Keresés

Részletes keresés

dukai0001 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 6701

Tudod annak az az oka, hogy ott  a megrendelő akarta a honlapot és szerette volna ha működik.

Vágó Sanyi meg nem szeretné hogy legyen és netán valami olvasható legyen rajta.

Ő azt szeretné, ha az "egyházközségi hirmondóban" ő elmondja az öregeknek milyen sokat tesz a faluért, de ez a sok fiatal betelepült meg követelőzik, óvodás, iskolát, honlapot, meg a fene tudja még milyen cifraságot szeretne.

Előzmény: millósenki (6695)
erdődomb Creative Commons License 2011.07.13 0 0 6700

Jól alakul a honlap. Már van facebook kapcsolódás.

Előzmény: millósenki (6695)
zui5 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 6699

A gyermek juniális ismét sikeres volt az időjárás ellenére, aki ott volt tapasztalhatta. Én is kiváncsi lennék a képekre.

Viszont feltünő volt, hogy a juniálisra nem volt a pályán és mellette a fű lenyírva, amit másnap bőszen pótoltak. Hát nem furcsa?

Előzmény: málnaszeder (6692)
zui5 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 6698

Csúnya lenne, de nem meglepő. A közmű számlákat kell kikérni, hiszen szinte minden nyilvános egy önkormányzatnál. Erre pont te hívtad fel a figyelmet a választáskor.

 

Van valami hír a faluban? Történt valami? Valami jót kellene hallani, nem azt, hogy pl. elutasítottak egy csomó gyereket az óvodából helyhiány miatt a Csanába meg nem irányítanak senkit vagy a önkor. lakásból "kilakoltatott néni" váratlanul meghalt.

Előzmény: millósenki (6696)
zui5 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 6697

Az a baj, hogy ZI csak tépte a száját és nem lépett az ügyben a nagy irathalmazával együtt.

Én pozitív vagyok honlap ügyben, az esély meg van a változásra.

 

Előzmény: millósenki (6695)
millósenki Creative Commons License 2011.07.04 0 0 6696

Az a hír járja, hogy a templom mellett épült új ház működését az önkormányzat finanszírozza.

 

Kérem, ha tud erről valaki információt adni (ismeri a falu "titkos" költségvetését - abban szerepelnie kell az előirányzatnak, ha a hír igaz) ossza meg velünk!

 

Előre is köszönöm!

millósenki Creative Commons License 2011.07.04 0 0 6695

Jól emlékszem, hogy az általatok annyira szeretett Z. I. mennyit tépte erről a száját? Valakinek meg kellene azt is vizsgálnia, hogy gesztorék Vácdukától mennyit nyúltak le?

 

Honlap: Már a régi rossz sem működik. Munkahelyem nemrég csináltatott vadonat újat. 1 (egy) hét múlva tökéletesen működött, pedig vásárolni is lehet róla, tehát banki kapcsolat stb. is van rajta.

Előzmény: dukai0001 (6689)
millósenki Creative Commons License 2011.07.04 0 0 6694

Jól emlékszem, hogy az általatok annyira szeretett Z. I. mennyit tépte erről a száját? Valakinek meg kellene azt is vizsgálnia, hogy gesztorék Vácdukától mennyit nyúltak le?

Előzmény: jakabbarna (6683)
tölgyfakéreg Creative Commons License 2011.06.30 0 0 6693

Azóta már olvastam mást is az ügyben. Van valami a belügyi vizsgálatban, csak nem derült ki számomra, hogy ez Dukát érinti-e.

Előzmény: jakabbarna (6683)
málnaszeder Creative Commons License 2011.06.29 0 0 6692

Nem tudom melyik telkek ezek, de tavaly is láttam már őket itt.

Tényleg nem tudja megoldani a jegyző, hogy rendben legyenek, parlagfű mentesen az üres telkek?

Senki nem csinált képeket a hétvégi gyermekrendezvényről?

Előzmény: jakabbarna (6681)
zui5 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 6690

NYáron van parlagfű, amivel foglalkozhat, ha akar.

Csatornát úgy elintézte, hogy neki "jó" lett.

Előzmény: dukai0001 (6689)
dukai0001 Creative Commons License 2011.06.27 0 0 6689

"Anniyra bűzlik ez a csatorna, hogy mi nem értjük. A bíróság és a többi hivatal elítélte Őrbottyánt, a polgármesterét, mégis ott van és nem történik semmi. Furcsa, hogy Vágó kivételével a többi polgármester tisztázni szeretné az ügyet. Ők rendet akarnak és környezetterhelési díjat. A miénk nem akar rendet és plusz bevételt sem. Tévedek?"

 

A miénk semmit nem akar, csak hogy senki ne kérdezzen és ne is szóljon hozzá. Olvastam egy korábbi hozzászólásban, hogy nem köszön. Na és mi ebben az új? Lehorgasztott fejjel jár, nehogy valakit meglásson.

Na és itt van ez a csatornba ügy. Nem nagyon érdekli, boldog, hogy van és elmondhatja, hogy ő  intézte el. Pedig nem.

Nincs az önkormányzatnak már régen élő honlapja, most meg már nem élő sincs. Ezt is ő intézte el. De a képviselőket sem nagyon izgatja.

Most egy darabig nem lesznek tavaszi áradások ezzel egy évig megint megoldja az önkormányzat fejlesztési gondját.

Nyár van nem érdekes az iskola és az óvoda beiratkozási gondja.

Lemondani? ugye vicceltek?

 

Előzmény: jakabbarna (6683)
zui5 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 6688

Anniyra bűzlik ez a csatorna, hogy mi nem értjük. A bíróság és a többi hivatal elítélte Őrbottyánt, a polgármesterét, mégis ott van és nem történik semmi. Furcsa, hogy Vágó kivételével a többi polgármester tisztázni szeretné az ügyet. Ők rendet akarnak és környezetterhelési díjat. A miénk nem akar rendet és plusz bevételt sem. Tévedek?

Előzmény: erdődomb (6686)
zui5 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 6687

A korábbi sem mondott le, pedig ott többségben voltak a Vágóellenesek. A mostani lefog? Egy kivételével, mind a Vágót támogatva jutott be. Más megoldás kell.

Előzmény: hullahoppp (6682)
erdődomb Creative Commons License 2011.06.25 0 0 6686

Most még nincs szabályozás a környezetterhelésről, és a tulajdoni arányról.

Előbbi a falu bevétele, mégsem akarják  bevezetni?

Előzmény: jakabbarna (6683)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2011.06.24 0 0 6685

Földmunka, területrendezés - Varga Gábor, Kossuth u. 52. 06-30-9148-101

Nekem ő csinálta a sávalapot és alaptöltést, meg tudod vele beszélni, hoznak földet stb.

Előzmény: Jolet (6684)
Jolet Creative Commons License 2011.06.24 0 0 6684

Sziasztok!

 

Segítséget/tanácsot szeretnék kérni!

 

Lenne egy kb. 250nöl-es rész a telkemen amit felszeretnék szántatni csak sajnos nagyon régen nem volt művelve.. a fű le van vágva róla.

Tudtok ajánlani valakit, aki olcsón, jól és szépen megcsinálja, hogy egyenletes legyen a felszíne?

Ugyanitt szükségem lenne töltőföldre is... lehet ingyen vagy olcsón beszerezni manapság?

 

Van a faluban tolólapos területrendezéssel foglalkozó szakember?

 

Köszi a válaszokat! 

jakabbarna Creative Commons License 2011.06.23 0 0 6683

"Indulatok a társulási ülésen
2011-06-23 11:39:17

Indulatok a társulási ülésen

Rendkívüli ülést tartott a Vác és Térsége Regionális Önkormányzati Közműberuházási és Üzemeltetési Településfejlesztési Társulás június 20-án Őrbottyánban. Az ülés össze-hívását Csörög, Váchartyán és Vácrátót polgármestere indítványozta. A napirendi pontok között szerepelt többek között a vagyonkezelési szerződés megtárgyalása, a vagyon önkor-mányzatok közötti megosztása, a pótmunkák megtárgyalása, illetve a Belügyminisztérium vizsgálati eredményének ismertetése is.

 

 

A csatornatársulási ülésre hivatalosak voltak az érintett települések – Csörög, Őrbottyán, Vác, Vácduka, Váchartyán és Vácrátót – polgármesterei és jegyzői, az Ellenőrző Bizottság elnöke, a Váci Víziközmű Társulat elnöke, a BMSK, a Bara-menti Csatornaépítő Konzorcium, a DMRV Zrt. és a VTK Innosystem Kft. képviselői. Meghívták a Saldo Zrt. képviselőit, illetve Dr. Kiss Györgyöt és Dr. Viszlói Tamást, a beruházás jogi képviselőit is, de ők nem vettek részt az ülésen.

 

Nem fért minden meghívott a tárgyalóasztalhoz az őrbottyáni polgármesteri hivatal tanácstermében. Akik kiszorultak onnan – többnyire az érintett települések jegyzői – csak a széksorokban tudtak helyet foglalni. Az ülés nem volt indulatoktól mentes.

 

Cserepka András, Őrbottyán polgármes-tere ismertette a Belügyminisztérium vizsgálatának eredményét. (Erről készült írásunkat IDE KATTINTVA olvashatja.) A polgármester szerint „mondvacsinált” problémákat írtak le az Ellenőrzési Főosztály részéről. Őrbottyán majd válaszlevelet küld ezzel kapcsolatosan a Belügyminisz-tériumnak.

 

Dr. Major Veronika, a pályázatot készítő cég ügyvezető igazgatója konzultációt javasolt az Ellenőrzési Főosztállyal, ugyanis a Belügyminisztériumban olyan tényeket kifogásolnak, amelyeket egyébként elvárnak egy ilyen jellegű beruházásnál. Hozzátette továbbá, hogy a dokumentumokat elfogadta mind a társulás, mind pedig a minisztérium.

 

Tauber Zoltán, a BMSK vezérigazgatója azt mondta, nem tud érdemben nyilatkozni, mert meghívásával nem kapta meg a belügyminisztériumi levelet, és hivatalosan a minisztérium sem kereste meg az ügyben.

 

Garamszegi Géza, Vácrátót polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy máig nincs bejelentve a társulás, mint szervezet. Nem értette, hogy ezt az ügyvédek miért nem tudták elintézni. Feltette a kérdést, hogy ha az Ellenőrzési Bizottság, a Kormányhivatal, a Bíróság és a Belügyminisztérium is leírta, hogy Cserepka András két pozíciója összeférhetetlen, akkor kinek kell még megerősíteni, hogy azt a polgármester is tudomásul vegye? Elmondta, hogy Őrbottyán több mint százmillióval túllépte a többi önkormányzat kárára a projekttervezetet, és eltorzult a megvalósulás településenkénti százalékos aránya a kiviteli tervhez képest. Észrevételezte továbbá, hogy a vízjogi létesítési engedély és a megvalósulási terv között eltérés mutatkozik.

 

A konzorcium képviselője, Szabó G. Csanád felelős műszaki vezető tájékoztatta a jelenlévőket, hogy amint elkészült a rendszer, beadtak egy módosítási kérelmet, ezért nem lehet eltérés az engedély és a megvalósulás között.  

 

Koblász Sándor, Váchartyán polgármestere sérelmezte, hogy eltűnt a települése által megspórolt kb. ötvenmillió forint. Váchartyánban ugyanis az út és az árok között csatornáztak, azaz nem kellett útfelbontásokat végezni, ezért a megmaradt összegből szeretnék leaszfaltozni az utcáikat. Egyetért Garamszegi Géza polgármester társával, az Önkormányzatoknak pontosan el kell számolniuk egymással.

 

Többen nemtetszésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy felmerült a csatornavagyon felértékelésének szükségessége, hiszen teljesen új rendszerről van szó, amelyről tudjuk, mennyibe került. Ráadásul a felértékelés költségeit minden önkormányzatnak magának kellene viselnie. Cserepka András polgármester elmondta, hogy a beruházás összegéből megmaradt több mint hárommillió forintból viselnék a költségeket.

 

Dékány Ferenc, a DMRV Zrt. képviselője szerint egy új beruházás esetén nem szükséges ingatlan vagyonértékelői felmérés, nekik elegendő lenne egy könyvvizsgáló által leigazolt könyv szerinti vagyonérték is.

 

Dr. Keczely Béla Zoltán, Őrbottyán jegyzője mindenkit megnyugtatott, hogy az értékelés során megvizsgálnák, mennyit ért a csatornavagyon az üzem kezdetekor, azaz 2010. október 1-jén.

 

Többen felháborodtak, hogy egy bélyegzőért kiadnánk több millió forintot, ezért a társulás tagjai úgy határoztak, hogy a felértékelés szükségességével kapcsolatban kérik a kormányhivatal állásfoglalását.

 

Az ülés során kiderült, hogy a Váci Víziközmű Társulathoz Őrbottyánon kívül már minden településről beérkezett a tagi lista. Ez a lista a csatornahálózatba ténylegesen bekötött ingatlanok tételes adatait tartalmazza helyrajzi számokkal.

 

Cserepka András, Őrbottyán polgármestere megígérte, hogy rövid időn belül munkatársaival elkészítteti a már végleges őrbottyáni tagi listát, és azt a Váci Víziközmű Társulat rendelkezésére bocsátja.

 

A rendkívüli ülésen nem esett szó arról, hogy a Belügyminisztérium kezdeményezett-e eljárást Őrbottyán Nagyközség Önkormányzatával szemben, amely pénzvisszafizetéseket, pályázatoknál pedig hátrányos elbírálást jelent majd a továbbiakban."

 


hullahoppp Creative Commons License 2011.06.22 0 0 6682

Bizony ez a norma  a faluban. Ja meg mé az, hogy a jegyző meg egy majrés csaj aki félti az állását és ő sem törvénykövető annyira.

Hát egy karakán képvisalő testület most is mint az korábban a másiknak kellett volna lemond és akkor ugrik a polgármester is.

Előzmény: zui5 (6680)
jakabbarna Creative Commons License 2011.06.21 0 0 6681

Két első kép a Szivárvány utcában, a négy  következő a Kikelet utcában készült több mint egy hete. Azóta semmi nem történt.

zui5 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 6680

Az előző hozzászólásokból az derül ki, hogy a polgármester nem akarja betartani a törvényességet. Akkor törvényszegő, bűnös, el kell mozdítani.

Viselkedni nem tud, információt nem ad, Vácduka gátja. Csak, őt választották meg és van egy bólogató többsége, amelyet vagy könnyen vagy nehezen hoz össze.

Mit lehet tenni?

 

Előzmény: hullahoppp (6677)
jakabbarna Creative Commons License 2011.06.19 0 0 6679

Ez a mai nap szépsége, ha valaki össze tudja rakni akkor egy teljes szivárvány.

Makkosné Babett Creative Commons License 2011.06.19 0 0 6678

Kedves Vácdukai lakosok!

 

A reggeli időjárás és a meteorológiai előjelzések alapján a mai napra tervezett gyermek Juniálist elhalasztjuk jövő hét vasárnapra (2011. 06.26.).

 

Reméljük, hogy akkor a mainál sokkal jobb idő lesz!

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk 2011.06.26-án, vasárnap délután 15-19 óráig a vácdukai Művelődési háznál és a focipályánál!

 

Részletes programunkat a kihelyezett plakátokon, a Gyermekeinkért Közalapítvány és Vácduka Község honlapján megtalálhatják.

 

Makkosné Boda Babett

Gyermekeinkért Közalapítvány

Kuratórium elnöke 

 

hullahoppp Creative Commons License 2011.06.18 0 0 6677

Erre csak most jöttél rá?

Semmilyen szabály nem érvényes ha azt a polgármester nem szeretné betartani.

Nincs itt semmilyen norma betartva, de megalkotva sem. Szerinted miért nincs honlap? Mert a polgármester és Marcinka képviselő úrat zavarja, ha nem tőlük függ valaki. És most Makkos képviselő úr függőségét szeretnék elérni, hogy a CSANA miatt nem legyen senki aki szót emel ellenük.

Előzmény: mutantattila (6676)
mutantattila Creative Commons License 2011.06.18 0 0 6676

Úgy érzékelem, hogy kisebb problémák vannak ebben a faluban a Helyi rendeletek betartatásával. Amíg soha senki nem szankcionál semmit, addig a rendelet annyit sem ér, mint a papír, amire nyomtatták, ha egyáltalán kinyomtatták. Nem jól van egy így.

Előzmény: hullahoppp (6675)
hullahoppp Creative Commons License 2011.06.18 0 0 6675

Van bizony. Helyi rendelet szól erről. Nézd meg a honlapon.

Előzmény: mutantattila (6673)
málnaszeder Creative Commons License 2011.06.18 0 0 6674

Iskolai ballagás 2011.06.18

A vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskola és Benedek Elek Tagiskola tanévzáró és ballagási ünnepségét 2011. június 18-án, szombaton 10 órakor lesz.

Ballagó 8. osztályosok névsora:

 

 

 

Baksza Alexandra
Béres Bianka Julianna
Bognár Bence
Bóka Álmos Balázs
Drága Bence
Grezner Dániel
Grezner Dávid
Hegyi Bernadett
Hogál Eszter
Ipolyszögi Boglárka
Jeges Marcell
Kirchhofer Dávid
Laczkovszki Ádám
Mészáros Levente
Mészáros Milán
Molnár Emőke
Nábelek Kristóf
Paulusz Vivien
Ruttkay Róbert
Sztranyan Ágnes
Varga Dorina Mirjam
Vazicsek Dániel
Viski Vivien
Zhang Vivien


Osztályfőnök: Oláh Orsolya

 

mutantattila Creative Commons License 2011.06.17 0 0 6673

Az normális, hogy egyesek a növényi maradványok helyett borzalmas szagú műanyagokat és vegyi hulladékot égetnek? Ezt lehet vagy vannak erre szabályok?

jakabbarna Creative Commons License 2011.06.17 0 0 6672

folytatva a testületi ülésről szóló tájékozatást:

 

1. A faluban megjelent mozgó árusok miatt panaszkodtak a boltosok. Sok érv és ellenérv mellett olyan állásfoglalás született, hogy a mozgó árusitást folytatóknak is kelljen területfoglalási díjat fizetni. Ennek megfelelően módosítják a rendeletet.

 

2. A viharkárok miatt a Rákóczi úti buszmegálló kijavítására 48/e Ft-ot az Ifjuság utcai szolgálati lakásokra 2/e Ft-ot költött az önkormányzat.

 

3. Vizelvezetés kapcsán:

 

-a Halyicska és a Szabadság tér között meglévő 4 méteres önkormányzati területet - amelyik a kastély és a lakóházak között van - a ház tulajdonosa lekerítette, emiatt a kastély felé a vizelvezetést nem tudja a kastély tulajdonos saját költségén sem megoldani. A polgármester úr majd szól a ház tulajdonosoknak, hogy a adják vissza az önkormányzati területet.

(No comment)

- a Széchenyi utcában a napokban egy aszfalt "fekvő rendörrel" elvezetik a vizet a msáik oldalra ezzel megoldják, hogy a Széchenyi köz sarkán lévő ház ne károsodjon.

jakabbarna Creative Commons License 2011.06.16 0 0 6671

A mai testületi ülésről egy "unatkozó öregember" nem hivatalos tájékoztatása.

 

Véletlenül megint tudomást szerzett pár ember a mai testületi ülésről, így én is.

 

Polgármester úr megnyitója után kiderült, hogy a hiteles jegyzőkönyvet az aljegyző asszony készíti, aki bejelentette, hogy technikai okból a hangfelvételre ma nem kerül sor.

Első megjegyzésem, a 18-21 óra közötti ülés végighallgatása után, hogy erről az időszakról, nem hiteles jegyzőkönyv, de még jó emlékeztető sem készühet.

 

Az első napirendi pont (amelynek a címét sem ismertett polgármester úr) a meghívottak távolléte miatt elmaradt.

 

Második napirendként a söröző bérletének kérdese került sorra.

Két ajánlat érkezett. Egyik 80 a másik 90 ezer forintról. A kiírás pontatlanságát firtató kérdésemre ugy döntött a testület, hogy nem számít, hogy nem volt kiírásban a licitálás lehetősége a jelenlévő egyik pályázónak adott ilyen jogot, aki az alacsonyabb ajánlatát a magasabb ajánlattevő ajánlatával egyezőre emelte és a kiírásban szintén nem jelzett előbérleti jogával élve neki adta a bérletet.

 

Egyebek keretében a megürült szolgálati lakások egyikét odadták egy jelentkező bérlőnek, és később kiderült, hogy a másikkal is hasonló tervei vannak a polgármesternek.

Igaz szóba került, hogy esetleg az iskola céljaira is használhatnák, de az iskola problémái elhalasztásra kerültek. (festés, fűtés, új osztályterem, széntároló). Szófordulatokban bővelkedő polémia zajlott az osztályokban lévő tábla átfestéséről, annak szükségességéről és főleg annak a kivitelezőjéről.

 

Bemutatta a vállalkozó az új honlap tervet amit a testület elfogadott. Itt kerültek aztán elő az információk áramlásával kapcsolatos kérdések.

A honlap éppen most nem működik. A mai testületi ülés nem lett ezért ott meghirdetve.

Polgármesteri "lektorálás" után kerülhet bármi a honlapra. A polgármester úr nem szeretné ha mindenféle adatok csak úgy kikerülnének a honlapra.

Végül megint elfogadta a testület, hogy minden információ (amit úgy gondol majd Vágó úr) kerüljön a honlapra és a legfontosabb tájékoztatók meg ezen kívül szórólapon is kiküldére kerülnek.

Tájékoztatta a testületet a polgármester, hogy a kormány lakáshitelmentő programja keretében Makkos képviselő által hozott információ alapján megkereste a körzet országgyülési képviselőjét, aki elmondta, hogy a kormány nem ilyen kisszámú telekvásárlásban gondolkodik, mint a Kővágón lév 120-130, hanem ezres darabszámra lenne egy tagban szüksége telkekre.

Hosszas huza-vona után nem tudtak dönteni a képviselők abban, hogy küldjenek-e egy levelet a belügyminiszternek, hogy értékesítésre ajánlják a Kővágót. Pontosabban a szavazáson az a döntés született, hogy a küldést javasolók kisebbségbe kerültek.

 

Ekkor én eljöttem.

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!