Keresés

Részletes keresés

IMi Creative Commons License 2014.08.23 0 0 2942

Most találkoztam először vlies tapétával , alapozó után felkentük a ragasztót a falra majd a tapétát feltettük, gumihengerrel végigsimítottuk. Szóval jónak tűnt, de ma elkezdtem lefesteni platinummal és a henger lehúzta a falról a tapétát. Most 10 cm-es kis hengerrel tudtam festeni rá, az nem húzta el a tapétát a faltól. Hígítani nem mertem a festéket, mert szerettem volna egy réteggel megúszni a festést.

Nem tudom merjek e ezek után rámenni egy réteg selyemfénnyel?

Mit csinálhattam rosszul?

halaloszto Creative Commons License 2014.08.23 0 0 2941

azt irja akril. a "diszperzit" az pvac. szoval nem ugyanaz, nem kell ugyanugy viselkedjen. mast nem tudok, kerem kaccsojja ki.

 


Vajk

Előzmény: ha4nz (2940)
ha4nz Creative Commons License 2014.08.23 0 0 2940

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni: nem tudom kinek milyen tapasztalatai vannak a Kingstone terra interior paint beltéri falfestékkel kapcsolatban. Mai érdekes jelenség: gyárilag bontatlan, kb egy hónapja jött ki a gyárból. Kinyitom elég sűrű, behigítom ahogy írja első réteghez, utána még mindíg igen sűrű. Belerakok kb 10ml aquacolor szinezőt, pillanatok alatt kijön az enyhe okkeresból a halvány citrom szín, hurrá. Ez kell nekem! Keverem lassan szárral még öt percig, teljesen homogén lett. Kézzel megnézem: erősen ragacsos, nem csúszik mint pl a héra vagy a supralux. Kezdenék snájdolni ecsettel, de az is csak tolja de nem terül magától. Mindegy, várok vele addig is hadd világosodjon az a csík. Egy óra múlva szinte meg sem látszott az előzőleg fehér falon.

 

Mit ronthattam el, vagy mitől lehet egy diszpi ilyen ragacsos és egyáltalán nem önterülő? Illetve több árnyalatnyi veszít a színéből mire megszárad? A gyártó nem ír semmilyen spéci színezőről, hogy csak az lenne a jó hozzá, csak a mélyalapozóval kapcsolatban említi ezt. Júniusban töltötték, tehát nem fagyhatott meg eddig.

 

Minden segítséget előre is köszönök!

 

GENOM_66 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 2939

Kedves Fórumozók!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Kerítés felújítás előtt állok (meglévő fém váz, hozzá új tölgy kerítéslécek).

Korábban itt a fórumon valaki javasolta a REZAKRIL zománcot fémre, ami utána olvasás után nekem is szimpatikusnak tűnik.

A kérdésem az lenne, hogy a REZAKRILT-t (ill. az alapozóját) csak fémtiszta felületre szabad, tanácsos felvinni, vagy rákenhető más, régebbi átcsiszolt bevonatra anélkül, hogy felmarná azt?

Azért kérdezem ezt, mert a meglévő fémszerkezet csak foltokban rozsdás, nagyobb felületén régebbi meglévő valamilyen zománc van, amit nem szívesen csiszolnék le teljesen. Elnézvén a REZAKRIL hígítóját, tartok tőle, hogy esetleg felmarná azt (a régi festék típusa ismeretlen...).

 

Másik kérdésem, hogy van-e esetlen valakinek ellenvetése a faelemekre használandó SIKKENS vizesbázisú lazúrral kapcsolatban?

 

Köszönöm előre is a segítséget!

Pr0vi Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2938

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, hogy MDF lemezelt beltéri ajtót mivel lehet illetve mivel érdemes lefesteni?

 

szicsu1007 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 2937

Azt elfelejtettem mondani, hogy a képekre háromszor is klikkelhetsz egymás után, akkor jobban kijönnek a részletek.

Előzmény: szicsu1007 (2936)
szicsu1007 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 2936

A festő 3 éve mázolta le ezeket a kültéri homlokzatokat, de az idő vasfoga meglehetősen kikezdte. Én (lelkes amatőr:-) 30 éve nem mázoltam, most keresgéltem az interneten, hogy miként is foghatnék bele a felújításba. Aztán amikor leégetésről írnak, vagy ellentmondást olvasok: tapaszoljunk-e kültéren vagy sem, erősen elbizonytalanodtam. Meg hogy a 3 réteg hogy jön ki: 2 alap 1 fedő, vagy 1 alap 2 fedő? Megjegyzem, hogy nem tűnt úgy, hogy a festőm háromszor is felmászott volna a létrára:-(

Drótkefém, csiszolóvászon (papír), ecset van, kinézhetek a festékboltban valamilyen (?) alapozót és selyemfényű zománcot (netán be is kéne ereszteni a fát? mivel is?).

Kérek tőletek néhány biztató jó tanácsot, hogy belefoghatok-e, vagy riasszatok el, hogy az ez évi söröm árát inkább egy szakember munkadíjára fordítsam.

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.25 0 0 2935

ismerős. A kopasz panelt szartak bele tisztességesen utándolgozni, kijavtani az öntéshibákat. A legegyszerűbb volt betaapétázni valamivel, ergo mindent eltüntetni, semmi se látszódjon, és azt kenegetik. Aztán ha a fölső sszomszéd szarrá áztatja a fürdőt, az egész lehullik a fenébe.

 

Levakartam, alatta tényleg volt öntéshibáz, légzárványos rész, ezekből kikapirgátam mindent szépen, ledúrtam, és megmaradt flexibilis csemperagasztóval kitöltöttem. Azt a panelt ami nagy felületen volt szar, morzsalékos, azt teljesen bekentem vele, és száradás után lesmirgliztem. Tökéletes lett. Ahol mélyebb, oda több réteget kell felvinni, ezután lehet telibe glettelni szintén több réteggel, lesimítgatva, majd fehérrel alapra festeni. Erre aztán mehet bármi, tökéletes lesz.

 

De ha nem érdekel, akkor tapétázz újra és kész.

Előzmény: London26 (2929)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.25 0 0 2934

Vakard le valkahol, és nézz alá, de a panelig, kopaszra.

Előzmény: ageof8 (2932)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2933

Sajna nem tudom, mi lehet, de nem néz ki jól.

Anno a szüleim házában volt valami hasonló. Vakolás után bizonyos (már nem tudom, mennyi) idővel barna, rozsdaszínű foltok jelentek meg. Oda rendes meszelés (nem a ma kapható mészfestékek) került, amin már nem ütött át sok év múlva sem.

Azóta se tudjuk, mitől volt. Helyszínen kevert vakolat volt, az biztos (~20 éve).

 

Előzmény: ageof8 (2932)
ageof8 Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2932

Íme kért kép!

Sajnos csak mobillal tudtam lefényképezni, de a pöttyösödés így is látható.

 

 

          

Előzmény: (M)Ákos (2931)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2931

Érdekes. Esetleg tegyél fel egy fotót.

Ha bevizezed a falat, a pöttyöknél máshogy szárad pl.?

Előzmény: ageof8 (2930)
ageof8 Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2930

Szép napot mindenkinek!

 

Festés előtt állok, amit magam szeretnék elvégezni.

A problémám az, hogy a falon - sejtésem szerint ott, ahol korábban glettelve volt a fal - olyan pöttyök sokasága jelent meg és nem kis felületen, mintha olajjal összespricceltem volna  a falat, pedig higgyétek el nem tettem ilyet.

A festés kb 7 éves, festő csinálta és kb 5 évig nem jelentek meg ezek a pöttyök, csak a közelmúltban jöttek elő kb. egyidőben. Gondoltam ez is penész, mert egyébként volt már penész a lakásban - igaz az fekete volt - és ezért azt gondoltam, hogy erre is jó lesz a szavó, mert az a fekete penészt eltüntette. Ezt azonban nem tünteti el a szavó.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez a jelenség és hogyan lehetne megszüntetni, illetve eltüntetni?

Esetleg nyugodtan ráfesthetek, vagy ráfestés után arra számíthatok, hogy hamarosan újra meg fognak jelenni a foltok?

 

Várom a segítségeteket! (ja és persze sürgős lenne)

London26 Creative Commons License 2014.07.22 0 0 2929

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy 10 emeletes panel házban, ahol fűrészporos tapéta van a szobában, azt mennyire lehet leszedni és glettelés után festeni, mert úgy hallottuk, hogy könnyen repedések lehetnek a falon és ezért van rajta a fűrészporos tapéta. Ez mennyire jellemző panel házakban?  Vagy bátran tépjük le a tapétát és mehet a gletteltetés, festés?

Köszi

 

Ilyen most a tapéta rajta

realist_ Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2928

Amatőrként lenne pár kérdésem.

 

Panel lakásban. Fűrészporos tapétát szeretnék újrafesteni. Ez lenne az első újrafestés a tapétázás óta.

A falon több évnyi por van; hogyan készítsem elő a felületet?

 

Arra gondoltam, hogy enyhén szappanos - és lehetőleg kevés - vízzel átmosom. Ez így elegendő vagy kell még valami mással is "kezelni" a falat?

 

Ugyan ez a kérdés lenne mázolással is (konyha és fürdő fal, valamint plafon). Itt is elegendő átmosni vízzel az újra festés előtt?

Gondolom pár helyen kapásból le is fog hullani a korábbi vakolás, itt még kijavítom a felületet...

 

Kösz a visszajelzéseket!

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2927

Nem, ez lejön egyben, és a csempe miatt le is kell ugye mindenképpen szedni. Az a baj, hogy nem a legutolsó réteg a szar, hanem valahol közte, és az se volt homogén. Hol lejött a betonig, hol meg nem. Ilyenkor a legjobb a tiszta munka, na arra már lehet építeni.

Előzmény: (M)Ákos (2926)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2926

Ha korábban is diszperzióssal volt festve, simán átfesthető. Semmi gond az eltérő színekkel, főleg ha világosra megy sötét.

1-2 nem feltűnő helyen megkaparnám a falat a vakolatig, hogy mi van alatta. Ha nem jön le táskásan, csak belekarcolni lehet, akkor nem lesz gond.

A biztonság kedvéért mehet rá egy réteg mélyalapozó, és utána a festék.

Ha egyenetlen a fal, akkor mélyalapozó + glettelés + mélyalapozó + festés.

Ha jól tapad az előző festés, semmi értelme levakarni. Csomó por, vesződség, stb. Tudom, én is csináltam egy falon. Utána a másikra inkább már rágletteltem + festettem.

 

Előzmény: Törölt nick (2920)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2925

Mondjuk panelt azért elég egyszerű kopaszra vakarni. A nagyja lejön spaklival, aztán bevizezett fém dörzsiszivacs, vagy egyszerű drótkefével patyolattisztára lehet húzni, és bónuszban feltárulnak az ismeretlen helyen lévő bevakolt kötöződobozok is. Lehet tisztességesen villanyt szerelni is.

Előzmény: Madaraspisti (2922)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2924

Pont most panelbudizok, 80x110-es, 30 éves házban. A falat nem tudom mivel kenték le legutóbb az előző tulajék, nincs csempe sehol. Takaríthatatlan, fertőtleníthetetlen, mindent beszív azonnal. Csempézni fogom a kritikus magasságig, de ahhoz ezt ugye le kell dúrni. Spaklival simán lejött a 3 legutolsó réteg vastag lemezszerűen, alatta volt még egy alapglett az akkori időkből, és az első réteg festék, de ezek is úgy 60%-ban lejöttek a spaklival együtt minden különösebb megerőltetés nélkül. Kurva nagy meló, de tisztességesen a falra lesz csempézve, és fölötte meg glettelve, lefestve azzal a fürdőszobafestékkel. A világítást meg átrakom oldalra, így nem fog árnyékolni állvapislantás közben... (tutira valami nő tervezte anno)

Előzmény: Madaraspisti (2922)
Madaraspisti Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2923

 Más  : utóljára 35 éve találkoztam enyves festéssel. Mármint az igazival, a helyben keverttel. Tény vannak modernebb változatai, de azért inkább a müa. diszperzitek a nyerők.

Előzmény: Madaraspisti (2922)
Madaraspisti Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2922

 Kérdés hogy milyen az előző festék ?  Korábban a régi enyveseknél tényleg eltávolították a  korábbi rétgeket. megfelelő előkészítés után. áztatás és spatlival való letolás. Hogy ez müa. diszperziósoknál megy e , nem tudom.

 Marad tényleg a csiszolás  - csakhogy az nem egy kezdő festőnek való. Amúgy én még nem láttam olyat hogy müa. diszperziós lecsiszolták volna. Általában glettelik majd föstögetik a mesterek is.

 persze pont pár éve volt olyan is nálam, hogy a lelkiismeretes festő lekaparta majd a vakolatig a régi majd 100 éves többszörös fetékrétgket is.  200 m2 -en lett bő 150 liter kaparmány. Először nem akartam elhinni, hogy ennyi lehet, de lett.

Előzmény: Törölt nick (2920)
Mázoló Inas Creative Commons License 2014.07.19 0 0 2921

Tréfának jó volt a beszólás, de hőlég fújóval lehetetlen felgyújtani, és gázlámpával is egészen rendkívüli tehetség és rengeteg elfogyasztott

alkohol kell hozzá.

Sokkal reálisabb veszély, hogy ha nem vagy elég óvatos, az ablakban elrepedhet az üveg a melegítéstől.

Előzmény: Törölt nick (2918)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.19 0 0 2920

Én meg azt tenném hozzá kérdésnek, hogy ilyen esetben nem lenne jobb (nagykönyvben megírt) megoldás, ha lecsiszolnák a fentlévő előző réteget a fehér alapglettig, és onnan fehér alap+az új szín?

 

Tudom, hogy a mester simán rákeni, mert úgy jóval kevesebb meló, és eltakar, de ha mindig egymásra kenik a különböző színeket egy idő után leverődik, nehéz javítani, leválik, a korában isten tudja milyen festék.

Előzmény: sajtkrem92 (2919)
sajtkrem92 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2919

Sziasztok lenne egy kérdésem.
Egy ismerősömnek a szobáját festenénk le, és ehhez kéne egy kis segítség. A szoba most rózsaszín, és világosbarnára szeretnénk lefesteni. Az lenne a kérdésem, hogy ha világosabb sokkal az új réteg, mint a régi, akkor le kell tényleg festeni először héra fehér beltérivel? A másik kérdésem: ismerősöm azt mondta, nem mindegy milyen hengerrel megyünk neki. Felvilágosítanátok, hogy milyen henger kell ehhez?
A választ előre is köszönöm:)

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2918

+1 tűzoltási célra készült alkalmatosság is, ugye?

Előzmény: Mázoló Inas (2915)
halaloszto Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2917

Lehet kapni mar nalunk is gelesitett kromofagot

 

Előzmény: kisidi (2911)
kisidi Creative Commons License 2014.07.15 0 0 2916

Szerintem,  ha továbbra is kapja a nedvességet, soha nem lesz jó.  Ha mégsem, akkor is ki kéne teljesen száradnia mielőtt bármit kezdesz vele. 

Előzmény: Mázoló Inas (2915)
Mázoló Inas Creative Commons License 2014.07.15 0 0 2915

Nekem leginkább a hőlégfujó meg a gázlámpa jött be. Persze egy jó kaparó is kell hozzá.

Egyszer próbálkoztam tömény nátrium-hidroxid oldattal is. Brutális. Ha benne felejted e természetes szőr ecsetet azt is megeszi pár óra alatt. Nagyon jön tőle a festék, de aztán gond, hogy mit csinálsz a lejött lúgos kulimásszal és még a fát is át kell mosni gyenge ecetes vízzel, különben azt is megeszi a lúg maradvány.

Szóval inkább hőhatás...

A kerités-lábazat festésre senkinek nincs ötlete? Lécci-lécci-lécci....

Előzmény: kisidi (2911)
kisidi Creative Commons License 2014.07.14 0 0 2914

DIY? Egy kisérletet megér!

Előzmény: szuszetti (2913)
szuszetti Creative Commons License 2014.07.14 0 0 2913

Nekem kéne majd valami dekor a lépcsőforduló falára....

Előzmény: kisidi (2910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!