Keresés

Részletes keresés

Józsikácska3 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13752

Semmi baj, mindenkinek vannak rossz napjai :) Pax tecum!

Előzmény: magyarpityu (13751)
magyarpityu Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13751

Igazad van, bocsánat!

Előzmény: Józsikácska3 (13750)
Józsikácska3 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13750

Igen, azt érzékeltem. Nem szeretem ezt agresszív kismalacot vitastílust, hagyjuk meg ezt a szektásoknak. 

 

"nem velem vitázol, hanem az igével." - Igen, csakhogy ez nem így bemondásra megy, hogy elémraksz egy verset, majd utána leszögezed, hogy ennek adott értelmezésednek ellentmondok, akkor automatikus Istennel perelek.

 

"Olyan előrehaladás nincs a kinyilatkoztatásban, hogy pl. lehetett a halottakhoz imádkozni, aztán most már nem lehet." - A "halottakhoz imádkozni" egy hangulatkeltő látszatszólam, nem így szoktuk fogalmazni. Másrészt meg azon hivatkozásom nem is azt kívánta bizonyítani, hanem, hogy 1) a JT-k és az adventisták által előszeretettel idézgetett Prédikátor 9:5 nem tanítja a holtak ötnudatlanságát, és hogy 2) amikor ez íródott, az Ószövetség idején még nem ment senki a mennyben, és mi eleve csak a mennyben lévőkről tanítjuk, hogy tudnak közbenjárni értünk.

 

Tehát lendületből válaszoltál, és meg se nézted, hogy mire válaszoltam.

Előzmény: magyarpityu (13749)
magyarpityu Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13749

Szia!

 

Agresszivitást érzékeltél a válaszomban? Mondjuk inkább egy gyengécske fricskának, ami fanyar élcnek indult ugyan, de belátom, a téma komolysága sokkal inkább határozott állásfoglalást követel, mint könnyed viccelődést. Persze, ha ilyen hangulatfestő látszatérvekkel kívánod alátámasztani a mondandódat, vagy jobb híján aláásni az enyémet, nos, nem velem vitázol, hanem az igével.

 

Olyan előrehaladás nincs a kinyilatkoztatásban, hogy pl. lehetett a halottakhoz imádkozni, aztán most már nem lehet.

Előzmény: Józsikácska3 (13748)
Józsikácska3 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13748

Ezt épp Nemotól idéztem, de mindegy, hehe. Most nagyon agresszív vagy hallod-e. Az általad idézett vers nem tanítja azt, hogy nincs előrehaladás a kinyilatkoztatásban. Ez egyébként nem vitapont a katolikusok és a protestánsok közt, de azért köszi, hogy te még ennek is nekimentél. De erről még az apológián is olvashatsz:

 

A lélek halandósága a Bibliában?

Előzmény: magyarpityu (13747)
magyarpityu Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13747

Szia!

A válaszod legelejéről idézek:

 

Ezt az a Prédikátor mondja, akinek vajmi kevés ismerete lehetett sok olyanról, amit később Jézus és apostolai hirdettek. - írod

 

Ezzel szemben lássuk, mit mond Isten tévedhetetlen és igaz Igéje:

 

"Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei." (Péter Apostol II. levele 1,20-21)

 

Ezek után ugyebár nem is kell több szót vesztegetni a konzervedre?

Előzmény: Józsikácska3 (13746)
Józsikácska3 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13746

EZT olvasd már el, legyél oly kedves ;-)

Előzmény: llang-ilang (13743)
Paleokrites Creative Commons License 2011.11.08 0 0 13745

Szerintem itt semmiféle szellemes dolog nincs, emberek vannak és egyik sem különb a másiknál mindaddig, amíg el nem követi az t a hibát, amivel másokat megbotránkoztat, de kérdés, hogy egy emberek által felállított büntetőtörvény mennyiben igazolja hatékonyságát olyan dolgokért, amit nem neveznék bűnnek!

 

Képek birtioklása, bárki birtokolhat úgy képeket, hogy mit sem tud róla, mert mások, jó akarók odatették?

 

Nem egy esetben itt honunkban is előfordult, és még számtalan esetben lesz, hogy egyik bulizó a másiik bulizó ruhájába csempészi a drogot, nehogy razzikon lebukjon, inkább a haver és mindenki más, csak ne ő és akkor még nem beszéltünk a nagyon kedves emberekről, akik fáradságot és időzt sem kímélve mások lejáratásán igyeksziik..., ahogyan ezt itt a nagyon keresztény hívőnek valló nickek is megteszik, megtették és élvezettel fogják is tenni !

 

Ha valakinek prornóképei vannak a gépén és élvezettel nézegeti....., ez a saját lelkiismertetére tartozik mindaddig, amíg mások testi és szellemi épségét nem veszélyezteti!

 

Nem egy hivatalos magasrangú tekintély bukott már bele a saját magán bűneibe, de addig a legádázabb ellensége volt a kiskorúak megrontását illetően, avagy nem riadt vissza az erőszaktól sem!

 

Tehát minden ember hordhatja ezt a fajta jellemiséget, alkalom szüli a bűnöket, de ha a bibliára nézek, ott Isten kijelenti Kainnak, " Ha jól cselekszel emelt fővel járhatsz,  ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta."

 

Isten nem ítéli el, ha valaki elméjében éppen rosszra gondol, vágyaiból képzel...., de ha uralkodik rajta...., emelt fővel járhat!

 

Érdekes, az nem bűn a kereszténységben, hogy adót csalnak, másokat lejáratnak, megbélyegzik és kizárják mindazokat maguk közülk, akik nem olyanok mint ők, hogy milyenek?

 

Na ez itt a kérdés, vesse rá az első követ aki nem bűnös köztetek valamiben?

Előzmény: Last Seal (13744)
Last Seal Creative Commons License 2011.11.07 0 0 13744

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/gyermekporno-a-professzor-gepen-2069809

 

Keményen űzni kell az rk. szellemeket....nem viccnek szántam.

llang-ilang Creative Commons License 2011.11.07 0 0 13743

Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed; mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcseség nincs a Seolban, a hová menendő vagy. préd 9,12

 


Mind szeretetök, mind gyűlöletök, mind gerjedezésök immár elveszettés többé semmi részök nincs semmi dologban, a mely a nap alatt történik. 8 v.

 

Tehát szósem lehet semmiféle közbenjárásrol a halottak részéröl.

 

 

Előzmény: katolikus2 (13738)
Last Seal Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13742

"A szineváltozásnál hallható beszélgetésből kiderült, hogy Mózes és Illés "képben vannak", sőt tudomásuk van mindarról, ami Krisztusra várt."A felhő pedig körülöttük  a többi szent volt...akik körülvesznek minket volt már ilyen magyarázat is itt a fórumon rómkat részről.Amúgy én nem állítottam,hogy a szentek öntudatlanok lennének,de közbenjáróként használni őket...sok dolog van a levegőben ami nem szent de alig várja,hogy   befolyásolhasson,hát még ha beszélgetsz is velük,mint a "világosság angyalaival".

 

Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, a melyek a földnek Istene előtt állanak.-Mózes és Illyés

Előzmény: katolikus2 (13738)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13741

"Nem írhatsz le ilyet, hogy "mivel nem is igaz" - csak ezt: én úgy gondolom, nem igaz."

 

Direkt írtam úgy, ahogy írtam, és számítottam rá, hogy valakinek nem fog talán tetszeni. Nem is az a célom, hogy mindenkinek tetsszen, amit írok.

Előzmény: metoykosz (13732)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13740

"II. János Pálról pedig kiderült, hogy a hozzá folyamodó(k) kérése meghallgatásra talált, Isten megggyógyitotta a nővért, s ennek orvosilag minden bizonyitéka megvan."

 

Jézusról nem derült ki véletlenül, hogy a hozzá folyamodók kérését meghallgatja? Vagy eleve nem is folyamodott hozzá katolikus?

Érdekes egy kereszténység ez, agyonmagasztalni a szenteket, a pápát úgy, hogy Jézusról, aki kulcsfigura lenne (minimum) egy szó nem esik. Még a muszlimoknál is több szó esik talán Jézusról, mint a katolikusoknál.

Sokfele történnek orvosilag igazolható gyógyulások, még a sátánistáknál is, szóval ha ez meg is történt, önmagában semmit nem igazol, legkevésbé azt, hogy Istentől volt. Egyébként teljesen elhiszem, hogy megtörtént, csak azt nem, hogy Istentől volt.

Előzmény: katolikus2 (13738)
csokipaci Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13739

Hello K2!

 

 

>a hozzá folyamodó(k) kérése meghallgatásra talált, Isten megggyógyitotta a nővért, s ennek orvosilag minden bizonyitéka megvan.<

 

Na persze. Mindenki aki meggyógyul utána ráfogja, hogy szerinte miért volt és ezzel be van bizonyítva?

 

Ilyen buta módszerrel bármi gyógyító hatását be lehet "bizonyítani", ennyit a "tudományos" oldaláról.

 

 

A Biblia szemszögépből pedig:

 

>Ha valaki él, mindenről jól értesült, és Isten barátja, akkor kérhető is, és várható, hogy az általa Istenhez érő kérés maghallgatásra kerül.<

 

 

Csak azt az apróságot hagytad ismét figyelmen kívül (bár már sokan és sokszor magyaráztuk),

 

hogy az említett példáidban épp az nem szerepel amit szerettél volna belemagyarázni,

 

hogy Jézuson/Istenen kívűl bárkivel kommunikáltak volna az elhunyt megtértek,

 

arról már pláne nem, hogy bárkit, aki hozzájuk kiált valahol a Földön egyáltalán hallanák.

 

Ezért hozzájuk (akik már elköltöztek a Földről) felesleges fohászkodni, arról nem beszélve, hogy Isten utálja az ilyesmit.

 

 

Ennek az ellenkezője viszont szépen le vannak írva a próféták és az apostolok által, csak olvasni kellene az Igét.

 

 

üdv,

 

 

csokipaci 

Előzmény: katolikus2 (13738)
katolikus2 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13738

meg van irva:

 

 Mt 22,32 - Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké."

 

Isten Krisztusa, aki maga a második isteni személy, kijelentette, pontosabban megismételte, hogy Ábrahám, Izsák, Jákob él, hiszen Isten az ő Istenük (Kiv 3,15: 15Azután még ezt mondta Isten Mózesnek: "Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok).

 

A mátéi mondat második része pedig tiszta krisztusi kijelentés: ők élők. S hogy nem csak ők élnek, bizonyság arra a szineváltozás hegyén történtek ( Mt 17,2).

 

Ábrahám, Izsák, Jákob és Mózes, valamint Illés szentek. Krisztussal, Istennel vannak.

 

A szineváltozásnál hallható beszélgetésből kiderült, hogy Mózes és Illés "képben vannak", sőt tudomásuk van mindarról, ami Krisztusra várt.

 

Ha valaki él, mindenről jól értesült, és Isten barátja, akkor kérhető is, és várható, hogy az általa Istenhez érő kérés maghallgatásra kerül.

 

 

II. János Pálról pedig kiderült, hogy a hozzá folyamodó(k) kérése meghallgatásra talált, Isten megggyógyitotta a nővért, s ennek orvosilag minden bizonyitéka megvan.

Előzmény: Last Seal (13735)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13737

Annak a nővérnek az esetét nem ismerem, így nem tudok róla nyilatkozni. Többet esetleg írnál róla, ha megkérlek?

 

Bizonyíték az, hogy nincs szükség szentek közbenjárására, hogy Jézus a Szentlélek által ma is tud ilyen csodákat tenni, protestáns körökben (de biztos katolikus körökben is tudna, vagy tesz is, nem tudom). Most nem akarok ilyen linkeket betenni egyelőre, de lehet olvasni pl. rákból, homoszexualitásból való gyógyulásról. (Na meg ez is vicces kicsit, hogy ilyen bűnökben katolikus papok elesnek, persze sajnálom, hogy így van, de ha a szentek közbenjárása annyira hatékony lenne, és ezt ugye rendszeresen kérik a papok is, akkor nem bukának el. De ha már önmagában Jézus és a Szentlélek meg tud gyógyítani valakit ilyenből, olyat, aki egy kiszakadt, másodrangú protestáns hitet vall, akkor mennyivel inkább működnie kéne ennek katolikus körökben!) Bár maga a gyógyulás önmagában nem bizonyíték arra, hogy Istentől volt a dolog, csak ha olyan gyümölcsei vannak, ami másokat is megtérésre, odaszentelt életre késztet, Istenhez visz közelebb.

Sőt, elsősorban a Bibliában is van rengeteg csoda, amikor maga Jézus gyógyított meg embereket sőt támasztott fel halottat, illetve az Apostolok cselekedeteiben a tanítványai, miután pünkösdkor a Szentlélek leszállt rájuk.

De a legnagyobb csoda maga az üdvösség, a bűnbocsánat.

Végülis a Biblia egyértelműen leírja az Isten dolgait. És ha valaki ezeket megérti és betartja, megtér, a régi, bűnös természete helyett az új természetét igyekszik táplálni, betöltekezik Szentlélekkel (és a Szentlélek egyébként az előbbiben is rengeteget segít, mert magunktól nem lennénk képesek tiszta életet élni), akkor eközben is történhetnek gyógyulások, vagy ennek gyümölcseként is, olykor úgy, hogy maga a hívő, aki által a gyógyulás történik, nem is tud erről. Nos, én úgy veszem észre, hogy ezeket a dolgokat az említett misén a legmesszebbmenőkig elhallgatták, és ezek helyébe a szentek példamutató életét és közbenjárását állították, ami által ugye nincs üdvösség, se semmi, mert az hit által van, a Megváltóba vetett hit által. Nyilván könnyebb elhinni azt, hogy szentek közbenjárnak értünk és az ő kézzelfoghatóbb, szentnek nyilvánított életüket nézni, mint hogy azt elfogadni, hogy Jézus teljes és tökéletes munkát végzett ahhoz, hogy Istennel közvetlen kapcsolatban legyünk. Igazából meg is tudom érteni sajnos, hogy egy ilyen tanítás 2000 éven át fennmaradjon, mert amit az ember alapból könnyebben fogad el, mint magát a megváltás tényét, azt jobban ápolja is.

Előzmény: satya (13729)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13736

Amit írsz, nem válasz, nem érv a saját igazad mellett. "Nézz utána a neten!" Ezt írod, ahelyett, hogy legalább nagyvonalakban megpróbálnád elmagyarázni azt, szerinted mi nem stimmel azzal, amit írtam. Ahogy én is megpróbáltam nagyon tömören összefoglalni, hogy miért fontos Jézusban és a Szentlélekben bízni a szentek helyett. (Bár "érdekes módon" erre sem a Jehova tanúja barátunk, se más nem reagált.) Kérlek, írj, valami használhatót, amivel a saját igazad és véleményed alátámasztod, de ne egy végehossza nélküli, rendkívül hosszú dogmarendszert ismertető weboldalt linkelj be, mert azt sem időm, se kedvem nincs elolvasni. Itt beszélgetés folyik, nem olvasósarok a neve ennek, hanem fórum, ahol mindenkinek van saját álláspontja, amit a saját szavaival képes ismertetni és megvédeni.

 

Nem indulatokkal írtam ezt, csak a véleményem és kérésem írtam le. Remélem, nem veszed támadásnak.

 

Igaz, már nagyon sokszor írtam ebbe a fórumba, de még senki nem tudott a szentekről többet mondani, mint hogy példamutató életük volt, hogy példaképek lehetnek, és hogy Isten "udvartartásához" tartoznak és ezért érdemes közbenjárásukat kérni, a katolikus tanítás szerint. Csak akkor sajnos hiába jött el Jézus és halt meg a kereszten és támadt fel, ha a munkáját semminek tekintjük és inkább a szentekkel döngettetjük a már nyitott ajtót Isten felé.

 

Bárkiből lehet "szent", sőt mindenki az, aki Jézus megváltását elfogadta a bűneire. Ha ezt nem fogadjuk el, akkor azzal Jézust magát zárjuk ki a hitünkből.

Természetesen aki elfogadta a bűnbocsánatot, még követhet el bűnöket, de ha továbbra is Isten szerint igyekszik élni és keresni Isten akaratát, önmagát rendszeresen megvizsgálni, a bűneit szívből megbánni és kérni, hogy Jézus munkálkodjon a szívében, hogy ugyanazokat a bűnöket ne kövesse el újra meg újra, akkor még inkább szentté válhat. Hogy ki szent, azt nem egy olyan egyháznak a jogosultsága megvizsgálni és érvekkel alátámasztani, aki magát Jézust sem igazán fogadja el, hanem egyedül a mindenható Isten dolga. Mert ha azt nem fogadjuk el, hogy Jézus akkora nagy lépést tett felénk, hogy a bűneinket elvette és lehetővé tette, hogy közvetlenül  Őhozzá fordulhassunk imádságainkban, akkor nem sok közünk van Istenhez. Beismerem, ezt sokszor én sem tudom könnyen elfogadni, de ha egyszer ez van a Bibliában, nem ehhez kéne tartani magunkat, és saját emberi elképzeléseinket inkább háttérbe szorítani? :) (Ez is az alázat, hogy ami nekem szimpatikus lenne, azt háttérbe szorítom Isten elképzeléseivel szemben, amiket amúgy a Bibliából ismerhetek meg.)

 

Nem akartam senkit se bántani azzal, amit írtam. Kívánom, hogy találjon meg mindenkit Isten szeretete!

Előzmény: metoykosz (13732)
Last Seal Creative Commons License 2011.11.06 0 0 13735

"Eléggé bejárta a világot pl. annak a nővérnek az esete, aki II. János Pál közbenjárására meggyógyult."-hogyan került a halott pápa lelke oda,hogy hallotta amikor hozzá fohászkodott a kedves nővérke,talán nem jutott a dicsőségbe.....

Előzmény: satya (13729)
csokipaci Creative Commons License 2011.11.05 0 0 13734

Hali!

 

Mindenesetre aki olvassta a Bibliát az tudhatja, hogy egyetlen személy aki mindenki könyörgését meghallja az Isten,

aki pedig mindenkinek segíteni tud, az még inkább ő. A egyedüli túlvilági közbenjáró emberek és az Atya közt pedig Jézus.

 

üdv.

 

csokipaci

 

 

Előzmény: metoykosz (13733)
metoykosz Creative Commons License 2011.11.05 0 0 13733

:)))     ImáT mundani, vagy imáDkozni - mindenki saját meggyőződése szerint fog...

Előzmény: Last Seal (13731)
metoykosz Creative Commons License 2011.11.05 0 0 13732

szipucsu2 2011.11.04 15:52:03 © (13728)
Még nem hallottam beszámolót arról, hogy valakinek, aki a szentek közbenjárását kérte, jobb lett valami tőle vagy hasonló.
Ez azt jelenti, hogy NEM ISMERED a katolikusok szentekről való fölfogását, csak a "nagy átlag"-ét. Amit mindenki szajkózik, aki szavakkal akarja gyepálni a másikat...

A szentté avatásnak náluk komoly előzményei vannak, sok kritériumnak kell, akár évtizedekig is gyűjtve a bizonyítékokat, megfelelni, mire "avatnak". Egy dolog, hogy hiszed-e, másik, hogy nem vagy hajlandó utána keresni a neten akár. De akkor ne jelentsd ki, hogy ISMERED.
Én is ismerem ezt a katolikus tanítást, csak nem fogadom el (mivel nem is igaz), szemben sok emberrel, akik ott vannak a misén, de nem is tudják pontosan, mit fogadtak el ill. fogadtattak el velük.
Ez is azt bizonyítja, hogy NEM ISMERED a katolikusok tanítását. Nem írhatsz le ilyet, hogy "mivel nem is igaz" - csak ezt: én úgy gondolom, nem igaz.
Amíg ezt a különbségtételt nem érzed át, addig csak vagdalkodsz a szavakkal...

Előzmény: szipucsu2 (13728)
Last Seal Creative Commons License 2011.11.05 0 0 13731

Szentekhez imátkozni okkult praktika,spiritiszta káromlás Isten és a megszenteltekre vonatkozólag.

Előzmény: satya (13729)
csokipaci Creative Commons License 2011.11.04 0 0 13730

Hali,

 

>egy majd 2000 éves tanításra<

 

az a majd' 2000 éves tanítás azért eléggé másképp hangzott...

 

http://www.evangeliumiprotestans.hu/index.php/szentek

 

legjobbakat;

 

csokipaci

Előzmény: satya (13729)
satya Creative Commons License 2011.11.04 0 0 13729

A szenteknek semmi közük Isten kegyelméhez

Ha ezt alátámasztanád valami bizonyíték félével ...

 

Én hallottam ilyeneket. Eléggé bejárta a világot pl. annak a nővérnek az esete, aki II. János Pál közbenjárására meggyógyult.

 

A szentek éppen ilyen Istebnnek szentelt életű emberek.

Éppen MIndenszetek ünnepe tárja elénk azt, hogy nem csak az Egyház által szentenek nyilvánított emberek jutottak el már az Isten Országába, hanem ennél sokkal többen. Lehetnek olyanok, akik csak a szűkebb környezetükben láthatóan élték meg Isten akaratát.

 

Azért az érdekes, hogy egy majd 2000 éves tanításra azt mondod, hogy nem igaz. Vajon, amikor a vértanúkat elkezdték emlegetni, tisztelni őket az első századokban, akkor ezt mi alapjánj tették? Nyilván a Szentlélek működött az Egyházban.

Előzmény: szipucsu2 (13728)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 13728

A rádió nálunk be van kapcsolva, így ha nem akarom is, hallom, mi megy benne.

A szenteknek semmi közük Isten kegyelméhez, csak a katolikus egyház ruházta fel őket. Még nem hallottam beszámolót arról, hogy valakinek, aki a szentek közbenjárását kérte, jobb lett valami tőle vagy hasonló. Példaképek persze lehetnek számunkra mások is, de magunktól úgyse tudunk megváltozni olyanná, csak ha a Szentlélek átformál minket, erre pedig egyáltalán nem tettek semmilyen hangsúlyt abban a misében, szemben a szentekkel. Ez a példakép-dolog amúgy is olyan, hogy az ember saját elképzelései alapján dönti el, milyen példaképet választ magának, de mi van, ha Isten éppen teljesen másmilyennek akarja látni őt, és másmilyenné akarja formálni a Szentlélek segítségével? Éppen attól lesz Istennek odaszentelt életű valaki, ha alázattal Isten akaratát kutatja és úgy formálhatja őt a Szentlélek, ahogy Isten elképzeli, nem pedig a saját elképzeléseit akarja megvalósítani, amihez még a szenteket eszközként fel is használja. Én hallottam ilyenről is, ebbe most nem mennék bele.

Én is ismerem ezt a katolikus tanítást, csak nem fogadom el (mivel nem is igaz), szemben sok emberrel, akik ott vannak a misén, de nem is tudják pontosan, mit fogadtak el ill. fogadtattak el velük.

Előzmény: satya (13727)
satya Creative Commons License 2011.11.04 0 0 13727

A Szentmise közvetítés a katolikusoknak szól, katolikusok vannak jelen a Szentmisén. A szövegek és a tanítások abból indulnak ki, hogy a jelelnlevők ismerik az Egyház tanítását, és tudják, hogy a szentek Isten kegyelméből lettek szentek, imádságuk Isten erejéből hatékony. A Szentmise szövegeiben ez rendre előkerül.

Nyilván más egy olyan fórum, amely alapjában nyitott, és magyarázni kell, hogyan is szól a tanítás.

Előzmény: szipucsu2 (13721)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 13726

Ezt csak mellékesen említettem meg abban, amit lentebb írtam. A többi része fontosabb. Lehet, hogy a halottak napját meg se kellett volna említenem. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy hosszabb szövegből a leglényegtelenebb mondatra "csap le" valaki és azt a kevésbé lényeges gondolatot viszi a tovább, a többit pedig mintha nem is olvasta volna.

Igazából arra is a Szentlélek tud megtanítani, hogy a számunkra elsőre kevésbé fontos dolgokra tereljük figyelmünket ahelyett, hogy a nekünk nagyon tetsző témára figyelünk fel.

(Meg engem arra, hogy egyszer majd megtanuljak kevésbé bonyolultan fogalmazni. :D )

Előzmény: Testimonium (13722)
Paleokrites Creative Commons License 2011.11.02 0 0 13724

A katolikusok mégis megelőznek titeket, függetlenül attól a sok tévtanításoktól, hiedelmi kultuszoktól és hamisításoktól is, amit sajnos mai napig sem vizsgált meg....., de ti mennyivel lennétek mások, mint szektateológuskák?

 

A haloween miről is szól?

 

A halottak megemlékezéséről?

 

Na ez annyira baj, undorító?

 

Nektek nem kell ezzel törődnötök ugye, ti nem jártok temetőben, nektek nincsennek halott rokonaitok, avagy minden halott a temető része, ti az élők része vagytik, így meg nem emlékeznétek a szüleitekről, gyermekeitekkről, még azokról sem, akiknek nem adtatok vért, megtagadtátok a vér adását is, hogy meghaljon, egy akaratos félreértésen, avagy minden áron a demagóg valláskitételek betartása, amit soha egyetlen Isten sem kért, de ti annak a szavát is isteninek tartjátok, akik maguktól mondták, tartózkodjanak a vértől!

 

Nem Isten mondta nektek, hanem egy apostolkai végzés irányító elméje a pogány betérőknek!

 

Egyébként csak és kizárólag a zsidóknak adta Mózes által Isten a vértől való tartózkodást, azt is kimondottan az állatokra vonatkoztatva, avagy evés céljából, az intravénás véradás nem bűn, sohasem volt az!

 

 

 

A JHVH-s jehova nevesítés sem más, mint a kereszténység Haloweenja....., akkor meg mi is itt a probléma?

Előzmény: Testimonium (13722)
Testimonium Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13722

Az ilyen antikeresztény viselkedéseket és tanításokat nagyon könnyen átvettek:

 

 

 

Minek az ünnepe Halloween?

A töklámpásnak, a beöltözésnek és a kéregetésnek mind pogány gyökerei vannak. A kelta eredetű ünnepre egy pápa szervezte rá mindenszentek napját. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

Boldog téli napfordulót!

Jézus születésének ünnepe csak a 4. században került december végére, előtte az ókori népek évezredeken keresztül ekkor ünnepelték azt, hogy a leghosszabb éjszaka véget érésével újra hosszabbodni kezdtek a nappalok. A karácsony szó is a téli napfordulót őrzi, de néhány magyar népszokás is ebben a csillagászati jelenségben gyökerezik. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: szipucsu2 (13721)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 13721

A rádióban katolikus miséről közvetítenek most.

A szentekhez való imádkozás, a közbenjárás kérésének fontosságát nagyon hangsúlyozzák, a Jézushoz való imádkozás és az Ő közbenjárásának kéréséről szó sem esik. Pedig Jézus közbenjáró, aki esedezik is értünk, a Biblia szerint, de ilyenkor úgy látszik, a hagyományok nagyobb szerepet kapnak, mint a Biblia.

Említették azt is, hogy a szentek példamutató élete segíthet nekünk a tökéletesedésben. Arról nem esik szó, hogy a Szentlélek képes csak az embert átformálni és elvezetni a tökéletességre, aminek persze alapja a megváltás.

 

Nagyon durva ilyen pogány eredetű tévtanításokat hallania annak, aki tudja, tapasztalta, hogy a Szentlélek és Jézus szentek nélkül is vezetni tudják az embert a tökéletesedés útján. Egyébként ez az egész halottak napja is pogány, kelta eredetű.

 

Lemondásról, szegénységről is beszéltek a rádióban. Annyiból igaz, hogy mindegy, mink van itt a Földön és nem is szabad a Földi javainknak nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen csak átutazóban vagyunk itt a Földön, a valódi otthonunk odafent van. Azonban a mindenükről lemondó "szentek" egy nagyjából elérhetetlen eszményképet tárnak a hallgató és gyanútlan hívő elé és elfedi azt, hogy a Szentlélek tényleg képes megtanítani arra, hogy a Földi dolgainknak ne tulajdonítsunk nagy jelentőséget és tanuljunk meg úgy élni velük, mintha nem lennének. Merthogy ugye nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra. De ez alap dolog és egy valamirevaló keresztény ehhez tartja magát mindennapjaiban, csak a katolicizmus ezt felfújja valami elérhetetlen, misztikus, rendkívüli szent emberek követendő dolgának, míg mások különösebb feltűnés és hivalkodás nélkül élik ilyen életüket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!