Keresés

Részletes keresés

Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2005.03.07 0 0 461

Nagyon kihalt ez a fórum. :-((((((

 

 

Szakáll szépítés.
mantis_ Creative Commons License 2005.03.03 0 0 460

Sziasztok!

Ha szeretnétek tenyészszemlére menni, akkor érdeklődjetek Vargánénál (0620-9178689) telefonon, aki tud információt adni arról, hogy hol és mikor tart a MEOE Hungária Bobtail Klub tenyészszemlét. Ez azért fontos, mert a MEOE Hungária Bobtail Klub tenyésztési szbályzatában benne van, hogy csak a klub által rendezett tenyészszemlét fogadják el.

Jó kutyizást! :-)

mantis_

Előzmény: bubozse (451)
bubozse Creative Commons License 2005.03.02 0 0 459
Sziasztok! Most pár napig nem leszek. Jó kutyázást!
EruS Creative Commons License 2005.03.02 0 0 458

Én voltam kiállításon,azt hiszem,95-ben.Angol pásztor klubkiállításon.

Ott sok-sok bobi volt.Láttam,mennyi hajlakkot ráfújtak szegény kutyukra,hogy a szőrük úgy legyen,ahogy kell,némelyiknek vörös volt a bőre a sok lakktól,akkor megfogadtam,hogy sose többet nem megyek kiállításra,inkább marad egy mezei bobtailom.

bubozse Creative Commons License 2005.03.02 0 0 457

Egy bobtail család :)))

bubozse Creative Commons License 2005.03.02 0 0 456

Szia! Bennem is vmi ilyen hatást keltett a videó. Előkelő uraságok és hölgyek frakkban és estélyiben....:))))

Nagyon örülök, hogy tetszik a klikkerezés a kutyának is és neked is! Remélem sok sikerélményetek lesz még vele!!! Nálunk most lassan halad minden, mert ált. én elbénázom (rosszkor is klikkelek...stb), meg nincs sok időm és első a játék, de azért Dodó is ráérzett az ízére. Várunk szeretettel a klikkeres topikban is!

Más: Megnéztem a MEOE honlapot, több napja böngészem már rendszeresen, de sajnos én pl. a tenyésszemlékre nem tudok rámenni...stb. Ezért kellett listát kérnem, ami közben megérkezett. A kiállítási naptár kicsit hiányos a honlapon :((( legalábbis ezzel összehasonlítva. Tenyésszemle meg lesz a közelben nem is egy! Szentes és Oháza, meg Vásárhely. Szeptemberben lesznek nagytestű és angol pásztor (ez bobi?) tenyésszemlék, aztán nincs több időpont. Viszont ha 18 hónapos kor után lehet csak vinni, akkor még fiatal lesz hozzá akkor is (szeptemberben 16 hónapos lesz Dorka) :(((((( Mindenesetre ha nevezés nélkül, de legalább nézelődni tuti elmegyek! (Találka?????)

Előzmény: Zsemy (453)
Zsemy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 455
Hát ő lenne az.
Előzmény: lhakhang (454)
lhakhang Creative Commons License 2005.03.01 0 0 454
Nekem is bejönnek a tupírmackók:), de csak a kiállítás idejére. Otthon azért ők is máshogy néznek ki! Hétköznapi kutyákká vedlenek, persze a szőrtömeg megmarad, hogy aztán újra báli ruhát öltsenek a köv. kiállítás előtt.
Azért nem irigylem a bobtailtulajokat (dehogynem, csak károgok:), akkora bundát ápolni egy akkora kutyán! Le a kalappal!

Nekem egyik kutyám sem volt nevezve teny.szemlére (még!), szerencsére Marynek megvoltak az eredményei bőven, a másik tibekelányom meg nem is kiállítási példány.
De! Szerintem a tenyészszemlének az értéke abban áll, h. a showkutyaságra nem mennek rá annyira, inkább a kutya kvalitásait nézik, hiszen az alany nem a ringbe készül elvileg, hanem a "fölnőtt" testi életre, ha érted mire gondolok:)) Gyrekcsinálás, miegymás.
Mostani képet küldenél a kutyádról, h. mekkora a szőre? A kanokat szigorúbban veszik, mint a szukákat érthető okokból.
Előzmény: Zsemy (453)
Zsemy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 453
Sziasztok!

Volt szerencsém megnézni azt a kis filmet, hát kegyetlen aranyosak azok a bobik. Nekem még úgy tupírosan is tetszenek, de nagyon:)) Olyanok mint vmilyen urak és hölgyek egy bálon:) Bár én nem nagyon tudom elképzelni az én kis Blanimat olyan tupírhelyekben, de tetszik:)
bubozse: Örömmel jelentem, h a klikker nálam is bevált:) Már nem csak kénye kedve szerint ül, hanem tudja h ügyesnek kell lennie, ahhoz h dicséretet kapjon:) A séták még mindig veszélyesek, de majdcsak alakul az is.

Ihakhang: Te mint tapasztalt kiállító nem tudod véletlenül, h a tenyésszemlén megszólják a kutyut, ha nem olyan hosszú még a szőre? Vagy oda is csak olyan hosszú "kiállítási" szőrrel lehet menni?
lhakhang Creative Commons License 2005.03.01 0 0 452

Aha, szerintem sem lesz tájjelegű, megnéztem a MEOE honlapját, azon sincs rajta, meg sem említik:( Nagy kár, mert az egy jó kis gyakorlási lehetőség lenne kezdőknek, vagy újratanulóknak, mint amilyen én is vagyok:)

Amúgy a teljes kiállítási lista fenn van a MEOE honlapon, infókkal együtt, érdemes megkuksizni. (www.meoe.net)

 

Előzmény: bubozse (451)
bubozse Creative Commons License 2005.03.01 0 0 451
Mostmár semmit nem tudok. Az előbb felhívtam egy ismerősömet, aki egy helyi MEOE titkára, vagy ilyesmi, hogy küldjön nekem pontos eseménynaptárt. Mondtam neki, hogy főleg a tájjellegű és a tenyésszemle érdekel. Azt mondja, olyan, hogy tájjellegű már nem lesz többet..... :(((( Pedig nemrég mondták nekem, hogy márciusban Orosházán..... Na, szóval a listát majd délután faxolja, holnap tudom megnézni és akkor majd írok. Persze jó lenne találkozni! Meg a CACIB is érdekel, de 0 tapasztalattal nem vihetek kutyát!!!???
Előzmény: lhakhang (450)
lhakhang Creative Commons License 2005.03.01 0 0 450
Szia bub.!:) Köszi az emilre a választ! Amiről írtál, az a tájjellegű pontosan mikor lesz és hol? Mi nagyon közel lakunk Békés megyéhez, Gyomától 20 km-re (az már ugye Békés), szívesen elmennék egy tájjell.-re, nem árt gyakorolni az áprilisi CACIB előtt:)) Zebu nem egy könnyű eset, már Bp.CACIB-on leszűrtem:)
Tényleg! Ott akár talizhatnánk is, ha van kedved! Vagy eljöhetnél nézelődni Szegedre, a CACIB-ra. Hozhatnád a kuttyot is, legalább ismerkedne a közeggel.

A virgonc kölyköket azért nem nézik olyan szigorú szemmel. De mennyi idős is Dorka? Gyakorolni mindenképpen érdemes, szvsz nem nagy feladat, csak kitartás!:)
Előzmény: bubozse (449)
bubozse Creative Commons License 2005.03.01 0 0 449

Kicsit idegenkedem tőle, hogy a tenyésszemlére feltupíroztassam Dodó fenekét, de majd meglátjuk..

Már nagyon szeretnék látni élőben egy ilyen kiállítást, vagy szemlét. Még életemben nem voltam ilyenen. Jó lenne elmenni párra kutya nélkül mielőtt tök kezdőként beállítok akár csak egy tenyésszemlére is Dorkával. Most nagyon érdekel ez a tájjellegű kiállítás, amiről hallottam. Azt, ha egy mód van rá, biztos megnézem. (Ráadásul itt lesz a közelben, nem kell Pestre menni, mint mindenért......) Szerintem arra még nem tudom a kutyát elvinni (márciusban lesz, pontosan nem tudom), mert semmiféle ringdresszúrát, vagy mit nem tanultunk és persze közömbösítés, ilyenek. Szóval a kutyasuli is csak a tavasszal kezdődik.. Szerintetek egy virgonc kölyökkel benevezhetek ilyesmire?

Előzmény: lhakhang (448)
lhakhang Creative Commons License 2005.02.28 0 0 448
Szépek, tagadhatatlan, igazi fenékbillegető színészek!:) A mozgásuk is csodás, látszik, h. kiskoruktól készítik őket a ringbeli szereplésre.
Dorka szerintem csak röhögne a markába, ha meglátná a pompomfarkú társakat! Ő ugyanis tud egyensúlyozni, mint a mókusok, ráadásul kutyabarátai jobban megértik, mit akar tőlük a mackólány!:))) Erre való a farok, nem?;)
Egyébként tenyészszemlén elvileg ugyanúgy kellene kinéznie a bobiknak, mint kiállításon, de mivel ez a tenyésztésre való alkalmasságot hivatott eldönteni, ezért gondolom kevésbé habos szőrrel sem fogják kivágni a kutyukat.
Előzmény: bubozse (446)
Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2005.02.28 0 0 447

Én már láttam, amikor beállítják őket akkor megpróbálják eldugni a farkát. (lefelé legyen)

 

Nem a legjobb kép de most jobbat nem találok.

Néztétek, hogy kint az USA-ban nyírják a bobikat, hogy tupírozva minnél kerekebbek legyenek.

Előzmény: bubozse (446)
bubozse Creative Commons License 2005.02.28 0 0 446
Köszííííí!!!!! Azért nagyon szépek a gyönyörű puha szőrükkel! Most elképzeltem közben az én kutyámat így feltupírozva :))) Ti láttatok már olyan bobit feltupírozott fenékkel amelyiknek van farka???? Mert én még nem és el se tudom képzelni, hogy úgy hogy nézhet ki? Egyébként ez a tupírőrület a tenyésszemlén is "divat"? Mert akkor pláne kíváncsi vagyok.. :)))))
Előzmény: lhakhang (444)
bubozse Creative Commons License 2005.02.28 0 0 445

Sajnos én még ilyen pici korában nem láttam Dorkát :(((( Mindenesetre Sajó nagyon édes és gyönyörű kutya volt (és az most is!)!

Köszi! A kutyám jól van, ahogy nézegettem, talán tüzelni fog a napokban... Csak az a baj, hogy nem eszik most rendesen! Pár napja nem eszi meg csak az esti kajáját.  Amúgy nem levert és elég aktív. Ja, és most mindig elhagyja a csatot a hajából. Biztos rájött hogy tudja kiszedni, vagy csak én vagyok béna.

lhakhang Creative Commons License 2005.02.28 0 0 444
Hogy még jobban "elborzasszalak" benneteket, nézzétek meg a
http://www.westminsterkennelclub.org/2005/video/breed/index2.html#herd oldalon az old english sheepdog videót! Tupírmacik minden mennyiségben!;)
lhakhang Creative Commons License 2005.02.28 0 0 443

Ez a Sajó-gyerek tüneményes (vagy ilyet nem illik egy ma már nagygyerekre mondani?:)!!:)

Nekem sem tetszik túlzottan ez a felturbósított bobifrizura, de a kiállítások már csak ilyenek. Az embermodellektől is rosszul van néha az ember, nem? Az biztos, h. ha nem várnák el a kiállításokon, h. kiglancolva mutassuk be a kutyákat, akkor hol maradna a show-jelleg?

 bub.: hogy van a kutyusod? Sajna lusta vagyok végigolvasni a hsz-eket, amikről lemaradtam, remélem tudsz új infókkal szolgálni a kutyalányodról!:)

Előzmény: bubozse (441)
Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2005.02.28 0 0 442

 

Ő is a kicsi Sajó. De itt nagyon kicsi.

Előzmény: bubozse (441)
bubozse Creative Commons License 2005.02.28 0 0 441
Nagggyon ééééédes! Ő Sajó kicsibe????? Még nem tetted föl eddig, de ha van még küldd!!!!
Előzmény: Sajó_a_bobtail (440)
Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2005.02.28 0 0 440

Nekem is van kicsi bobi képem. (remélem ezt még nem raktam fel)

 

 

Sajo_kicsi
bubozse Creative Commons License 2005.02.28 0 0 439
Kösz a képeket Ihak.! Főleg a két picúr nagyon tetszik! A másik kettő is szép, csak ne lennének úgy föltupírozva...... Ettől falra mászok, hogy minek kell így elcsúfítani őket :(((
Előzmény: lhakhang (438)
lhakhang Creative Commons License 2005.02.28 0 0 438

Ismét két kép, fiatalabb kismackókról. A második kutyus magyar tulajdonban van és nagyon sikeres kiállítási kutya!:)

 

Snoopy
lhakhang Creative Commons License 2005.02.28 0 0 437
Sziasztok! Szeretnék Nektek gyönyörű bobik képeivel kedveskedni, remélem tetszik az ötlet!:) 2 kutyus Anglia egyik legjelentősebb kenneléből:
bolharoham Creative Commons License 2005.02.28 0 0 436
:))))))))))))
bubozse Creative Commons License 2005.02.28 0 0 435
Hogy fuvoláznak futás közben????? :))))))
Előzmény: bolharoham (434)
bolharoham Creative Commons License 2005.02.28 0 0 434
Dupla fülvakarás Sajónak és minden bobinak Frászitól, és üzeni hogy a menyországban rengeteg zaba van, csirkefarhát és minden, és macskák fuvoláznak.
Sajó_a_bobtail Creative Commons License 2005.02.28 0 0 433
Hát én is így jártam a Sajóval azon az ominózus sétán. Kiabálhattam neki, úgy rohant mintha nem is hallaná. Csak nekem szerencsém volt, hogy hazarohant és útközbe nem találkozott autóval. Ez is úgy 2-3 km-re volt a házunktól. És mikor mentem haza mondták az utcán lévő emberek akik ismerték a Sajót, hogy úgy rohant haza mintha semmi sem érdekelné. Minden kutyát megugat ha sétálunk, de akkor meg se állt hazáig.
Előzmény: bolharoham (432)
bolharoham Creative Commons License 2005.02.26 0 0 432
Frászi nem állt meg. Sem barátkozni emberekkel ahogy mindíg tette, sem macskátkergetni, nem tért be egyetlen nyitott udvarba sem a kajaszagra. Rohant öt kilométert és meghalt. Nem értjük. Talán a túltenyésztett fajoknak van egy ingerküszöbe, amin ha vmi miatt túljutnak, nincs visszaút. Járt kutyaoviba, kutyaisibe, mondjuk az agiliti akkor bukott meg amikor palánkot kellett ugrani, a kutyaisi meg a csibészelésen. Csak röhögött a vadításon. Nem értette mit akar az a buggyant bácsi. Egész életében a városi forgalomhoz szokott, a mi bobink volt az egyik olyan kutyus akire büszkék voltunk hogy egy csattre lábhoz jött.  A járdaszegélyeken póráz nélkül is leült és megvárta a gazdit. A petárdázás miatt azonban mindent elfelejtett és meghalt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!