Keresés

Részletes keresés

realdoko Creative Commons License 1999.12.31 0 0 1
Ez csodálatos!! Ugyanis 3 hónapja elkezdtem teljesen nulláról szaxofonozni tanulni.
Elmondhatom az eddigi tapasztalaaimat, de nem sok van, mert úgy alakult, hogy alig volt órám megtartva.
Előszöris:szobiszörp, nincs igazad. A tüdő abszolúte nem lényeges szempont, mivel egészen más légzési technikát kell használni, mint ami a megszokott. A szaxofontanárom akítv dohányos és úgy játszik, mint egy isten. (És én is dohányzom és nem is kell abbahagynom, yess.)
Furulya? Mi a halálnak? Hm, nekem ilyet nem kell, az biztos.
Szolfézsban is nulláról indultam. Egészen lassan haladunk szolfézs terén, nagyon az alapoktól mondogatja nekem el a dolgokat, és mindig éppen csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a hangszert meg bírjam szólaltani, s tudjam is, hogy mit csinálok.
Tényleg elég nehéz szép hangot kicsikarni belőle, nekem hetekig úgy szólt, mint valami elcseszett szilveszteri duda, de már most sokkal jobb.
Ha begyakoroltad a szájtartást, légzést, miegymást, akkor be kell szépen gyakorolni a lefgogásokat, amíg eléggé automatikussá nem válik. Na, nagyjából itt tartok most. Már kemény 6 viszonylag szép hangot ki tudok belőle varázsolni (és ezek kombinációit.)
Egyelőre ennyi a személyes tapasztalat, de lelkes vagyok, és majd meglátjuk, mi lesz.
Amúgy a szaxofon természetesen nem az enyém, hanem félévenként kemény 500 Ft-ért bérlem egy zeniskolától.
Üdv.
realdoko
szobiszörp Creative Commons License 1999.12.31 0 0 0
először is komoly tüdő kell hozzá. (no smoking! )
ha nem vagy született tehetség, akkor jobb ha a klasszikus módszert választod.
egy év szolfézs+egy év furulya tanulás. utána 3 hónap csak azzal telik, hogy megtanuld a hangszert megfújni. (nem mástól!)
ha van türelmed, és pénzed egy közepes hangszerre, kb 5 év után próbálkozhatsz keresni magadnak valami band-ot,+ megélhetést. én drukkolok neked!
Előzmény: Tofi (-)
Tofi Creative Commons License 1999.12.30 -1 0 topiknyitó
Hali!
Ötletként felmerült bennem a szaxofonozás megtanulása. Ha tud valaki segíteni (hol, milyen készség kell hozzá, hogyan érdemes belevágni, mennyi egyáltalán egy szaxi), az tegye meg, hálás leszek érte :-)

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!