címem, amiben előbb megtalálom: jennikevagyok@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.22 0 0 4348

Köszönöm! :)

Előzmény: Törölt nick (4347)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.22 0 1 4347

Mindenképpen a déli adagot csökkentsd először! 0.125-el egyszerre, de itt talán majd belefér egy kis bátorság is, általában napi 3-szori szedésnél a középső hagyható el legkönnyebben. Pluszban az egy olyan szaka a napnak, amikor aktív, elfoglalt az ember stb.

 

A reggeli 0.25 nagyon kevés, azt én nem babrálnám. Ébredés után jó mankónak is, az az adag a legkevésbé problémás, ellenben sokat segíthet.

 

A déli csökkentéssel párhuzamosan meg lehet próbálni az estit nyolcadolni, és 7/8-al aludni. Sok kockázat ebben nincs, legfeljebb visszaveszed egyelőre, ha nem megy. De nagyobb esély van arra, hogy ha 8/8-al tudsz aludni, akkor 7/8-al is, és ha így van, akkor szép lassan le lehet csökkenteni (itt viszont ne kapkodj, mindig csak 1/8-ot hagyj el).

 

A doktornőnek igaza van, lehet kísérletezgetni. Irányelvek vannak az elhagyásra, ilyenek pl. hogy egyszerre max.10%-ot csökkents, vagy hogy a középső adagot célszerű elhagyni először, de tényleg mindenki más, közhely, de igaz.

Előzmény: Törölt nick (4346)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.22 0 0 4346

Szia Caran! A tanácsodat szeretném megint kérni. Sajnos nagyon rossz döntés volt a gyógyszeráthelyezés, nagyon el vagyok miatta keseredve. Végül vissza kellett tennem az éjjeli adagot, mert a végén már egy másodpercet sem aludtam éjszaka. Túl nagy mennyiséget mozgattam meg egyszerre tudatlanságból..., és nem tudott vele mit kezdeni az idegrendszerem.... Amit kezelni tud jelenleg az a max 0,125 mg-os csökkentés, ez eddig működött, most meg magasabb mennyiségeket mozgattam... Nem gondoltam, hogy egy áthelyezés olyan, mintha elhagynám, mert az agyba arra az adott időpontra fixálódik a gyógyszer, amikor beszedem...Azt hittem, hogy a dózis mennyisége a lényeg a szervezet számára, de ezek szerint a beszedés időpontja is fixálódik az agyban... Nagy tanulság.... Pedig pont két nappal előtte voltam a dr. nőnél, aki a lerakásban azt mondta, hogy segít, mondtam is neki, hogy az éjszakai adagot átraktam délutánra két nappal azelőtt, hogy könnyebb legyen onnan elhagyni. Azt válaszolta, hogy lehet praktikákat bevetni...de egy szóval sem mondta, hogy ez nem jó ötlet a gyógyszernek az agyban való beszedési időponthoz való fixálódása miatt. Sőt annyira nem volt jó ötlet, hogy az idegrendszerem még most sem tudott lenyugodni teljesen, habár már legalább éjszaka jobban aludtam. De ami a legszomorúbb, hogy 1,75 mg-ról indultam, és amit átvittem éjszakáról délutánra 0,25 mg-ot, azt már nem tudtam visszacsökkenteni, mert másfél hét alatt nagyon rögzült az agyamban...Tehát most megint 1.625-ön vagyok!!! :( Pár nap múlva újra szeretném kezdeni a csökkentést. Ezért a következő a kérdésem. 

Most:

  • Reggel: 0,25 mg
  • Délkörül: 0,375 mg
  • Este: 1 mg gyógyszert szedek.

Ha már így újra kezdem szinte az egészet, milyen sorrendben lenne érdemes csökkenteni, tekintettel az esti magas dózisra.

Ha lecsökkentem nullára a reggeli és déli adagokat, és utoljára hagyom az estiek elhagyását, az mennyire szerencsés ilyen nagy esti adag esetében? Vagy kezdjem el most majd egyből, ha jobban érzem magam az estit csökkenteni? Már teljesen el vagyok bizonytalanodva...és félek minden döntéstől, hogy megint rosszul döntök, tudatlanságból és tapasztalathiányból fakadóan. Úgy megszenvedtem a 0,25 mg elhagyását, és most még egyszer végig kell szenvedhetem, hogy csak hogy visszajussak a 1,375-re, ahol már voltam egyszer...

Előzmény: Törölt nick (4344)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 4345

Köszönöm szépen! :) Lehet, hogy még megnézem, hogy az elkövetkező 1-2 nap hogyan alszom, és ha nem érzek fokozatos javulást, akkor térek vissza az 1 mg-os lefekvéskor bevett adagra...

Előzmény: Törölt nick (4344)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 4344

Értem, hogy miért felezted le, van is értelme, csak így hajnal felé elmúlik a hatása, és ez így összességében talán rosszabb döntés, mintha bevennéd este és lassan elhagynád. De ez csak az én véleményem, az a fontos, hogy te mit érzel! Ha van lehetőséged, és vissza is tudsz aludni minden nap, akkor persze az megint más.

 

A gyógyszerre meg ne haragudj (sokkal nehezebb lesz kezelned, ha rossz viszonyban vagy vele, és nem tiszteled, tudom, hogy ez most hülyén hangzik, de igy van). A problémáid nagyobb részét inkább a fennálló alvászavar, szorongás, stb. okozza, mint az a rövidke Xanax szedés.

 

Akárhogyan is, de lassan, nyugodtan, higgadtan csináld. Érzek egy kis türelmetlenséget most nálad, ami természetes, és meg is értem abszolút. De türelemmel kell lenned. Máshogy nem fog menni.

Előzmény: Törölt nick (4343)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 4343

Szia Caran! Nagyon szépen köszönöm a tanácsot! Képzeld az a nagy feszültség kb 2 óra alatt elmúlt az éjszaka, ezért 5 óra környékén lefeküdtem, és olyan furcsa volt, mert ezt követően elég gyorsan el tudtam aludni, majd 7 óráig egyfolytában aludtam is, így végül nem túl fáradtan ébredtem... Az a bajom, hogy mivel alvásra szedem a gyógyszert, és már azért több csökkentést csináltam, tehát tudom, hogy mivel jár, attól tartok, hogy ha közvetlenül a lefekvési adagból csökkentek, nem fogok tudni egyáltalán aludni napokig, azt meg nem bírom, mert ha kevesebbet alszok, akkor az elvonási tünetek is sokkal-de sokkal intenzívebbé válnak...Akkor meg milyenek lehetnek, ha egyáltalán nem alszom...altatót meg nem szeretnék szedni. Így hogy ma a végén csak el tudtam aludni, nem lehet, hogy inkább így kellene maradni még 1 hétig inkább, mint azután az estit csökkenteni...? Vagy egyáltalán nincs arra remény, hogy rövidtávon ezzel a megváltoztatott szedési módszerrel stabilizálódjak? Mennyi idő alatt reális ilyen esetben szerinted a stabilizálódás gyógyszeráthelyezés esetén...Borzalmas ez a "gyógyszer"! Nagyon megkínoz!

Előzmény: Törölt nick (4342)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 4342

Szia,

 

Hát igen, várható volt, hogy az éjszaka lesz a nehéz része a műveletnek, majdnem mindenkinél így van. Te ráadásul eleve alvásproblémára kezdted szedni, pluszban az esti 1mg nem kevés.

 

És ilyenkor jön az ördögi kör, mert ha nem alszol jól, akkor a következő napod is rosszabb, ha pedig napokig nem tudsz normálisan aludni, akkor pokolok a nappalok, máris ott van ismét a szorongás, testi tünetek, minden.

 

Sajnos rossz ötlet volt az esti 1mg-ot elfelezni, és délután bevenni két részletben. Én azt mondom, hogy térj vissza ahhoz, hogy az 1mg-ot egyben, közvetlenül befekvés előtt szedd be. Ez mindjárt helyre is rázza a dolgokat, aztán pár nap szedés után ezt kezd csökkenteni nyolcaddal. És fogadd el, hogy TALÁN lassabban kell ezzel haladnod, tehát akár 2 hétig is 7/8, és csak utána az újabb csökkentés. Viszont ha eléred a 0.75-öt (márpedig el fogod érni), akkor az már egy olyan kézzelfogható siker lesz, ami erőt ad a továbbiakra.

 

(megj: ha már eljutsz addig, hogy napközben nem kell semmi, és estére marad egy 0-25-0.5 közötti mennyiség, és ezzel jól vagy, nincs reflux, rendesen alszol, nincs szorongás, akkor ott lehet pihenni, és akár egy ideig "elfogadni" kompromisszumnak. Ez már kis mennyiség, ahol van értelme arra gondolni, hogy többet használ, mint amit árt. És ha semmiképpen nem szeretnél gyógyszert, akkor később elhagyható. De ez csak magánvélemény, ha mindenképpen gyógyszer mentesen szeretnél élni, akkor vedd úgy, hogy le sem írtam :), csak ugye ha masszívan fennáll (ne legyen igy!) az alvásprobléma, akkor jobb minimál gyógyszerrel jól lenni, mint gyógyszer nélkül szenvedni a 30 napból 25-öt.)

Előzmény: Törölt nick (4340)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 4341

Ráadásul a hétvégén elmentünk túrázni szombaton és vasárnap is. Eddig, ha mozogtam, utána mindig sokkal jobban aludtam. Hát hétvégén ez nem így volt, alig aludtam a két nap valamit. Hétfőn nem sportoltam, és egy kicsit jobban tudtam aludni, kb 6 órát aludtam, igaz, hogy sok sok felébredés mellett, de valahogy mindig sikerült visszaaludni, és nem vetett ki az ágy mint most, hanem a nem alvás mellett is jól esett a fekvés...most nem tudok már feküdni sem... mindenem remeg... Tegnap, kedden szintén kimentünk mozogni a férjemmel, 2 órát a nagy hóban jót sétáltunk a határban, nagyon jól éreztem magam, jól elfáradtam, és nagyon jól esett a mozgás, de most megint nem alszom. Tiszta stressz vagyok az éjszaka közepén...Olyan mintha a mozgás túlpörgetne...felizgatja az idegrendszeremet... Ez olyan furcsa, mert eddig a mozgás mindig ellenkező hatást - elfárasztó, "jobban alvós" hatást - váltott ki nálam....és ez azért is elkeserítő, mert így semmivel sem tudok magamon segíteni, hogy az elvonási tüneteket enyhítsem...Sőt...ha mozgok, még annyit sem alszom, mint anélkül...

Előzmény: Törölt nick (4337)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.17 0 0 4340

Caran tudnál tanácsot adni? Mivel elhagytam a déli adagomból csak 0,125 mg maradt, gondoltam, hogy az esti 1 mg-os adagomat lefelezem 0,5-re, de nem elhagyom, hanem hamarabb beveszem, ketté osztva délután, és majd onnan csökkentem. Úgy gondoltam, hogy a maradék 0,125-ös elhagyására szánt 1 hetem biztosan elég lesz a szervezetemnek, hogy átálljon, az új gyógyszerbevételre, és akkor a délutáni adagok elvonásával tudom folytatni a csökkentést... Ennek a gyógyszeráthelyezésnek 10 napja. Ennyi idő alatt, amikor elhagytam eddig 0,125 mg gyógyszert, akkor is szépen lenyugodott a szervezetem, és tudtam folytatni a csökkentést. Valamint este változatlanul jól aludtam.... Most hajnal 3 óra óta nem alszom, és ez már több napja rendszeres - az áthelyezést követő 5. nap óta van így kb... Nap közben pedig hiába veszem be a gyógyszert, gyomoridegem van, de most éjszaka is gyomoridegem van, azzal együtt meg sok savam, ami marja a gyomrom.... Nem értem, hogy miért nem tud lenyugodni a szervezetem, hiszen nem  hagytam el a gyógyszert, tehát az adagja meg van a szervezetemnek. Illetve elképzelni sem tudom, hogy mennyi időt vehet az igénybe, míg stabilizálódok ezen az állapoton, hogy tovább tudjak csökkenteni...Olyan elkeserítő, hogy nem tudok haladni az elhagyással...

Előzmény: Törölt nick (4335)
infekt007 Creative Commons License 2018.01.17 -1 0 4339

100 szem Rivtrilom cserélném bármi más nyugtatóra, origin csomagolásban

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.04 0 0 4338

Aminek örülök, hogy eddig még nem kellett altatóhoz nyúlnom... Elfogadhatóan alszom a csökkentések ellenére is...Eddig... :) Remélem, hogy így marad...

Előzmény: Törölt nick (4335)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.04 0 0 4337

Köszönöm kérdésedet! :) Nagyon lassan, de haladok! A refluxom miatt csak  0,125 mg-ot tudok kb. 1 hetente csökkenteni. Minden elvonás borzasztóan nekiugrik a gyomromnak és a bélrendszeremnek...  Mivel a gyomromra szedett quamatelt is abba kellett hagynom, amiatt sem tudtam gyorsabban haladni, így még csak három csökkentést csináltam: 1,75 mg-ról indultam, most vagyok 1,375 mg-on...

Előzmény: Törölt nick (4335)
running wild 42 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 4336

reka65-nek: Semmit nem tudtam sem a függőségről, sem arról, hogy lassan kell elhagyni. Többször is megpróbáltam letenni, de hirtelen, így nyilván nem sikerült.

 

caran-nak: Régebben több orvosnál is voltam, de enyhén szólva nem álltak a helyzet magaslatán. Csak egy pár mondat tőlük. " Csak tegye le és kész." " Nem okoznak elvonási tünetet a nyugtatók, hiszen ezek nem drogok, hanem gyógyszerek!" " Szerintem maga csak hisztizik."  Ezek után valahogy elment a kedvem az orvosoktól. De most találtam egyet, aki tudni fogja, hogy miről beszélek.

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 1 4335

Te hogy haladsz az elhagyással?

Előzmény: Törölt nick (4333)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 1 4334

Orvos. De ezt mondtuk már párszor az előző nickednek is...

Előzmény: running wild 42 (4332)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 0 4333

Azt kellene szerintem megtudni, hogy miért nem tudsz stabilizálódni. Alacsony az adag, vagy más esetleg az oka...Sajnos én nem vagyok elég bölcs ebben a témában. Nekem is mondta orvos a gyors elvonást kórházban, gondoltam is rá, de végül elvetettem, mert nagy sokk a szervezetnek. Te miért választottad ezt az utat többször is? Miért nem fokozatosan próbáltad már legelőször is elhagyni?

Előzmény: running wild 42 (4332)
running wild 42 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 4332

Kösz reka65! A borzalmas elvonási tüneteket én is ismerem, és már azt is tudom, hogy csak lassan csökkentve lehet letenni ezeket a nyugtatókat. 14 hónap szenvedés után visszavettem 3x 0.25 frontint, de még ezzel sem vagyok jól, nem tudok stabilizálódni. Természetesen beszélek szakemberrel is, de azért érdekel a Ti véleményetek is. Lehet, hogy már nem hat a frontin és mást kéne szednem? Vagy ebből többet, amíg jobban leszek, és utána csökkentgetni? 

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.02 0 0 4331

Sokat szörföztem ebben a témában, mert most hagyom abba a frontin szedését. Nem egy helyen olvastam, hogy voltak akik 20 év xanax szedés után hagyták abba a szedését. Most találtam egy beszámolót arról, hogy más hogyan hagyta abba sikeresen több év szedés után:
Több éven keresztül szedtem a frontint; és a xanaxot is; rendszertelenül. Ahogy éreztem a szorongást rögtön kapkodtam be a gyógyszert; 2mg körül(naponta); volt hogy egy kicsivel többet is naponta. Szuperül el is oszlatta a szorongásomat. DE AMIKOR ELFOGYOT; és sokáig nem tudtam hozzájutni; na azt az ellenségemnek se kívánnám. Folyamatos múlni nem akaró szorongás; sík ideg minden valós ok nélkül; és az éjszakák; brutális nem alvás akármilyen fáradt is voltam; és a kimerültségtől ilyen 2-3 órás éjszakai elalvásaim voltak; borzalmas rémálmokkal. Na elhatároztam hogy nekem ebből elegem van; elmentem a kórházba a pszichiátriára; hogy folyamatosan fel legyen írva nekem a gyógyszer és fokozatosan elhagyhassam. Először is konkretizáltam azt a mennyiséget naponta ami lefedte az egész napomat és zavartalan teljes éjszakás nyugodt alvást biztosított. És a 0.25mg.-os nak a felével kezdtem csökkenteni(végig mindig csak a 0.25mg.-os felével csökkentettem). Először a délelőtti adagomat kezdtem csökkenteni(csak a 0.25mg.-os felével). Így éreztem némi nagyon enyhe de teljesen elviselhető szorongást; de az esti adag biztosította a teljes éjszakás nyugodt alvást; és a reggeli adag pedig hogy simán induljon a napom. Addig szedtem így amíg a nagyon enyhe teljesen elviselhető szorongás el nem tűnt teljesen. Ennek nem szabtam időhatárt; ha egy hét egy hét; ha két hét kéthét; ha három...stb... Addig szedtem így amíg a nagyon enyhe teljesen elviselhető szorongás teljesen el nem múlt; és a 0.25mg felével csökkentett napi adagom teljesen elegendőnek bizonyult! Utána megint csökkentettem a déli adagomat a 0.25mg-os felével; és követtem a fentebb leírtak szerint. Sok hét elteltével amikor a délelőtti adagom lement 0.-ra; utána a reggeli adagot kezdtem ugyanígy csökkenteni; és amikor az is lement 0.-ra sok hét után az estit. Már előre aggódtam amikor sok-sok hét után naponta már elég volt csak a 0.25mg fele estére; hogy mi lesz amikor teljesen elhagyom a gyógyszert; annyira az életem része volt már. De nem volt gond! Hála Istennek! Amikor már teljesen elég volt a 0.25mg.-os fele estére; egy idő után úgy gondoltam hogy azt is elhagyom. És simán ment; éreztem ugyan a nagyon enyhe de teljesen elviselhető szorongást; de 2-3 hét után teljesen eltűnt az is. 1 éve nem szedek semmit és nem is hiányzik! Nagyon fontos hogy pontosan betartsuk az általunk meghatározott adagolást(reggel...délben...este!); az időt pedig rugalmasan kezeljük-a kis csökkentés után addig tartsuk azt az adagolást; amíg az enyhe teljesen elviselhető szorongás el nem múlik; és csak utána csökkentsünk ismét a 0.25mg.-osnak a felével. És addig amíg le nem tettük teljesen a gyógyszert; rendszeresen járjunk a szakorvoshoz; hogy a gyógyszer utánpótlás a fokozatos elhagyáshoz biztosított legyen. És amikor teljesen sikerült; teljesen tünetmentesre letenni a gyógyszert; soha ne kezdjünk ismét hozzányúlni! 


Előzmény: running wild 42 (4330)
running wild 42 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 4330

Sziasztok! Benzo-szakértők segítségét kérném! 13 évig szedtem frontint, amitől akaratlanul is függő lettem. Kórházban hirtelen vonták el= borzalmas elvonási tünetek. Hónapokig bírtam, majd visszaszedtem a nyugtatót. Mivel sok rosszat olvastam róla, többször megkíséreltem elhagyni, de vagy hirtelen, vagy túl gyorsan= borzalmas elvonási tünetek. Ezúttal 14 hónapig bírtam a szenvedést, de nem sokkal lettem jobban. Most 3x-4x 0.25-öt szedek, amitől jobban vagyok, de nem az igazi. Van némi szorongás, és a deperszonalizáció sem múlt el. Kérdésem, hogy tudok e így stabilizálódni, majd utána lassan csökkentve ismét megpróbálni az elhagyást? Aki ért hozzá, vagy tapasztalatból beszél, kérem írjon! Akár ide, vagy az email címemre! Végtelenül hálás lennék!

kovari.balazs1975@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.24 0 2 4329

Köszönöm! :) Reméljük, így lesz! :)

Előzmény: Törölt nick (4328)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.24 0 1 4328

1. Előre ne parázz azon, hogy nem fogsz tudni aludni. Egyáltalán nem biztos, hogy így lesz. De ha ez fog az eszedben járni, akkor garantáltan nem lesz alvás :)

 

2. Szerintem érdemes öszvér tempóval csinálni. Mondjuk a 0.25 felét hagyd csak el 5-7 naponta. Ha van 0.5-ös tablettád, akkor az könnyen negyedelhető (0.25-el még könnyebb).

 

3. Altatót csak akkor, ha tényleg nem megy

 

4. Elalvás előtt olvasás, könnyű vacsora, sport, akármi, ami segít neked.

 

5. Ne olvasgass rémtörténeteket. Ahogy láthatod, elhagyható a gyógyszer, de meg kell értened, hogy idő kell majd ahhoz, hogy esti 1mg-ról 0.25-re lemenj úgy, hogy ne szenvedj közben. Szóval csak lassan, okosan, és akkor megnyered a csatát.

Előzmény: Törölt nick (4327)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.24 0 0 4327

Sikerült a déli adagot két részletben lefeleznem, így most reggel és délben is már csak 0,25 mg frontint szedek. Nem volt könnyű, a refluxom miatt  - egyből nekiugrik a gyomromnak a gyógyszercsökkentés - de eddig sikerült... Most jön a neheze, az estére szedett - elalvás elősegítő - adagot kellene levinni 0,25 mg-ra 1 mg-ról....  Mit lehet kitalálni az esti adag csökkentésekor, hogy mégis tudjon aludni az ember? Érdemes altatóval átmenetileg rásegíteni, hogy ne merüljenek le az idegeim? Vagy mi lehet a megoldása az esti adag csökkentésének, hogy ne készüljön ki a nem alvástól az ember?

Előzmény: Törölt nick (4322)
síküveg Creative Commons License 2017.12.15 0 0 4326

Sziasztok! El sem hiszem ,hogy sikerült abbahagynom a rivotrilt. Januárban hagytuk el . Kórházban ..........Amikor rosszul vagyok , eszembe jut s valahol megerősít . Elég nehéz az élet ,mindig van min agyalni .Skizofrén vagyok . 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.13 0 0 4325

Teljesen igazad van, ha ez neked így működik. Én refluxxal nem aludtam kb. 4 hétig csak 1-2 órahosszát, jó pár éjszaka pedig semmit, úgyhogy a végén már remegtem a fáradtságtól, és nagyon fájt a gyomrom, teljesen berobbant, bár ebben más is közre játszott. Muszáj volt már aludnom.

Előzmény: Törölt nick (4324)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.13 0 0 4324

Én se aludtam csak pár órát vasárnap óta, végül ma már bevettem az anyagot.

Inkább tűrök neki pár napot, félálomba egész nap mint a zombi, de nem akarom napi szinten szedni.

Előzmény: Törölt nick (4317)
gombóc63 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 4323

Bár tényleg mindenki másképp reagál, de a rémtörténetek hosszú évek szedésének eredményei. 3 hét szedés után egyszerűen nem hiszem el, hogy problémád lehetne. Ha téged megnyugtat tedd azt, amit az orvos javasolt, ha minél előbb szabadulni akarsz tőle próbáld ki amit mi tanácsoltunk.

Előzmény: Törölt nick (4321)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.13 0 0 4322

Nem szabad rémtörténeteket olvasgatni!!!

 

Az alprazolam elhagyásnál aranyszabály, hogy azt lassan, fokozatosan kell megtenni. Ennyi a lényeg. Ha ezt betartod, akkor nem lesz baj. Ugyanakkor mindenki máshogy reagál, tehát neked kell majd érezned, hogy pontosan hogyan tudod elhagyni. Amit leírtunk, az csak irányelv. Ha úgy érzed, hogy nem vagy jól, akkor érdemes lassítani (negyedelni, és/vagy a felezett/negyedelt adagot tovább szedni pár napig, és utána megpróbálni elhagyni).

 

3 hét után aligha lesz gond, viszont az esti adaggal talán igen, mivel eleve alvásra szeded. Erre ki kell találni valamit.

Előzmény: Törölt nick (4320)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.13 0 0 4321

Köszönöm! Remélem, hogy hasonló tapasztalataim lesznek. A 2 hét alatti elhagyás az nem gyors? A dr. nő azt mondta, hogy ne menjek addig, amíg nem találkozunk ( január 10-re kaptam időpontot hozzá) 3 X 0,25 mg alá...De közben meg persze jobb ettől minél előbb szabadulni, csak hát még azt sem tudom, hogy a szervezetem, különösen a refluxom hogyan fog reagálni az elő felezésre....

Előzmény: gombóc63 (4319)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.13 0 0 4320

Köszönöm! Azért parázok, mert az altató elhagyása is eléggé nekiugrott a refluxomnak. Igaz, hogy 1 hét alatt hagytam el a Sanvalt, és ma már elfogadhatóan aludtam este a sanval nélkül is. De a xanax szerintem sokkal durvább szer mint a sanval... Nagyon sok rosszat olvastam róla.....

Előzmény: Törölt nick (4318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!