ez a Forro h a faszomba lehet tenyleg valogatott jatekos? tele van a jutub a szanalmas beadasaival, most is kibaszta a stadionbol egy egyszeru beadas helyett.
nekem van annyira hiteles a szakmai véleménye, mint mondjuk Egervárinak, aki Mezey kedvenceként Magyarország legjobb kereteivel szerzett itthon érmeket, nemzetközi szinten meg nem ért el semmit.
Kicsit ide tartozik: a valogatott.blog.hu-n van egy kiváló sorozat, amelyben a szerény, jóképű, karcsú és antialkoholista szerző híres magyar sportcsaládokat szokott bemutatni. Előkészületben van már az a rész, amelyben többek között Rab Tiborékról is szó lesz, mert ott az asszony olimpiai bronzérmes tornász.
Rab a fradi.hu-nak ezt nyilatkozta néhány hónapja, ez a cikkben is benne lesz:
"Még játékos koromban elvégeztem a Testnevelési Főiskolát, ahol megszereztem a szakedzői képesítést, de az új licenceket már nem csináltam meg, mert nem akartam edzőként dolgozni a szakmában. Amit sportpályafutásom alatt megismertem ebből a közegből, annyi bőven elég volt nekem. Játékos-edzőként még dolgoztam egy ideig, mert akkor a magam ura voltam. De amikor már külső körülmények is beleszóltak volna a munkámba, na azt már nem. Arról nem is beszélve, hogy a könyöklések, meg a nyelvcsapások nem tartoznak az én világomba, nem az én stílusom... Inkább polgári foglalkozás után néztem."
Van benne igazság, de az egzisztencia nem minden. Az csak egy módja a tisztelet kivívásának, lehet eredményekkel, személyiséggel, egykori játéktudással és sokminden mással is, ami a magyar edzőkből jórészt hiányzik.
Ferguson például az eredményei mellett a kíméletlenségével tűnt ki, meg azzal, hogy mindenkit ismert, sőt, mindenkinek még a családját is, és emlékezett rájuk évekkel később.
Na meg azt is érdemes hozzátenni, hogy Dárdai keményen megdolgozott az egzisztenciájáért, nem csak úgy az ölébe hullott.
Azért van igazság abban, amit a mini Menotti mond.
Ami még különbség, hogy a Dárdai előtti kapitányok nem voltak független emberek, valakinek mindig meg akartak felelni, de leginkább mindenkinek. Dárdai Berlinből jött haza, ő ezt nem érezhette. A bizalmat akkor veszítették el a magyarországi kapitányok, amikor a stadion lelátóján meg akartak felelni a VIP-páholyban ülőknek, és kettő egyes vezetésnél nem szakmai indokoktól vezérelve becseréltek valakit, akin aztán elment a meccs.”
Ez konkrét utalás a magyar-román zártkapus 2-2-re, ahol a Videoton kedvencét, Kovács Pistit beküldte Egervári a vége előtt, egy olyan állásnál, amit csak meg kellett volna őrizni, mondjuk egy ütköző emberrel. Lett belőle 2-2-, nyilván nemcsak ezért - de, hogy kinek és miért akart megfelelni a cserével Egervári, az nyilvánvaló.
Dárdainak például elhitte a közönség, hogy az a jó út, ha 80 percig nem anyázik senki. Emellett azok a szövetségi kapitányok, akik előtte dolgoztak, nem voltak független emberek. Mindenkinek meg akartak felelni. Nem tudták magukat függetleníteni attól, amit a média és a belső körök gerjesztettek. Dárdainak csak azzal kellett foglalkoznia, ami a meccset illeti. Ezt bármelyik magyar edző meg tudta volna csinálni. Mi is tudjuk, hogy kell meccselni, mit kell mondani a játékosoknak. Egyet ne felejtsünk el. Azok a játékosok, akik ma a válogatott gerincét alkotják, nagyon gazdag emberek. Egy itthoni magyar edző nem jöhet szóba, csak egy hasonló anyagi lehetőségekkel rendelkező. Csak olyan ember állhat velük szóba, aki legalább olyan szinten van egzisztenciálisan, mint ők. El tudom képzelni, hogy amikor Egervári Sándor bement az öltözőbe, Dzsudzsák mit mondott, gondolt róla…
A FIFA 2009 óta minden évben odaítéli a Puskás díjat annak a játékosnak aki a legszebb gólt szerezte. Szeretjük ezt a díjat, mert nem kell olyan vérre menő vitákat folytatni mint az Aranylabdánál arról, hogy ki érdemli meg, csak megnézni a jelölt gólokat és ámulni-bámulni.[...] Bővebben!Tovább »
Védelemhez: Piszczek csípőműtét után lassan egy éve nem tudja a korábbi formáját állandósítani, ez szinte érthető. Subotic szintúgy. Hummels 2 éve az Eb után a nyári pihenő hiánya miatt egy kisebb burn outot szenvedett el, ez az idei vb után enyhébben, de jelen van, plusz kicsit el is szállt a világbajnoki címtől. Schmelzer igazi korlátozott képességű balbunkó, Durm amilyen gyorsan berobbant, olyan gyorsant pukkant ki. A válogatottnak is kínos, hogy ez a két ember az opció balhátvédben. Ginter a kiscsapat és a vb keret után nem tudta megugrani az európai és a Bundesliga élvonal szintjét. Egyedül Sokratis teljesít jól.
Ha egyénenként ennyi hendikep van egy védelemben, akkor együttesen sem várható sokkal több tőlük.
Néztem tegnap Rudolfot, ahogy kihagyta a meccslabdát a Paks ellen. Töksima ziccer, kapussal szemben. Nem az, hogy kihagyta, hanem ahogy kihagyta. Értelmezhetetlen szar megoldással. És ugye őt a legtechnikásabb magyar csatárok egyikének tartják. A Győr sztárjátékosa. Nagyjából elég az ő őszi formáját nézni, és a Győrét is látjuk. Ráadásul valószínűleg a motiváltságával függ össze az egész.
Egy picit ide is vág az alábbi. Ha kivennénk Nikolicsot a Vidiből, szerintem akkor sem esnének így össze. Viszont nevetséges, hogy ebben a magyar mezőnyben Nikolicsot kivéve, és a 15 gólját, a góllövőlista második helyezettei 16 forduló alatt mindösszesen 6 gólt értek el. A többiek még annyit sem. Ez nagyon gáz, minősíthetetlen produkció. Bődétől kezdve Rudolfon, Priskinen, Gerán, Tiszán keresztül mindegyiktől.
Túl nagy már a hátrány, innentől majdnem minden meccset nyerni kéne a 4. helyhez is. És egyelőre Klopp se úgy néz ki, mint aki rájött volna a megoldásra.
A Madrid azért a felsoroltak nélkül se esne ki a Ligából...