Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.28 0 0 89633

Miért "joghurt"?

Előzmény: Zitka (89632)
Zitka Creative Commons License 2013.01.28 0 0 89632

Valaki kóstolta már ezt a "joghurtot"...?

 

http://www.jobbanjar.hu/tejtermek-akciok/zott-natura-greek-style-t487429/

 

Magamtól is rájöttem, hogy a "greek style" felirat azt jelenti, hogy ez bizony nem igazi görög joghurt.

10% a zsírtartalma, ennyiben egyezik. De másban?

 

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.28 0 0 89631

A fokhagyma és a rozmaring is nagyon jó hozzá, de én natúr is szeretem.

Előzmény: beetee (89630)
beetee Creative Commons License 2013.01.28 0 0 89630

Nálam a kacsa alapfűszere a lentieken kívül a majoranna. Persze ízlés dolga, de nekem ez nélkül íztelen...

Előzmény: vf1 (89629)
vf1 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89629

Miénk is sparos kacsa volt, besóztuk, a hasába tettünk almát és hagymát, nagyon finom kacsaízű lett. Tán egy kicsit hamarabb kellet volna kinyitni ici-picit puha volt.

Előzmény: Törölt nick (89628)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89628

Jelentem tök ízetlen volt a kacsa, csak a szaga volt kacsás. Anyám nem volt meggyőzhető, hogy ne főzze. Fiatal, sparos pecsenyekacsa volt, gondolom, nem etetik őket sokáig, elérik a vélhető maxsúlyt, levágják. Legközelebb én főzök :) 

Libacomb lesz, van is a hűtőben jópár belőle. Sütöttem már múltkor is, de csak pikkpakk, különösen még csak nem is fűszereztem, de isteni volt. 

 

Luca_41 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89627

A vasalt csirkecombnál, amikor megfordítom a húst, akkor vissza kell tennem a " vasalót"?

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89626

Szerintem is csak az öreg kacsát kell: nem megfőzni, hanem fedő alatt esetleg megpárolni. De nekem arra is tökéletesen működik a sütőben fedett tepsiben 120 fokon sokáig sütés, és a végén fedél nélküli pirítás.

Előzmény: Törölt nick (89621)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89625

A fiatal pecsenekacsa nagyon jól megsül egészben, előfőzés nélkül is. Öreg madarat érdemes lehet előfőzni.

Előzmény: Törölt nick (89621)
vf1 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89624

Mi zacskóban sütöttük, isteni lett!!!

Előzmény: Törölt nick (89621)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89623

Köszi a választ! 

Most kiderül majd, milyen, ha főzve van előtte... és majd a következő alkalommal meg majd zacskóban sütöm. 

2 héttel ezelőtt libacombot sütöttem, hú, hát olyan finomat régen ettem :) 

Előzmény: Bubo.Bubo. (89622)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89622

nem feltétlenül kell megfőzni, de nem rontja el

 

ha nem főzöd meg előtte, és nem rozéra akarod sütni, akkor elég sok időt kell hagyni neki lefedve és a végén megpirítani

 

egyszer kipróbálom, milyen az, ha csak sütöm, én nagyon szeretem az először főtt és a végén átpirított változatot, de szerintem a kacsát elég nehéz elrontani, a főtt kacsának is nagyon finom az íze 

Előzmény: Törölt nick (89621)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 89621

Tudoroktól kérdezem :) 

Kacsát tényleg meg kell főzni, mielőtt sütöm? Nem lesz más attól az íze? 

ke_fe Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89620

Tudjatok, mennyire hianyzik? Amiota nem dolgozom, lehetosegem sincs hozzajutni.

 

Acelnyarsra spiralban vagy hullamosan felszurt szalonnabort vagy vekonyra leszedett boros szalonnat a kihulo -de meg boven 600 C fok feletti homersekletu- ontoust folott ropogosra sutni. Es friss kenyerrel felfalni.

H_G Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89619

Hű, nagyon szép lett!

 

Előzmény: ZsuR (89618)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89618

Kenyer sutes homerseklet... amit tegnap sutottem annal a recept 375F/190C fokot irt elo, amit alacsonynak tartottam, es kiderult, hogy tokeletes volt... igaz, agyag edenyben sult.

A dagasztas nelkuli kenyeret 450F/230C fokon irja a recept.

 

Előzmény: Bumbiii (89613)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89617

Amit ajanlanak es kiprobaltan mukodik nalam - egy pizza ko.  Ha nem veszel agyagot akkor egy 30x30-as (vagy amekkora belefer a sutodbe) granit lapot.  En azon sutottem a kinnti grillen - tokeletes pizza lett belole!

 

 

Előzmény: GPF (89615)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89616

En is szoktam pizza tesztat csinalni - es itt a trukkom... szaraz elesztot hasznalok es nem futtatom fel semmiben sem, hanem osszekeverem a liszttel... :))csodalatosan megkel.

Előzmény: Bumbiii (89604)
GPF Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89615

Pizzát a lehető legmelegebb sütőben kell sütni, ehhez nem kell tudni a hőmérsékletet :)

A pizzasütő kemencék 4-500 fokosak, ilyet otthon nem fogsz tudni elérni.

Előzmény: Bumbiii (89613)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89614

No igen, eredetileg nem egyszerű, de ha kitapasztalod, hogy milyen hőfoknál mit jó sütni, onnan kezdve gyerekjáték.

Valamikor évekkel ezelőtt beszereztem egy sütőhőmérőt az Ald*-ban, azóta már azt is tudom, hogy hány fok van a sütőmben. ;-)

 

Bumbiii Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89613

Köszönöm a recepteket.

 

Az eredményről, majd beszámolok.

 

Mondjuk azt azért imádom, amikor máshol hőfokokat írnak egy receptnél. Minden bizonnyal a profi sütőknél ez nem is probléma, de, hogy egy szimpla gáztűzhelyben hány fok lehet épp nagy talány számomra.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89612

Még azért is szeretem ezt a 40 dkg-os adagot, mert a (most lemértem a hsz. kedvéért) 32x42 cm-es gáztepsimbe pont megfelelő a mennyiség. A következő lépcsőfok a dupla adag, de az akkor kerül sorra, hogy vendégek is vannak. :-) 

Előzmény: rollller (89610)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89611

Ez már inkább, 40 deka liszthez max fél csomag élesztő. Én mondjuk frissből csak negyedet tennék, de ehhez persze idő kell. De a két csomag szárított elborzasztóan sok.

Rég sütöttem pizzát, jó is hogy eszembe juttattátok.

Előzmény: Törölt nick (89609)
rollller Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89610

kepzeld, en ma ezt az aranyt fogom megcsinalni, mert a kapott receptnel a 60 dkg-hoz 1 zacsko szaritott nekem kevesnek tunt, a teszta meg sok lett, es azt terveztem, h 40 dkg liszt/1 zacsko szaritott elesztovel probalom ma ki, es amit te irsz, az minden masban ugyanaz, aranyaiban, mint az en receptem, kiveve az elesztomennyiseg

Előzmény: Törölt nick (89609)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89609

Nem biztos, hogy ki leszel segítve, mert itt is kaphatsz annyi tuti receptúrát mint égen a csillag. :-)))

Az enyém pl. ez:

  • 40 dkg liszt (legtöbbször fele liszt nálam tönköly)
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 tk. só
  • fél csomag (2 dkg) friss élesztő
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. oregánó

Általában a kenyérsütő üstjébe beledobálok mindent, abban dagasztom és kelesztem. De természetesen "hagyományos" dagasztással és kelesztéssel is ugyanolyan finom!

Tepsi méretű sütőpapírom kinyújtom, egy mozdulattal belehúzom a tepsibe és ízlés szerint pakolható rá minden finomság. Maximális hőfokon szoktam sütni (már amit a gázsütő produkálni tud) és így finom, ropogós lesz a tészta.

Előzmény: Bumbiii (89604)
rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89608

vicces, ez ugyanaz, mint az en receptem, de dupla adag elesztovel

Előzmény: Vének Tanácsa TM (89607)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89607

Az én bevált receptem:

 

  • 310 ml langyos víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg friss- vagy 2 tasak szárított élesztő
  • 1 tk só

Nagypapi ajánlására szoktam bele morzsolni egy kevés oregánót is.

Előzmény: rollller (89605)
rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89606

ja, osszedagaszt alaposan, kelni hagyod (kb 1 ora, mig duplajara dagad), kinyujtod, rapakolod a cuccot es 220-230 fokon megsutod

Előzmény: rollller (89605)
rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89605

en ezt kaptam mult heten, es meg is csinaltuk, es abszolut bevalt 

600 gramm liszt, szűk 2 tk só, bő 2 tk cukor, 1 cs. porélesztő, 50 gramm olíva olaj, 3 deci langyos víz

liszt egy resze lehet durum vagy tonkoly (nekunk a fele volt teljes kiorlesu tonkoly)

Előzmény: Bumbiii (89604)
Bumbiii Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89604

Köszönöm mindenkinek a választ.

 

Így már nekiveselkedek, akkor holnap egy pizzának.

 

Bár, ha van valakinek egy tuti receptúrája azt is megköszönném, mert a neten több van, mint mese az ezeregy éjszakában. :((((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!