Keresés

Részletes keresés

napoli007 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 348
Nem kinál fel ilyen lehetőséget. Legalábbis én nem találtam ilyet. Lehet túl ingerült voltam. Ha valaki tudja hogyan kell segítsen. Köszi.
Előzmény: tangerine (347)
tangerine Creative Commons License 2005.11.21 0 0 347
Szerintem le kéne zárni a lemezt. :-?
Előzmény: napoli007 (346)
napoli007 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 346
Sziasztok.

Van nekem egy LG RC7300 dvd író-vhs combóm. (Nem akarok felvágni):)) Azt szeretném megtudni valaki szakértőtől, hogy amikor vhs-ről irók át dvd+r-re azt nem tudja lejátszani más dvd és a számitó gépem sem. Egyszerüen üres a könyvtár. Viszont amikor ugyanazt az anyagot újrairható dvd-re iróm ki akkor minden készülék felismeri és lejátsza. Miért van ez és mit csináljak, hogy a dvd+r lemezre felírt dolgokat is lejátsza.
Köszi a válaszokat előre is.
Gyulus Creative Commons License 2005.11.21 0 0 345

Természetesen a felvételi idő be volt állítva úgy, ahogyan te is leírtad. Ezután ki is szokott kapcsolni a gép, de mivel DVD-t néztem, és ezután nem kapcsoltam vissza HDD módba, nem kapcsolt ki. Ennek az lehet a magyarázata, hogy DVD módban a felhasználónál marad a vezérlési jog, és mivel a felvétel HDD-re készült, annak végén csak akkor kapcsolt volna ki, ha a DVD-mód nem aktív, azaz HDD módban lett volna.

Gondolom, hasonló lenne a helyzet fordított esetben is: tehát ha DVD-re készül a felvétel, én meg a HDD-ről nézek valamit.

 

 

Más.

 

Néhány sorozat epizódjai eléggé megtöltötték már a belső 80GB-os vincsit, ezért visszavettem a rögzítési minőséget SQ-ról LQ-ra. Az esetek többségében ez is teljesen kielégítő képminőséget biztosít. Persze "vájtszemű" lévén azért itt-ott észreveszem a kockásodást, így ha lefaragom az elmaradást, majd visszaállítom SQ-ra, de szükség esetén ez is kellemes, és még így is köröket ver a VHS-re.

Előzmény: gmiki (332)
K09 Creative Commons License 2005.11.19 0 0 344

Nekem is DMR-ES10-es van, de optikai kábel nem volt a dobozban (a gépet külföldön vettem, de szerintem ez ebből a szempontból mindegy, mert ugyan az a szlovák gyártmány). Azért az üvegszálak minőségében lehetnek jelentős különbségek, úgy mint csillapítás, hajlékonyság, sérülékenység, stb.

Csak érdekességképpen mesélem el mekkora utat járt be a gépem: Szlovákiából elvitték egy tengerparti kikötőbe, onnan hajóval Barcelonába (ez rajta van a dobozán), onnan felvitték Andorrába (ahol megvettem annyiért, mint amennyibe itthon is kerül :)))  ), majd fél Európán át hazacipeltem. Mikor megvettem még azt gondoltam jól jártam, már nem vagyok benne biztos. Azt hiszem ez nem volt egy jó üzlet :((

Előzmény: Herr X (333)
Lex Icon Creative Commons License 2005.11.18 0 0 343
Vidd el szervízbe!
Előzmény: vaskerék (341)
Lex Icon Creative Commons License 2005.11.18 0 0 342
Nem lehet zoomolni. Olvasd el a leírását és sok mindenre rájössz.
Előzmény: Lalee1 (338)
vaskerék Creative Commons License 2005.11.18 0 0 341

Szép napot kivánok Mindenkinek!

 

Kérdéseim lennének a hozzáértőkhöz.

 

Három hónapja vásároltam egy LG asztali DVD recordert. Nagyon szépen rögzíti a műsorokat, illetve a DV kamera anyagát. A gondom a következő:

A készülék egyes bolti műsoros DVD lemezek behelyezése után "kerepelni" kezd, ami úgyan kis mértékben zavaró, de gond nélkül játsza le a filmeket. Ezt mi okozza?

Nem kell félnem, hogy az olvasó mechanika ilyen működése károsíthatja a készüléket?

A másik gondom, hogy kaptam egy átmásolt (hamísított) koncertfilmet, amit néhány lejátszás után, már csak akadozó képpel, majd hanggal játszott le, végül egyáltalán

nem akart lejátszani. Ezért megvásároltam az eredeti bolti DVD kiadványt, amit szintén gond nélkül játszott le, azonban néhány lejátszás után szintén elakadt a kép, majd a hang is, kimondottan a film egy szakaszán, miközben a számítógép

DVD lejátszóján gond nélkül fut. A másik probléma a lemezzel, az elöbb már említett

"kerepelő" hang. Mindezt mi okozza, és mi ennek az ellenszere?

 

A válaszokat előre is köszönöm! 

Herr X Creative Commons License 2005.11.18 0 0 340

na, mindegy, tegnap heti nagybevásárláskor vettem egy Thomson cable márkájút 2250Ft-ért. Az is aranyozott, csak nem 24karátos.... :-))

 

Amúgy érdekes tud lenni, amikor egy "hifistával" beszél az ember és elmondja, hogy milyen száraz a hangja az olcsó optikai kábelnek, mennyivel jobb a koax. Aztán amikor az ember a fizikájáról kezdene vele beszélgetni, akkor gőze sincs róla, hogy mi és hogyan működik.

 

Úgy vagyok vele, hogy nem hiszem el, hogy a TOSLINK szabvány megalkotói olyan szar szabványt csináltak volna, hogy ennyit befolyásolna egy digitális jelfolyamon az esetleges gyengébb kábel.

 

OK, hogy a digitális jel is analógként kerül átvitelre, de az optikai adatátvitel már elég régi technológia és van direkt optikai átvitelhez használt jelalak. (Meg ne kérdezd a nevét, mert már rég volt.)

 

Szóval nem hiszem el, hogy akármelyik 1m-es üvegszálon nem lehet átvinni 1Mbps hibajavítás utáni sávszélességet . Ha meg nem megy át annyi, akkor semmi.

 

Egy nyamvadt IrDA átvitel is képes max. 4Mbps-re....

Előzmény: Lex Icon (337)
MXJani Creative Commons License 2005.11.18 0 0 339

Sziasztok!

 

Van valéakinek Philips 3305 dvd felvevője? Szombathelyi Media Marktban 37.990,- Ft.

 

Üdv. Jani

Előzmény: Lalee1 (338)
Lalee1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 338

Helló!

Panasonic  DMR-ES10 felvevőt vettem,most ismerkedem vele.DVD film lejátszásnál

hogyan lehet zoom-olni mint a hagyományos lejátszókon?Ha videókazettát szeretnék átmásolni akkor is bekell állítani a felvételi időt?Ha igen lehet-e a

rugalmas módot választani?A válaszokat előre is köszönöm,ha a kérdések néha

dedósok lesznek elnézést,de ez még újdonság

Lex Icon Creative Commons License 2005.11.17 0 0 337
Erre lehet mondani, hogy parasztvakítás.
Előzmény: Herr X (336)
Herr X Creative Commons License 2005.11.17 0 0 336

tegnap jártam az Electro Worldben. Ott 2500Ft az 1m-es és 24 karátos arannyal futtatot csati?

 

(Már csak azt nem értem, hogy mi a francért kell aranyozni, mikor optikai információ-átvitel van, nem elektronikus...)

 

Előzmény: Lex Icon (334)
Lex Icon Creative Commons License 2005.11.16 0 0 335
MM Miskolc: Pioneer 530H-S 125.000,-
Lex Icon Creative Commons License 2005.11.16 0 0 334
Nincs benne csak egy 3-mas RCA (video+2audio). Az optikai kábel, meg vagy üvegszál, vagy műanyag!!. Ha a Pana is csak 3600? nem tudom, hogy elég jó-e? 5eFt körülre szokott esni egy átlagos. az 500 Ft-os legfeljebb arra jó, hogy átkösd az újságokat. :)
Előzmény: Herr X (333)
Herr X Creative Commons License 2005.11.16 0 0 333

Halihó!

 

Akinek már van Panasonic DMR-ES10-e, meg tudná mondani, hogy milyen kábel van a dobozban?

 

Netán optikai (TOSLINK?) van?

 

Az interneten szétnézve az 1m-es optikai kábelből van 500Ft-tól a csillagos égig minden. Mi a különbség köztük? A Panasonic 3600-ért kínál.

 

Mivel tud többet az 500Ft-osnál? Az üvegszál, az üvegszál, a digitális jel pedig digitális jel.

 

 

???

gmiki Creative Commons License 2005.11.16 0 0 332

"még nem végzett a felvétellel, magára hagytam a cuccot (persze a TV-t kikapcsolva), és mivel nem kapcsoltam vissza HDD módra, reggelig ki sem kapcsolt - egész éjjel pörgette a vinyót"

Azt próbáltad, hogy amikor a kézi felvételt elindítod, akkor a rec gomb többszöri megnyomásával beállítod, hogy hány percnyi műsort vegyen fel. Utána ki is kapcsol rendesen. Nem tudom, hogy ezt mennyire befolyásolná, hogy közben DVD-t néztél, az biztos, hogy ha az ilyen módon indított felvétel után HDD-ről néztem mősort, akkor is rendesen kikapcsolt. (Ha pont így csináltad, csak nem értettem elsőre, akkor bocs!)

Előzmény: Gyulus (331)
Gyulus Creative Commons License 2005.11.16 0 0 331

Igen, nekem is LG RH 7500-as felvevőm van. Viszont lehet, hogy rosszul emlékszem, és a PIP valóban nem a fedél alatt van. A Thumbnail gombra én is emlékszem, hogy ott van. Na mindegy, ebből is látszik, milyen sűrűn használom a PIP funkciót. :-)

 

Tegnap egyébként friss élményként szembesültem a készülék egy kellemetlen tulajdonságával.

Műsoros DVD-lemezről néztünk egy filmet, ekkor a készülék persze DVD módban működik. Azt reméltem, hogy ilyenkor a HDD-re programozott felvétel azért talán elindul, de nem. Most is csak figyelmeztetést küldött 10 perccel előtte. Átkapcsoltam HDD módra, kézzel elindítottam a felvételt, majd vissza DVD módra... és az újabb kellemetlen meglepetés: a lemez lejátszását előlről kezdte (Ne lopj! reklám stb.).

 

Az már csak hab a tortán, hogy miután a film végére még nem végzett a felvétellel, magára hagytam a cuccot (persze a TV-t kikapcsolva), és mivel nem kapcsoltam vissza HDD módra, reggelig ki sem kapcsolt - egész éjjel pörgette a vinyót.

 

Egy szó mint száz, az ilyesmire célszerű odafigyelni.

 

 

Ja, és még valami, ha már szóba került: Thumbnail. Tök jó, hogy van rá lehetőség, annál inkább sajnálom, hogy ha HDD-n kijelölöd a kis képeket, majd a felvételt DVD-re írod, a Thumbnail-eket már nem viszi át - ekkor újra a legelső kocka kerül a menübe. HDD-n meg nem sok értelmét látom, így ezt a funkciót sem használom soha.

Előzmény: gmiki (330)
gmiki Creative Commons License 2005.11.16 0 0 330

Gyulus: TimeShift: Igen, igazad van. Én csak arra emlékeztem, hogy TimeShift üzemmódban is lehet használni a PIP-et, de a nagy képen pár másodperces késéssel azt látod, ami a kis képen élőben megy. Valamiért azt hittem, hogy lehet közben nyomkodni az AV gombot, hogy forrást válasszunk a kis ablakban. Kár, hogy nem megy...

A másik ami meglepett (és most direkt visszaolvastam, hogy jól emlékszem-e), hogy neked is RH 7500-asod van, de mégis a PIP gombot valami fedél alatt találod meg. Ezt nem értem, mert nekem tök jó helyen, a felső részen van, könnyen használható. Ami nekem alul a fedél alatt van, az pl a thumbnail gomb, amit viszont én használnék gyakran...

Létezik, hogy kétféle távirányó lehet ehhez a típushoz, vagy én értek valamit félre?

Előzmény: Gyulus (328)
Lalee1 Creative Commons License 2005.11.15 0 0 329

Helló!

Mint újonc érdeklődnék a Sony RDR-GX210 felvevőről,ha valakinek van vagy ismeri

kérem írja le a tapasztalatait.Jobb mint a Pana DMR-ES10?

 

Gyulus Creative Commons License 2005.11.15 0 0 328

Ez a megoldás már nekem is eszembe jutott... De kihagytál valamit a számításból. A TimeShift lényege, hogy az éppen nézett műsort rögzíti HDD-re, és közben mutatja is azt. Ilyenkor pedig a tuner képe a bemeneti jelforrás is egyben, ezért TimeShift közben sem tudod kiválasztani az AV csatornát, hogy a kis ablakban a videó tunerének a képét láthasd. Ez a funkció tehát valóban csak lejátszáskor működik, ennek pedig az az oka, hogy a kis kép bemeneti jelforrását nem lehet megváltoztatni. Megjegyzem, az, hogy a PIP kapcsoló gombját a távvezérlő fedele alá rejtették, csak arra késztet, hogy még lejátszáskor se használjam...

Előzmény: gmiki (322)
boszori Creative Commons License 2005.11.14 0 0 327
Köszi, lehet, hogy ez lesz a járható út!
Előzmény: essay (319)
baluzoli Creative Commons License 2005.11.14 0 0 326
Toshiba RD-XS34
Nekem is szimpatikus a tesztek és a gépkönyv alapján. Toshiba volt az első rádiósmagnóm jó harminc éve. Annak idején Bécsből az első videóm is Toshiba volt.Csak jó emlékeim vannak róla, de hogy mit tud a dvd recordereknél felmutatni nem tudom. Örülnék én is, ha valaki elsőkézből tudná tapasztalatait megosztani velúnk. Nagyon kedvező az ára szállítással együtt is. Ilyenkor felvetődik az emberben, hogy vajon miért?
Előzmény: Peti_04 (323)
filemaneger Creative Commons License 2005.11.14 0 0 325

Sala22, remélem nem okoz majd csalódást a gép (LG RH 7500), nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak. (csak a divix-es rész nem jött be).

Egy link: http://hu.lgservice.com/index_b2c.jsp Akit érdekel innen letöltheti a kézikönyvet magyarul. Mindent leír! Itt a Manuals-ban a "DVD&VIDEO&SET TOP" linkre kattintva a 23. oldalon található a pdf állomány.

 

Kérdés érdemes-e várni a vásárlással egy pár évet mikorra kiforrják majd magukat ezek a rendszerek, kinövik a gyerekbetegségeiket (itt elsősorban a DVD-írókra gondolok, és az előbb írt LG-s problémák kapcsán gondolkodtam el). Most válnak/váltak elérhetű árúvá ezek a termékek. Aki vesz egy asztali írót nagyon jól tudja, hogy mit vár a rendszertől. (Most arra nem térek ki, hogy vásárlás előtt illik tájékozódni!!!) VHS képmagnó/CD jelátszó/DVD lejátszó kiváltása, DV kamera film veszteségmentes DVD-re írása, régi VHS felvételek archíválása, sorozatok felvétele akár több napra elegendő háttértárral, filmszerkesztés számítógép nélkül, stb. És mindezeket olyan minőségben végezzük amire lelkünk mélyén mindig is vágytunk. Biztos mindenki emlékszik a VHS hőskorra mikor már a 3. átmásolás után a minőség gatya lett. Ezeken a rendszereken lehetőség van(?) un. firmware frissítésekre. Míg az asztali lejátszók világában gyakorlattá kezd válni, hogy újabb frissítések látnak napvilágot, ez az íróknál még nem megy. Lehet, hogy nincs igazam de a nevesebb gyártók (Pana. stb) szeretnek letisztultabb felülettel csak a saját formátumát támogatva, sallang mentesen (semmi divX) kijönni. Itt firwarefrissítés sem lesz közkeletű dolog, mivel ezeket a rendszereket több szakember teszteli és számukra nem dicsőség havonta az internetre feltenni egy un. frissítést. Ha frissíteni fognak akkor már konstrukciót is váltanak. Talán, sajnos. Míg a nem oly nevesebb márkák (főleg a lejátszók terén) már telepakolják rendszert mindenféle lejátszható formátumokkal, támogatva minden kódekket, "havonként" megjelenő firmware mellett. Szóval a kérdés kérdés marad, várjunk és ne vegyünk DVD felvevőt, de akkor elmegy mellettünk a technika, és minden évben feltehetjük majd magunknak ugyanezt a kérdést.  És ki szeretne kimaradni így a kezdeteknél?

Előzmény: sala22 (316)
essay Creative Commons License 2005.11.14 0 0 324
A Toshiba hasznalati leirasat megtalalod itt:
http://tacpservice.toshiba.com/ConsumerProductSupport/Manuals/dvdr.asp

Erdemes beleolvasni, sok minden kiderul belole. Allitolag komoly muszaki erzek szukseges a hasznalatahoz, ugyanis inkabb tudasarol semmint konnyu kezelhetosegerol hires. (Beallithato pl. hogy honnan vegye a filmbol a thumbnail kepet, allithato az athatas erossege a menunel, stb.) Nekem jonak tunik, de szeretnem ha a csaladban mas is hasznalna.. :)
Előzmény: Peti_04 (323)
Peti_04 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 323
Sziasztok!

Tud valaki valamilyen tapasztalattal szolgálni a
Toshiba RD-XS34 -es masináról?
160 GB-os winchi van benne, az ára
pedig most 82600 Ft. (Egy-két külföldi
tesztet olvastam, azok általában
dícsérik.) A másik jelöltem a Pioneer DVR433-as
lenne, az egy kicsivel drágább,
csak 80 GB-os, és nem tud RAM-ot írni.
Minden tanácsot szívesen fogadok.
gmiki Creative Commons License 2005.11.14 0 0 322

TimeShift! Nagy képen saját tuner jele, kis képen meg a videóé.  HDD gyilkos egy megoldás (nagy mennyiségben), de ha jól emlékszem működni fog...

 

Előzmény: Gyulus (321)
Gyulus Creative Commons License 2005.11.14 0 0 321

Erről még egy dolog eszembe jutott az LG RH-7500-zal kapcsolatban:

 

Örültem a PIP-nek, mert a TV-mben nincs ilyen. Mivel egy VHS magnót is rákötöttem az íróra, gondoltam, frankón tudom majd valódi PIP-ként használni, hiszen a nagyképen adja a saját tuner jelét, a kicsin meg majd a videóm tunerének a képe lesz látható. Sajnos ezt sem tudja, a PIP csak lejátszáskor működik, a kis ablakban pedig a saját tuner (vagy más bemeneti forrás képe látható).

Előzmény: gmiki (318)
Gyulus Creative Commons License 2005.11.14 0 0 320

Úgy látom, kicsit megkéstem a válasszal, ezért elnézésedet kérem, de nem nézegetem minden nap ezt a topicot.

 

Nekem is RH-7500-as van, és van néhány bosszantó negatívuma, amelyekkel én ugyan együtt tudok élni, de nem árt tisztában lenni vele:

 

Működik az egyidejű felvétel és lejátszás, de csak akkor, ha kézzel indítod a felvételt. Időzített felvételnél nem engedi a lejátszást, mint ahogy semmilyen más funkciót sem működtet. Ekkor csak két dolgot lehet tenni: megvárni a felvétel végét vagy a Power kapcsolóval leállítani.

 

Bármilyen szerkesztési művelet (kivágás, darabolás vagy egyesítés) után csak újrakódolással másolható a felvétel lemezre. Ezzel sajnos attól a lehetőségtől esünk el, hogy bőséges ráhagyással vehessünk fel távollétünkben műsorokat a TV-ből, melyeket ezután a sallang javának törlésével kényelmesen DVD-R/RW lemezre írhatnánk. Megtehetjük, de az ára az újrakódolás lesz. Ha megoldható, inkább úgy kell felvenni a műsorokat, hogy a nyers felvétel ráférjen egy korongra, és a szemetet már PC-n célszerű kivágni belőle. Vannak erre a célra ügyes szoftverek, amelyekkel sokkal pontosabban és hatékonyabban vághatjuk meg a felvételeket - kockapontosan.

Ezt a problémát sajnos még akkor sem védhetjük ki, ha a Timeshift felvétellel trükközünk. Timeshift esetén ugyanis lehetőségünk van a rögzített adás utólagos felvételre kijelölésére. Arra gondoltam, így kevesebb szeméttel jelölhetem ki mentésre a felvételt. Igenám, de a Timeshift felvétele már alapból szerkesztettnek minősül, így ezt sem tudjuk minőségveszteség nélkül, gyorsmásolással lemezre írni.

 

Az időzített felvétel nem indul el, ha be van kapcsolva a készülék. Nem vagyok benne biztos, de ez talán még lemez lejátszása esetén is igaz (HDD-re programozott felvételnél). Ilyenkor csak 10 és 5 perccel a felvétel kezdete előtt kapunk egy bosszantóan sokáig a képernyő közepén tartott üzenetet, de a felvétel csak akkor indul el, ha kikapcsoljuk a készüléket. Én ilyenkor inkább azt csinálom, hogy törlöm az időzített felvételt, és elindítom kézzel. Így közben a lejátszást is folytathatom.

 

 

Ha valaki filmeket szeretne lemezre archiválni, annak nem ez a készülék a legjobb vétel. Ha csak sorozatok, TV-műsorok átmeneti rögzítésére kell, akkor viszont kiváló készülék, a hibáival pedig nem nehéz együtt élni.

 

A kérdésedre visszatérve:

Ha valamelyik kereskedelmi adóra programozod 20.00-22.00 óráig, akkor 20.30-ra ha hazaérsz, kapcsold be a TV-t, és az első reklámblokknál lődd le a felvételt (Power OFF). Ezután kézzel elindíthatod a felvételt újra, és a műsort el is tudod kezdeni nézni az elejétől. Igaz, a fél órás felvétel végére érve nem fogod tudni folytatni az új felvétellel, erre ugyanis nincs lehetőséged (folyamatban lévő felvételt nem tudsz megnézni, kivétel Timeshift). Azt nem tudom, hogy ha a reklámblokknál Timeshift-et indítasz, és nyomsz egy Pause-t, akkor az első blokk lejátszását el tudod-e indítani... De azt gyanítom, hogy ez sem működik.

Előzmény: sala22 (316)
essay Creative Commons License 2005.11.14 0 0 319
Nem hiszem, hogy ezek az irok tudnanak ilyet, de van egy szerkentyu, amit erre talaltak ki: ADS Instant Music
http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=371&productid=58584
Előzmény: boszori (317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!