Keresés

Részletes keresés

vau1111 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 31684

Ez a felé- majd alálövés Gárdonyra is igaz. Bár a tegnapi csak félig lepett meg, mert azért elég foltos volt az előrejelzés. Viszont csak a freestyle sor volt nálam, 3.7, 4.2, 4.8. Szlalom DNY-ira minek. Kezdetben csak az optimista hozzáállás miatt szereltem össze a 4.8-at, aztán a Holló által is említett első etap meghozta a jókedvet, bár rövid volt, és ekkor még nem fordult be a jó irányba. Szél, majd eső, majd lekapcsolták. Szerencsére számítottam a lekapcsolásra.

A második etap hosszabb volt, folyamatos erősödéssel, már a 4.2-n gondolkodtam, de aztán elis fáradtam, meg lejjebb is állt a szél.

 

A mai napra, hogy a szöveges is jóval kisebbet írt, meg a térképes is, szlalom be, 3.7, 4.2 ki. Érkezéskor szlalom felszerelve, majd egyből felraktam a 4.8-at is, és átkoztam magam, hogy a 4.2 otthonmaradt... Kicsit ingadozott a szél, de jobb volt mint a tegnapi. Aztán hirtelen kikapcs, mentem még pár kört az amúgy is felszerelt szlalommal, és vége.

 

Előzmény: pam-pi (31683)
pam-pi Creative Commons License 2017.06.30 0 0 31683

A mai nap végre nagyon szuper volt Nyéken :)) Amennyivel tegnap felé lőttek az előjelzések ma annyival alá. Először 5.8-al majd kb déltől már 4.8-al mentem 15.00-ig. Azért csak eddig mert kicsit meghúztam a bokám és mivel jövő héten indulunk Naxosra nem akartam kicseszni vele. Egyébként szerintem 18.00-ig még használhatóan fújt az Időkép adatait nézve.

the crow Creative Commons License 2017.06.30 0 0 31682

Tegnap Gárdonyban igen szerencsém volt. Már dél körül elmondások alapján jó volt, kicsit paráztam is, hogy amire leérek el fog állni. 2-kor indultam Érdről az autópályán eléggé fújt, meg két szakaszban ömlött az eső is, de pont mire leértem kitisztult az ég. A szél is leállt, ezért meggondolatlanul 6.3-at raktam, de 20 perc múlva rájöttem, hogy ez nem akar elállni és biztosan sok lesz. Ettől kezdve az 5.3 húzósan ideális volt egész fél 6 környékéig, amikoris rádurrant eléggé, de nem szereltem 4.5-et, hanem csak a komfortosabb 76 litert tettem a lapra húzott vitorla alá. Ezzel még egy ajándék félóra volt. Aztán kikapcsolták, még szerencse, hogy ki tudtam jönni.

Lényegében eltalálták, hogy lesz szél, ugyan kicsit előbbre jelezték, de már ezt sem akartam elhinni, nem panaszkodom, nagyon betaláltam, Gárdonyban ritkán kell wavedeszka.

Nagy kérdés viszont a vasárnap!

Holló

Capacsali Reload Creative Commons License 2017.06.30 0 0 31681

Szántód is jól muzsikált. 11-től fújt 5.3-ra, persze a DNY-i irány tegnap sem hazudtolta meg önmagát, néha rádurrant, akkor elég lett volna wave hajó és 4.5 körüli vitorla, aztán visszaállt és volt hogy csak billegtem nagyobb cuccal is. De nagy átlagban azért húzott rendesen.

 

Aztán jöttek a felhők, ezek megtolták, akkor kapaszkodós volt. 16 h felé befutott egy igazi jó Balatoni armageddon, esővel, 100 km/h széllel. Mivel kis szerkóm amúgy sem volt összerakva, igy erre rá sem mozdultam, inkább csak feküdtem a parton a matérián, el ne vigye a rettenet. Tartott is vagy 10 percig, utána 1 pillanat alatt elzárták, akiket mindez távol talált a parttól, azokat egy darabig nem láttuk viszont. Persze idővel mindenki előkerült.

 

Az előrejelzések pontatlanságáról még annyit, a Kilmer által felsoroltakon kivül az sem gyenge, amikor innen az ország közepéről rászaladok egy Fertő tavi délire, ami több mint 200 km, aztán dumálunk a parton... többször volt már erre is példa.

Előzmény: adam526 (31680)
adam526 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 31680

Almádiban fújt tegnap délután. 5.0 + 84 L bőven működött. Sajnos hamar abba kellett hagynom, mert kifordult a kislábujjam papucsba lépésnél. De később rá is erősödött, 4.2 is elég volt (lett volna), sőt rövid ideig még a 3.7 is. 

Előzmény: pam-pi (31679)
pam-pi Creative Commons License 2017.06.29 0 0 31679

Húúú de nagyon jól leírtad. Szebben én sem tudtam volna :)))  Ki van az összes f@szom az összes f.... előjelzéssel. 3 csillagos délnyugati Nyéken... Tudtam, hogy kamu és ennyire nem fog fújni, de még formulára is kevés volt 3 óráig. Én ökör meg szabit vettem ki, és még hogy nagyobbat szopjak még holnapra is. 3-tól azért valamennyire befújt, kb 30 percig a 6.9 is sok volt, de elég keserű szájízzel zártam a napot. (ja és, hogy kapcsolódjak az előző szösszenethez ami a "családi idillt" festi le. Na mikor vágja el úgy a gyerek a kezét, hogy Miskolcra a sürgősségire kelljen bevinni...?? Hát persze, hogy most mikor apa bent libázik telefon nélkül, anyának pedig életében először kell bevezetnie Miskolcra, apa leharcolt, vadászatra használt terepjárójával....)

Előzmény: Kilmer Petty (31675)
slajder Creative Commons License 2017.06.29 0 0 31678

És végső döfés, hogy este (mikor már bazmeghangulatban próbálod menteni a családnál amit még lehet) befújt.

Előzmény: Kilmer Petty (31675)
Levcsi2000 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 31677

Sziasztok, meg tudná irni valaki a pin átmérőjét, ami az árbóc pohárba belemegy?

Levcsi

qrzor Creative Commons License 2017.06.29 0 0 31676

Előzmény: Kilmer Petty (31675)
Kilmer Petty Creative Commons License 2017.06.29 0 0 31675

szoval.

bekattant valami legutobb (nem a derekban, az agyban, szerencsere), hogy bornernel (kulonal?), bocsanat, ezek ketsegbeesett probainal mit rontottal el, es legutobb mar atforgott a vitorla is, a bokad sem csavarodott annyira, es akkor majd most.

haromcsillagos a guru, nem jelent sokat, persze, ez magaban, de az eumet+inder fuzold, wedöronlajn ötös delit ir, 56-os gasztokkal, evente haromszor, ha van ilyen, lila a wrf/arome/ecmwf harmas (bazmeg, kekes, KEKES, az arome kozepe, nem is csak siman lila!!!). irany olyan, hogy meg csizrollhoz is jo hullamok lesznek sztarbordon, olyan mint marcius vegen, mikor vau a szekvenciat csinalta, negyketto (negyketto, bazmeg!!! - vo. a "magyarul beszelni konnyu"-memmel: "alany+allitmany+bazmeg"), negyketto, csak negyketto jar a fejedben, hogy.

vallalhatatlan kompromisszumokat kotsz: csaladdal, (gyerekkel megint nem jatszol, paroddal megint nem ultok ki a teraszra delutan), fonokkel (arca mar rang, mikor szolsz, mit szolsz, konyorogsz, hogy elengedjen,), munka betemet, elhavaz, megol, nemkivant torlendo, otthon fu derekig er, kocsi dzsuvas es eves szervizidopont is megint csuszik. szocialis kapcsolataid halojat megint a sarga fold ala (melyre, bazmeg) nyomja a teny, hogy nem ersz ra mert fuj megint.

tudvan tudod, hogy melytorkosan szopni fogsz a het hatralevo napjain es egesz jovo heten a mai kihagyott delutan miatt, de nem erdekel. leszarod, hogy langol a part, nem azon aggodsz, hogy mi lesz az emberekkel/epuletekkel, hanem hogy be lehessen menni a strandra, egy kis onzo kocsog leszel. ujra.

Es amikor leersz felszereled a nagyot, nem a negykettot es osszesen 200 metert sikolsz ket ora alatt: "Tehát, tehát, érted, az alap izé nincs meg, hogy bazmeg öreg, hát de hat fujjal mar egy kicsit, legalabb felet, ha ennyire elorejelezted bazmeg, és aztán majd bazmeg szorfozunk, tudod? Sikoljunk a deszkaval, bazmeg, "basszuk neki nyelen"  (forras: Eper), kész, manoverekkel meg ugrasokkal bazmeg. És és jol legyen előrejelezve a szél, mert arról szól. De bazmeg, amikor izé ekkora a körítés meg a izé, és a lényeg az semmi, semmi, null— nemhogy nulla bazmeg, nemhogy nulla, merénylet, merénylet. Elképesztő bazmeg, elképesztő."

adam526 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 31674

Mojo deszkák nagyon jók. Én már többet is teszteltem. A kidolgozás minősége kiváló, hibát nem nagyon találni rajta. Fogok is egyet rendelni a következő szezonra.

Előzmény: Capacsali Reload (31673)
Capacsali Reload Creative Commons License 2017.06.26 0 0 31673

Nálam teljesen vegyes a kép. Volt hogy 1 szezonos nagyobbik hajóm - ezt csak azért emlitem meg, mert durva körülmények között NEM azt használom - felpuhult és ment Ferihez. Nem "futottak még" kategóriás deszkáról van szó, de ismereteim szerint ezt is a mérges kigyó gyártja...

 

Az is váratlan meglepetés volt, amikor a még nem nagyon agyonhasznált kis deszkám nemes egyszerüséggel ketté tört... na nem 2 darabban vittem ki a vizből, de szakértők szerint javithatalan volt :((

 

Nem vagyok freestyler, cserébe a hullámokat nagyon birom, szóval a boardok azért kapják a kiképzést. Magam részéről úgy látom a dolgot, a deszkákat nem érdemes 3-4 szezonnál tovább megtartani, számolva évi átlag 30-40 vizen töltött nappal. Persze ez felhasználás (csak siklás vagy ugrálás) és védelem (levegőztető szelep nyitás - zárás, árnyékban tárolás)  függő.

 

Az viszont biztos, a 2000 EUR+ árak nem a fehér (magyar) embernek (surfernek) való. Törjön vagy ne törjön, ez szarvasgomba kategória. Hublot-ra sem telik, hát erre sem, tisztelet a kivételnek. Jómagam a raktáron maradt 2-3 éves modelleket szoktam levadászni, de ez nem szentirás számomra, ha rá leszek szorulva, elgondolkozom a custom kategórián is.

Előzmény: slajder (31671)
vau1111 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 31672

Na igen, vénülünk...

Nem voltak tartósabbak a deszkák régebben sem. V. Peti pl. az utóbbi időben egyszer sem panaszkodott a deszkáinak a tartósságára, pedig használja erősen. Sőt, tudtommal már jó rég járt Ferinél javításon. Az is igaz, hogy hallottam pár horror sztorit is felpuhulásról. Viszont régebben jelentősen olcsóbbak voltak a deszkák.

Én spec. több okból nem vagyok hajlandó gyári deszkát venni, legalábbis listaáron. Egyrészt az ár már a vicc kategória. Egy közepesen használt autó ára, és a tartósság erősen kérdőjeles. Másrészt itthon bőven elérhetőek a jó minőségű custom deszkák. Feriben még nem csalódtam, de ha valaki prémium cuccot akar, ott a Mojo, és bár drágább mint a Pirate, még mindig sokkal jobb áron van, mint egy gyári, és a shape CNC-s.

Ha gyárit akarsz, jobb áron elérhetőek a pár éves modellek, és azért akkora hátrány nem ér egy 2-3 éves shape-el.

Előzmény: slajder (31671)
slajder Creative Commons License 2017.06.26 0 0 31671

Beszélgessünk vmi hasznosról. Mi a véleményetek az új deszkák tartósságáról, felpuhulásáról, súlyáról? Olyan vagyok, mint a vénember a reklámban, "bezzeg régen minden jobb volt". De tényleg, 10 éve még főleg Mistralt használtam, könnyebb is volt, meg nem is puhult be fél év után. (Csődbe is mentek...) Igaz, talán nem is szörföztem ennyit. De olyan érzésem van, mivel 99%-ban a Cobra csinálja a deszkákat, mindegyik silány, és nem is tudsz jobbat venni. És mivel a vásárlóközönség erősen függő, (már aki teheti) évente-kétévente emiatt kénytelen lecserélni a deszkáját, persze nyugaton, nem itthon. Nagyon látszik hogy nincs konkurrencia, esetleg a custom made cucc de az ritka és úgy sikerül, ahogy.

Combat Creative Commons License 2017.06.25 0 0 31670

motyo(mojo):)

 

Előzmény: Combat (31669)
Combat Creative Commons License 2017.06.25 0 0 31669

A jövő héten minden nap legyen nálad a szörfös motyó, vagy vegyél ki egy hét szabit. :)

Előzmény: vau1111 (31661)
backloop Creative Commons License 2017.06.25 0 0 31668

Annak idejen,mikor meg pozoi lokalok(Dunkerbeck & co.) is megjelentek Podersdorfban az elsö freestyle versenyeken, SportSchneider( ma mar Surf & coffe) megkivanta ezt a 4 betüt ,

igy lett a Pozo=Podo.Nyugati szelben lehetne a neve,mondjuk Foso.Gusztustalan "hullamokkal",tömeggel.Viszont telen hibatlan a hely.

 

 

Előzmény: Kilmer Petty (31663)
Capacsali Reload Creative Commons License 2017.06.24 0 0 31667

Ezt a tegnapi Abádszalóki kirándulást nagyon nem bántam meg. Fél 3 felé érkezett meg a komolyabb fuvallat, eleinte 5.3al és nagy hajóval (105 liter) gurultam, de fél óra elteltével váltottam wave (81 liter) deszkára. Később erősödött tovább, munkába állitottam a 4.5et. 6 óra felé fejeztük be a sessiont, addigra kezdett fogyni a szél és az erő is :))

 

Mindez szinte nyári Görögországra jellemző körülmények között, 30+ fokban és langyos, de szerencsére erős széllel.

Voltunk is jó sokan, népszerü volt a nap.

 

Ami idegesitő volt, az az elszaporodott hinár. Ha ironizálni szeretnék, akkor azt mondanám, a quadot hazánk viszonyaira fejlesztették ki, ha elkezd kiszáradni a déli part a Balatonnál és 20 centi mély a viz a bemarásig, akkor oda is ideális, de a hinár sem nagyon akad meg XS size skegeken :))

Levcsi2000 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 31666

Sziasztok!

Legalább 240cm-re nyitható boomot keresnék, az se lenne baj, ha Balcsi déli partján. A windsurfbolton láttam egyet, de szerintem az már elkelt.

Kilmer Petty Creative Commons License 2017.06.23 0 0 31665

rossziránybameni Creative Commons License 2017.06.23 0 0 31664

PODO PODO PODO

Kilmer Petty Creative Commons License 2017.06.23 0 0 31663

szepen kerek mindenkit, mondjuk irjuk azt, hogy patfalu. vagy legalabb podersdorf. azt a dzsentrifikalt, alnyugatias rovidites maraggyon man meg a sogoroknak, e. koszonom.

---

nyugatiban rakosnal sikviz es egyenletes szel? hat ilyen is van.

 

Riki610 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 31662

Csolszto -Somorja. (Samorin)

Előzmény: Capacsali Reload (31658)
vau1111 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 31661

Valami okosságot akartam írni, de aztán megnéztem a WRF előrejelzést is... Az AROME szerint a Tisza tó a necces, a WRF szerint Podo. Én holnap szerintem bekockáztatom Gárdonyt, oda mindkét modell ír valamit, de hogy zivatarral vagy a nélkül, és hogy mi lesz, azt nem lehet megjósolni. Nem is emlékszem, hogy Gárdony nyugatias irányban milyen. Az ECMWF is egész bíztató, mindkét kérdezett végletre.

Előzmény: Capacsali Reload (31660)
Capacsali Reload Creative Commons License 2017.06.22 0 0 31660

Igy most azt mondanám, nagyjából mindegy, Podot vagy a Tisza tavat választod. Az előbbibe valószinüleg hamarabb oda fog érni a szél, de talán bizonytalanabb lesz. Persze záport - zivatart is jósolnak, ez bárhol bekavarhat reményeim szerint csak átmenetileg.

 

Abádszalókon ez nyugati a tuti irány, ezt ritkán szokták benézni az előrejelzések. Az más kérdés, évente kb. 3X fúj innen.

Végső döntés holnap reggel, de momentán Szalók erősen sanszos.

 

Részletesebben:

http://windsurfing.hu/news.php?CikkekId=1173

Előzmény: wsurfdevotee (31659)
wsurfdevotee Creative Commons License 2017.06.21 0 0 31659

Én is határozott szándékkal figyelem a fcst-ot, és abban bíztam, h a ny-i szél expert (Cápa kolléga) irányba állítja (nem elbizonytalanítja) a vágyakozó sporttársakat.

...btw, Podo tud jó lenni nyugatiban? Még nem próbáltam.

Előzmény: Capacsali Reload (31658)
Capacsali Reload Creative Commons License 2017.06.21 0 0 31658

Akkor pénteken hol is akar ez a nyugati szél erősebben fújni, Podoban vagy Abádszalókon? Ahány előrejelzési modell - annyiféle szelet irogat :((

qrzor Creative Commons License 2017.06.19 0 0 31657

Fenyves tényleg nagyon rossz volt. Kár oda menni bárkinek is!!! 

 

Előzmény: vau1111 (31656)
vau1111 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 31656

Kis komment a múlt hétről:

 

1 hétből 4 nap. Volt már hasonló az idényben, eddig eléggé perfekt a statisztika. Az is igaz, szlalom nélkül rosszabb lenne, de csak néhány nap esett volna ki. Félek, hogy innentől bejön a nyár. Bár az idei év nem követi a normál trendeket, pl. kimaradt a szokásos májusi 1 teljes hónap szélcsend is...

 

Kedd, szerda szlalom, Gárdony. Mindkét nap on/off szél volt, azaz vagy nulla, vagy elég. Szerdán gyengébb széllel, plusz akkor az ÉNY-iból véletlenszerűen néha keleti vagy nyugati szél lett. Érdemes szlalommal is gyakorolni az alapmanővereket (heli- és normál tack), sokat segítettek a forgolódó szélben. Engedtem a kísértésnek, és felhúztam a 7.0-t a szlalom deszkán, csak hogy érezzem, hogy nem felejtettem el. Vitorlát talán másfél éve húztam fel utoljára deszkán állva. A nagy, 42-es szkeget használtam a 31 helyett, csak a kis szél tiszteletére, ez mint a sínen, úgy megy felfelé.

 

Szombat, Sóstó...... Ööö.... Gárdony????! Vagy mivan?

Sóstó. Gárdonyi széllel és tömeggel. Parkolni a sín túloldalán, a bolt mellett lehetett csak. Az egy hete beigért rettenet nem jött el. Az Arome egész jól eltalálta. Bár Sóstóra az egyenletes szél reményében mentem, de hát az nem jött be. Csíkos, rángatós. 4.8, végig jó volt, néha a 4.2-n gondolkodtam, mások wave deszkát raktak. Manőverezési képességem katasztrófa, nyakam beállt, de azért nem panaszkodom. Freestyle szkeggel atomsok spinout, elgondolkoztam, hogy ennyit rontott volna a technikámon a szlalom? Viszont kreuz-olni sokkal jobban tudok!

 

Vasárnap, amikoris az előrejelzés egyértelműen Fenyvest hozta ki befutónak, újra Sóstó, megint 4.8. A szél kicsit egyenletesebb volt de gyengébb, riderek alig lézengtek a vizen, inkább kiteosok voltak. Gondolom minden windsurfös Fenyvesen hitte azt hogy jobb lesz.

Szkegteszt:

Beraktam a weed szkeget, ami legalább egy autentikus freestyle szkeg. Varázsütésre megszűnt a spin out. Csere előtt még minden hosszon volt 2-3. Kell vennem egy jó általános freestyle szkeget is.

Sándor Sinka Creative Commons License 2017.06.17 0 0 31655

Sziasztok! Ha valaki ma este Sóstón felejtette a trapézát, és szüksége van rá, írjon a

sandor.sinka78@gmail.com cimre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!